Kullanıcı adı:
(?) Şifre:
04/12/08 18:51 Toplam 211 oyuncu 50 sunucu 999 kullanıcı siteyi görüntülemekte
Alan: Aksiyon » Wolfenstein Serisi
YanıtlaAlana Geri Dön
.
Yazar

Konu: Server'a ne oldu? | gelin tartışalım!

m@m.RiTuAL
Oyuncu
13 Mayıs 00:04 (13/05, 00:06) %2
OSN E.T. sunucusu son 1 aydır her akşam en az 10 kişinin girdiği hatta geçen hafta akşamda 20 kişinin çeşitli saatlerde bağlandığı bir serverdı. Laglı da olsa, çeşitli mod özelliklerinin beğenilmediği gerçeği de olsa insanların muhabbet hatrına girdiği bir serverdı. Toplam 5 tane Level 1 üstü yöneticisi olan bu servera son 5 günde 5 farklı kişi bağlanmış mıdır acaba merak ediyorum?

Peki bunlar neden oldu? Servera şu anda girmeyen bir grup insan var. Bu insanların hepsi aynı anda oyunu bıraktığına göre ortada bir şeyler olmuş olmalı.
Gerek yıllardır süregelen arkadaş ortamamıza yeni katılan bazı arkadaşların aşikar başarısız uyum sağlama çabaları, gerek etpubda oyuncak gibi sürekli değiştirilen ayarlardan gına gelmesi, ve tahmin ederim ki bu servera girmeyen arkadaşların birebir de belirttiği yönetimden olan rahatsızlık.

Yönetimin kendi içinde sorunları olduğu bazı mesajlaşmalarla oynarken gzüme çarpıyordu. Çok basit konularda oluşan anlamsız admin tartışmaları oyunun herkesin durup mesaj yazması yüzünden oynanamaz hale gelmesine neden olurken, çoğularınca -ve bence- tutarsız, ayırımcı, ve de zorlama olarak nitelendirilmeye açık duran bazı yönetici kararları herkesi çileden çıkarmışa benziyor artık.

Bazılarını örnek vermek gerekirse; aynı harekete verilen birbirinden farklı yaptırımlar, hiç kimsenin alınmadığı, üstünde durmadığı konularda işgüzarca yapılan uygulamalar, son oalrak ortada maç yokken takımların keyfi olarak kilitlenmesi ve devamında konsoldan oyuna girmek isteyenlerin mesaj atmasının gerektiği duyurulması.

Bu bahsettiğim oyuna girmeyen insanlar oyundan soğumuş değil. Benim de içinde olduğum 10 kişi Almanyada bulunan bir serverda her akşam oynamaya devam ediyoruz. ama açıkçası server kalitesi ve mod açısından çok daha düşük olsa da biz OSN'de oynamayı tercih ediyoruz. Fakat bu durum bu şekilde gittiği sürece, OSN E.T. sunucusu boş kalacak gibi duruyor malesef.

Sizlerin de düşünceleri, tartışmak istediği başka yönleri varsa serverın durumunun lütfen yazın!

dragonforce
Oyuncu
13 Mayıs 01:13 (20/05, 11:20) %0
Benim en çok takıldığım olay kaç senedir etpro olan mod un değiştirilerek etpub a çevrilmesi ve en yetkili kişiye yaptığımız şikayetlerin (çoğunluk şikayetçi) kulak arkası edilip "şimdilik bu mod dan devam edicez" sonra düşünürüz şeklindeki tavırları map vs eklenti isteklerimizi ise şimdi olmaz yaza doğru "belki" (yaz geldi bile) şeklindeki cevaplarıdır.ve son zamanlarda servera yeni gelen bazı arkadaşların oyun içerisindeki tavırları hakaret içerikli konuşmaları server yonetiminin buna karşı kullanmadığı yetkileri (uyarı mute kick vs) keza cuma günü gece açık açık çıkan olayları seyrederek serverın boşalmasına sebep olmaları ayrıca insanların mesajlarını kasti olarak yanıtsız bırakmaları burada 6 senedir beraber oynayan insanların seçtiği bir kişinin aynı insanlara beğenmiyorsanız osn ye şikayet edin beni demesi vs gibi olumsuz olaylar.
Bardağı taşıran son damla ise Manowar arkadaşımızın (6 senedir bu serverın mudavimidir , severek oynadığımız osn e.t. ortamında) hiç bir uyarı almaksızın banlanması,karşısında tartıştığı kişinin sadece 1 gün banlanmasıdır.

weakk
Red Army Fraction

13 Mayıs 02:35 (14/05, 04:11) %4
Selamlar arkadaşlar.Şu an farkındayız serverın boş olduğunun ve bunun üzerinde çalışıyoruz.Bir nevi fikir alışverişi yaptığımız.Şu an aslında pek konular hakkında yorum yapmak istemiyorum.Nedeni ise herşeyi tam olarak bilmemem.Bi çok konuya şahit oldum fakat,bir çoğunun derinini veya ikili konuşmaları bilemiyorum.Bir diğer nedeni ise,tam olarak OSN'nin admlinlik kurallarını bilmemem.Biliyorsunuzki yeniyim bu komunitede.Dışardan görülmesede,içerden fazlasıyla çabamız var.Gerek eskiler,gerek yeniler açısından.Manowar gerçekten muhabbetini sevdiğim ve gerçekten saygı duyduğum bir abim.Bu tartışmalarda en çok üzüldüğüm nokta O'dur.Admin olmak duyguların bir yana bırakılması demektir aslında.Çünkü sağlıklı kararlar vermek imkansızdır işin içine duygular girince.Uygulanmasının ne kadar zor olduğunu bende biliyorum,bu sadece politik bi tavır.Rit,Manowar gibi arkadaşlarım yanlış birşey yapsalar(sadece örnek kişiler),duygularımı kenara bırakmanın ve bir yaptırım içine girmemin ne kadar zor bir durum olucağını bende biliyorum.Ama umarım Kaya'yla konuşurlar ve en kısa zamanda onu aramızda görebiliriz.

Evet adminler arasında fikir ayrılıkları yaşandı.Bu çok doğal.Her birimiz farklı hayat görüşleri,farklı bakışları olan insanlarız.Ben örnek olarak Kaya kadar Politik düşünemem yada Cihan kadar kapsamlı.Ama benimde yapabileceğim şey problemi en kısa ve hızlı yoldan çözmek.BELKİDE onlarında yapamayacağı şey budur.Bu da bize herkesin belli yetenekleri vey görüşleri olduğunu gösterir.Beraber ilk kez bir sorun yaşıyoruz.Bu sorunu çözerken,birbirimizi önceden hiç "Admin" olarak tanımadığımız için fikir ayrılıkları yaşadık.Ama birlikte bazı problemlerin üstesinden gelince,birbirimiz hakkında birçok şey öğrenicez ve diğer problemleri sorunsuz ve en sağlıklı şekilde halledicez.

Size tek birşeyin sözünü verebilirim şu an.Bana ne kadar güveneceksiniz bilmiyorum.Ama kısa zamandır burda olmama rağmen,herkesin probleminde yardımcı oldum,herkesle çok güzel ilişkiler kurdum.Tartıştığım insanların,benim mantıklı ve yapıcı bir insan olduğumu görmesini sağladım.Şu an size verebileceğim tek söz,herşeyi en kısa zamanda yoluna *ağımızdır.Bütün bu problemleri ben üstlenicem ve herşeyi yoluna sokucam.Ama bu sizin desteğinizle olacak.Yani şu an biraz yapıcı olmanıza ihtiyacımız var.Kendi hislerinizi bir yana koyup biraz *edit*bize yardımcı olmanıza ihtiyacımız var.Sonuçta burda kimse birbirine düşman değil.Ortada bahsi geçen şey hepimizin arkadaşlıkları ve senelerdir içinde bulunduğumuz ortamdır.Bunu 2'li 3'lü ilişkilerdense dediğim gibi tek birşey üzerine yoğunlaştıralım.
Oynasana.com bu mesajın içerdiği bilgilerin doğruluğu veya eksiksiz olduğu konusunda herhangi bir garanti vermemektedir. Bu nedenle bu bilgilerin ne şekilde olursa olsun içeriğinden sorumlu değildir. Bu mesajdaki görüşler yalnızca gönderen kişiye aittir ve Oynasana.com'un görüşlerini yansıtmayabilir.

m@m.Exiled
Oyuncu
13 Mayıs 14:44 %1
Sunucuda izlenen hizmet politikaları ve yöneticilerin yönetim anlayışları konusunda herhangi bir sorunu olanları, bazı konuların burada açıkça konuşulması hususunda uyarmak isterm. Elbetteki genel şikayetlerinizi, hoşnut olmadığınız şeyleri burada paylaşacaksınz ama, yönetimden şahıslarla sorununuz varsa, bunu burada açık olarak, isim göstererek yansıtmamanızı tavsiye ederim. Zira bireysel bazda gerçekleşen tartışmalara girmek, kimseye bir yarar sağlamaz.

Eğer böyle bir durum (yönetimden şahıslarla bir sorun olması) var ise ama ne yapacağınızı bilemiyorsanız veya açık açık konuşarak gerek başkasını gerek kendinizi hedef göstermek istemiyor ve gerginlik yaratmaktan çekiniyorsanız, yine yöneticilerden biriyle irtibata geçip, derdinizi öyle anlatmanızı tavsiye ediyorum. Böyle yaptığınızda, söz konusu sorunlar, gerçekten gerekmedikçe kimse "Ahmet senin için şunu dedi, Mehmet böyle dedi şunu yaptı" şeklinde ifşa edilmeden, ilgili kişiler arasında tartışılacaktır.

Şu anda Wolf:ET yönetimi şu kişilerden oluşuyor: Touch&Go (Kaya), Stoss, zer0heat! ve ben.
Oynasana.com bu mesajın içerdiği bilgilerin doğruluğu veya eksiksiz olduğu konusunda herhangi bir garanti vermemektedir. Bu nedenle bu bilgilerin ne şekilde olursa olsun içeriğinden sorumlu değildir. Bu mesajdaki görüşler yalnızca gönderen kişiye aittir ve Oynasana.com'un görüşlerini yansıtmayabilir.

Touch&Go

13 Mayıs 16:47 %0
Oncelikle bu konuyu foruma tasimaniz iyi olmus, benimde bu konuda acikliga kavusturma istedigim bazi seyler vardi.

Oncelikle mod konusuna deginirsek ETPub, ETPro oyunun kaynak kodu yayinlandigindan beri guncelleme yapilmadigi icin oyunun kaynak kodundaki fonksyonlar kullanilarak ETPro nun oyuncularin birsey yuklemesine gerek olmadan sunucuya baglanabilmeleri icin hazirlanmis, ayni zamanda shrub mod gibi guclu bir yonetim panellini icinde barindiran bir mod. ETProa gore cok ciddi bir degisiklik getirmiyor olmasi mod secimindeki en buyuk etken olmustur. Daha once modla ilgili sorunlar iletildiginde oyuncularin moda alisip alisamayacaklarini gormek ve ne tepki vereceklerini gormek icin birkac ay beklemek gerektigini soylemis olabilirim. Suan icin modda degisiklige gitmesine gerek olacak buyuk bir sorun goremiyorum. Bunun disinda sunucudaki modu begenmiyor ve baska bir mod ile degismesini istiyorsaniz foruma veya bir sekilde bana neden o modun daha iyi oldugunu belirtip yazarsaniz degerlendirilip gerekli goruldugunde tabiki degisiklige gidilir.

Yoneticilerin kendi icinde sorun olarak soyleyebilecegimiz tek olay; Exiled ile benim aramdaki karakter yapisindaki farklilik sebebiyle yonetim anlayisinin adaptasyonuyla ilgili bazi problemlerdir. Bu gibi sorunlarin cikabilecegi yonetici alimi yapilirken bilinse de farkli oyuncu gruplarinin dusuncelerinin yoneticiler arasinda ses bulmasi gerekmektedir. Ayrica suan icin oyundaki tarafsiz degerlendirmeleri ve diger oyuncularla iletisiminde sergiledigi olumlu tavirlariyla Exiled yonetici olmayi hakeden bir oyuncudur ve ic iletisimimizdeki sorunlari cozmek yerine yoneticilikten cikartilmasi soz konusu degildir. Yinede bu durumun oyuna bu sekilde yansidigini ilk defa duyuyorum bu yuzden bu konuyla ilgilenip oyunu etkilememesi icin yonetici davranislarinda belli degisikliklere gidebiliriz.

Bahsettiginiz yonetim dengesizligine deginirsek; sunucu tekrardan dolmaya basladigindan beri komunitenin kendi icinde sorunlara cozum bulmasina inandigimdan mumkun oldugunca yonetici sifatiyla olaylarin icerisinde bulunmamaya calistim. Temelde 25 kisiden olusan ve 5 senelik bir komunite oldugunda bu gibi sorunlarin bir polise ihtiyac duyulmadan cozulmesi beklenirken ne yazikki tartismalar artarak devam etmistir.

Bu noktada sunu aciklamak isterimki Oynasana.comda temel olarak yaptirim uygulanan 3 davranis vardir; sahsa yonelik kufur, tehdit ve hile kullanimi. Bunlarin disinda genel olarak tartisma cikartti diye bir oyuncuya yaptirim uygulanmaz. Bu yukaridaki davranislarla karsilasildiginda ise hicbir sekilde uyariya gerek duyulmadan kullaniciya yaptirim uygulanir ve hicbir sekilde iptali ve affi soz konusu degildir.

Sunucudaki tartismalarin doruk noktasina ulastigi gecen persembe gunu Ritualla Nuitari arasindaki tartismaya deginirsek, tartisan oyuncularin takim ici konusmalarini da degerlendirebilmek adina Rituala ayni takima gectim ve bunu saglamak adina belli bir sure takimlari kitleme geregi duydum. Yoneticilerin kararlarinda oyuncularin talepleri yerine kendi objectif yorumlari ile hareket etmeleri gerektiginden taraf oyuncularin sunu banlasana, bak neler diyo seklindeki mesajlari dogal olarak dikkate alinmadi. Ayni sekilde Oynasana.com icerisinde yoneticilerle yasadiginiz veya onlarin yonetim anlayislari ile ilgili sorunlari bir ust yonetim kademesine iletmeniz gerekmektedir. O aksam bunu aciklarken yanlis anlasilmis olabilirim ama demek istedigim; oyundan sorumlu yonetici olarak beni degerlendirmeye alacak ust yonetim ekibine ulasmanizin tek yolu Online Destek Sistemi uzerindendir. Bu yuzden benim yonetim anlayisimla ilgili gordugunuz problem veya sikayetlerinizi bu kanal uzerinden yapmaniz gerekmektedir.

Olayin devaminda Manowar Nuitari ile tartismaya baslamis ve daha onceki sahsa yonelik olmayan bir hakaret sebebiyle aldigi uyariya ramen; oyuncuya agir kufur, diger oyuncu ile gercek yasamda gorusmeyi talep edip ve diger oyuncunun canina kasteden agir tehditlerde bulunmustur. Bu olay sebebiyle nekadar bu komunitenin cok eski bir parcasi ve sevilen bir insan olsa da ayricalik yapilmasi soz konusu olmadigindan 1 haftalik uzaklastirma verilmistir.

Sunucunun boslugu degerlendirilirse, son 2 haftalik ortalamasi 14 olmasina ramen son 3 gun icerisinde sunucuya giren oyuncu sayisi 10dur. Bunun temelindeki sebep Manowarin sunucudan uzaklastirilmasi ve onunla oynamak isteyen oyuncularin baska sunucuya kaymasi olsa bile bu davranisin affi veya iptali hicbir sekilde soz konusu degildir.

Suanda yurt disindayim o yuzden cok fazla online olamiyorum ama yarin donmus olacagim. Mesajida yanlislikla sildigimden ikinci kere yazdim o yuzden atladigim birsey varsa tekrar aciklik getirebilirim.

Iyi oyunlar,
T&G

Dkadir
Oyuncu
13 Mayıs 17:28 %0
Bende server a her aksam bakiyorum ama evt dediginiz gibi malesef bos.Gecen hafta 6vs6 7vs7 hatta 8vs8 maclar oldu ve gayet iyiydi.Serverda olan bu tartismalardan birtanesine bende sahit oldum yani cok basit olaylar gereginden fazla buyutuldu oyun esnasinda.Sonucta sadece bir oyun birbirimizi kirmanin hakaret etmenin hic geregi yok.(son olayda ne oldu hic bilmiyorum)
Insallah hersey tatliya baglanir.

Carpath1A
Oyuncu
13 Mayıs 20:08 %0
Geçende benim öz kardeşim olan Colonelin açmış olduğu et bittimi tarzı topice bir yazı yazmıştım

orda tam hatırlayamasamda oyun içerisinde herkesin birbirini sevmek zorunda olmadığını az konuşup tartışmaya sebep olabilecek laflardan kaçınılmasını söylemiştim , ki biliyorum bu tarz şeyleribn olacağını yani bunlar seneler öncesindede yaşamadık değil

Ama herşeye rağmen serverda kavga çıkmasına sebeb olacak iğneli lafları sokmak isteyen insanlar var genelde m@m sadomizerin agalık triplerinde lafları insanı zaten dk 1 gol bir kavgaya teşvik ediyor

misal geçende bi mapa girdik map bildiğiniz denizaltı submarine mapı dedimki arkadaşlar deişelim bu mapı sarmıyo vs baktım map açıldığı anda 2-3 kişi çıktı oyundan bana tam hatırlamasamda m@m taglı arkadaştan şu laf geldi

"Susta mapı öğren" al işte gelde bu adama sövme , tabiikide sövmedim değmez çünkü , ha ama bu arkadaşın artizliklerine karşın olay büyümesin diye sustum sonuçta dedim ya sevmek zorunda değiliz kimseyi... hani tek oda değil server genelinde insanların bir birine laf sokma huylarımı var ne var anlamıyorum hani konuşturmucaklar insanı en sonda hiç...

Birde ben anlayamıyorum artık isyan bayraklarını çektim nedir bu nostalji sevdası yahu fueldumpu anlarım beachi anlarım vs anlarım bu marine bilmem ne nedir yaaaa yeter söyleye söyleye dilimde tüy bitti tc base misal herkes severek oynuyor kaldırın şu mapleri yahu bi kaç kişinin nostalji sevdası yüzünden sevmediğimiz maplerde oynamak zorunda kalıyoruz birde kimse sevmiyor yani kişisel bir durum değil o mapler açıldığında hemen başlıyor voteler...

neyse böyle işte herksi sükunete çağırıyorum biraz tutun şu dilinizi...oyunumuza bakalım biz burdayız...

m@m.RiTuAL
Oyuncu
13 Mayıs 21:56 (13/05, 23:51) %0
alıntı:
Gönderen: Touch&Go
Sunucudaki tartismalarin doruk noktasina ulastigi gecen persembe gunu Ritualla Nuitari arasindaki tartismaya deginirsek, tartisan oyuncularin takim ici konusmalarini da degerlendirebilmek adina Rituala ayni takima gectim ve bunu saglamak adina belli bir sure takimlari kitleme geregi duydum.

Bu sözlerin tamamen gerçek dışı. Olan olaylardan çok uzak. Ya gerçeği söylemiyorsun, ya da hatırlamadığın şeyleri, emin olmadan yazıyorsun. İkisi de hoş değil. Aklıam gelen başka bir seçenek yok malesef. Loglarla da kanıtlanabilecek olaylar şöyle gelişti; Venice map'inde ben allied takımında kaya ile aynı takımdayım. Karşıda ise nuitarinin olduğu axis vardı. Serverdan birileri çıkınca takımlar eşitliksiz sayıda oyunca ile kaldı. Nui axis'e geçti, ben de allied'a geçtim hemen. Benimle aynı anda Touch da allied'a geçti. Ben Touch'ın oyun stilinden memnuniyetsiz biri olarak touch'a "neden benle aynı takıma geçtin, sendne kurtuldum sanıyordum" dedim. Spec olup birisi çıktığım yere geçer diye beklemeye başladım ki bu anda Kaya takımlara lock attı. Sonra da oyuna girmek isteyenler bana mesaj atsın dedi. Konsoldan da bunu yazdırdı. Keyfi olan ve ilk mesajda bahsettiğim olay budur.

alıntı:
Daha once modla ilgili sorunlar iletildiginde oyuncularin moda alisip alisamayacaklarini gormek ve ne tepki vereceklerini gormek icin birkac ay beklemek gerektigini soylemis olabilirim.

Yöneticilerin bazı mod özelliklerini keyfi olarak açıp kapatmaları, oyunculardan gelen önerileri umursamamaları, bir kaç ay beklemek dışında bir çözüm(?) bulunması gereken bir sorundu bence.

alıntı:
Yoneticilerin kendi icinde sorun olarak soyleyebilecegimiz tek olay; Exiled ile benim aramdaki karakter yapisindaki farklilik sebebiyle yonetim anlayisinin adaptasyonuyla ilgili bazi problemlerdir. Bu gibi sorunlarin cikabilecegi yonetici alimi yapilirken bilinse de farkli oyuncu gruplarinin dusuncelerinin yoneticiler arasinda ses bulmasi gerekmektedir. Ayrica suan icin oyundaki tarafsiz degerlendirmeleri ve diger oyuncularla iletisiminde sergiledigi olumlu tavirlariyla Exiled yonetici olmayi hakeden bir oyuncudur ve ic iletisimimizdeki sorunlari cozmek yerine yoneticilikten cikartilmasi soz konusu degildir.

Konuyu dağıtmak yeni konular yaratmak münazara tavsiyeleri kitapçığında bulunsa da, yine de bu ilgisiz konunun nereden çıktığını merak ediyorum. Zira o kadar mesajın içinde kimse zaten yöneticiliği alınsın demedi kimsenin.

Aklıma şöyle bir şey geldi ayrıca; konuyla hiç bir alakası yok. Karakterlerin de benzerliği felam söz konusu değil. Sadece aklıma geldiği için anlatıyorum;
X kişisi tutarlı ve dengeli, Y kişisisi tutarsız ve dengesiz. Beraber bir şey yaptıklarında uyum olmayacaktır; çünkü açıkça anlaşıacağı gibi biri dengeli diğeri dengesizdir. Ama dengesiz olan, kendi bakış açısıyla kendini dengeli, karşısındakini dengesiz görebilir. Hatta işini düzgün yürüten X'in işiyle ilgili sorunları olduğunu söyleyebilir. Normal değildir.

alıntı:
Bu noktada sunu aciklamak isterimki Oynasana.comda temel olarak yaptirim uygulanan 3 davranis vardir; sahsa yonelik kufur, tehdit ve hile kullanimi. Bunlarin disinda genel olarak tartisma cikartti diye bir oyuncuya yaptirim uygulanmaz. Bu yukaridaki davranislarla karsilasildiginda ise hicbir sekilde uyariya gerek duyulmadan kullaniciya yaptirim uygulanir ve hicbir sekilde iptali ve affi soz konusu degildir.

Yapılan eleştiriyle ilgili sunduğun bilgi doğru olsa da malesef yeterli değil eliştiriyi cevaplamak için. Çünkü yapılan eleştiri kuralı uyguladığın için değil; kişilere göre kuralları farklı uyguladığın için geldi. Bana ve Mano'ya ana avrat giden biri 1 gün ban yerken, küfür eden bir başkası neden 1 hafta ban yemektedir sorusunun cevabını arıyor anladığım kadarıyla insanlar.

alıntı:
Yoneticlerin kararlarinda oyuncularin talepleri yerine kendi objectif yorumlari ile hareket etmeleri gerektiginden taraf oyuncularin sunu banlasana, bak neler diyo seklindeki mesajlari dogal olarak dikkate alinmadi.

Taraf olmayan, ve sadece oyuncu olmayan (yöneticilik yetkisi de olan) iki kişinin sözlerini dikkate almamaktan bahsediyorsun. Bir oyuncunun sana "bana şunu bunu diyolar" demesi gibi bir şey ortada.
Kaldı ki 5 yıllık komünitede polisliğe gerk yok diyen sen, 5 yıldan uzun süredir burada olan 3 kişinin sözleirni duymazdan gelip, yazılan onlarca mesaja cevap vermemeyi nasıl açıklıyorsun? Bu şekilde bir hareketle nasıl bu komünitenin parçasıymış gibi gözükebileceğini sanıyorsun?

alıntı:

Olayin devaminda Manowar Nuitari ile tartismaya baslamis ve daha onceki sahsa yonelik olmayan bir hakaret sebebiyle aldigi uyariya ramen; oyuncuya agir kufur, diger oyuncu ile gercek yasamda gorusmeyi talep edip ve diger oyuncunun canina kasteden agir tehditlerde bulunmustur.

Benim gördüğüm bahsettiğin şeylerin tam tersi şekilde olduğu idi. "agir kufur, diger oyuncu ile gercek yasamda gorusmeyi talep edip ve diger oyuncunun canina kasteden agir tehditler"i söyleyen Nuitari idi.

alıntı:
Bu olay sebebiyle nekadar bu komunitenin cok eski bir parcasi ve sevilen bir insan olsa da ayricalik yapilmasi soz konusu olmadigindan 1 haftalik uzaklastirma verilmistir.

Nuitari ise bir günlük ban almıştır

alıntı:
Sunucunun boslugu degerlendirilirse, son 2 haftalik ortalamasi 14 olmasina ramen son 3 gun icerisinde sunucuya giren oyuncu sayisi 10dur.

Bu bilgiyi verirken azalma yok demek mi istiyorsun? İstersen "kişi sayısı" x "oynadıkarı saat" bilgisini de var? Arada 10 kat fark olacaktır.

alıntı:
Gönderen Exiled
Zira bireysel bazda gerçekleşen tartışmalara girmek, kimseye bir yarar sağlamaz.

Bunu bilerek attığım ilk mesajda kişisel hiç bir şey dememiştim. Fakat Touch'ın attığı mesaj bireysel hareketlerle ilgili olduğu için; hatta benim ve kendisnin bireysel olarak yaptığını/yapmadığını iddia ettiği fakat logların farklı iekilde göstereceğine emin olduğum kısımlar içerdiği için, her ne kadar zorunlu olmadıkça kullanmadıysam da, bazı yerlerde kişi adı vermek durumunda kaldım. Özür dilerim.

m@m.RiTuAL
Oyuncu
13 Mayıs 22:02 %0
alıntı:
Gönderen: Carpath1A

Birde ben anlayamıyorum artık isyan bayraklarını çektim nedir bu nostalji sevdası yahu fueldumpu anlarım beachi anlarım vs anlarım bu marine bilmem ne nedir yaaaa yeter söyleye söyleye dilimde tüy bitti tc base misal herkes severek oynuyor kaldırın şu mapleri yahu bi kaç kişinin nostalji sevdası yüzünden sevmediğimiz maplerde oynamak zorunda kalıyoruz birde kimse sevmiyor yani kişisel bir durum değil o mapler açıldığında hemen başlıyor voteler...
neyse böyle işte herksi sükunete çağırıyorum biraz tutun şu dilinizi...oyunumuza bakalım biz burdayız...

Nostalji sevdası demişsin. Ama maalesef nostalji olmakla suçladığın maplerin bir kısmı nostalji değil. Bir yandan da nostaljiler oynanmasın bakın ne güzel herkes severek oynuyor diye örnek verdiğin map ise Nostalji dediğin Fuel Dump'tan 3 4 yıl eski, artık oynanmasın dediğin Submarine mapi ile aynı zamandan kalma. Submarine mapi de TC Base kadar zevkli olabilecek, E.T. nin istediği teknik taktik kullanımını üst düzeyde gerektiren bir map. Bu mapi bilmeyen bir insanın "bu marine bilmem ne nedir yaaaa yeter söyleye söyleye dilimde tüy bitti " gibi talihsiz açıklamalar yapması çok normal.

Bir de son olarak Türk Dili'nde üç nokta dışında -üç noktadan çok da daha önemli olan ayrıca- noktalama işaretleri bulunduğunu hatırlatmak istiyorum.

Carpath1A
Oyuncu
13 Mayıs 23:38 %0
dil bilgisi testimi oluyom ya ne noktası tiresi...

nostalji veya deil ismi her ne ise sana göre teknik taktik strateji ile güzel bir map olabilir

ama benim için ve çoğunluk için değil sor herkese aynı şeyi söyleyecekler ben kendim bi maptan tiksiniyorsam fueldump kadar tiksindiğim bir map yok ama genelde kabul görmüş bi map çoğunluğun olduğu yerde boynumuz kıldan ince ama yok yani ne avrupa serverında gördüm ben marine nede başka yerde boşu boşuna campaign şeklinde duruyor...

neyse ya hep boşa çene yorduk yine yoruyoruz , server yakında yine toplanır akşamları güzel oyunlar atarız hepberaber inşallah

m@m.RiTuAL
Oyuncu
13 Mayıs 23:49 %0
alıntı:
dil bilgisi testimi oluyom ya ne noktası tiresi...
nostalji veya deil ismi her ne ise sana göre teknik taktik strateji ile güzel bir map olabilir
ama benim için ve çoğunluk için değil sor herkese aynı şeyi söyleyecekler ben kendim bi maptan tiksiniyorsam fueldump kadar tiksindiğim bir map yok ama genelde kabul görmüş bi map çoğunluğun olduğu yerde boynumuz kıldan ince ama yok yani ne avrupa serverında gördüm ben marine nede başka yerde boşu boşuna campaign şeklinde duruyor...
neyse ya hep boşa çene yorduk yine yoruyoruz , server yakında yine toplanır akşamları güzel oyunlar atarız hepberaber inşallah

Zaten sorun burada. Bu map açılınca map hakkında ileri geri konuşmak oluyor sadece yaptığın. Vote açtığın zaman ise map değişmediğine göre [bu da "herkese sor beni desteklerler" argümanını çürütüyor] mapi insanlar oynuyor. Senin sürekli map hakkında konuşman sadece rahatsızlık veriyor. Map'i öğrenirsen belki fikirlerin değişir. Avrupa serverlarında görmemen normal çünkü avrupa serverlında ne wolfenstein mapleri ne de orjinal mapler sıklıkla oynanıyor. Genelde "custom map" denilen mapler ile oynanıyor. O yüzden biizm severek oynadığımız Beach, Base gibi mapleri de bulamassın tıpkı Submarine gibi. Bu sebepten Avrupa serverlarında yok demen map ile ilgili hiç bir şekilde bir ölçüt değil.

weakk
Red Army Fraction

13 Mayıs 23:57 %0
Aslında açıkçası bende ilk kez burda görüyorum submarine'yi ama map olmadığı için hala bi fikrim yok harita hakkında.Aslında avrupa/türkiye diye map konusunda ayırmak pek doğru değil.Aslında Levent,tc_base 1 sene önce falan en cok oynanan maç haritasıydı,beach hala en çok oynanan maç haritalarından biri.Ama gariptirki mapler arasında olmasına rağmen Radar,Türkiyede hiç oynanmayan bi map.Nedenini bilmiyorum aslında.Ama Radar'da 2 sene önce en çok oynanan maç haritalarından biriydi.Mapleri Avrupa/Türkiye diye kategorize edip bu konu üzerinde tartışmanız aslında pek doğru değil.2 yerde oynamama rağmen niye Avrupada bazı haritaların oynanıp Türkiyede oynanmadığı,niye Türkiyede oynana haritaların Avrupada oynanmadığını hala anlamış değilim.Bence konuya dönsek daha iyi olabilir gibi.Bide siz bela olmayın topice

m@m.RiTuAL
Oyuncu
13 Mayıs 23:59 (13/05, 23:59) %0
alıntı:
Gönderen: zer0heat!
Aslında açıkçası bende ilk kez burda görüyorum submarine'yi ama map olmadığı için hala bi fikrim yok harita hakkında.Aslında avrupa/türkiye diye map konusunda ayırmak pek doğru değil.Aslında Levent,tc_base 1 sene önce falan en cok oynanan maç haritasıydı,beach hala en çok oynanan maç haritalarından biri.Ama gariptirki mapler arasında olmasına rağmen Radar,Türkiyede hiç oynanmayan bi map.Nedenini bilmiyorum aslında.Ama Radar'da 2 sene önce en çok oynanan maç haritalarından biriydi.Mapleri Avrupa/Türkiye diye kategorize edip bu konu üzerinde tartışmanız aslında pek doğru değil.2 yerde oynamama rağmen niye Avrupada bazı haritaların oynanıp Türkiyede oynanmadığı,niye Türkiyede oynana haritaların Avrupada oynanmadığını hala anlamış değilim.Bence konuya dönsek daha iyi olabilir gibi.Bide siz bela olmayın topice

Senin map olmadığı için fikrim yok dediğin harita Assault Zero. Assault official RTCW haritası submarine gibi. Sub haritası sende bulunmakta. Oynadık bayağı bir seninle de.

weakk
Red Army Fraction

14 Mayıs 00:06 %0
alıntı:
Gönderen: m@m.RiTuAL

Senin map olmadığı için fikrim yok dediğin harita Assault Zero. Assault official RTCW haritası submarine gibi. Sub haritası sende bulunmakta. Oynadık bayağı bir seninle de.

aaa tamam pardon,ben assault'la karıştırdım.Merak ettim servera girdiğimde tam bi dolaşıyım mapı,ezberliyemedim çünkü

Carpath1A
Oyuncu
14 Mayıs 00:23 (14/05, 00:30) %0
alıntı:

Zaten sorun burada. Bu map açılınca map hakkında ileri geri konuşmak oluyor sadece yaptığın. Vote açtığın zaman ise map değişmediğine göre [bu da "herkese sor beni desteklerler" argümanını çürütüyor] mapi insanlar oynuyor. Senin sürekli map hakkında konuşman sadece rahatsızlık veriyor. Map'i öğrenirsen belki fikirlerin değişir. Avrupa serverlarında görmemen normal çünkü avrupa serverlında ne wolfenstein mapleri ne de orjinal mapler sıklıkla oynanıyor. Genelde "custom map" denilen mapler ile oynanıyor. O yüzden biizm severek oynadığımız Beach, Base gibi mapleri de bulamassın tıpkı Submarine gibi. Bu sebepten Avrupa serverlarında yok demen map ile ilgili hiç bir şekilde bir ölçüt değil.

ben beach ve tc base yi sürekli görüyorum seni bilemem.ayrıca çürütme durumunda submarine nadiren sonuna kadar oynanıldığı oluyor + ben vote açmıyorum genelde dakika bir birisi vote açıyor geneldede o harita kapanıyor başka bir haritaya geçiyoruz veya haritada herkes oyun oynuyor zaman geçsinde map bitsin diye ...

Çürüttüğün hiç birşey yok yani koymuşun bi tez kafanda onu bize kabullendirmeye çalışıyorsun ama hiç uğraşma burada 2 mizde eti seven bu serverda oynamak isteyen insanlarız bariz bi şekilde oynanılmayan maplerin serverdan kalkması gerektiği ortada...

***MANOWAR***
Oyuncu
14 Mayıs 03:24 (14/05, 08:17) %0
1-Ayrım yapmam diyorsun.Nuitari denen sahış sana bile ağır sözler sarf etti.İzledin.
2-Başından beri kavgamızı İzledin durdun,seyrettin. Bir mute,kick bile vermeden beni 1 hafta banladın.Başta sana,bana,rite,inhumana, kısaca tüm servera hakaretler yagdıran bu adamı hala serverda tutuyorsun.
3-Verdigin level 2 yanımızda hikaye kaldı.düzgün yetki verseydin kicklerdim sorgusuz sualsiz.Ama sen izlemekle susmakla yetintin.EVET tehdit ettim.baştan baktınmı gördünmü neden? EVET AĞIR SÖZCÜK kullandım.NEDEN? SORDUNMU? Cünkü adam önce tehdite ve küfüre acacak yollardan girdi.Asıl Tehdit savuran odur.Adama dedim begenmiyorsan ortamı germe etme eyleme.Adam delirtti.Ben serverin huzuru icin savastım bu adamla.Cünkü izliyorsun birseyde yaptıgın yok bu nasıl bir adminlik?arkadasım?Ayrıca ben nerde oynuyorsam adamlar gelir veya gelemz buda senin problemin.adamları kacırıyorsun.en basta bana ayıp ve ayzık ettin.Gerekirse eski adamları koruyacaksın kardesim.6-7 senedir aynı ortamdayız.Ben bu serverde gergin yaratan adam istemiyorum.Edebiyle konusana edepli konusurum.cingenesiyle cingene olurum.bu benim icin farketmez.Duygularımzla hareket ettik hepsi budur.senin tuhaf programların ve verdigin yetkilerin bana uymadı.

Son olararak sunu unutma Touch efendi; Benim adım MANOWAR, ben bu oyunu bozarım. (TATAR RAMAZAN SÜRGÜNDE) filmi izle nedemek istedigimi belki zamanla anlarsın.

weakk
Red Army Fraction

14 Mayıs 04:06 %0
Kaya cevap verecektir ama bi not düşmek istedim 1. yazdığın için.Nuitari ve Touch'ın hiç bir ilişiği yok,serverda ilk kez karşılaştılar.Nuitari'ye torpil geçildiğini anladım ben o cümleden,yanlış anladıysam düzelt beni Tarık abi.

m@m.RiTuAL
Oyuncu
14 Mayıs 08:13 (14/05, 08:19) %0
alıntı:
Gönderen: ***MANOWAR***
1-Ayrım yapmam diyorsun.Nuitari denen sahış sana bile ağır sözler sarf etti.İzledin.
2-Başından beri kavgamızı İzledin durdun,seyrettin. Bir mute,kick bile vermeden beni 1 hafta banladın.Başta sana,bana,rite,inhumana, kısaca tüm servera hakaretler yagdıran bu adamı hala serverda tutuyorsun.
3-Verdigin level 2 yanımızda hikaye kaldı.düzgün yetki verseydin kicklerdim sorgusuz sualsiz.Ama sen izlemekle susmakla yetintin.EVET tehdit ettim.baştan baktınmı gördünmü neden? EVET AĞIR SÖZCÜK kullandım.NEDEN? SORDUNMU? Cünkü adam önce tehdite ve küfüre acacak yollardan girdi.Asıl Tehdit savuran odur.Adama dedim begenmiyorsan ortamı germe etme eyleme.Adam delirtti.Ben serverin huzuru icin savastım bu adamla.Cünkü izliyorsun birseyde yaptıgın yok bu nasıl bir adminlik?arkadasım?Ayrıca ben nerde oynuyorsam adamlar gelir veya gelemz buda senin problemin.adamları kacırıyorsun.en basta bana ayıp ve ayzık ettin.Gerekirse eski adamları koruyacaksın kardesim.6-7 senedir aynı ortamdayız.Ben bu serverde gergin yaratan adam istemiyorum.Edebiyle konusana edepli konusurum.cingenesiyle cingene olurum.bu benim icin farketmez.Duygularımzla hareket ettik hepsi budur.senin tuhaf programların ve verdigin yetkilerin bana uymadı.
Son olararak sunu unutma Touch efendi; Benim adım MANOWAR, ben bu oyunu bozarım. (TATAR RAMAZAN SÜRGÜNDE) filmi izle nedmek istedigini anlarsın. yönetttgigin seerrvrın yanlıslarını gör biraz. en kısa zamanda istifanı basman dileginle. derim.cünkü bu iş icin hafif ve yumusak kalıyorsun.Kendine iyilik etmis olursun.servera hak edecek adamlara ver...kusura bakma ama böyle....

Açıkçası yönetimi eleştiren biri olarak dediklerine katılamayacağım Mano. Öncelikle bence sorunun herkesin komünite parçası olduğu bir yerde işgüzarlıklarla, dengesiz kararlarla bir şey yapılmaya çalışılması, ve tek kişinin kendini her şeyden üstün görmesi. Bu iş için hafif kalmak vs bence yakışmayan bir yaklaşım zira komüniteyiz biz ve hafif kalınacak bir durum yok. Yeni gelenler uyum sağlamazsa kendimiz evirir çeviririz. Level 2 yetkilerinde hiç bir şey yok diyorsun. Kickleyemediğinden bahsediyorsun. Halbuki şahsi kanaatim yapman gereken sadce süresiz mute vermen idi. eğer şahıs konuşamadığı için oyun oynanınırlığını tehdit edecek hareketler yaparsa o zaman da oyuncuyu spec'e atma yetkini kullanabilirdin.

Fakat bunlar bizim eleştirileirmizin haksız olduğunu hiç bir şekilde göstermez. Asla taviz verilemeyeceği söylenen kurallar, neden daha hiç bir atışma yokken Nuitari'nin ben ve mano serverda yaşnızken bize ana avrat gittiği zaman uygulanmadı, bunu düşünmek lazım. Nui küfrederken neden Level 5 admin orada olup müsamaha göstermediği kuralları uygulamadan Mano'nun bu kadar sinirlenmesine yol açtı? Manoya özel mesajla edilen küfürleri Mano söylediği zaman hiç bir şekild eMano'nun sözünün dinlenmemesinin bir açıklaması olabilir mi?

İşte en büyük hatalar yeni gelen birinin ortalığı bu kadar karıştırmasına göz yumulması , gereken yaptırımların yapılmaması [Manonun yerden göğe kadar haklı olduğu kısım], iş işten geçtikten sonra dengesiz bir kararla komünite içinden birine zarar verecek bir yaptırımın yapılması ve bu yaptırımın her zaman kayıtsız şartsız uygulandığ teziyle savunulması... Halbuki bu kayıtsız şartsızlık gerçek olsaydı Nuitari serverda hakaret ettiği ilk gün bir hafta ban yerdi. Bu kadar açık olaylar...

Bir de ek olara; keşke duygularınla hareket etmeseydin, level 2 admin oarak subjektif kalabilseydin. Fakat elbet ki hakaret edilen sen olunca vediğer hakeret edilenler de yıllardır oynadığın bizle olunca duygularınla hareket etmen normal. Malesef serverda adminlik yapması gereken kişinin bu durumda anormal bir şekilde hala sakin olarak davranması gerekiyor. Touch'ın yıllardır seninle oynamasına rağmen seni tanıyamaması, ve bu duygusal yapına rağmen belki Level 2 vermesi, kendisinin komünite yönetmekteki başarısızlığının bir başka göstergesidir.

Touch&Go

14 Mayıs 10:45 %0
Level 2 zaten bu gibi sorunlar olabileceginden mute&kick&ban gibi yetkilerin olmadigi bir deneme sureci idi. Suan itibariyle Ex ve Zero Level 3'e yukseltilmis durumda.

alıntı:
...neden daha hiç bir atışma yokken Nuitari'nin ben ve mano serverda yaşnızken bize ana avrat gittiği zaman uygulanmadı, bunu düşünmek lazım...

Nedeni oldukca basit, boyle bir olayin varligini ilk kez burdan duyuyorum (saniyorum bu persembe gecesi olan birsey degil). Diger yoneticiler ile de konusup bu sekilde bir olay varsa tabiki daha uzun sureli bir yaptirim uygulanir (ama tabiki bu manonun yaptiklarini hakli cikartmaz). Persembe gecesi gordugum kadariyla Nui, Mano'nun Carp'in sunucusunu almasi ve jaymod'a cevirerek oyundan anlamadigini soylemesinden sonra Mano'nun sinirlenip kufur ve tehdit olayi oluyor. Bu olaylar olurken Nui'nin Mano'ya dedigi en buyuk hakaret nerdeyse "klavye delikanlisi". Bu dusunuldugunde belirttigim kistaslar icinde verilen 1 gunluk ceza yerindedir.

***MANOWAR***
Oyuncu
14 Mayıs 11:12 (14/05, 12:22) %0
bana öncesinden özel mesajlar yazdı.dahası var bunun.işte bilmedigin bir sürü sey var.buna ilave olarak olayın daha öncesinden ben bu adamı 3 kere uyardım ve mute yapmıstım.adam milletten özür dilememesine rağmen.mute'u bile kaldırmıstım.Ama persembe gecesi adamın sarfettiği seylere göz yumup ve seyretmek hos degildi.ben mute actım cancel oldu.kick acın dedim banlayın dedim.dinlemedin.ayrıca beni oyun iciinde uyardını hatırlamıyorum direk level 2 yi aldın ve sonrasına ban attın.bu sana hakaret eden banada daha oncesidnen özel mesajlarla benim söyledigim 1000 katı küfürü görmezden gelip.bu adama arka cıkma posizyonu cıkman gibi gözüküyor.sonuc ortada.baska birsey diyemem bu konuda.Tekrar üzerine basa basa söylüyorum.bu adam bana özelden A.K,Mal vbg...hakaret gibi sözler sarfetmistir.Bundan sonra bendende server hakkında olumlu seyler hic beklenilmesin.Cünkü ne yaptıksak yaranamadık...

***MANOWAR***
Oyuncu
14 Mayıs 11:46 (14/05, 12:24) %0
bu arada adminlerin level 3 olmasına acıkcası sevindim.direk tartısmadan umarım kick yetkisini kullanırsınız...allah kolaylık versin....basarılar...Serveri arındırmanız dileği ile...keşke daha önce verilseydi...demekki tepkilere karşılık vermek gerekiyormuş...görüsürüz...

m@m.RiTuAL
Oyuncu
14 Mayıs 12:58 %0
Cevap verilen kisimlari siliyorum , kalanlar burada. En onemlisi en ustte olmak uzere

alıntı:
Gönderen m@m.ritual aka sodomizer

Sunucudaki tartismalarin doruk noktasina ulastigi gecen persembe gunu Ritualla Nuitari arasindaki tartismaya deginirsek, tartisan oyuncularin takim ici konusmalarini da degerlendirebilmek adina Rituala ayni takima gectim ve bunu saglamak adina belli bir sure takimlari kitleme geregi duydum.

Bu sözlerin tamamen gerçek dışı. Olan olaylardan çok uzak. Ya gerçeği söylemiyorsun, ya da hatırlamadığın şeyleri, emin olmadan yazıyorsun. İkisi de hoş değil. Aklıam gelen başka bir seçenek yok malesef. Loglarla da kanıtlanabilecek olaylar şöyle gelişti; Venice map'inde ben allied takımında kaya ile aynı takımdayım. Karşıda ise nuitarinin olduğu axis vardı. Serverdan birileri çıkınca takımlar eşitliksiz sayıda oyunca ile kaldı. Nui axis'e geçti, ben de allied'a geçtim hemen. Benimle aynı anda Touch da allied'a geçti. Ben Touch'ın oyun stilinden memnuniyetsiz biri olarak touch'a "neden benle aynı takıma geçtin, sendne kurtuldum sanıyordum" dedim. Spec olup birisi çıktığım yere geçer diye beklemeye başladım ki bu anda Kaya takımlara lock attı. Sonra da oyuna girmek isteyenler bana mesaj atsın dedi. Konsoldan da bunu yazdırdı. Keyfi olan ve ilk mesajda bahsettiğim olay budur.

alıntı:
Daha once modla ilgili sorunlar iletildiginde oyuncularin moda alisip alisamayacaklarini gormek ve ne tepki vereceklerini gormek icin birkac ay beklemek gerektigini soylemis olabilirim.

Yöneticilerin bazı mod özelliklerini keyfi olarak açıp kapatmaları, oyunculardan gelen önerileri umursamamaları, bir kaç ay beklemek dışında bir çözüm(?) bulunması gereken bir sorundu bence.

alıntı:
Yoneticilerin kendi icinde sorun olarak soyleyebilecegimiz tek olay; Exiled ile benim aramdaki karakter yapisindaki farklilik sebebiyle yonetim anlayisinin adaptasyonuyla ilgili bazi problemlerdir. Bu gibi sorunlarin cikabilecegi yonetici alimi yapilirken bilinse de farkli oyuncu gruplarinin dusuncelerinin yoneticiler arasinda ses bulmasi gerekmektedir. Ayrica suan icin oyundaki tarafsiz degerlendirmeleri ve diger oyuncularla iletisiminde sergiledigi olumlu tavirlariyla Exiled yonetici olmayi hakeden bir oyuncudur ve ic iletisimimizdeki sorunlari cozmek yerine yoneticilikten cikartilmasi soz konusu degildir.

Konuyu dağıtmak yeni konular yaratmak münazara tavsiyeleri kitapçığında bulunsa da, yine de bu ilgisiz konunun nereden çıktığını merak ediyorum. Zira o kadar mesajın içinde kimse zaten yöneticiliği alınsın demedi kimsenin.

Aklıma şöyle bir şey geldi ayrıca; konuyla hiç bir alakası yok. Karakterlerin de benzerliği felam söz konusu değil. Sadece aklıma geldiği için anlatıyorum;
X kişisi tutarlı ve dengeli, Y kişisisi tutarsız ve dengesiz. Beraber bir şey yaptıklarında uyum olmayacaktır; çünkü açıkça anlaşıacağı gibi biri dengeli diğeri dengesizdir. Ama dengesiz olan, kendi bakış açısıyla kendini dengeli, karşısındakini dengesiz görebilir. Hatta işini düzgün yürüten X'in işiyle ilgili sorunları olduğunu söyleyebilir. Normal değildir.

alıntı:
Yoneticlerin kararlarinda oyuncularin talepleri yerine kendi objectif yorumlari ile hareket etmeleri gerektiginden taraf oyuncularin sunu banlasana, bak neler diyo seklindeki mesajlari dogal olarak dikkate alinmadi.

Taraf olmayan, ve sadece oyuncu olmayan (yöneticilik yetkisi de olan) iki kişinin sözlerini dikkate almamaktan bahsediyorsun. Bir oyuncunun sana "bana şunu bunu diyolar" demesi gibi bir şey ortada.
Kaldı ki 5 yıllık komünitede polisliğe gerk yok diyen sen, 5 yıldan uzun süredir burada olan 3 kişinin sözleirni duymazdan gelip, yazılan onlarca mesaja cevap vermemeyi nasıl açıklıyorsun? Bu şekilde bir hareketle nasıl bu komünitenin parçasıymış gibi gözükebileceğini sanıyorsun?

alıntı:
Sunucunun boslugu degerlendirilirse, son 2 haftalik ortalamasi 14 olmasina ramen son 3 gun icerisinde sunucuya giren oyuncu sayisi 10dur.

Bu bilgiyi verirken azalma yok demek mi istiyorsun? İstersen "kişi sayısı" x "oynadıkarı saat" bilgisini de ver? Arada 10 kat fark olacaktır.

alıntı:
Gönderen Exiled
Zira bireysel bazda gerçekleşen tartışmalara girmek, kimseye bir yarar sağlamaz.

Bunu bilerek attığım ilk mesajda kişisel hiç bir şey dememiştim. Fakat Touch'ın attığı mesaj bireysel hareketlerle ilgili olduğu için; hatta benim ve kendisnin bireysel olarak yaptığını/yapmadığını iddia ettiği fakat logların farklı iekilde göstereceğine emin olduğum kısımlar içerdiği için, her ne kadar zorunlu olmadıkça kullanmadıysam da, bazı yerlerde kişi adı vermek durumunda kaldım. Özür dilerim.

m@m.RiTuAL
Oyuncu
14 Mayıs 13:19 %0
alıntı:
Diger yoneticiler ile de konusup bu sekilde bir olay varsa

Bu olayi Zero dogrulayacaktir. Kendisine sorabilirsin.

m@m.Exiled
Oyuncu
14 Mayıs 14:03 (14/05, 14:45) %0
Kimi olayların, hedef göstermeden genel ifadelerle konuşulması taraftarı da olsam, tüm detaylarıyla burada konuşulmasından yana değildim, hala da değilim, ama şu an açıkça belirtmek zorundayım, Kaya'nın kimi detaylara girerek, bu dengeyi bozduğunu düşünüyorum ve bu yüzden denge sağlamak adına, ilgili bazı konularda bildiklerimi ve düşündüklerimi paylaşacağım.

alıntı:

Yoneticilerin kendi icinde sorun olarak soyleyebilecegimiz tek olay; Exiled ile benim aramdaki karakter yapisindaki farklilik sebebiyle yonetim anlayisinin adaptasyonuyla ilgili bazi problemlerdir.

Bu başlıkta bahsedilen tüm olaylarla ilgisiz, ve yöneticiler arasında kalması gereken bir bilgiyi gereksiz olarak burada açıklıyorsun. Herhangi birimize zararı veya yararı olan bir bilgi değil bu tabi, sadece bir bilgi parçası, ama yine de buraya taşınmazı gereksiz.

Ayrıca, senin bu mesajı yazdığın noktaya kadar, bu başlıkta hedef gösterilmemiştir. Belirtme ihtiyacı duydum.

alıntı:

Ayrica suan icin oyundaki tarafsiz degerlendirmeleri ve diger oyuncularla iletisiminde sergiledigi olumlu tavirlariyla Exiled yonetici olmayi hakeden bir oyuncudur ve ic iletisimimizdeki sorunlari cozmek yerine yoneticilikten cikartilmasi soz konusu degildir. Yinede bu durumun oyuna bu sekilde yansidigini ilk defa duyuyorum bu yuzden bu konuyla ilgilenip oyunu etkilememesi icin yonetici davranislarinda belli degisikliklere gidebiliriz.

Hakkımda söylediklerin için eyvallah. Bu doğrultuda burada paylaştığım düşünceleri de ele alıp, kendinde de bir hata olabileceği üzerine durmanı umuyorum.

alıntı:

Açıkçası, "tehdit" konusunda bir yaptırım kurallar arasında yer almıyor. Kaldı ki, internet üzerinden yapılan bir tehdidi ciddiye almak da absürdlük olurdu zaten, ama bu benim kişisel görüşüm. Ancak, tehdidin yapılış şekli ve kullanılan kelimelere göre, onu da hakaret olarak ele almak mümkün.

Düzeltme: kullanıcı sözleşmesinde yasak olarak sayılanlar arasında tehdit de bulunuyor. Bu nedenle yukarıda söylediğim pek bir geçerliliği yok.

Bu arada, yaptırım nedeni olarak reklamı unuttun.

alıntı:

Benim bu konuda ciddi şüphelerim var. Yani, bunu bize, elinde bize de gösterebileceğin detaylı bir istatistik olduğuna dayanarak söylediğine inanıyorum. Eğer bu tür bir istatistik varsa da, kıstaslarını paylaşmanı diliyorum. Mesela, aynı kişi, belki oyuncu gelir diyerek aynı gün içinde bir kaç kez girip beklemiş ve çıkmış olabilir (ben bunu yaptım, oyuncu gelmesini teşvik etmek için de sık sık da yapıyorum). Bu tür oyuncu davranışları, istatistiğe nasıl yansıyor mesela? Benim ve bir kaç kişinin daha görüp fiilen yaşadığı durum, sunucuya belli bir kaç kişi dışında oyuncu girmemesidir.

Yoksa, GSMH'nin de bir gecede ne kadar yüksel(til)diğini hepimiz biliyoruzdur sanırım.

alıntı:

Bakış açısına göre mantıklı bir hareket gibi gözükebilirse de, o an sen dahil en az üç yöneticinin de orada bulunması ve onlardan yararlanmak yerine, diğer oyuncuların oyun deneyimini de etkileyebilecek böyle bir yol izlemen bence bir zaaftır. Kaldı ki, 10+ oyuncunun olduğu yerde sadece bir oyuncu için takım kilitlemeyi, uç noktada bir hareket olarak görmek yanlış olmaz. Özellikle de, söz konusu yaptırım ile alakası olmayan ama buna rağmen bu hareketten etkilenen diğer oyuncular açısından düşünürsek.

Dahası, yaptırım gerektiren davranışlarda bulunan birden fazla oyuncuya, yaptırımların nasıl olacağına ve hangi adımların izleneceğine dair kurallar olmasına rağmen, birbirinden farklı yaptırım uygulamalarında bulunmak da hoş bir yönetici davranışı olmasa gerek.

alıntı:

diger oyuncu ile gercek yasamda gorusmeyi talep edip ve diger oyuncunun canina kasteden agir tehditlerde bulunmustur.

Öncelikle, sanal ortamı geçiyorum, karşılıklı oturulan ortamlarda bile, insanlar öfkeyle, ciddi olmadan "öldürürüm seni" benzeri sözler sarfederler. Hoş değil ama, sonuç olarak, problemli bazı insanlar haricinde hiçbir manaya gelmeyen hareketlerdir bunlar. Üzerine gitmediğiniz, kendi haline bıraktığınız sürece, büyümeden unutulur gider. Sunucuda da öfke sonucu edilen bu tür bir ifadenin, eğer varsa sadece küfür ve hakaret yönünden ele alınması gerekirdi kanımca.

Ekleme: Tehdit, kullanıcı sözleşmesinde yasak sayılan bir hareket olduğundan, yukarıda, tehdit konusundayazdıklarım içinde geçerliliğini koruyan tek şey, bana göre orantısız olan yaptırımdır.

alıntı:

Olayin devaminda Manowar Nuitari ile tartismaya baslamis ve daha onceki sahsa yonelik olmayan bir hakaret sebebiyle aldigi uyariya ramen; oyuncuya agir kufur, diger oyuncu ile gercek yasamda gorusmeyi talep edip ve diger oyuncunun canina kasteden agir tehditlerde bulunmustur. Bu olay sebebiyle nekadar bu komunitenin cok eski bir parcasi ve sevilen bir insan olsa da ayricalik yapilmasi soz konusu olmadigindan 1 haftalik uzaklastirma verilmistir.

Bu ve söylediğin, aynı görüşte olmadığım kimi diğer konularda, sunucu yönetim kuralları başlığına tekrar göz atmanda fayda görüyorum ve yine hakkımda söylediğin olumlu şeylere dayanarak, bu tavsiyemi de ciddiye alacağını umuyorum. Zira, yönetim kuralları konusunda yazılmış kurallar ve tartışmalara bakarak, koskoca bir haftalık ban vermenin ne dayanağını ne de yararını göremiyorum. Hele ki bunun nedeni olarak, en fazla küfür ve hakaret kapsamında değerlendirilebilecek bir "tehdit" ifadesini gösterdiğini düşünürsek.

alıntı:

Nedeni oldukca basit, boyle bir olayin varligini ilk kez burdan duyuyorum (saniyorum bu persembe gecesi olan birsey degil).

O zaman unutmuş olmalısın. Daha önce bu olaydan hem yönetim forumunda bizzat ben bahsettim, hem de başka bir gün en az üçümüz de oyundayken, Mano kendisi de bahsetti ve sen, her ikisinde de, cevap dahi verdin.

Tüm bunları söyledikten sonra tekrarlamam lazım: bunları burada bu kadar açık olarak tartışma yanlısı değildim. Bunların bir kısmının yöneticiler arasında kalması gerekiyordu bence, ama sen yönetici olarak, belli bir bakış açısına dair görüşler bildirdiğin için, bu konuda bir denge sağlanması gerektiğini düşünerek ben de aynısını yapmış bulundum.

m@m.Exiled
Oyuncu
14 Mayıs 14:16 %0
alıntı:

Ama herşeye rağmen serverda kavga çıkmasına sebeb olacak iğneli lafları sokmak isteyen insanlar var genelde m@m sadomizerin agalık triplerinde lafları insanı zaten dk 1 gol bir kavgaya teşvik ediyor

alıntı:

hani tek oda değil server genelinde insanların bir birine laf sokma huylarımı var ne var anlamıyorum hani konuşturmucaklar insanı en sonda hiç...

Birbirleriyle, en azından sunucu ortamında samimi olan veya olduğunu düşünen oyuncular arasında, evet, böyle bir eğilim var. Bu oyuncular sık sık birbirlerini kışkırtmaya yönelik, başkalarını rahatsız etmeyecek düzeyde hafif sözler kullanıyorlar. Bu tür bir durumda rahatsız olan oyuncular, karşıdaki kişiye, samimiyetleri olmadığını, rahatsız olduğunu belirten bir uyarıda bulunursa, sorunun oyuncu bazında çözüleceğini sanıyorum. Yoksa tabi ki müdahale ederiz.

alıntı:

misal geçende bi mapa girdik map bildiğiniz denizaltı submarine mapı dedimki arkadaşlar deişelim bu mapı sarmıyo vs baktım map açıldığı anda 2-3 kişi çıktı oyundan

O noktada, insanların tam olarak neden çıktığının da bilinmesi gerekir. Halen, haritaların tümünü indirmemiş oyuncular da var. Buna karşılık, herkesin beğendiği ve beğenmediği haritalar olması doğaldır. O noktada, sadece bir haritalık toleransa dahi sahip olmayan ve sadece kendi beğendiği haritalar oynansın isteyen oyuncuların, tek bir harita yüzünden oyundan çıkmasını, bir sorun olarak değerlendirmemek lazım. Ancak, 2 oyuncunun bir harita ısrarı yüzünden, sunucunun yarı yarıya boşalması gibi bir durum varsa, elbette ki bu bir sorundur.

Sayfa: « 1 2 3 »
YanıtlaAlana Geri Dön

Beklediklerimiz:   Need For Speed: ProStreet |