Herkese merhaba sitenizi Türkiye'de orjinal oyunlara verdiği destekten dolayı kutlarım. Benim bir kaç sorum ve sorunum vardı şimdi onlara geçeyim.
Bende His Radeon 9600xtden çıkan bir kupon vardı. o kupon sayesinde HL2'nin bronz versiyonunu indirebildim. Ah o steam'dan neler çektim ama sonunda oldu ve indi . Araştırınca oyun şöyle bi yere inmiş. C:\Program Files\Steam\SteamApps\mthan\half-life 2 ve boyutu 198mb. Çok ilginç neyse bi yerde daha var hl2yle ilgili dosya o da C:\Program Files\Steam\SteamApps burada ve adı half-life 2 content.gcf o da 838 mb. Bunlar indi iyi hoşta yarın bi gün format atıcam ve 4,5 gb yer kaplıyorlar. Ben bu oyunu nasıl cdye çekerim. Çünkü her bilgisayar bozuluşunda ben bununla tekrar uğraşamam 48 saate yakın aralıksız açık bırakmam gerekti pcyi çünkü bi kere kapadım herşeyi sildi. korkumdan bi daha kapayamadım .
Bir de ben steam'de browse'a bastığımda Half Life 2 paketleri geliyor. Ben en alttaki paketi almış görünüyorum. Yani Bronze(You already own this package). Üstündeyse kutulu silver var ve 10$+vergiye alabileceğim söyleniyor. Bunu nasıl yaparım yapan var mı? Verginin 29.95 olduğunu okumuştum bu doğru mu? Çok soru sordum farkındayım ama yardımcı olursanız çok sevinirim.
Özellikle bu oyunu nasıl cdye çekebileceğim konusunda çünkü Valve'nin bu oyunu steam'den çekenler için yazdırılabilir cd kapakları falan görmüştüm demek ki cdye çekilebiliyor yani öyle bi hakkımız var. Bunu nasıl yaparım yardımcı olursanız çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler.
Steam'de yeni bir yedekleme sistemi bulunuyor. Play Games'de Half-Life 2'nin üstüne sağ tıklayın ve Backup this game'i seçin. Sadece yedeklemek istediğiniz oyunları işaretleyin ve yedeklenecek klasörü seçin. Yedekleme işlemine başlamadan önce, CD yada DVD'ye göre bölümlendirme seçenekleri çıkacaktır. DVD'ye yazma imkanınız yoksa CD bölümlendirmesini seçip kaç CD için böleceğini görebilirsiinz. Yedekleme sonlanınca ayrılmış dosyaları teker teker CD'lere çekebilirsiniz.
CD ve DVD kapak ve etiket resimleri güzelleştirmek açısından önemli. Ben DVD kapak resmi ve DVD etiket resmi bularak bunları uyguladım. Gayet tatmin edici. Elinizde somut bir kopya olması hoş oluyor. Eğer CD ve DVD kapak resimleri arıyorsanız;
http://www.marcopolo.me.uk/hl2.html CD veya DVD resimlerini Nero içinde bulunan Cover Designer ile birebir CD yada DVD kapak boyutunda yazıcıdan çıkartabilirsiniz. CD yada DVD üzerine yapıştırılacak etiketler ise biraz uğraştırır keserken ve yapıştırırken. Bunlar için özel aletler ve etiketler var fakat o kadar masrafa gerek yok.
Silver almanızı gerektirecek bir durum yok bence. Yanında tüm Valve oyunları veriliyor fakat daha önceden orjinal HL sahibi iseniz bence Silver için uğraşmanıza gerek yok. HL: Source tamamen HL'nin aynısı. Su etkileri için o kadar uğraşıp 350mb indirmeye değmez. DoD: Source da aynı türde yapılacağı için bir gerek görmüyorum. Ayrıca Silver için kutulu demişsiniz fakat kutusuzdur. Elinize somut birşey geçmez. Somut birşeyler istiyorsanız benim gibi manyak olup Gold almalısınız. Bronze, Silver ve Gold için vergi ödemiyorsunuz. Sadece ücretini ödüyorsunuz. Gold'a ek olarak posta ücreti ödüyorsunuz o kadar. Vergi sadece belirli ülkelerde geçerli. May the spirit of Arkaine protect me.
Oynasana.com bu mesajın içerdiği bilgilerin doğruluğu veya eksiksiz olduğu konusunda herhangi bir garanti vermemektedir. Bu nedenle bu bilgilerin ne şekilde olursa olsun içeriğinden sorumlu değildir. Bu mesajdaki görüşler yalnızca gönderen kişiye aittir ve Oynasana.com'un görüşlerini yansıtmayabilir.
Half-Life 2'yi anlattığınız yolla yedekledim. 3 cd ve 4 dosya oldu.
Half-Life 2 disk 1:639 mb
Half-Life 2 disk 2:639 mb
Half-Life 2 disk 3:639 mb
Half-Life 2 disk 4:58,3 mb
Peki şimdiden merak ettim. Ben bilgisayara format attım ve steam da kurulu değil mesela. Yapılması gereken işlemler nelerdir? Şimdiden öğreneyim de bi yerlere yazarım .
CD içeriklerini sabit diskte bir klasörde toplayın ve ilk kurulum dosyasına çift tıklayıp işlemleri başlatın. Eğer işlem ilerleme göstermezse Steam'i kurun ve tamamen açıldıktan sonra kapatın. Yedeklerinizin kurulumunu tekrar açın. Tek sebebi SteamApps'ı bulamaması olabilir bu yüzden kurmanızı önerdim.
Aslında Steam'de 700mb'lık seçenek olsa 4 CD'nize mal olmazdı ama neyse böyle ayarlamışlar. May the spirit of Arkaine protect me.
Oynasana.com bu mesajın içerdiği bilgilerin doğruluğu veya eksiksiz olduğu konusunda herhangi bir garanti vermemektedir. Bu nedenle bu bilgilerin ne şekilde olursa olsun içeriğinden sorumlu değildir. Bu mesajdaki görüşler yalnızca gönderen kişiye aittir ve Oynasana.com'un görüşlerini yansıtmayabilir.