| Yazar | Konu: Medieval total war'da turkler icin oyun plani... |
| Oyuncu |  | 05 Kasım 2004 19:02 %2 | |
|
merhabalar,
forumdaki mailleri inceledim ve medieval ile ilgili bir oyun kurgu mantigi bulamadim.kendimce bunu olusturup sizlerle tartismaya sunacagim oylece oyunda daha iyi noktalara ulasabiliriz diyorum.
eminim ki pek cogunuz guclu olsun gucsuz olsun bu tip oyunlarda turkleri tercih ediyorsunuz:zaten de adamlar kil midir nedir en zor kismilari hep bizimkilerin basina getirirler.ben de bu yuzden dogrudan turklere ait bir guide hazirliyacagim.
oyuna baslar baslamaz once tax'leri otomatige baglayin.oyun bu durumda eyltlerde isyan ckmayacak sekilde maximum tax'i ayarliyo ve her eyalet icin ugrasmadiginizdan oyun bayik bir hal almiyo.hemen ardindan governor'larinizi atayin ana gore en onemli nokta loyalty ve acumen'dir.en basta loyalty ve acumen'i saglam olan adamlara title verin,daha sonra bi huzursuzluk olursa degistirebilirsiniz.baktinizki bir eyalette loyalty dusuyo veya tax very high da diil,bilinki governor'la ilgili problem var,hemen gerekli ayarlamari yapin:eger governor absurt bir ozellik olusturmussa yeni governor atayin yada o sehre ek asker gonderin problem cozulur.
governor+tax olayini cozunce oyun buyuk oranda cozulur.amacimiz eyaletlerde verimli ekonomik yapiyi olusturup,saglam bir ordu kurmak daha sonra da denizlere acilip ticarete baslamak.
1)rum:tarimi 80'e ulastirin,okcularin yerini yapin ve hemen ardindan keep yapin.son okcu binasini da yaptiginizda rum'un gozbebegi ottoman infantry'leriniz hazir olucaktir.okcu olarak bunlari kullanacagiz.bu sirada assasin'lere karsi watch towers yapabilir,bi arada inn dikerseniz(gerekirse parali asker kullanacagiz)cillop olur.okcu yapimina baslayana kadar 1 alim 1 emissary yapin;alimleri komsu sehirlere gonderip dini yayin oylece isgal ettiginizde isyan cikma olayi yasamazsiniz.(mesela ********)dusman sehirlerde 1 emissary 2 alim kendi sehirlerinizde 1 imam 1 emissary bulunsun.eger sehir muslumansa alim'e gerek yok.okcular hazir olunca alim ve elci yapmaya son verin.okculardan hemen sonra saracen ve muwahitleri yapan bina yapilmali.has ordumuzda(padisahin ordusu) bizans cavalry'lerine(kataphraktoi) karsi saracen kullanacaz.yukarda bahsettigim binalar bitince armor upgrade binasini da yapin ve castle'a basin.tercihen arada ghulam cavalry yapma binasinada gidilebilir:getirisi adam kaybeden prenslerin armenia'ya gitmeden rum'da tazelenebilmesidir.
2)armenia:armenian heavy cavalry'lerimizin yeri olucak.tarimi 80'e atin,1. level ticaret binasi dikin(cunku sehirde 3 tradable var,1.level binayla senede 90 florin getiriyo)ve hemen ardindan atli binasini yapin ve armenian heavy cavalry yapabilene kadar binayi upgrade edin(2 upgrade olmasi lazim).armenian heavy cavalry'e ulasinca devamli bu adamdan basin.devaminda ghulam cavalry yapan atli binasina devam edebilirsiniz ama armenian heavy cavalry'den vazgecmemek daha iyidir.watch tower ve inn dikmeyi ihmal etmeyin.akabinde keep'e gecip armor upgrade yapin.ama 2.level trade binasina gerek yok;yanilmiyosam 19 florin getiriyo devede kulak.
3)edessa:armenia'ya benzer bi ekonomik gelisimi olucak,3 tradable var ve 1level trade binasi yeterli.armenia da heavy cavalry icin atli binasina 1 upgrade yaparken,burda 2 upgrade yaparak ottoman sipahilere ulasacagiz.bu sipahileri tadindan yeyemezsiniz.has ordusunda en onemli gorev bunlara dusecek.ottoman inafntry'den sonra isterseniz khwarizman binasina gecebilir isterseniz baska adamlardan devam edebilirsiniz.armenia'da oldugu gibi level 2 trade binasina ihtiyac yok.
4)syria:tarimi 80 e cekin.trade binasi yapmayin tek tradable var onemli bisey gelmiyo.kaleyi yapar yapmaz deve yapma opsiyonu acilacak.develer ordu seferdeyken bizi egyptian'lardan koruyacak ama atlari korkutabildigi de gozardi edilmemeli.yani bizansli ktaphraktoi'leri opmek icin kullanabiliriz.ayrica bu develerden iyi generaller ciktigi icin governor degistirmek istediginizde agiz tadiyla kullanabilirsiniz.iyi generallerin genelde loyalty'leri de iyi geliyo.bu sehirde saracen muwahit yapan binayla,gazi infantry yapan binalara agirlik verin ama unutmayin ki watch towers burda cok daha onemli cunku assasin s*******ligini ilk icat eden egyptian'lar.
bahsedilen sehirlerde uygun binalari yaptiktan sonra imparatorluk ordusunu su duzende kurun:
5 ghulam cavalry:1'i padisah+4 prens iyi bir karisim.
3 armeninan heavy cavalry:hizli cavalry gucumuz.
4 ottoman sipahi:gercek cavalry gucu(ghulamlara yazik etmeyin)
2 saracen:kataphraktoi'lerin korkulu ruyasi...
2 ottoman infantry kcu gucu.zirhi deliyo olmasi hem infantry'e hem cavalry'e karsi buyuk avantaj...
has ordunuzu bu kivama getirdiginizde artik korkmaniz icin sebep kalmaz.zaten bizans genelde retreat eder.cok auto combat bile bassaniz 9-10 okcu 15-20 saracen gider:eger karsidaki ordu cok iyiyse birazda cavalry verirsiniz ama unutmayin:kayiplar sehirlerde telaffi edilebilir.eksilen kuvveti ordudan cikarip urettiginiz yere gonderin ve orada tekrar uretime sokun.bu arada has orduya hazirladiginiz yedekleri monte ederek kayipsiz ilerlersiniz.yedeklerinizi mutlaka hazir tutun.genelde padisah dahil 7 royal'iniz olur(fazla veya az olabilir).5 ini has orduya sokun ve loyalty'si saglam birini yedek orduya birakin.
onemli bir noktada khazar denen il.yeri georgianin hemen uzerinde.3 tradable var ve georgia'yi alinca dogrudan baglanirsiniz.tavsiyem burdaki rebel army'e rusvet yedirin.sehri alinca asker basin ve korumaya gecin.ta ki ordu georgia'yi alip yardima gelene kadar.buarada deniz ticaretine baslayin.black sea,aeegean ve maramara da toplam 150 florinlik ticaret hacimi yakalayabilirsiniz.ama bizansla savasirken dogrudan girerlerse caniniz yanabilir.alimlerle destek yapin.
bu bilgiler isiginda yeni aldiginiz anadolu,trebizond,georgia ve nicea yi gelistirin,constantinople artik sizindir.once ekonomi,sonra verimli asker.unutmayin en iyi ordu her kosulda dusmanin zayiflarina yonelebilen,yedegi bol olan ordudur.okcunun infantry'i iyi vurur,infantry(ozellikle saracen)silahiyla atliyi dagitir,atli da hiziyla okcudan kacabildigi icin okcuyu dover.
uzunca bir mail oldu.eklemelerinizi bekliyorum |
| |
|
|
| Oyuncu |  | 05 Kasım 2004 19:34 %0 | |
|
| Eline saglık, cok guzel dusunup yazmıssın ama zaten medieval'da en saglam ırk Turkler. Ne yaparsan yap kendi capında cok guclu birliklerin var ve bunlar arasında esgudum sagladıgın an expert'de bile rahat oynarsın. Ama bi gercek var haclılar gercekten bayagı zorluyorlar, ozellikle baska bi devletle zaten savasıyorsan. bi de mogolları unutmamak lasım, direk dibinden cıkıyorlar. Benım unite tercihim de senınkı gıbı, +1 valor veren eyaletlerde o askerden basmak cok iyi oluyo. Bi de gazi warrıorlar war, excellent attackli, goz ardı edılmemesı gereken birlikler. |
| |
| Oyuncu |  | 07 Kasım 2004 09:18 %0 | |
|
merhabalar,
saol komando kardes.ben oyundaki zorluk derecesine deginmeye calistim turkler epey zor diyerek yanlis anlasma olmasin.ama unit'lerde turklerin bariz ustunluug gorunuyo.ama bence turklerin zor kabul edilmemesinin temel sebebi trade'e girememeleri.yani ekonomide 2 has ordu+yedekleri besleyecek kadar gelir elde etmek tarim+local trade ile pek zor gibi gorunuyo bana haksizmiyim?
2 has ordu beslemekten kastim egyptian'lara karsi onlem almak davasidir.bizansla savasirken suriye'nin elimden cikmasini istemiyorum.1 ordu savasip yedeklerden destek gorecek,diger ordu guvenlik saglayacak.o zaman ekonomi cok aciliyo.hele ki parali asker alirsin vay haline.
buarada parali askeri mumkun oldugunca cabuk kullanip hemen emekli etmek taraftariyim bilmem medieval'ci arkadaslar ne der?
haclilara gelince tam bir kabus.ama ben ne zaman oynasam bu ordu direkt constantinople'a geliyo.yani kuzeyde de yunanistan tarafinda da epey bir topragim var ama adamlar bodoslama istanbulu tercih ediyolar.belki tesaduftur bilemiyorum ama sizce bu bize avantaj saglamaz mi?
yukardaki plana ekleme yapanlar olursa cok sevinirim.komando; dostum gazileri unuttum sanma.karsimda cavalry olmayan ordulara girerken agiz tadiyla kullaniyorum.
tum medievalcilara sevgiler. |
| |
| Oyuncu |  | 10 Kasım 2004 01:14 %0 | |
|
| Haclılar geldiginde ben muhtemelen ıstanbul'u yada antakyayı falan almıs oluyorum ki adamlar direk bu mekanlardan geciyorlar. Bi de iki has ordu konusunda haklısın, trade yapmadan cok zor. Onun için direk mısırın belini bukeceksin, sansın varsa gelen haclılar ile bizanslılar birbirini kırar, sen de sonra onları kırarsın. Gecen hafta gaza gelip bizans ile basladım, pekcok eyalet var ama hic birseyi yok. Yine de turkleri ve mısırlıları sildim ki expertte nasıl yaptıgımı ben de bilmiom. Aslında macarlar dalsa balkanlardan alırdı benı ama kumar oynadım ve tuttu. |
| |
| Oyuncu |  | 30 Ekim 2005 19:42 %0 | |
|
beyler gözünüzü sevem bi yardım!
yaw arkadaşlar ben shogun çıktığından beri oynarım total war serilerini.fanatik derecedede strateji hastasıyımdır. bi nostalji yapam dedim. fransa ile oyuna başladım. ingilizler saldırdı toprağımı aldı.geri almak için saldırdım. almanlar saldırdı,italyanlar saldırdı,macarlar saldırdı ve hepsindede geri almak iiçin savaşa giriştim.yalnız ben toprağı geri almaya gittiiğimde papalık uyarı yolluyo, sonrasında malum dinden çıkarılıoz. yahu sapıtıcam ben hristiyanlara karşı agresif takıldığım için dinden çıkarılıom.herifler bana saldırıyor. ula diom inadına gir italyaya bas papalığı hah ne diodun birader bidaha de diyesim gelio. gerçi roma kapılarına kadar dayanmış oluyorum. onlar işi zorlaştırdıkça oyun gitgide zorlaşıo cebelitarıkda olan savaş oyunun gidişatını belirliyor genelde ya ispanyollar açılır ya emeviler açılır ve genellikle emevileri avrupa içlerinde görmeye alışmışımdır. hangisiyle uğraşam anlamadım. emeviler bi destekli gelir güneyden , ingilizler kuzeyden, italynlar ordan macarlar ve almanlar ordan burdan, en kötüsüde kendi milletimle uraşmak,sadık komutan görmek bile sevindiryo arasıra. Türklerle oynarken genelde fransızların hiç dostu olmaz+herkesle düşman olurdu bunu sebebini şimdi çok iyi anlıyorum. şu papaplık oyundaki en zor devlet nerdeyse ispanyollara para yollarlar bize hiç yok bide utanmadan ne zaman gitcen kutsal topraklara derler. kendimi exper görürüm yalnız çıldırmamak elde deil bi yardım plz |
| |
| Oyuncu |  | 15 Mart 2006 02:09 %0 | |
|
mesajı atalı bayaı olmuş senin... o zamanlar forumdan uzaktım yoksa bşyler yazardım
yaw mademki çok seviyorusn total warı... umut ediyorumki halen oynuyorsundur...
Gel internette multi yapalım al Türklerinide gösderim sana dünyanın kaç bucak olduğunu...
Hamaciyi kullanacağız tabiki...
Network Name: TOTALWAR
Şifre : WAR
dAha zEki oLmanın yoLu, senden daha iYi biriYLe oYnaMakTır... |
| |
| Oyuncu |  | 23 Mayıs 2006 02:39 %0 | |
|
| Arkadaslar ben medieval total warda cihat yada hacli seferi yapamiyorum nasil yapilir bilen varsa lutfen mesaj atsin |
| |
| Oyuncu |  | 14 Haziran 2006 01:43 %0 | |
|
| walla ben bılmıorumama sana bı onerı gel sen rome oyna.... |
| |
| Oyuncu |  | 15 Haziran 2006 19:15 %0 | |
|
beyler romann alexsander versionu cikiomus ciktiysa oynaan varmi yorumlariniz bekliom
ne gibi osellikler gelmis bilen varsa bi yazsn |
| |
| Oyuncu |  | 15 Haziran 2006 23:31 %0 | |
|
hıc duymamıstım ole bısımı cıkıyomus pekı medıavel ın yapımcılarının bundan haberı warmı   |
| |
. |
| Oyuncu |  | 18 Haziran 2006 03:21 %0 | |
|
Alexandır çıktı 16 haziranda. gerekli bilgi
http://tw-turkiye.byethost4.com/Totalwar-TR.html  |
| |
| Oyuncu |  | 20 Haziran 2006 19:16 %0 | |
|
beyler rome:total war alexander çıktı ama oyunun dağıtımı online.yani oyunu internet üzerinden satın alıyosunuz.benim size tavsiyem almayın.çünkü:
1-)oyun ucuz ama para vermeye değmez(18.99 euro!!!)
2-)türkiyede internette sorun olduğu için internet üzerinden yükleme yanlış yapılabilir.
3-)yeni camping ve devletler hariç hiçbir yenilik yok
4-)bence medieval2 2007 kışta değil 2006 sonbaharda çıkacak!!!
benden bu kadar ama genede almak istiyosanız kendiniz bilirsiniz. |
| |
| Oyuncu |  | 29 Temmuz 2006 15:46 %0 | |
|
| arkadaslar ben Rome Total War Alexander'ı aldım ama yuklerken.1.5/1.6 patch istiyo nası yukleyecez yukleyen veya oynayan varsa yardım edebilir mi??? |
| |
| Oyuncu |  | 13 Ağustos 2006 02:04 %0 | |
|
alıntı: Gönderen: galadriel410
hıc duymamıstım ole bısımı cıkıyomus pekı medıavel ın yapımcılarının bundan haberı warmı 
Bu arada sende g.t olmussun. |
| |
| Yarbay |  | 02 Eylül 2006 14:46 %0 | |
|
Arkadasın yazısını çok beyendim. Özellikle yeni başlayanlar için çok iyi ve yardımcı bir yazı olmuş. Bu resimde yeni oyunumdan alınma umarım beyenirsiniz Türklerin adını yüceltmeye çalıştım dahada devam edecem tüm Avrupayı alana kadar
http://img240.imageshack.us/img240/7697/totalwarvs8.jpg
Bu arada sormak istediyim birşey var, Avrupalı devletlerde haçlı seferine çıkarken diyer hristiyan devlet topraklarından hiç savaşmadan geçebiliyosunuz. Fakat müslümanlarda cihad yaparken savaşta dahi olmamama rağmen diger müslüman devletin topraklarından geçerken bunu savaş ilanı olarak sayıyor.. Sizcede bu müslümanlara yapılan bir haksızlık deyilmi ? Oyunda hristiyanlar birlik olabilirken müslümanların birlik olmalarına izin vermiyorlar... |
| |
| Oyuncu |  | 12 Eylül 2006 22:28 %0 | |
|
| haçlı seferleriye cihadın oluşma nedenler bambaşka olduğundan böyle mimkemal kardeş... yani haçlı seferini açarken mesela dikkat et ya papanın dinden çıkardığı bi hristiyan devlet toprağığına, ya da direk müslüman toprağına, ama kıpkırmızı yanan kutsal topraklara bilhassa yapman beklenir... kutsal yerleri aldınız mı bilmiyorum daha önce ama alınca papa baya bi para yardımı yapıyo... ama cihad kaybettiğin bi toprağa yapılan salıdırıdır... olayın dinle de alakası yok çünkü senden başka bi müslüman ülke dahi yer alsa, ona da cihad açarsın ama mutlaka daha önce elinde olan ama sonra kaybettiğin yere cihada gidersin... ben mesela türkken çoğunluka memlükleri cihadla püskürtürdüm... ayrıca tüm hristiyanların da birlik olduğu söylenemez çünkü ortodoks toprağından geçerken askerlerin artmaz, tam aksine azalır, dağılmaya başlarlar... yani ortodokslar haçlı seferlerini desteklemez (ortodoks 2 ülke var zaten biri yol üzerinde kalan bizans, bi de uç bucak köşede kendi çapında yaşayan novgorod, ya da rusya...) oyunda bol şanslar... |
| |
| Oyuncu |  | 15 Ekim 2006 11:48 %0 | |
|
| beyler benim bi sorum olcaktı. Oyunu oynarken general kalmadığından dolayı oyun 1453 tarihine gelmeden generaller öldüğü için oyun bitiyo bunu nasıl çözebilirim Yardım ederseniz çok sevinirim... |
| |
| Oyuncu |  | 03 Ocak 2007 16:14 %0 | |
|
| arkadaşlar yardım bizans yok etdim tek girit adası kaldı. oraya basıl asker cıkartacam bana ikide bir ordu gönderiyorlar |
| |
| Yarbay |  | 12 Ocak 2007 23:23 %0 | |
|
ben medieval 2 total war oynuyorum yeni başladım. fransayı secti arkadas bana.(ne alakaysa ) neyse iyi kötü oynuyorum da bazı şeyleri nasıl yapacağımı bulamıyorum. birincisi bu emissarry leri nasıl gönderecem şehirlere? sözlüge baktım çıkmadı türkcesi.(aslında ingilizcem iyi ) bi de bazı şehirlerim upgrade için yeterli nüfusa ulaştı ve nasıl geliştireceğimi bilmiyorum: bi de şu mercantlar falan filan ve onun türevleri ne işe yarar anlatırmısınız? (spy ile assassin i biliyom )
şimdiden teşekkürler. |
| |
| Korgeneral |  | 15 Ocak 2007 18:03 %0 | |
|
alıntı: Gönderen: # makaram
ben medieval 2 total war oynuyorum yeni başladım. fransayı secti arkadas bana.(ne alakaysa ) neyse iyi kötü oynuyorum da bazı şeyleri nasıl yapacağımı bulamıyorum. birincisi bu emissarry leri nasıl gönderecem şehirlere? sözlüge baktım çıkmadı türkcesi.(aslında ingilizcem iyi ) bi de bazı şehirlerim upgrade için yeterli nüfusa ulaştı ve nasıl geliştireceğimi bilmiyorum: bi de şu mercantlar falan filan ve onun türevleri ne işe yarar anlatırmısınız? (spy ile assassin i biliyom )
şimdiden teşekkürler.
Send emissary görevlerinde o ülkeye bi diplomat gönderip herhangi bi konuda anlaşma yapman lazım.Eger o ülkeyle daha önceden çeşitli diplomatik ilişkiler kurmuşşsan ve yapacagın birşey yoksa konuştugun ülkeye 100 florin ver hediye olarak böylece görev tamamlanıyor.
Şehir veya kale ready to upgrade dedigi zaman o şehre girdiginde construction kısmındaki ilk bina o şehri vaya kaleyi geliştircek binadır.Bu binalar şehirler için wooden wall,stone wall vs. kaleler içinse fortress,citadel vsdir.
Merchantlarda harita üzerinde çeşitli kaynaklar var.Pamuk,şeker,ipek vs gibi bunların herhangi birinin üstüne getirdiginde o malın ticaretini yapar.Kendi sınırları içinde olan,bolca sahip oldugun yada ticaretini yapmakta oldugun kaynaklar 5-10florin getiriyor genelde ama merchantın iyiyse ve onu (avrupa ülkeleri için söylüyorum)mısıra veya anadoluya götürüp ordaki kaynakların ticaretini yaparsan turn başına 100florin civarı kazanabilirsin.Çok büyük paralar olmasada arada bir kullanak lazım merchantlarıda.
Başka anlamadıgın bir konu varsa yardım etmeye çalışırım. |
| |
| Albay |  | 19 Ocak 2007 12:07 %0 | |
|
| ya ne yaparsan yap türklerle oyunu oynamak çok zor.. önce moğollar geliyo adamlar içi tam dolu 8-9 orduyla geliyolar! tam azaldılar rahatlıyorm derken bi veba! sonra timur geliyo! ooo alacan ingilizleri uzak uzak milletin etlisine sütlüsüne karışmayacan... |
| |
| Binbaşı |  | 13 Mart 2007 15:27 %0 | |
|
arkadaşlar medieval1 i hamachiden oynayablirmiyiz???böyle bi olanak var mı?? ) |
| |
| Oyuncu |  | 25 Mart 2007 17:52 %0 | |
|
Harbi ya tımur ve mogol acayip zorluyolar ama hepsini yıgdım yere ARADA bir isyan cıkıyor ama bastiriyoz işte.Burada viyanaya dayandim az kaldi avrupa kapilarini accam
Mısır cok zorluyor ya. |
| |
| Binbaşı |  | 25 Mart 2007 19:10 %0 | |
|
abi yok expert ble kolay gelyo artık..=)) mısır fln kalmadı afrikadan gryorm rusyadan çıkyorm )) |
| |
| Korgeneral |  | 12 Mayıs 2007 17:04 %0 | |
|
YA ne olursunuz yardım edin Haçlı seferi başlatamıyorum nasıl başlatcam bir yerde okudum "rahibin gelişmiş olacak sol altta haçlı seferi başlatı tıklıcan."
Bu ne demek ya rahib gelişmişi nasıl olacak nekadar gelişecek hem sol alt köşede haçlı sefi başlatmaya bişide yok.Yardım lütfen!!! |
| |
| |