Kullanıcı adı:
(?) Şifre:
14/10/08 03:44 Toplam 39 oyuncu 56 sunucu 394 kullanıcı siteyi görüntülemekte
Alan: Yardım / Diğer » Ultima Online (Arşiv)
Alana Geri Dön
.
Yazar

Konu: Uygar bir oyunda barbarlar... Hemde daha server acılmadan

CoraX
Oyuncu
05 Temmuz 2000 02:57 %0
Ya cidden anlamıyorum bu ezip gecme, sahiplenme, ustunluk taslama, en tepede olma hırsını. Origin bu oyunu sanırım gerceklige bir alternatif olsun diye yarattı. Insanlar bir arada yasasın, gundelik hayatta yapamayacakları seyleri yapsınlar diye. Oyunun manual inde sosyal olmayı kimseyi rahatsız etmemeyi birlikte yasamayı oneriyor. Vede Foxx gibi bazı insanlar bu daha henuz kurulmamıs serverda diger online oyunlarda oldugu gibi "tepede olma, dolaylı olarak sahiplenme, zorbalık" gibi meziyetleri yaratacagı yada yaratmak istedigi klana hedef secip bunu lanse ediyor.
Foxx inanki seni daha gormeden nefret ettim. Umarım oyunda ayrı kentlerde baslarız...

"Selam bazi insanlar daha dereyi gormeden pacayi sivamislar bende bu akima uyayim dedim.PK ( Person Killer ) guildi kurup kirmizi kirmizi dolasicaz etrafta ve dungeonlari ele gecirip kimseleri sokmayacaz oralara ve britania nin bir bolumunu ele geciricez. Tabi SNN izin verirse ))
SNN'ni kutluyorum.Basaralarinizin devamini diliyorum."

Blackmage.OoO
Oyuncu
05 Temmuz 2000 03:08 %0
Simdi oyunda bir sekilde playerlar arasinda savas olmasi da oyuna tat katan seylerden biri (her ne kadar bu savaslar cok kisisel olarak alinip huzursuzluk yaratabilse de). Fakat oyunda gordugu guclu zayif tum playerlari oldurmek o playerlari oyundan sogutmaktan baska bir ise yaramiycaktir, en sonunda oldurecek adam bulamadiklarinda ne yapicaklar? Gidip bir PK Guildi kurmak yerine bir sehir kurup orda dukkanlar acmak, turnuvalar duzenlemek, insanlara yardimci olmak vs. daha yeni acilan bir serveri desteklemek ve bir suru yeni oyuncuya oyunu sevdirip boylece genis bir oyuncu tabani olusturmak daha yapici degil mi sizce de?

Ha illaki "haritanin yarisini ele gecircez" gibi soylemlere gidiyosaniz da biz de haritanin obur yarisinda oynariz, siz de etraftaki tavuklari vs. oldurursunuz..

ziya_usta
Oyuncu
05 Temmuz 2000 07:58 %0
once sunu soliyim haritanin yarisini ele gecirme lafi geyiginedir koca britania nin yarisini nasil ele geciricez ikincisi zaten pklar bucs den disindaki hic bi sehre giremezler

barbarlik diyosun bu sacma cunku eger osi bunun barbarlik oldugunu dusunseydi bole bi sistem eklemezdi oyuna
su anda oyunda en cok tutulan sey pvp olayidir oyunun en son noktasida diyebiliriz

cunku sonucta senle ayni veya senden daha iyi dusunen karakterlere karsi savasiyosun
monsterlarin taktikleri bellidir sadece dayanikliklarini veya damage lerini yukseltebilirler ama yine sonucta yenilebilir

pvp nin zevkini eger tatsaydin bizi anlardin!

Mr.Speaker
Oyuncu
05 Temmuz 2000 09:27 %0
Corax sonuçta Ultima Online'ın temelinde chaos ve order arasındaki mücadele ve player versus player olgusu var. Ayrıca PK'lar oldukça , kelle avcılarıda olacaktır. Merak etmeyin bizim GM'ler PK'ların kafaları başına iyi ödül verirler
------------------
Mr.Speaker
Spokesman
Public Relations Dept.
Sanane Inc. Online Gaming Community
email: mr.speaker@sanane.com

-Miroglu-
Oyuncu
05 Temmuz 2000 13:21 %0
Corax oyunu henüz oynamadığın konuşmandan belli her oyunda olduğu gibi bu oyunda iyi we kötü war. order ve chaos herkes order olursa ; oyunda alırsın oltanı balığa çıkarsın.

Blackmage.OoO
Oyuncu
05 Temmuz 2000 14:14 %0
Ben hic Ultima Online oynamadim ama konsept olarak ultima online'in hemen herseyini aldigi fakat sadece text bazda oynanan (oynayanlar bilirler) MUDlari uzun bi sure oynadim. Bunlarda da bi noktaya gelince artik yapicak bisi olmuyo ve PK'ya basliyosun bu da oyunu zevkli kilan seylerden biriydi fakat dedigim yeni basliyan oyunculara saldirilmasi ve bu sekilde insanlarin oyundan sogutulmasiydi.. Sonucta insan bilmemkacinci level olunca canavarlar bayar, bunu da gayet iyi biliyorum..

CoraX
Oyuncu
05 Temmuz 2000 18:49 %0
Oyunu oynamadım degil. 1 ay oldu. Ancak benim tepkim geneldir. Diger oyunlarda gorduk klan mantıgının bir avuc serseriyle birlesince nasıl oldugunu. Benim korkum sudur ki zaten sanane uo serveri hazır oldugunda kac kisi oynicazki topu topu, kackisi alacaktır uo box??? Zaten az olan insanlarım hatrı sayılır bi kısmı ortalıga teror estirise noolur halimiz? Burada SNN devreye giriyor. Madem order chaos balance mantıgı var tum Ultimalar da ozaman her kotu icin bir iyi olmalı, aynı duzeyde...
Foxx senin nasıl biri oldugunu bilemem. Ancak yazdıgın msg dan yorumlayabilirim. Pasific shard ın da oynuyorum bende. Orada spesifik birisini izlemek mumkun deil yani seni oralarda bırak gormeyi aynı kentte bile aynı anda bulundugumuzu sanmıyorum. Onun icin ortalıga duzgun msg lar at ki seni oldugun gibi tanıyalım...

ziya_usta
Oyuncu
05 Temmuz 2000 18:58 %0
he sunu unuttum
bizim pk olmamiz kimseye zarar vermez kendileri istemedikce
oyundaki yeni eklenti olan trammel felucca farki var
trammel a asla bi pk giremez o yuzden koskoca bi britania topraklari pk sorunu olmadan yasanabilir...

biz pk olursak mecburen felucca da yasiyicaz
eger savasmak isteyen olursa oraya gelicek
yani yine huzur dolu hayatlarini trammelda monster avliyarak gecirebilcekler

Marsec
Oyuncu
05 Temmuz 2000 19:47 %0
Olm valla niye bu kadar tepki gosteriyonuz pk'lara?? bu bi rpg yani role-play se insanlar gercekte yapamadIklarI veya yapmadIklarI $eyleri yapIcaklar...

AyrIca pk avlamak da guzel olacak
------------------
------------------
Everything has a CoSt!
[CoSt]marsec

Oyuncu
05 Temmuz 2000 20:57 %0
Bu tip bir oyunu hiç oynamadım ama konuşulanlara bakıldığında bunun gerçek bir dünyayı simüle eden bir oyun olduğunu sanıyorum. Eğer gerçek bir dünyayı ve yaşamı simüle ediyorsa bu dünyanın içinde haydutlar, kiralık katiller, barbarlar, hırsızlar hatta sapıklar bile olmalı. Ben bu tip oyunları oynamak isteseydim (ki isterim) gerçek hayatımda yaşayamayacağım şeyleri yaşamak isterdim. Örneğin bir katil olup para karşılığı adam öldürmek isterdim mesela böyle birşey var mı bilmiyorum ama. Bir de zaten gariban olan bir toplumda box oyun almak sanırım yurdum gerçeğine biraz aykırıdır. Orjinal oyunu olmayan giremeyecek galiba ühühühü.
------------------
Microsoft'un Kurucusu. Adi Bill Sattı Beni.
http://srg.sinerama.com

CyBeR-|-LoRD
Oyuncu
05 Temmuz 2000 21:28 %0
Yaw bu guild olayı Pk lar falam britanya olayı nedir açıklarsanız sevinirm biraz yeniyimde bu olayı açıklarsanız sevinirim.

[WoL]Fisto
Oyuncu
05 Temmuz 2000 22:14 %0

Bende bir PK guildine kesinlikle destek veriyorum. Kınamak yerine aksine destek vermemiz gerekiyor bence. Burda adamların yaptığı şey roleplay, heralde gerçek hayatta adamlar milleti kesmeyi biçmeyi hayal etmio.
Barbarlıkla uzaktan yakından alakası yok. Ve sosyal bir bütünlükten bahsediosunuz , onlarda zaten bunu amaçlıo. Ama daha değişik bir şekilde. Adam ben paso tek takılcam demio , guild kurcam dio farkettiysen. Neyse.
Bir diğer tartışmada bu PK lerin oyunu newbieler için oynanmaz hale getireceği. Şöyle söyliyim, WoL (Warriors of Light) clanı olarak UO yada geliyoruz. İsmimizden anlicanız gibide iyi insanları temsil ediyoruz. Britanniada güvenliği sağlamaya ve insanları koruma amaçlı , PK ve hırsız avlayan Order bir guild olucas. Bu bakımdan Foxx gibilerinde kökünü kurutmak bizim için bir zevk olacak

(Bu arada ben yaklasık olarak europe de 8 ay oynadım,bayada bi tecrübem var. Bilip bilmeden konusmuorum yani hehe. WoL un oldukca guclu bır clan olacagına emın olabılırsınız. Katılmak istersenizde burdayıs.. (Önemli kriterlere göre adam alıcas, en basta oyunda sizi tanımamız gerekio yani simdiden adam almıorus heh)

[WoL]Fisto
Oyuncu
06 Temmuz 2000 00:27 %0

Tekrar selam.. bu arada o 8 ay olayını hava atma için felam sölemedim yani oyunu bilenler olarak bilmeyenlere yardım etme ve kendi aramızda konuşma vs. olayı için.
8 ay çokta kısa bi süre sayılmaz aslına bakarsan , dahada devam edecektim ama europa GERÇEKTEN çekilmez bi hale gelmişti. yaklaşık 5 gm lik bi warrior mage im vardı parrying 100 felan o baya iyiydi zaten ama pingi az olan magelere karşı kazanmanın nerdeyse imkanı yok. Çünkü yanına yaklaşamıom çevremde 4 dönüo felan. O zaman dedim bi tamer yaratim en azından canavarlarımın ii pingi olur hehe. Bu seferde tame etmeye çalıştığım canavarlardan kaçamadım haha. Pingin 800+ olmasının dışında birde feci bir packet loss var. routerı felanda çok kötüymüş zaten. O bakımdan oynayamaz hale gelmiştim.. Atlantic e gelmek istedim ve uo marketta vs. bi sürü mesaj bıraktım acc deişmek isteyen var mı felan die , ii bi europe acc sine karşılık. İsteyenlerin hepsi sahtekar çıktı , ondanda vazgeçtim ve iptal ettirdim acc yi.
Tabi bunun üstüne SNN sunucusunun açılması ilaç gibi geldi nerdeyse 5-6 aydır UO oynamıodum, tekrar bi başlangıç yapmak için ideal bi zaman
Bu arada sizin PK guildinize katılmayı düşündüm ama sizin akımınız çok büyüycek gibi bu bakımdan zaten CS de 9 kişi olan WoL clanını UO ya taşıyalım dedik hem rekabet olur hem daha çok eleniriz. Yannız hırs yapmayın , oyunda roleplay olayına gireriz çok kavgada ederis ama forumlara taşımayın bunu hehe Maksat elenmek..
Savaş teklifinizide kabul ederim yanlız şöyle bi olay var. Hepimiz önce newbie başlıcaz 2 tane 50lik skillle. 5-6 gm e gidene kadar ve guildlerin oturması için belirli bi zaman dilimi gerekio. Bu sürec gectikten sonra savas ilan edelim derim ben.
Ha bu arada..

*Fistonun üstünde magic reflection vardır, kal vas flam ı kendisine geri tepen Foxx afallar , 3 hızlı katana darbesinden kaçmaya çalışsada başarılı olamaz. Foxx OOOOOoooooOOOooooo **

(Not : SNN ye saolasın bu konuda harbiden iyi bi girisimde bulundular. Cok zevkli olucak Özellikle PKlerin kafasını kopartıp gelen parayla gönül evlendirmek )

[WoL]Fisto
Oyuncu
06 Temmuz 2000 00:59 %0
Combate cıkmadan once cast etmıstım foxx
İnsan önce bi In Por Ylem yapar demi eahuha

Tame etme yollarını bılıorum zaten 60 lara felam gelmistim sonra wind e gittim magery zaten yüksekti. Ama o mal orclar bile öldürebilio 100 str, 90 magery vs. olmasına ramen. Lagı sen dusunebılıosun heralde. Kesinlikle oynanamaz hale gelmisti.
Ya baska shardda newbie ile baslicaktım aktaracagım biraz parayla, yada bırakcaktım.
Zaten 8 ay oynamıstım atlantic e newbie karakteriyle girip baktım. Europadan cok daha iyiydi. Ama genede 100 pingli adamlarla pvp de ne kadar zorlancağım ortada.. Vazgeciyim dedim..

Kurallarınıza gelince.

Biz bi 15-18 kisi felan almayı planliorus. Sonra daha cok britain cevresinde ev vs. alıp olabilirse tower veya keep , britain ve çevresi üzerinde yogunlasarak guvenlıgı saglamak. Tum britannia ya yayılmamız imkansız. Onun yerine en büük sehir olan britain daha uygun. Buralarda konuslandıktan sonra PK avlama partylerı vs. olcak tabi hehe.

Yanlız bizde herkes pvp olmas demirci vs. gibi clana renk katıcak adamlarda lasım. Ama tabi magery, swords gibi skilleri yüksek olur.
En cok sevindigim sey ise roleplay yapıcak olmanız. Hehe europa da ben bu roleplay olayını asmıstım. Bir roleplay community vardı orda belki bilirsiniz ERPA die. roleplay guildleri birbirlerine savaş edio, dost olsa bile. Bölece ayırt edilebilinio. Ben orda Death Knight rolündeydim
5-6 knight ın felan arasına dalardım heauahe.
Cok zevkliydi ama.

Bu tip seyleri SNN UO ya getirmek zor ama yani 10000 kişilik shard da bile roleplayci sayısı 200 ü geçmez.. SNN de kaç kişi olcakki..

[WoL]Fisto
Oyuncu
06 Temmuz 2000 12:10 %0

Poahahaa. Sana 5-6 aydır oynamadımı söylemistim Ama farkmas cabuk adapte olurus hehe.

ziya_usta
Oyuncu
06 Temmuz 2000 13:26 %0
lol muhabbet cok karismis
neyse once sunu soliyim gercekten bu forumlara tartismalarimizi tasimayalim yoksa cogumuz cok ters tepkiler alicaz bosu bosuna

bu ara bi warrior a karsi en gusel combolardan biri

vas ort flam-corp por ,vas ort flam-in nox
4 5 saniyelik bi meditation ve kal vas flam
00o00 0o

baslarda savaslar biraz basit olcak cunku cogumuzun skilleri dusuk olucak warriorlar baslarda cok sansli combat skiller cok cabuk artiriliyo

simdiden soliyim iyi bi pvp karakterini yaratmak icin en az 2 ay a ihtiyac var

gm mage ve gm eval int olursa tabi

yoksa combat skilleri 1 haftada gm lersin

simdiden fisto sana ve guild ine bol sans

yevaud
Oyuncu
10 Temmuz 2000 18:03 %0
Yaw bence oyun aşırı derece gerçekci ki buda oyunu eğlenceli yapan tek şey yani düşünün yaşadığımız dünyada bile gecenin köründe insanlar öldürülüp soyulabiliyor bence oyunda pk ların olması çok güzel ama coraz sen sevmiyosan antipk olursun bu dunya güçlülerin dünyası ve zayıflar her şeye zıplayamazlar
sen oyuna yeni başlayıpda şehrin ana kapısından günün en işlek saatinde elindeki baltayı yada kılıcı sallaya sallaya çıkarsan dışarıya cıkarsan ben seni pk olmasan bile oldururum :

hea benim merek ettiğim bi nokta var bunu cevabını oyunu oynamış olanlarda öğrenmek istiyorum
oyunda dukkanları yönetenler sadece npc lermi yani bizde bi silah dükkanı kurup silah uretip satamazmıyız ama aynı dukanlarda satıldıgı gibi yani gelen oyuncuya yere parayı at bende sana sılahı atıyım şeklinde değil

ziya_usta
Oyuncu
10 Temmuz 2000 20:02 %0
evin olursa yapabilirsin
evlere vendor yerlestirilebiliyo
ve icine istedigin malzemeni koyabilirsin
isteyen gelip guvenli bi sekilde alisverisini yapar

DarkbringeR
Oyuncu
12 Temmuz 2000 19:01 %0
buradan PK lara sesleniyorum
1illa oyundan sıkılınca adam kesmekmi gerekir
2karsınızdaki oyuncuyuda dusunun
3sen git oyuna aylarını ver 3-5 PK gelip emegini yok ettsin onca para sayıp aldıgın itemleri armorları alsın
4sende kara kara düsün
Buradan PK duşmanlarına sesleniyorum
Niye PK clanı Varda PK hunter Clanı yok
Bence benim gibi PK dusmanları oturup bu konuyu dusnmeliyiz ortalıgı onlara bırakmamalı onlar terör estirirse bizde huzuru saglarız..........

Sayfa: « 1 »
Alana Geri Dön

Reklam: