Ya abi şu orclar'a tıklayınca bir ses geliyor ya "Orc , orc , orc , orc" diye ... EAHEAHUZAHUA yarılıyorum ya orada ... Sanki NBA maçlarında arkaplanda çalan "Offense" müzikleri gibi ahhuasde ...
Bloodangel'a= Yaw bizim memlekette (az buz Trabzon oluyo) minyatür falan yok ama bu gidişle bizde istanbuldan getirtip bu oyunu oynamaya başlayacaaz gibi. da benim merak etiim bi mesele var : imdi bizim arkadaşlar düz warhammer oynamak istiyolar bense warhammer 40k oynamak istiyorum merak ettiğim mesele şu aynı puan değerindeki bi warhammer ordusu ile warhammer 40k ordusu güç dengeleri bakımından birbirine eş oluyor mu?
(denkse absürd bi fantasy battle olayına girmeyi düşünüyoruz -gelgecekten gelip geçmişi ele geçirmeye çalışan adamların verdii savaş gibin bişeler) (ööle deilsede heralde banada düz bi warhammer hordes of chaos ordusu yapma yolları görünecek)
(bu arada bi soru daha ben official bi ordu yapma peşinde deilim puanlar tutsun yeter düşüncesindeyim -nasılsa oyunu arklarla oynayacaaz- bu oyunda warhammer 40k modelleri ve warhemmer modellerinin karışımı bi 0ordu yapılabilirmi?)(mesela chaos space marineler tarafından support edilen chaos knightlar gibi?) Death to the false emperor!
alıntı:Gönderen: aposai
Bloodangel'a= Yaw bizim memlekette (az buz Trabzon oluyo) minyatür falan yok ama bu gidişle bizde istanbuldan getirtip bu oyunu oynamaya başlayacaaz gibi. da benim merak etiim bi mesele var : imdi bizim arkadaşlar düz warhammer oynamak istiyolar bense warhammer 40k oynamak istiyorum merak ettiğim mesele şu aynı puan değerindeki bi warhammer ordusu ile warhammer 40k ordusu güç dengeleri bakımından birbirine eş oluyor mu?
(denkse absürd bi fantasy battle olayına girmeyi düşünüyoruz -gelgecekten gelip geçmişi ele geçirmeye çalışan adamların verdii savaş gibin bişeler) (ööle deilsede heralde banada düz bi warhammer hordes of chaos ordusu yapma yolları görünecek)
(bu arada bi soru daha ben official bi ordu yapma peşinde deilim puanlar tutsun yeter düşüncesindeyim -nasılsa oyunu arklarla oynayacaaz- bu oyunda warhammer 40k modelleri ve warhemmer modellerinin karışımı bi 0ordu yapılabilirmi?)(mesela chaos space marineler tarafından support edilen chaos knightlar gibi?)
Death to the false emperor!
Warhammerla ilgili bilgin olmasada çok çok güzel bir soru sormuşsun büyük bir istekle cevaplıyorum
öncelikle ilk sorun yani iki ordununun puan gücü olunca güç dengesi oluyormu(wh f.b vs wh40k)= hayır böle bişey olamıyor. örneğin fb ta bloodthrister 300-400(yannış hatırlamıyosam) puanken 40k da 150 pnt üstelik savaşa direk girmiyor bir sergent veya lord metamorfoz olarak dönüşüyor (vücudu ve ruhu kurban ediliyor). üstelik 7pnt gelen bir space orc, düz fantasy battles orku 5 pnt ma space orkun elindeki silahla bütün regiment ı alabilir.
fakat 40k ile fb kuralları hemen hemen yanıdır savaşabilirsiniz ama dengesiz bir sawaş olur ve kuralları çok esnek yaparsınız...
senaryo olarak size şunu söyliyeyim. imparatorluğun tanrısı sigmar eski bir spacemarine dir. bir Primarch tır. ordaki insanlara teknolojiyi göstermiştir. orda onun iişinin olma sebebi whfb nin geçtiği gezegen eye of teror daki bir gezegendir. yani bağlantı var ama sadece sözsel şu ana kadar bir offical senaryo yazılmadı böyle bişey çok mantıklı olmaz. ama arnazda bi senaryo olarak dark elflerin kazara warp gate açması ile dışarıya bi anda ne üdğü belirsiz tyranidin fırlaması. yada çok spacemarine lerin sigmarı bulduğunu ve onu bulmak için gezegene gönderilişini yazabilirsiniz.
ama hem fb hem 40k ortak ne oynatabilirim diosan chaos oynatabilirsin demonlar ortak çünkü... ama diyer hiçbişey ortak diil. ama arkadaşlarını kafala 40k oynayın. fb ın kuralları %100 oturaklı deil yani hakeme kalabiliyo iş yada aranızda anlaşabilirsiniz. hatta şunu da söliim arkadaşlar 4th edition rule book u alınca eski 3th edition(kurallarda ekleme var oyuzden) rulebookumu satçam. çok hseaplı bir fiyata verebilirim
teşekkürler... ''Drink deep of victory and remember the fallen''
Sepulchre of Heroes on Baal Secondus
(bu arada kaç gündür bu forumun başlığı neydi diye aramaktan bir hal oldum hele şükür bugün buldum)
Bu arada bu modelleri yapıştırmak için hangi yapıştırıcı kullanılıyo onu bana bi zahmet söyleyebilirmisin (elimde teyze oğlunun hediye ettiği bi 'champion of slaanesh' var -yegane modelim- de bu model bir kaza sonucu bizim ufaklıkların eline geçmiş şimdi gazi edasıyla kolları ve kafası ayrılmış olarak yatıyo bi kenarda onu tamir etmek istiyom) it is good to be evil!
chaos lar öyle ****ki minicik bi çocuk bile chaos lordun kafasını ve kollarını kesebildi vay vay vay daha küçüçük bi çocuğa bile söz geçiremiyolar zuhahah but yapmış heroyu yazık yazık İcq :315-317-647
msn:ertankul@gmail.com
Ati get in the GAME X800xt
Fire Prism at the ready !!!!
arkadaşlar masaüstü oyunundaki ırklarla ilgili bilgi:
http://uk.games-workshop.com/warhammer40000/armies/ de bulabilirsiniz. ''Drink deep of victory and remember the fallen''
Sepulchre of Heroes on Baal Secondus