|
|
Oyuna ilk başladığımızda, zorluk seviyeleri ile karşılaşıyoruz. Squire, Knight ve Grandmaster olmak üzere 3 farklı zorluk seviyesi mevcut. Zorluk seviyesini belirledikten sonra, oyuna başlamak istediğimiz şehri seçiyoruz. Karşımıza çıkan 3 şehirde de, yapmamız gereken görevler var. Bu görevleri gerçekleştirdikçe, belli bölgeler daha haritada açılacak. Bu şekilde oyun içerisinde ilerleyeceğiz. Bu 3 şehirde de, toplamamız gereken bazı taşlar var. Bu taşlarla Cehennem’e açılan kapıları kapayacağız. Tıpkı ilk oyunda olduğu gibi.
İlk oyunda olduğu gibi, ikinci oyunda da NPC’ler ile birebir iletişime geçebiliyoruz. NPC’ler bizimle konuştuktan sonra, sıra onlara cevap vermeye geliyor. Karşımıza çeşitli cevap şıkları çıkıyor. Vermek istediğimiz cevabı, ok tuşları ile belirliyoruz. Daha sonra da Enter’a basıp cevabımızı iletiyoruz. NPC’ler kimi zaman bize çeşitli bilgiler verirken, kimi zaman da belli başlı görevler veriyorlar. Bu görevlerin bir kısmında ödül olarak para veya experience dediğimiz yetenek puanı kazanabiliyoruz. Ödüllü görevlerin yanında, oyunun gidişatı doğrultusunda konuşmak zorunda olduğumuz NPC’ler de var. Bu NPC’ler ile, o bölümü tamamlamak için konuşmamız şart. Bunun dışında başka çıkar yolumuz yok.
Başarısız yapay zeka ve kamera açıları
İlk oyunda olduğu gibi, ikinci oyunda da düşmanların yapay zekası oldukça kötü. Hatta bazen, bize 2 metre öteden kılıç sallayabiliyorlar. İlk oyunda da bu sorun vardı, şimdi de aynı sorunla karşı karşıyayız. Peki bu düşmanlar hiç mi işe yaramıyorlar? Tabii ki yarıyorlar. Teke tek mücadelelerde genellikle kazanmamız kolay oluyor. Fakat düşmanlar, gruplar halinde bize saldırırlarsa, işimiz biraz zorlaşıyor. Böyle durumlarda çok daha dikkatli olmamız gerekiyor. Aksi taktirde oracıkta gebermemiz an meselesi oluyor.
Oyunun yapay zekasının yanı sıra, kamera açıları da çok kötü. Oyuna girdiğimiz andan itibaren, kamera açıları çıldırmaya başlıyor. Küçük bir eve girdiğimizde, kamera oradan oraya kayıyor. Bir türlü sağlıklı açıyı elde edemiyoruz. Savaşlar sırasında fare ile adam mı öldüreceğiz yoksa kamerayı mı kontrol edeceğiz diye bir anda düşünür oluyoruz. En ufak bir fare kaymasında, kamera açımız bozuluyor ve oyunu göremez hale geliyoruz. İlk oyunda ise, işin içinde fare yoktu. Klavye tuşları ile düşmanları yok etmeye çalışıyorduk. Kamera açıları, bu oyunun en büyük eksisi diyebilirim. |
Önceki: « Cehennemin kapılarını kim açık unuttu?!
Sonraki: 3. sayfa »
|
| Sayfalar: 1 2 3 |
|
|
|
|