| Yazar | Konu: World of warcraft 3 asil oyuncu kazandı |
| Binbaşı |  | 05 Ocak 2007 22:41 %2 | |
|
| Ben ,Ancientmonster , ^^55Squidward 3 ümüz WoW a başlicaz arkadaşlar hangi server önerirsiniz.Human tarafında olucaz. |
| |
|
|
| Oyuncu |  | 05 Ocak 2007 22:53 %0 | |
|
| burning legion da başlayın yanlışınızı düzeltim human tarafı yok alliance ve horde var |
| |
| Binbaşı |  | 05 Ocak 2007 23:04 %1 | |
|
alıntı: Gönderen: kesici
burning legion da başlayın yanlışınızı düzeltim human tarafı yok alliance ve horde var
Düzeltiver biglimiz yok alliance olucaz hangi serverda türk fazla? |
| |
| Oyuncu |  | 05 Ocak 2007 23:37 %2 | |
|
| bn bir kac arkadasimla daggerspine da oynuyorum ... gelirseniz nick im ayni d_g_tall ... |
| |
| Oyuncu |  | 06 Ocak 2007 04:11 (06/01/2007, 04:12) %2 | |
|
Agamagan
Turk yok co ktemız pvp serverı orjınal oynıcaksana...
Nıck Solucan yenı kasıyorum lvl 32
Lostsoul Lvl 60 |
| |
| Oyuncu |  | 06 Ocak 2007 10:58 %2 | |
|
Düşünürseniz bende beklerim bir türk guildimizde var.Realm Jaedenar nick'im Lunera whisp atın yeter
lvl 57 n.elf hunter
More control... More action... More adrenaline
Himura Kenshin FUN |
| |
| Binbaşı |  | 06 Ocak 2007 11:19 %0 | |
|
alıntı: Gönderen: adren*
Düşünürseniz bende beklerim bir türk guildimizde var.Realm Jaedenar nick'im Lunera whisp atın yeter
lvl 57 n.elf hunter
More control... More action... More adrenaline
Himura Kenshin FUN
Biz level 1 den başlicaz ve alliance olcaz sen hangi serverdasın ona göre başlayalım |
| |
| Binbaşı |  | 06 Ocak 2007 12:53 %0 | |
|
alıntı: Gönderen: TCK]DooMGuaRDiaN
Mümkünse Türklerden Uzak durun.WoW da Takım oyunu yok 12-13 yasında veletler WoW oynuyor HEr zamanki gibi Küfür o biçim Adama türk oldugumu söylemiyorum Oynuyoruz Oynuyoruz Adam zırt diye partiden Atıyor.
Türklerden Uzak durun. WoW da
ÖlümDEn korKmuYoruM Çünkü Ben Zaten YAşaMıYoRUM
Benim için osndeki wowcular önemli onlar kelek yapmaz heralde. |
| |
| Oyuncu |  | 06 Ocak 2007 13:49 %0 | |
|
| Jaedenar realmindeyiz biz lvl fln da önemli değil türk olan herkezi kabul ediyoruz yaklaşık 60 kişi fln olduk her lvl den kişi mevcut ve gayet seviyeli bir ortam var. |
| |
| Binbaşı |  | 06 Ocak 2007 14:21 %0 | |
|
alıntı: Gönderen: adren*
Jaedenar realmindeyiz biz lvl fln da önemli değil türk olan herkezi kabul ediyoruz yaklaşık 60 kişi fln olduk her lvl den kişi mevcut ve gayet seviyeli bir ortam var.
Alliance misin arkadaşım ok bizde katılırız bi halledelim account olaylarını.
Birde ben artık oynamak istemiyorum mesela ödemeyi nasıl kestiricem.? |
| |
. |
| Binbaşı |  | 06 Ocak 2007 16:36 %0 | |
|
Hala bir cvp yokmu.
Ben oyunu oynamak istemedigimde nasıl iptal edicem arkadaslar.? |
| |
 Moderatör |  | 06 Ocak 2007 17:36 (06/01/2007, 17:37) %0 | |
|
cancel account var account management kısmında. Yada payment kısmından kredi kartı no nu silersen account frozen haline gelir para çekmezler.
GameX forever
| Oynasana.com bu mesajın içerdiği bilgilerin doğruluğu veya eksiksiz olduğu konusunda herhangi bir garanti vermemektedir. Bu nedenle bu bilgilerin ne şekilde olursa olsun içeriğinden sorumlu değildir. Bu mesajdaki görüşler yalnızca gönderen kişiye aittir ve Oynasana.com'un görüşlerini yansıtmayabilir. |
|
| |
| Oyuncu |  | 06 Ocak 2007 18:21 %0 | |
|
| eğer çok türk olsun diyosanız Burning Legion serverının %60 ı türk ama bazıları hakkaten adileşiyolar |
| |
| Yüzbaşı |  | 06 Ocak 2007 18:57 %0 | |
|
aritk cod'u birakicaz wowa gecicez
bu habere obur cod'cular sevinmistir heralde artik onlarda birinci olabilir 
Tutuyorum ve açmiyorum |
| |
| Binbaşı |  | 06 Ocak 2007 19:08 %0 | |
|
alıntı: Gönderen: [GameX]Bortu
cancel account var account management kısmında. Yada payment kısmından kredi kartı no nu silersen account frozen haline gelir para çekmezler.
GameX forever
bi sorun olmaz yani kos koca blizzard benim koçı kırık kredi kartımamı kalmış ehuhee |
| |

|  | 06 Ocak 2007 19:18 %0 | |
|
Seçeceğiniz sunucuyu oyundan beklentileriniz ve oyun zevkinize göre seçmenizi öneririm. İlk olarak Alliance ve Horde taraflarını seçerken arkadaşlarınızın hangi tarafta oyndığına dikkat edin. Çünkü Alliance ya da Horde olarak bir sunucda başladıktan sonra bu sunucuda karşı tarafın karakterlerini yaratamaz, karşı taraftaki arkadaşlarınızla oyun içinde iletişim kuramazsınız.
Eğer İngilizceniz yeterli seviyede değilse Türk'lerin yoğun olarak oynadığı Dunemaul, Burning Legion gibi sunucuları seçebilirsiniz. Ancak İngilizcem yeterli bir sorun yaşamam derseniz dengeli dağılmış olan sunucular sizin için daha uygun olacaktır. Türk oyuncuları hemen her sunucuda bulacağınız gibi bir çok yabancının Türk oyunculardan daha yardımcı ve güvenilir (maalesef) olduklarını göreceksiniz.
Oyuna PvP bir sunucuda başlamak level atlamanızı kısmen zorlaştıracak olsa da ileride grup halinde oynarken çeşitli avantajları olduğunu da göreceksiniz. PvE sunucuda oynamanın en büyük farkı karşı taraftan herhangi bir kişiyle istenmediği takdirde savaşa girememenizdir. Özellikle "farm" yaparken düşük seviye ally ya da horde oyuncuların sizin bulunduğunuz alanda rahatça dolaşmasına PvP sunuclarda izin vermeyebilirsinz.
Karakter seçimi de oyun başlangıcında oldukça önemlidir. Oynayacağınız karakterler için başlangıç için çok iyi gözükse bile oyun ilerledikçe aynı zevki vermeyebilir. Bunun için level 60 seviyesinde olan karakterlerin PvE ve PvP'de ne gibi görevler üstlendiğini internetten araştırmanızı şiddetle tavsiye ederim. Örneğin başlangıçta oldukça eğlenceli gibi görünen birinci seviye healer class olan priest ve druid, bir PvE guild'i içinde oynarken bizim tabirimizle healbot görevi görürler. Bu da 5-6 saat aralıksız olarak ekrandaki bir çok health bar'a sürekli olarak bakmak ve devamlı olarak bir kaç heal cast etmekten başka bir şey değildir.
WoW'da en önemli unsurun guild olduğunu aklınızdan çıkarmamalı ve tek başınıza basit questeler dışında hemen her konuda zorlanacağınızı da bilmeniz gerekiyor. Oyuna girdikten sonra kendi seviyenizde bir kaç arkadaş edinmeniz gelişiminiz açısından çok iyi olacaktır.
Level 60 olana kadar kendi içinizde küçük bir guild içerisinde bulunmanız yardımlaşma açısından sizin yararınıza olacaktır. Level 60 seviyesine ulaştıktan sonra oyunda PvE (Dungeon, Raid Instance) ya da PvP (Battlegrounds, World PvP) ağırlıklı daha ciddi guildleri düşünmeye başlamalısınız. Tecrübeli bir guild içerisinde bulunmak oyunda ilerlemenizi hızlandıracağı gibi guildlerin kendi içerisindeki kuralları da aynı şekilde sizi zorlayabilir.
Her sunucuda diğer guildlerden daha ileri seviyelerde bulunan guildler de olacaktır. Zaman içerisinde oyununuzu geliştirip bu guildlere katılmayı da deneyebilirsiniz. Ancak bu tip guildlerde bulunmak için Haftada en az 5 gününüzü büyük raid'lere harcayabilmeli; potion, oil tarzındaki ürettiğiniz eşyaları sıklıkla guilde bağışlayabiliyor olmanız gerekmektedir. |
| |
| Binbaşı |  | 06 Ocak 2007 20:26 %0 | |
|
alıntı: Gönderen: darktrpr
Seçeceğiniz sunucuyu oyundan beklentileriniz ve oyun zevkinize göre seçmenizi öneririm. İlk olarak Alliance ve Horde taraflarını seçerken arkadaşlarınızın hangi tarafta oyndığına dikkat edin. Çünkü Alliance ya da Horde olarak bir sunucda başladıktan sonra bu sunucuda karşı tarafın karakterlerini yaratamaz, karşı taraftaki arkadaşlarınızla oyun içinde iletişim kuramazsınız.
Eğer İngilizceniz yeterli seviyede değilse Türk'lerin yoğun olarak oynadığı Dunemaul, Burning Legion gibi sunucuları seçebilirsiniz. Ancak İngilizcem yeterli bir sorun yaşamam derseniz dengeli dağılmış olan sunucular sizin için daha uygun olacaktır. Türk oyuncuları hemen her sunucuda bulacağınız gibi bir çok yabancının Türk oyunculardan daha yardımcı ve güvenilir (maalesef) olduklarını göreceksiniz.
Oyuna PvP bir sunucuda başlamak level atlamanızı kısmen zorlaştıracak olsa da ileride grup halinde oynarken çeşitli avantajları olduğunu da göreceksiniz. PvE sunucuda oynamanın en büyük farkı karşı taraftan herhangi bir kişiyle istenmediği takdirde savaşa girememenizdir. Özellikle "farm" yaparken düşük seviye ally ya da horde oyuncuların sizin bulunduğunuz alanda rahatça dolaşmasına PvP sunuclarda izin vermeyebilirsinz.
Karakter seçimi de oyun başlangıcında oldukça önemlidir. Oynayacağınız karakterler için başlangıç için çok iyi gözükse bile oyun ilerledikçe aynı zevki vermeyebilir. Bunun için level 60 seviyesinde olan karakterlerin PvE ve PvP'de ne gibi görevler üstlendiğini internetten araştırmanızı şiddetle tavsiye ederim. Örneğin başlangıçta oldukça eğlenceli gibi görünen birinci seviye healer class olan priest ve druid, bir PvE guild'i içinde oynarken bizim tabirimizle healbot görevi görürler. Bu da 5-6 saat aralıksız olarak ekrandaki bir çok health bar'a sürekli olarak bakmak ve devamlı olarak bir kaç heal cast etmekten başka bir şey değildir.
WoW'da en önemli unsurun guild olduğunu aklınızdan çıkarmamalı ve tek başınıza basit questeler dışında hemen her konuda zorlanacağınızı da bilmeniz gerekiyor. Oyuna girdikten sonra kendi seviyenizde bir kaç arkadaş edinmeniz gelişiminiz açısından çok iyi olacaktır.
Level 60 olana kadar kendi içinizde küçük bir guild içerisinde bulunmanız yardımlaşma açısından sizin yararınıza olacaktır. Level 60 seviyesine ulaştıktan sonra oyunda PvE (Dungeon, Raid Instance) ya da PvP (Battlegrounds, World PvP) ağırlıklı daha ciddi guildleri düşünmeye başlamalısınız. Tecrübeli bir guild içerisinde bulunmak oyunda ilerlemenizi hızlandıracağı gibi guildlerin kendi içerisindeki kuralları da aynı şekilde sizi zorlayabilir.
Her sunucuda diğer guildlerden daha ileri seviyelerde bulunan guildler de olacaktır. Zaman içerisinde oyununuzu geliştirip bu guildlere katılmayı da deneyebilirsiniz. Ancak bu tip guildlerde bulunmak için Haftada en az 5 gününüzü büyük raid'lere harcayabilmeli; potion, oil tarzındaki ürettiğiniz eşyaları sıklıkla guilde bağışlayabiliyor olmanız gerekmektedir.
Sagolasın emeğin için fakat benim öğrenmem gereken çök şey var daha yeni başladım Warrior olmak istiyorum Pvp ile Pve serverlarinin anlamı nedir.Kafam karıştı  |
| |
| Yüzbaşı |  | 06 Ocak 2007 21:14 %0 | |
|
| Memo abi 496 mgbytelık patch yapıyor ben sana yerel agdan atarım ama indirmesi çok uzun sürer.Arkadaşlar kimsede yokmu patch bi yardımcı olsanız. |
| |
 Moderatör |  | 06 Ocak 2007 22:18 %0 | |
|
oyunda 3 çeşit Bölge mevcut (outdoor olarak instance vs hariç tabi)
Horde Bölgesi: Bu bölgelerde allylar horde lara sarı renk görünür yani isterse saldırabilir fakat hordelar allylara yeşil gözükür yani horde lar saldırmadığı yada pvp flagını açmadığı sürece saldıramazlar.
Ally bölgesi: Buda yukardakinin tam tersi işte.
Contested bölgeler: İşte pvp-pve serverların farkı burda. Pve serverlarda bu bölgelerde 2 tarafta istemediği sürece kimse birbirine saldıramaz. Pvp serverında ise contested bölgeye girildiği anda otomatik olarak pvp flagın açılır ve isteyen istediğine saldırabilir.
Pve serverında lvl kasarken bir anda kimse arkadan sana saldıramaz. pvp de ise sürekli etrafı kollamak durumunda kalırsın. Çoğu zaman insanı deli etsede oyunu zevkli hale getiren şeylerden biri bu. Çünkü pve serverlarında battlegroundlar haricinde pek pvp yapamıyosun. ama pvp serverında canın sıkıldıkca bu contested bölgelere gidip pusuya yatabilirsin 
GameX forever
| Oynasana.com bu mesajın içerdiği bilgilerin doğruluğu veya eksiksiz olduğu konusunda herhangi bir garanti vermemektedir. Bu nedenle bu bilgilerin ne şekilde olursa olsun içeriğinden sorumlu değildir. Bu mesajdaki görüşler yalnızca gönderen kişiye aittir ve Oynasana.com'un görüşlerini yansıtmayabilir. |
|
| |
 Moderatör |  | 06 Ocak 2007 22:18 %0 | |
|
alıntı: Gönderen: ^^55Squidward
Memo abi 496 mgbytelık patch yapıyor ben sana yerel agdan atarım ama indirmesi çok uzun sürer.Arkadaşlar kimsede yokmu patch bi yardımcı olsanız.
son patch 650 mb olması lazım. Level bu ayki dvdsinde bu 650 mb lık patchi veriyomuş.
GameX forever
|
| |
| Binbaşı |  | 06 Ocak 2007 23:11 %0 | |
|
alıntı: Gönderen: [GameX]Bortu
son patch 650 mb olması lazım. Level bu ayki dvdsinde bu 650 mb lık patchi veriyomuş.
GameX forever
Yok abi 490 küsür megabyt indiriyor yaw 690 ı nerden çıkardın ): |
| |

|  | 07 Ocak 2007 03:39 %0 | |
|
400 küsürlük patch ardından 650 mb'lık bir patch daha var. Şu an indirdiğin 1.12 olması lazım daha sonra 2.0.1 patchini de çekmen gerekiyor.
PvE ve PvP'nin ne oldukları konusunda gelirsek. PvE, Player vs. Environment'ın kısaltılmışıdır. Oyun dünyasındaki moblar (yaratık), dungeon/instance (zindan) ve bosslara karşı yapılan mücadeleye genel olarak PvE adı verilir. Örneğing bir guild PvE ağırlıklıysa bu WoW'da guild'in zamanının çoğunu high-level instance'larda (oyundaki en zorlu ve yalnızca en iyi guildlerin yapabildiği zindanlar) geçirdiği anlamına gelir. PvP, Player vs. Player'ın kısaltılması olup, diğer insanlar tarafından kontrol edilen diğer karakterlere karşı yapılan mücadeleye verilen addır. WoW'da PvP büyük ölçüde Battlegrounds adı verilen savaş alanlarında yapılır. Bu savaş alanlarında karşılıklı takımlar çeşitli görevleri yerine getirmeye çalışırlar. PvP guildleri zamanlarının çoğunu takım halinde battlegroundlarda savaşarak geçirirler.
PvP ve PvE sunucu seçimi oyun karakterinizin PvE ya da PvP olmasını etkilemez. PvP suncusunda ağırlıklı olarak PvE yapabileceğiniz gibi tersi de aynı şekilde geçerlidir. Bu iki tip sunucu arasındaki fark Bortü'nün de belirttiği gibi Contested Territory verilen alanlardaki saldırganlık durumudur. Şahsen PvP sunucularının daha eğlenceli olduğunu düşünüyorum.
Son olarak Warrior olarak bir karakter başlamak istediğini belirtmişsin. Warrior karakterler WoW'da oynanması muhtemelen en zor karakterlerden biridir. Kafanda warrior karakterini canlandırabilmen için bunların başlıca sebeplerini ve yüksek seviyelerde warrior'ın rolünü az çok açıklamaya çalışacağım.
Warrior ekipmanlara en çok bağlı olan karakterdir dolayısyla üzerinizdeki eşyalar ne karar iyiyse karakteriniz de o derece güçlü olur. Oyuna yeni başlayanlar genellikle güçlü eşyaların nerede bulunacağını bilmediğinden ve yeni eşyaları satın alacak paraları olmadıklarından dolayı diğer karakterlere oranla başlangıçta daha fazla zorluk çekerler. Eğer melee (yakın dövüş) class tecrübeniz yoksa WoW'daki yaratıkla başlarda başınızı oldukça ağrıtabilir. Özellikle 2 ya da 3 yaratığın beraber geldiği durumlarla sıkça karşılşacak ve bu durumlarda oldukça zorlanacaksınız.
Diğer bir çok devasa online oyunun aksine WoW'da Warrior karakterinin çok geniş bir skill (yetenek/özel saldırı vs.) yelpazesi vardır. Bir çok karakter iki ya da üç tuşla oyunlarını oynarken warrior olarak klavyenin her bir tuşuna atadığınız macro ve yeteneklerinizi hem seri hem de soğukkanlı bir şekilde kullanmak durumunda kalacaksınız.
Warrior'ın en çok tecrübe gerektiren yanı ise partilerde ve raid'lerde tank görevini üstlenmesidir. Tanklar gruplarda ve raid'lerde yaratıklarla göğüs göğüse çarpışır ve diğer grup üyelerinin hasar almasını engellerler. Örnek verecek olursak, bir savaş esnasında etraftaki yaratıkları kendü üzerine çekmeli, özellikle healer gibi sınıflara etraftaki herhangi bir yaratığın saldırmasını engellemelidir. İlk dungeon'larda bu pek problem yaratmasa da ileride yaratıkların çoğaldığı ve tekniklerin karmaşıklaştığı durumlarda tüm grubunuzun hayatı sizin elinizde olacaktır. Yapacağınız en ufak bir hata bile kalan 39 kişinin ölümüyle sonuçlanabilir.
Elbette ki Warrior karakterle başlayıp zevk alabilirsiniz, ancak belirttiği gibi başlangıç için çok uygun bir karakter olmayabilir. Yakın dövüş istiyorsanız ilk olarak rogue deneyebilir daha sonra oyun mekaniklerini kavrayınca warrior karaktere başlayabilirsiniz. |
| |
| Binbaşı |  | 07 Ocak 2007 10:00 (07/01/2007, 10:06) %0 | |
|
Sagolun bütün yardımlarınız için.600 küsürlük patchi indirebilecegimiz direkt link yokmu yada arkadaş dergiden falan bahsetti bunu indirmesi çok uzun sürer kolay yöntem önerebilirmisiniz.
Bu nedir 640 mgbytlık patchmi olur neyi değiştiriyolarki bu kadar oyun zaten 5 cd aldım. |
| |

|  | 07 Ocak 2007 11:12 %0 | |
|
Blizzard'ın kendi downloader programı hızlı bir şekilde indiriyor. 1 MBit bağlantı ile yaklaşık 3 saat içinde tamamlanıyor. Son gelen patch oyunun 15 gün içinde çıkacak olan expansion'ını içeriyor. O nedenle böyle büyük bir patch.
alıntı: Gönderen: Dc|^^33SpongeBoB
Sagolun bütün yardımlarınız için.600 küsürlük patchi indirebilecegimiz direkt link yokmu yada arkadaş dergiden falan bahsetti bunu indirmesi çok uzun sürer kolay yöntem önerebilirmisiniz.
Bu nedir 640 mgbytlık patchmi olur neyi değiştiriyolarki bu kadar oyun zaten 5 cd aldım.
|
| |
| Binbaşı |  | 07 Ocak 2007 11:24 %0 | |
|
alıntı: Gönderen: darktrpr
Blizzard'ın kendi downloader programı hızlı bir şekilde indiriyor. 1 MBit bağlantı ile yaklaşık 3 saat içinde tamamlanıyor. Son gelen patch oyunun 15 gün içinde çıkacak olan expansion'ını içeriyor. O nedenle böyle büyük bir patch.
Yani burning crusade mi? |
| |
| |