|
|
 | Alana Geri Dön |
|
| Yazar | Konu: Ana menü değişimi full anlatım | | Oyuncu |  | 22 Temmuz 2007 18:07 (22/07/2007, 18:10) %4 | |
| Merhaba arkadaşlar, söz verdiğim gibi warcraft 3'ün ana menüsünün ve bir iki ıvır zıvırının nasıl değiştirildiğini anlatacağım size...
Not: WarCraftınızı editlemeden önce mutlaka yedeğini alın. Kurcalayacağımız dosyalar, oyunun çekirdek dosyalarıdır. Orada yapacağınız bir hata oyunu reinstall etmenizi gerektirebilir. Ayrıca editlenmiş WarCraft update olmuyor aklınızda bulunsun.
*Gerekli Dosyalar, Programlar
-------
WinMPQ: Winzip nasıl zip dosyalarını açıyorsa bu programda aynı şekilde blizzard'ın hemen hemen bütün oyunlarında kullandığı MPQ dosyalarını açmaya ve değiştirmeye yarıyor.
Warcraft III Viewer: Warcraft'ın içinde bulunan mdx ve blp dosyalarını görmeye, ayrıca tga ile blp resim biçimleri arasında dönüşüm yapmaya yarayan bir program.
VBR4 ve RunPack3: Bu iki programın tam olarak neye yaradığını bilmiyorum fakat WinMPQ'nun açılması için ikisinide kurmamız gerekiyor.
Dosyaları buradan indirebilirsiniz.
http://rapidshare.com/files/44371498/Programlar.rar.html
*MPQ'yu tanıyalım
-----
>>>MPQ : Blizzard'ın neredeyse bütün oyunlarında kullandığı, içinde çok yüksek sayıda dosya bulunduran, oyun klasörünün aşırı derecede karışık olmasını engelleyen, küçük patchlerle ek yapılabilen ve blizzard'ın kendi sıkıştırma algoritmasını kullanan dosyalar. WarCraft klasöründe bulunan 4 MPQ dosyasından sadece war3.mpq ve war3x.mpq olanları kullanacağız.
****MPQ dosyalarının içinde karşılaşacağımız dosya biçimleri
---------------
>>>BLP : Aslında 2 boyutlu resim dosyalarıdır. Oyundaki her bir karakter normalde 1 tane BLP dosyası kullanır. Fakat ana menü gibi daha detaylı ve daha karışık 3 boyutlu ortamlar için çok sayıda BLP dosyası kullanılmıştır.
>>>MDX : Oyundaki karakterlerin ve yine ana menünün iskeletini oluşturan dosya biçimi. BLP dosyalarının 2 boyutlu halden kurtulup 3 boyutlu olmasını sağlar. 1 tane MDX birden fazla BLP kullanabilir (ana menülerde öyle zaten), hatta ses bile kullandırabilir. Oyun bir animasyon veya 3 boyutlu karakter oluşturacağında İLK OLARAK MDX dosyalarına başvurur. MDX dosyaları da kendi kullanacağı BLPleri ve sesleri kullanarak 3 boyutlu görüntüyü oluşturur. Her modelin 1 tane MDXi vardır. Kısaca bu oyunun 3 boyutlu animasyonları vb şeylerle uğraşırken en çok kullanacağımız dosya türü MDX olacak.
>>>WAV + MP3 : Evet, blizzard oyunlarının seslerinde en çok kullanılan ses biçimlerinden ikisi olan mp3 ve wav kullanıyor. İyikide öyle yapıyor, Diablo2den Tristram ve Town1 müziklerini alırken hiç kastırmıyor
>>> W3X + W3M : Bildiğiniz harita dosyaları. İşin en güzel yanı single player haritalarını da mpq dosyalarının içinde bulabilmemiz. Map yapımı ile uğraşanlar için mükemmel bir kod kaynağı, blizzardın ta kendisi
>>> WAI : Yapay zeka dosyaları. Yapay zekayla pek uğraşmadığım için pek bir şey söyleyemeyeceğim bu dosyalar hakkında. Ama yine mapperlara yarayacak bunlar.
Bunların dışında bizi ilgilendirmeyen ıvır zıvır birkaç dosya türü daha var, bunlara değinmeyeceğim.
*WinMPQyu açmak ve kullanmak
----------
WinMPQ isimli cici programımız oldukça basit olmakla beraber çok da kullanışlı. Açar açmaz üst tarafta OPEN yazan butonu tıklayıp oradan bizim işimize yarayacak MPQyu seçiyoruz. MPQ dosyaları yüksek miktarda sıkıştırılmış dosyadan oluşmasından dolayı açılması biraz zaman alacaktır. Programın sol alt kısmında açılırken yüzde kaçının açıldığını rahatlıkla görebiliriz. Açılma işlemi bittiğin şaaak diye bir sürü dosya karşımıza çıkacak program penceresinde.
??? Hangi MPQ dosyasını, ne zaman kullanacağız ???
-------------
War3.mpq , RoC dosyalarını, War3x.mpq TFT dosyalarını içerir. Eğer RoCtan bir anamenü, müzik vs alacaksak War3.mpq dosyasını kullanacağız. TFTyi editleme işlemlerinin çoğu war3x.mpq içerisinde olacak.
Fakat önemli bir nokta, bir TFT yi çalıştırdığımız zaman, oyun sadece war3x.mpqyu kullanmaz; eski birimleri (örn: Dreadlord, Demon Hunter vs vs), eski ability ikonlarını, eski sesleri yine war3.mpqdan kullanır. TFT birimlerini (örn: Crypt Lord, Warden vs vs) ve diğer yeni ıvır zıvırları war3x.mpqdan alır.
*Artık başlayalım editlemeye, daha fazla sabredemeyeceğim
--------------
Ben size sadece ana menü editlemeyi detaylı bir şekilde anlatacağım, diğer editlemeleri bundan yola çıkarak yaparsınız artık.
Önce hangi ana menüyü yapacağımıza karar verelim. 9 tane hazır ana menümüz var:
-Archer (TFT)
-Spell Breaker (TFT)
-Evil Arthas (TFT)
-Beastmaster (TFT)
----
-Peon (RoC)
-Footman (RoC)
-RoCun orijinal ana menüsü (TFT dersem atlamayın )
-Grunt (RoC)
-Lich (RoC) <Doğal olarak benim favorim >
Archer : war3x.mpq>>> UI\Glues\SinglePlayer\NightElf_Exp\
Spell Breaker: war3x.mpq>>> UI\Glues\SinglePlayer\Alliance_Exp\
Evil Arhas: war3x.mpq>>> UI\Glues\SinglePlayer\Undead3D_Exp\
Beastmaster: war3x.mpq>>> UI\Glues\SinglePlayer\Orc_Exp\
------------------
Peon: war3.mpq>>> UI\Glues\SinglePlayer\TutorialCampaign3D\
Footman: war3.mpq>>> UI\Glues\SinglePlayer\HumanCampaign3D\
Grunt: war3.mpq>>> UI\Glues\SinglePlayer\OrcCampaign3D\
Lich: war3.mpq>>> UI\Glues\SinglePlayer\UndeadCampaign3D\
RoC Main: war3.mpq>>> UI\Glues\MainMenu\MainMenu3d\
Yukarıdaki tablodan yola çıkarak WinMPQ programının içinde, benim yazdığım pathlerdeki dosyaların TÜMÜNÜ (zaten 1 tane MDX ve bir miktar BLP dosyası içeriyor bu pathler) seçip, yukarıdaki extract butonuna basıyoruz. Burada bize dosyaların nereye çıkarılacağını soracak program. Yerini belirledikten sonra bu dosyaları çıkarıyoruz.
Sonra war3x.mpq dosyasını açıp içindeki UI\Glues\MainMenu\MainMenu3d_exp\ pathi altındaki tüm dosyaları silin. Sildikten sonra extract yaptığınız dosyaların tümünü seçin ve sürükle-bırak yöntemiyle WinMPQ programının içerisine bırakın. Siz bırakır bırakmaz ekrana bu dosyaların pathini sorgulayan bir kutucuk çıkacak. Oraya UI\Glues\MainMenu\MainMenu3d_exp\ yazmanız gerekiyor. Dikkatli olun, sonda veya başta boşluk filan bırakmayın (Venom yapmıştı o hatayı ) Bu isimlerde yapacağınız en ufak yanlışlık, ana menünüzün siyahlara bürünmesine sebep olacaktır. Yazın ve tamama basın.
Son olarak ana menü iskeletinin, oyunun tanıyacağı bir şekilde isimlendirmemiz kalıyor. Bunun için son kopyaladığımız UI\Glues\MainMenu\MainMenu3d_exp\ pathi altındaki MDX dosyasını buluyoruz, sağ tık rename diyoruz ve UI\Glues\MainMenu\MainMenu3d_exp\MainMenu3d_exp.mdx yazıyoruz. Bunu yazarkende dikkat etmek lazım. Gözden boşluk kaçırmayın. İsim değişikliğini onaylayın ve artık arkanıza yaslanın
Şu anda ana menünüz hazır durumda. Fakat ben yinede size son bir güzellik yapayım, ana menünün müziğini değiştirelim! ^^
War3x.mpq >>> Sound\Music\mp3Music\War3XMainScreen.mp3 ana menüdeki müziğin ta kendisi. Bunu istediğiniz 128bit, 44100Hz, Stereo olan mp3 dosyasıyla değiştirebilirsiniz.
Bu yazıyı hazırlarken aklıma feci bir şey geldi bu akşamda onu denerim. Ey Elf oyuncuları! Demon Hunter heronuzun Illidan Stormrage skini kullanmasını, onun gibi konuşmasını istermiydiniz? Yada Orc oyuncuları; Far Seerınızın Thrall olmasını?
Arkadaşlar böyle cins fikirler aklınıza gelirse LÜTFEN bu konu altına yazın da herkes fikirlerini paylaşsın. Bence çok güzel şeyler çıkar ortaya.
Bu arada, bu bilgilerden faydalanıp türlü değişiklikler yapan herkes LÜTFEN buraya screenshot çekip koysun.
Hade herkese gg&hf ^^ | | | |
| | Oyuncu |  | 22 Temmuz 2007 18:34 %0 | |
| | Eline sağlık !!!! Vaktim olursa deniyeceğim :d | | | | Oyuncu |  | 22 Temmuz 2007 18:37 %0 | |
| eline sağlık cnm ben yaptım arthas bomba oldu walla  | | | | Oyuncu |  | 22 Temmuz 2007 18:39 %0 | |
| alıntı: Gönderen: RK.DieeLf
eline sağlık cnm ben yaptım arthas bomba oldu walla
cnm? :S :S | | | | Oyuncu |  | 22 Temmuz 2007 20:05 %0 | |
| gözüm war sende ^^ | | | | Oyuncu |  | 22 Temmuz 2007 20:29 %0 | |
| emege saygı rep verin  | | | | Oyuncu |  | 22 Temmuz 2007 20:53 %0 | |
| Ve Demon Hunter - Illidan skini de yaptım... Çokda güzel çalışıo walla^^ yalnız sesleri değiştirirken her sesin adını değiştirmek adamı bezdiriyor.
Bir sonraki çılgınlığım anamenüye RoC - UD görevlerinin sonunda çıkan Arthas vs Illidan Fight animasyonunu koymak olacak inş  | | | | Oyuncu |  | 23 Temmuz 2007 12:06 %0 | |
| güzel güzel... uğraşmışın , baya karakter var yazıda .
ana menüyü değiştirmek için ii bi arşiv. ResPecT . | | | | Oyuncu |  | 23 Temmuz 2007 21:44 %0 | |
| | teşekkür ederim arkadaşlar. yalnız bu yazıdan faydalanıp değişiklik yapan arkadaşlar benim tek isteğimi yerine getirmiyor, buraya yaptıklarını koymuyorlar... O kadar kastım kaç saat oturup size yazı hazırladım fakat 1 şey istedim bunu kimse yapmadı Venom dışında... | | | | Oyuncu |  | 25 Temmuz 2007 12:14 %0 | |
| alıntı: Gönderen: Ordin_Frostban3
Ve Demon Hunter - Illidan skini de yaptım... Çokda güzel çalışıo walla^^ yalnız sesleri değiştirirken her sesin adını değiştirmek adamı bezdiriyor.
Bir sonraki çılgınlığım anamenüye RoC - UD görevlerinin sonunda çıkan Arthas vs Illidan Fight animasyonunu koymak olacak inş
O dediğini yapamazsın tahminimce. O dövüşün olduğu haritayı ayırabilirsen, worldedit ile bir bak bakalım. İçinden modelleri ayıklayabilirsen, bir umut olabilir.
Yinede o işe hiç uğraşmadım, tahmin yürütüyorum sadece. | | | . | | Oyuncu |  | 27 Temmuz 2007 20:49 %0 | |
| ben sadece arthası koydum çokda cix duruo walla gerisi sux bence ARTHAS FOR EVER | | | | Oyuncu |  | 28 Temmuz 2007 00:04 %0 | |
| | eline sağlık olsun bea.. ud arthası koydum cok yakıstı frozen throne logosuna da çok yakıştı campaigni düşünürsek de öyle. | | | | Oyuncu |  | 28 Temmuz 2007 15:45 %0 | |
| herkes arthası kullanıo ne işse... bende şu anda arthası kullanıorum gerçi. bence en güzeli lich  | | | | Oyuncu |  | 19 Ağustos 2007 11:53 %0 | |
| | Bu gece bos kaldim aklima geldi deniyim dedim super oldu cok saolasin bunlarda goruntuler
http://img171.imageshack.us/img171/3080/90164529kr6.jpg
http://img165.imageshack.us/img165/6851/53359868rb2.jpg
http://img521.imageshack.us/img521/9638/wc3scrnshot081907115604dk4.jpg | | | | |
|
|
|
|
|
|