|
|
 | Alana Geri Dön |
|
| Yazar | Konu: Teamspeak quake ıı rehberi | | Oyuncu |  | 18 Kasım 2004 18:56 (18/11/2004, 19:00) %0 | |
| Sunucu Ayarları :
Programı http://www.oynasana.com/dosyalar/d3060 adresinden download edip, program kurulumunu tamamlayın. Kurulum aşamasından sonra gerekli ayalar için programı çalıştırıp, connection seçeneğinden connect seçilip, sırasıyla aşağıdaki bilgiler girilmelidir.
Label : Oynasana.com
Server Address : ts.oynasana.com
Nickname : kullanıcı adınız
daha sonra, connect e tıklanarak, osn teamspeak sunucusuna bağlanabilirsiniz.
Nick Register :
Sunucuya bağlandıktan sonra, programın Self menüsünden Register With Server ı seçip, kendinize bir login name ve password edinmelisiniz. Böylece artık kullanıcı adınızı bu sunucuda başkası kullanamayacaktır.
Channel Register :
Oynasana sesli iletişim sunucusuna bağlanınca kendimizi lobi kanalında buluyoruz. Buradan sonra mevcut Quake 2 kanalına girip, Channels menüsünden kendinize dilediğiniz bir kanal açıp ,takım arkadaşınızı da aynı şekilde kanala alıp, sesli bir şekilde yardımlaşarak oynayabilirsiniz.
Program Ayarları:
Bu işlemlerden sonra Settings den Sound Input/Output Settings bölümüne gelip, push to talk seçildikten sonra, set butonundan bir tuş atamalısınız. Bundan sonra atadığınız bu tuşa basarak konuşabileceksiniz (örnek: ctrl gibi)
Duruma göre sessiz bir ortamdaysanız ya da oyunu kulaklık ile oynuyorsanız Voice Activation seçeneğini seçip aşağıda bulunan Voice Activation Level bölümünden bir derece seçerek programı herhangi bir tuşa basmadan, sesinizin derecesine göre otomatik olarak algılayacak biçimde de kullanabilirsiniz. Ama Quake2 gibi sağlam internet bağlantısı isteyen bir oyunda bu özelliği tavsiye etmiyoruz.
Quake2 Ayarları :
Bütün ayarlar yapıldıktan sonra, Quake2 çalıştırılıp, Options menüsünden sound compatibility seçili olan max performance seçeneğini max compatibility yapmanız gerekiyor bu ayar da yapıldıktan sonra Quake2 oynarken TeamSpeak programını kullanabilirsiniz.
Tavsiyeler :
- Oyun esnasında takım arkadaşınızla iletişim kurarken kısa ve net konuşmanızı tavsiye ederim, Çünkü diğer oyunların aksine Quake2' de ping çok hassas olduğu için 3 - 4 saniyelik konuşmalara kalkışınca pinginiz bir anda 600 - 700 lere fırlayabiliyor.
- 128 / 32 bağlantının üzerinde olanlara programı kullanırken pinginizin yükselmemesi için fps düşürmenizi tavsiye ederim. Benim bağlantım 256 / 64 ve oyunda 70 fps kullanıyorum. Ancak 70 fps ile oynarken konuşmak için atadığım tuşa bastığımda, pingim 600 oluyor, fps değerini 60 düşürünce farkettim ki push to talk tuşundan elimi çekmesem bile ping değerimde bir etkilenme olmuyor. | | | |
| | |
|
|
|
|
|
|