Kullanıcı adı:
(?) Şifre:
04/12/08 08:30 Toplam 3 oyuncu 50 sunucu 279 kullanıcı siteyi görüntülemekte
Alan: Diğer Oyunlar » Diablo Serisi
Alana Geri Dön
.
Yazar

Konu: Item kasma rehberi

asd_swd
Oyuncu
04 Kasım 2007 19:26 %0
guzel bir item kasma rehberi hazirlayabilecek war mi arkadaslardan rica ediyorum

simdiden tesekkurler

nikimbu
Oyuncu
04 Kasım 2007 20:57 %0
rehber hazırlayacak kadar bilgim yok ama bikaç şey söyleyim doğru yanlış.

1. birçok forumda rehberde rastladığım bir konu bu: questi tamamlarken kaliteli item düşme olasılı daha yüksektir deniliyor. örneğin baalı quest olarak keserken, sonradan keseceğinden daha ii itemler düşermiş. fakat benim gözlemlerimde GENELDE (4-5 tane) rare item düşüyor. quest tamamlandıktan sonra baalı kesince uniq veya setler düşüyor.

2. itemler düşerken area lvl, monster lvl ve sizin char lvl etkili. sanırım önce area lvl etki ediyor ardından monster ve en son char olması lazım. sayısal değerleri de var bunların ama kalkıpta ezberlemedim

3. area lvl olarak aşağıdaki bölgelerde bütün itemlerin düşme olasılığı varmış.

act - bölge
1 the pit 1&2
1 mausoleum
2 maggot layer 3
2 ancient tunnels
2 sewers 2
3 forgotten temple
3 ruined fane
3 disused reliquary
4 river of flame
4 chaos sanctuary
5 the worldstone keep 1&2&3
5 throne of destruction
5 the worldstone chamber

4. burda eski mesajlarda mı görmüştüm başka bir forumdamı hatırlamıyorum ama şöyle deniliyordu: örneğin amazon ile oynuyorsunuz. bolt veya arrow paladinlere göre 3 kat daha az çıkarmış. yani charlara özel itemlerin kendilerine düşme olasılığı daha az denilmişti. bilemiyorum ne kadar doğru. mantık olarak da çoklu oyuncu iletişimini artırması gösterilmişti. ben paladine hoz arrken bir amazona düşecek ve ben o amazonla iletişim kuracam gibisinden partyler oluşacak tradeler...

5. dikkat ettiğim bir husus da item/zaman oranı. yani en kısa sürede olabildiğince çok item düşürmek. bu nedenle mepi her oyunda mutlaka kesmek lazım. durance of hell 2 ye wp yapıp 3 de mepi bulup hiç uğraşmadan diablo ve baala göre daha kısa sürede kesiliyor. diablo en uzun süreni. ayrıca iron yiyip ölme ihtimali en yüksek olan yer. 1 diablo kesene kadar 2 mep kesilebilir. ben genelde diabloyu item için kesmiyordum. baal hem exp veriyo char lvl yüksekken hem de world stonda da itemler düşüyor. mepin etrafındakilerden de baya ii item düşüyor onları da es geçmemek lazım yanındayken.

6. magic find hesaplarına girmiyorum. sayısal işler var içinde şu an bilmiyorum. ama ben pek de dikkat etmiyorum üzerimdeki itemlerde kaç mf var falan.

7. bunların dışında dandirik fallenlerden de ii item düşebiliyo fazla hesaba gerek yok sonuçta bu işin çoğu şans ve zaman istiyor. ha birde şunu ekleyim, aradığım itemi hiçbizaman bulamadım ama rasgele oynarken düşürebildim.

asd_swd
Oyuncu
04 Kasım 2007 22:46 %0
oncelikle guzel bir yazi yazdigin icin cok tesekkur ediyorum yazdigin seylerin hepsi dogru fakat 1-2 yerde galiba yanlisin war mesela throne of destruction da drop fazla yuksek degil ama tam olarak bilmiyorum ben de neyse yazdigin bilgilerin hepsini biliyorum zaten ama bazi manyaklar mukemmel item dusuruyor cok kasmaktan mi sans tan mi bilemiyorum bunlar tahminimce isin puf noktalarini bulmuslar mesela surekli act 5 kesenler war

sonuc olarak isin puf noktalarini ogrenmek istiyorum

tekrar tesekkur ediyorum

allreadydead

Moderatör
05 Kasım 2007 00:08 %0
alıntı:
Gönderen: nikimbu
rehber hazırlayacak kadar bilgim yok ama bikaç şey söyleyim doğru yanlış.
1. birçok forumda rehberde rastladığım bir konu bu: questi tamamlarken kaliteli item düşme olasılı daha yüksektir deniliyor. örneğin baalı quest olarak keserken, sonradan keseceğinden daha ii itemler düşermiş. fakat benim gözlemlerimde GENELDE (4-5 tane) rare item düşüyor. quest tamamlandıktan sonra baalı kesince uniq veya setler düşüyor.
2. itemler düşerken area lvl, monster lvl ve sizin char lvl etkili. sanırım önce area lvl etki ediyor ardından monster ve en son char olması lazım. sayısal değerleri de var bunların ama kalkıpta ezberlemedim
3. area lvl olarak aşağıdaki bölgelerde bütün itemlerin düşme olasılığı varmış.
act - bölge
1 the pit 1&2
1 mausoleum
2 maggot layer 3
2 ancient tunnels
2 sewers 2
3 forgotten temple
3 ruined fane
3 disused reliquary
4 river of flame
4 chaos sanctuary
5 the worldstone keep 1&2&3
5 throne of destruction
5 the worldstone chamber
4. burda eski mesajlarda mı görmüştüm başka bir forumdamı hatırlamıyorum ama şöyle deniliyordu: örneğin amazon ile oynuyorsunuz. bolt veya arrow paladinlere göre 3 kat daha az çıkarmış. yani charlara özel itemlerin kendilerine düşme olasılığı daha az denilmişti. bilemiyorum ne kadar doğru. mantık olarak da çoklu oyuncu iletişimini artırması gösterilmişti. ben paladine hoz arrken bir amazona düşecek ve ben o amazonla iletişim kuracam gibisinden partyler oluşacak tradeler...
5. dikkat ettiğim bir husus da item/zaman oranı. yani en kısa sürede olabildiğince çok item düşürmek. bu nedenle mepi her oyunda mutlaka kesmek lazım. durance of hell 2 ye wp yapıp 3 de mepi bulup hiç uğraşmadan diablo ve baala göre daha kısa sürede kesiliyor. diablo en uzun süreni. ayrıca iron yiyip ölme ihtimali en yüksek olan yer. 1 diablo kesene kadar 2 mep kesilebilir. ben genelde diabloyu item için kesmiyordum. baal hem exp veriyo char lvl yüksekken hem de world stonda da itemler düşüyor. mepin etrafındakilerden de baya ii item düşüyor onları da es geçmemek lazım yanındayken.
6. magic find hesaplarına girmiyorum. sayısal işler var içinde şu an bilmiyorum. ama ben pek de dikkat etmiyorum üzerimdeki itemlerde kaç mf var falan.
7. bunların dışında dandirik fallenlerden de ii item düşebiliyo fazla hesaba gerek yok sonuçta bu işin çoğu şans ve zaman istiyor. ha birde şunu ekleyim, aradığım itemi hiçbizaman bulamadım ama rasgele oynarken düşürebildim.

1. Questte daha iyi item düşer. ama tabi diğer değişkenleri sabit alırsanız..ki bu genelde fazlaca mümkün değil
2. area lvl ile kastedilen nedir bilmiyorum ama monster lvl ve Treasure Class'ı düşecek item'ı direkt etkiler. TC'si yetmiyorsa 100 milyon kere kesseniz bile o canavar o item'ı düşüremez. örneğin hell mefisto'dan Sacred Armor unique çıkamaz. Mef'in TC'si yetmez.sizin lvl ve "area" lvl herneyse önemli değil bu gibi durumlarda.
3. area lvl bu durumda baz alıancak monster lvl gibi duruyor. ozaman anlamlı. evet o bilgi doğru. pit gidilmesi ve tamamlanması en kolay yerlerden. Act 1'de outer cloister wp sinden geri gidiyorsunuz. Tamoe Highland'de ki mağara. biraz sabır ile çok iyi item bulunabilir.
4. doğrudur. hesaplarda paladin only itemin içinde bulunduğu TC seçilse bile çıkma şansı 3 kat azdır diğer item'lara göre
5. teleportu olan bir char çok hızlı şekilde diablo kesebilir. bütün sealları kimseyi kesmeden açarsınz hepsi ölüyor sadece diablo kalıyor.dikkat edilmesi gereken nokta Chaos Sanctuary'nin de en üst TC'ye sahip monsterlar ile dolu olması.Diablo'ya gerek kalmadan aradığınızı onlardan da bulma şansınız var.
6. MF hesapları bu konuda yapılması gereken tek şey. kabaca 300 mf ile pit, kontes, andariel, tranvincal, mefisto, Chaos sanctuary, diablo, World stone keep 2&3, minions, baal, pindleskin ve eldritch yapılalırsa aranan item eninde sonunda çıkacaktır.

dont try to kill me cos i'm allreadydead.
Freelance sacred warrior.
Oynasana.com bu mesajın içerdiği bilgilerin doğruluğu veya eksiksiz olduğu konusunda herhangi bir garanti vermemektedir. Bu nedenle bu bilgilerin ne şekilde olursa olsun içeriğinden sorumlu değildir. Bu mesajdaki görüşler yalnızca gönderen kişiye aittir ve Oynasana.com'un görüşlerini yansıtmayabilir.

nikimbu
Oyuncu
05 Kasım 2007 10:10 (05/11/2007, 10:15) %0
area lvli ben yanlış anlamışım ama bnetten buldum ilgili bölümü.
http://www.battle.net/diablo2exp/items/basics.shtml

"Lower Quality items start out being most common but ramp to less common than High Quality depending on the Monster Level (if dropped by a monster) or the Dungeon (Area) Level (if spawned from a chest)."

diyor. yani area lvl sandıklardan çıkan itemleri monster lvl ise monsterdan çıkanı etkiliyormuş. yalnız areaların lvl lerini bulamadım.

asd_swd
Oyuncu
05 Kasım 2007 16:23 %0
sagolun beyler hepsini karistirarak kasmaya calisacagim ellerinize saglik

allreadydead

Moderatör
06 Kasım 2007 20:44 %0
evet, onu unutmuşum. area level düşen item'i değil taştan kutudan çıkan item'i etkiler. gold chestlerden (parlayanlar) herşey çıkabilir hell'de. o yukarda saydığın yerlerde area level'larda yüksektir. yerdeki loose rock'tan decapatator bulmuş biri olarak onlarada bakmanı öneririm

Oynasana.com bu mesajın içerdiği bilgilerin doğruluğu veya eksiksiz olduğu konusunda herhangi bir garanti vermemektedir. Bu nedenle bu bilgilerin ne şekilde olursa olsun içeriğinden sorumlu değildir. Bu mesajdaki görüşler yalnızca gönderen kişiye aittir ve Oynasana.com'un görüşlerini yansıtmayabilir.

[GX]Bortu

Moderatör
06 Kasım 2007 22:29 %0
alıntı:
Gönderen: allreadydead
decapatator

Önce itemin ismini doğru yaz

GameX forever

baal | manowar
Oyuncu
06 Kasım 2007 23:44 %0
noob olredi. Loose rock tan decapatator düşürmüş :)
bende katapulttan decapicatator düşürdüm hemide unique :D

alıntı:
Gönderen: allreadydead
evet, onu unutmuşum. area level düşen item'i değil taştan kutudan çıkan item'i etkiler. gold chestlerden (parlayanlar) herşey çıkabilir hell'de. o yukarda saydığın yerlerde area level'larda yüksektir. yerdeki loose rock'tan decapatator bulmuş biri olarak onlarada bakmanı öneririm ;)

[B]lood [A]crid [A]nguish [L]astimar
Xebani Webzine & Radyo
www.xebani.com - darK sound of Holy days...

allreadydead

Moderatör
07 Kasım 2007 09:34 %0
capatator kafa koparan anlamında daha güzel duruyor. capacitator öldürmez süründürür anlamında.peh.

[GX]Bortu

Moderatör
07 Kasım 2007 13:48 %0
Bi decapitator yazacaksınız ya altı üstü

Örnek:

Hellslayer
Decapitator

Two-Hand Damage: 98 To (278-680) (188-389 Avg)
Required Level: 66
Required Strength: 189
Required Dexterity: 33
Durability: 40
Weapon Speed: [10]
+100% Enhanced Damage
+ (3 Per Character Level) 3-297% Enhanced Maximum Damage (Based On Character Level)
Adds 150-250 Fire Damage
+ (0.5 Per Character Level) 0-49 To Strength (Based On Character Level)
+ (0.5 Per Character Level) 0-49 To Vitality (Based On Character Level)
+25 To Life
10% Chance To Cast Level 16-20 Fireball On Attack (varies)
(Only Spawns In Patch 1.10 or later)

GameX forever

allreadydead

Moderatör
07 Kasım 2007 17:59 %0
capitator olsun. sizimi kıracam...kırmayıp banlayabilirim aslında düşünmek lazım..

[GX]Bortu

Moderatör
07 Kasım 2007 18:27 %0
Sıkar biraz...

GameX forever

baal | ice
Oyuncu
08 Kasım 2007 14:17 %0
Olredi decapitatör de bulur kepeketetör de. Ne kadar dandik item varsa Olredi de mevcuttur. Hiçbirini de atmaz saklar , tebrikler Olredi.

- Ays bak bak Meph'den rare zword , Diaplo'dan Tal Mask buld...

- De get noob !!!

n2o
Oyuncu
08 Kasım 2007 16:32 %0
p8 pit kas sen hani şu tamoedeki pit.. devilkinin tekinden vorteks shield düştü hani şu griswold'un, demekki bişeyler var orda

allreadydead

Moderatör
09 Kasım 2007 08:44 %0
alıntı:
Gönderen: baal | ice
Olredi decapitatör de bulur kepeketetör de. Ne kadar dandik item varsa Olredi de mevcuttur. Hiçbirini de atmaz saklar , tebrikler Olredi.
- Ays bak bak Meph'den rare zword , Diaplo'dan Tal Mask buld...
- De get noob !!!

330 max damage li falcataydı o. doom mar. tal mask da her eve lazım.sen benim hirelardakini sabit olarak yürüttüğünden atmıyom saklıyorum onları

GoXP_UnDY1nG
Guild of eXPerience

21 Kasım 2007 15:16 %0
Zamanında bone clanının elemanı ile item düşürme rehberi yazmışdık.. Arşivde bir ara istersen..

CLiVe BaRKeR's UnDY1nG
Paladin of love..!!

[GX]Bortu

Moderatör
23 Kasım 2007 01:17 %0
sen sus isa tarih olmuşun haberin yok

GameX forever

Blueheron
Oyuncu
26 Kasım 2007 13:29 (26/11/2007, 13:30) %0
.....

GoXP_UnDY1nG
Guild of eXPerience

26 Kasım 2007 13:32 (26/11/2007, 13:33) %0
alıntı:
Gönderen: [GameX]Bortu
sen sus isa tarih olmuşun haberin yok
GameX forever

Tarih 'de anlamlı bir söz vardır.. Hemde konu ile alakası olan :]

'Geçmiş, geleceğin aynasıdır..'

CLiVe BaRKeR's UnDY1nG
Paladin of love..!!

[GX]Bortu

Moderatör
26 Kasım 2007 21:48 %0
alıntı:
Gönderen: GoXP_UnDY1nG

Tarih 'de anlamlı bir söz vardır.. Hemde konu ile alakası olan :]
'Geçmiş, geleceğin aynasıdır..'
CLiVe BaRKeR's UnDY1nG
Paladin of love..!!

geçmiş bir kova dolusu küldür.

GameX forever

baal | coNan
Oyuncu
05 Aralık 2007 02:09 %0
aksam aksam yardiniz beni gerci uzun süre olmus on mesaj yazilali...

neyse, ya bi soru soracam, var mi hala battle.nette diablo oynayan?! yoksa herkes WOWcu mu oldu?!
(wow cikti mertlik bozuldu peh)

hadi selametle

Sayfa: « 1 »
Alana Geri Dön

Reklam: