millet bazı tartışmaları makalelei okudum. herkes en iyi ırkın peşinde. bende fikrimi öne sürüyüm dedim. en iyi ırk diye bişey yok bence. iyi oyuncu gerek aztekleri gerek mayansları mükemmel bir silaha dönüştürebilir. önemli olan şu. her devletin ayrı bir avantajı, farklı farklı dezavantajı var. bunu kendi yararına kullanabilen kazanır.
ilkokul 2.sınıfta başladım aoc ye. şimdi lisedeyim. çok şey öğrendim. azteklerle persler yenilebilir. mayanslarla ayrı cephede savaşıla bilir. aztekle mayansı örnek veriyorum. çünkü, bunlar çoğu insana göre kötü yada özelliği az dezavantajı çok olan devletler. bu insanlar oyunun amacını bence anlayamamış insanlar. bu oyunun amacı en uygun strateji ile kendini korumak ve var olan sınırı genişletmektir bence. kısacası bu amcı bütün devletlerle gerçekleştirebiliriz.
karar ve yorumlarınızı bekliyorum.
haklısın arkadaşım oyunda kimsenin bilmediği bazı şeyler var mesela türkler tarihte biznsları yendiği için jannissary nin catapracta halbedierin file catapractın yer skerlerine bonusu var + olarak ayrıca bakın şuna ilginç de mi catapract ccameli camel paladini paladin de catapractı yenebilio yani bu iş playerliğe kalmış bişi her devletin anti yenileceği bir devlet var ama en ii devleti sorarsanız bu bir devlet var ki oyundaki devletlerin %90 ını yenebilir o de korea zıtını söleyen arkadaş varsa sölesin koreden ii bi devleet eğer %90 ını içerisindeyse ben de taktığını söliyim
sonunda görüşlerime katılan bi kişi çıktı diye sevindim. taaki kore yi görene kadar.. ben diyorum ki oyuncuya bağlı siz diyosunuz ki kore %90 yener. ) herkes için aynı deildir bu. ben teutonsu aldığımda defans, moğolu aldığımda rush yaparım.. oyuncu ne seçtiğini bildiği halde oyunu kazanabilir.. devletin bi önemi yok demiyorum.. ama iş oyuncuda biter..
arkadaşlar fikrinize katılıyorum.Her ülkenin ayrı bir özelliği var.Ben mersinde en iyi oynayan bir arkadaşa karşı savaşmıştım.Yanımda yine güçlü bir müttefikim vardı.AMA ülkeleri random yaparsanız işler biraz karışıyo.Dediğim şampiyona kore geldi.Banaysa britons yanımdakinede teutons yani anlayacağınız savaştan çok katliamdı .Kore mancınıklarıyla başedemedik.Ve arkadaşın mancınıklarıyla açtığı ormanın derinliklerindeki son köyümüzde macera bitti .AMA kore en iyi değil.Hızlı bir yükselişle başarıyla imha edilebilir.Bunuda düşmanı rahat bırakmayarak sürekli rahatsız ederek yapılabilir.İyi bir oyuncu hun veya frankslarla koreyi al aşağı edebilir.Bilenler bilir bu ülkelerin taktiklerini
wagonları yıkabilecek askerler bazı askerler
tarkan catapracth fil teuton kınght paladin camel huskarı ve beleş asker dediğimiz askerlerde wagona karşı fena değildir onagerlerede gelınce onları hussarlarla rahat alırsınız.Kore o kdr iyi ırk değildir black fortres oynayanlar iç.in kore çok iyidir arabiada fln o kdr iyi değildir
her kapının farklı kilidi vardır açmak için.age of da oyledır.
her askerın zayıf bır noktasını bulacak asker vardır.mesela herkes paladin uretıor ama ben sırf pikeman yaptım.ve arkadaslarıma destek olarak yolladım.karsı taraf ataga gecınce onlar yenıldı.ayrıca pikemanda altın ıstemıor ayrıca fillere ve atlılara karsı super etkıli.
başta şunu belirteyimki aoe en iyi ırk herkese göre değişir kimileri uyguladığı stratejiye göre en rahat oynayabileceği ırk ı seçer. acemiler için spainle başlamasını tavsiye ederim askerde ve ekonomide iyi derecededir. oyunu çok iyi bilenler için bence
1. BYZANTİNES 2.KORE 3.PERSİNAS 4.TÜRKLER diyebilirim korenin war wagonların bombardımanına karşın byzantinesin elite cataphracları gayet etkilidir byzantinesin bir özelliğide gothslara karşıda çok etkilidir iyi bir goths oyuncusuna karşı diyer ırklarla karşılık vermek biraz zordur . iyi bir rushçuyum derseniz goths yada huns tercih edinderim.bu arada persinasın filleri çok etkilidir ama ekonomisi zordur.