Kullanıcı adı:
(?) Şifre:
05/12/08 02:11 Toplam 46 oyuncu 49 sunucu 373 kullanıcı siteyi görüntülemekte
Alan: Call of Duty » Call of Duty 4
YanıtlaAlana Geri Dön
.
Yazar

Kalıcı konu: Cod4 - oyun performansını artırmak için

<Cs>mUStY*
Oyuncu
26 Mayıs 17:29 %0
arkadaşlar çok utanarak bi soru sorcam ama unutmayalım ki bilmemek ayıp degil öğrenmemek ayıp fps ne? ve resimlerde bi farklılık göremedim yükleyince anlar mıyım

^0dark^1lord
Oyuncu
30 Mayıs 13:00 %0
Tesekkürler emeginize sağlık

Goddamn Shit
Teğmen
Teğmen
01 Haziran 00:59 %0
off fps halen 20-30'larda:S

delicialet
Oyuncu
02 Haziran 15:06 %0
beyler oyunu bedava olarak oynuyabiliyoruz demi

^3b.a.L.a.b.a.n.
Albay
Albay
05 Haziran 01:14 %0
musty fps bildiğim kadarıyla oyunda saniye basına çekilen resim üstelik farkı resimde anlıyamassın oyun göründütüde cok az bir fark var ama oyun gercekten hızlanıyor

|iFz|TugaY
Albay
Albay
08 Haziran 16:22 %0
beyler bu ayarları kimseye tavsiye etmem bikaç fps için deymez oyun zevki kalmıo yaw adamın yürüdüğü yerdeki döşemeler çimler berbat oluo

AnTi Terror.tr
Oyuncu
08 Haziran 16:32 %0
5-6 aydır kullanıyorum.(Sniper kullandım için gerekli oluyor bana)

Ne oLur duR!! biRascıK emPati kuR !!! ;)

lPhoen1xl
Oyuncu
09 Haziran 14:05 %0
lem bune bea oku oku bitmi

fK|Anesthesia!.
fastest killers

09 Haziran 17:20 (17/08, 20:48) %0
bende ATI Radeon HD2400 Pro var bu denilenleri yapsam hızlanma olurmu ? olursa görüntü kaltesinde bi düsüs yasanırmı ? cevabınız bekliyorum

PnT|Anesthesia!. bu mesajın içeriği hakkında kesin bilgi sahibi değildir ruh haline göre cevap vermektedir.

|iFz|TugaY
Albay
Albay
09 Haziran 17:25 %0
aşırı düşüş oluo grafiklerde iğrenç oluo

^1CBP|^9Ex0rC!sT
Albay
Albay
09 Haziran 17:32 %0
bende cod4 modern warfare klasörünün içinde "players" gibi bi klasör yok

questosera
Albay
Albay
13 Haziran 13:07 %0
alıntı:
Gönderen: ^1CBP|^9Ex0rC!sT
bende cod4 modern warfare klasörünün içinde "players" gibi bi klasör yok

Dostum senin bilgisayarında muhtemelen vista yüklüdür. Klasörü mause'un sağ tuşunu tıklayım yönetici olarak aç dersen "players" klasörünü görürsün. Saygılar

king.07
Oyuncu
16 Haziran 13:03 (16/06, 13:07) %0
başka siteden upload edermisin o siteden inmiyor
hata veriyor"database error"

FIRT-GS
Oyuncu
17 Haziran 11:26 %0
gayet mantıklı

ifz alistergear
Başçavuş
Başçavuş
19 Haziran 16:03 %0
alıntı:
Gönderen: |iFz|TugaY
beyler bu ayarları kimseye tavsiye etmem bikaç fps için deymez oyun zevki kalmıo yaw adamın yürüdüğü yerdeki döşemeler çimler berbat oluo

ben sana katılmıyorum oyunun grafikleri azck düsse nolruki aga oyunu çok akıcı bi hale getiriyor be herkesi seri seri öldürdüünde gelen zevki oyundan aldıgın keyfi crysis grafikleri bile vermez bence

king.07
Oyuncu
20 Haziran 00:26 %0
verdigin cfg osuruk önceden full grapics 125 fps idi senin verdigin cfg yi yapinca 30 60 arasina düstü hemde kalite 0

|R&G|BaN.NeD
Albay
Albay
21 Haziran 16:49 %0
tsskür kardes eline emeğine sağlık

suwari24
Albay
Albay

PoweR Tam GüÇ

29 Haziran 19:39 %0
emegi gecen herkese cok tesekkurler ama kabak gibi oluyor yaf zevk icin oynayin bosverin

ydaniel_ist
Teğmen
Teğmen
29 Haziran 21:19 %0
eline sağlık kardeşim daha denemek fırsat olmadı 1 hafta cezalıyım çünkü pcden oynadım tek başıma

/SS/RHEoSTaT
Binbaşı
Binbaşı

WAFFEN-SS

06 Temmuz 23:36 (07/07, 15:46) %0
Cello hangi satırları değiştirdiğini söyleyebilir misin? Nitekim kendi class'larım ve çoğu ayarım değişiyor, benim açmadığım challange'lar açılmış oluyor... Rahatsız oldum bu durumdan, o yüzden kendi dosyamı attım yeniden

düzenleme: bir de şu kill cam nasıl kapatılıyor? Her durum o kadar da ilginç olmuyor, F'e basmaktan canım sıkıldı artık

TeSHuB
Yüzbaşı
Yüzbaşı
08 Temmuz 02:43 %0
devasa 64 host dışındaki hiç bir yerde kasmıyordu makinem.
bende o hostta kasmadan oynamak için indirdim.
test ettim onayladım yani yapanın elleri dert görmesin diyorum.
bitiriyorum...

WpRu3
Başçavuş
Başçavuş
14 Temmuz 16:16 %0
Saolasın güzel paylaşım

Onyxia
Oyuncu
31 Temmuz 22:20 %0
alıntı:
Gönderen: CeLLO.
Birçok oyuncunun OSN COD4 serverlarında bu oyun için sistemlerinin yetersizliğinden yakındığına şahit olduk.
- Bu oyun benim bilgisayarımda çok kasıyor
- FPS çok düşük
- Daha fazla FPS almak için ne yapmalıyım
Bu tür problemleri, sahip olduğunuz donanımın elverdiği mühletçe aşabilmenin ve daha fazla performans alabilmenin çeşitli yolları vardır. Oyunun menüsünde bulunan bir çok görüntü ayarını, en düşük değerlere çekip grafik kalitesinden ve görsel efektlerden feragat ederek, performans artışı sağlayabilmek çoğu zaman mümkündür.
Oyun menüsünden Options'daki Graphics ayalarını ne yazikki en düşük ayarlara çekmek bile bazen yeterli performansı alabilmek için çözüm olamayabiliyor. Çünkü Oyunun Grafik ayarları menüsünden değiştirilebilen ayarlar kısıtlı ve bu menüye dahil olmayan birçok seçenek veya diğer bir deyişle "komutlar" mevcut. Bu yüzden de duruma bu noktada el atmak için console komutlarıyla gerekli kodları girmek veya oyunun açılışta gördüğü, oyunun grafik ve sistem ayarlarını içinde bulunduran "config_mp.cfg" dosyasına mudahele etmek gerekebiliyor.
Bu çalışma çok detaylı olduğundan sistem performansına etki eden ve editlenmesi gereken uzun bir kod listesi vardı elimizde. Bu kodları buraya yazmak ve açıklamalarını yapmak çok uzun sürecekti. Yanlış editlendiği taktirde ise çeşitli sorunlar yaşayabileceğinizi düşündük.
Bu sebeple sizlere yardımcı olabilme adına, mevcut sisteminizden maksimum performans alabilmenizi sağlıyacak, bir çok farklı oyun modunda da test edilmiş, sorunsuz çalışan, daha fazla performans için görüntü kalitesinden ve efektlerden sonuna kadar fedakarlık edebilirim diyenler için hazırladığımız bu config dosyasını sizlerin beğenisine sunuyoruz.
Config Dosyasını İndirmek için Tıklayın
İndirdiğiniz sıkıştırılmış dosyanın içindeki "config_mp.cfg" dosyasını oyunun kurulu olduğu klasörde "C:\Program Files\Activision\Call of Duty 4 - Modern Warfare\players\profiles\name" dosyasının içine yapıştırınız.
name = Oyunu kurdugunuzda girdiğiniz profil ismidir ve kullanıcıya göre farklılıklar göstermektetir.
Not: Yaşanabilecek bir problem olmaması açısından kendi "config_mp.cfg" dosyanızın bir yedeğini almayı unutmayınız.
1.Önemli Not: Bu işlemi yaptıktan sonra oyunun Multiplayer kısayoluna tıklayın ve karşınıza gelen uyarı penceresinden "Hayır" ı seçip oyuna girin.
("Evet" dediğiniz taktirde oyun ilk kurulduğu günki default ayarlarına geri dönecektir.)
<İşlem Tamamlanmıştır>
2.Önemli Not: Config ayarlarında FPS ayarı 200 limitli olarak gelmektetir. İsteyenler console'a \com_maxfps 0 komutunu girerek bu limiti kaldırabilirler. Lagometre ekranıda config ayarlarında açık olarak gelmektedir. O an için bağlatınızdaki veri akışını gösteren bu eklentiyi kapatmak isteyenler ise console'a \cg_drawLagometer 0 komutunu girerek lagometre ekranını kapatabilirler. Çözünürlük 1024x768 dedir, isteyen kullanıcılar çözünürlük ayarını diledikleri gibi değiştirebilirler. Kontrol tuşlarınıda oyuna girmeden önce oyunun ana menüsündeki "Controls" bölümünden, kendi alıştığınız kontrol ayarlarına göre değiştirmeniz yararınızadır. (Zira herkes benim kullandığım kontrol ayarlarıyla oynamıyor olabilir.) Ek olarak; ilerde çıkıcak olan yeni modlarda bazı komutları PB'nin kabul etmeme olasılığı bulunmaktatır. Böyle bir durumla karşılaştığınızda PB sizi serverdan kicklemeden önce sebebini ekranın sol alt köşesinde bir uyarı mesajıyla belirtecektir ve belirtigi komutla birlikte bu komut için istediği sayısal değeri size bildirecektir. (Bunu daha önce COD2'de de yaşamıştık. Bknz. Pam Mode olmayan serverlarda "\r_polygonOffsetBias 16" komutu girilerek duvardaki yazılar ve karartılar kapatılabilirken, Pam Mode bulunan serverlarda ise bu ayarı 16 yerine -1 yapmadığınız taktirde kickleneceğimiz mesajını alıyorduk.)
3.Önemli Not: Her sistemde performans artışı olacağı garanti değildir. Mevcut sistemim profilimdeki gibidir.(Ekran kartı hariç *7600GT) Hazırladığım bu config dosyası ile kendi sistemimde, eskiye nazaran
%50ye varan hatta çoğu zaman bu oranın da üzerinde, gayet tatminkar bir performans artışı sağlanmıştır.
Ekran Görüntüleri - Grafik&Performans Farklılıkları TIKLAYIN
Ayrıca gerekli kaynak kodlarını bulmamda bana yardımcı olan GThief'e değerli katkılarından dolayı teşekkür ederim.
Bu arada günün anlam ve önemi açısından başta site üyelerinin ve tüm müslüman aleminin kurban bayramını kutlar, sağlık ve mutluluk dolu günler dilerim.
* Dosyanın Oynasana.com ile bir bağlantısı yoktur.
* Dosyanın sorunsuz çalışması garanti edilmemektedir.
* Oluşabilecek bir zarardan CeLLO adlı kullanıcı sorumlu tutulamaz.

Dosyayı indiriyorum ama arşiv hatalı diyor.?

zFox
Oyuncu
07 Ağustos 15:11 %0
teşekkürler...

{SeU}TeGMeN-Tr
Oyuncu
16 Ağustos 13:22 %0
Tşekkürler Çok Mükemmel Paylaşım Eline emeğine sağlık

Sayfa: « 1 2 3 4 5 6 »
YanıtlaAlana Geri Dön

Reklam: