3-4 ay önce PS2 aldım ve şu ana kadar herhangi bir sorun olmadan oynadım. Ancak bugün Okami isimli oyunu oynarken birden görüntü dondu. Sonra reset atmaya çalıştığımda düğmenin işe yaramadığını gördüm. Düğme yeşil yanıyordu ama ne kadar basarsam basayım ne yeniden başladı ne de kapandı. Ben de mecburen fişi çektim.
Tekrar açtığımda önce televizyon karardı (normalde olduğu gibi) sonra mavi oldu ve ps2 açılmadı. Bir daha başlattım yine aynı şey oldu. tüm kabloları söküp tekrar taktım. bu sefer makina çalıştı ama içinde cd olduğu halde PLAYSTATION 2 yazısı çıkmadı. heralde okuyamadı cd'yi dedim. ama sonra bir baktım dil seçeneği menüsü açıldı. ayarlar bozuldu galiba dedim ve yeniden dili, tarihi falan ayarladım. sonra browser ve sistem özelliklerini olduğu yer geldi. yeniden bir oyun taktım ve reset attım ama açılınca tekrar aynı şeyler oldu. bundan sonra kaç kere açarsam açayım bu dil ayarları ve browser ekranından başka bir şey olmadı. en sonunda browser a girdim ve no data yazdığını gördüm. yani memory card'ı görmüyordu.
Sorum şu: bu hata memory card dan mı kaynaklanıyor. yoksa makinada mı bir sorun var.buna benzer bir şey yaşamış olanlar varsa önerilerinizi bekliyorum.