|
|
 | Yanıtla | Alana Geri Dön |
|
| Yazar | Konu: Hd4850 ve sparkle 8800gt | | Oyuncu |  | 27 Temmuz 08:39 (27/07, 08:40) %0 | |
| arkadaşlar ben bi kaç ay önce sparkle cool pipe 8800gt aldım ve kazığı yedim sonrasında cod2 ve cod4 olmak üzere her oyunda
cok az fps alıyorum hatta cod2 ve cod4 te r_multigpu 1 yazmadan 100 fpsnin üstüne cıkmıyor anakartım asus
m3a32deluxe simdi konumuza gelelim ben yeni ekran kart alıcam ve düsüncem hd4850 bundada sorun yasarsam çok üzülücem bu yüzden size danısmaya karar verdim düşünceleriniz nelerdir yine aynı sorunları yasarmıyım ve kaç fps alırım ? işlemcim x4 phenom 9600 2.3 ghz saygılar... | | | |
| 
|  | 27 Temmuz 09:31 %0 | |
| 8800gt'den 4850'e geçiş çok gereksiz olacaktır ve 8800GT'de düşük fps alıyorsanız, 4850 sizi uçurmayacaktır.
Sisteminizin diğer parçaları nelerdir? Belki düşük performanslı bileşenler olabilir, bu durumda ekran kartı yeterli performans göstermiyor olabilir.
| Oynasana.com bu mesajın içerdiği bilgilerin doğruluğu veya eksiksiz olduğu konusunda herhangi bir garanti vermemektedir. Bu nedenle bu bilgilerin ne şekilde olursa olsun içeriğinden sorumlu değildir. Bu mesajdaki görüşler yalnızca gönderen kişiye aittir ve Oynasana.com'un görüşlerini yansıtmayabilir. |
| | | | Oyuncu |  | 27 Temmuz 09:36 %0 | |
| | 600 wat coolermaster psu'm var ben söle düşünüyorum asus çıkışlı bir anakrtım var ben nvidia taktırdım performans kaybı olarbilir diye düşünüyorum. | | | 
|  | 27 Temmuz 11:21 %0 | |
| alıntı: Gönderen: kangal3344
600 wat coolermaster psu'm var ben söle düşünüyorum asus çıkışlı bir anakrtım var ben nvidia taktırdım performans kaybı olarbilir diye düşünüyorum.
Kesinlikle anakart üreticisi ile ekran kartı üreticisi arasında bu tür sorunlar yaşanmamaktadır.
Sistem parçalarınızı tek tek "marka-model" yazar mısınız?
İşlemci :
Anakart :
Ram :
Sabit Disk :
Ayrıca anakart sürücülerini güncel olarak kurdunuz mu?
İşletim sistemi yamaları tamamen kurulu mu?
| Oynasana.com bu mesajın içerdiği bilgilerin doğruluğu veya eksiksiz olduğu konusunda herhangi bir garanti vermemektedir. Bu nedenle bu bilgilerin ne şekilde olursa olsun içeriğinden sorumlu değildir. Bu mesajdaki görüşler yalnızca gönderen kişiye aittir ve Oynasana.com'un görüşlerini yansıtmayabilir. |
| | | | Oyuncu |  | 27 Temmuz 18:31 (27/07, 18:35) %0 | |
| alıntı: Gönderen: Tora
Kesinlikle anakart üreticisi ile ekran kartı üreticisi arasında bu tür sorunlar yaşanmamaktadır.
Sistem parçalarınızı tek tek "marka-model" yazar mısınız?
İşlemci :
Anakart :
Ram :
Sabit Disk :
Ayrıca anakart sürücülerini güncel olarak kurdunuz mu?
İşletim sistemi yamaları tamamen kurulu mu?
işlemci:amd phenom x4 9600 2.3 ghz
anakart:asus m3a32-mvp-deluxe
sabitdisk:80gb samsung
ram:corsair 2x2gb 800mhz
hiç bişi güncellemedim | | | 
|  | 27 Temmuz 18:55 %0 | |
işlemci:amd phenom x4 9600 2.3 ghz
anakart:asus m3a32-mvp-deluxe
sabitdisk:80gb samsung
ram:corsair 2x2gb 800mhz
hiç bişi güncellemedim
Öncelikle anakart, işlemci ve ekran kartınızın sürücülerini güncelleyiniz. Ardından işletim sisteminizin güncelleme sayfasına girerek kritik güncellemeleri kurunuz.
Performans ve uyumluluk güncellemeleri varsa onları da "mutlaka" kurunuz.
Service Pack'siz bir işletim sistemi kullanıyorsanız anında format atarak "entegre Service Pack 2'li XP, ya da Service Pack 1'li Vista" kurunuz.
Windows güncellemelerinde Donanım/Hardware kısmında sürücüsünü bulamadığınız parçalar varsa onları da kurun.
Ayrıca sabit diskiniz eski 80GB'lık modellerdense çok yavaş olabilir. Dolayısıyla sisteminiz iyi olsa da darboğaz yaratır ve performans düşüşüne sebep olur. Özellikle oyunlarda swap dosyası yazılırken, performans çok düşeceği için fps'e etkisi yüksektir.
İşlemci sürünüz ; http://www.amd.com/us-en/assets/content_type/utilities/AMD_Processor_Driver_1320053.zip
Anakart sürücünüz ;
XP ; http://dlcdnet.asus.com/pub/ASUS/misc/utils/AMD_790FX_SB600_Chipset.zip
Vista ; http://dlcdnet.asus.com/pub/ASUS/misc/utils/AMD_790FX_SB600_Chipset_Vista.zip
AMD Cool'n Quiet sürücüleri ; http://dlcdnet.asus.com/pub/ASUS/misc/utils/AMD_CoolnQuiet_V1320_V10000.zip
Windows Update sayfası ; http://www.windowsupdate.com
| | | | Oyuncu |  | 27 Temmuz 19:19 %0 | |
| | çok teşekür ederim tora bey elinize sağlık o zaman yeni 10bin rpm 320 gb hardsik alıcam | | | 
|  | 27 Temmuz 19:32 %0 | |
çok teşekür ederim tora bey elinize sağlık o zaman yeni 10bin rpm 320 gb hardsik alıcam
Kesinlikle 10000rpm alarak gereksiz para harcamanıza gerek yok
Şu an Seagate 7200.11 serisinden 320GB diskler 99MB/s okuma, 89MB/s yazma performansı ile 10000rpm diskleri bile geride bırakıyor. Erişim süresi olarak tabi ki 10000rpm'ler daha başarılı fakat günlük kullanımda ahım şahım farklar yaratmayacaktır.
Tavsiyem 85YTL'lik bu disktir.
| | | | Yarbay |  | 17 Ağustos 20:04 %0 | |
| | 8800GT rahatlıkla full detay da oynarsınız, zaten 100FPS nin üstüne çıkmanız size bişey getirmez ki, monitörünüz CRT ise max 100HZ de , LCD ise 60Hz de çalışır bu da monitörün düzgün gösterdiği görüntüyü 100fps veya 60fps de sınırlar, bunun üstündeki fps zaten görüntüde kırılmalara yırtılmalara sebep olur, gözü de rahatsız eder. 60 hadi bilemediniz 100fps üstünde frame almak için boşuna paranızı harcamayın. | | | | Oyuncu |  | 18 Ağustos 09:50 %0 | |
| ATI 3850 var bende. Senin karta göre %20 az başarımı var. COD4 Full detay oynadığımı ve kasma olmadığını hatırlıyorum.
Sorunun büyük ihtimal yazılım kaynaklı. | | | . | | |
|
|
|
|
|
|