Kullanıcı adı:
(?) Şifre:
09/02/10 14:27 Toplam 105 oyuncu 53 sunucu 723 kullanıcı siteyi görüntülemekte
Alan: Turnuva & Organizasyon » Siberlig
KapatılmışAlana Geri Dön
.
Yazar

Konu: Wcg2007 muamması

KennyOii
Oyuncu
19 Ağustos 2007 09:20 %4
Şimdi tam olarakta düşüncelerimi belirtemiyorum çünkü Siberlig' in eleştirilememe gibi süper ötesi bir lüksü var..

Arkadaşlar 2007 yılındaki umutlarımız sayın editöründe topu oyuncuya atıp bizden çıktı mantığını işletip en profesyonelcesi bu onlar adına da fakat şöyle birşey var bi link vererek copy+paste mantığıyla bütün wcg forumlarını kapatıyorlar... bu da bize yorum bırakmıyor sıkışacaklarını biliyorlar.

Samsung Türkiye' den desteğini çektiyse bunun açıklamasını da birebir oyuncu değil de samsung ya siteye bi yazı yazmalı(onu da dümenden birisi yazar samsung adı altında onuda bekliyorum artık) bir şekilde bize ya siberlig ya da samsung açıklama yapmalı.

Sponsor organizatör ben miyim samsungla birebir bi görüşme yapayım?O zaman ben yöneticilik yapayım siz de oturun oyununuzu oynayın..

Türkiye de progaming gelişmiyor diyorlar bu memleketteki oyuncuların gelişememe sebebinin başında kendileri, orjinal oyun alamamak,aileler,izinler,oyuncuya bakış açısı değilde tamamiyle siberlig geliyor bir profesyonel oyuncunun ortalama yaşı şu anda FIFA adına söyleyeyim 16-17-18 sen bu adamı berbat bi organizasyona *****san bu 2.ye gelmez zaten..Ama bizimkiler öyle mi en iyisini yaparlar..Sadece basını çağırıp ilgi arttırmaya çalışırlar, ropörtaj yaparlar bide oyuncuyla ilgilenmezler,Sora ülkem gençliği Knight Online serverlarına paypal ile meze oluyor..

Siberlig' in bu zamana kadar kazandırdığı tek şey dostluklar başka bişey değil, şimdi 3. sınıf cahil oyuncu gibi "yok abi onlar kazanıyor el altından ben biliyorum" gibi cahil cühela konuşmayacam görünmeyen yada olmayanı piyasa yapamam..
Ama size temin ederim ki siberlig' in her yıl tatili wcg'den di orası süper işte o işi forumları kontrol edip siberlige laf ettirmemeyi sıkışınca link verip al derdini ona anlat benle ne işin var demeyi bende çok iyi yapabileceğime inanıyorum açıkcası..

siberlige, arkadaşlarıma, samsunga(!) destek ve köstek çıkan diğer herkese güzel Türkiye' min bed oyun camiası adına teşekkürler..

Sertan "KennyTr" Kay

-15 Aug-

DP|Neo
Oyuncu
19 Ağustos 2007 10:02 %0
Olmayacak duaya amin demeyelim artık. Samsung bizim ülkemizde olduğu gibi bazı ülkelerden de desteğini çekti. Oyunculuk dünyası genişledikçe nedense destekler azalıyor. Tam tersi bi durum var. Kenny nin de dediği gibi orjinal oyun satışı vs de bunda bir etken. Siberlig yetkilisinin çıkıpta buraya derdinizi anlatın tarzı bir tutum pek yakışıklı olmadı sanırım. Onun yerine Sevgili Türk oyunseverler Samsung bu sene Türkiye'den desteğini çektii için bu sene WCG olmayacak dense bu kadar tartışma çıkmazdı diye düşünüyorum. Saygılar...

Team.Turkey.FIFA Captain
www.team-turkey.org | www.fifaturqamers.com

DP|NichoLaS
Oyuncu
19 Ağustos 2007 11:12 (19/08/2007, 11:13) %0
acaba samsung sponsorluğunu kendi kendine mi çekti olaya birde buradan bakmak gerekir bence...

PCPoint\24Gamer
Oyuncu
19 Ağustos 2007 14:00 %0
Ozaman WCG Online turnuva yapsin nasil "Venezuela" icin yapiliorsa bukadar basit. ( http://www.wcgzone.com/ WCG2007 Venezuela Online Preliminary )

Turkish Psycho
Oyuncu
19 Ağustos 2007 14:09 %0
Samsung bişey demiyor herkes topu birbirine fırlatıyor.Zaten orjinali alan alıyor ve oynuyor.Ancak geri bir düşünce ile Knight gibi anlamsız oyun oynayanlara acıyorum doğrusu.Türkiye de birçok oyuncuda yetenek var bu acımasız bir gerçek.Her alanda oluyor bu.Tabiki düşünmüyorda değilim şimdi oynasana.com a ters bir laf ettim diye mesajımda silinebilir ama olsun.Artık gaming i Türkiye de firmalar değil de oyuncular yükseltecekmiş hadi hayırlısı.

Şu anda en iyi kıvamında gibi geliyor Türkiye deki oyun sektörü.Cs ye yeni takımlar,Diğer oyunlarda kendini geliştirenler veya da turnuvalar ile bilgileri yeni öğrenenler varken neden köstek olunuyor anlamıyorum.Bir çok sitede tartışılıyor kim bilgi vericek Oynasana.com/Siberlig.com ekibi mi yoksa Samsung mu diye.Şu ana kadar herşeyi burdan duydu herkes ama neden Samsung a birçok kişiyi yöneltip bütün soruları direk kapatılmış konularla cevaplıyorsunuz?Büyük ihtimalle bu Konuya yazan oyuncuların yarın mesajlarım sayfasında "OYNASANA.COM ETİĞİNİE VS. TERS GİBİ Bİ MESAJ İLE BERABER KONU SİLİNMİŞTİR" veya Siberlig forumunda başlık bir copy paste ile kapatılacak.

Bu siteye birşeyler olmuş artık.Bari küçük bir bilgi verseniz.AA olmaaaz lütfen bütün mod ve adminlerimiz (Siberlig ve Turnuva Forumu ile ilgilenenlerden bahsediyorum) bu foruma bakmıyor neredeyse baksa da cevap vermiyor.Artık bu kıvama geldiyse gerçekten rüya bitti ve sanırım artık cafelere mahkum olduk.

I'm soppable.When i scored, i stop...

sF|Madjack
Oyuncu
19 Ağustos 2007 14:14 %0
Gidicem knight oynıcam level kasıcam cafelerdeki yüzlerce velet gibi.Lan adamlar en azından mutlu bizim çektiimiz çileye bak lag vs zart zurta rağmen o kadar kas sonra a acı gerçek.

KiSaCaMeL
Oyuncu
19 Ağustos 2007 14:28 %0
Kenny baya iyi ifade etmişsin kendini. Diğer konulardaki arkadaşlarda senin gibi dertlerini anlatabilselerdi herhalde konuları hala duruyor olurdu.

Olayı anlamamak pek zor değil Samsung bu yıl Türkiye'de WCG'yi yapmamaya karar vermiş herhalde. Siberlig'de sadece Samsung'un etkinliği yapan bir firma biliyorsunuz. Bu nedenle kimseyi hedef göstermemek için oyuncuları uygun bir kanala yönlendirmeyi seçmişler.

Eleştiriyle hakaretin, konuşmak ile küfürün farkını anlamayan o kadar çok adam var ki. Ağızlarından çıkanı kulakları duymuyor. O nedenle bu tür şeylerin yurt dışında olduğu gibi ülkemizde konuşulamıyor olması üzücü tabiki. Ama burada Samsung artık WCG'yi desteklemiyor gibi bir açıklama yapılması halinde başta malum RTS oyuncuları genç kardeşlerin neler yazacağını tahmin edebiliyor musunuz? Adamlar ne yazarlarsa yazsınlar herkese saldıran, salya sümük akıtan güruhla işte geldiğimiz nokta burasıdır.

sF|Madjack
Oyuncu
19 Ağustos 2007 14:39 (19/08/2007, 14:41) %0
Arkadaşım madem samsung wcg yapmıyor çıksın siberlig adminleri SAMSUNG TURKIYEDE WCG YAPMICAK desin bizi böle muammada bırakırlarsa bizde tepkimizi ortaya koyarız zira bizim ADAM GİBİ DERDİMİZİ ANLATTIIMIZ hiçbir yalan ve hakaret içermeyen topiclerimiz de silindiği için artık hiçbirşey farketmiyor bizim üslubumuz ne olursa olsun onlar bildiklerini okuyorlar sende bunu anladın mı ?

Bu.HeRO
Oyuncu
19 Ağustos 2007 14:56 (19/08/2007, 15:04) %2
Siberligin bir açıklama yapmasını en çok ne için istiyorum artık biliyomusunuz, kesin bi açıklama yapılmışmı die topicleri okurken onlarca birbirinden aptal, uzun oyuncu mesajlarını okumaktan sıkıldım.

Kimse olaya objektif yaklaşmıyo, siberlig adlı kurum hayır kurumu değil, turnuva yaptığı zaman allah sevap yazmıyo, bu işler tüm dünyada para kazanmak için yapılır. Ülkedeki oyuncular bi oyuna çok ilgi gösterir, organizasyon firmalarıda oyunculara turnuvalar ortamlar sağlar ve para kazanır.

Bizdeki durum farklı işte, en kral 1v1 oyunları kasan adam sayısı 70 milyon nüfuslu bi ülkede 100 ü geçemiyo, samsung gibi firmalarda başka ülkelerdeki gibi destek vermio, kimsede tutup organizasyon yapmıyo.

Şuan Türkiyede siberlig olmasa sizce başka biri turnuva yapacak mı ? Başka birileri böyle bi işe geçen sene kode5 te girişti, çine gidicektim ve gönderilmedim. Böyle bişi başınıza gelse sanırım biraz daha gözünüz açılır.

Tabiki siberlig hatasız demiyorum, turnuva olmayabilir normal bişi ama vaktinde haber verilmeli bunca insan mağdur bırakılmamalı. Şuan siberlig tarafında yapılıp yapılmayacağı belli oldu mu bilmiyorum ama siberligten bize daha kesin bilgiler vermesini rica ediyoruz.

KennyOii
Oyuncu
19 Ağustos 2007 16:13 %0
2003'ten beri biliyorum bunu jess ilede zamanında herşeyi konuştum herşeyin parayla döndüğünün farkındayız ama gel gör ki şu 2003 yılından beri sadece wcg vardı 2007de ilk defa ben türkiyede wgt olsun powercup falan gibi fifa organizasyonları gördüm (ben oynamadım takip ettim askerlik dolayısıyla) -ki şöyle bi problem var gerçekten oyunculuk daha akıcı olmaya başladı ama oyuncular kendini yüceltemez firmalar isim koyar sende biliyorsun neyse dediğin gibi bi açıklama yapılmadıkça sende bende bizde hepimiz muamma kalacağız..

alıntı:
Gönderen: Bu.HeRO
Siberligin bir açıklama yapmasını en çok ne için istiyorum artık biliyomusunuz, kesin bi açıklama yapılmışmı die topicleri okurken onlarca birbirinden aptal, uzun oyuncu mesajlarını okumaktan sıkıldım.
Kimse olaya objektif yaklaşmıyo, siberlig adlı kurum hayır kurumu değil, turnuva yaptığı zaman allah sevap yazmıyo, bu işler tüm dünyada para kazanmak için yapılır. Ülkedeki oyuncular bi oyuna çok ilgi gösterir, organizasyon firmalarıda oyunculara turnuvalar ortamlar sağlar ve para kazanır.
Bizdeki durum farklı işte, en kral 1v1 oyunları kasan adam sayısı 70 milyon nüfuslu bi ülkede 100 ü geçemiyo, samsung gibi firmalarda başka ülkelerdeki gibi destek vermio, kimsede tutup organizasyon yapmıyo.
Şuan Türkiyede siberlig olmasa sizce başka biri turnuva yapacak mı ? Başka birileri böyle bi işe geçen sene kode5 te girişti, çine gidicektim ve gönderilmedim. Böyle bişi başınıza gelse sanırım biraz daha gözünüz açılır.
Tabiki siberlig hatasız demiyorum, turnuva olmayabilir normal bişi ama vaktinde haber verilmeli bunca insan mağdur bırakılmamalı. Şuan siberlig tarafında yapılıp yapılmayacağı belli oldu mu bilmiyorum ama siberligten bize daha kesin bilgiler vermesini rica ediyoruz.

-sweet home alabama-

Turkish Psycho
Oyuncu
19 Ağustos 2007 17:05 %0
Söylenti gibi duruyo artık konu. Aklımda aslında bir şey var birofilo nun mesajındakini yapıyor olabilirlermi?

alıntı:
Gönderen: birofilo
özellikle gizliyoruz ki az oyuncu gelsin , zaten ana hedefimiz de bu nekadar az oyuncu okadar iyi ve başarılı bir organizasyon....
arkadaşlarmantıklı olun biraz birşeyler netliğe kavuşmamış ki açıklanmamış
biraz mantıklı olalım artık.

Turkish Psycho
Oyuncu
19 Ağustos 2007 19:24 %0
Silinmemiş hayret ? Kapanmamışta konu.Bu WCG Türkiye olucak mı demek oluyor?

xtrm.teomaniac
Oyuncu
20 Ağustos 2007 17:05 %0
ve konular kapatilir.

genç hayallerin, gara gaşların gara saçların, beyaza dönüştüğü ve hayallerin yıkıldığı andır...

DP|Neo
Oyuncu
20 Ağustos 2007 17:21 %0
alıntı:
Gönderen: kenshin_h

Allah aşkına güldürmeyin beni.Orjinal oyun satışıyla Samsung'un Wcg sponsorluğunun ne alakası var? Samsung hangi ülkeden desteğini çekmiş bizden başka? Var mı böyle bir şey varsa link felan koyun kanıtlarla konuşun.Samsung dediğiniz firma dünyanın en büyük elektronik firmalarından birisi.Adamlar olimpiyatlardan ralliye kadar onca değişik dalda sponsorluk yapıyor.Türkiye'de ki bir turnuva için için atıyorum mekanı,makinası,uçak bileti vs si ile 30-40.000 dolar mı kambur yapıyor Samsung'a? Üstüne üstlük kafelerdeki elemelerde kafenin ücretini bile biz vermiyor muyuz? Kaldı ki sorunun Samsung veya Samsung Türkiye'den kaynaklandığına dair bir açıklamada yok ortada.

Biz Samsung'un orjinal oyun yüzünden turnuva düzenlemediğini söylemiyoruz. Ortada olan ilgiden bahsediyoruz. Lafı nerenden anlıyosun. Örnek vereyim Almanya'da yapılan elemelerde sırf Fifa oyunundan kaç kişi elemeye giriyor biliyormusun?? 24Gamer'a sor o sana daha iyi açıklar. Benim bildiğim Samsung'un desteğini çektiği bir diğer ülke Gürcistan. Ha sen sordun nerde çıkmış bu haber diye link mi arıyacam? Kafadan sallamıyorum. Konuyu güvendiğim birinden öğrendim. O da siberligdeki başka yetkili birinden öğrenmiş. Düşünmeden saçma sapan mesajlar yazma istersen.

Team.Turkey.FIFA Captain

muthaeeR
Oyuncu
20 Ağustos 2007 18:00 %0
Online eleme yapilsa bile finallere gidilmek icin, ucak masrafi, konaklama masrafi, oyuncu basina wcgye verilen para falan filan suruyle masraf war. Bunlar nasil karsilanacak ?

KennyOii
Oyuncu
20 Ağustos 2007 19:47 %0
Almanyanın milli geliriyle neyi kıyaslıyorsun? Peki sen şu online adı neydi hah knight online wow gibi oyunlara kredi falan satın alan 15 yaşındaki 14 yaşındaki çocukları bu milli gelire ekliyormusun türkiye adına? türkiye' de öyle bişey varki kopya alalım nasısa oynuyacak bişey buluruz tabi herkes kendine göre haklı..

peki milli gelir diyorsun milletin turnuvalara girmeme isteğine en güzel örneği vereyim wgt 2007 altın gösterip bakır verdiler. muhattapda asus oldu asusda büyük bi firma olunca eah sizlemi uğraşcam modunda devam etti. haklımıyım buraya kadar?

kimsenin 70milyonu gidince ölmez beyler bi orjinal oyuna para veripte yada ekipman için. açıkcası olan olmuş kalan dostlar sağolsun.

ütopyamız bol ola beyler gg olduk diyelim mi artık?

alıntı:
Gönderen: Cromw3ll
Peki sen Almanya'daki milli geliri , ülkedeki turnuvalara samsungtan başka hangi sponsorların destek verdiğini ve Türkiye'nin şartlarıyla karşılaştırdığında Türkiye'deki gamerların bukadar sorunlara rağmen yaptıklarını diğer ülkelerle bir mi tutuyorsun?

-sweet home alabama-

KennyOii
Oyuncu
20 Ağustos 2007 19:48 %0
babama sponsor ol desem küfreder.

alıntı:
Gönderen: muthaeeR
Online eleme yapilsa bile finallere gidilmek icin, ucak masrafi, konaklama masrafi, oyuncu basina wcgye verilen para falan filan suruyle masraf war. Bunlar nasil karsilanacak ?

-sweet home alabama-

xylem
Oyuncu
20 Ağustos 2007 22:21 %5
arkadaslar bunca forum acıldı kapandı tartısıosnz falan ama size söyle söyliyeyim: bildiğiniz gibi samsung wcg nin anasponsoru, birkac ülkeden desteiğini cekmis ve hepimizin tahmini üzere Türkiye'den de desteğini çekmiş gözüküyor. Siberligin bu durumda yapabileceği birşey yok. Ceplerinden verip bu masrafları karşılayacak değiller. Bence bugün gelip "Samsung desteğini çekti wcg Türkiye yalan oldu" gibi bir açıklama yapmamalarının tek sebebi şu anda bu turnuvayı nasıl yaparız diye düşünüp sponsor aramaları veya samsung u ikna etme çabalarıdır. Sonuçta samsung tek Türkiye den çekmedi desteğini İspanya gibi ülkelerden de çekti ve durum bu olunca kimsenin siberligi suçlama hakkının olmadığını düşünüyorum.

Anladığım kadarıyla zaten kimse wcg niye yapılmıyor diye siberlige kızgınlığını dile getirmiyor, WCG hakkında niye acıklama yapılmıyor diye herkes isyanlarda. Yukardada dediğim gibi (BENCE) siberlig kısayoldan yapmıyorum demek yerine, bir çıkış noktası aramakla meşgul.

DP|Neo
Oyuncu
21 Ağustos 2007 03:31 (21/08/2007, 03:33) %0
alıntı:
Peki sen Almanya'daki milli geliri , ülkedeki turnuvalara samsungtan başka hangi sponsorların destek verdiğini ve Türkiye'nin şartlarıyla karşılaştırdığında Türkiye'deki gamerların bukadar sorunlara rağmen yaptıklarını diğer ülkelerle bir mi tutuyorsun?

Ben sana oyunlara olan ilgiden bahsediyorum. Sen çıkmışsın yok sponsordu yok zartdı zurtdu laf ebeliği yapıyosun. Türk oyuncuları WCG de şimdiye kadar ne yapmış? Bir Fifa finalinden başka doğru düzgün başarısı yok. O da 2004'de.

Team.Turkey.FIFA Captain

KennyOii
Oyuncu
21 Ağustos 2007 15:01 %0
ahahaha biyerden başlamak gerekli dimi sen oyun oynarken ne kazandın ki bu zamana kadar? alestada geyikten başka.. ortam karın doyurmuyor ha yaş ermiş kemale sen hala biyere gelemediysen onada eyvallah..

alestada türkiyenin en büyük turnuvalarını düzenledinizde bi derecesimi oldu bu kanaatimi oldu elde var 0..

sen kolasına cs,w3,sc oynamaya devam et çocuklarda ilerlesin artık.

gg oldunuz alesta.

alıntı:
Kenny sen dikilitaşta boş boş gezip gaming'in g sini bilmiyorken biz alestada Türkiye'nin en büyük turnuvalarını düzenliyorduk. Demogoji yapıp kafasını bulandırma insanların. Neyi savunduğunu bilmiyosun daha. Türkiye ile herhangi bir ülkeyi bile eşdeğer tutamassın. Türkiye'nin herşeyiyle şartları çok farklı. Samsung wcgden desteğini çekiyorsa Türkiye'de eminim bunun bir sebebi vardır. Siberlig + oyuncular birşeyleri yanlış yapmışlardır. Herkesin bir kabahatı varki bunlar oluyor. Yoksa 2002'den beri bu organizasyona her türlü desteği veren bir firmanın durup dururken böyle bir karar alması düşündürücü.

-sweet home alabama-

KennyOii
Oyuncu
21 Ağustos 2007 15:07 %0
alıntı:

Senin gibi bir oyuncunun bukadar bilgisiz olmasına şaştım kaldım.
Yazıcaklarımın hepsini www.worldcyberames.com'dan bulabilirsin.
wcg2005 Warcraft= Bu.Hero ilk32'ye kaldı. 6kişlik gruptan çıkarak.
Wcg 2004 Unreal= Blazar ilk16'ya kaldı 4kişilik gruptan çıkarak.
Wcg 2003 Starcraft 2vs2 takımı ilk8e kaldı.
Tüm wcglerde cs takımımız boş geçmiyor her trunuvuda galibiyetleri hep var ve 2.ci tura ne nasıl sebeblerle çıkamadığını biliyoruz.
Fifa'da başarı dediğin sanırım almanyadan gelen Türkiye ile önceden alakası olmayan bir arkadaşın gidip yurt dışında başarı yapması. Başarı dediğin buysa Türkiye'deki fifacıların içinden çıkmış bir başarı değil bu. Buna rağmen fifa dışındaki dallarda başarı yok diyemessin. Başarından kastın Dünya şampiyonu felan olmaksa o tabi hayalciliğin sınırlarını zorlamak oluyor.

somb ve nicholas? ve esl başarısı tamam emrah başlangıçtı dedimya biyerden başlamak lazım 2004 yılına kadar biz esl'nin e'sini bilmiyorduk evet sonra gördüğümüz birisi 8 saat oynuyor biz gidip canımız sıkılınca oynuyoruz ha fatih ensari rus hariç adını duyulmamış ülkelere yenilip puan alamıyordu bile şu anda bakarsan bunu oynayan çocukların çoğunun adı duyuldu.

tartışmaya gerek yok wcg 2007 yokmuş konuyu saptırmışın.

herkese de hayırlı olsun.

-sweet home alabama-

DP|Neo
Oyuncu
22 Ağustos 2007 00:24 (22/08/2007, 00:25) %0
alıntı:

Senin gibi bir oyuncunun bukadar bilgisiz olmasına şaştım kaldım.
Yazıcaklarımın hepsini www.worldcyberames.com'dan bulabilirsin.
wcg2005 Warcraft= Bu.Hero ilk32'ye kaldı. 6kişlik gruptan çıkarak.
Wcg 2004 Unreal= Blazar ilk16'ya kaldı 4kişilik gruptan çıkarak.
Wcg 2003 Starcraft 2vs2 takımı ilk8e kaldı.
Tüm wcglerde cs takımımız boş geçmiyor her trunuvuda galibiyetleri hep var ve 2.ci tura ne nasıl sebeblerle çıkamadığını biliyoruz.
Fifa'da başarı dediğin sanırım almanyadan gelen Türkiye ile önceden alakası olmayan bir arkadaşın gidip yurt dışında başarı yapması. Başarı dediğin buysa Türkiye'deki fifacıların içinden çıkmış bir başarı değil bu. Buna rağmen fifa dışındaki dallarda başarı yok diyemessin. Başarından kastın Dünya şampiyonu felan olmaksa o tabi hayalciliğin sınırlarını zorlamak oluyor.

Benim başarı anlayışım en az yarı finaldir. Neyse uzatmaya gerek yok. Bu yazdıklarının hepsini çok iyi biliyorum zaten

Konu açıklığa kavuştuğuna göre kilitlenebilir sanırım.

Team.Turkey.FIFA Captain

yK.braynn
Oyuncu
24 Ağustos 2007 03:17 %0
Sponsor falan hikaye olay tekelliğe bakıyor. Bugün SiberLig'in karşısına geçip ayakta durabilecek firma var mı oyun sektöründe?? yok! E olmayınca SiberLig'de biliyor ki oyuncular muhtaç zaten ben niye kendimi kasayım ki diyor. Şu ortamda 2-3 firma ya sadece 2-3 firma rekabet içine girse idi şimdi çok farklı olurdu. Ama şu da var o 2-3 firmayı oluşturucak adam yok malesef işte ciddiye almıyoruz hiçbirşeyi. Bizim insanımız böyle ne yapalım...

Turkish Psycho
Oyuncu
24 Ağustos 2007 13:23 %0
Görürsün burdaki oyuncular bir firma kurcak ileride

alıntı:
Gönderen: yK.braynn
Sponsor falan hikaye olay tekelliğe bakıyor. Bugün SiberLig'in karşısına geçip ayakta durabilecek firma var mı oyun sektöründe?? yok! E olmayınca SiberLig'de biliyor ki oyuncular muhtaç zaten ben niye kendimi kasayım ki diyor. Şu ortamda 2-3 firma ya sadece 2-3 firma rekabet içine girse idi şimdi çok farklı olurdu. Ama şu da var o 2-3 firmayı oluşturucak adam yok malesef işte ciddiye almıyoruz hiçbirşeyi. Bizim insanımız böyle ne yapalım...

LathspeLL`
Albay
Albay
25 Ağustos 2007 03:15 %2
Kardeşim, sorun sponsorlukta falan değil, sorun community'de. Burda 3-5 kişinin konuşmasıyla pazar oluşmuyor bu camiada.

Oyuncu kitleleri birleşmedikçe, akıllanmadıkça, işi profesyonelce yapmadıkça firmalar oyun sektöründe para görmez, sponsor olmazlar.

Önce bir şekilde community olmasını öğreneceksiniz, sonra WCG falan olmazsa konuşursunuz.

Bu ülkede 8-10 yıl evvelde hardcore gamer'lık yoktu, şimdide yok. Bu ülkede oyun oynanmıyor, bu ülkede pazar yok!

Sayfa: « 1 2 3 4 »
KapatılmışAlana Geri Dön