Kullanıcı adı:
(?) Şifre:
23/11/08 19:16 Toplam 247 oyuncu 48 sunucu 1181 kullanıcı siteyi görüntülemekte
Alan: Yardım / Diğer » Konu Dışı
YanıtlaAlana Geri Dön
.
Yazar

Konu: Türkiye'nin gercekleri sayfa 1

RE4LTURK
Tümgeneral
Tümgeneral
12 Ekim 00:53 (12/10, 12:31) %0
Sosyal hayatımızda soyle bir soz var:
Bu genclik nereye gidiyor?
Turkiyenin sıradan bir genci olarak su sozleri sizlerle paylasmak istiyorum.Bu yazıyıda hic bir siyasi amac yoktur sadece 18 yasında bir gencin ifadeleridir.
Konu 1:Aktutun Saldırısı.
Neden Karakollarımız bu kadar kotu.
Ornek 1:İran Karakolu
http://img165.imageshack.us/img165/7875/rankarakolupe1.jpg
Ornek 2 :Aktutun Karakoluhttp://fotogaleri.hurriyet.com.tr/LiveImages%5CFoto%20Haber%5Cİşte%20Aktütün%20karakolu%5CD11154951.jpg
Bizim İrandan bir Eksigimizmi Var?
Tam Aksine Biz İrandan Cok Daha gucluyuz.Ve Bizim Konum itibariyle İrandan cok Daha kritik bir oneme Sahibiz.
İranın Karakolu bir kaleyi Andırıyosa Bizim Ne Olmalı Bir mezbamı?
İranın Sorunu:Amerika.
Turkiyenin Sorunu: Dunya+pkk
Dunyanın Karakolu icin Ayrılan Paralar nereye gidiyor Peki.
1-Recep Tayyip Erdoganın ogluna bir Gemicik
2-Damadına bir holding
3-Bizzat Kendine 2 milyar Dolar Butce
4-Maliye Bakanın Unakıtana bir servet
5-Esine Fabrika
6-Butun Partisine(Akp)Bir Servet
Dunyayı Kasıp Kavuran Kriz!!!
-Hamdolsun Bize birey olmaz Diyen bir Basbakan
-Sadece Cebine Calısan Bakanlar
-17 Sehit Verdigimiz Gun Ogluna Sunnet Dugunu Yapan Bir Millet Vekili
Biz Bunları Yasayacak Ne Yaptık?
_
Lutfen Fikirleriniz Yazınız Siz ne Dusunuyorsunuz
Sayfa 1
Devam Edecek!

Mative

RE4LTURK
Tümgeneral
Tümgeneral
12 Ekim 01:28 %0
Simdiden Yorumlar İcin Tesekkur Ederim!

Mative

Being_and_Death
Çavuş
Çavuş
12 Ekim 03:07 %2
türkiyenin insanını vs vs bi yana bırakalım...bu söylenenlerin çok büyük çoğu tüm insanlar adına olabilecek şeyler....

yönetenler...yönetilenler....

bana sorarsan her 2 tarafta aklının defolu olduğunu anlayamamış..isteklerden isteklere koşan hırs dolu bilinçsizler sürüsü....

evet SÜRÜ!!!!

yönetenler paraya,yönetime sahip olmakla kendilerini çok güçlü sanıyorlar...güç yada yönetmek daimi şeyler değildir....

bana kalırsa bu sürü insanları hiç bişiyin farkında değil..akıllarının hele hiç farkında değiller...akıllarının defolu olduğunun...

birazcık farkında olsalardı şunu anlarlardı...yönetmek yönetilenler olduğu sürece olabilecek bişi...aynı şekilde yönetilenler olduğu sürece yönetenler olacaktır...hepside birbirine muhtaçtır...

diğer yandaaan şöyle bi düşünün...her zaman verdiğim örneklerden biridir...

bir yönetici bi hastalığa yakalansa...ve sadece tek 1 doktor tedavi edecek olsa....ve bu doktorla araları iyi olmasa yada doktor bu yöneticiye gıcık olsa?

yönetici isterse o doktorun ayaklarına katrilyon dolarlar versin...doktor ben tedavi etmeyeceğim dediği anda iş bitmiştir...tüm o yönetici statüsü sıfırdır artık...artık DOKTOR YÖNETİCİDİR!

doktoru tehdit bile edemez..benim gücüm var yöneticiyim vs vs yalaaan doktor ölürse kendiside ölür...

işte güç ve yönetim bu kadar değişken yapıya sahiptir....

bi anda yöneticiler kendilerini yönetiliyor olarak bulabilirler...

yöneticilerde bir sürüdür....hiç bişiyin farkında olmayan sürünün parçalarıdır niye mi çünkü ellerinde çok para olmasıyla...büyük şirketlere sahip olmakla...yönetiyor olmakla güçlüyüz yenilmezis sanarlar...

o kadar sürüye bağlıdırlarkiii yazık kendilerini yöneticiyiz diye sürüden koptuk dünya bizim etrafımızda dönüyor sanarlar....amaaa varolmanın belirlenimi olan ölümü hiç biride düşünmez....herkes ölüm ile belirlenmiştir..bu yönetici tayfası herkesi biz belirliyoruz diye düşünürken genel olarak kendilerinin ölüm tarafından belirlendiğini unuturlar....kiii her taraftan bişiler satın almalarından bellidir bu...sanki hiç ölmeyeceklermiş gibi dünyada bir sürü mal alırlar...ne yapacaklarsa o kadar malı?

aklın defolu olduğunu anlayıpta sürüden biraz kopabilselerdi kendilerininde bir belirlenim içinde olduğunu anlarlardı...o yönetilenler olmadan yöneticiliklerinin hiç bir işe yaramayacağını anlarlardı...

azcık kopabilselerdi doğanın tamamıyle herkesi belirlediğini anlarlardı...

o binalar...gemiler vs vs...her nelere sahiplerse..gökdelenler...TEK BİR DEPREME BAKAR HEPSİ!!!!

yönetici olmak vız gelir...bir tek depremde hepsi ellerinden gider....

gelelim para bahsine...

para nedir?

para bir ürünün karşılığıdır..

sanal ekonomi yada irreal ekonomi vs vs ne derseniz deyin adına...senet,çek vs vs gibi işlem üzerinde trilyonlarca dolar var....peki realde üretim olarak bu trilyonlarca doların bir karşılığı varmı?

bu trilyon dolarların real ekonomide bir ürün olarak karşılığı yoksa...yani 10 trilyon dolarlık üretim yapılmıyorsa o 10 trilyon doların hiç bir karşılığı yoktur...

kağıt üzerindeki paranın gerçekte bir karşılığı yoksaa...10 trilyon dolar paran olsa bile

doların fiyatı = 0 lira olduğunda...

10 trilyon * sıfır = sıfırdır...

dolarları tuvalet kağıdı olarak kullanabilirsiniz yani...

yöneticiler paraya sahiptirler evet...karşılığında yönetilenler ürün ürettiği taktirde...yani yönetilenlerin ürettiği ürüne karşılık olacak kadar paraları varsa zengindirler..

üretim yoksa...para kağıt parçasıdır sadece...bu çağlar boyunca böyle işledi...

tabi bunu bile anlayamayacak durumda bi çoğu...

yani yönetenler yönetmekle kendilerini çok büyük falan sanarlar ama yönetilenlerin iflas etmesi demek yönetenlerin çökmesi demektir....

günümüzde geldiğimiz noktada budur...

real ekonomide üretimimiz nedir?kısıtlı...

sanal ekonomide paramız nedir...oho çooook...

sanal ekonominin hiç bir önemi yok...real ekonomide ne kadar paran varsa o kadar zenginsin..

bu iş hep böyle işledi...

hal durum böyle olunca ülkemiz krize doğru gidiyor...yada gidecek..yada gitmeyecek...bunu zaman gösterir...geleceği görmediğimizden bişi diyemeyiz şu anda...

varolmak ölümle belirlenmiştir...bu açıktır...

yönetilenlerde yönetenlerde bu belirlenimin bilirler ama sürünün içinde olduklarından hep kaçarlar....ölümden kaçarlar...

gündelik hayattaki herkes ölüm düşüncesinden kaçar..hiç kimse sevmez...sürekli kaçar...merak,dedikodu vs vs..herkes kaçar...kimse ölüm düşüncesi ile yüzleşmek istemez..

yöneticiler yönetmekle herşeye hakim olmakla bu ölüm korkusunu aştıklarını sanırlar..vaaay ne büyük adamım tüm ülkeye ben hükmediyorum gibisine...yazıııık...

yönetilenler ise gündelik hayatta başka şeyler bulurlar kaçacak...bi çok şey örnek verilebilir..televizyonlar..tv programları vs vs en bilindikler...

insan tamamiyle doğa ve ölüm tarafından belirlenmiştir...varolmanın belirlenimi doğa ve ölümdür...

hal durum böyle olunca..nerde durursanız durun...ister yönetilen ister yönetici...genel olarak bir sürünün içinde ölümden ve doğadan kaçarken bulursunuz kendinizi genel olarak..

zaten tüm bir yaşam sürekli ölümden kaçarak yapılan bir koşudur fakat bu koşu farkında olmadan sürekli ölüme doğru koşarak yapılan bir koşudur...

yönetmek,yönetilmek hiç fark etmez..bu çarkın dışına çıkış yok...bunun için uğraşmayada gerek yok...insanlar defolu akıllarını mükemmel sanarak farklı kimliklere bürünüpte ölüm düşüncesini yeneceklerini sanarlar...

bi çokları bunu sanatta yapmıştır...örneğin 18.yy soylu aileleri hep portrelerini yaptırmıştır...niyedir bu çaba?

çünkü portreler çağdan çağa geçecek ve o resimler kalıcı olacak bir zamanlar biz yaşadık..ölmüş olsak bile herkes bilecek vs vs...

ölümden kaçışın ilginç bir dışavurumu...

boşa çaba....başka hiç bişi değil...

bu dünyada ne yaptıysan osundur...ve hepiniz birgün öleceksiniz...

insanlar öleceğinin her an bilincinde olarak yaşamış olsalardı yine savaş olurdu ama şu anki kadar çok değil...

yöneticiler yine olurdu ama şu anki kadar bilinçsiz değil...

insan aklı kaçamayacağı şeylerden farklı şekillerde düşünerek kaçabileceğini sanır...insan aklı ne defolu ve bozuk bir şeydir....pazardan alsaydık muhtemelen herkes çürük bu diye geri verirdi...

gereksiz işler yapmaya gerek yok...

ister yönetilin ister yönetin...ama herkes şunun farkında olsun..ne yaparsanız yapın bu belirlenimden kurtulamazsınız...

tüm bir tarih efendi ve köle arasındaki ilişkinin ürünüdür demiş hegel...

köle olmazsa efendi diye bişi olmaz...efendi köle diye bişi varolduğu için efendidir...

kölede efendi diye bişi olduğu için köledir...

kölesi olmayıpta ben efendiyim diyene deli derler...

efendisi olmayıpta ben köleyim diyenede deli denir...

bu ilişki bizim ülkemizde de hep böyle oldu..

her ülkede böyle olacak..

yöneticiler ve yönetenler...her iki tarafta birbirine muhtaç olduklarının farkında değiller...ne yazık...herkes kendi penceresinden dünyaya bakıyor kendini efendi sanıyor...

ne yönetici olmak nede yönetilen olmak insanı efendi yada köle yapmaz...

bu arada yönetici ve yönetilen kavramlarını hükümetteki adamlar ve halktaki adamlar olarak kullanmadığımı belirteyim..

ister politikacılar ve halk olarak...ister bir ailede babanın ve çocuğun olarak ele alın...ister usta ve çırak arasındaki rol olarak ele alın...ister iş yerindeki patron ve işçi arasındaki rol olarak ele alın..

son olaraktaa diyeceğim şudur ki...

Bir geldi mi derin ölüm uykusu,
Biter bu dünyanın dedi-kodusu.
Ölenden bir haber bekler insanlar:
Ne söylesin? Bilmez ki ne olduğunu!

ÖMER HAYYAM

------------------

ÖLÜMÜN SON İYİLİĞİ BİR DAHA ÖLÜMÜN OLMAMASIDIR.

Friedrich Nietzsche

şimdi kurun bakalım düşünceleri kafanızda...

Hunting Season Open Again!!!!
ULTRA SICK PREDATOR!!!!

^^66CsR //Vasili
CESUR

12 Ekim 09:43 %0
Selam Arkadaşlar
iyi Recep Tayyip Erdoganın bu daha anladim

K I Z I L / G E R Z E LÜ

RPG|FaRaMiR
Orgeneral
Orgeneral

Rahatsız Pesimistler Grubu

12 Ekim 12:03 %0
Devrim çözümü diyeceğim ülkeyi anca geriye götürür ve halk hazır değil.Sandıkta gösteririz diyeceğim halk verdiği oydan memnun ve uzun yıllar bu hükümet duracak gibi.Milli duygularımızla hareket edelim diyeceğim herkez birbirinden üstün olma çabasında.Bu bakış açısıyla en iyi ihtimalle başımıza İskender Büyük gibi bir adam gelir.

Under cover of darkness...

RE4LTURK
Tümgeneral
Tümgeneral
12 Ekim 16:11 %0
alıntı:
Gönderen: ^^66PvT. Vasili
Selam Arkadaşlar
iyi Recep Tayyip Erdoganın bu daha anladim
K I Z I L / G E R Z E LÜ

Bende Seni Anlamadım!

Mative

balparmak
Binbaşı
Binbaşı
12 Ekim 16:53 %0
Darbe demek istedin heralde.Bize lazım olan devrim ama Atatürk'ün devrimlerinden çok daha kanlı olan bir devrim.Bunların sonu anca öyle gelir.

Gönderen: RPG|FaRaMiR
Devrim çözümü diyeceğim ülkeyi anca geriye götürür

RE4LTURK
Tümgeneral
Tümgeneral
12 Ekim 19:28 %0
alıntı:
Gönderen: balparmak
Darbe demek istedin heralde.Bize lazım olan devrim ama Atatürk'ün devrimlerinden çok daha kanlı olan bir devrim.Bunların sonu anca öyle gelir.
Devrim çözümü diyeceğim ülkeyi anca geriye götürür

Sozlerime Baslarken Hic Bir Siyasi Amacım Yok Dedim!
Sence Devrimci Bir insanın Kullanabilecegi Bir Sozcuklere Benziyormu?
Neden Ergenekon Bu Kadar Medya Onunde !
Bazı Acıkların Kapatılması İcin!
Neden Deniz Feneri Davası Gundemde Veya Hayali ihraacat?

Mative

^^66CsR //Vasili
CESUR

12 Ekim 20:00 %0
Selam Arkadaşlar
yuh realtürk bir sefer anlamiyorum bu ya

alıntı:
Gönderen: RE4LTURK

Bende Seni Anlamadım!
Mative

K I Z I L / G E R Z E LÜ

balparmak
Binbaşı
Binbaşı
12 Ekim 20:00 %0
Anlamadım

alıntı:
Gönderen: RE4LTURK

Sozlerime Baslarken Hic Bir Siyasi Amacım Yok Dedim!
Sence Devrimci Bir insanın Kullanabilecegi Bir Sozcuklere Benziyormu?
Neden Ergenekon Bu Kadar Medya Onunde !
Bazı Acıkların Kapatılması İcin!
Neden Deniz Feneri Davası Gundemde Veya Hayali ihraacat?
Mative

RPG|FaRaMiR
Orgeneral
Orgeneral

12 Ekim 20:34 %0
Ben ve yoldaşlarım zamanı gelince öyle bir devrim yapacağız ki sahte devrimciler diz çöküp yalvaracak.Gökyüzü kızıl olcak ve nehirlerden günlerce kan akacak.İşte ozaman merhamet dileyeceksiniz.Gökyüzüne elinizi açacaksınız.Ama kandan başka birşey görmiyeceksiniz.Karanlık bizim içimizde,biz karanlığız.ALL DARK WARRİORS HERE!

ICU
Albay
Albay
12 Ekim 20:40 %0
alıntı:
Ben ve yoldaşlarım zamanı gelince öyle bir devrim yapacağız ki sahte devrimciler diz çöküp yalvaracak.Gökyüzü kızıl olcak ve nehirlerden günlerce kan akacak.İşte ozaman merhamet dileyeceksiniz.Gökyüzüne elinizi açacaksınız.Ama kandan başka birşey görmiyeceksiniz.Karanlık bizim içimizde,biz karanlığız.ALL DARK WARRİORS HERE!

Milletinin kendisinden merhamet dilemesini isteyen bir devrimci(kendini yoldaş olarak görüyo).İşte bu!

Hayat boş yaşa coş

RPG|FaRaMiR
Orgeneral
Orgeneral

12 Ekim 20:43 %0
Ya delimisiniz piskopatmısınız ya Yaw birde ciddiye alıyorlar.Yukardakilerle dalga geçmek için yazdım. .Lan manyamışlar bu ülkedekiler uyumayı istiyor.Adamlar düzenden memnun.Sandıktada her fırsatta belirtiyolar.Nereye devrim yapıyosunuz.Devrim yaparsanız baskıyla korkuyla sindirmeniz lazım adamları.Ben halkımın böyle birşey yaşamasını istemiyorum.Yoldaşlarım ve ben kenara çekildik bu trajediyi izliyoruz

RE4LTURK
Tümgeneral
Tümgeneral
12 Ekim 23:00 %0
alıntı:
Ya delimisiniz piskopatmısınız ya Yaw birde ciddiye alıyorlar.Yukardakilerle dalga geçmek için yazdım. .Lan manyamışlar bu ülkedekiler uyumayı istiyor.Adamlar düzenden memnun.Sandıktada her fırsatta belirtiyolar.Nereye devrim yapıyosunuz.Devrim yaparsanız baskıyla korkuyla sindirmeniz lazım adamları.Ben halkımın böyle birşey yaşamasını istemiyorum.Yoldaşlarım ve ben kenara çekildik bu trajediyi izliyoruz

Sandık Sistemini Bildigini Pek Sanmıyorum

Mative

RPG|FaRaMiR
Orgeneral
Orgeneral

12 Ekim 23:10 (12/10, 23:12) %0
Abi taip bir miting yapıyor bi kalabalık toplanıyor aklın durur.Adamlar gözleri parlayarak dinliyor adamı.Ne yapacaksın sen bunlara?Bu ülke nasıl bu hale geldi bilmiyorum.Gerçi hoş; adam gibi 1 tane bile parti yok.Çözüm belli aslında ama nese, sabır...

erkin58
Oyuncu
13 Ekim 15:27 %0
türkiye'nin gerçeklerini anlatmaya sayfalar yetmez.

RPG|FaRaMiR
Orgeneral
Orgeneral

13 Ekim 17:43 %0

RE4LTURK
Tümgeneral
Tümgeneral
13 Ekim 22:27 %0
alıntı:
Gönderen: erkin58
türkiye'nin gerçeklerini anlatmaya sayfalar yetmez.

Benim bu konuyu Acmamın Sebebi Bilmediklerimi Ogrenmekti Ama Diger Arkadaslardan hic birsey gelmedi.
Demekki Atatürk'ü Biz 10 Kasımda Gercekten Kaybetmisiz.

Mative

RPG|FaRaMiR
Orgeneral
Orgeneral

13 Ekim 22:51 %0
Ben kendi adıma yeteri kadar şey bildiğime inanıyorum ama şuanda burda yazmamdan ne fayda olcaktı ki?Baştan deseydin keşke bilmediklerimi öğrencem onun için açtım diye.Adamların kafasında belli bi düşünce var ve amaçsızca tartışmak istiyorlar.Ben buna alet olmam.Diğer topiclerde okadar gırtlak patlattık kimsenin görüşü değişmez vede kolay kolay birşey çıkartmaz forumdan.

RE4LTURK
Tümgeneral
Tümgeneral
14 Ekim 09:39 %0
alıntı:
Ben kendi adıma yeteri kadar şey bildiğime inanıyorum ama şuanda burda yazmamdan ne fayda olcaktı ki?Baştan deseydin keşke bilmediklerimi öğrencem onun için açtım diye.Adamların kafasında belli bi düşünce var ve amaçsızca tartışmak istiyorlar.Ben buna alet olmam.Diğer topiclerde okadar gırtlak patlattık kimsenin görüşü değişmez vede kolay kolay birşey çıkartmaz forumdan.

Denemekten Ne cıkar!

Mative

kurz
Oyuncu
14 Ekim 20:15 %0
alıntı:
Gönderen: balparmak

çocuğum sen git pinokyo oku, ne işin var devrimle falan...

Erik*
Oyuncu
14 Ekim 20:30 %0
real sözlerie başlarken genclik demissin fakat genclik hakkında hiçbir satırın yok... aktütün ve akp üzerinde durmussun... genclik hakkında bir yazı bekliyordum olmadı ama olsun yinede güzel yazmıssın... balparmakta devrim diye cebelleşiyor orda, hangi devrim oğlum?? hangi?? rusya komunist rejimi kendi olusturmasna rağmen dayanamadı halk rejimi istemedi komunistlik çöktü... ve rus halkıyla türk halkı bibirine benzemez... onlar bile kaldıramadı bu rejimi sen ordakinin aynısını alıp türkiyede uygulayacaksın öylemi?? sana birşey diyeyimmi boşver böyle hayalleri tamammı? git kübaya orda komunist yoldaşlarınla beraberce yaşa.. anla komunistligi bi tatile gelirsen türkiyeye tekrar yaz buraya kübanın ekonomisinin tamamen kadın ticareti ve purodan oldugunu anla... devrimmiş.. peh!

Her yerde olan, hicbir yerde,
Bir yerde olan, her yerde...
"Mevlana"

balparmak
Binbaşı
Binbaşı
14 Ekim 22:55 %0
yok kumda oynıcam ben.

alıntı:
Gönderen: kurz

çocuğum sen git pinokyo oku, ne işin var devrimle falan...

balparmak
Binbaşı
Binbaşı
14 Ekim 23:00 (14/10, 23:11) %0
yahu böyle konuşuyorsunuz okumam gereken daha çok kitap var ve benden büyüksünüz daha çok görmüşsünüzdür diye birşey demiyorum ama sovyetler komünizmi tam olarak uygulayabildi mi?küba uygulayabildi mi?hem devrimi neden sadece komünizm olarak algılıyorsunuz?Atatürk komünistmiydi?.Çok biliyormuşsun maşallah.Sizin süper kapitalizminizide gördük ne hallere düştü.Zamanın faşistleri şimdi devletleştirme manyağı oldu yok hala sağ güzel değil mi?

alıntı:
Gönderen: ^^97Er!k^^65*
real sözlerie başlarken genclik demissin fakat genclik hakkında hiçbir satırın yok... aktütün ve akp üzerinde durmussun... genclik hakkında bir yazı bekliyordum olmadı ama olsun yinede güzel yazmıssın... balparmakta devrim diye cebelleşiyor orda, hangi devrim oğlum?? hangi?? rusya komunist rejimi kendi olusturmasna rağmen dayanamadı halk rejimi istemedi komunistlik çöktü... ve rus halkıyla türk halkı bibirine benzemez... onlar bile kaldıramadı bu rejimi sen ordakinin aynısını alıp türkiyede uygulayacaksın öylemi?? sana birşey diyeyimmi boşver böyle hayalleri tamammı? git kübaya orda komunist yoldaşlarınla beraberce yaşa.. anla komunistligi bi tatile gelirsen türkiyeye tekrar yaz buraya kübanın ekonomisinin tamamen kadın ticareti ve purodan oldugunu anla... devrimmiş.. peh!
Her yerde olan, hicbir yerde,
Bir yerde olan, her yerde...
"Mevlana"

Sanki komünizmi övmüşüz biz.İşte kafanıza öyle bir yerleşmişki her devrimci Rusya'daki gibi,hepsi dinsiz imansız,hepsi komünist.Tabi burnunuzun önündeki devrimcileri görmekten acizsiniz.Şimdi kıvırın ama o öyle değildi falan diye,bekliyorum.

Anakin.
Yüzbaşı
Yüzbaşı
15 Ekim 00:21 %0
Darbeyle devrimi birbiriyle karıştırmayın genellikle birbiriyle yapışık süreçlerde gerçekleşse bile ikisi farklı şeydir.Darbe yönetimi devirmek için yapılır ancak devrim daha uzun bir süreçtir.Bir şeyleri köklüce değiştirirsiniz yönetim olması gerekmez.

Sayfa: « 1 2 »
YanıtlaAlana Geri Dön