Kullanıcı adı:
(?) Şifre:
05/12/08 04:19 Toplam 6 oyuncu 50 sunucu 374 kullanıcı siteyi görüntülemekte
Alan: Call of Duty » Klan Duyuru
YanıtlaAlana Geri Dön
.
Yazar

Konu: Clan prosedürü hakkında

Balbes.
Yüzbaşı
Yüzbaşı
18 Ocak 2007 19:18 %0
http://www.oynasana.com/takimim/basvuru
buradan..

Yalnız arama butonundan aratsan mutlaka bulurdun...

ahmet_1996
Yarbay
Yarbay
30 Ocak 2007 14:53 %0
alıntı:
Gönderen: manfred.
Son zamanlarda gözüme çarpan Klan vs... başlıklı konular hakkında arkadaşlarımızın daha detaylı bilgi edinmesi ve böylelikle izlemesi gereken adımlarında yardım amaçlı ufak bir yazı yazma gereği duydum...
Klan nedir ?
* Herşeyden önce Klan aynı amaç için toplanmış bireylerden oluşur. Amacı kesinlikle sinerji oluşturmak değildir. Birbirini destekleyebilmek , birbiriyle iyi şekilde anlaşabilmek gibi temeller üzerine kurulur. Amacı genelleme yapmak gerekirse ; organizasyonlar da , ya da karşılaşmalarda mücadele vermek , birlikte zaman harcamak daha iyi ifade etmek gerekirse kişisel kaygılardan arınıp bir bütün halinde hareket etmektir...
Klan Kurmak
* Öncelikle Klan kuracak kişinin belli başlı sorumlulukları bilmesi gerekmektedir. Kendi klanını ifade etmenin yanı sıra Klanına dahil ettiği kişininde sorumluluğunu üstüne alacaktır. Klanında bulunan kişilerin davranışlarından birebir etkilenecek kişidir ve bu konuda ' ben ne yapabilirim ki ? ' gibi bir tutuma girmesi söz konusu değildir. Klan ciddi bir kavram olarak algılanmalıdır. Kuracak ya da kurmuş olan kişinin bu durumda kendi oluşumuna dahil edeceği kişileri belli bir öninceleme ( bilgilenme ) sonrasında dahil etmesi kendisi için olduğu kadar aynı ortamı paylaştığı kişiler içinde çok önemlidir...
Teknik prosedür zaten Takımım sekmesinden kolayca başarılabilecek bir detay olduğu için bu konuda bir bilgilendirmeye gitmeye gerek duymuyorum...
Klan aramak
* Oyun , Elektronik Spor kavramı altında yer bulur. Kavrama dikkat edersek buda bir tarz spordur. Emsallerine baktığımızda Klan arayacak kişinin CV bırakmak , kağıt üzerinde gövde gösterisi yapmak ya da bu tarz tutumlar içinde bulunmak gibi yapacağı şeylerin aslında bir önemi yoktur. Ayrıca bu yaptığı , dışarıdanda kendini itici göstermenin ya da küçümsenmesinin veyahut ciddiye alınmamasının birebir nedeni olur...
Klan arayan arkadaşlarımızın izlemesi gereken yol :
Server içinde oyunlarına devam ederek , klan liderleriyle Özel mesaj kullanarak , yazışarak , uygun bir zaman dilimi içinde server dahilinde buluşup oyununu göstererek gerçekleşebilir. Neticede buna bir spor olarak bakacaksak oyununu görmediği , karşısında ki kişiyi tanımadığı vs... hallerinde Klanına oyuncu dahil eden Lider zaten doğru tercih olamaz. Sonuçta Lider de karşısındaki kişiyi iyi şekilde kendini temsil etmesinide hesaba katarak ince eleyip sık dokur. Bunu yaparkende sadece oyunsal yeteneğe şüphesizki bakmayacaktır...
Klan Maçı
* Klan maçı yapmak için ; öncelikle maç yapmayı düşündüğünüz Klan liderine maç teklifinde bulunursunuz. http://www.oynasana.com/forum/m257843 Teklifiniz onaylandıktan sonra ; zaman , server , map , oynayacak oyuncular gibi standartlar belirlenir ve http://www.oynasana.com/forum/m257843 ilgili forumdaki prosedürlere uyularak yetkililere gerekli bilgilendirme yapılır. Maç zamanı geldiğinde oyuncular server'a dahil olur. Uygun şartlar altında Görevli yetkilinin yönlendirmesiyle maç gerçekleşir. Sonuç belirlenir ve server terkedilir. Maç sırasında da uyulması gereken kurallar mevcuttur. Bu kuralların netlik kazandığı zamanda kullanıcılarla paylaşılacağı kesindir. O zamana kadar da maçı yöneten yetkilinin Direktiflerine uymak zorunludur. Şimdilik uygulanan hoşgörünün ve esnekliğin unutmayın ki hiç bir organizasyonda tekrarının olmayacağı ve Kurallarla belirlenen cezaların uygulanacağı aşikardır.
Hazırlık maçları şimdilik oyuncuların prosedürlere alışmasını kafalarındaki maç kavramının nasıl olacağı hakkındaki bilgilerinin netleşmesini sağlamak amacıyla oldukça büyük bir avantajdır.
Klan maç detayları
* Maçlar S&D oyun modeli kullanılarak yapılmaktadır. Bu açıdan S&D oyun tipi hakkında bilgi edinmek oldukça önemlidir. Yalnız S&D oyun tipinin yanında. PAM oyun modununda gayet iyi analiz edilmesi gerekmektedir. Çünkü takımların uygulayacağı taktik ve stratejilere birebir etki etmektedir. Bu açıdan Maç yapacak Klanların özellikle PAM modu hakkında detaylı bilgi edinmesi hem onlar hemde rakipleri için bir avantaj , maçın akışı açısında da faydalı olacaktır...
Not : Amacım sadece kendi bilgilerimi ihtiyacı olan kişilerle paylaşmak. Bu açıdan yeni oluşumların ve eski oluşumların bu ortamda iyi bir şekilde bütünlüşmesini sağlamaktır.
Saygılarımla , manfred

<Zerkavi>
Tuğgeneral
Tuğgeneral
30 Ocak 2007 17:04 %0
3-5 klanı olan veletlerin mutlaka okuması lazım!!

cRossfireX
Üsteğmen
Üsteğmen
30 Ocak 2007 17:23 %0
doğru

forza_kurt
Oyuncu
12 Mart 2007 14:54 %0
eee kardeşim clanı nasıl kurcam.neler yapcam

CeSuR.
Oyuncu
12 Mart 2007 15:53 %0
osn dicen bana klan kurun kurcaklar sonra gidicen klana adam toplucan pazadan

Seth!|G/C
Orgeneral
Orgeneral
04 Mayıs 2007 15:44 %0
selam ben uzun zamndır oynasana.com üyesiyim die bilirim ve sitede baya aktif bi durumdayım.arkadaslarimla klan kurmaya karar verdik ve basvurumuzu yaptik.basvuru olumlu veya olumsuz ne zaman sonuclanir bilginize basvurmak istedim.saygilar

^^00[GT]salthuk
Oyuncu
02 Haziran 2007 00:18 %0
Ben klan teklifi yolladım ama ne iptal edildi ne de kabul edildi yani cevap gelmedi boşa bekletilmeyelim

^^2/NT/Akçakoca
Albay
Albay

türk ordusu

07 Temmuz 2007 18:27 %0
slm beyler ben bıse sormak ıstıoyrum benı clana aldılar ama oyunda clanın sımgesı gözukmuo adamın basında bunun ıcn ne yapmam gerek ???

<Zerkavi>
Tuğgeneral
Tuğgeneral
07 Temmuz 2007 22:10 %0
kullanıcı ayarlarından nicki degistir deyip..klan tagını ekleyerek yaz nickini

Pratt
Binbaşı
Binbaşı
08 Temmuz 2007 00:09 %0
alıntı:
Gönderen: <Zerkavi>
kullanıcı ayarlarından nicki degistir deyip..klan tagını ekleyerek yaz nickini