| Yazar | Konu: Onursuz zaknafein!!! |
| Oyuncu |  | 13 Temmuz 2002 19:12 %0 | |
|
Ikı dakka geyık yapalım dedık burnumuzdan getırdınız yemedıgımız laf kalmamaıs ha.
Evet FRP oynarken cok dayak yedım ama DM degıl playerken. (Ordakı 4 yıl GM lık ısın geyık kısmıydı bırılerı cıddıye almıs 5 yıldır FRP oynarım) Dayak yemenın sebebıyde Dwarf olarak fazla ınadım ve gıcıklıgımdır.
3rd edıtıonda paladınler Dragon feara check atar artı madness degıl sadece feardır tabı ıs confuse kadar gıdebılır ama Madness asla (Second edıtıon dersen orda Madness olması ımkansız zaten second edıtıonda madness permament)
Valthoron dostum 3. ed kıtanlarının hepsı aynı anda pıyasaya suruldu 2. ed dekı hataya tekrar dusmek ıstemedıler.
Paladınler ıcın olmek degıl ıyılık adına (tanrıda degıl ıyılık ve barıs) bırseyler yapmak onurdur. Boku bokuna geberen bı paladını Dm handsbooks bıle "salak" olarak gorur.
Dragonları zekı olmaları konusunda ve tame etme durumuna gelınce Whıte Dragonlar dısında hıc bır Dragon taem edılemez (sadece uretım hatası olan Whıte dragonlarıda ancak Red Dragonlar tame edebılır kı ne kadar tame denebılır buna oarası baska bır tartısma)
Chaotic Dragonların ınsan formuna gırmek gıbı bı derdı yoktur zaten. Metalıclere gelrıselk Gold ve sılverın dısındakılerın ole huyları yoktur. Gold Cok gereklı oldugun varlıkları korkutmama ıcın sekıl degıstırebılır. Sılver baska bı muammadır Adamın butun zevkı Human disguise da satranc oynamaktır.
AWPtargetcıgın D&D de arcane buyu sozlerini hepsi Dragonia dilindedir ve oldukca buyuk brı kısmı Dragonlar tarafından sekıllendırılmıstır Dragonları buyuyle yenebılecegını ıdda etmek, bır ıngılızden daha ıyı bır aksanla ıngılızce konustugunu ıdda etmeye benzer.
Ikı dakka geyık yapıcaktık burnumuzdan getırdınız yanı.
Soul The Dwarven Berserker (alderia) |
| |
|
|
| Oyuncu |  | 13 Temmuz 2002 19:13 %0 | |
|
Zaratan 2. editionda vardı, 3. de var mı hatırlamıyorum.
Dragonların büyü resistancelerini geçebilirsen dediğin büyüleri atarsın
Ve Dragonlar Titanlarla aynı seviyede hatta daha güçlü yaratıklardır, yani god diyemezsin ama bir nevi semi-god diyebilirsin. |
| |
| Oyuncu |  | 13 Temmuz 2002 19:14 %0 | |
|
Zaratan 2. ed de vardı hatta bır cok kotu anım vardır kendılerıyle ama ne yazıkkı 3.ed de yok 
| |
| Oyuncu |  | 13 Temmuz 2002 19:16 %0 | |
|
Bu arada konuyo saptırmıyalım lutfen Sher kardesımız Zak kardesimizi acıkca sefersızlıkle suclamıstır.
| |
| Oyuncu |  | 13 Temmuz 2002 19:24 %0 | |
|
quote: Gönderen: Flezen
Bu arada konuyo saptırmıyalım lutfen Sher kardesımız Zak kardesimizi acıkca sefersızlıkle suclamıstır.
Soul The Dwarven Berserker (alderia)
afasdfsda yaa canım FRP oynamak istiyo adam yok ya... DM yok kardeşim ben DM olamam ben deliyim çünkü... Bi kere denedim beceremedim... 3. level adamların karşısına Troll çıkarınca dayak yiyodum 
Saygılar,
Sherlinda
|>E-MaiL yolla! <| |
| |
| Oyuncu |  | 13 Temmuz 2002 19:25 %0 | |
|
Paladinler kesinlikle ve mutlak olarak korkusuzdur. Bir Paladin tanrısına olan imanını koruduğu sürece her türlü mind affecting, spell, spell-like, ve supernatural fear etkilerine ve Tarrasque, ejderhalar gibi yaratıklarda bulunan terror etkilerine tamamiyle immune durlar. Paladinler tanrı olmasalar bile tanrıların dünyadaki yansımalarıdır,bunu akıldan çıkarmamak lazım.
Bir ejderhanın evcilleştirilmesi masaüstü konseptinde imkansızdır, ejderhalar çok güçlü olmalarının yanı sıra aynı zamanda çok kibirli varlıklardır, kedi köpek gibi bir efendiye itaat etmeleri imkansızdır. Bu sadece UO da tamer karakterler gelişince güçsüz kalmasın ve oyuna renk katsın diye konulmuş bir olaydır.
"Büyücü büyüleri" (wizard&sorceror spells a.k.a. arcane spells) ejderha dili olan "Draconic" ile oluşturulurlar. Bu durumdan bir ejderhaya karşı büyü kullanmanın faydasızlığını çıkarabiliyoruz. Ejderhaların hepsinin insanüstü yeteneklerde büyükullanıcıları olmarının yanısıra doğal olarak büyüye karşı oldukça güçlü bir dirençleri vardır.
Tarrasque animal intelligence olduğu ve aynı zamanda unique bir yaratık olduğu için ejderhadan korkmayabilir, ancak uçmayı bilen ufak bi ejderha bile yerde yürümeye mahkum olan Tarrasque'ı altedebilir.
25. level bir büyücü durumunda savaştığı ejderhanın yaşına bakar. Yaşlılık evresine girmemiş bir ejderha 25. level bir büyücü için kolay bir avdır. Ancak masaüstünde 25. level büyücü gibi şeyleri hiç bir mantıklı DM'in ortalığa salmayacağı aklınızda bulunsun, "Ben Elminster'im!" diye bi yanlış anlama olmasın.
Zaratan AD&D 2nd Edition da vardı. Saygıdeğer bir varlık olmakla beraber yine uçabilen ve büyükullanıcısı olan ejderhalara karşı fazla bir şansı yok gibidir. Hoş,hangi ejderha Zaratan'la dalaşır orası da ayrı bir konu.
Bir Hadeng-i Can Güdazı ahdır sermayesi,
Biz bu meydanın nice çabük süvarın gormüşüz... |
| |
| Oyuncu |  | 13 Temmuz 2002 19:27 %0 | |
|
Ulan biz mesajı kotarana kadar millet edecek laf bırakmamış euhe 
| |
| Oyuncu |  | 13 Temmuz 2002 19:29 %0 | |
|
Zaratanı kucumsemıyelım Anciente kadar her cesit Dragonu rahatca Haklıyabilicek gucle bır varlıktır kendısı. Hatta Great Wrymlerede kolay kolay yem olmaz ama en sonunda bır yemdır orası dogru.
| |
| Oyuncu |  | 13 Temmuz 2002 19:32 %0 | |
|
quote: Gönderen: Flezen
Zaratanı kucumsemıyelım Anciente kadar her cesit Dragonu rahatca Haklıyabilicek gucle bır varlıktır kendısı. Hatta Great Wrymlerede kolay kolay yem olmaz ama en sonunda bır yemdır orası dogru.
Zaratan'ın (olmayan) manevra ve hareket yeteneklerini düşünürsen uçan bir ejderhayı altetmesi zor. Ama maşallah boyu-posu ve dehşet kabuğu sayesinde ejderhanın da onu altetmesi zor. Sınırsız sürede düşünülürse ejderha üstün gelir ama.
| |
| Oyuncu |  | 13 Temmuz 2002 19:33 %0 | |
|
Neys şu Neverwinter Nights çalışçak mı ona bakiim minimum'un bi parmak üstündeyim..
| |
. |
| Oyuncu |  | 13 Temmuz 2002 19:35 %0 | |
|
Sakın deneme bı an Grafıklere tav olup sonra husranla bıtıcek dururm (ha tabı bıde lady Arabeth var ama o baska -bı farewel dıyısı verkı uf-)
| |
| Oyuncu |  | 13 Temmuz 2002 19:58 %0 | |
|
Hoşgeldin Xasf, seni forumlarda özledik. Biz burda debelenirken sen maşallah tatil keyfindeydin.
Hehe, paladin ve dragon konusu açıklığa kavuştu nihayet
|
| |
| Oyuncu |  | 13 Temmuz 2002 19:59 %0 | |
|
quote: Gönderen: Karpuz
Gönderen: Flezen
afasdfsda yaa canım FRP oynamak istiyo adam yok ya... DM yok kardeşim ben DM olamam ben deliyim çünkü... Bi kere denedim beceremedim... 3. level adamların karşısına Troll çıkarınca dayak yiyodum
Saygılar,
Sherlinda
|>E-MaiL yolla! <|
Sizinki yine iyi, bizim hırsını alamayan ilginç bir DM arkadaşımız zamanında 2. level karakterlerin karşısına DeathKnight çıkarmıştı  |
| |
| Oyuncu |  | 13 Temmuz 2002 21:15 %0 | |
|
Biri bana Zaratan ve Tarrasque'ın noolduunu anlatabilir mi?
Hatta renkli bir anlatıcı uzun uzun hikayesiyle anlatırsa zevkle okurum.
PS: Tarrasque gibi bir kamyon şöförünü kahkahaya boğacak bir özel ismi ilk başta şaka sndım LoL
Röh |
| |
| Oyuncu |  | 13 Temmuz 2002 21:28 %0 | |
|
quote: Gönderen: __Manyak__
Biri bana Zaratan ve Tarrasque'ın noolduunu anlatabilir mi?
Hatta renkli bir anlatıcı uzun uzun hikayesiyle anlatırsa zevkle okurum.
PS: Tarrasque gibi bir kamyon şöförünü kahkahaya boğacak bir özel ismi ilk başta şaka sndım LoL
Röh
Zaratan su kaplumbağası ama biraz büyük... Sırtı bir ada... Yani bayaa büyük... Sırtında ada var... Tarrasque (söylediklerimde hatalar olabilir) tanrıların insan popülasyonunu düşürmek için 300 yılda bir yaratıp saldığı insan yiyen dev boyuttaki bir yaratık...
Saygılar,
Sherlinda
|>E-MaiL yolla! <| |
| |
| Oyuncu |  | 13 Temmuz 2002 22:07 %0 | |
|
Tarrasquecıgımız artık dısarıya daha cok cıkıyo ve daha uzun sure kalıyo yanı 3. ed'da
| |
| Oyuncu |  | 13 Temmuz 2002 22:25 %0 | |
|
olabilir 3rd çok oynamadım...
Saygılar,
Sherlinda
|>E-MaiL yolla! <| |
| |
| Oyuncu |  | 13 Temmuz 2002 22:34 %0 | |
|
FRPdeki hemen hemen tüm fantastik yaratıklar gerçek dünyadaki hikayelerden, 1001 gece masalları vs gibi masallardan, mitolojiden, eski insanların inanışlarından, incil, kuran gibi kutsal kitaplardan ve antik kitap ve yazıtlardan alınmıştır.
Zaratan (tam olarak hatırlamıyorum ama sanırım 1001 gece masallarının birindeydi) okyanusta yaşayan, sürekli uyuyan ve oradan oraya sürüklenen dev bir kaplumbağadır. Sırtındaki kabuğun yüzeyi yüzyıllarla değişmiş, bir ada şeklini almıştır. Kısaca yüzen adadır. Bu adada göller, dağlar hatta ormanlar bulunabilir. Zarar verebilmek için minimum +4 lük silah (ki en güçlü silah +5 tir D%D de, sadece Ravenloftta 1 tane +6 silah vardır o da Sword of Kas olup tanrısı tarafından Kas isimli avatara verilmiştir) ile vurulması gerekir
Tarrasque ise (yine bildiğim kadarıyla Frenk-roman mitolojisinden alıntı) devasa bir yaratıktır. Aslında ona hayvan demek daha doğru olup Bir ejderden daha büyüktür. 2 ayak üzerinde yürür, kambur durur ve pençeleri boynuzları ve insan boyundan çok daha uzun dişleriyle dehşet saçar. Dünyada sadece 1 tane olduğuna inanılır çünkü aynı anda 2 tane gören yoktur, ama kesin olarak sayısını bilen yoktur. Eski D&D oyununda (2nd Edition) 1000 yılda bir uyanan, önüne çıkan canlı-cansız herşeyi yiyen ve sonra 1000 yıl boyunca bunları sindirmek için kimsenin bilmediği bir yerde (ki o boyda birşeyin gizlenmesi oldukça zor olduğundan sihirli bir yer olduğuna inanılır) uyuyarak yediklerini sindirir.
Eğer öldürülürse derisinden kimsenin zarar veremeyeceği zırhlar yapılır, ve gizli ininde binlerce ejderhanın biriktiremediği kadar hazine olduğu söylenir. Bunların büyük çoğunluğu da onu öldürmek isteyen cesur savaşçıların sihirli silah ve zırhlarıdır. Yine Tarrasquenın derisine gömülü binlerce elmas ve değerli taş olduğu da söylenir. Ayrıca bir vampirden çok daha hızlı şekilde "rejenerasyon"u vardır. Tam olarak öldürülmesi için HP sinin -50(ydi galiba)e kadar düşürülüp bedeni parçalandıktan sonra çok güçlü bir büyücünün "wish" büyüsü (ki oyundaki en güçlü büyüdür o zamana ait, tam anlamıyla dilek büyüsüdür, bunu Alaaddin'in cininin yerine getirdiği dileklere benzetebilirsiniz) ile bu yaratığın tamamen yok olmasını, bir daha asla ortaya çıkmamasını ve bu dünyaya asla ayak basmamamasını dilemesi gerekmektedir. Zarar verebilmek için minimum +3 silah gerekiyordu sanırım.(Tarrasquenun 3rd edition açıklamasını okuma fırsatım olmadı 2nd editionda böyleydi)
Umarım yardımcı olabilmişimdir. (Bu mesaj 13 Temmuz 2002 22:36 tarihinde RewendoR tarafından güncellenmiştir) |
| |
| Oyuncu |  | 13 Temmuz 2002 23:18 %0 | |
|
Tarasque ın 2. ed ıle 3.ed arasında pek farkı yok sadece wısh e mıracle da eklendı o kadar.
Zaratan a ıse x-men Classic sayi 1 bıle rastlıyabılrısın.
| |
| Oyuncu |  | 14 Temmuz 2002 00:17 %0 | |
|
Dragonlar demişken NwN de oyunun bir yerlerinde 2 corrupted copper dragon çıkıyor .18. lvl Elven Paladin olarak 5-10 git gel ile halledilebiliyor.Bu bölüm cidden çok saçma olmuş oyunda.(2 dragon vs ben+henchman)
Commander of Alderia |
| |
| Oyuncu |  | 14 Temmuz 2002 01:24 %0 | |
|
quote: Gönderen: Galpath
Dragonlar demişken NwN de oyunun bir yerlerinde 2 corrupted copper dragon çıkıyor .18. lvl Elven Paladin olarak 5-10 git gel ile halledilebiliyor.Bu bölüm cidden çok saçma olmuş oyunda.(2 dragon vs ben+henchman)
Commander of Alderia
Hehe dur bakalım, daha level 6 Human Paladiniz, takıldık biyerlerde kaldık iyi mi  |
| |
| Oyuncu |  | 14 Temmuz 2002 01:33 %0 | |
|
Bu hilkat garibelerinin resimlerini bulabilen olursa cok sevinirim
This is my gift,this is my curse.Who am i?
İ am Zaknafein.... |
| |
| Oyuncu |  | 14 Temmuz 2002 06:07 %0 | |
|
Hocam bence Tarrasq ı manyak ezmişsiniz
1 degil 3 5 dragonla dansedebileceğine inanıyorum.
Tarrasq ın inanılmaz bir zıplama kabiliyeti oldugunuda biliyorsunuz sanırım, zıplayarak
dragonu 1 tırnak darbesiyle öldürebilecek güce sahiptir.
Statlara dikkat edin biraz..
Dragon ve tarrasq
aynı kategoride incelenemez
Saygılar... |
| |
| Oyuncu |  | 14 Temmuz 2002 06:23 %0 | |
|
+ burda zaratan ın lafını yapmanız bile çok komik zararsız gariban hayvanın tekidir zaratan
Saygılar... |
| |
| Oyuncu |  | 14 Temmuz 2002 12:07 %0 | |
|
http://www.csn.ul.ie/~ulgsoc/tarrasque.jpg
aha bu tarrasque ın resmi zaratanı arıyorum hala
Saygılar,
Sherlinda
|>E-MaiL yolla! <| |
| |
| |