Kullanıcı adı:
(?) Şifre:
07/10/08 07:20 Toplam 0 oyuncu 56 sunucu 522 kullanıcı siteyi görüntülemekte
Alan: Aksiyon » Unreal Serisi
Alana Geri Dön
.
Yazar

Konu: Best of cb tv --> toxic vs fox

GBC|TheIMMortal
Oyuncu
26 Nisan 2007 00:41 %0
http://www.clanbase.com/news.php?nid=248894

işte burda, ama bağlantımız yawaş kaldığı için bi başlatıp yarım saat bekleyip sonunda seyrederseniz daha rahat edersiniz.

Toxic vs Fox , Wold cyber games te Q4 oynuyolar. buraya kadar herşey normal. hatta bu yazını forumun burasında ne işi war diceksiniz . sadece UTcilere olayı soruyorum. yoksa kazara Quake forumunda açarsam konunun sonu gelmes, Q vs UT tartışmasına döner, bi halt anlamadan gideriz.

oynanılan maplar aşırı dar. silahlardan bi halt anlamadım. Q4 denedim ama eskisine nazaran çok farklı geldi, gerçi UTden sonra normal herhangi bi FPS oynayamaz olduk , o ayrı .
sorucağım şu ; Falcon vs Lauke maçını seyrettim, Önder'in tavsiyesinden sonra. ama ondan sonra izlediğim hiç bi Q videosunu Pro olarak anlayamadım. dodge yok , maplar bi acayip . ortam bi değişik, silahlar tamamiyle ayrı bi hikaye. hızı fazla ve yukardaki video da en Pro dedikleri oyuncular bile kontrolsüz gidiyolar denecek kadar hızlı . bu oyunu Pro sınıfına sokan ne? ben yukardaki milletin " aman Allahım" dediği video dan bi halt anlamadım problem bendemi? neyi kaçırıyorum?

Lateralis
Oyuncu
28 Nisan 2007 17:25 %0
Sana sonuna kadar katiliyorum,haritalar igrenc,karanlik ve,dar koridorlardan baska bisiy yok,,rastgele koridora roket atsan rampage yaparsin.:d.silahlar cok sacma ve efektleri kotu.izlerken bile zevk almadim.bende q4 var oynuyorum ama internetten oynamiyorum cunku cok zevksiz..q4 oynamak icin ut03 sarfettigim enerjinin %10 u yeter de artar bile.
yuru ve ates et booogghhhkkkk..UNREAL FOREVER

Vink0m
Oyuncu
29 Nisan 2007 00:03 (29/04/2007, 00:04) %0
alıntı:
Gönderen: Lateralis
Sana sonuna kadar katiliyorum,haritalar igrenc,karanlik ve,dar koridorlardan baska bisiy yok,,rastgele koridora roket atsan rampage yaparsin.:d.silahlar cok sacma ve efektleri kotu.izlerken bile zevk almadim.bende q4 var oynuyorum ama internetten oynamiyorum cunku cok zevksiz..q4 oynamak icin ut03 sarfettigim enerjinin %10 u yeter de artar bile.
yuru ve ates et booogghhhkkkk..UNREAL FOREVER

aynen yaa
bu ne dandik bi oyundur diyemicem
çünkü quake ciler in forumu dibimizde yani
toptan banlanırız
ama harbi aim olduktan sonra quakede roket kullanmayi falan bilmene gerek kalmıo roketi salla mutlaka tutar
ama haritalar dahada bi genislese belki cs den daha zevkli olur ...

GBC|TheIMMortal
Oyuncu
29 Nisan 2007 16:15 %0
alıntı:
Gönderen: Vink0m
ama harbi aim olduktan sonra quakede roket kullanmayi falan bilmene gerek kalmıo roketi salla mutlaka tutar

o kadar da değil . roket yawaş ve aynı zamanda oyunun fiziği hızlı . her attıkları tutsa o zaman herkes elinde roketle gezerdi , diğer silahları kimse kullanmazdı. kaçma şansın var.

lakin , Lauke-Falcon videosunu indirdiğim yerde Quake oyuncularının mantıklı/mantıksız eleştirileri vardı . mesela mantıklı olanlardan biri " Hareket kapasitesi çok fazla , karşı tarafı tuzağa düşürmek inkansız. nerdeyse her pozisyonda kaçacak bir yer bulunabilir. " .
ona gelen cevap ise olayı güzel açıklıyodu : " işte bu sebeple avlayabilmek için çok üstün yetenek/beceri olması gerekiyor " demişti. "kazanmanın yolu ise sürekli olmak , başka yolu yok. bu sebeple çok fazla oynayanı yok " şeklinde bir cevap almış. doğru. gerçi sonrasında klasik Quake vs UT gibi yersiz bir Tartışmaya döndü . aynen senin verdiğin cevap gibi .

benim sorduğum şu ; video'yu gören herkesi "OMG/aman yarabbi " dedirticek bişiyi kaçırıyoruz. ne o?

hytyln
Oyuncu
03 Mayıs 2007 12:28 %0
video gerçekten harika ut ye bin basar bence ut çok mantıksız bi oyun alışmaya çalışıyorum

oakz

Moderatör
03 Mayıs 2007 21:52 %0
alıntı:
Gönderen: hytyln
video gerçekten harika ut ye bin basar bence ut çok mantıksız bi oyun alışmaya çalışıyorum

çok mantıksızsa neden kasıyorsun ki?
Oynasana.com bu mesajın içerdiği bilgilerin doğruluğu veya eksiksiz olduğu konusunda herhangi bir garanti vermemektedir. Bu nedenle bu bilgilerin ne şekilde olursa olsun içeriğinden sorumlu değildir. Bu mesajdaki görüşler yalnızca gönderen kişiye aittir ve Oynasana.com'un görüşlerini yansıtmayabilir.

oakz

Moderatör
03 Mayıs 2007 22:21 (03/05/2007, 22:21) %0
Video'yu henüz izlemedim ama quake konusunda kendi fikrimi söyleyeyim.

Şimdi ikisinin de kendine göre güzel özellikleri var

Quake açısından bakarsak, oyunun dinamiğine alıştıktan sonra ut'ye göre çok daha hızlı( tabii bunda close combat ağırlıkta olduğu için yüksek fov değerlerinin de etkisi var ). Hemen her silah ile hatrı sayılır hasar verebiliyorsunuz. Normal bir fps oyuncusuysanız(cs, cod falan katmayın bunun içine) ffa'da hasar puanları yüzünden frag alma şansınız her zaman var ve bunun oyunu yeni başlayanlar için daha çekici hale getirdiğine inanıyorum. Silahlar 10 sn, Armorlar ise 25 saniyede spawn oluyor(tam hatırlayamıyorum ama bunun gibi birşey olması lazımdı). Yani sıkıntıdan girip hızlıca 3-5 frag alıp çıkma zevkini yaşayabiliyorsunuz kısaca.

Ut açısından bakarsak(duel için konuşuyorum), oyunda sürekli bi ivme ile hızlanmadığınız için(ve ayak sesi çıkarttığınız için) sürekli durup rakibe göre hareket etmek zorunda kalıyorsunuz. Silahlar ve +50 armor 27.5 sn, 100 A 56 sn'de spawn olduğu için health toplamadan saldırmak intihar sayılabiliyor(Quake haritaları kücük oldugu için güzel bi map control ile onda da sayılıyor gerci). Silahlar quake'e göre çok daha yaratıcı(shock rifle:b). Haritalar dar ve bunaltıcı değil. Kabaca genellersek quake'e göre daha yavaş, fakat ayakları daha yere basan bir oyun. Eksi olarak shock rifle'ın ateş hızını düzenleseler ve shield cannon'un regen.ini kaldırsalar süper olcakta o da ut3'te artık.

Özetle eğer ben hızlı oyun severim vurdum mu öldürecek diyorsan quake oynicaksın, yok ben kasmayı severim dodgemus comboymus alisirim dersen ut oynicaksın. İkisinin kendince güzel yanları var, ikisinin de birbirine şans vermesi lazım bana kalırsa özellikle hem quake'in hem ut'nin öldüğü şu dönemlerde.

Son olarak bunları noob bir quake oyuncusu olarak yazdığımı söyleyeyim bir iki quake oynayan arkadaştan rica ederim kendi fikirlerini yazmalarını.
Oynasana.com bu mesajın içerdiği bilgilerin doğruluğu veya eksiksiz olduğu konusunda herhangi bir garanti vermemektedir. Bu nedenle bu bilgilerin ne şekilde olursa olsun içeriğinden sorumlu değildir. Bu mesajdaki görüşler yalnızca gönderen kişiye aittir ve Oynasana.com'un görüşlerini yansıtmayabilir.

oakz

Moderatör
03 Mayıs 2007 22:28 %0
alıntı:
Gönderen: GBC|TheIMMortal

benim sorduğum şu ; video'yu gören herkesi "OMG/aman yarabbi " dedirticek bişiyi kaçırıyoruz. ne o?

Yüksek hızda map control?

GBC|TheIMMortal
Oyuncu
04 Mayıs 2007 11:29 %0
alıntı:
Gönderen: `oakz.7

Yüksek hızda map control?

eminmisin, 2. video yu da bi kez daha o açıdan seyrettim. Map kontrol yok denicek kadar az. hız fazla v kontrolsüzler.

bu oynuyanlar, Cooller 'ı saymazsak en iyi 2 Q oyuncusu şu an. ve o adamlar bile harita kontrolunda bence sınıfta kaldılar . Toxic oyunun başından beri 2. haritada Red armor ve Health in etrafında camp yapmaktan başka bişi yapmadı. harita ufak işe yaradı, yoksa Rankin/Lea gibi bir yerde olcak , ezerler Camper ları.
artılarınıda söyliyim : dikkat ettiysen yüksek hıza rağmen aimleri çok iyi. adam lightning (UT cesi Link gun ) ile oyun sonu %45 gibi bi değerdeydi. aim çok düzgün.

Amacım Quake kötü demek değil , ama OMG muhabbetini/abartısını cidden anlamadım.

yüksek sürat ve bol fraglar dicem belki izleyiciler açısından zevkli olmasını sağlıyo. UT2k4 izlesen, adamlar ağır ağır , temkinli yürüyolar, sende uyuyosun .

flu.
Oyuncu
07 Mayıs 2007 13:47 %2
alıntı:
Gönderen: GBC|TheIMMortal

eminmisin, 2. video yu da bi kez daha o açıdan seyrettim. Map kontrol yok denicek kadar az. hız fazla v kontrolsüzler.
bu oynuyanlar, Cooller 'ı saymazsak en iyi 2 Q oyuncusu şu an. ve o adamlar bile harita kontrolunda bence sınıfta kaldılar . Toxic oyunun başından beri 2. haritada Red armor ve Health in etrafında camp yapmaktan başka bişi yapmadı. harita ufak işe yaradı, yoksa Rankin/Lea gibi bir yerde olcak , ezerler Camper ları.
artılarınıda söyliyim : dikkat ettiysen yüksek hıza rağmen aimleri çok iyi. adam lightning (UT cesi Link gun ) ile oyun sonu %45 gibi bi değerdeydi. aim çok düzgün.
Amacım Quake kötü demek değil , ama OMG muhabbetini/abartısını cidden anlamadım.
yüksek sürat ve bol fraglar dicem belki izleyiciler açısından zevkli olmasını sağlıyo. UT2k4 izlesen, adamlar ağır ağır , temkinli yürüyolar, sende uyuyosun .

Quake'de camp yapmak ölmekle eş anlamlıdır. herhangi bir yerde (özellikle tournament) maplerinde 1 sn'den az durmak bile tüm mapi anında kaybetmenize, aim'i normal biri karşısında en az 3-4 defa spawn frag vermenize yol açar. Eğer bir oyuncu bir yerde camp yapıpta (RA, Mega) ölmemeyi becerebiliyorsa aim'i çok iyi demektir. Roketi iyi olan biri sizi yanına yaklaştırmayacağı gibi havada hop hop hoplatır, saft'in (LG) knock'i fazla olduğundan rakibin elindeyse koşarak bile yaklaşamazsınız. Bu durumda yapabileceğiniz 2 taktik vardır. Ya çok iyi dodge yaparak rakibe yaklaşıp bölgeyi değil item'i ele geçirmek ya da uzaktan veya görünmeden rakibi zayıflatıp saldırmaktır. Kaldı ki bu tarz bi oyun stili ile maçı kazanmak imkansız gibi birşeydir.

Map Kontrolü map'e bağlı olarak değişir. Her haritada deli gibi dolanıp ne var ne yok toplamak map kontrolü değil kontrolsüzlüğüdür. Pro oyuncular map'in gördükleri hemen hemen her kısmını (bulundukları yerden) kontrol edebildiklerinden dolayı genelde süreki bir camp yaparmış havası oluşur. Rakip oyuncu da bu durumu bildiğinden tencere tava item toplamaya çıkmaz. Dolayısı ile çoğumuzun hiç denemediği bir map kontrolü oluşur. Aim'i çok iyi olan birine karşı ise map'i kontrol etmeniz olanaksızdır.

Şimdi gelelim videolara, sen bunlarda map kontrolü yok diyorsan "map'i almak" hakkında hiç bir fikrin yok demektir.

GBC|TheIMMortal
Oyuncu
07 Mayıs 2007 16:57 %0
alıntı:
Gönderen: flu.
Dolayısı ile çoğumuzun hiç denemediği bir map kontrolü oluşur. Aim'i çok iyi olan birine karşı ise map'i kontrol etmeniz olanaksızdır.
Şimdi gelelim videolara, sen bunlarda map kontrolü yok diyorsan "map'i almak" hakkında hiç bir fikrin yok demektir.

o kadar aim dedinki bi an insta-gib sandım. bu silahlarda hiç mi denge yokki aim i iyi olan birine hiç bi şekilde diş geçirilemesin? aim i iyi ise, map kontolü onda, aimi iyiyse spaw-rape on da , aimi iyiyse bütün silahlar etkisiz?

flu.
Oyuncu
07 Mayıs 2007 17:47 %0
şimdi ben burda aim'i iyi derken taktiğinin de belli bir seviyede oturmuş olduğunu farzederek konuştum. yani herhangi bir oyuncunun aim'i süper olsa da haritayı bilmiyorsa veya taktik çok zayıfsa tabiki şansı olamaz.

örnek olarak, mesela ben senle oynuyorum, senin aim'in çok iyi ve belli bir düzeyde de taktiğin oturmuş, benim ise normal seviyede bi aim'im var ve aynı taktik bilgisi mevcut.

maça başlar başlamaz, ikimiz de bizim için en önemli olan item için seçim yapacağız ki bu spawn olduğumuz yere de bağlı. Örneğin ben armor'a koşacağım sen megahealth veya herhangi bir silaha, senin aim'in iyi olduğundan seçtiğin silah (taktiğin) ona göre olacaktır ve ilk karşılaşmamızda büyük bir ihtimalle ilk frag'i alacaksın. doğal olarak aim'i iyi olan biri olduğundan maçın geri kalan kısmında bana armor, silah vb. itemleri aldırmayacağından benim de map'i kontrol etmem imkansız olacaktır.

silah dengesinden bahsetmek istediğin olay nedir onu da anlamış değilim.

GBC|TheIMMortal
Oyuncu
09 Mayıs 2007 14:13 (09/05/2007, 14:15) %0
orası kesin. her türlü FPS de aynı, herkes en iyi kullandığı silahların peşinde koşacak.

alıntı:
Gönderen: flu.
silah dengesinden bahsetmek istediğin olay nedir onu da anlamış değilim.

mesela UT2k4 de orta mesafede bi adamı elinde Roket ile avlıcam diye kasarsan , Shock Rifle ile herif her türlü gıdıklar . buna benzer dengeden bahsediyorum . bu sadece bi örnek. her silahın farklı karakteri var , ve hepsine karşı bi anti-etki yapıcak silah var denilebilr . sadece örnek .

mesela video da shaft/LG kullanan eleman baya bi sağlam aime sahipti, ve nerdeyse karşı tarafın hiç şansı yoktu. bi defa dodge olmayınca iş sakat. haritada ufak ve mide bulandırıcı bi şekilde dar, adama kaçma şansı yok. denge diye bunu soruyorum, karşı taraf ne yapabilirdi?

DimebaG
Oyuncu
09 Mayıs 2007 14:35 %0
karşı taraf eğer kaçamicağı bir yere girerek o riski almışsa ya ölür ya çok damage verip karşıdakini kaçırır.kontrol karşıdayken risk almış ve o ra'nın çıktığı küçük bölmeye girmiş.zaten belirli bi seviyeden sora aimler aynı oluyo.armoru alıp karşıdakini armor avantajıyla öldürmeyi düşünmüş olabilir.q4 daha oynamadım ama 8yıldır q3 oynuyorum.quakete başlangıçta herkesin kendi silahına koşması gibi bi durum yok.silahların kullanılacağı yerler az çok bellidir.belirli bi silahta , geliştirmek için kasmadığınız sürece , inat etmek saçmadır.karışık oldu biraz neyse

GBC|TheIMMortal
Oyuncu
14 Mayıs 2007 12:04 %0
alıntı:
Gönderen: DimebaG
karşı taraf eğer kaçamicağı bir yere girerek o riski almışsa ya ölür ya çok damage verip karşıdakini kaçırır.kontrol karşıdayken risk almış ve o ra'nın çıktığı küçük bölmeye girmiş.zaten belirli bi seviyeden sora aimler aynı oluyo.armoru alıp karşıdakini armor avantajıyla öldürmeyi düşünmüş olabilir.q4 daha oynamadım ama 8yıldır q3 oynuyorum.quakete başlangıçta herkesin kendi silahına koşması gibi bi durum yok.silahların kullanılacağı yerler az çok bellidir.belirli bi silahta , geliştirmek için kasmadığınız sürece , inat etmek saçmadır.karışık oldu biraz neyse

hehe , anlaşıldı saol . o kadar da karmaşık deil. en azından bi kaç n00b gibi işi UT vs Quake tartışmasına sokmadığınız için ayrıca teşekkürler.

hytyln
Oyuncu
14 Mayıs 2007 20:00 %0
alıntı:
Gönderen: `oakz.7

çok mantıksızsa neden kasıyorsun ki?

kahrolsun ut!!!!
kasmaya devam.

mamaraki
Oyuncu
15 Mayıs 2007 19:46 %0
ya bırakın kassın adam size ne
üff bide bu vidyoyu izleyebileceğim başka yer yokmu bi türlü izleyemedimde!
hmmin!

GBC|TheIMMortal
Oyuncu
16 Mayıs 2007 10:49 (16/05/2007, 10:50) %0
alıntı:
Gönderen: mamaraki
ya bırakın kassın adam size ne
üff bide bu vidyoyu izleyebileceğim başka yer yokmu bi türlü izleyemedimde!
hmmin!

video biras yüksek kalite. başlat, bi kaç saniye sonra dondur, 3~5 dakka bekle. sonra dewam et. böyle bağlantıyla ancak bu şekil izlenir (dondurduğunda / durdurma değil , program ara belleğe almaya dewam ediyor. )

mamaraki
Oyuncu
24 Mayıs 2007 17:39 %0
evet 1 hafta aradan sonra vidyoyu izlemeye karar verdim
hmmin!

Sayfa: « 1 »
Alana Geri Dön

Reklam: