Kullanıcı adı:
(?) Şifre:
14/10/08 02:49 Toplam 63 oyuncu 56 sunucu 543 kullanıcı siteyi görüntülemekte
Alan: Aksiyon » Wolfenstein Serisi
YanıtlaAlana Geri Dön
Yazar

Konu: Yeni başlayan ve ingilizce'si olmayan/zayıf olanlar

m@m.Exiled
Oyuncu
19 Nisan 22:16 %3
Oyuna "giremediğini" anlatan bir kaç kişinin başlığı dikkatimi çekti; aynı basit hatadan dolayı oyunu açınca profil yaratamamışlar. Sorunu kendi başlarına çözememelerini, İngilizce bilmemeleri veya az biliyor olmalarına bağlıyorum, zira bu sorun ortaya çıktığında, nedeni çok bariz bir şekilde İngilizce olarak yazıyor.

Konuyu getirmek istediğim nokta, yine yaşayabileceğiniz (evet, siz yeni gelenlere hitap ediyorum) başka türlü türlü problemlere, yine İngilizce noksanlığı/zayıflığı nedeniyle anlam veremeyecek olma ihtimalinizdir. Başka, eski bir başlıkta, birisi de oynayanların onu attığını iddia etmişti ki aslında sistem tarafından otomatik olarak atılıyordu ve nedenine dair bir mesaj da veriliyordu.

Oyuna girdiğinizde, takım içinde yapmanız gerekenleri, "Limbo" menüsünde yine ingilizce olarak öğrenebilirsiniz, tabi eğer yukarıdaki durumdaysa, çok büyük bir ihtimalle ne yapacağınızı öğrenemeyecek ve oyun içinde tavuk gibi manasızca dolaşıp ateş edeceksiniz.

Şimdiden haberiniz olsun, eğer ne yapacağınızı bilemeden, tavuk gibi manasızca gezip gördüğünüze ateş ediyorsanız, anlayın ki hata ediyorsunuz ve birilerini feci kızdırıyorsunuz. Bunun önüne geçmek için, oyunun nasıl oynanması ve hangi haritada ne yapılması gerektiğini önceden öğrenmeniz lazım. Bunun için de, bilen birinin oturup yazması lazım.

Eğer İngilizceniz iyiyse, okuduğunuz cümleleri rahatlıkla anlayabiliyorsanız ama buna rağmen profil oluşturmadaki bu sorunu yaşıyorsanız, tahminimce, oyuna girdiğinizde de ne yapacağınızı öğrenmek için kendi başınıza hiç bir çaba sarfetmeyeceksiniz.

"Öğrenilecek ne olabilir ki, Counter Strike, Call of Duty 2 falan hepsi aynı şey işte. Ben biraz oynayayım anlarım zaten" diyecekseniz, siz gidin, Tayyip gelsin.

Öğrenmek için başkalarının anlatmasına ihtiyacı olanlar ise, bu başlığı takip etsin.

Anlatmaya "class" ve "skill"lerden başlıyoruz.

5 adet "class" var. Bunlar:
Soldier
Medic
Engineer
Field Ops
Covert Ops

Ben Anlatmaya Medic'ten başlıyorum. Tüm class'ları kendim anlatmaya çalışmayacağım, başkaları da katkı sağlasın

MEDIC

baydım, sonra devam ederim
Oynasana.com bu mesajın içerdiği bilgilerin doğruluğu veya eksiksiz olduğu konusunda herhangi bir garanti vermemektedir. Bu nedenle bu bilgilerin ne şekilde olursa olsun içeriğinden sorumlu değildir. Bu mesajdaki görüşler yalnızca gönderen kişiye aittir ve Oynasana.com'un görüşlerini yansıtmayabilir.

Carpath1A
Oyuncu
19 Nisan 23:19 (19/04, 23:20) %4
Sınıflar

Soldiers; Bu sınıfta ağır makineli silahlar kullanıyoruz panzer olsun , ateş püskürücü olsun , yere kurulabilen makinalı tüfek olsun bu class daha çok yok etmeye yönelik fakat pek tercih edilmiyor sebep ise bazen başınıza yanlış kullandınızmı büyük dertler açıyor.

Medic; Medicler et in en güvenilir sınıfı desek yanlış olmaz herhalde medic in türkçe mealide sıhhiyeci yani siz öldüğünüzde yerde kıvrandığınızda takımınızdaki bir medic gelip iğnesiyle sizi hayata döndürebilir veya medic sayesinde azalmış canınızı arttırabilir medicler kendilerinede can paketi atabilir...Bu şekilde medicler daha da çok uygun gibi mediclerin kullandığı silah Axislerde Mp40 , Allieslerde Thompson.Ayrıca şu eklemeyi yapayım tüm classlarda bu iki silah türü genel olarak doğarken elinizde olur.

Engineer; Geldik mühendislerin sınıfına Bu sınıf ben görev adamıyım canımı görevim için feda ederim diyenler için.Engineerler haritada takımlarınızın görevini üstlenir tank tamir eder , önemli geçiş yerlerine mayın döşer , kapılara veya patlatılması gereken diğer önemli yerlere dinamit koyup patlatır, bariyer kurar , köprü kurar ve birçok işe yarar şeyler yapar...engineerlerın silahı genelde thompson ve mp40 tır isteğe göre ucunda bombası olan ve bombayı hedefe atıp patlatan silahta (rifle granede) kullanılabilir.

Filed Ops ; Bu sınıfta ise yapacaklarımız daha bir değişik , field opscuların görevi mermicilik ve hava ateşi desteği sağlamak....Mermi paketleri atıp kendisine ve takımdaşlarına mermi yardımı sağlar silahı thomson ve mp40 tır..Hava desteğine gelecek olursak 2 türlü hava desteği sağlar ilk önce dürbün ile bir yer belirlersiniz ve oraya aralıklarla hava ateşi sağlanır...diğer hava desteği ise renkli gaz çıkartan bomba atarsınız ve havadaki uçaklar sizin sinyal olarak renkli gaz bombası atığınız yere büyük bir hava taaruzu gerçekleştirir etrafta ne varsa yakar yıkar field ops larda vazgeçilmezlerdendir.

Cvops : Cvopslar 3 tür silah kullanır sniper türü uzaktan tek atış mantığı ile vurucu kurşunlar gönderen silah yine cs den hatırlarsak sniper türü daha hızlı ama daha az hasar veren silah ve enson olarak 3. silahı sten bu daha yakın mesafede etkili olan silah türüdür . Cvopsların en önemli özelliği düşman giysisi çalmaları ve size dost gibi görünüp arkanızdan vurmalarıdır....cvopslar ölü düşmanın giysisini çalarlar ve rakipe hissettirmeden büyük hasarlar verebilirler.Cvopslar ayrıca düşmanın yerleştirdiği mayınları özel dürbünleriyle tesbit edebilirler ve mayınların nerede olduğunu tüm takımdaşlarına haber verebilirler.

Hazırlayan "CarpathiA"

Kaynak : http://members.lycos.co.uk/etplatformu//modules/sections/index.php?op=viewarticle&artid=3

SüPeR_AsH
Oyuncu
31 Mayıs 18:29 %0
her 2 nize de çok çok teşekkürler.

Sayfa: « 1 »
YanıtlaAlana Geri Dön

Reklam: