Kullanıcı adı:
(?) Şifre:
14/10/08 11:52 Toplam 51 oyuncu 56 sunucu 595 kullanıcı siteyi görüntülemekte
Alan: Half-Life » Team Fortress Classic
Alana Geri Dön
Yazar

Konu: "team fortress 2" 9 ekim'de...

[WwW]Bonecrusher
Oyuncu
18 Eylül 2007 22:47 (18/09/2007, 22:48) %0
http://en.wikipedia.org/wiki/Team_Fortress_Classic
http://en.wikipedia.org/wiki/Fortress_Forever
http://en.wikipedia.org/wiki/Team_Fortress_2

TF2 berbat bişi. TFC'nin yapımcılarının çalıştığı için güzel birşey bekliyordum.
Hatta ilk TF2 ekran görüntüleri çıktığında, herkes TF2'yi eleştirirken ben TF2'yi savunuyordum. "Pixar görüntüleri, TF2 sux" denilirken, "Grafikleri önemli değil, önemli olan oyunun yapısı, bence güzel olcak" diyordum.

İki oyun da bizi bekletti de bekletti. TF2'nin betası çıkacağı söylendiğinde, FF yapımcılarının paçası tutuşmuş gibi hemen release ettiler ilk client'ları.

3 gün felan oynadık işte, sonra TF2 çıktı, onu da oynadık.

İkisini de oynadığımda, TF2'nin beklediğim gibi çıkmadığını söyleyebilirim.

FF'nin güzel yanları var. Öncelikle TFC'nin oyun yapısını korumuş ve üstüne epey geliştirmiş. Pyro'yu biraz güçlendirmişler, iyi olmuş. HWGuy'ın da minigun'ının o charge edip sonra ateşe başlama olayını kaldırmışlar, yerine kullandıkça ısınan bir sistem getirmişler. İyi oynayan HWGuy'lar idare edip çok uzun süre ateş edebilecek, ancak amatörler heyecanlanıp hemen ısıtçak makineyi. Güzel olmuş bu bence. Eskisi gibi basılı tutup durduğun yerde herkesi öldüremiyceksin.
Tabii bazı sevmediğim şeyler de var. Önce, oyunu TFC'de "new skin" kullananlara göre yapmışlar. "Old skin"ciler TF2'ye gitsin diye düşünmüş olabilirler ama oyun biraz fazla UT olmuş. Bir de oyundaki bazı haritaları çok değiştirmişler. Mesela cz2'yi ve dustbowl'u aynen korumuşlar. Ancak well'deki dizayn değişiklikleri gereksiz olmuş bence.

TF2'ye gelirsem, oyun tam bir hayal kırıklığı oldu bende.
- Oyunda armor yok. Soldier'lar tek atışta neredeyse herkesi öldürebiliyorlar. HWGuy bile armorsuz scout'a bile ölebiliyor. İlla geri kaçıp medicten heallenmeniz lazım. Kalabalık sıcak çatışmaların tadı gitmiş. Bir de armorsuzluk, pyro, demoman gibi düşmanı öldürmek için bir süre topa tutmak zorunda olan classlar için oyun neredeyse imkansız hale gelmiş. Vurkaç şekilde oynamalısınız yoksa kolayca ölüyorsunuz.
- Spy'ın cloakı abartılmış. Tamam kısa süreli bi cloak mevcut. Ama o kısa sürede bile düşman üssünün etrafında invisible vaziyette dolaşabiliyorsunuz. Örneğin FF'de de cloak var. Ama havayı hafif titretiyor. Bu yüzden dikkatli ve paranoyak bir oyuncuysanız (benim gibi) spyı kolayca farkedip öldürebiliyorsunuz. Ancak çatışma ortamında etrafınıza pür dikkat bakamadığınız için, o havanın hafif oynaşmasını farkedemiyor ve spy tarafından bıçaklanıyorsunuz. TF2'de o da yok. Tamamen görünmez olmuş. Ateş ederken rastlantıyla üstüne gelip çarpmadığı sürece spy'ın cloak olduğunu farketmeniz imkansız. Yani ne kadar iyi bir oyuncu olursanız olun, bazı şeylerin önüne geçemiyorsunuz.
- Respawn time adamı kanser ediyor. 20 saniye gibi birşey respawn süresi. Bir de öldüğünüzü, respawn olduktan sonra supply room'dan çıkış zamanını felan ekleyin. 25 saniyeye kadar çıkıyor. Yani öldükten sonra 25 saniye boş boş beklemek zorunda kalıyorsunuz. 25 saniyeyi öyle kısa süre sanmayın. TFC'den bahsediyorsak, 25 saniye çok uzun bir süredir. Supply room'dan çıkar çıkmaz 5 saniyeden kısa sürede ölme ihtimaliniz var. Hele ölenlerin 20 saniye respawn beklediğini düşünürsek, düşmanlar üssünüzde çok daha kolay fink atıcak. Bunun sonucu siz daha supply room'dan çıkar çıkmaz karşınızda 10 düşman askerini görmeniz mümkün. 25 saniye. Bir scoutun kendi supply room'undan çıkıp, düşman üssüne girip, bayrağı alıp, kendi üssüne dönüp, bayrağı capture etmek için oldukça yeterli zaman. Hele engineersanız, sg'nizi ölme pahasına tamir etmenize değmeyecek, 100 kere patlayacak zamanın geçmesine neden olacak bir süre.
- Engineer'ın SG'si çok kolpa olmuş. 3. levela çıkarmak çooook uzun zaman sürüyor. Bu sırada soldierlar ve spylar için çok basit bir yem durumunda. Gerçi 3. levela çıkarsanız da, soldierlar ve spylar çok kolay patlatabiliyor. Hadi kurdunuz diyelim, birisinin her saldırısında mutlaka gidip tamir etmeniz gerekiyor, yoksa patlıyor. Bir işe de yaradığı yok, düşmanları öldürmeniz için çok aptal olmaları gerekiyor. TFC'deki gibi 3. level sg koyduktan sonra rahat değilsiniz. Yok, eskisi gibi kenardan köşeden açığı bulup ateş etmeleri de gerekmiyor. Bir scout bile utanmadan sg'nin karşısında dikilip patlatabiliyor sg'yi. İşin komiği, şöyle birşey başıma geldi. Bir yere sg dikmiştim. Level 3'tü. Tam yanına geri döndüğümde, bir soldierın çıkıp tek ateşte patlattığını gördüm. "Eyvah, öleceksek bari canını ne kadar düşürsek, kar kardır" dedim ve ateş etmeye başladım. Öldü adam. Arkasından bir hwguy daha çıktı, onu da öldürdüm, bir soldier daha geldi, onu da öldürdüm. Yani sg'ler hiç bir işe yaramıyor, onun yerine yapacağı her işi siz engineer olarak çok daha iyi yapabiliyorsunuz.
- Oyunu çok çok çok fazla teamwork'e göre yapmışlar. Bir soldier veya bir hwguy'ın, yanında onu sürekli healleyen bir medic olmadığı sürece çok fazla şansı olmuyor. Medic de, heallediği adam kendisini korumuyor, göz kulak olmuyorsa pek şansı olmuyor. Medic olarak giderken, heallediğiniz adam, hiç umursamadan 2-3 düşmanın arasından çekip gidiyorsa, o düşmanlar sizin arkanızdan gelip, önce sizi haklıyor, sonra da o adamı.
Sg'ler, defans yapan adamın yanına konulsun diye bulunuyor. Bu defans yapan adamın yanında bir medic şart. Üstüne bir de engineer dispenser kuracak, kendi sg'sini tamir edip duracak. Eskisi gibi "one man army" olmanız mümkün değil. Ne kadar iyi oynasınız da, WoW'da 25-men dungeon'lar gibi düzenli bir party ile atak veya defans yapmanız lazım. Class'lar tek bir şeye odaklanmış, geri kalan her yeri açıkta kalmış.

Sonuç olarak, TF2 beta'dan sonra kendine çeki düzen vermesse, FF'nin yanında berbat bir oyun olarak kalıcak.
"Aboo, TF2 de çıktı, FF de çıktı, TFC camiası ikiye bölüncek" diye üzülmeye gerek yok. İkisini de oynayan her TFC'ci, er ya da geç FF'ye dönecek. TF2 ise gördüğüm kadarıyla TFC oynamayan kişilere hitap etmek için yapılmış. CS'ydi, BF'di, CoD'di felan o tarz şeyler.

[TcT]Fruko.
Oyuncu
19 Eylül 2007 18:05 (19/09/2007, 18:08) %0
oyun beta abi sonuçta daha değişecektir.. respawn time falan server ayarlarıdır zatede, dier anlattıkların endişelendirdi beni.. bende şimdi indiriorum steamden betayı oynıyım die mrk ettim

Kojiroh
Oyuncu
20 Eylül 2007 13:18 %0
Oynadığımız TF2'nin aynı olup olmadığından şüphe duymaya başladım.
Benim oynadığımda SG'ler (hangi seviyede olursa olsun) oldukça güçlü ve 4-5 saniyede bir soldier'ı rahatlıkla alıyor. Her zaman değil, ama çoğu zaman görünmez olmuş düşman spyların bulunduğu kısımda "hava titriyor". Respawn süresi değiştirilebiliyor, bugün oynadığım tüm sunucularda 5 saniyeden azdı. Bunun değişitirilebiliyor olması ve sunucuların değiştirmiyor olması oyunun hatası değil, sunucunun sorunu. Oyuncunun çok çabuk ölmesine neden olan şey armor'un yokluğu değil, "critical hit" olayının oyuna eklenmiş olması. Bu sayede pingi düşük scoutlar, bir pyro'yu sadece 2 vuruşta alabiliyor (shotgun ile).
Oyunu oynamadan hevesiniz kırılmasın. Oyunun herkese hitap etmediği bir gerçek. Bunca yıl bekleyip böyle bir şey beklemeyenler vardır elbet; onların hevesleri kırılmış olabilir. Oyun kötü değil, çok kötü hiç değil fakat oyun TFC de değil.

LathspeLL`
Oyuncu
20 Eylül 2007 17:57 %0
Bone seni duyanda rezalet bir iş çıkardılar sanacak. Oyun gayet harika, gayet güzel. Değişiklikler tabiki olacak, birebir TF1 istiyorsanız gidin TFC oynayın, tutan yok. Oyun bu haliylede güzel.
Küçük oynamalar yapacaklardır zaten ama büyük değişiklikler yapmazlar. Biraz daha dengelenir o kadar. Bu haliyle bile çok zevkli oyun.

Sayfa: « 1 2 »
Alana Geri Dön

Reklam: