Kullanıcı adı:
(?) Şifre:
02/12/08 23:20 Toplam 185 oyuncu 50 sunucu 696 kullanıcı siteyi görüntülemekte
Alan: Yardım / Diğer » Teknik Destek, Bağlantı
YanıtlaAlana Geri Dön
.
Yazar

Konu: Hd4850 / 8800gt

^1CBP|^9Ex0rC!sT
Albay
Albay
21 Haziran 20:56 %0
slm arkadaslar
tam 8800gt yi alacaktımki bir arkadasim bana ati hd4850 yi önerdi sizce nasıl bi kart galiba yeni cikti piyasaya pek bilgim yok o yüzden..Saygılar...

Tora

21 Haziran 22:33 %0
8800GT'den performans olarak daha başarılı (şimdilik). Fakat Temmuz'a kadar sabredin, 2 firmanın da ilk modelleri bi piyasada yer etsin, ondan sonra önerilerimizi sunalım.

Bu arada 8 ve 9 ve GT serisi için nVIDIA'nın Physx destekli sürücüleri deneme aşamasında. 9 ve GT2 serisi sürücüleri şu an test edilmiş ve %25 performans artışı sağlamış. 4 çekirdekli bir işlemciden bile daha iyi fizik hesaplama desteği veren bu sürücüler sayesinde 3DMark Vantage'de CPU skoru 42000'lere fırlamış.

Sadece sürücü ile olgunlaşmış bir ürünün %25 performans artışı göstermesi tek kelime ile muazzam.

Temmuz'u bekleyin diyorum...
Oynasana.com bu mesajın içerdiği bilgilerin doğruluğu veya eksiksiz olduğu konusunda herhangi bir garanti vermemektedir. Bu nedenle bu bilgilerin ne şekilde olursa olsun içeriğinden sorumlu değildir. Bu mesajdaki görüşler yalnızca gönderen kişiye aittir ve Oynasana.com'un görüşlerini yansıtmayabilir.

^1CBP|^9Ex0rC!sT
Albay
Albay
21 Haziran 22:50 %0
alıntı:
Gönderen: Tora
8800GT'den performans olarak daha başarılı (şimdilik). Fakat Temmuz'a kadar sabredin, 2 firmanın da ilk modelleri bi piyasada yer etsin, ondan sonra önerilerimizi sunalım.
Bu arada 8 ve 9 ve GT serisi için nVIDIA'nın Physx destekli sürücüleri deneme aşamasında. 9 ve GT2 serisi sürücüleri şu an test edilmiş ve %25 performans artışı sağlamış. 4 çekirdekli bir işlemciden bile daha iyi fizik hesaplama desteği veren bu sürücüler sayesinde 3DMark Vantage'de CPU skoru 42000'lere fırlamış.
Sadece sürücü ile olgunlaşmış bir ürünün %25 performans artışı göstermesi tek kelime ile muazzam.

ok cok saol tora abey artık temmuzda 2 firmada yeni ürünlerini piyasaya sürdüğünde bunlarla ilgili bi topic acarsin dimi herkes merak eder eminim... Bu kadar bekledim temmuzuda beklerim sorun deil .. Saygilar...

[GX]Bortu

Moderatör
22 Haziran 01:20 %0
alıntı:
Gönderen: Tora

Qx9650 nin 3.5 günde yapabildiği bir işlemi 9800gtx+ 35 dakikada yapabiliyor görüntülere göre.

Şu an okuduğum kullanıcı yorumlarında Ut3 Lighthouse haritasında duvarları vs yıkıp işlemciye fizik hesaplamaları yığdıkça fps 3 lere kadar düşmekteyken Phsyx sayesinde 17-20 kareye çıktığı görülmüş. Kendim denemedim ne kadar doğru bilemem. Ha burda şu sonuç çıkmasın phsyx ile %600 performans gelecek . İşin doğrusu lighthouse gibi ut3 haritaları tepeden tırnağa phsyx işlemleri ile donatılmış olduğundan sonuçlar böyle. El altından desteği bulunan mass efekte ise 4-5 fps artışın yanı sıra normalde görülemeyen görsel efeklerin ortaya çıktığı iddia edilmiş phsyx açıldığında.

Son olarak nvidia Phsyx için herkese açık olacağını, isterse atininde bu teknolojiden faydalanabileceğini söylüyor. Gtx280 ve ati 4870 gibi kartlarla bu phsyx yaygınlaşırsa teknoloji sıçraması yaşanabilir oyunlarda.

GameX forever

^1CBP|^9Ex0rC!sT
Albay
Albay
25 Haziran 19:58 %0
9800gtx in 200$ a düşeceğini duydum (temmuzda) doğru olablr mi?? atinin hd4850 atağına karşı nvidia böle yapcakmış...

jedimetin
Oyuncu
25 Haziran 21:07 %0
Ortak iş yapacaklarını düşündüğüm en son iki firma olan Intel ve AMD, Havoc fizik motorunu geliştirmek için ortak çalışma yapıyorlarmış.

Intel'in gözü fena korkmuş.

darktrpr

25 Haziran 23:55 %0
Mümkün değil 200$'a inmesi... Üst seviye kartlar kolay kolay 450$'ın altına inmezler. Bu arada GTX 280 ve GTX 260 olarak iki kart piyasaya sürüldü. GTX 260 fiyat performans olarak oldukça iyi bir kart olacak gibi görünüyor. Fiyatı 350-400$ civarında olup testlerde 8800 ultra'dan daha iyi performans verdiği söylenen bir kart bir kart.

GTX 280 ise GTX 260'tan %18 civarında daha yüksek performans veriyor ve fiyatı 650$ civarında.. Performans olarak 9800gx2 ile denk gibi görünüyor. Ancak 9800gx2'nin şikft ekran kartı barındırdığını düşünürseniz çok daha avantajlı olduğu söylenebilir.

Bir süre bu kartlar hakkındaki yeni yorumları dinlemek gerekiyor ancak 260 GTX fiyat/performans olarak 8800 GT SLI alternatifi olabilir.

alıntı:
Gönderen: ^1CBP|^9Ex0rC!sT
9800gtx in 200$ a düşeceğini duydum (temmuzda) doğru olablr mi?? atinin hd4850 atağına karşı nvidia böle yapcakmış...

CSR | Poyri
Yarbay
Yarbay
26 Haziran 00:44 %0
hazır laf 9800gx2den acılmısken sunu sormak istiyorum bi yerde 9800gx2nin direk 2tane 8800gtsden ibaret oldunu okumustum eger böleyse bu kartın perfonmansına 8800gtslıla yakalanabilrmi

darktrpr

26 Haziran 08:52 %0
9800gx2'nin 8800gts SLI ile performans farkını açıkçası bilmiyorum. Ancak denklik varsa 9800gx2 tercih etmek daha mantıklı olabilir. SLI yaptığınız zaman sonuç olarak hafıza veri yolu ve RAM gibi unsurlarda kullanmış olduğunuz kart ile sınırlı kalıyorsunuz. Örneğin 9800gx2 1 Gigabyte ram'e sahip. 320 MB'lık GTS SLI yaparsanız. RAM miktarınız yine 320MB (bilinenin aksine x2 olmuyor) olarak kalacağı için bir çok yeni oyunda istenen performansı yakalayamayabilirsiniz.

alıntı:
Gönderen: CSR | Poyri
hazır laf 9800gx2den acılmısken sunu sormak istiyorum bi yerde 9800gx2nin direk 2tane 8800gtsden ibaret oldunu okumustum eger böleyse bu kartın perfonmansına 8800gtslıla yakalanabilrmi

allreadydead

Moderatör
26 Haziran 09:01 %0
alıntı:
Gönderen: darktrpr
Mümkün değil 200$'a inmesi... Üst seviye kartlar kolay kolay 450$'ın altına inmezler. Bu arada GTX 280 ve GTX 260 olarak iki kart piyasaya sürüldü. GTX 260 fiyat performans olarak oldukça iyi bir kart olacak gibi görünüyor. Fiyatı 350-400$ civarında olup testlerde 8800 ultra'dan daha iyi performans verdiği söylenen bir kart bir kart.
GTX 280 ise GTX 260'tan %18 civarında daha yüksek performans veriyor ve fiyatı 650$ civarında.. Performans olarak 9800gx2 ile denk gibi görünüyor. Ancak 9800gx2'nin şikft ekran kartı barındırdığını düşünürseniz çok daha avantajlı olduğu söylenebilir.
Bir süre bu kartlar hakkındaki yeni yorumları dinlemek gerekiyor ancak 260 GTX fiyat/performans olarak 8800 GT SLI alternatifi olabilir.

9800 GTX yurtdışı fiyatı 199$ şu anda. ülkemize yansırmı ya da ne zaman yansır bilemiyorum.

8800 GT'nin yarattığı performanslı ve ucuz yeni orta sınıfın kralı artık 4850. performans olarakta 9800 GTX ve GTX+'dan daha iyi durumda. 4850 GTX 260'ı sıkıştırıp çoğu ortamda geçerken, 4870 ise kendinin 2 katı fiyata sahip GTX280'e yakın sonuçlar veriyor.

dont try to kill me cos i'm allreadydead.
Freelance sacred warrior.
Oynasana.com bu mesajın içerdiği bilgilerin doğruluğu veya eksiksiz olduğu konusunda herhangi bir garanti vermemektedir. Bu nedenle bu bilgilerin ne şekilde olursa olsun içeriğinden sorumlu değildir. Bu mesajdaki görüşler yalnızca gönderen kişiye aittir ve Oynasana.com'un görüşlerini yansıtmayabilir.

^^12ByAlfA
Albay
Albay
26 Haziran 09:16 %0
NvDia Gt al

darktrpr

26 Haziran 10:53 %0
Yurt dışında 9800GTX'lerin 270$'dan daha ucuz olduğunu görmedim. 199$ pek inandırıcı gelmedi açıkçası. Olsa bile bize yansıyacağını hiç sanmıyorum, 8800GT'lerin bile 300-350$'a satıldığı yerler var.

4850 ve 4870 testlerine henüz bakmamıştım henüz, bir kaç link verebilir misin?

alıntı:
Gönderen: allreadydead

9800 GTX yurtdışı fiyatı 199$ şu anda. ülkemize yansırmı ya da ne zaman yansır bilemiyorum.
8800 GT'nin yarattığı performanslı ve ucuz yeni orta sınıfın kralı artık 4850. performans olarakta 9800 GTX ve GTX+'dan daha iyi durumda. 4850 GTX 260'ı sıkıştırıp çoğu ortamda geçerken, 4870 ise kendinin 2 katı fiyata sahip GTX280'e yakın sonuçlar veriyor.

allreadydead

Moderatör
26 Haziran 17:49 %0
$199.99dan başlayan 9800 GTX'ler
fiyat düşüşü yeni oldu darktrpr

Türkiyeye muhtemelen yansımaz. Zaten onu daha önce belirtmiştim.

balparmak
Binbaşı
Binbaşı
26 Haziran 18:54 (26/06, 18:55) %0
Nvidia beta physx sürücülerini yayınladı.

^1CBP|^9Ex0rC!sT
Albay
Albay
27 Haziran 14:46 %0
walla bilgiler için hepinize teşekkürler ancak kafam dahada karıştı 8800gt yi eledim artık en kötü ihtimal hd4850 alırım.. üst düzey bi kart olsun istemiyor değilim tora abeyin sözünü dinleyip temmuzda fiyatlar biraz daha düşünce 4870 veya 9800gtx almak daha mantıklı geliyor...

allreadydead

Moderatör
28 Haziran 13:37 %0
ve ya olmaz o ikisi arasında. 4870 bariz üstün çünkü.
4870'in fiyatının düşmesi Temmuz'da değil eylül civarı olur. zaten 299$ önerilen fiyatı...

^1CBP|^9Ex0rC!sT
Albay
Albay
29 Haziran 04:00 %0
alıntı:
ve ya olmaz o ikisi arasında. 4870 bariz üstün çünkü.
4870'in fiyatının düşmesi Temmuz'da değil eylül civarı olur. zaten 299$ önerilen fiyatı...

oo ii walla ekran kartı için 300$ bütcem wardı cuk oturur fiyat bu olursa

allreadydead

Moderatör
29 Haziran 15:09 %0
Şu anda Türkiyede 320$ gibi fiyatlara çeşitli yerlerde satılıyor 4870.

And The Heavens Shall Tremble. A call to arms to the H

^1CBP|^9Ex0rC!sT
Albay
Albay
30 Haziran 04:40 %0
peki 4870 alsam benim anakart sorun çıkarırmı acaba?? (Intel 945G)

allreadydead

Moderatör
30 Haziran 08:27 %0
sisteminiz 945G üzerinde ise işlemcinizin de P4 civarı bir işlemci olması lazım. bu durumda işlemci yüzünden ekran kartınızdan tam verim almanız mümkün değil.

PCI-Express x16 (geniş olan PCI-e girişi) var ise, ki var gibi duruyor özelliklerinde, sorunsuz kullanabilirsiniz.

And The Heavens Shall Tremble.
A call to arms to the Heroes: Diablo III

^1CBP|^9Ex0rC!sT
Albay
Albay
30 Haziran 14:54 %0
alıntı:
sisteminiz 945G üzerinde ise işlemcinizin de P4 civarı bir işlemci olması lazım. bu durumda işlemci yüzünden ekran kartınızdan tam verim almanız mümkün değil.
PCI-Express x16 (geniş olan PCI-e girişi) var ise, ki var gibi duruyor özelliklerinde, sorunsuz kullanabilirsiniz.

yoo core 2 duo e6420 2.13 ghz işlemcim war çok iyi olmasada henüz yetersizde degil.. pci x16 girişi olduğundan eminim çünkü şu an ki dandik ekran kartım bile pci x16 (ati radeon x1650 se). Sizce bu işlemciylede tam performans alabilirmym?

allreadydead

Moderatör
01 Temmuz 21:02 %0
işlemciden yana probleminiz olmayacaktır.

^1CBP|^9Ex0rC!sT
Albay
Albay
02 Temmuz 03:22 %0
tmm teşekkürler eğer nvidia iyi bi atak yapmassa tercihim 4870 olcak ...

^3Gun^1Smith
Oyuncu
05 Temmuz 00:35 %0
şimdi bende bu iki kart arasında kaldım %15-20 gibi perf. farkı varmış 4850 ile 8800GTSonic arasında benim için hangisini tavsiye edersiniz acaba ? konum ''Hangi Anakart İş Görür'' bi bakarsanız sevinirim:..bide aynı fiyattalarmış

^1CBP|^9Ex0rC!sT
Albay
Albay
08 Temmuz 03:54 %0
dikkatli oku dostm 4850 deil 4870.. 8800gt veya hd4850, hd4870 ile yarışamaz bile...

Sayfa: « 1 2 »
YanıtlaAlana Geri Dön

Reklam: