Kullanıcı adı:
(?) Şifre:
05/09/08 19:47 Toplam 179 oyuncu 46 sunucu 836 kullanıcı siteyi görüntülemekte
Alan: Yardım / Diğer » Konu Dışı
YanıtlaAlana Geri Dön
.
Yazar

Konu: Yıkın diktiğiniz heykellerimi!

Xallez
Oyuncu
17 Mayıs 11:42 (17/05, 18:40) %22
Bu dinletiyi hazırlayan 4 lüyü gözlerinden öpüyorum.Dinlerken tüylerim diken diken oldu.Söyleyebilecek bir şey bulamıyorum açıkçası.Sadece dinleyin.
http://apps.facebook.com/superwall/view.php?newsfeed=1&id=805608594&owner_id=550554590
@duspa arkadaşımızın verdiği şiir eksik olduğu için burdan uzun versiyonunu veriyorum.
'Yıkın Heykellerimi'

* * *

"Ey milletim,
Ben, Mustafa Kemal'im...
Çağın gerisinde kaldıysa düşüncelerim,
Hl en hakiki mürşit, değilse ilim,
Kurusun damağım, dilim.
Özür dilerim...
Unutun tüm dediklerimi.
Yıkın, diktiğiniz heykellerimi...

*

Özgürlük hl,
En yüce değer
Değilse eğer...
Prangalı kalsın diyorsanız, köleler...
Unutun tüm dediklerimi.

*

Yoksa, çağdaş medeniyetin bir anlamı,
Ortaçağa taşımak istiyorsanız zamanı,
Baş tacı edebiliyorsanız
Sanatın içine tüküren adamı...
Unutun tüm dediklerimi.

*

Yetmediyse acısı, şiddetin, savaşın.
Anlamı kalmadıysa
Yurtta sulh, dünyada barışın.
Eğer varsa ödülü, silahlanmayla yarışın.

Unutun tüm dediklerimi.

*

Özlediyseniz fesi, peçeyi.
Aydınlığa yeğliyorsanız, kara geceyi.
Hl medet umuyorsanız
Şıhtan, şeyhten, dervişten.
Şifa buluyorsanız,
Muskadan, üfürükçüden...
Unutun tüm dediklerimi.

*

Eşit olmasın diyorsanız, kadınla erkek...

Kara çarşafa girsin diyorsanız,
Yobazın gazabından ürkerek...
Diyorsanız ki, okumasın Kadınımız, kızımız;

Budur bizim alın yazımız...
Unutun tüm dediklerimi.

*

Fazla geldiyse size,
Hürriyet, Cumhuriyet...
Özlemini çekiyorsanız,
Saltanatın, sultanın...
Hl önemini anlayamadıysanız,
Millet olmanın...
Kul olun, ümmet kalın,
Fetvasını bekleyin, Şeyhülislamın...
Unutun tüm dediklerimi.
Yıkın, diktiğiniz heykellerimi.
RAHAT BIRAKIN BENİ..."

S. Apaydın

_MaSSaCRe_
Başçavuş
Başçavuş
17 Mayıs 12:11 %0
benim olmadı teslimiyetçi bir ruh war şarkıda

DuSPa
Oyuncu
17 Mayıs 12:16 (17/05, 12:17) %7
alıntı:
Gönderen: _MaSSaCRe_
benim olmadı teslimiyetçi bir ruh war şarkıda

Şarkı değil, şiir.
bknz:

"Ey Milletim,
Ben, Mustafa Kemal'im...
Çağın gerisinde kaldıysa düşüncelerim,
Hala en hakiki mürşit, değilse ilim,
Kurusun damağım, dilim.
Özür dilerim...
Unutun tüm dediklerimi.
*
Özlediyseniz fesi, peçeyi.
Aydınlığa yeğliyorsanız, kara geceyi.
Hala medet umuyorsanız
Şıhtan, şeyhten, dervişten.
Şifa buluyorsanız,
Muskadan, üfürükçüden...
Unutun tüm dediklerimi.
*
Eşit olmasın diyorsanız, kadınla erkek...
Kara çarşafa girsin diyorsanız,
Yobazın gazabından ürkerek...
Diyorsanız ki, okumasın
Kadınımız, kızımız;
Budur bizim alın yazımız...
Unutun tüm dediklerimi.
*
Fazla geldiyse size, Hürriyet, Cumhuriyet...
Özlemini çekiyorsanız,
Saltanatın, sultanın...
Hala önemini anlayamadıysanız,
Millet olmanın...
Kul olun, ümmet kalın,
Fetvasını bekleyin, Şeyhülislamın...
Unutun tüm dediklerimi.
Yıkın, diktiğiniz heykellerimi.
RAHAT BIRAKIN BENİ. "

Süleyman Apaydın

quar3sma
Oyuncu
17 Mayıs 16:28 (17/05, 16:29) %0
2-3 sene önce maillerde forward yoluyla dolaşmaya başlamıştı süleyman apaydın diye çok fazla bilinmeyen birine ait şair ama tüyleri diken diken ettiği kesin çok çok etkileyici bir şiir.

www.dreamplayers.com/gerçeklere yaklaştığında gerçekler yalan gibi gelir insana...

^5burhan^9abi
Tümgeneral
Tümgeneral
17 Mayıs 17:08 %0
tuylerim diken diken oldu gozlerim doldu bu anlamli paylasim icin cok tskrrler soyleyen arkadasta muhtesem gercektn....

SAKIN CTRL+W TUSUNA BASMA

Xallez
Oyuncu
17 Mayıs 17:17 %0
Umarım konu hakkettiği ilgiyi görür.

balparmak
Binbaşı
Binbaşı
17 Mayıs 18:20 %0
Atatürk'ün tek hatası Türk milletine güvenmekti

BaFeoN.
Oyuncu
17 Mayıs 19:34 (17/05, 19:34) %0
Saçmaladığının farkındamısn ?

alıntı:
Gönderen: balparmak
Atatürk'ün tek hatası Türk milletine güvenmekti

BaF-3oN'

^^00/SS/^8Emr*
Orgeneral
Orgeneral

Noble Gases

17 Mayıs 19:47 (18/05, 18:24) %0
bana da gelen bi msjdı ama artk o kadar cok gereksiz seyler atıyorlar ki hiç bakmıyorum bile...bunu buraya koyan arklara teşekkürler izlemiş,öğrenmiş oldum umarım bi nebze de olsa bazılarımızı uyandırmaya yeter...
alıntı:
Gönderen: BaFeoN.
BaF-3oN'

asıl sen farkında mısın?

söylesene o zaman su andaki durumumuzun sorumlusu Atatürk'ün güvenip kendisine bir devlet emanet ettiği Türk milleti değil de kim?

-

See ya in anotha life brotha!

|TURKO|suikast
Korgeneral
Korgeneral

TURKO KARDESLIGI

17 Mayıs 20:11 (17/05, 20:12) %0
güzel şiiir gerçekleri yansıtıyor.Harbi gerçekleri. Yalandan milletin gözünü boyamak için var edilmiş saçma gerçekleri değil.

www.BordoMavi.net

BaFeoN.
Oyuncu
17 Mayıs 20:19 %0
Bir avuç hainin yaptıklarını bu ülkenin bütün insanlarına mal edemezsiniz.
alıntı:
Gönderen: ^^00PnS|Creep/SS
asıl sen farkında mısın?
söylesene o zaman su andaki durumumuzun sorumlusu Atatürk'ün güvenip kendisine bir devlet emanet ettiği Türk milleti değil de kim?

BaF-3oN'

CSR | Poyri
Yarbay
Yarbay
17 Mayıs 22:06 %0
alıntı:
Bir avuç hainin yaptıklarını bu ülkenin bütün insanlarına mal edemezsiniz.
BaF-3oN'

aslına bakarsan mal edersin cünkü onlar orda bizim kötülügümüze birseyler yaparken bu ülkenin insanları oturdu seyirci kaldı hic bir sekilde seslerini duyurmadı duyuranlar bastırıldı destek verilmedi bence ülkenin insnalarına mal edersin

^^11MD|Am!RaL
Albay
Albay

Murderous End

17 Mayıs 22:34 %0
Tek kelimeyle süper.Brava!

Dilinize Sahip Çıkın!

BaFeoN.
Oyuncu
17 Mayıs 22:35 %0
Gaspçılar,tecavüzcüler,deynekciler,şeriatçılar,üfürükçüler ve elbetteki bu ülkenin ekmeğini yiyip bu ülkeye ihanet eden çakallar olacaktır.
Hemen önderimizden alıntı yapayım.
"Ey Türk gençliği birinci vazifen Türk istiklalini Türk Cumhuriyetini ilelebet muhafaza ve müdafa etmektir.İstikbalde dahi seni bu hazineden mahrum etmek isteyecek dahili ve harici bedhahların olacaktır."
Yani görmüş olduğunuz gibi Atatürk böyle zihniyetlerin olacağını bizden çok daha iyi biliyordu.

Ama emin olun ki arkadaşlar bu millet hainleri barındırdığı gibi bünyesinde çok iyi vatanseverleri de barındırır.
Kısacası benim demek istediğim gözünde vatan parıltısı beliren her Türkiye evladı canını seve seve feda eder.
Atatürk'ün de dediği gibi "Gerçeklerden korkmayınız."

alıntı:
Gönderen: [CSR]Poyri*F~S5

aslına bakarsan mal edersin cünkü onlar orda bizim kötülügümüze birseyler yaparken bu ülkenin insanları oturdu seyirci kaldı hic bir sekilde seslerini duyurmadı duyuranlar bastırıldı destek verilmedi bence ülkenin insnalarına mal edersin

BaF-3oN'

DuSPa
Oyuncu
18 Mayıs 00:16 %3
alıntı:

Zaten bu hale düşmemizin sebeplerinden biri de kendimizi kutsal olarak görmemiz. Milletimize yapılan en ufak bir eleştirinin içeriğini zerre kadar düşünmeden direk o kişiye başlarız hakarete. Sana soruyorum, biz neyiz? 500 sene Avrupa'ya hükmetmiş olabilirz, gelmiş geçmiş en büyük imparatorluklarla mücadele etmiş olabiliriz ama biz şu an neyiz? Etrafına baktığında kaç tane düzgün insan görüyorsun? Milletin dini imanı menfaat olmuş. Herkes birbirini nasıl dolandırıp köşeyi dönerim diye düşünüyor. Sokakta kadın bıçaklanıyor, bir kişi de kalkıp efendi sen ne yapıyorsun demiyor. Üniversiteli gençlerimiz nasıl milletime faydalı olurum, nasıl bilimsel bir şeyler yaparımın peşinde değil, saçlarımı kapatıp okula nasıl girerimin peşinde. Türban takmayana kafir, takana yobaz olarak bakan bir milletiz. Tekrar soruyorum, biz şu an ne oluyoruz?

^^88Rel@x
Binbaşı
Binbaşı
18 Mayıs 00:29 %2
maalesef hain her zaman haindir 1916 da da 1921-23 te de İstanbulda Ali Kemal'ler Menemen deki dervişler bunlar hep vardı hep de olacak asıl sorun o zamandan bu zamana milletimizin bu üzerindeki ölü toprağını hala silkememiş olması illa yok olma tehlikesi kapımıza dayandığı zaman mı büyüklüğümüzü göstermek zorundayız ? neden şimdi değil? 80 lik mermileri çekirdeği kovandan ayırmadan korkusuzca tornaya sokup yok olma tehlikesine ragmen 70 liğe çeviren insan ne oldu da şimdi uyuyyor. Beyler Maalesef pislik küçük ama miğde bulandırıyor. Kendimize gelip artık silkinsek çağı yakalasak hainleri ayıklasak nasıl olur ? Serv geçti ama nice Servler bizi bekliyor haberiniz olsun ya uyanalım ya da yıkalım bu heykelleri vatanı teslim edip kepenkleri indirelim yavaş yavaş.

SCRAPING
Binbaşı
Binbaşı
18 Mayıs 03:02 (18/05, 03:02) %0
alıntı:
Gönderen: DuSPa

Zaten bu hale düşmemizin sebeplerinden biri de kendimizi kutsal olarak görmemiz. Milletimize yapılan en ufak bir eleştirinin içeriğini zerre kadar düşünmeden direk o kişiye başlarız hakarete. Sana soruyorum, biz neyiz? 500 sene Avrupa'ya hükmetmiş olabilirz, gelmiş geçmiş en büyük imparatorluklarla mücadele etmiş olabiliriz ama biz şu an neyiz? Etrafına baktığında kaç tane düzgün insan görüyorsun? Milletin dini imanı menfaat olmuş. Herkes birbirini nasıl dolandırıp köşeyi dönerim diye düşünüyor. Sokakta kadın bıçaklanıyor, bir kişi de kalkıp efendi sen ne yapıyorsun demiyor. Üniversiteli gençlerimiz nasıl milletime faydalı olurum, nasıl bilimsel bir şeyler yaparımın peşinde değil, saçlarımı kapatıp okula nasıl girerimin peşinde. Türban takmayana kafir, takana yobaz olarak bakan bir milletiz. Tekrar soruyorum, biz şu an ne oluyoruz?

sen alnından öpülecek adamsın....kutluyorum 10 numara adamsın....

milliyetçilik,vatanseverlik vs vs ile yapılan siyasey siyaset değil basitliktir....her insan vatansever olur milliyetçi olur basittir bunlar...vatanımı seviyorum şöyle şöyle artılarımız var demek çok basit....övünmekte dehşet basit....insanlar çünkü sürekli iyilikleri görme peşinde...herkes kötülükleri görmezden geliyor....

benim gibi forumda 2-3 çıkıntı olduğunda türkiyenin kötülüklerini saçmalıkları vs vs anlatan hemen yok işte sen vatan hainisin düşmansın vs vs gibi boyuta bile gidebiliyor....

esas olay vatnın güzelliklerini değil vatandaki eksiklikleri kötü yanları gösterip çözüm üretmektir...bizim tarihimiz şu kadar eski yok biz şöyle devletiz yok biz böyle bilmemneyiz demekle hiç bişi ilerlemediği gibi yerimizde sayıyoruz vee geriliyoruz çünkü diğer ülkeler sürekli ilerliyor...

avrupalıların yada amerikalıların bizden üstünlüğü eleştiri kabullenebilmeleridir....siz şöylesiniz dediğinizde adamlar bizim gibi yakarız yıkarız şöyle yaparız böyle yaparız deyip hoba diye ayaklanmıyor...bi düşünüyor yaa adamlar haklı mı acaba diye...

bizim ülkede sen vatan hainisin teröristsin ülkeye laf edemezsin deyip hemen bastırılıyor susturuluyor...sonra bu ülke ilerleyecekti dimi?

yavaş ilerlesin....

arkadaşta çok güzel bi noktaya parmak basmış....

tüm kurumlar satılmış...ülkenin dili heder olmuş...her türlü yabancı şey içeri girmiş...tekelimizde olan fındığın fiyatını bile başkaları belirliyor...dünyanın en verimli topraklarında yaşamamıza rağmen resmen hiç bişi üretemiyoruz ve yiyecekleri bile dışarıdan satın alır hale gelmişiz...borçtan ve açlıktan millet birbirini öldürür olmuş...arkadaşında dediği gibi biz neyiz?

şanlı osmanlıdan gelen yüce türk milleti?...kendinizi kandırmayın....

biz günden güne gerilemekte olan bir devletiz..günden güne yabancıların sömürgesi haline gelen bir ülkeyiz....şanlıyız yüceyiz demeklede hiç bişi çözülmüyor...sen hatalısın yok sen vatan hainisin vsvs diyecek olan kişiler....

biz şöyle süperiz böyle dehşet iyiyiz diyecek olan kişiler çıkın düzeltin o kadar övündüğünüz özelliklerinizi gösteripte...bizde sevinelim..amaa işte biz türküz demekle hiç bişi düzelmiyor...iş övünmeye gelince herşey güzel ama iş icraata gelince bu ülkede pek bi olay yok...anca lafta kalıyor herşey...

Schopenhauerin özgür insanı = Skeptik (Kuşkucu) İnsan
Skeptik (Kuşkucu) İnsan + Nietzsche nin Yaratıcı insanı = Üstinsan

eco055
Binbaşı
Binbaşı
18 Mayıs 11:28 %0
tbrk çok güzel olmuşş ş

^1//^7RedLiFe.
True False

18 Mayıs 13:26 %0
ehuheh güldüm ya kime güvenecekti peki??

alıntı:
Gönderen: ^^00PnS|Creep/SS
asıl sen farkında mısın?

^^00/LC/Alb@tros
Albay
Albay

FrenzY TeaM.

18 Mayıs 14:03 %2
Avrupalı devletleri bir kez daha ayakta alkışlıyorum bizi yine laik anti laik
liberal sosyal
vs vs die ayırmayı basarıyorlar bizi gecmisile ovunerek yada gecmisi kotuleyip karamsar birakarak oyalıolar.

^^00/SS/^8Emr*
Orgeneral
Orgeneral

Noble Gases

18 Mayıs 16:01 (18/05, 16:05) %0
alıntı:
Gönderen: TF ^1| ^7RedLiFe
ehuheh güldüm ya kime güvenecekti peki??

Başka da güvenebileceği yoktu zaten...o da elinden geleni yaptı,bizi o içinde boğulmak üzere olduğumuz bataklıktan çıkardı bizi sırtına aldı biraz uzağa taşıdı güvendeydik bir süre için...peki biz ne yaptık/ne yapıyoruz? Sanki bizi boğmaya çalışan o bataklık değilmiş gibi bizi kurtaran(lar)dan uzaklaşıyor/uzaklaştırılıyor yine ayağımızın kaymasına/kaydırılmasına göz yumuyor ve malesef yavaş yavaş boğulmayı bekliyoruz...

balparmak
Binbaşı
Binbaşı
18 Mayıs 16:53 %0
Halk bunlara inanmayı kendi seçti.İsteseydi ortada ne şeriatçı ne üfürükçü kalırdı.

alıntı:
Gaspçılar,tecavüzcüler,deynekciler,şeriatçılar,üfürükçüler ve elbetteki bu ülkenin ekmeğini yiyip bu ülkeye ihanet eden çakallar olacaktır.
Hemen önderimizden alıntı yapayım.
"Ey Türk gençliği birinci vazifen Türk istiklalini Türk Cumhuriyetini ilelebet muhafaza ve müdafa etmektir.İstikbalde dahi seni bu hazineden mahrum etmek isteyecek dahili ve harici bedhahların olacaktır."
Yani görmüş olduğunuz gibi Atatürk böyle zihniyetlerin olacağını bizden çok daha iyi biliyordu.
Ama emin olun ki arkadaşlar bu millet hainleri barındırdığı gibi bünyesinde çok iyi vatanseverleri de barındırır.
Kısacası benim demek istediğim gözünde vatan parıltısı beliren her Türkiye evladı canını seve seve feda eder.
Atatürk'ün de dediği gibi "Gerçeklerden korkmayınız."
BaF-3oN'

BaFeoN.
Oyuncu
18 Mayıs 19:25 %0
İşte sistem bizi bu hale düşürdü.Biz bu kadar çabuk bu kadar kolay pes edecek millet değildik.Ama görüyorum ki herkes bir umutsuzluk bi çaresizlik çemberi içinde savrulmuş.
Ne hainler korkutur,yıldırır bu milleti nede savaş.Taki bir kafese tıkılıp büyük işler başarma isteği gönüllerden silininceye kadar...

BaF-3oN'

^5burhan^9abi
Tümgeneral
Tümgeneral
19 Mayıs 14:26 %2
bafe senn bir avuc dedigin hainlere milletin yarisi oy verdi 35 milyon sence bi avuc mu!!!!bu hainlere oy verenlerin hepsi yobaz serefs*z

SAKIN CTRL+W TUSUNA BASMA

DuSPa
Oyuncu
19 Mayıs 15:20 %0
alıntı:
Gönderen: ^5AW|^9burhanabi
bafe senn bir avuc dedigin hainlere milletin yarisi oy verdi 35 milyon sence bi avuc mu!!!!bu hainlere oy verenlerin hepsi yobaz serefs*z

Verilen oy 16 milyon da bütün oy verenlere yüklenmek yersiz. Çünkü bazıları gerçekten faydalı olduğunu düşündüğü için verdi. Mesela ben Bursa'lıyım. Bursa'ya hakkaten yaptıkları gerek yollar (bazı kavşaklar kazalara davetiye çıkaracak cinsten de olsa), gerek çevre düzenlemeleri, bursarayın b etabı ... vs gibi birçok yatırım göz ardı edilemez. Zaten bunlar yapılacak planlı, programlı şeylerdi. Yapılması tam akp dönemine denk geldi. Önceki belediyenin projeleriydi yani. Ayrıca şu özel hastanelere ssklıların alınmaya başlanmasını da iyi bir şey zannettik en başlarda. Ama şu an durum belli. Dediğim gibi oy verenlerin bazıları da iyi olduklarını düşündüğü için verdi. Yani veren herkes yobaz diye tabir ettiğimiz feto team den değil.

Sayfa: « 1 2 »
YanıtlaAlana Geri Dön

Reklam: