Kullanıcı adı:
(?) Şifre:
05/12/08 07:08 Toplam 0 oyuncu 50 sunucu 220 kullanıcı siteyi görüntülemekte
Alan: Aksiyon » Unreal Serisi
Alana Geri Dön
.
Yazar

Konu: Ut3 tahmini sistem ihtiyacı

oakz

Moderatör
15 Şubat 2007 14:06 %0
BeyondUnreal zamanında kendi görüşünü yazmıştı. Ama ortada hiçbirşey olmadığı için yazmaya gerek görmedim. Fakat şimdi ortada bir demo var ve demoyu oynayanlar nasıl bir sistem kullandıklarını biliyorlar. Bu yüzden elimden geldiğince Türkçeleştirecem. Umarım faydası olur.

Ve önemli not olarak; bunların hepsi tahminden ibarettir, henüz resmi bir açıklama yok:/

- 512 Mb Ram yeterli değil. 1024 Mb idare eder ama 2048 Mb mükemmel. Eğer yeni bir sistem toparlıyorsanız 2 Gb'ı düşünün.

-P4 3.0 yeterli değil. Kalabalık Ut2004 haritalarında fps düşüren bir işlemcinin, Ut3 için cok uygun olmadığını bilmelisiniz.

-Elinizdeki 6600Gt büyük ihtimalle yeterli olmayacak. Her ne kadar oyunu çalıştırsa da yüksek detay ayarlarında rahat oynamak için daha güçlü bir karta ihtiyacınız olacak.

-Çift çekirdekli işlemciler Unreal Engine 3'ü tamamen destekleyecek. Bu yüzden AMD64 veya Intel (özellikle) çift çekirdekli işlemciler uygun olacak.

-Eğer bilgisayarınız 2 senelik veya daha yaşlıysa, Ut3'ü çok iyi çalıştıracağını hatta çalıştıracağını düşünmeyin. Eğer 2004'te oynarken zorluk çekiyorsanız Ut3'ü çalıştırmak için çok heveslenmeyin.

-Ut oyunlarının stabilite, normal sayılabilecek her sistemde rahat çalışma gibi tarihi var. Ut3'te böyle olacak gibi, o yüzden bir sisteme 2000$ yatırmaya gerek olmayacak.

-Oynanan demo'da son model Dell bilgisayarlarda 2560x1600 çözünürlükte demo çok rahat oynanıyordu. Fakat yine de oyun çıkmadan kesin bilemeyeceğiz.

-Unreal Engine kullanan RoboBiltz, donanımsal olarak Pixel Shader 2.0b desteği istiyordu. Fakat ATI kartları (9800 Pro dahil olmak üzere) 2.0 desteklediği için uyum problemlerinden dolayı oyunu çalıştırmadı.Bu listeden yola çıkarsak en az Directx 9.0b destekleyen bir grafik kartı gerekecek. Unutmayın ki bu RoboBiltz üzerinden yola çıkılmış bir öngörü. Kimse Ut3'ün aynı özellikleri isteyip istemeyeceğini bilmiyor.

Burada yazılanların hepsi tahminden ibaret. Epic resmi mesajları minimum tutuyor. Bu yüzden forumlarda, online satış sitelerinde gördügünüz tarihler spekülasyondan ibarettir. Ut3 akıcı çalışmak için iyi bir pc isteyecek mi? Evet isteyecek, fakat kimse ne kadar iyi bir pc isteyeceğini bilmiyor. Eğer Core2Duo, 2048 Mb Ram ve 7800 GTX'den oluşan bir sistem kurduysanız büyük ihtimalle rahat edersiniz, ama Epic birşey diyene kadar kimse bilemez.

Son olarak bekleyin, demo cıksın, o zamana kadar paranızı biriktirin, demo cıkınca ne yapacagınıza karar verirsiniz.

Yazım hataları olabilir, düzeltirseniz sevinirim.
Oynasana.com bu mesajın içerdiği bilgilerin doğruluğu veya eksiksiz olduğu konusunda herhangi bir garanti vermemektedir. Bu nedenle bu bilgilerin ne şekilde olursa olsun içeriğinden sorumlu değildir. Bu mesajdaki görüşler yalnızca gönderen kişiye aittir ve Oynasana.com'un görüşlerini yansıtmayabilir.

oakz

Moderatör
15 Şubat 2007 14:09 %0
Ben olsam şimdiden x1950Pro + 2Gb ram alır, demo cıkınca upgrade için kafayı yemekten kurtulurdum :mal:
Oynasana.com bu mesajın içerdiği bilgilerin doğruluğu veya eksiksiz olduğu konusunda herhangi bir garanti vermemektedir. Bu nedenle bu bilgilerin ne şekilde olursa olsun içeriğinden sorumlu değildir. Bu mesajdaki görüşler yalnızca gönderen kişiye aittir ve Oynasana.com'un görüşlerini yansıtmayabilir.

RicCo^
Binbaşı
Binbaşı
15 Şubat 2007 15:06 %0
midwayden yapılan resmi açıklamaya göre saphire X1950 pro modeli lowda bile ut2007yi çalıştıramıyormuş

Muhteris
Oyuncu
15 Şubat 2007 20:31 %0
ciddi misin? :S

RicCo^
Binbaşı
Binbaşı
16 Şubat 2007 10:21 (16/02/2007, 10:30) %0
alıntı:
Gönderen: Muhteris
ciddi misin? :S

değilim tabiki
ama şöle bi açıklamaları var ozakz ne alırsa alsın ut2007'yi oynayamayacak demişler

adren*
Oyuncu
16 Şubat 2007 10:35 %0
alıntı:
Gönderen: oAkz
Ben olsam şimdiden x1950Pro + 2Gb ram alır, demo cıkınca upgrade için kafayı yemekten kurtulurdum :mal:

Aldıya şimdi bunları cümle aleme yayıp artislik yapacak,işte utanmaz arlanmaz insan böle olur kardeşim...Görmemişin 1950 prosu olmuş çekmiş fanını koparmış.

Ayrıca Yunus bey abimizide destekliyorum,kendiside eminim beni destekliyecektir bu şahsın zamanında bize oynadığı oyunlar yanında bu yazdıklarım az bile kalır.

Esefle kınıyorum,1950 ile ut oynamak nasip olmasın dflku89ds7fdshfsd

oakz

Moderatör
16 Şubat 2007 11:21 %0
alıntı:
Gönderen: adren*

Aldıya şimdi bunları cümle aleme yayıp artislik yapacak,işte utanmaz arlanmaz insan böle olur kardeşim...Görmemişin 1950 prosu olmuş çekmiş fanını koparmış.
Ayrıca Yunus bey abimizide destekliyorum,kendiside eminim beni destekliyecektir bu şahsın zamanında bize oynadığı oyunlar yanında bu yazdıklarım az bile kalır.
Esefle kınıyorum,1950 ile ut oynamak nasip olmasın :D dflku89ds7fdshfsd

olm ahın mı tuttu nedir hala siparişte problem yaşıyorum 1 hafta oldu lan:D

adren*
Oyuncu
16 Şubat 2007 13:16 %0
"nihohohohoh" bi yerden tanıdık gelebilir

oakz

Moderatör
16 Şubat 2007 13:50 %0
alıntı:
Gönderen: adren*
"nihohohohoh" bi yerden tanıdık gelebilir

Evet bi yerden tanıdık gelebilir. Hemaroid'e neler oldugundan bahsetmeyim istersen. Kendine dikkat et ahahaaha

mamaraki
Oyuncu
18 Şubat 2007 12:48 (18/02/2007, 12:48) %0
yakında 8600 serisi çıkacak.2007 nin mainstreamı olur bu kart.DX10 desteğide var.2k6 dan 5000 puan alıyor bide 199$ olacakmış.Yalnız ut3 e dx10 desteği yama ile gelecekmiş yani 1-2 ay sonra çıktıktan sonra!.ehh sanırım herşey en üstte 4AA 8AF için en az 8800GTS gerekir.1950pro ise şimdiki 9600proların ut2004 de yaptığı şeyleri yapabilir sanırsam...
bence dx10 a geçmekiçin aceleye gerek yok.Demo için 1 tane x1950pro yada xt alacam.sonra tam sürüm çıktıktan 5-6 ay sonrada DX10 a geçerim kopya vistayıda yüklerim olur gider!

oakz

Moderatör
18 Şubat 2007 14:40 %0
alıntı:
Gönderen: RicCo^

değilim tabiki :D
ama şöle bi açıklamaları var ozakz ne alırsa alsın ut2007'yi oynayamayacak demişler :D

ozakz kim ya oynayamasın zaten :D

Onskzmrt
Binbaşı
Binbaşı
21 Şubat 2007 11:53 %0
Bu oyunu High grafiklerde rahat oynamak için bence en az 7900GTX gerekli.Ben 2 ay önce bir makine topladım.
2048 667 ram
7900 GS
AMD 3500+
Bunun çalıştıracağına eminim
Call of duty 2 yi en yüksek detaylarda oynuyorum.125 ila65 arası FPS alıyorum.
UT 3 ü yüksek gafiklerde oynayamasamda orta halli bir şekilde oynarım.
Yakında ekran kartımı değiştireceğim.8800 GTS yakın takibimdedir.

Vink0m
Oyuncu
21 Şubat 2007 13:19 %0
ne kadar güsel ya böle bilgisayarin cok yüksek özelliklerinin olması...

bizim atı 9600 bilmemne bilmemne
512 mb ram
3.0 işlemci

ESSES...
Oyuncu
21 Şubat 2007 15:53 (21/02/2007, 16:00) %0
Konuyla ilgi olduğunu düşündüm; super_pi diye program var, işlemcileri test ediyor. Herkes kendi test sonucunu bildiriyor buna görede liste oluşturuluyor.

http://www.tomshardware.com.tr/topluluk/index.php?topic=12129.0

see yaa..

DESPERADO...

Sayfa: « 1 »
Alana Geri Dön

Reklam: