| Yazar | Konu: 1. ve 2.dünya savaşı hakkında ilgilenenler baksın |
| Oyuncu |  | 18 Mart 2002 17:10 %0 | |
|
asıl dikkat çekici nokta kimse 1.ww den bahsetmemiş onu da sonra konuşuruz inşallah
DUALARINLA MI YAŞADIM Kİ BEDDUALARINLA ÖLEYİM?
ozso@hotmail.com
aysikuü: birdörtdokuzaltısekizbeşüçyedisıfır
[VIP] |
| |
|
|
| Oyuncu |  | 18 Mart 2002 18:45 %0 | |
|
Valla haklısın. Ama 1. dünya savaşı siper savaşından öteye gidemediği için sanırım pek ilgi duyulmuyor... Bu arada Mossadın fikri çok iyi. Mircden daha ziyade hani şu Yahooda falan varya e-groups mudur nedir. Bence en iyi o olur... Hatta buluşup Sudden Strike oynarız ...
Eğer insan yaşamakta güçlük çekerse,o zaman saban kılıca dönecek ve savaşın gözyaşları geleceğin yeni dünyasını kuracaktır |
| |
| Oyuncu |  | 18 Mart 2002 19:01 %0 | |
|
quote: Gönderen: [VIP]~BLITZKRIEG
Gönderen: =TuO=
bu arada josef mengelenin öldürdüğü çocuk sayısı 1,5 milyon civarı
sıkı yazdın ha... 1,5 milyon insan ne demek bilion mu...?
bu arada adlof einchman gaz odalarının mucididir o adam savaştan sonra arjantine kaçmış ve onu mossad bulmuş sorguda gerçek adını sorduklarında tereddütsüz sölemiş...
israil de asılmadan önce son isteğini soranlara umarım hepimiz arkamdan gelirsiniz demiş...
ozso@hotmail.com
[VIP]
(rakam U.S. Holocaust Memorial Museum'dan alınmıştır... ) sitesi varsa bi gir bak derim bende ilk öğrendiğimde (slayerın angel of death şarkısı için araştırma gibi bişiiler yapıyodum, lisede dönem ödevim gibi bişiidi çünkü orda tanıştım mengele ismiyle) aynı tepkiyi verdim, bu tahmin edilen en yüksek değer ama çoğu araştırmacı yinede 1,2 milyondan aşşağı olamayacağı görüşünde...
Eichmann hakkında dediklerin doğru ama benim orda bahsetmek istediğim şey orda olan tüm tıbbi felaketlerin bir numaralı sorumlusunun Mengele olduğu idi, ve gaz odalarını en fazla kullandıran kişi olma istatistiğinide elinde bulunduruyor olması...
İnTikAm SoğUK YeNMesİ GerEKen BiR YeMEkTiR... |
| |
| Oyuncu |  | 18 Mart 2002 20:01 %0 | |
|
tarihe her zaman meraklıyımdır.hey yerde bilenlerle ve anlayanlarla konuşurum.ayrıca perşembe günü trt 1 deki dizi sanırım süper bişey olacak!
Armageddon is Here |
| |
| Oyuncu |  | 18 Mart 2002 20:11 %0 | |
|
Beyler ben savastaki gizli kalmis olaylari cok merak ediyorum.Ornegin Amerikalilarin yaptigi isinlama deneyi filan...Boyle bilgilerle ilgilenen varsa icq da konusabiliriz. icq: 35522792
Savasta gizli kalmis deneylere ve silahlara karsi gercekten anormal bi merakim var.umarim icinizde ilgilenen ve merakli olanlar vardir... |
| |
| Oyuncu |  | 18 Mart 2002 20:35 %0 | |
|
Evet neyler ya red alert teki chronospere olayinin gercek oldugu iddia edilir ve ben buna inaniyom.Roswell de resmi temaslari baslatan ABD , isinlama olayini yapmaya calismis fakat becerememistir.Hatta bunun kitabini okumustum bi de filmi vardi.Kitabin adi "Yok oldu". Sanirim 2. dunya savasi sirasindaydi; tam murettebatli bi destroyeri " merak etmeyin bi deney yapcaz sadece" diyerek ABD teleport etmeye calisip beceremedi.Olay soyle gelisti:
Gemi gercekten atomlarina ayrilip yokoluyor , denizin uzeri bombos kaliyo(Gorgu taniklari boyle diyo). Sonra tekrar ortaya cikiyo bi sure gectikten sonra. Fakat murettebat , geminin uzerine yapismis , insan vucutlari ve kollar bacaklar , inorganik maddenin icine gecmis olarak bulunuyo.Her yerde et parcalari, vs.Gemiye yapismis olarak ortaya cikiyo. ABD de tabi ortbas ediyo bole bisi olmadi falan filan.Bi adam, taniklara falan ulasiyo ve bunu yaziyo.Tabi olayi gorenlerin cogu kafayi siyirmis , ve korkutulmus tipler.Arastiran da ya murettebattan birinin cocuguydu , ya da ole bisiydi.Ben area 51 e ve "gray" diye tabir edilen uzaylilara inandigim icin de olaya inandim.
Anektod:Red alertte de icinde insan olan unitler(apc vs) isinlayinca oluyolardi hatirlarsaniz.Olay tamamen burdan alintidir |
| |
| Oyuncu |  | 19 Mart 2002 19:59 %0 | |
|
bunu ilk defa duyuyorum ama inanması imkansız çünkü şu anda bile ışınlamanın I harfi bile yapılamıyor ki o zamanki teknoloji şimdikinden çok daha geri.zaten öyle birşey yapmış olsalar bile geminin içinde canlı olmazdı.çünkü ışınlanınca maddenin atomlarına ayrışacağını babamda biliyor...
Armageddon is Here |
| |
| Oyuncu |  | 19 Mart 2002 20:39 %0 | |
|
bencede yahoo'da bi grup kuralım bizim için yararlı Blitzkrieg arkadaşıma katılıyorum önemli olan savaşların tekrar yaşanmamasıdır....
GoTt mİt uNS ! |
| |
| Oyuncu |  | 20 Mart 2002 15:58 %0 | |
|
Seifer Almasy , sence adamlar bole bise denediklerini bile dunyaya duyurdular mi? Hayir
Arti devletler yeni teknolojilerini ve sirlarini ole millete duyurmuyolar bilmem farkindamisin?
"Aaa biz radara yakalanmayan ucak kesfettik buyrun siz de bakin" dediler mi hic? |
| |
| Albay |  | 20 Mart 2002 20:52 %0 | |
|
2. Dunya savasi bence Savaslar arasinda en ilginci ve En buyuk Taktik Hatalarinin Yapildigi Bir Savastir...
Bence Almanlar Rusaya Tam zamanında Girdi Plan Cok Basariliydi (BLitzkrieg) Fakat Hitlerin Stalingrad i adi Stalin-grad oldugu icin gereksiz bir sekilde zaiat vererek almaya calisti sonucta yenildi ve savasi kaybetti ...
Normandiya Cikartmasi Cogu kisinin Tahjmin Ettigi gibi kolay olmadi ... Normandiya cikartmasindan once Ingiliz Ve Amerikalilar Ingilterenin Kuzey Kısımlarinda Maketten SEHIRler ORDULAR ınsa ederek Almanlara Cıkartmanın Direk olarak Almanyaya yapilacagini Dusundurtup... Normandiyaya Saldirdilar evet almanlar bunun bir sassirtmaca olabilecegini dusunuyorlardi ama bu kadar buyuk bir sasirtma olabilcegine inanamadılar...
Normandiya Cikartmasindaki Zaiat Orani inanilmaz Derecede Buyuktur ... kıyıya cıkan amerikan askerlerinin canli kalma orani %30 dur . Yani Cıkan 10 kisiden 7 si olmustur ...
Eger amerikalilar atom bombasini bulmaktda 1 sene daha gecikseydi ve Muttefikler Berlini zamanında alamamıs olsalar almanlar bombayi coktan yapip kullanmıs olacaklardi ...
Turkiye ise Savasa Girmeyerek Yapabilecegi en iyi seyi yapti ... Churchill (yannıs yazdiysam affola) ve Rosevelt Turkiye yi savasa sokmak icin ellerinden geleni yaptilar Fakat Turkiye Inanılmaz miktarda Askeri Destek isteyerek (oyalayarak) savasa Girmedi ... Ayrica Almanlar cok buyuk bir yiyecek yardimi Yapildi ... Ve Cogunuzun bildigi gibi Almanlar Edirneye Girdi fakat daha fazla ilerlemedi...
Aklimda Binlerce sey war ama Yazmakla Bitmez Savaslar Kotu Seyler En azindan Artik atom bombalari var da Kuresel bir savas cikamiyor ...
Strenght And Honour !
|
| |
. |
| Oyuncu |  | 20 Mart 2002 21:43 %0 | |
|
ivanhoe kardeşim dediğin olay mantık ilkelerine aykırı.bi kere adamlar ilk önce onu gemiye tek bir adam koyarak denerler.ölmesse herkezi koyarlar.hem maddenin atomlara ayrışacağı kesin olduğu için özel bir kıyafet yapmaları gerekir.e bu da yok o zaman zaten.dediğin tamamen sallama.o zamanki teknoloji zaten bunu elvermez bu da ayrı bir mesele.yani dediğin e kendin bile inanma.
Armageddon is Here |
| |
| Oyuncu |  | 20 Mart 2002 21:51 %0 | |
|
normandiye çıkartmasını trt2 de izlemenizi şiddetle öneririm beyler.10 kişiden 7 sinin ölmesi sadece omaha sahillerinde olmuştur.normandiya koskoca 120km lik bir sahildir.almanlar zaten bu çıkartmayı pek önemsemedi.bu arada ruslarla çok fena kapıştıkları için.hitleri burdan yapılacak bir çıkarmanın çok etkili olmayacağı için.çünkü rusları yenerlerse bu çıkarmayıda durduracağını düşünmüş ve alman genelkurmay başkanının oğlunun mu ne düğünü varmış bu çıkarma esnasında.o yüzden başkan da normandiya daki birlikleri terk edip düğüne gitmiştir.yani kimse çok büyük bir çıkarma beklemiyordur.beklese bile ruslar durdurulduktan sonra normandiya dakiler kolay gelecek diye düşündü hitler ve genelkurmay başkanı.zaten çıkarmanın bir şaşırtması da şuydu.müttefikler normandiyanın iç kesimlerine 1000 lerce paraşütlü asker atmıştır.neticede aşşağıda bir birlik oluşturamadan hepsi ölmüştür.bu da almanları oyaladı tabi.bana inanmayanlar trt2 yi geceleri takip etsin.aynen anlattığım gibi.belki bir ara rastlarsınız...
Armageddon is Here |
| |
| Oyuncu |  | 21 Mart 2002 12:31 %0 | |
|
quote: Gönderen: SeaL_MaXiGeNouS
2. Dunya savasi bence Savaslar arasinda en ilginci ve En buyuk Taktik Hatalarinin Yapildigi Bir Savastir...
Bence Almanlar Rusaya Tam zamanında Girdi Plan Cok Basariliydi (BLitzkrieg) Fakat Hitlerin Stalingrad i adi Stalin-grad oldugu icin gereksiz bir sekilde zaiat vererek almaya calisti sonucta yenildi ve savasi kaybetti ...
Normandiya Cikartmasi Cogu kisinin Tahjmin Ettigi gibi kolay olmadi ... Normandiya cikartmasindan once Ingiliz Ve Amerikalilar Ingilterenin Kuzey Kısımlarinda Maketten SEHIRler ORDULAR ınsa ederek Almanlara Cıkartmanın Direk olarak Almanyaya yapilacagini Dusundurtup... Normandiyaya Saldirdilar evet almanlar bunun bir sassirtmaca olabilecegini dusunuyorlardi ama bu kadar buyuk bir sasirtma olabilcegine inanamadılar...
Normandiya Cikartmasindaki Zaiat Orani inanilmaz Derecede Buyuktur ... kıyıya cıkan amerikan askerlerinin canli kalma orani %30 dur . Yani Cıkan 10 kisiden 7 si olmustur ...
Eger amerikalilar atom bombasini bulmaktda 1 sene daha gecikseydi ve Muttefikler Berlini zamanında alamamıs olsalar almanlar bombayi coktan yapip kullanmıs olacaklardi ...
Turkiye ise Savasa Girmeyerek Yapabilecegi en iyi seyi yapti ... Churchill (yannıs yazdiysam affola) ve Rosevelt Turkiye yi savasa sokmak icin ellerinden geleni yaptilar Fakat Turkiye Inanılmaz miktarda Askeri Destek isteyerek (oyalayarak) savasa Girmedi ... Ayrica Almanlar cok buyuk bir yiyecek yardimi Yapildi ... Ve Cogunuzun bildigi gibi Almanlar Edirneye Girdi fakat daha fazla ilerlemedi...
Aklimda Binlerce sey war ama Yazmakla Bitmez Savaslar Kotu Seyler En azindan Artik atom bombalari var da Kuresel bir savas cikamiyor ...
Strenght And Honour !
evt almanlar çıkarmayı dover de bekliodu...
ozso@hotmail.com
[VIP] |
| |
| Oyuncu |  | 21 Mart 2002 16:10 %0 | |
|
ee konuşalım
ozso@hotmail.com
[VIP] |
| |
| Oyuncu |  | 21 Mart 2002 17:07 %0 | |
|
Beyler, Bayanlar bu konular hakkında konuşmak, bilgi ve fikir alışverişinde bulunmak isteyen lütfen aşağıdaki Icq numarasından beni bulsun...
144092480 |
| |
| Oyuncu |  | 21 Mart 2002 23:16 %0 | |
|
beyler TRT1deki diziyi seyrettim
MÜKEMMEL
steven abiyle tom hanks abimiz döktürmüş yine
"Lets get the hell outta here!!!"
Barney Caughan/Half-Life |
| |
| Oyuncu |  | 21 Mart 2002 23:21 %0 | |
|
olm daha aksiyon başlamadıki.haftaya ki bölüm manyak olacak gibime geliyor.o paradropların büyük bir bölümünün ölmesi lazım.
Armageddon is Here |
| |
| Oyuncu |  | 21 Mart 2002 23:22 %0 | |
|
yaa kardeşim bu ne ya TÜRK ordusuna herkez kötü diyo
BEYLER BU ORDU HAREKET EMRİ ALDIKTAN 3 GÜN SONRA LEFKOŞAYA KADAR İLERLEYEBİLEN ORDUDUR.
SURİYE SINIRINA AZICIK KUVVET YIĞDIK APOYU KOVDULAR KARDAKA ÇIKTIK TIRSIP KAÇTILAR BOSNA, YUGOSLAVYA, SIRBİSTAN, KORE VE SOMALİDEKİ NATO GÖREVLERİNDE EN YARARLI ORDU BİZİMKİYDİ
SÖYLETMEYİN BENİ KARDEŞİM!!!!
| |
| Oyuncu |  | 21 Mart 2002 23:23 %0 | |
|
cidden haftaya manyak olacaz
muhah    
| |
| Oyuncu |  | 21 Mart 2002 23:27 %0 | |
|
quote: Gönderen: Seifer_Almasy
olm daha aksiyon başlamadıki.haftaya ki bölüm manyak olacak gibime geliyor.o paradropların büyük bir bölümünün ölmesi lazım.
Armageddon is Here
haklısın aga, daha ilk bölüm karakterlerin falan tanınması için hafiftende geyik olmuş ama ileriki bölümlerde full aksiyon bence...
| |
| Oyuncu |  | 21 Mart 2002 23:31 %0 | |
|
Seifer almasy ben de sana diorum ki senin bildigin teknolojiyle bu mumkun deil evet haklisin. Ama dedigim gibi bu hepimizin bildigi dunya vatandasi bilgisiyle mumkun degil.
Neyse sen farkli dusunuyosun bu konuda,ben biraz conspiracy tarzi dusunen bi adamim.
Benim gozumde illuminati de gercektir mesela ve 2100 ye gelmeden dunya one world goverment olarak yonetilecektir.Devletler ortadan kalkacak , tek bir devlet olacak. |
| |
| Oyuncu |  | 21 Mart 2002 23:41 %0 | |
|
ben benim bildiğim teknoloji falan demedim.o zaman daha atom bombası yeni yapılıyordu ki sen ışınlamadan bahsetmişsin.mantığınla düşün abartmayalım lütfen.ya zaten ışınlama o zamanda olsa bile dediğin gibi yapmazlardı.nasıl yapacaklarını çok yazdım.devletler sadece avrupa da kalkar bence ki zaten kalkıyor.çünkü burdakilerin kültürü ve dini herşeyi bir kısaca.ama bir komünist çin ile amerika asla birleşmez.kısaca dünya tek bir yerden yönetilmesi ancak savaş zoru ile olur ki bunuda hiçbir devlet yapamaz.
Armageddon is Here |
| |
| Oyuncu |  | 21 Mart 2002 23:46 %0 | |
|
quote: Gönderen: Seifer_Almasy
ama bir komünist çin ile amerika asla birleşmez.kısaca dünya tek bir yerden yönetilmesi ancak savaş zoru ile olur ki bunuda hiçbir devlet yapamaz.
Armageddon is Here
bence haklısın, ayrıca türklerin avrupaya uyum sağlaması yine bunlar kadar zor gibi, belki yunanlılarla olabilir çünkü ortak çok nokta var ama bir ingiltereyle, bir fransayla çok zor bi birliktelik olur türklerinki...
| |
| Oyuncu |  | 22 Mart 2002 02:13 %0 | |
|
Bu kadar yazı okuduktan sonra aklımda kalanlara cevap yazmak istedim...
1) Bence Almanya'nın beklenenden cok daha kısa bir surede yenilmesinin 2 buyuk sebebi var... 1. si olarak italya gibi bir muttefige sahip olmaları ve 2. si ise Amerika'nın onların planlarına gore zamanından once savasa katılması olmustu.
2) Almanya Turkiye'yi almakta zorlanırdı falam tarzı yazılar gordum bikac yerde. O zamanki sartları gozonune alırsak Almanya cok ama cok kısa bir surede Turkiye'yi ele gecirebilecek kapasitedeydi lakin bunu yapmamasınında 2 sebebi oldugunu dusunuyorum. En onemli sebebi stratejik olarak ortadogu'ya saldırmadıktan sonra Turkiye stratejik onemi olmayan bir ulkeydi 2. si ise 1. dunya savasındaki destegimizden dolayı Hitler az da olsa Turk lere sempati ile bakıyordu(tabi ortadoguyu istese bunu goz ardı etmesi cok basitti)
3) Rommel 'in Hitleri oldurme girisimi cok karmasık birseydi. Hitlerin generalleri bunu istemisler ve Hitler'in en buyuk komutanlarından ve guvendigi insanlardan biri olan Rommel'ide yanına cekmek istemislerdi ancak Rommel'in ne kadar nefret dahi etse hitler'e karsı suikast olayına karısmadıgı ancak o generaller yuzunden Hitler tarafından olume zorlandıgı okudugum ve izledigim kaynaklarda fazlasıyla gozuken yazılardı.
4) Erwin Rommel bir yazısında en ii komutanlardan bahsederken Tim montgomory ide yazmıstı ancak ben Montgomory nin Rommel e gore cok yetersiz bir komutan olduguna inanıyorum. Eger Rommel istedigi yakıta ulasabilseydi inanılmaz savas taktikleriyle onu Afrika'da asla durduramazlardı. Durmak zorunda kalan Alman tanklarıyla bile Montgomory le uzunca sure basa cıkmayı basarmıstı (panzerleri ne kadar guclu olursa olsun ondan daha onemlisi kullanılan taktiktir... ))
5) Hitler bir savas dahisi oldugundan bahsediyolar. Kesinlikle yanlıs... Hitler sadece cok ii bir siyasetci ve idol adamıydı. Halkının onun kendi idolune baglanmalarını gercekten cok ii basarmıstı. İkna kabiliyeti ve inandırıcılıgı cok etkileyici bir insandı.
6) Herkes yanlız aklıma gelmisken almanya dan bahsetmis ancak japonya'nın verdigi inanılmaz onur mucadelesi gozardı edilmis bunu da unutmayın lutfen...Eger Atom bombası atılmasa Japonya nekadar zayıflamıs olsada kesinlikle ve kesinlikle teslim bayragı cekmeyecekt. Zati Amerikada bunu bildiginden ve deneyecek yer aradıgından atom bombasını kullanmak zorunda kaldı ama benim hala gecerli olan bir inancım bukadar etkili olabilecegini dusunememislerdi eger dusunseler bu kadar vahsete girebileceklerine inanmıyorum...
7) Savas ta benim uzerimde zeka ve dusunce olarak en cok etki bırakan kisiler general Rommel ve Amiral Yamamato dur...
8) Hangi arkadas soyledi hatırlayamıyorum ama aynen ona katılıyorum. Hitler yanlısta olsa kafasında bir dusunce vardı ve bu dusunceyi gerceklestirmek icin elinden geleni yaptı. Stalin ise amacsız yere resmen "kasap" lık yaparak suclu sucsuz hitlerden cok daha fazla adam oldurmeyi basarmıstı.
9) Cozulemez denilen Enigma makinasının sifrelerinin cozulmesi de ve cozuldugunun farkedilip sifre degisimi yoluna gidilmesi arasında gecen surede Almanlar cok kritik stratejik yerlerde onemli kayıplar vermistir bu da aklınızda bulunsun...
Aklıma bu kadar geldi isteyen herkesle bu konuda chatlesme olayı yapabiliriz...
En güzel günler ilerde yaşayacaklarınız olsun...
http://mp3.stres.net |
| |
| Oyuncu |  | 22 Mart 2002 02:14 %0 | |
|
Off gaza gelmisim uzun yazı olayını abartmısım Okuması zor olmaz umarım sizler icin..
En güzel günler ilerde yaşayacaklarınız olsun...
http://mp3.stres.net |
| |
| |