Kullanıcı adı:
(?) Şifre:
02/12/08 23:19 Toplam 188 oyuncu 50 sunucu 715 kullanıcı siteyi görüntülemekte
Alan: Yardım / Diğer » Konu Dışı
YanıtlaAlana Geri Dön
.
Yazar

Konu: Baraj 160 e çekildi

iribash
Binbaşı
Binbaşı
19 Haziran 19:22 (19/06, 19:23) %0
Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan, ÖSS'de önlisans programlarını tercih edebilmek için 160 baraj puanı ile lisans programlarını tercih edebilmek için gerekli 185 baraj puanını daha çok adayın geçebileceğini bildirdi.,
ÖSS'DE BARAJ PUANLARI DÜŞÜRÜLDÜ

Ön lisans ve açık öğretim için ÖSS taban puanı 145, lisan programları için 165 olarak yeniden belirlendi.

Yarımağan, YÖK Genel Kurul toplantısının öğleden sonraki bölümüne katıldı. Toplantıda yaklaşık 1,5 saat kalan Yarımağan, YÖK binasından ayrılırken gazetecilerin sorularını yanıtladı.

ÖSS baraj puanları ile ilgili konuda YÖK'ün açıklama yapacağını ifade eden Yarımağan, toplantıda baraj puanları ile ilgili görüşlerini dile getirdiğini söyledi. Yarımağan, Açıklamalarda, görüş alış verişinde bulunduk ama açıklamayı Kurul yapsın diye konuştu.
Gazetecilerin, Toplantıda sizin önerileriniz üzerinden mi konuşuldu? sorusuna Yarımağan, Evet karşılığını verdi.
Yani baraj puanları düşecek mi? sorusuna Yarımağan, Daha çok kişi 160-185'in üzerinde puan alabilecek yanıtını verdi.
Ünal Yarımağan, yarın İstanbul'da Maltepe Üniversitesi'nde bir seminere katılacağını ve konunun teknik ayrıntılarını burada anlatacağını sözlerine ekledi.

işte eğitim sistemimizin yerlerde süründüğünün kanıtı

2008 öss de buna dahil

kolonyağ
fakirdik

19 Haziran 19:33 %1
Bütün bu uğraşlar, üçüncü sınıflarını mezun veremeyen liselerdeki öğrencilerin bir dahaki sene öss'ye girerken ortalama puanlarının düşmemesi adına yapılmış, bu sene giren öğrencilerin ayağına çerme takılması ve öğrencilerin bir çoğunun bu sene sendelemesi seneye sınava girecek olanların şansını eşitleme olarak yapılan bir çalışmanın eseridir.
Sınav sorularının basit olması puanları yükseltecek ve devlet üniversitelerinin yanında yine özel üniversitelerin avantajlı duruma geleceğini bu durumda öğrencilerin yine vakıf üniversitelerine yönlendirildiği anlamına gelmektedir. Arttırılan 200.000 kontenjanın nerelere yarıyacağı aşikardır. Süsleme yapılan kısa süreli eğitim programlarında yaşanan bu açığı kapatmak için ve böyle bir açıkla yinede ceplerini doldurma peşinde olanlar yine kardadırlar.
Barajların indirilmesindeki amaç ise öğrenciler yine baraj puanlarının düşmesi, öğrenicide: "baraj puanlar düştü biraz fazla tercih yaparım düşüncesi" nedeniyle tercih haklarının çoğunu 4 senelik yaparak yine açıkta kalmalarını sağlamak olacaktır. Çünkü seneye olacak olan kaos daha büyük olacaktır ki bunun önüne geçilebilsin.

ieL
fakirdik

19 Haziran 19:41 %4
daha fazla universiteli işsiz sağlamaktan başka bi işe yaramayacak gibi.maksat istatistiksel olarak "eğitim düzeyimiz arttı , bizim hukumetimiz sayesinde." diye övünülür bunun üstüne.

mucx.
Albay
Albay
19 Haziran 21:04 (19/06, 21:08) %1
bu aşagıya cekme sadece zengin olup da öss de baraji geçemeyenler için paralı üniversiteye gitmelerini kolaylastiracak bisey(bence)

^1|LoS|^9Albay
Oyuncu
19 Haziran 23:53 %0
YIKILSIN SİSTEM !

jedimetin
Oyuncu
20 Haziran 12:46 %0
Bir süredir uzağım bu konulardan ama bildiğim kadarı ile durum şu (yanlışlarım olabilir);

Meslek liselerindeki öğrenciler Sayısal bölüm olarak kabul ediliyormuş. Bu öğrenciler lisenin birinci sınıfı hariç, matematik görmüyorlar(mış). Meslek lisesi olduğu için sürekli uygulama dersleri var(mış). Bu yüzden, değil bölümleri ile alakalı üniversite okumayı, barajı dahi geçemiyorlar(son kez... mış).

darktrpr

20 Haziran 13:11 %0
Barajı geçmek, biraz bilginiz varsa, oldukça kolay bir işti bizim zamanımızda.. Bildiğim kadarıyla zaten orta öğretim puanından da bağımsız olması lazım eğer değiştirmedilerse. Düşürmeleri tamamen saçmalık. Daha fazla kontejan/üniversite açmak eğitim kalitesini düşürmekten başka bir işe yaramıyor.

Çoğunluk için üniversiteler, akademik eğitim diyemiyorum şu standartlarda uzaktan yakında alakası yok çünkü, maalsef artık daha kısa askerlik yapmaktan başka bir işe yaramıyorlar.

^1C*^5MOSSAD^1C*
Teğmen
Teğmen
20 Haziran 15:15 %0
BENİM HAM PUANIM 267..NAPIYİM BEN BARAJI ALLAH AŞKINAAA.

ÇARŞII ALAYINNAAAA KARŞIII..

Carlitos^1.
Yüzbaşı
Yüzbaşı
20 Haziran 15:22 %0
alıntı:
Gönderen: ^1C*^5MOSSAD^1C*
BENİM HAM PUANIM 267..NAPIYİM BEN BARAJI ALLAH AŞKINAAA.
ÇARŞII ALAYINNAAAA KARŞIII..

Resmen sallıyor adam ya

kolonyağ
fakirdik

05 Temmuz 11:26 %0
bide anlamam yani niye 6 ay yaptırırlar askerliği adam sanki devlet için okudu o kadar sene. kendi için okudu 6 ay niye askerlik.

oakz

Moderatör
05 Temmuz 12:13 (05/07, 12:13) %0
Süper olmuş, artık daha fazla kişi barajı geçecek, tercih yapacak ve sonunda daha fazla işsiz olacak. Barajı indirmek yerine hazırda barajı geçmiş işsizler için yeni iş alanları yaratılsa, genişletilse daha çok makbule geçerdi. Merak ettiğim kontejyanların durumu ne olacak. Barajı geçmek kolayken daha da kolay hale getirmek üç beş kişiyi üniversiteli yapmayacak. Kaldı ki indirilen puan az birşey de değil.

Neyse bu salak sistemi düşündükçe sinir oluyorum. Umarım daha fazla kişinin canı bu zımbırtıdan yanmaz.

uce
Kablo İnternet Ekibi

08 Temmuz 13:50 %0
Barajın düşürülmesi doğru bir hamle, en azından özel üniversitelere yazılacak çocuklar açıkta kalacaklarına onlarda okul okusunlar.

Unutmayın ki barajı geçip özel üniversitelere giren arkadaşlarımızın iş problemi olmaz, çünkü onların zaten parası olduğu için kendi işlerini kurarlar.Kaldı ki barajı geçsen bile devlet üniversitelerine giremeceğiniz aşikar.

Üniversite bir iş ve meslek edinme kurumu değil, sosyal olma, kültürel açıdan gelişme platformudur.

uce
Kablo İnternet Ekibi

08 Temmuz 13:53 %0
alıntı:
Gönderen: kolonyağ
bide anlamam yani niye 6 ay yaptırırlar askerliği adam sanki devlet için okudu o kadar sene. kendi için okudu 6 ay niye askerlik.

Çünkü bir genci üniversiteye kazandırmak ve yetiştirip okutmak kolay değil.Eğer 15 ay askerlik yaparsa ölüm riski fazla olacak ve bu devlet üniversite okumuş kendini yetiştirmiş bir bireyinin ölme ihtimalini yükseltmesini kesinlikle istemez.

Çünkü askerden ziyade bu vatana araştırma yapacak bilimle uğraşacak bir insan topluluğuda lazım.Bu insanlar zaten bilimle ilgilenerek vatana hizmet edecekler.Ancak bilimle vatana katkısı olmayacak insanlar ise 15 ay askerlik yaparak vatana hizmet edecekler.

uce
Kablo İnternet Ekibi

08 Temmuz 13:56 %0
Sistem yıkılsın, bitsin diyorsunuz ancak 1970 'li yıllarda yaşanan bu birikme günümüzde bu boyutlara geldi.İnsanlar devamlı ürüyorlar, bunun için ülkemizi yöneten insanların bu sistemi değiştirmek gibi bir alternatifleri yok.

Tek bir çözüm var o da sınav sayısının yılda 4 defaya çıkartılması bu şekilde daha adil bir çözüm olur.En azından öğrencinn 4 defa girdiği sınavların ortalaması alınarak üniversiteye yerleştirilir.Günümüzdeki sistemde öğrencinin sınavdan önce bir kolu kırılsa ya da bir sakatlık meydana gelse öğrencinin 1 yılı yanıyor.

Bu dediğim şekilde olduğu takdirde üniversiteye giriş sistemi adil olacaktır.

@/..&%!!!...!
Oyuncu
08 Temmuz 15:45 (08/07, 15:48) %0
Baraj düşünce nooluyo? Moktan fakültenin moktan bölümünden okumuş eşşek diploması alıp noolcek? Ya adam gibi fakültede adam gib,i bölümde okuyun yada okumayın. 8-10 yılda hint öküzü üreme fakültesi spermatoloji bölümünü bitirip adam mı oluncak? Bu dönemede ananız babanız size para yetiştircek diye göbee çatlıycak, hayata ve üretmeye 8-10 yıl geç başlıycanız o olcek. Okuyamıycaksanız bi yere çırak girin, kıytırık bölümdeki adam iş bulamazken siz çoktaaan çalışmaya başlamnış 8 yıldırda SSK priminiz yatıyor durumda olursunuz. Evinize maddi katkınız olur vs. vs. Diplomalı merkep olcaaanıza vaktinde zamanında ÜRETEN OLUN. Cakarım düşen baraj puanına. Sanki senin için düştü komşu için düşmedi. Herkes için düşerse anlamı ne. Yine baraja takılan bi yıın kazma utanmadan KAZANAMADIIIM BEN NAAAPCEM diye salya sümük zırlıycak. Moktun koktun. Kazansan noolcek lem sülük teknolojisi bilimleri fakültesini? YA ADAM GİBİ OKU YA BİR AN ÖNCE İŞ BUL; ÜRETEN OL VE ÜLKENE AİLENE KATKIN OLSUN.

SİSTEM YIKILSIN? Niyeki ben %1'e girip baba gibi fakülte okuyup mis gibi ş sahibi oldum. O zaman da baraj vardı takılan şimdi çaycılık yapıyor. Kötü mü yapıyor. Yooo her iş adabınca yapılınca kutsaldır. Birileri çaycı da olmalı. Ama Fakülte mezunu çaycı olursanıııız bakın bu salaklıktır. O fakülteyi okumayın daha iyi değil mi?

Lithium666
Oyuncu
08 Temmuz 17:22 %0
"160'a"

otafuku
Oyuncu
08 Temmuz 20:35 %0
Üniversiteli işsizler ordusu geliyooor durmak yok yola devam haydi hoppaaa

iribash
Binbaşı
Binbaşı
08 Temmuz 23:00 %0
fizik 2 de kompton sorusunun yanlıs olduu iddia edildi hatta deneyinin bile yapıldıgı soylendi yanlısmıs yani iptal edilse şimdiye kadar haberimiz olurdu degilmi bilmediim için yorum yapamıyorum yada iptal edildiini ne zaman ogrenebiliriz bilen varmı

acemi33
Oyuncu
08 Temmuz 23:19 %0
zaten gelecek nesili az bilen ama cok sömürülen yapmak istiyorlar.nasılsa artık sınfta kalmada kalmadı

bu işten en karlı gene dersaneler olacak

"biz dersaneleri azaltmya ve bitirmeye çalışıyoruz insanların okullarında ögrenemeye teşvik ediyoruz" sayın meb bakanı hüsyin çeliğin 3 sene önceki lafları bunlar her sene sınav sistemi değişiyor ve kazanan kim?

yoksa uniye matematik çözmeyi bilmeyen (ortaokulbazında)hç kitap okumamış olan gençler beyinsizler ordusu yetiştirmeyemi çalışılıyorlar

1881

musakur1
Oyuncu
09 Temmuz 11:49 %0
fak thı sistem

Lennie
Binbaşı
Binbaşı

FrenzY TeaM.

09 Temmuz 12:07 %0
Okumayan kalmasın gibi birşey yapılıyor.

Doğru Değil bence.

Her İnsanı üniversiteye sokmak yanlış bir davranış.

Çocuklarınız GERİZEKALI olmasın diye 6 aya kadar anne sütü ile besleyin.

Sayfa: « 1 »
YanıtlaAlana Geri Dön

Reklam: