| Yazar | Konu: Lehman brothers'ın batışının türkiyeye pozitif etkisi? |
| Oyuncu |  | 16 Eylül 18:05 %0 | |
|
| Arkadaşlar bu tarz bi konu konuşulacaktı dün gece ama yarım kaldı ekonomi ile ilgili branşlarda okuyan arkadaşlar bu olayın Türkiye'ye pozitif ne etkisi olabilir yazabilirlerse sevinirim. |
| |
|
|
| Oyuncu |  | 16 Eylül 18:15 %0 | |
|
| hiç bi pozitif etkisi olmaz. |
| |
 Orgeneral
Noble Gases

|  | 16 Eylül 20:46 %0 | |
|
Sadece gazetede yayınlananlar kadar bilgiye sahibim.
Olumlu etkilemişe benzemiyor,tabi uzmanına danışmak gerek.
*Bu arada mesajlar silinmiş (bunu sölemek için acayip bi istek duydum)  |
| |
| Oyuncu |  | 17 Eylül 01:29 %0 | |
|
petrolün varili son birkaç yılda 20$'dan 140$'a çıkmıştı yani 700% artmıştı ve sonucunda da elektriğe, mazota zam gelmişti. şimdi petrol 90$'a indi, bu bakımdan iyi ama doların değerinin artıyor olmasından dolayı petrolün ucuzlamasının da faydası azalabilir.
sonuç itibariyle bu olayın dünya piyasasındaki etkisi büyük olacak ve Türkiye'nin de bundan büyük zarar görme ihtimali çok yüksek. artıları olsa bile eksiler artıları katlar gibi geliyor... |
| |
| Oyuncu |  | 29 Eylül 17:11 %0 | |
|
ünya piyasaları bayram yapmıyor... Kriz, Türkiyeye geliyor... n ABD Başkanı, mali kuruluşları kurtarma planının, Kongrede kabul edilmemesi halinde, ABD ekonomisinin çökebileceğinden bahsetti.
- ABDde, 700 milyar dolarlık Kurtarma Planının bile yeterli olamayacağı, konuşuluyor.
- Planın, Başkanlık seçimlerinden 6 hafta önce acilen gündeme getirilmesi, ABDde politik dalgalanma yaşatıyor. Planın, bu biçimde yürürlüğe girmesi, Demokratların oylarını arttıracak.
- Hem ABD hem de Avrupa Merkez Bankaları, piyasalara para verirken, bizim Merkez Bankamız hala Hükümetle tartışıp, enflasyon düşmedikçe para veremeyiz diyor. Bu kafayla ve piyasaya para vermemekte direndikçe, yeni bir ekonomik krize gireriz.
- AKP, ekonomik krizle geldi; ekonomik krizle gidecek gibi görünüyor. İşin garibi, ikisinin nedeni de, Sevgili Merkez Bankamızın yanlış politikaları olacak.
- Türkiyede de banka satın almış olan yabancı bankalar, likidite krizine girmeye başladı. Dışbankı alan Fortis Bankı buna örnek verebiliriz. Bu durum, yabancı bankaların Türkiye kardeş bankaları ve şubelerini de etkileyecek.
- Türkiyedeki yabancı bankalar, ana bankalarını kurtarabilmek için, ülkemizde her türlü uygun olmayan işleme girecekler. Ellerindeki bütün fonları bir biçimde, ana bankalarına gönderecekler. Belki de, parayı dolaştırarak ana bankalarını fonlayacaklar. Fiduciary (kimlik saklanarak) işlemlerle, kredi vermiş gibi görünüp, ana bankalarını kollamak zorunda kalacaklar. Sevgili BDDKnın bir gün bile geçirmeden ve bayram, seyran demeden, yabancı bankaları kontrol altına almaları ve yabancı ülke limitlerini günü gününe kontrol etmesi gerekiyor. Sevgili Merkez Bankası da günlük işlemlerden aldığı izlenimleri derhal Sevgili BDDKya bildirmeli.
- Çoğunluğuna yabancıların sahip oldukları Türk bankaları, Türk iş alemine verdikleri kredileri, geçen haftadan itibaren durdurdular. Bu durum, yabancı bankaların Türkiyeden mevduat toplamaya devam edeceklerini; fakat, Türkiyeye kredi vermeyeceklerini gösteriyor. İşte, daha önceleri, yabancı bankalarla ilgili dile getirdiğimiz sakınca, şimdi kendisini gösteriyor. Yani, Türk insanının mevduatı, yabancılara gidecek. Türk iş alemine kredi verilmeyecek.Yabancı banka iflas ederse, Türk kardeş bankası da iflas etmiş olacak. Bakalım, Sevgili TMSF, onları da devralabilecek mi? Onların sahiplerini de mahkemeye verebilecek mi? O bankalardaki mevduatı da tamamen ödeyebilecek mi? Yoksa, gücü sadece Türklere mi yetecek? Göreceğiz...
- Türk banka ve özel şirketlerinin dışarıdan para bulmaları da, gittikçe güçleşiyor. İçerden de, kredi bulamayacaklarına göre, Türk iş aleminin yaşama olanağı daha da güçleşecek. Verilen krediler de yenilenemeyecek. Üstelik, Sevgili Merkez Bankamız, likiditeyi kıstığı için, iç talep de düşecek. Yani, firmalarımızın malları da satılamayacak. Bu sefer önce bankalar değil; özel sektör kuruluşları iflas edecek. Çürükler bir kez daha temizlenecek.
İşte, bizde de yine, ekonomi yönetimi tarafından yaratılacak kriz!
Ne yeni kredi. Ne yeni yatırım.
Ne büyüme. Ne müşteri. Ne iş.
Maliye de hata yapıp, bu ortamda yeni vergi salacak.
Bayramdan sonra, bizi zor günler bekliyor... |
| |
| Oyuncu |  | 29 Eylül 17:19 %10 | |
|
Sanki millet bayramdan önce rahattıda bayramdan sonra nanayı yicek.
alıntı: Gönderen: Zarekc
Bayramdan sonra, bizi zor günler bekliyor...
|
| |
| Yüzbaşı |  | 29 Eylül 18:11 %0 | |
|
| 700 Milyar dolarlık yardım paketi hala beklemede.İngiltere'de fortis'e devlet el koydu. |
| |
| Oyuncu |  | 30 Eylül 00:23 %0 | |
|
paket reddedildi. şimdi dünya piyasaları da amerika da ayvayı yedi. brezilya borsası %10 düşmüş.
alıntı: Gönderen: ' Necrom
700 Milyar dolarlık yardım paketi hala beklemede.İngiltere'de fortis'e devlet el koydu.
|
| |
| Binbaşı |  | 30 Eylül 00:26 %2 | |
|
| otafoku nickinin anlamı nedir |
| |
| Oyuncu |  | 30 Eylül 00:42 %0 | |
|
şıpıdık terlik markası.
alıntı: Gönderen: JahIthBer
otafoku nickinin anlamı nedir
|
| |
. |
| Binbaşı |  | 11 Ekim 19:31 %0 | |
|
| ya şimdi mesela ben bankaya para yatırsam,sonra banka iflas etse benim paralar nanay di mi?ama bankaya borcum olsa,o borcu alacaklar.vay anasını.ne düzenmiş. |
| |
| Oyuncu |  | 11 Ekim 20:48 %0 | |
|
| bu işin perde arkasında başka şeyler var. |
| |
| Oyuncu |  | 11 Ekim 21:00 %0 | |
|
sandığın kişi değilim ve forumda kimseyle kavgalı olmak istemiyorum.
erkin58 wins |
| |
| Binbaşı |  | 11 Ekim 21:09 %0 | |
|
| ya bi durun arada ekonomistimsi arkadaşlar var,soru sormak istiyorum kendilerine.Dolar düşer değil mi ya?Abi 1.400 olmuş 2 ay önce 1.118 falandı oha ya. |
| |
Orgeneral
Rahatsız Pesimistler Grubu

|  | 12 Ekim 00:29 %0 | |
|
okudum,öğrendim,saygı duydum...
Under cover of darkness... |
| |
fakirdik

|  | 12 Ekim 16:33 %0 | |
|
alıntı: Gönderen: balparmak
ya şimdi mesela ben bankaya para yatırsam,sonra banka iflas etse benim paralar nanay di mi?ama bankaya borcum olsa,o borcu alacaklar.vay anasını.ne düzenmiş.
nanay değil, paran devlet teminatı altında. paranı devletten tahsil edersin. |
| |
| Çavuş |  | 12 Ekim 16:44 %0 | |
|
ya şimdi mesela ben bankaya para yatırsam,sonra banka iflas etse benim paralar nanay di mi?ama bankaya borcum olsa,o borcu alacaklar.vay anasını.ne düzenmiş.
şimdi evet paran batar...sen "wag" ın dediğine bakma..devlet güvencesi falan hikaye...
mantık şöyle işler..senin bankadaki paran sanal ekonomidir...yani kağıt üstündeki paradır...bu paranın birde real ekonomide yani satın alınacak bir üretim karşılığı olması lazımdır...
eğerki kriz olursa bu ne demektir?
üretim yok...yani senin 100 trilyon paran olsa bile bu 100 trilyonun karşılığında satın alacağın bir ürün yok...üretim yoksaa o 100 trilyon paranın karşılığı 0 dır...
o paraları tuvalet kağıdı olarak kullanabilirsin...
çünkü o para ne cinsindense tl yada dolar yada euro...eğerki real ekonomide bir karşılığı yoksa yani satın alacağın bir ekmek yada bir buğday,un vs vs herhangi bir gerçek mal yok ise üretilmiyorsa o para 0 lira değerindedir...
çünkü tl yada dolar yada euro nın değeri 1.5 yada 2 yada 1.2 vs vs...her ne kadarsa hep real ekonomideki ürünün miktarına göre belirlenir...real ekonomide üretim yoksa bu ne demektir?
1 trilyonluk üretim varsa diyelim sende 10 trilyon para varsa...9 trilyon boşadır...burda yine paranı verirler...ama o 1 trilyonluk malı 10 trilyona satın alırsın...haliyle 10 trilyonun 1 trilyon değerinde olmuş olur...
yani bankanın sana ne kadar çok para verdiği yada paranı geri vermesi önemli değil...önemli olan paranın real ekonomideki değeridir...
ülke iflas ettiyse paranı kurtarsan ne yazar?
real ekonomide bi karşılığı yoksa eve git tuvalet kağıdı niyetine kullan...
yani iflas olduğunda paran = 0 liradır... bu kadar basit...
çünkü banka yada devlet sana kağıt parçaları verir..bu kağıt parçalarıyla hiç bişi yapamazsın...devlet sana paran kadar ürün vermiş olsaydı o zaman güvencede olmuş olurdun işte...ama böyle bi durum yok...
Hunting Season Open Again!!!!
ULTRA SICK PREDATOR!!!! |
| |
fakirdik

|  | 13 Ekim 17:36 %0 | |
|
alıntı: Gönderen: Being_and_Death
sen "wag" ın dediğine bakma
lan! |
| |
| Tuğgeneral |  | 13 Kasım 20:48 %0 | |
|
banka iflas etse off-shore hesaplar haricindeki finansal işlemlerin devlet güvencesindedir ama aşağıda Being_and_Death'in yazdığı gibi üretim yoksa hiçbirşey yoktur. dolayısıyla sana para denilen kağıdı basıp verseler dahi onu ancak yakacak olarak falan kullanabilirsin.
alıntı: Gönderen: Being_and_Death
mantık şöyle işler..senin bankadaki paran sanal ekonomidir...yani kağıt üstündeki paradır...bu paranın birde real ekonomide yani satın alınacak bir üretim karşılığı olması lazımdır...
eğerki kriz olursa bu ne demektir?
üretim yok...yani senin 100 trilyon paran olsa bile bu 100 trilyonun karşılığında satın alacağın bir ürün yok...üretim yoksaa o 100 trilyon paranın karşılığı 0 dır...
o paraları tuvalet kağıdı olarak kullanabilirsin...
çünkü o para ne cinsindense tl yada dolar yada euro...eğerki real ekonomide bir karşılığı yoksa yani satın alacağın bir ekmek yada bir buğday,un vs vs herhangi bir gerçek mal yok ise üretilmiyorsa o para 0 lira değerindedir...
çünkü tl yada dolar yada euro nın değeri 1.5 yada 2 yada 1.2 vs vs...her ne kadarsa hep real ekonomideki ürünün miktarına göre belirlenir...real ekonomide üretim yoksa bu ne demektir?
1 trilyonluk üretim varsa diyelim sende 10 trilyon para varsa...9 trilyon boşadır...burda yine paranı verirler...ama o 1 trilyonluk malı 10 trilyona satın alırsın...haliyle 10 trilyonun 1 trilyon değerinde olmuş olur...
yani bankanın sana ne kadar çok para verdiği yada paranı geri vermesi önemli değil...önemli olan paranın real ekonomideki değeridir...
ülke iflas ettiyse paranı kurtarsan ne yazar?
real ekonomide bi karşılığı yoksa eve git tuvalet kağıdı niyetine kullan...
yani iflas olduğunda paran = 0 liradır... bu kadar basit...
çünkü banka yada devlet sana kağıt parçaları verir..bu kağıt parçalarıyla hiç bişi yapamazsın...devlet sana paran kadar ürün vermiş olsaydı o zaman güvencede olmuş olurdun işte...ama böyle bi durum yok...
ayrıca süper özetlemişsin arkadaşım tebrikler. |
| |
Orgeneral

|  | 13 Kasım 20:49 %0 | |
|
hehehe
alıntı: Gönderen: wag
lan!
| |
| Tuğgeneral |  | 13 Kasım 20:50 %0 | |
|
ya bi durun arada ekonomistimsi arkadaşlar var,soru sormak istiyorum kendilerine.Dolar düşer değil mi ya?Abi 1.400 olmuş 2 ay önce 1.118 falandı oha ya.
merkez bankası arada dolara müdehale edecek evet.. ama ne değişicek ki senin açından? |
| |
Yarbay
fakirdik

|  | 13 Kasım 21:51 %0 | |
|
zaten her krizde üretim sıfırlanıyo biz 6 sene ekmek yemedik bi keresinde mesela.
gerçeğe dönün olm nasılsınız lan?
alıntı: Gönderen: {SeU}poprelitia
banka iflas etse off-shore hesaplar haricindeki finansal işlemlerin devlet güvencesindedir ama aşağıda Being_and_Death'in yazdığı gibi üretim yoksa hiçbirşey yoktur. dolayısıyla sana para denilen kağıdı basıp verseler dahi onu ancak yakacak olarak falan kullanabilirsin.
ayrıca süper özetlemişsin arkadaşım tebrikler.
corwagsm4niyağeldead |
| |
| Tuğgeneral |  | 13 Kasım 22:04 %0 | |
|
alıntı: Gönderen: Corvex.
zaten her krizde üretim sıfırlanıyo biz 6 sene ekmek yemedik bi keresinde mesela.
gerçeğe dönün olm nasılsınız lan?
Yok sıfırlanmıyo. Kandırmışlar seni. Ekmek yemediysen ne yemiş olabileceğin ihtimalleri üzerinde düşünüyorum ve sanırım pasta cevabı yaklaşıyo..  |
| |
Orgeneral

|  | 13 Kasım 22:05 %0 | |
|
burası tarih kokmaya başladı 
| |
| Tuğgeneral |  | 13 Kasım 22:09 %0 | |
|
Kokuttum mu yine  |
| |