|
| Ülkeler, Savaş ve Ekonomi |
Ülkeler
Age of Empires III'ün önemli bir özelliği, seçebileceğiniz sekiz ülkenin sekizinin de birbirinden çok farklı olması. Bu farklılık ise, zaman içinde yeni teknolojiler bulmakla üst dallarına tırmanacağımız teknoloji ağacının, her ülke için (her ülkede ortak olan birkaç teknoloji hariç) tamamen farklı inşa edilmiş olmasından kaynaklanıyor. Seçebileceğimiz ülkeler: İngiltere, Fransa, İspanya, Portekiz, Almanya, Hollanda, Rusya ve... tabii ki Türkiye.
Savaş
Age of Empires III, savaş alanında da bir çok yenilik getiriyor. Savaş alanındaki bazı mikro-taktikler, askerleriniz tarafından otomatikman yapılacak. Mesela, çok sayıda askere aynı hedefe ateş etmeleri doğrultusunda bir emir verirseniz, askerlerinizin bir kısmı otomatikman hedefin yan tarafına hareket ederek gafil avlamaya çalışacaklar. Gerçekçiliğe ise diyecek yok: Tüfekli askerler iki sıra halinde yürüyecekler, ve ateş emri aldıklarında ilk sıradaki askerler, tek dizleri üzerine çökerek arkadaki sıranın ateş etmesine izin verecekler. Ünite dengesi ise, eski Age of Empires oyunlarındaki gibi, taş-kağıt-makas oyununu andıran bir sistemle sağlanacak. Yani, A ünitesi B ünitesine karşı çok etkili; B ünitesi C ünitesine, ve nihayet C ünitesi A ünitesine karşı çok etkili olabilecek. Starcraft'ta en iyi örneklerini gördüğümüz bu sistem, en eski strateji oyunlarında gördüğümüz "en iyi ünite" kavramını bir kenara atıyor, ve her ünitenin bir zayıf noktası olmasını garantiliyor. Dolayısıyla sadece bir ünite üretmek değil, geniş bir ünite varyasyonu üzerinde düşünmek ve stratejiyi bunun üzerine kurmak gerekiyor.
Ekonomi
İşçilerimiz, Yeni Dünya üzerinde binalar yapacak ve çağ atlayabilmemiz için kaynak peşinde koşacaklar. Çağ atlayınca birkaç seçenek arasından bonus seçeceğiz (bu sistem Age of Mythology'de de başarılı olarak kullanılmıştı): Mesela feld mareşal olup kara operasyonlarında avantaj kazanmayı veya amiral olup deniz operasyonlarında avantaj kazanmayı seçebileceğiz. Ekonomimize daha da katkı sağlayabileceğimiz değişik yollar var, mesela Yeni Dünya'da ticaret yolları kurmak veya yerlilerle temasa geçmek ekonomimize destek verecek. Yerliler bize atlı okçular gibi yeni üniteler sağlayabilecek veya daha iyi mısır yetiştirmenin yollarını öğretip ekonomimize katkıda bulunabilecek.
Diğer Age of Serisi oyunlarındaki gibi, AoEIII'te de zafer kazanmanın tek yolu savaş alanından geçmiyor. Ekonomik üstünlük de zaferi sağlayabiliyor. Ekonomik zaferin yolu bu sefer, bir Dünya Harikası inşa etmek değil; 4 adet bütün yükseltmeleri tamamlanmış ticaret yolu kurmak. |
Önceki: « Age of Empires III Ön İnceleme
Sonraki: Grafikler ve Sonuç »
|
| Sayfalar: 1 2 3 |
|
|
|
|