Kullanıcı adı:
(?) Şifre:
18/05/08 19:36 Toplam 316 oyuncu 53 sunucu 1042 kullanıcı siteyi görüntülemekte

Sektörlere ayrılmış galakside bir sektörden diğerine eski ver bilinmeyen bir uzaylı ırk tarafından yapılmış olan gate'ler yardımıyla seyahat ediyoruz. Her sektörde belli ırkların çeşitli fabrikaları, madenleri ve askeri üsleri mevcut. Bunlardan mal alıp satarak ticaret yapmak oyundaki temel para kazanma yöntemlerinden bir tanesi. Bunun dışında korsanlık yapıp ticaret gemilerine saldırarak ya da polis kuvvetlerine katılıp korsan gemilerini yok ederek para kazanmamız mümkün. Ayrıca her istasyonda bulunan mesaj panolarını takip ederek de bir çok iş imkanı bulmamız da mümkün. Oyuna eklenmiş olan RPG öğeleri bu noktada oldukça güzel bir şekilde oyuna entegre edilmiş. Sıklıkla yaptığınız işlerde kazandığınız tecrübe buradaki görevlerin bize verilmesindeki ana kriter olarak karşımıza çıkıyor.

X2'de bu özgürlük ilk etapta kulağa çok hoş gelse de oyunun ilk başlarda insanı bir hayli zorlaması bu türün meraklısı olmayan oyuncuları da oldukça sıkabiliyor. Bunun başlıca nedenleri oyunda bulunan her şeyin fiyatının çok astronomik olması ve başta kullandığınız gemilerin ticarete elverişli olmaması. Bir yerden bir yere giderken harcadığınız zaman da bunlara eklenince (hele hele j tuşundan da bir haberseniz) işiniz oldukça zorlaşıyor. Para kazanmak için en iyi yol gibi gözüken "energy cell" alım satımından bile bir kerede kazandığınız miktar en kötü upgrade ve malzemeler için bile yeterli olamıyor. Bu nedenle ilk başlarda para kazanabilmek için sektör sektör gezerek oldukça çaba sarf etmemiz gerekiyor.


Oyunun ilk baştaki direncini kırdığımızda ya da çok da parlak olmayan senaryosundan kurtulduktan sonra ise oyun geçekten son derece eğlenceli bir hale geliyor. Bir noktadan sonra kendi fabrikalarımızı madenlerimizi kurmaya başlayıp büyük bir şirket haline gelebiliyor ya da devasa bir savaş filosu kurup top yekun bir savaşa da girebiliyoruz. Üstelik yaptığınız her şeye göre X2 evreninin farklı bir tepki veriyor olması çok hoş. Bu nedenle X2 oynarken insanın aklına gelen ilk şey "tam bir devasa online oyun bu" oluyor. Oyun geçekten de sağladığı bu özgürlük, görev çeşitliliği ve ayrıntılar ile bir devasa online oyunda olması gereken her şeyi içinde barındırıyor. Ancak bir çok oyunda olduğu gibi X2'de de çeşitli sorunlar hemen boy gösteriyor.
Önceki: « X2 The Threat
Sonraki: 3. sayfa »
Sayfalar: 1 2 3

Reklam: