Kullanıcı adı:
(?) Şifre:
07/09/08 15:46 Toplam 303 oyuncu 47 sunucu 1205 kullanıcı siteyi görüntülemekte
Alan: Strateji » Warcraft
YanıtlaAlana Geri Dön
.
Yazar

Konu: Yeni başlayanlar ve geliştirmek isteyenler için strateji paylaşım bölümü.

Bu.HeRO
Oyuncu
10 Aralık 2006 03:21 %6
Tüm Warcraft 1v1 oyuncularını burada taktiksel paylaşıma davet ediyoruz. Oyun tecrübelerimiz, yeni oyunculara tavsiyelerimiz ve sorularımızı burada paylaşalım.

Oynasana forumlarında uymamız gereken birkaç kuraldan bahsetmek istiorum.
-İçeriksiz, hakaret içeren, reklam yapan mesajlar yazmayalım.
-Birisi bu kurallara aykırı bi mesaj yazarsa cwp yazarak haksız duruma düşmeyelim, şikayet butonunu kullandıgımızda ortalama 1 saat içinde forum yetkilileri tarafından mesaj siliniyor.
-Desteklediğiniz fikirlere ekstra bi fikir katmıcaksak içeriksiz boş mesajlar yerine + butonunu kullanabiliriz.

RD.TwiXx
Oyuncu
10 Aralık 2006 03:23 (10/12/2006, 03:31) %2
Umarım hepimiz için faydalı bir bölüm olur =)

Ben Human lara danışmak istediğim bir taktikle başlamak istiyorum.TM TR gibi exp.siz oynadığımız oyunlarda mass dest. ve 2.hero panda oynayan Undeadlere karşı flying machine ler yalan oluyor gibi.Bu durum için iyi bir firki olan varmı ? (ör: panda lvl almamalı,hero focus a yönelik oynayıp panda yı savaştan koparmalı gibi..)

DP|highking
Oyuncu
10 Aralık 2006 13:30 %2
alıntı:
Gönderen: Bu.WakeUp
Umarım hepimiz için faydalı bir bölüm olur =)
Ben Human lara danışmak istediğim bir taktikle başlamak istiyorum.TM TR gibi exp.siz oynadığımız oyunlarda mass dest. ve 2.hero panda oynayan Undeadlere karşı flying machine ler yalan oluyor gibi.Bu durum için iyi bir firki olan varmı ? (ör: panda lvl almamalı,hero focus a yönelik oynayıp panda yı savaştan koparmalı gibi..)

Ben bazen am+mk+pala+knight+tank+griphon yapıyorum.İşe yarıyor.Uzun süreli savaşlar oluyo biraz staffı iyi kullan focus falan alırsın heralde.

massive team
http://massive.thewarcraft.net/

Bu.ScrAtch
Oyuncu
10 Aralık 2006 13:46 %3
alıntı:
Gönderen: Bu.wonky
3 senedir mass talon a karşı çaresizim :S önde 3 ölümsüz hero arkada milyonlarca talon .Tower , base defanse gibi abuse da yapmak istemiorum. Yok mu bunun çaresi?

Eğer baslarda bladele iyi haras yapıp 2-3 archer kesersen elf bem i aldıgında creep yapmak icin dısarı cıkamıo blade hep pesinde tc ile arkadan exp alıp elfin basine kontrollü bi sekilde haras yapıp aowindleri patlatabilrsin.Benim bi elf olarak en sevmedigim sey raiderlarla basime haras yapılması arkadaki exp sayesinde demolisher walker la yenersin merak etme (:

Bu.HeRO
Oyuncu
10 Aralık 2006 13:54 %1
alıntı:
3 senedir mass talon a karşı çaresizim :S önde 3 ölümsüz hero arkada milyonlarca talon .Tower , base defanse gibi abuse da yapmak istemiorum. Yok mu bunun çaresi?

3 hero mass talon stratının tam antisi bm + tc mass raider/walker. Önemli olan early game de creep & harras zamanlamalarını iyi çözmek ve ilk raider gelince bir üstünlük oluyor orcta, elf dışarda combat yapamıyor. Bunu iyi kullanarak orc creep yapcak ve elfe yaptırmıcak. lvl 3 tc mana potla iyi iş yapıo late game de. Bazı maplerde creep avantajı bazısında da raider gelince exp almak uygun. (ei,ts exp - tm,tr mass creep)

Bu.HeRO
Oyuncu
10 Aralık 2006 13:59 %0
alıntı:

alıntı:
Gönderen: Bu.ScrAtch
en sevmedigim sey raiderlarla basime haras yapılması arkadaki exp sayesinde demolisher walker la yenersin merak etme (:

Evet ei ve ts gibi exp alabilceğin maplerde 2 beastry ile raider üstünlügü kurup expi alıp sonra demolisher walker basmak daha mantıklı olabiliyo. Raider + demolisherdan bende nefret ediorum çünki talonları demolara koşturursam ensnare li olan 6-7 tanesi geride kalıyo. 2. hero shadow hunter daha uygun bu tarz bi oyun için, ward skili iyi iş yapıyo.

Bu.ScrAtch
Oyuncu
10 Aralık 2006 15:16 %1
imkansız diye bisi yok yapan yapıo yetenek meselesi..

Bu.TaKeR
Oyuncu
10 Aralık 2006 15:45 %2
hmm güzel bisi olmus insallah herkes icin faydalı olur

Bu.ScrAtch
Oyuncu
10 Aralık 2006 16:04 (10/12/2006, 16:06) %0
alıntı:
Gönderen: Teh.Oyman

Haklısın yapan yapıyor. Ozaman Elflerin hepsi no skill adamlar çünkü Wcg 2004 Orc , Wcg 2005 Human ,Wcg 2006 Human , Eswc Undead , Weg 2005 Human. Görüldüğü gibi hiç elf kazanamamış turnuvayı? Yoksa elf güçsüz bir ırkmı? (ironiye gel.)

o zaman türkiyedeki orclarda undedlerde no skill hic bi turnuvayı alamıolar öle turnuva kazanamamıslar diye no skill diyemezsin bütün herkezin kalitesi ortada

Bu.HeRO
Oyuncu
10 Aralık 2006 16:16 (10/12/2006, 19:22) %2
Ben bm + tc mass raider/walker tavsiye ediyorum ve tecrübelerime dayanarak söylüorum.

Bi örnek veriyim baride orclar biraz daha güvensin lafıma;
Rus bir orc arkadaşım var, uzun süredir arada bir pratik yapıyoruz. Ben bunu mass talon taktiğiyle sürekli yeniyordum, maç alamıyordu, ama zaaflarımıda söylüyordum, raider geldiğinde çok zor durumda oluo elf, tc 2 ye çok etkili vb.

1 ay boyunca bunla maç atmamıştım, bu süre zarfında bi elf arkadaşıyla deli gibi çalışmış, sonra beni inanılmaz ezdi bm + tc raider/walker ile. Ben harrasa gittiğimde 2 olmuştu, creepe gircem tam cj yaptı, raider var die dışarı çıkamıoken tc sini 3 yaptı vb. Çalıştımı olur...

bu.sagopa
Oyuncu
11 Aralık 2006 00:35 %0
alıntı:
Gönderen: Bu.HeRO

2. hero shadow hunter daha uygun bu tarz bi oyun için, ward skili iyi iş yapıyo.

ward abuse.

TheBestPlayer
Oyuncu
11 Aralık 2006 11:38 %2
Türkiye'nin önde gelen oyuncularından faydalanmak Çok güzel olacak.Bu işi düşünene tebrikler... Bunların 6 ay 14 gün sonra işime çok yarayacagına inanıyorum.Üzgünüm NB oldugum için paylaşacak taktığım yok. Tekrar Teşekkurler

TheBest.

lastmanstanding
Binbaşı
Binbaşı
11 Aralık 2006 11:57 %0
Nasıl bir Türkçe bu ya? Ya da hangi dil mi demeliyim? Konuyla ilgisi yok ama dilimizi daha düzgün kullansak keşke diyesim geldi içimden, söylemek istedim.

alıntı:

3 hero mass talon stratının tam antisi bm + tc mass raider/walker. Önemli olan early game de creep & harras zamanlamalarını iyi çözmek ve ilk raider gelince bir üstünlük oluyor orcta, elf dışarda combat yapamıyor. Bunu iyi kullanarak orc creep yapcak ve elfe yaptırmıcak. lvl 3 tc mana potla iyi iş yapıo late game de. Bazı maplerde creep avantajı bazısında da raider gelince exp almak uygun. (ei,ts exp - tm,tr mass creep)

Bu.TaKeR
Oyuncu
11 Aralık 2006 12:59 %0
bu türkce ile w3 deki terimlerin karısımı yani adam otuz saat roman gıbı yazmak yerıne w3 oynıyan her insanın bildigi klasık terimleri kullanıyo . harras yerine rakibi taciz ediceksin dedigini düsünsene.. biraz garip kacmazmıydı ?seninde söledigin gibi sölediklerin konuyla alakasız .. okullarda yeterince türkce sınavı yapıyolar :S

Bu.HeRO
Oyuncu
11 Aralık 2006 13:51 (11/12/2006, 13:57) %2
alıntı:
Gönderen: lastmanstanding
Nasıl bir Türkçe bu ya? Ya da hangi dil mi demeliyim? Konuyla ilgisi yok ama dilimizi daha düzgün kullansak keşke diyesim geldi içimden, söylemek istedim.

Hatırlattığın için sağol yeni olanların ihtiyacı olacaktır.

Mass : Sözlük anlamı yığınla. Genelde bir birimi yığınla üretmek anlamında kullanılıyor.
Strat : Strategy kelimesinin kısa hali, sözlük anlamı strateji.
- Mass Talon Strat'ı : Elf ırkındaki talonlardan yığınla basılarak yapılan strateji.
Anti : Sözlük anlamı, anti kelimelerin başına gelerek o kelimenin tezatını ifade eder. Mesela anti-strat yapılan bir strat ' a karşı yapılan başka bir strat demektir.
- Talon stratının tam antisi : talon stratejisini yenebilecek tezat taktik.
Early Game : Oyunun başları, ilk 6-7 dakika.
Middle Game : Oyunun ortaları
Late Game : Oyunun uzamış hali, 15. dakikadan sonrası
Creep : Sözlük anlamı dalkavuk/yağcı dır. Tam hali creeping tir. Etraftaki tarafsız yaratıkları kesmeye creeping denir.
Harass : Sözlük anlamı usandırmak, bezdirmek. Düşmana saldırmadan, sadece yakınında durarak, creeping yapmasını engellemek amaçlı tekniktir.
Combat : Sözlük anlamı savaşmak.
- Elf dışarda combat yapamıyor : elf ana üssünün dışarısında savaşamıyor.
Exp : Uzun hali expand, sözlük anlamı genişlemek.
- Exp almak : Warcraft' ta genişlemek demek madenlerin yakınına ana bina vb. kurmaktır. "Exp almak" yanlış bi kullanım aslında, "expand yapmak" daha doğru olur.

Bu.BLooD
Oyuncu
11 Aralık 2006 16:25 (11/12/2006, 16:30) %0
Imba: WarCraft Oyununda ki Undead ırkına verilen genel isim

jedimetin
Oyuncu
12 Aralık 2006 23:34 %0
Kelime açılımlarını kesinlikle ilk yazının içine koymalısın. Çok faydası görülür. Ayrıca başka terimleride eklersen iyi olur.

moguzsen
Oyuncu
13 Aralık 2006 01:25 (13/12/2006, 01:28) %0
alıntı:
Gönderen: Bu.BLooD
Imba: WarCraft Oyununda ki Undead ırkına verilen genel isim

Human = "Imba" nın önde gideni.

Pek çok kişinin itiraf etmeye korktuğu sayılı gerçeklerden birisidir.

RD.TwiXx
Oyuncu
13 Aralık 2006 01:35 (13/12/2006, 01:41) %0
alıntı:
Gönderen: moguzsen

Bu pek geçerli bir strat. değil bana kalırsa.Ne yeni başlayan nede bu oyunu bilen hiç bir oyuncuya yararlı olabileceğini düşünmüyorum.Bizimle paylaşmak istediğin 'iyi' bir fikrin varmı ?..

Bu.HeRO
Oyuncu
13 Aralık 2006 01:42 %0
alıntı:

Böyle söylemenden belliki sen humana karşı oynamayı bilmiyenlerdensin... sorun yaşadığın stratları yazsan, hem konuya uygun olur hemde yardım alırsın.

moguzsen
Oyuncu
13 Aralık 2006 06:13 %0
alıntı:

Böyle söylemenden belliki sen humana karşı oynamayı bilmiyenlerdensin... sorun yaşadığın stratları yazsan, hem konuya uygun olur hemde yardım alırsın.

Alakan için teşekkür ederim ancak kastettiğin nedenle böyle bir şey yazmadım. Konu dışı olan bir mesaja konu dışı bir cevap yazdığım için yanlış anlaşıldım sanırım, yoksa çalışmanıza saygı duyuyor ve yararlı olacağına samimi bir şekilde inanıyorum.

moguzsen
Oyuncu
13 Aralık 2006 06:23 (13/12/2006, 06:26) %0
alıntı:
Gönderen: Bu.WakeUp

Bu pek geçerli bir strat. değil bana kalırsa.Ne yeni başlayan nede bu oyunu bilen hiç bir oyuncuya yararlı olabileceğini düşünmüyorum.Bizimle paylaşmak istediğin 'iyi' bir fikrin varmı ?..

Var elbette (aslına bakarsan yeni başlayan humanlarda bazen oluşan zayıf ırk psikolojisini atmak için arada bir böyle konuşmak da bir strat sayılır. )

Neyse gayrı ciddiliği bırakıp konuya döneyim.

Kötü bir human oyuncusuyum (bildiğimi faaliyete dökemiyorum, micro sıfır) ama gördüğüm pek çok replay ve edindiğim tecrübelere dayanarak human ırkının eşleşmeleri ile alakalı olarak şunları diyebilirim.
Vs. Orc: Orc'un genel olarak büyücülere karşı zaafından yeterince istifade etme niyetiyle bol miktarda priest+sorceress basan, ancak yediği shockwave+chain lightning+lightning shield+wyvern veya raider dayağı yüzünden bir grunt bile alamadan yere serilen büyücüler yüzünden çokça maç kaybeden humanlar We.ige.sky 'ın geliştirdiği taktikle orclara kabus yaşatır hale geldiler nicedir. Sky' ın orc replaylerinin seyredilmesi ve onlardan bir şeyler kapmaya çalışılması verilebilecek en önemli tavsiyedir bence bu konuda.
-Canı azalan gruntı kovalamaktan geri durmayacaksın.
-Rakibin sayıca geri duruma düştüyse ve burrowların ardına çekiliyorsa tower rush atmaktan çekinmeyeceksin.
-Mümkünse ilk savaşlarda hiç footman vermeyeceksin veya verdiğin footman kadar grunt alacaksın.

Yalnız bağlantıdan kaynaklanan sorunlar nedeniyle (freeze, >=200 ping vs.) blademaster etkisini hissettirebiliyor, blade'e karşı anlık davranmalar gecikince oyunun yönü değişebiliyor.

Vs. Night Elf: Tower rush mağduru bir diğer ırk ama yetenekli bir elf oyuncusu archer vermeden footman almanın yolunu aradığı ve druid of the clawları kolay kolay vermediği için işler biraz micro yeteneğine kalıyor.
-Demon hunterın baştaki harrasından korkmayacaksın. (ummadığın militia feci baş yarabilir)
-Dryadlar için riflemanleri koruyacaksın.
-Spell breakerları zamanında çıkacaksın.
-Mümkünse ilk savaşlarda hiç footman vermeyeceksin veya verdiğin footman kadar archer alacaksın.
-İyi bir keşifle ancient of loreları yapım aşamasındayken saldırıp yıkarak driud of he clawların birikmesini geciktireceksin.
-Lost Temple haritasında elfin iyi bir humanı yenmesi gerçekten ciddi yetenek isteyen bir iş, expi düzgün aldıktan ve en az iki barrackstan rifleman çıktıktan sonra elf için işler sarpa sarıyor.
Vs. Undead:
-Fast exp alırken çok dikkatli olmak ve death knighta sağlam bir dayak atmak gerekir aksi türlü iyi bir undead oyuncusu rahatlıkla adamın expini başına geçirebilir.
-Undeadlerin çoğu hero focus yaparak sayıca geride oldukları maçları bile çevirebilmektedir bu yüzden herolarda gerekli miktarda potion, scroll vs. tutmak iyi olur.
-Ladder maçlarında fiend giden undeadlere rifleman footmanden daha etkili oluyor, çünkü lag vs. sebeplerle defend i açıp kapayana kadar geçen zamanda footmanler yere serilebiliyor.

Fletchz
Oyuncu
13 Aralık 2006 08:38 %0
hepinize teşekkür ederim böyle bi başlık için. Ben Age ofu yeni bıraktım ve TfT ye başladım.. 2 hafta falan oldu. yaklaşık 30 tane falan replay izledim.. ve orc kullanmaya çalışıyorum.. orc kullanan arkadaşlar birkaç taktik yazarlarsa sevinirim.. bide turk clan forumları ve genel warcraft forumların linklerini verebilirmisiniz? Ty

Bu.TaKeR
Oyuncu
13 Aralık 2006 09:58 %0
hmm blood demek undead imba.. Ne sorun cekiyorsun hangi stratlara karsı zaafın war söyle bakıyım yavrucum sana yardımcı oluciim

RD.TwiXx
Oyuncu
13 Aralık 2006 14:27 %0
alıntı:

Var elbette (aslına bakarsan yeni başlayan humanlarda bazen oluşan zayıf ırk psikolojisini atmak için arada bir böyle konuşmak da bir strat sayılır. )
Neyse gayrı ciddiliği bırakıp konuya döneyim.
Kötü bir human oyuncusuyum (bildiğimi faaliyete dökemiyorum, micro sıfır) ama gördüğüm pek çok replay ve edindiğim tecrübelere dayanarak human ırkının eşleşmeleri ile alakalı olarak şunları diyebilirim.
Vs. Orc: Orc'un genel olarak büyücülere karşı zaafından yeterince istifade etme niyetiyle bol miktarda priest+sorceress basan, ancak yediği shockwave+chain lightning+lightning shield+wyvern veya raider dayağı yüzünden bir grunt bile alamadan yere serilen büyücüler yüzünden çokça maç kaybeden humanlar We.ige.sky 'ın geliştirdiği taktikle orclara kabus yaşatır hale geldiler nicedir. Sky' ın orc replaylerinin seyredilmesi ve onlardan bir şeyler kapmaya çalışılması verilebilecek en önemli tavsiyedir bence bu konuda.
-Canı azalan gruntı kovalamaktan geri durmayacaksın.
-Rakibin sayıca geri duruma düştüyse ve burrowların ardına çekiliyorsa tower rush atmaktan çekinmeyeceksin.
-Mümkünse ilk savaşlarda hiç footman vermeyeceksin veya verdiğin footman kadar grunt alacaksın.
Yalnız bağlantıdan kaynaklanan sorunlar nedeniyle (freeze, >=200 ping vs.) blademaster etkisini hissettirebiliyor, blade'e karşı anlık davranmalar gecikince oyunun yönü değişebiliyor.
Vs. Night Elf: Tower rush mağduru bir diğer ırk ama yetenekli bir elf oyuncusu archer vermeden footman almanın yolunu aradığı ve druid of the clawları kolay kolay vermediği için işler biraz micro yeteneğine kalıyor.
-Demon hunterın baştaki harrasından korkmayacaksın. (ummadığın militia feci baş yarabilir)
-Dryadlar için riflemanleri koruyacaksın.
-Spell breakerları zamanında çıkacaksın.
-Mümkünse ilk savaşlarda hiç footman vermeyeceksin veya verdiğin footman kadar archer alacaksın.
-İyi bir keşifle ancient of loreları yapım aşamasındayken saldırıp yıkarak driud of he clawların birikmesini geciktireceksin.
-Lost Temple haritasında elfin iyi bir humanı yenmesi gerçekten ciddi yetenek isteyen bir iş, expi düzgün aldıktan ve en az iki barrackstan rifleman çıktıktan sonra elf için işler sarpa sarıyor.
Vs. Undead:
-Fast exp alırken çok dikkatli olmak ve death knighta sağlam bir dayak atmak gerekir aksi türlü iyi bir undead oyuncusu rahatlıkla adamın expini başına geçirebilir.
-Undeadlerin çoğu hero focus yaparak sayıca geride oldukları maçları bile çevirebilmektedir bu yüzden herolarda gerekli miktarda potion, scroll vs. tutmak iyi olur.
-Ladder maçlarında fiend giden undeadlere rifleman footmanden daha etkili oluyor, çünkü lag vs. sebeplerle defend i açıp kapayana kadar geçen zamanda footmanler yere serilebiliyor.

Gerçekten yazdığın şeylerin çoğu doğru.Sadece birkaç kısıma katılmıyorum.Tower rush yada bu tip abuse lar oyuncular tarafından yavaş yavaş çözülmeye başladı.Geçmişte bu strat.lara yada abuse lara çözüm getiremeyen oyuncuların attığı bir yalan bence 'imba'.Sadece emek verdiğim,birşeyleri çözmek için çok çaba sarfettiğim ırkıma karşı,sorunun derinine inmeden,çalışmadan,gosuların rep.lerine bakıp direk 'imba' diyip kesip atan insanlar görünce üzülüyorum.

Sayfa: « 1 2 3 4 »
YanıtlaAlana Geri Dön

Reklam: