| Yazar | Konu: Sizce en iyi ırk hangisi |
| Oyuncu |  | 16 Nisan 2004 16:16 %0 | |
|
Lem susun işte bea...
DM İÇİN EN İİ IRK AOK2 için FRANKS .Bu kadar BASittir...
Eğer zone da oynamışşsanız bilrsiniz. |
| |
|
|
| Oyuncu |  | 17 Nisan 2004 23:51 %0 | |
|
RUSH---> HUN & GOTH
IMP-> MOgoLLAr sağLAmmM
Ama nedense Teuton'a insan alışınca bi daha bırakamıyo.
Öyle bi üstünlüğü de yok hiç bi ırka karşı. Bir kaç küçük artısı var onlar da black foresttan başkasında işe yaramıyor. Dedimya bırakması zor bir ırk. Seviyorum Ulen
""HUN""u tek geçerim |
| |
| Oyuncu |  | 18 Nisan 2004 15:13 %0 | |
|
alıntı: Gönderen: Geliyordum
1vs1 Random Map age of empires 2 1.0c de
Hun en iyi
2.Aztec
3.Mogol
sonrasi değişir
Death match da
1 numara gene hun dier 2ve 3 için bişey diyemiyeceğim
+1 |
| |
| Oyuncu |  | 18 Nisan 2004 16:59 %0 | |
|
türkler...
1k1 tak1m teK tutKu pahab1ç1LemeZ...
magic|sh0t / bursa |
| |
| Oyuncu |  | 18 Nisan 2004 21:50 %0 | |
|
alıntı: Gönderen: -Sebast1aN-
türkler...
1k1 tak1m teK tutKu pahab1ç1LemeZ...
magic|sh0t / bursa
Yanlış.. Castle da dayanamazsın Türklerle. Pikeman yok Elite Skirmisher yok.. Knightlara anca deve yapacan ama o da çok çabuk erir. Yeniçeri desen zaten onu basana kadar ekonomin çöker. |
| |
| Oyuncu |  | 18 Nisan 2004 22:04 %0 | |
|
alıntı: Gönderen: WhoIsNext
bence yanlış. hunla aztec yer değiştirecek.
E kötü ırk desem yeri |
| |
| Oyuncu |  | 19 Nisan 2004 10:26 %0 | |
|
rmde huns,gots,mongols,
dmde huns |
| |
| Oyuncu |  | 19 Nisan 2004 14:43 %0 | |
|
| Goth'lar imperial age gelene kadar (ki zaten o zamana gelene kadar oyun biter genelde) pek bir varlık gösteremezlar kolay ezilirler. Aztec gelse çok daha mantıklı olur goth yerine. |
| |
| Oyuncu |  | 19 Nisan 2004 22:57 %0 | |
|
dm de takım oyunlarında en iyi moğol 1v1 de ise hun...
nedenini bilmek isteyen özelden msj atsın detaylı anlatayım . 5 senedir zone dayım |
| |
| Oyuncu |  | 20 Nisan 2004 10:29 %0 | |
|
| Her ırkın değişik özellikleri var.Ama bence hunlar,mayalar ve aztekler türkler karşısında hiçbir şey yapamazlar.Türklerde 40 tüfekçinin yanına 10 tane topçu koyunca işiniz çok kolay olur.Ayrıca perslilerin filleri ve ingilizlerin okçularını unutmamak lazım. |
| |
. |
| Oyuncu |  | 20 Nisan 2004 10:38 %0 | |
|
| Rewender sen hangi ırkı seçiyorsun?Türkleri küçük görme.Yeniçeriler karşısında dayanmak zor.Tabi sen 10-15 tane yeniçeri ile savaşırsan seni kolayca dağıtırlar.Yeniçerileri sen kullanmayı bilmiyorsun herhalde.Ayrıca ben age of empires oynarken şifre kullanmadan zaten hiç şifre kullanmam,rahatça 80 yeniçeri ve 10-15 tane tüfekçi çıkarıyorum ve adamın işini kısa sürede bitiriyorum.Ayrıca bir arkadaşda teutons demiş.Teutonslar türkler karşısında dayanamaz. |
| |
| Oyuncu |  | 20 Nisan 2004 13:32 %0 | |
|
| Selimim Sultanım, Ben sana hayranım |
| |
| Oyuncu |  | 20 Nisan 2004 15:46 %0 | |
|
Sultan selim .Rwendor haklı.Sen zannediyorsunki 80 yeniçeri basanilirsin Biz Feudalde savasiyoruz castle ageye zor geçiyoruz sen 80 yeniçeriyi nasıl basacaksın Zonedaki oyunlar oyle cafede oynadıgın oyunlara benzermiyor Darka ge de bile militia ile saldirmak mumkun en kale askerinden bahsediosun Turkler random map te oyunun en zayif irki diyebiliriz malesef |
| |
| Oyuncu |  | 20 Nisan 2004 16:11 %0 | |
|
Türklerle oynıcaksan eğer oyunu feudal da bitirmen gerekiyor =)
When you kill a man, you're a murderer
Kill many, and you're a conqueror
Kill them all...Ooh...Oh you're a god! |
| |
| Oyuncu |  | 20 Nisan 2004 16:29 %0 | |
|
alıntı: Gönderen: sultanselim
Rewender sen hangi ırkı seçiyorsun?Türkleri küçük görme.Yeniçeriler karşısında dayanmak zor.Tabi sen 10-15 tane yeniçeri ile savaşırsan seni kolayca dağıtırlar.Yeniçerileri sen kullanmayı bilmiyorsun herhalde.Ayrıca ben age of empires oynarken şifre kullanmadan zaten hiç şifre kullanmam,rahatça 80 yeniçeri ve 10-15 tane tüfekçi çıkarıyorum ve adamın işini kısa sürede bitiriyorum.Ayrıca bir arkadaşda teutons demiş.Teutonslar türkler karşısında dayanamaz.
Sanırım sen sadece bilgisayara karşı oynamışsın (şifre falan demişsin). Zira Türklerle MP oynarsan çok zorlanırsın. Bi kere 80 yeniçeriyi sana kimse bastırmaz zone'da... Ancak Black Forrest falan oynarsan Türkler güçlüdür ama kimse de Black Forest oynamaz zone'da.
Yeniçeri demişsin, oyunun anahtar şeyini unutmuşsun, asla tek bir birime güvenme. Senin tüfekli yeniçerili ordunu çok rahat indirirler castle da (tabii castle a kadar dayanabildiğini varsayıyorum ki bu oyunun uzaması demek, feudalde hunlar tepene öyle bir çöker ki ne olduğunu anlamadan defeat yazısı belirir ekranda ) Savaşın kısa sürmesi de Türklere dez avantaj, uzun sürmesi de. Zira altının biterse kalırsın Türklerle, oysa Hunlarla bastığın cavalry Archerlarla dümdüz edersin herkesi...
İstersen bir ara kapışalım o kadar iddialıysan, öğrenirim hem yeniçeri kullanmayı ben de
Eğer ne oynadığımı sormuşsun: Hun ve Mongol oynuyorum. Arada sırada da Frank oynuyorum ben. |
| |
| Oyuncu |  | 20 Nisan 2004 18:22 (20/04/2004, 18:24) %0 | |
|
alıntı: Gönderen: brumeuX
Türklerle oynıcaksan eğer oyunu feudal da bitirmen gerekiyor =)
When you kill a man, you're a murderer
Kill many, and you're a conqueror
Kill them all...Ooh...Oh you're a god!
Ya da Imperial a kadar savaşı sürdürmen ki bu çok nadir olur genelde
Hele daha feudal agede 1100 ölü olan ve ormanı bitti diye bi tarafın kaybettiği bir oyun izledim ki , izlemesi oynamasından zevkli resmen  |
| |
| Oyuncu |  | 20 Nisan 2004 20:14 %0 | |
|
| Rewendor sen hangi age of empires'i oynuyorsun?Benim oynadığım age of empires conquerors.Bazı konularda haklısın.Ama düşman saldırılarına belirli bir süre dayanırsan işin kolaylaşır.Çünkü bir süre sonra düşmanın saldırı gücü azalıyor.Ayrıca geliyordum a şunu söyleyim benim evde bilgisayarım var onun için cafede oynamıyorum.Ayrıca 80 yeniçeriyi rahat bir şekilde çıkarıyorum.Ayrıca ben random mapta oynuyorum.Dediğin doğru uzun bir süre zorlanıyorum ama bir süre sonra düşmanın saldırı gücü zayıflamaya başlayınca oyunu kazanmak kolay oluyor.Rewendor dediğin doğru ben bilgisayara karşı oynuyorum.Ayrıca hunları çok büyültmeni anlamıyorum.Yeniçeriler zaten bir mancınık ateş ettiği zaman dağılıyor doğru.Ama mancınıklardan kendini koruyunca durum değişir.Ayrıca hunların atlılarından çok bahsediyorsun.Türklerde paladin yok ama paladin olan bir milleti seçince senin hun atlıları paladin karşısında yok olur gider. |
| |
| Oyuncu |  | 20 Nisan 2004 20:36 (20/04/2004, 20:48) %0 | |
|
Abi, zaten bilgisayara karşı oynuyorsan baştan tartışma kapanabilir ama Çok farklı çünkü hakkaten oyuncuya karşı oynamakla.
En basidinden şöyle söyleyeyim: Mouse kullanmazsın neredeyse hiç, oyunun %80ini klavyeden oynamazsan kaybedersin, açılışta 10 sn gecikirsen telafisi olmaz vs
İstersen bi ara deneyelim beraber oynayalım karşılıklı o zaman sen de farkedersin... Bir insana karşı 80 yeniçeri çıkartamazsın. Çıkartılmaz. Zaten ortalama oyun feudal agede çok çok castle da bitiyor, castleda da yeniçeri yapana kadar sen karşındaki dizilir karşına orduyla... Bilgisayara karşı oynuyorsan zaten bu konuda tecrübe eksiğin var demektir. Hakkaten çok farklı şeyler... Zaten normal bir aok:conquerors oyuncusu bilgisayara karşı oyunu hardestta bile 20 dk dolmadan bitiriyo  |
| |
| Oyuncu |  | 21 Nisan 2004 00:58 %0 | |
|
| kesinnikle turkler zaten zone da oynamaya kalktiginizda turklere izin vermiyolar saray askerleri zehir saciyor ondan sonra persler geliyor filler ve pala lar birarada onca yildirr bu oyunu oynarim bu iki irktan daha iyisi yok |
| |
| Oyuncu |  | 21 Nisan 2004 13:35 %0 | |
|
japonlar! 40 trebluchet(chemistry olmadan) deneyin ve görün!
(geliyordum kızma ) |
| |
| Oyuncu |  | 21 Nisan 2004 15:05 (21/04/2004, 15:07) %0 | |
|
alıntı: Gönderen: kontendoo
kesinnikle turkler zaten zone da oynamaya kalktiginizda turklere izin vermiyolar saray askerleri zehir saciyor ondan sonra persler geliyor filler ve pala lar birarada onca yildirr bu oyunu oynarim bu iki irktan daha iyisi yok
Hayır, tam tersine kimse bu ırkları seçmiyor. Yoksa bunların izin alamaması gibi bir şey yok. Zaten herhangi bir ırkın izin alamaması saçma. Ha land nomad oynarken çinli seçersen belki o tepki çeker. Ama oyunun en güçlü ırkları hunlar moğollar ve aztekler. Tüm dünya çapındaki oyuncuları ve oyunları izleyin göreceksiniz zaten hepsinin bu üçü etrafında döndüğünü. Saray askerleri dediğin yeniçerileri sen 1 çıkartırken moğol o paraya ve çok daha kısa süreye bir ordu kurar cavalry archerdan.
Perslere gelince, alınma ama sadece bilmeyen adam statistiklere bakıp "ana fil en güçlü kesin budur" derken seçiyor zone da başkası seçmiyor. Hele fil ve pala basarsan adam senin ordunun 10da biri fiyatına yine pikemanle alır seni.. |
| |
| Oyuncu |  | 21 Nisan 2004 20:37 %0 | |
|
| Oncelikle soyle soyleyeyim turkler oyunun en **** irkidir cunku pikemani ve elite skirmisher i yok ve 2 birim rush konusunda uzmandir ve uretimde de turklerin artisi yok sadece altini hizli cikartiyorlar hun ise en saglam irk nedeni basit ev derdin yok ilk caglarda kafadan 180 ila 210 odun kardasin ayni zamanda iscilerin evle de ugrasmiyor ama pers de cok iyidir +1 isci +50 food ve town centeri da hizli calisiyor bence bu iki irk cok saglam hem 2 irkin her elemani var turkler ise en kotu irktir |
| |
| Oyuncu |  | 22 Nisan 2004 07:49 %0 | |
|
Arkadaşlar ben bu tartışmayı bitirmek için size sizlerin seçtiği ulusların özelliklerini vereceğim.
THE BRITONS
Ana Birimi: Longbowman
Artı özellik: Archery Ranges: 20% faster
Town Centers fiyatı: -50%
Foot archers: +1 uzaklık Castle Age, +1 Imperial Age (for +2 total)
Shepherds 25% daha hızlı
Teknoloji ağacınızı oluşturduğunuzla, her tür savaş taktiğinizde mutlaka Longbowları kullanın. Özellikle Knight ve Cavalierdan oluşturulmuş bir bölüğün arkadasına yerleştirirseniz ortalığı harap edebilirsiniz. Dönemlere göre çıkan Light Cavalierler üzerinde fazla durmayın ve Cavalierı bekleyin.Direkt atak bölüklerinizin çoğunluğu Longbow ve Knight olsun.
THE JAPANESE
Ana Birimi: Samurai
Artı özellik: Galleys +50% LOS
Fishing ships 2x HPs; +2P armor; +5% daha fazla çalışıyorlar(Dark Age), +10% Feudal Age, +15% Castle Age, +20% Imperial Age
Mill, lumber camp, mining camp fiyatları : -50%
Infantry attack 10% faster Feudal Age, 15% Castle Age, 25% Imperial Age.
THE TURKS
Ana Birimi: Janissary
Artı özelliği: Gunpowder birimler 20% hızlı üretiliyor
Gunpowder birimler +50% HPs
Barut teknolojisi arama fiyatı : -50%
Gold miners 15% daha hızlı çalışıyorlar
Kimya bedava
Light Cavalry geliştirmek bedava
Oyunun en iyi ırklarından biri. Tarih gerçeklerinin aksine en hızlı teknoloji gelişimi gösterip, ateşli silah kullanımına geçen ırk. Son devire geldiğinizde eğer kaynaklarınızı iyi ve verimli işlediyseniz, çok güçlü bir ordu kurabilirsiniz.
Diğer ırkların çoğundan daha hızlı Archer ve Infantryleri var. Ufak bölükler halinde hareket ederek savaşabilirsiniz. Japonlarla oynarken Samurailerden kurulu bir bölük kurmadan oynamaya çalışırsanız aptalca oyunu kaybedersiniz. Galleyler(Savaş gemisi) normalden 2 kat daha uzak menzilliler, onları kullanırken buna da dikkat edin. Japonlar en atak oynamaya yatkın ırk olduğundan stratejinizi Castle Agee kadar ekonomi üzerine olsun. Bu devirden sonra tamamen orduya eğilin ve güçlü bir ordu kurmaya çalışın.Birimler arasında pek güç birliği olmasa da rakibinize göre, Heavy Cavalry Archer ve Samurai ağırlıklı bir ordu işinizi görür. Japonların Imperial Agede Siege (Mancınık,Scorpion...) diğer ırklara nazaran güçsüz olduğundan onların ağırlıklı olduğu bir ordu kurmamaya bakın. Son olarak Japonların hem Wonder kurma hem de onlara saldırma olayları çok zayıf bunu dikkate alın.
Son olarak denizcilikte çok ileri olduklarından bu özelliklerinden faydalanın. Hatta ilk atağınızı ve direkt Galleyler ile başlatın ve bir bölük ile düşmanınızın olası bir Monk-Convertion saldırısından Galleylerinizi koruyun.
THE TEUTONS
Ana Birimi: Teutonic Knight
Artı özelliği: Birimleri din adamlarının uyguladıkları Coversation olayına daha dayanıklı.
Monklar 2X daha uzağı iyileştirebiliyor
Kulelerde 2X birim oluyor, normal garnizonlardan 2X daha fazla ateş kabiliyetleri var.
Murder Holes bedava.
Farms cost -33%
Town Center +2 attack/+5 range
Din konusunda ileri bir ırk. Monkları sayesinde çok iyi defans yapabilir ve az savaşarak zafere gidebilirler. Bunun yanında Guard Towerları diğer ırklarınkilerden çok daha güçlü. Dolayısıyla atak yerine savunma kurgusu üzerinde durulması gereken bir ırk.
THE PERSIANS
Ana Birimi: War Elephant
Artı özelliği: Knights +2 attack vs. archers
+50 wood, food ile başlıyor.
Town Centers, Dock 2X HPs; +10% Feudal Age, +15% Castle Age, +20% Imperial Age fazla çalışırlar
Ekonomik strateji kurulumuna en elverişli ırk.Town centerı daha hızlı çalışıyor. Daha hızlı işçi üretmesi daha hızlı kalkınabileceğinizi gösterir. Orduları ağır olduğundan vur kaç olayına girmeyin çok asker kaybedersiniz. Özellikle Mongollar gibi hızlı ırklarla karşı zaafı olan bir ırk.
THE FRANKS
Ana Birimi: Throwing Axeman
Artı özelliği: Knights +2 LOS
Castles cost -25%
Knights +20% HPs
Farm bedeva Upgrade oluyor (Mill gerekir)
Oyunda kolay ilerlemek için en elverişli ırk.Knightları çok güçlü. Castleları ucuz. Bu sayede hem atak hem savunmada üstünlük sağlayabiliyorlar. Genel olarak birimleri hayli hızlı. Ani ataklar yapabilir veya savunmada bekleyebilirsiniz. Her türlü savaş stratejisine uyum sağlayabilir. Favori ırklarımdan...
THE BYZANTINES
Ana Birimi: Cataphract
Artı özelliği: Monks: 3 kat hızlı Heal ediyor
Binaları: +10% HPs Dark Age, +20% Feudal Age, +30% Castle Age, +40% Imperial Age.
Camels, skirmishers, Pikemen fiyatları: -25%
Fire ships +20% attack
Imperial Agede -33% fiyatlar düşüyor
Bana göre oyundaki neredeyse en güçlü ırk. Devir ilerledikçe binaları güçleniyor ve fiyatlar düşüyor. Teknolojisi en hızlı ilerleyen ırk. Denizde de fena değiller. Tereddüt etmeden seçebilirsiniz. Eğer düşmanınız ise teknolojisi ilerlemeden, en azından Imperial Agee geçmeden saldırmalısınız.
THE GOATHS
Ana Birimi: Huskarl
Artı özelliği: Barracks 20% faster
Infantry fiyatı - 10% Feudal Age, -15% Castle Age, -25% Imperial Age
Infantry +1 attack vs. buildings
Villagers +5 attack vs. wild boar
Imperial Agede +10 nüfus
Ordunuzun belkemiği Infantryler olacak.Her devirde fiyatları düşüyor.Belki de kaynak biriktirmenizin yararlı olabileceği birkaç ırktan biri.Bunun yanında binalara çok iyi saldırabiliyorlar. İlk olarak bina bazlı saldırılar düzenlerseniz, rakibi daha çabuk yenebilirsiniz. (Askeri binalara...)
THE MONGOL
Anabirimi: Mangudai
Team Bonus: Scout Cavalry, Light Cavalry +2 LOS
Cavalry archers %20 daha hızlı ateş ediyorlar
Light Cavalry +30% HPs
Hunters 50% daha hızlı avlanıyorlar
Hızlı atak yapmadığınız taktirde genellikle sizi sefil etmeye meyilli bir ırk. Özellikle ekonomi stratejisi üzerine oynayacaksanız bu ırkı pas geçin. Çünkü teknolojileri geri kalıyor ve uzun vadeli birikim stratejisini kaldıramıyor. Cavalry Archerları normalden hızlı ateş ettiklerinden ordunuzun geneli bu adamlardan kurulu olsun ve hızlı atak yapıp vurun kaçın.
THE VIKINGS
Ana Birimi: Longboat, Berserk
Artı özelliği: Docks cost -33%
Warships cost -20%
Infantry +10% HPs
Feudal Age, +15% Castle Age, +20% Imperial Age Wheelbarrow,
Hand Cart bedava
Oyunun dengesiz ırklarından biri. Her ne kadar denizcilikte iyi gibi görülüyorlarsa da denizcilik bonusları faydasız. Sadece daha ucuz olduklarından dolayı kullanabilirsiniz. Ama kara savaşına yönelirseniz daha akıllıca olur. Infantrylerin ön planda olduğu bir ordu kurun.
Hun,Aztek,Maya ve Kore'nin özelliklerini bulamadım. |
| |
| Oyuncu |  | 22 Nisan 2004 07:50 %0 | |
|
| Bu yukarıdaki bilgiler başka bir siteden alıntıdır. |
| |
| Oyuncu |  | 22 Nisan 2004 12:03 (22/04/2004, 12:08) %0 | |
|
Sadece o bilgilere göre oynanmaz ama selim. Her ırkın yapabildiği ve yapamadığı ünitelere de dikkat etmesi gerekir. Türklerin ne yüzden çok rezil olduğunu arkadaş açıklamış. Açıp biraz zoneda oynamanı tavsiye ederim. Çünkü uluslararası bir yargı vardır oyuncular arasında. Kaç sene oynarsa oynasın biri bu oyunu multiplayer oynamadan newbieden (yeni, bilgisiz) öteye, zoneda oynamadan da rookieden (çaylak) öteye gidemez. Bu kuralı ben koymadım, dediğim gibi uluslar arası bir yargı bu. Bilgisayara karşı oynamak insana hiçbir şey kazandırmaz neredeyse. Eğer zone'da oynarsan da Türklerle oynayan hiç kimseyi göremezsin.
Ayrıca dediğim gibi bırak da bu işi biraz, bilelim, oyunda 2 saniyenin hesabını yapan, yıllardır dünyanın her yanındaki rakiplere karşıy oynayan ve oyun izleyen birileri de bir şeyler bilsin di mi? Türklerle hiçbir şansın yok rakiplere karşı. Ne skirmisherlar upgr. oluyor ne spearmanlar. Bunları bilgisayara karşı kullanmazsın ama multiplayer oyunlar neredeyse tamamen bu birimlerin üzerinde döner.
Ha, bir de bir çok detay var orada senin yazmadığın. Bir de Türklere japonların özelliklerini de yazmışsın o da ayrı Ha bir de bak ne diyor? "Son devire geldiğinde" diyor Türkler için, yani imp. age... İmp. age e kadar süren o kadar az oyun var ki.. Oyunların %1i ya var ya yok. Ufak detaylara gelince: Mesela mayaların(dı sanırım uzun süredir oynamıyorum ben de zoneda falan) farmlarda kadın işçileri erkeklerden daha hızlı çalışıyor. Bunu kaç kişi bilir acaba? Dediğim gibi multiplayer oynamadan kimse doğru yargı yapamaz bu oyun hakkında. Dediğim gibi istersen bir ara multi atarız. Ben de uzun süredir düzgün oynamıyorum çok şey kaybetmişimdir ama farkı görürsün. Zone'da zaten Türk seçenlere hiç rastlayamazsın. |
| |
| |