Kullanıcı adı:
(?) Şifre:
30/08/08 18:00 Toplam 297 oyuncu 47 sunucu 1036 kullanıcı siteyi görüntülemekte
Son Ayarlar ve Tavsiyeler
Konuşan oyuncuların olduğu gerçek oyun ortamında ince ayar
Artık sesiniz size iyi geldiğine göre (ya da en azından elinizdeki ekipmana bağlı olarak kabul edilebilir hale geldiğine göre), Internet üzerinden oynamaya başlayabiliriz.

Internet üzerinden bağlandığınızda herkesin sesi boğuk ya da çok yüksek çıkıyorsa, önce kendi ayarlarınızı, ve özellikle voice_scale, voice_maxgain, voice_avggain değerlerini kontrol edin. Hala kendinizi duymak için voice_loopback kullanabilirsiniz. Belli aralıklarla herhangibir ayarın (önceden bahsettiğim boost ayarı gibi) değişmediğini veya farkına varmadan mikrofonun açısının veya yakınlığınızın değişmediğini kontrol edin. Oyuncuların sesleri fazla boğuk geliyorsa, voice_maxgain ve voice_scale değerlerini düşürmeyi deneyin. Hafif geliyorsa voice_scale değerini arttırın; parazitli ise değer çok yüksek olabilir, voice_overdrive 'i etkinleştirmeyi deneyin. Değerlerle oynayarak ve değişiklik yaratmayanları eleyerek aradığınız ses ayarına ulaşabilirsiniz. Diğer oyunculara voice_loopback komutunu kullanarak seslerini kontrol etmelerini önerin.

Tavsiyeler

Sadece mikrofondan uzaklaşmanız ve mikrofon pozisyonunu iyi ayarlamanız bile ses kalitesinde büyük iyileşmeye yol açabilir.

Sunucuya olan erişiminizde paket kaybı (packet loss) varsa, sesler kesik kesik gelebilir. Konsola net_graph 1 yazarak durumunuzu kontrol edebilirsiniz. İşiniz bittiğinde net_graph 0 yazarak bu komutu kapatabilirsiniz

Kablo veya daha hızlı bağlantınız varsa, rate komutunu kullanın. Kablo için rate 4000 veya daha yüksek değere ayarlayın. Dial-up bağlantıya sahipseniz sesli iletişimi kullanmanız tavsiye edilmez. Bant genişliğinden tasarruf etmek için voice_enable 0 komutunu kullanarak tüm sesli iletişimi kapatabilirsiniz.

Birinin sesini kapatmak için, TAB ile oyuncular listesini çıkarın ve mouse sol tuşunu tıklayın. Daha sonra istediğiniz kişinin ismine tıklayın. Bu ses kapatma kaldırılana kadar, oyun aralarında bile, devam eder. Günlerce sonra, farklı bir sunucuda bile olsa bu kişinin sesi size kapalı kalır.

Kulaklıklı mikrofon yerine mikrofon + hoparlör kulanıyorsanız, konuştuğunuzda duyduklarınızı da iletiyor olabilirsiniz. Kulaklıklı mikrofon herzaman daha iyidir. Kullanmadığınız zamanlarda voice_loopback'i kapatın, dikkatinizi dağıtabilir.
Önceki: « Deneme ve İnce Ayar (Devam)
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6
Bu konuyla ilgili diğer makaleler:
Avaturk’ten Keysmart Counter-Strike turnuvası
World Cyber Games 2004 oyunları
Türk Haritaları
Profesyonel Oyuncu Ekipmanları Türkiye'de
Counter-Strike Taktikleri

Reklam: