| Yazar | Konu: Hd4870 için hangi marka? |
| Albay |  | 12 Temmuz 22:46 %0 | |
|
Herkese merhaba..
Hd4870 alacağım bunun için hangi markayı önerirsiniz Nvidia alsaydım düşünmeden Zotac alırdım ama Ati için pek bilgim yok aklımda Gigabyte var. Birde psu almam gerekcek hangi marka ve kaç W gerekir bunun içinse 500W Tagan almayı düşünüyorum yeterli olur mu acaba?
Saygılar... |
| |
|
|
 Moderatör |  | 12 Temmuz 23:13 %0 | |
|
Psu yeterli olur. Ati içinse referans tasarımlı modeller arasında pek bir fark olmaz zaten. Bilmiyorum bu modele henüz çıktımı ama his iceq serisini hep sevmişimdir ati de.
GameX forever |
| |
| Albay |  | 13 Temmuz 17:37 %0 | |
|
alıntı: Gönderen: [GX]Bortu
Psu yeterli olur. Ati içinse referans tasarımlı modeller arasında pek bir fark olmaz zaten. Bilmiyorum bu modele henüz çıktımı ama his iceq serisini hep sevmişimdir ati de.
GameX forever
Iceq serisini ilk defa duyuyorum. Daha tanınmış markalardan hiç yok mu şunu alsan daha iyi veya pişman olmazsın dediğiniz? Kayseri'de oturuyorum Vatan Computer dışında OEM alabileceğim fazla yer yok sıradan bilgisayarcılara güvenmiyorum (garanti açısından). Vatan'da da Gigabyte, HIS, Sapphire gibi markalar var bunlardan hangisi iyidir sizce? |
| |
 Moderatör |  | 13 Temmuz 21:26 (13/07, 21:27) %0 | |
|
alıntı: Gönderen: ^1CBP|^9Ex0rC!sT
Iceq serisini ilk defa duyuyorum. Daha tanınmış markalardan hiç yok mu şunu alsan daha iyi veya pişman olmazsın dediğiniz? Kayseri'de oturuyorum Vatan Computer dışında OEM alabileceğim fazla yer yok sıradan bilgisayarcılara güvenmiyorum (garanti açısından). Vatan'da da Gigabyte, HIS, Sapphire gibi markalar var bunlardan hangisi iyidir sizce?
Dikkatli bakarsan yukarıda HIS iceq demişim.
Ama dediğim gibi daha his firması 4870 serisine iceq çıkarmamış anlaşılan.
GameX forever |
| |
| Albay |  | 13 Temmuz 21:49 %0 | |
|
Dikkatli bakarsan yukarıda HIS iceq demişim.
Ama dediğim gibi daha his firması 4870 serisine iceq çıkarmamış anlaşılan.
GameX forever
Pardon ya dikkat etmemişim . Bu iceq özel bişeymi ne işe yarıyor acaba? Çoğu kişi Gigabyte diyor ama ben Sapphire' ı da yabana atmak istememiştim ama HIS' ı düşünmüyordum açıkçası. Iceq sayesinde bir artısı oluyor ise tabi HIS alırım . |
| |
 Moderatör |  | 13 Temmuz 22:49 %0 | |
|
iceq hisin özel bir serisidir. iceq serisi kartlarda farklı özel soğutmalar kullanırlar.
GameX forever |
| |
| Oyuncu |  | 14 Temmuz 00:37 %0 | |
|
iceq hisin özel bir serisidir. iceq serisi kartlarda farklı özel soğutmalar kullanırlar.
GameX forever
hem serin hem sessiz olurlar bildiğim kadarıyla bir de. |
| |
| Albay |  | 14 Temmuz 11:03 %0 | |
|
GameX forever
Hmm bunu sevdim cidden . Bu sayede daha fazla overclock yapabilirim belki GTX 280' i yakalarım . Fiyat açısından fazla fark varmı acaba? |
| |
 Moderatör |  | 14 Temmuz 12:19 %0 | |
|
Daha henüz piyasaya sürülmemiş iceq serisi bu model için ama geldiğinde normal model ile arasında bir 30-40$ fark olur tahminimce.
GameX forever |
| |
| Oyuncu |  | 14 Temmuz 14:42 (14/07, 14:43) %0 | |
|
Gigabyte inkilerde baya iyi sogutuyormus yani 30 derecelerde gezinen bir kart için dha fazla sogutma değişik olmazmı Bortu? Overclock yapınca bile sıcaklık çok üst düzeylere çıkmıyormuş kart fanı devrini arttırıp yine eski sıcaklıga dönüyormuş ama ses artıyormuş falan filan. (dh deki videodan esinlenerek yazdim )
Birde ATI yi hiç sevmezdim oyun firmalarıyla çalışmıyor vs. vs. diye ama bu seri hem performans hem fiyat konusunda baya iyi gibi gorunuyo.
GameX forever
|
| |
. |
 Moderatör |  | 14 Temmuz 15:30 (14/07, 15:32) %0 | |
|
Dh de genelde açık pc düzeneği kurarlar kasa fln kullanmadan. Yazın bu sıcağında yalan oluyor o 30 50 derece daha soğuk vs olayları kart eğer 300$ lık bir kasa içerisinde değilse.
edit: Ha yalan olmasın nedir ne değildir bilmem araştırmadım. Sadece ati kartlarında en sevdiğim his iceq olanlar hem görüntü hem sessizlik hemde soğutma bakımından. Yoksa gigabyte ınki çok ısınıyor almayın diyemem.
GameX forever |
| |
| Oyuncu |  | 14 Temmuz 19:19 %0 | |
|
iceq lerin bende iyi sogutması oldugunu biliyorumda nedense atileri sevmiyorum işte bir bu 4870 ler güzel gorunuyor ama 9600gt palit sonic yeni aldım 250 fps sabit bana yetiyor cod4 de
Dh de genelde açık pc düzeneği kurarlar kasa fln kullanmadan. Yazın bu sıcağında yalan oluyor o 30 50 derece daha soğuk vs olayları kart eğer 300$ lık bir kasa içerisinde değilse.
edit: Ha yalan olmasın nedir ne değildir bilmem araştırmadım. Sadece ati kartlarında en sevdiğim his iceq olanlar hem görüntü hem sessizlik hemde soğutma bakımından. Yoksa gigabyte ınki çok ısınıyor almayın diyemem.
GameX forever
|
| |
| Albay |  | 14 Temmuz 22:35 %0 | |
|
alıntı: Gönderen: #gF#Mojito*
iceq lerin bende iyi sogutması oldugunu biliyorumda nedense atileri sevmiyorum işte bir bu 4870 ler güzel gorunuyor ama 9600gt palit sonic yeni aldım 250 fps sabit bana yetiyor cod4 de
Bende önce ATI aldığıma pişman oldum (dandik x1650 almıştım) bi daha Nvidia alcam dedim aynı senin gibi düşündüm ama bu 4870' ler farklı bence Nvidia'nın buna eşdeğer kartı neredeyse 2 kat pahalı düşünmeden geçmek hata olur sanırım. Benim için çıkardığı ses fazla önemli değil soğutması iyi olsun (fazla overclock için) yeterli. |
| |
| Yarbay |  | 15 Temmuz 05:15 %0 | |
|
| ekran kartina overclockun fazla bi getirisi olmayacaktir sadece benchmarklarda yüksek puan almanizi saglar o yüzden ekran kartina oc yapip ömrünü kisaltmayin derim islemci ram daha fazla hissettirir kendini |
| |
| Yüzbaşı |  | 15 Temmuz 14:02 %0 | |
|
| iceq derim başka bişey demem atide çok seçenek zaten yok.Çok güzel ve perfromanslı bir soğutucu. |
| |
| Oyuncu |  | 15 Temmuz 20:41 %0 | |
|
bende bir psu ve iyi bir işlemci sogutucusu alsam eksi kral E4400 ü 3.5 lere zorluycamda anakartta lazım tabi şu anda 2.5 xD
alıntı: Gönderen: lies<>B u R o
ekran kartina overclockun fazla bi getirisi olmayacaktir sadece benchmarklarda yüksek puan almanizi saglar o yüzden ekran kartina oc yapip ömrünü kisaltmayin derim islemci ram daha fazla hissettirir kendini
|
| |
 Moderatör |  | 16 Temmuz 09:39 %0 | |
|
HIS ICEQ serisi performansı yüksek arctic cooling silencer fanlarını kullanır. bu soğutucular Arctic Cooling tarafından HIS için özel üretilir. ses olarak kirlenmediği sürece makul seviyededir. stock soğutucudan kaba bir genelleme ile yükte ve boş dururken 20-25 derece düşük sonuçlara imza atar. bunu yaparken stock soğutucu gibi reaktör gibi seste çıkarmaz.
ICEQ serisi, normla HIS'lerden, normal HIS'ler ise piyasada ki benzer ürünlerden yüksek fiyata sahiptir. karar sizin.
dont try to kill me cos i'm allreadydead.
And The Heavens Shall Tremble.
A call to arms to the Heroes: Diablo III
| Oynasana.com bu mesajın içerdiği bilgilerin doğruluğu veya eksiksiz olduğu konusunda herhangi bir garanti vermemektedir. Bu nedenle bu bilgilerin ne şekilde olursa olsun içeriğinden sorumlu değildir. Bu mesajdaki görüşler yalnızca gönderen kişiye aittir ve Oynasana.com'un görüşlerini yansıtmayabilir. |
|
| |
Tuğgeneral
fastest killers

|  | 16 Temmuz 12:03 %0 | |
|
yeni HIS 3870 ıce q 3 turbo DDR4 aldım süper bi kart çok memnunum sınıfındaki tüm kartlara basar atiyi tek geçerim 
"Beni olağanüstü bir kişi olarak yorumlamayınız.Doğuşumdaki tek olağanüstülük Türk olarak dünyaya gelmemdir!" |
| |
| Oyuncu |  | 17 Temmuz 12:59 %0 | |
|
| 2 gün önce HD4850 aldım mükemmel bir kart tavsiye ederim, gigatek 201$+kdv beklentilerinizi karsılayacaktır. |
| |
Albay
Moment of Truth

|  | 19 Temmuz 17:54 %0 | |
|
| ben saphire,kardeşim his kullanıyor.his daha sessiz ve performanslı geldi bana. |
| |
| Oyuncu |  | 23 Temmuz 20:33 %0 | |
|
| Düşük sıcaklık = performans artışı. Da demektir. |
| |

|  | 24 Temmuz 08:05 %0 | |
|
Ekran kartları sıcaklığa göre saat hızlarını düşürmemektedir. Eğer üretici özel bir yazılım hazırlamışsa düşürebilirler, fakat default olarak böyle bir durum yok. O yüzden performansa etkisi olmayacaktır.
alıntı: Gönderen: donanimci
Düşük sıcaklık = performans artışı. Da demektir.
| Oynasana.com bu mesajın içerdiği bilgilerin doğruluğu veya eksiksiz olduğu konusunda herhangi bir garanti vermemektedir. Bu nedenle bu bilgilerin ne şekilde olursa olsun içeriğinden sorumlu değildir. Bu mesajdaki görüşler yalnızca gönderen kişiye aittir ve Oynasana.com'un görüşlerini yansıtmayabilir. |
|
| |
| Albay |  | 27 Temmuz 22:38 %0 | |
|
| Hd4870 alacağım ama DDR5 ve 256 bit olması anakart için fark edermi acaba pci 2.0 olması yeterli mi? |
| |
 Moderatör |  | 28 Temmuz 08:12 %0 | |
|
alıntı: Gönderen: ^1CBP|^9Ex0rC!sT
Hd4870 alacağım ama DDR5 ve 256 bit olması anakart için fark edermi acaba pci 2.0 olması yeterli mi?
pci-e 1 anakartlarda da çalışıyor. ekran kartının üzerinde ki ram türü anakart için farketmez.
dont try to kill me cos i'm allreadydead.
And The Heavens Shall Tremble.
A call to arms to the Heroes: Diablo III
|
| |
| Albay |  | 31 Temmuz 07:16 %0 | |
|
Yardımlarınız için teşekkürler ama Hd4870' den vazgeçtim. Onun yerine Hd4850 alıp artan parayla ram' i 4GB yaptım. Vista için gerekliydi zaten. Almadan önce araştırdım zaten Hd4870' den %23 daha az performanslı ama %60 daha ucuzmuş. Iceq bulamayınca Sapphire aldım şu an sorunsuz çalışıyor ve oyunlarda iş görüyor . Fakat bir sorunum var ekran kartıyla gelen Catalyst Control Center' da ekran kartının sıcaklığı 80 derece görünüyor bana bayaa bi fazla geldi . Bu doğru olabilir mi? |
| |
| |