Kullanıcı adı:
(?) Şifre:
25/07/08 09:02 Toplam 30 oyuncu 54 sunucu 431 kullanıcı siteyi görüntülemekte
Alan: Call of Duty » Call of Duty 4
YanıtlaAlana Geri Dön
.
Yazar

Kalıcı konu: Cod4 - oyun performansını artırmak için

CeLLO.
Oyuncu
21 Aralık 2007 01:59 (23/12/2007, 21:28) %46
Birçok oyuncunun OSN COD4 serverlarında bu oyun için sistemlerinin yetersizliğinden yakındığına şahit olduk.

- Bu oyun benim bilgisayarımda çok kasıyor
- FPS çok düşük
- Daha fazla FPS almak için ne yapmalıyım

Bu tür problemleri, sahip olduğunuz donanımın elverdiği mühletçe aşabilmenin ve daha fazla performans alabilmenin çeşitli yolları vardır. Oyunun menüsünde bulunan bir çok görüntü ayarını, en düşük değerlere çekip grafik kalitesinden ve görsel efektlerden feragat ederek, performans artışı sağlayabilmek çoğu zaman mümkündür.

Oyun menüsünden Options'daki Graphics ayalarını ne yazikki en düşük ayarlara çekmek bile bazen yeterli performansı alabilmek için çözüm olamayabiliyor. Çünkü Oyunun Grafik ayarları menüsünden değiştirilebilen ayarlar kısıtlı ve bu menüye dahil olmayan birçok seçenek veya diğer bir deyişle "komutlar" mevcut. Bu yüzden de duruma bu noktada el atmak için console komutlarıyla gerekli kodları girmek veya oyunun açılışta gördüğü, oyunun grafik ve sistem ayarlarını içinde bulunduran "config_mp.cfg" dosyasına mudahele etmek gerekebiliyor.

Bu çalışma çok detaylı olduğundan sistem performansına etki eden ve editlenmesi gereken uzun bir kod listesi vardı elimizde. Bu kodları buraya yazmak ve açıklamalarını yapmak çok uzun sürecekti. Yanlış editlendiği taktirde ise çeşitli sorunlar yaşayabileceğinizi düşündük.

Bu sebeple sizlere yardımcı olabilme adına, mevcut sisteminizden maksimum performans alabilmenizi sağlıyacak, bir çok farklı oyun modunda da test edilmiş, sorunsuz çalışan, daha fazla performans için görüntü kalitesinden ve efektlerden sonuna kadar fedakarlık edebilirim diyenler için hazırladığımız bu config dosyasını sizlerin beğenisine sunuyoruz.

Config Dosyasını İndirmek için Tıklayın

İndirdiğiniz sıkıştırılmış dosyanın içindeki "config_mp.cfg" dosyasını oyunun kurulu olduğu klasörde "C:\Program Files\Activision\Call of Duty 4 - Modern Warfare\players\profiles\name" dosyasının içine yapıştırınız.

name = Oyunu kurdugunuzda girdiğiniz profil ismidir ve kullanıcıya göre farklılıklar göstermektetir.

Not: Yaşanabilecek bir problem olmaması açısından kendi "config_mp.cfg" dosyanızın bir yedeğini almayı unutmayınız.

1.Önemli Not: Bu işlemi yaptıktan sonra oyunun Multiplayer kısayoluna tıklayın ve karşınıza gelen uyarı penceresinden "Hayır" ı seçip oyuna girin.
("Evet" dediğiniz taktirde oyun ilk kurulduğu günki default ayarlarına geri dönecektir.)

<İşlem Tamamlanmıştır>

2.Önemli Not: Config ayarlarında FPS ayarı 200 limitli olarak gelmektetir. İsteyenler console'a \com_maxfps 0 komutunu girerek bu limiti kaldırabilirler. Lagometre ekranıda config ayarlarında açık olarak gelmektedir. O an için bağlatınızdaki veri akışını gösteren bu eklentiyi kapatmak isteyenler ise console'a \cg_drawLagometer 0 komutunu girerek lagometre ekranını kapatabilirler. Çözünürlük 1024x768 dedir, isteyen kullanıcılar çözünürlük ayarını diledikleri gibi değiştirebilirler. Kontrol tuşlarınıda oyuna girmeden önce oyunun ana menüsündeki "Controls" bölümünden, kendi alıştığınız kontrol ayarlarına göre değiştirmeniz yararınızadır. (Zira herkes benim kullandığım kontrol ayarlarıyla oynamıyor olabilir.) Ek olarak; ilerde çıkıcak olan yeni modlarda bazı komutları PB'nin kabul etmeme olasılığı bulunmaktatır. Böyle bir durumla karşılaştığınızda PB sizi serverdan kicklemeden önce sebebini ekranın sol alt köşesinde bir uyarı mesajıyla belirtecektir ve belirtigi komutla birlikte bu komut için istediği sayısal değeri size bildirecektir. (Bunu daha önce COD2'de de yaşamıştık. Bknz. Pam Mode olmayan serverlarda "\r_polygonOffsetBias 16" komutu girilerek duvardaki yazılar ve karartılar kapatılabilirken, Pam Mode bulunan serverlarda ise bu ayarı 16 yerine -1 yapmadığınız taktirde kickleneceğimiz mesajını alıyorduk.)

3.Önemli Not: Her sistemde performans artışı olacağı garanti değildir. Mevcut sistemim profilimdeki gibidir.(Ekran kartı hariç *7600GT) Hazırladığım bu config dosyası ile kendi sistemimde, eskiye nazaran
%50ye varan hatta çoğu zaman bu oranın da üzerinde, gayet tatminkar bir performans artışı sağlanmıştır.

Ekran Görüntüleri - Grafik&Performans Farklılıkları TIKLAYIN

Ayrıca gerekli kaynak kodlarını bulmamda bana yardımcı olan GThief'e değerli katkılarından dolayı teşekkür ederim.

Bu arada günün anlam ve önemi açısından başta site üyelerinin ve tüm müslüman aleminin kurban bayramını kutlar, sağlık ve mutluluk dolu günler dilerim.

* Dosyanın Oynasana.com ile bir bağlantısı yoktur.
* Dosyanın sorunsuz çalışması garanti edilmemektedir.
* Oluşabilecek bir zarardan CeLLO adlı kullanıcı sorumlu tutulamaz.

GThief
Oyuncu
21 Aralık 2007 02:01 (21/12/2007, 07:41) %3
TEST EDILDI

Arkadaşlar CoD4 için son derece başarılı bir config... CoD2 oynayan hemen herkez bu config ile CoD4 oynayabilir nerdeyse... Ben editlenmiş bir versiyonunu kullanıyorum ve şuan in game fps 280 - 500 arası yani hemen hepiniz +50 ile +150 arası fps artışı yakalayabilirsiniz, bu ciddi bir rakam ayrıca önemli bir avantajı da görüntünün göz yormamasının yanı sıra "oyun içinde algının daha yüksek" olması, farkedeceksiniz...

Not; OSN pb serverlarında test edilmiştir

CeLLO eline emeğine sağlık

GThief

Freezeron

Oyuncu
21 Aralık 2007 02:12 (21/12/2007, 02:32) %0
Gthief ve celloya tesekkurler.. Goruntude ne tur farklılıklar oluyor aynı noktadan iki SS alabilirsek guzel olur

Weekender
Albay
Albay
21 Aralık 2007 02:16 %0
Sonunda başarmışsın Selim kutlarım =) hemen deneyelim bakalım ve tabi teşekkürler emeğine sağlık

www.zt4life.com

GThief
Oyuncu
21 Aralık 2007 07:26 (21/12/2007, 07:38) %0
Benim aldığım sonuçları karşılaştırmalı olarak sunuyorum sizin için "örnek" olacaktır... Not; her sistemde aynı performans sonuçlarının alınması mümkün değildir!

= GÖRSELLER İÇİN BURAYI TIKLAYABILIRSINIZ =

alıntı:
Gönderen: Freezeron
Gthief ve celloya tesekkurler.. Goruntude ne tur farklılıklar oluyor aynı noktadan iki SS alabilirsek guzel olur

GThief

Johnnie Walker
Binbaşı
Binbaşı
21 Aralık 2007 09:07 (21/12/2007, 15:50) %0
cello ve gthief e tesekkurler bir cok kisinin faydasını gorecegi bilgiler ancak ben,radeon 9550 ekran kartim oldugu icin uygulamaktan çekiniyorum zaten cod 4 u kaldırıcagini bile düşünmüyordum kartımın ama helal olsun ne kartmış

Freezeron

Oyuncu
21 Aralık 2007 13:14 %0
Cfgyi denedim, cok guzel gercekten. Gereksiz tum texturelar, butun ucgen cizimleri vs kalkıyo, oyun cok ama cok rahatlıyo. 'Görsel' anlamda sizi tatmin etmeyecek belki (cs'den iyi duruyo merak etmeyin =)) ancak hareket eden nesneleri secmede ve genel olarak oyun hızınızda buyuk fark yaratacak. Bu ayarların uzerine shadows actım, AA ve AF max, cozunurluk 1280x1024, model details normal ve suan akıcı bir şekilde oyunu oynayabiliyorum.

Bu arada cfgdeki fov degeri 80. Normalde bu deger cod4te 65. Oyun stilinize gore fovu dusurmek isteyebilirsiniz. Bunun icin konsolu acıp, satırı temizledikten sonra /cg_fov x yazın. X yerine istediginiz degeri yazıyosunuz.

Bakidar
Tümgeneral
Tümgeneral
21 Aralık 2007 13:36 %0
cok guzel bir calısma olmus
ellerine saglık cello sayende fps fakirliginden kurtuldum.
neredeyse %40lık bir artıs sagladım
paylasım için cok tesekkurler.
not:katkılarından dolayı gurkan abimize sevgiler

acitmiyicam
Tümgeneral
Tümgeneral
21 Aralık 2007 18:06 %0
benim amacım performans arttırmak degilde(x1950pro ile 1680x1050 de avarage 60fps ile oynuyorum) mesela şu ışıklandırma efektlerini kapatmak istiyorum baı maplarda yer daha bi ışıklı kimi yerler göz alıyor parlaklıkla ilgili bir durum degil öyle olsa mapın her tarafında aynı olurdu sonuç olarak bana bu konuda yardımcı olabilecek bişey var mı aceba.

heath
Oyuncu
21 Aralık 2007 18:56 %0
Evet kodlar gerçekten de çok işime yaradı. 100 fpslik bi artış hoş oldu hakkaten. Herkese tavsiye ederim.

CeLLO.
Oyuncu
21 Aralık 2007 19:29 %0
alıntı:
Gönderen: acitmiyicam
benim amacım performans arttırmak degilde(x1950pro ile 1680x1050 de avarage 60fps ile oynuyorum) mesela şu ışıklandırma efektlerini kapatmak istiyorum baı maplarda yer daha bi ışıklı kimi yerler göz alıyor parlaklıkla ilgili bir durum degil öyle olsa mapın her tarafında aynı olurdu sonuç olarak bana bu konuda yardımcı olabilecek bişey var mı aceba.

Average FPS olarak 60 gibi sınır bir değerde oynayıp performansı daha fazla artırmayı istememek cidden garip. Neyse biz sorununa dönelim; Cisimler üzerindeki ışıklandırma efeklerinin ve parlak görünmelerinin sebebinin çoğu oyunun default olarak kullandığı Shader Model 3.0 dan kaynaklanıyor. Bunuda "\r_rendererPreference 0" komutuyla, oyunun Shader Model 2.0 kullanmasını sağlayabilir ayrıca "r_drawSun 0" ilede cod2 deki gibi gökyüzü efektinin yaptığı parlamayı kapatabilirsin.

Ne aradığını bilmeyen, bulduğunu anlayamaz

Drec-T
Yüzbaşı
Yüzbaşı
21 Aralık 2007 19:58 %0
çok saolun işime yaradı bayaa

acitmiyicam
Tümgeneral
Tümgeneral
21 Aralık 2007 20:19 (22/12/2007, 19:04) %0
alıntı:
Gönderen: CeLLO.

Average FPS olarak 60 gibi sınır bir değerde oynayıp performansı daha fazla artırmayı istememek cidden garip. Neyse biz sorununa dönelim; Cisimler üzerindeki ışıklandırma efeklerinin ve parlak görünmelerinin sebebinin çoğu oyunun default olarak kullandığı Shader Model 3.0 dan kaynaklanıyor. Bunuda "\r_rendererPreference 0" komutuyla, oyunun Shader Model 2.0 kullanmasını sağlayabilir ayrıca "r_drawSun 0" ilede cod2 deki gibi gökyüzü efektinin yaptığı parlamayı kapatabilirsin.
Ne aradığını bilmeyen, bulduğunu anlayamaz

sadece o iki ayarla az farketti bende modlu mp dosyasını attım ve yine menüden kendi ayarlarımı uyguladım(1680x1050 texture`ler extra da) eskiye göre 10 fps farketti saol

Crimz
Oyuncu
21 Aralık 2007 20:28 %0
Benimde işime çok yaradı 1280*1024 ile oynuyorum.Gayet güzel oldu teşekkürler.

CeLLO.
Oyuncu
22 Aralık 2007 01:16 (22/12/2007, 04:20) %0
alıntı:
Gönderen: Freezeron
Goruntude ne tur farklılıklar oluyor aynı noktadan iki SS alabilirsek guzel olur

İlk mesaj, kendi sistemimde almış olduğum Grafik&Performans farklılıklarını somut örneklerle görmenizi sağlıyacak ekran görüntüleri eklentisiyle güncellenmiştir.

İyi oyunlar.

acitmiyicam
Tümgeneral
Tümgeneral
22 Aralık 2007 17:03 %0
ben performanstan ziyade görüntünün daha sade olması için kurdum kurmayı düşünenler sadece performans olarak düşünmesin.

murty70
Orgeneral
Orgeneral
23 Aralık 2007 07:19 %0
teşekkürle selim bende bir deneyeyim bakim inşallah başarılı olmuştur ...

murty70
Orgeneral
Orgeneral
23 Aralık 2007 07:23 %0
pardon ayrıca katkısı olan gürkan yani gthief ' e de teşekkürler...onu unuttuğum için özür..

Catapulco.
Orgeneral
Orgeneral
23 Aralık 2007 14:21 (23/12/2007, 14:21) %0
Önceleri gthiefi bıçaklamakta ve dibimdeki adama rpg atmakta zorluk çekiyordum fakat bu cfg sayesinde şu an hayata daha ılımlı bakıyorum teşekkürler Cell-0!

Johnnie Walker
Binbaşı
Binbaşı
23 Aralık 2007 15:26 %0
ben denedim grafikler o kadar düştüki oyun da hiçbi gorsel çekicilik kalmadı iptal edip kendi configime dondum zaten fps fln da artmadı 20-30 arası hala

AvriLavigne
Teğmen
Teğmen
23 Aralık 2007 17:46 %0
Peki arkadaşlar bu cfg oyunu hiç yükleyemeyenlerin işine yararmı gerçi yükledimde girmiyor oyuna ekran kartım yetersiz (256 mb ati 9250) bu cfg yi kullanarak oyunu açma şansım var mıdır?

acitmiyicam
Tümgeneral
Tümgeneral
23 Aralık 2007 18:30 %0
alıntı:
Gönderen: Johnnie Walker
ben denedim grafikler o kadar düştüki oyun da hiçbi gorsel çekicilik kalmadı iptal edip kendi configime dondum zaten fps fln da artmadı 20-30 arası hala

configi oldugu gibi kullanmak mantıksız zaten textureleri extra yap o zaman görüntü güzel olur.

CeLLO.
Oyuncu
23 Aralık 2007 18:44 (23/12/2007, 19:47) %0
alıntı:
Gönderen: Johnnie Walker

Her sistemde fps artışının garanti olmadığını anlatmıştık. ATI 9550 gibi bir ekran kartıyla COD4 den performans namına pekte bişey beklememek gerekirdi. Üzgünüm

alıntı:
Gönderen: CgTy.
Peki arkadaşlar bu cfg oyunu hiç yükleyemeyenlerin işine yararmı gerçi yükledimde girmiyor oyuna ekran kartım yetersiz (256 mb ati 9250) bu cfg yi kullanarak oyunu açma şansım var mıdır?

COD4 oyunu donanımsal olarak en düşük DirectX9.0c desteğine sahip bir ekran kartı istiyor ve sahip olduğunuz ATI 9250 DirectX8.1 desteklediği için oyunu çalıştırma şansınız malesef yok.

alıntı:
Gönderen: acitmiyicam

configi oldugu gibi kullanmak mantıksız zaten textureleri extra yap o zaman görüntü güzel olur.

İlk mesajı dikkat okursanız eğer, kaliteli bir görüntüden ziyade performans odaklı bir çalışma içersine girdimizi anlamanız gerekirdi. Textureleri extra yap demişsinizki, bunu dediğiniz kullanıcı en düşük ayarlarda bile 20-30 fps ile oynayabildiğini belirtmiş. Lütfen mantık çerçevesinde verelim cevaplarımızı!

Crimz
Oyuncu
23 Aralık 2007 19:10 %0
Bende radeon X1600 var.bu config'i yükledikten sonra bir iki değişiklik yaptım.1280 x 1024 yaptım ve texture settings'den de normal'e ayarladım hepsini.Bu bana yetti.

keskın_nısancı
Teğmen
Teğmen
23 Aralık 2007 19:26 %0
walla guzel bi oyun multiplayer i de cok zevkli olur sanıyorum denemek lazım

Sayfa: « 1 2 3 4 5 »
YanıtlaAlana Geri Dön