Kullanıcı adı:
(?) Şifre:
05/09/08 15:07 Toplam 254 oyuncu 47 sunucu 1419 kullanıcı siteyi görüntülemekte
Alan: Strateji » Genel Tartışma
YanıtlaAlana Geri Dön
Yazar

Konu: Medieval 2: tw -1.2- savaş taktikleri

SpyTurk
Binbaşı
Binbaşı
16 Ağustos 2007 15:56 (16/08/2007, 17:23) %2
Merhaba arkadaşlar aranızda kaç kişi Medieval 2 oynuyor bilmiyorum ama savaş taktiklerini ve 1.2 patchiyle oyunun ne kadar değiştiğni sizinle paylaşmak istiyorum..

Ben uzun süredir Medieval 2 oynuyorum bu oyuna Rome Total Warla başladım baktım seri güzel ve Medieval 2 yi indirdim bununla hala devam ediyorum.. Bilmiyenler için; Rome Medieval 2 den daha çok bilinir bu Medieval, Rome ve Shogun Total War serisinin oyunlarındandır..

Öncelikle medieval 2 1.2 patchini indirin :
http://www.gamershell.com/download_19011.shtml
veya
http://www.4players.de/4players.php/download_start/PC-CDROM/Download/46018.html

Buradan nelerin değiştiğini görebilirsiniz ve alternatif linkte olabilir sizin için :
http://forum.donanimhaber.com/m_7426169/tm.htm

Evet gelelim 1.2 paketi ne kadar değişiklik yapıyor konusuna... Feci şekilde değişiklik yapıyor 1.0 da hep kazanıyordum çok kolay oluyodu benim için Very Hardta oynanama rağmen adamları çok kolayca yenebiliyordum ama bu paketle adamlar artık daha da iyi saldırıyor daha akıllıca hareketler ediyor saçma sapan intihar gibi saldırılar yapmıyor bi yerde öylesine durup kalmıyor... Atlı birlikleri adamlar artık daha da zekice kullanıyor yani boşu boşuna atlı birlikleri telef etmiyorlar.. Hemen pes etmiyorlar.. Şu tüfekli yeni çerilerin devamlı ateş etmeside mükemmel olmuş eskisinde bir kişi öldüğü zaman yer değişikliğiyle uğraştıkları için hiç ateş etmiyorlardı şimdi o problemin kalması iyi olmuş.. Oyunda sizin okçu birlikleriniz fazlaysa ve adamlara çok kayıp verdirtmeye başlıyorsanız işler çığırından çıkmadan size saldırıyorlar bu da çok iyi olmuş eskisinde adamlar orada öylece durup felaket kayıplar veriyorlardı öyleki çoğu savaşımda benden %20 onlardan %80 i sırf okçular tarafından öldürülüyordu çoğunlukla sizin saldırmanız bekleniyordu..

Evet şimdi gelelim savaş taktiklerine..
--

Türkleri ele alıcaz..
Türklerin başlangıçta zırhları yoktur ve kılıç kullanan yaya askerleri yoktur sadece Hashasim denen birlik ve okçular kılıç kullanır yani mızrak ağırlıklı bir ordudur.. Bu mızrak kullanan
askerlerimiz atlı birliklere karşı avantaj sağlar ama bu avantaja pekte güvenmeyin..
Evet demiştikki zırhları yoktur veya azdır başlangıçta bizimkilerin.. iyi savaşırlar ama zırhlarının iyi olmaması çok çok büyük bir dezavantajdır ve en kötü olan olay askerler çok pahaldır hemde gereğinden çok pahaldır yani Macarları kingdoom denen şovelyelerini öldürebilen tek birlik Janniasary Heavy Inf. 1100 florin civarında kingdoomlar 660 civarındadır ve bizdeki 660 lık birlik örneğin sipahiler olabilir bu askerlere karşı iyi bir zafer sağlamaz hatta bazı savaşlarda bu şovelyelere dikkat etmesseniz 2-3 birliğinizdeki bütün adamlarınızı öldürüp hala savaşa devam ederler bunlara çok dikkat edin.. Okçularımız da zaten çok iyi en iyi okçular Osmanlıda ama yine çok pahalı.. Öyleki Attack bölümünde missile değeri 9 olan bir Türk okçusu başka ülkelerdeki missile değeri 9 olan okçudan 2 kat daha fazla pahaldır.. Hakkını verirmi verir ama dikkatli olmassanız telef olur..
Bir savaş açtığınımda customdan ben parayı arttırmam standart haliyle adam almaya çalışırım ama askerler çok pahalı olduğu için hep eksik çıkarım hatta güçsüz birlikleri almak zorunda kalırım oysaki diğer ülkeler full şovalyelerle felaket avantaj sağlarlar..
Şu zırh işine tekrardan değinecem siz Türk askerlerini zırhlandırdığınız zaman spahiler yeni çeriler ve spear millita da olabilir şovalyeleri mahvedersiniz zırhlı olamalarına karşında mahvedersiniz ama birazdan anlatıcaklarımı dikkatle yaparsanız..çünkü şovalyeler size karşı felaket sonuçlar aldırtabiliyor ayrıyetten avrupalıların atlı birliklerinin çeşitliliği ve bolluğuna da dikkat etmek lazım ve gene ne yazıkki bizim en kötü atlı birliğimiz onların en iyi atlı birliğinden daha pahalı .. Not: Şovalyelere karşı silahı ve zırhı arttırdığınız bir birlik örneğin spear millita zırhsızken fark yemesine karşın zırhlandığı zaman çok iyi bir sonuç alabiliyor.. Aynı zamanda okçulara karşı da bir koruma sağlıyor zırh.. yani zırh çok çok önemli karşınızda en dandik askerleri olan fakat en iyi şekilde zırhlandırılmış bir birlik sizde en iyi asker Janniassary Heavy Inf. olmasına karşı farkta atabiliyor aman dikkat..
Bide oyunun zevki kamp oyunundan çıkıyor orada savaşlar çıkarıp savaşları bizzat siz yönetin gerçekten adamlar çok akıllıca tercih yapıyor ve sizde gücünüz yettiği kadarını alıyorsunuz.. Kısacası esas strateji orada çıkıyor..

Orduyu dizmek :
--
Başlangıçta orduyu dizmeye büyük bir önem gösterin.. Önlere topları ve okuçu veya tüfekçileri koyun.. Arka sıralarda değişiklik yapmasanızda olur ama benden söylemesi mutlaka bir değişiklik yapın.. En iyi askerler hep sol ön tarafta dizilir standartta işte bu yüzden en iyi şovalyeler sizin sağınızda kalıcak hemen sağ taraftakileri sola geçirip Janniassary Heavy Inf. ve Halberdları ( bu halberd silahı şovalyelerin zırhlarını delmek için birebirdir.. Halberd silahı Janiassary Heavy Inf ve Halberd Millita da bulunur )
sağ tarafa geçirin( bunun sebebi daha öncede anlattım ama şovalyelerin karşısına en basitinden Spear millitalar çıkarsa 2-3 birlikteki bütün adamları öldürür böyle olduğu zamanda geriye kalan yeni çeri ve halberdları bölmek zorunda kalırsınız veya etrafı kuşatılır kötü sonuçlar çıkar ) en arka sıralarda atlı birlikler kalsın dokunmaya gerek yok ( Quapukullu nu tercih edin Spahi Lancers ta çok iyi ama avrupalıların atlılarına karşı çok iyi sonuç alamassınız ) son olarak sol ve sağ tarafta okçu atlı birlikler kalsın ( not : spahiler diğerlerini affetmez en iyisi bunlardır )

Evet sonunda dizim bitti

Savaş başladı
--

İlk önce okçular ok atıyor ama bişeye dikkat edin Janniassary Musketeers ların daha hızlı ateş etmelerini istiyorsanız kılıç resmine tıklayın ( yani skirmish moda alın ) . Ama dikkat adamlar yaklaşır yaklaşmaz bu modu kapatın ki geriye kaçıp zaman kaybı yaşamanıza sebep olmasın ( not : bazen emirleriniz anlaşılmıyor o zaman el işaretine yani stopa veya backspace tuşuna basın ki emirlerinizi yerinize getirsinler ) . Yeni çeri okçularının önüne kazık çakın. Evet sonra sol ve sağdaki okçu atlıları düşman okçu atlılarına saldırtın, az kayıp vermek içinde Yuvarlak çizgiler çizen ok işaretlerinee tıklayın.. Emiri yerine getirmedilers skirmish e alın olmazsa bidaha stop a basın yine olmadı bekleyin biraz olmadı bişelere daha basıp halledin.. Sonra toplara gelin ve ok resmine tıklayın yani fire at will moduna alın kendi hedeflerini belirlesinler.. ewweet burada önemli bir not verecem : Bu topçu ateşinde çoğu kişi aksiyon olsun diye yanan top veya patlayan topları kullanır bu yanlıştır patladığı yerlerde iyi sonuç verir ama her zaman tutturamazsınız bu yuzden standart haliye ateşsizini ateşleyin derim.. Çünkü böyle olunca ateşlediğiniz top yerde seke seke arka arkaya duran adamları öldürür yani hedefi vurması daha kesindir ( ama bi tepeden ateş ediyosanız açıda iyi değilse mutlaka patlayan top etjili olur açısına dikkat edin )
Sonra saldırı başladığı an veya siz saldırdığınız an okçularınızı geri çekin ve hemen yaya askerlerinize adamlarla buluşacağı yere gönderin ( saldır demeyin hemen ! ) Yeterince yaklaştıktan sonra saldır diyin ( bunun nedeni yani başta saldır dememenizin nedeni yeterince yaklaşmadığınız zaman adamlar top yekün tek birliğe saldırıyor yakınlaştığınız zaman kendi hedeflerini kendileri buluyor .. ( burada dikkat etmeniz gereken sıralamada yer değiştirdiyseniz adamlar ilk standardında yerleştikleri yere de gidebilirler bunlara dikkat edin )) Evet saldırı oluyor falan falan atlı birlikler kaldı okçular ok atmaya devam ediyor.. Okçuları bişekilde koruyun ama korumasanızda olur onla işiniz bitti artık.. Atlı birlikleri sol ve sağ tarafa gönderin yani adamların olmadığı yere burada karşınıza atlılar çıkarsa atlıları ölüdürün, okçulara saldırın ( okçular kolay ölüyor ama yinede dikkat etmek lazın ) ve yaya düşmanlara en iyi şekilde saldırabileceğiniz şekilde en rahat pozisyonda konumlandırın bekleyin.. adamların sayısı azaldı veya sizden çok kayıplar verdirtmeye başladı bu sefer atlı askerleri saldırtın.. ve atlılar saldırdı birazdaha savaşsınlar bekleyin ve hemen geri çekin gereksiz yere kalırlarsa kayıba uğrarlar.. Sonra geri çekin bidaha saldırın bidaha saldırın falan fln.. ( bunun nedeni atlılar hızlıca saldırdıkları zaman 10-20 adamı havalara uçuruyorlar, eziyorlar.. Ama eğer uzunca bi süre kalırsanız atlı birlikler çok kolay öldürülüyor.. ) Ve şuda önemli atlı askerli hızlanınca ve toparlandıkları zaman saldırmalarına dikkat edin yani dibinizdeki adama atlılarla saldırmayın 20-30 mete uzaklıktaki adamlara saldırın ve mızraklılara da dikkat edin tabi..

Şu konulara dikkat edin adamları takip edin eğer bi birlik gördünüz savaş esnasında mızraklar havada hiç bişey yapmıyolar dibindeki adama anca saldırırlarsa bi kaç tanesi savaşmaya devam ediyo, o zaman adama saldır emri verin eğer vermesseniz böyle bekleyen en iyi birliğiniz peasantlar tarafındanda farkla yenilebilir.

Özellikler, önemli notlar :
--

Ben bunları tektek denedim hangi asker neler yapıyor diye size notlar :
Yeniçeri tüfekçileri kılıçlıdır ve kılıcı iyi kullanırlar savunma ustalıkları iyidir.. Yani dikkatli kullanırsanız şovalyeleri kolayca yenerler hatta Jannissary Heavy Inf. den bile kolayca..
Zırhlı asklerler büyük avantajlar sağlar özellikle Türklerde zırhlandırınca iyi sonuçlar alıyorsunuz çünkü ilk halleriyle zırhsız oldukları için bizimkileri çabuk öldürüyorlar..
Birlikler en fazla 4 tane olabilir 4 taneden sonra kırmızılaşırlar böyle olunca hala basabilirsiniz ama fiyatları baya bi katlanır kısacası kazık yersiniz dikkat bende sonradan anladım..
Yeniçeri okçularını mutlaka alın
Adamları yorarsanız ( yani tired.. göstergelerde kırık kalp kırmızı kalp olmaya başladığı zaman ) örneğin Janniassary Heavy Inf. ler peasantlardan fark yer.. Yani yorulan bitkin düşen askerler artık savaşamaz habire öldürülür bu çok önemli ve adam alırken başlangıçta charge : 2 charge : 3 gibi şeyler vardır bunlara dikkat edin bu adamların ne kadar uzunca bi süre savaşacaklarını gösterir .. Charge : 3 ten sonrası iyidir.. Ve buna göre Saracen yanılmıyorsam 2 idi spahiler 3 dü galiba hatırlamıyorum.. Bu 2 birliği birbiriyle savaştırdım saracenler başta iyi sonuçlar aldı ve yorulmaya başlayınca (tired oldu )spahiler halan hiç yorgunluk göstermemileri ve fark attılar ( steady ) Buda öok önemli bir olay..
Şunu unutmayın Saracen ve Halberdlar mısırda da vardır ve bu birlikler çok korkaktır buna dikkat edin beni kamp oyunlarında savaşlarda çok dellendirtmişlerdir hatta öyleki yeneceğim savaşı bu birlikler yüzünden kaybetmişliğim olmuştur..
Halberd silahını kullanan birliklerinize ( janniassary heavy inf. ve halber millita ) hızlı saldırılar yaptırmayın.. Özellikle aradaki fark kingdoom denen en iyi şovalyelerde belli oluyor.. Özellikle teke tekte denerseniz hep yenilirsiniz fakat yavaş saldırı yaptırtırsanız yenersiniz.. Büyük savaşlarda yapmasanızda çok iyi sonuçlar aldırtıyorlar ama yinede ilk saldırıda 10 20 adam bu nedenden dolayı telef oluyor..

Yardımcı olabildiysem ne mutlu bana..
Bu arada hamachiden vs. oynamak isteyen varsa ağ adını şifresini yazsın ben mutlaka bu oyuna girerim..

|| Bi cinnet herşeyi halleder!! ||

SpyTurk
Binbaşı
Binbaşı
16 Ağustos 2007 16:17 (16/08/2007, 16:17) %1
Medieval Videolarım :

http://www.youtube.com/watch?v=CZAx2Tw4_44
http://www.youtube.com/watch?v=9Upn_tIZ-GU
http://www.youtube.com/watch?v=D6aQx3X5DVA
http://www.youtube.com/watch?v=FWBe5GEkZj0

^^55R4yno
Üsteğmen
Üsteğmen
19 Ağustos 2007 16:37 %0
çoşmuşsun hll

SpyTurk
Binbaşı
Binbaşı
21 Ağustos 2007 16:07 %0
beyler bu da yeni videom http://www.youtube.com/watch?v=mbuhNc3Q_js

okçu birliklerinin önemi bu videomda çok göze çarpıyor.. savaş esnasında okçular düşmana devamlı ok ve tüfekle ateş açarak düşmanın feci yenilmesini sağlıyor.. tabi bunu yaparken okçuları koruyamassanız bu şekilde bu sonucu almak zor olur.. ve okçuların sayesinde daha az adam öldü, ee tabi halberd ve janniassary inf. nin önemini ve zırhlandırılmış olmasını unutmamak gerek.. düşmanın hepsi zırhlı bizimkilerde zırhlı ama bizimkiler zırhlandığı zaman iyi savaşmaları nedeniyle daha iyi sonuç alıyor bunuda not edin.. Bu savaşta 3 quapukullu 4 jannissary heavy inf. 4 halber millita 2 dismonted sipahi 2 sipahis (oklu atçı) 3 jannissary archers ve 2 jannissary musketeers var..
Karşı birlikler atlı asker bakımından daha güçlü daha çok atlı birlikleri var ve en iyisinden şovalyeleri var ama konserve oluyorlar tabi

sniper77
Oyuncu
25 Eylül 2007 13:43 %0
-spy turk emeğine sağlık güzell çalışmaa olmuşş şimdii toutube videona bakıcammm.

BoLDaSToR
Oyuncu
26 Eylül 2007 15:13 %0
videolarda okçuları iyi dizmişsin ama charge yemişsin onlarrın şovalyeleri yaklaştığında sende saldırt o zaman daha az kayıp verirsin...

lorddeath585
Başçavuş
Başçavuş
13 Şubat 15:07 %0
Gerçekten çok güzel bir yazı olmuş. Vidyolarında çok süper ama en son koyduğun vidyoda çok kayıp vermişsin ve bnce sebebide sol ve sağdan erken saldırdın ama sen daha iyi biliyorsundur çünkü bu yazıda bilmediğim bir sürü püf noktalarını vermişsin çok teşekkürler

SpyTurk
Binbaşı
Binbaşı
20 Şubat 23:03 %0
alıntı:
Gönderen: lorddeath585
Gerçekten çok güzel bir yazı olmuş. Vidyolarında çok süper ama en son koyduğun vidyoda çok kayıp vermişsin ve bnce sebebide sol ve sağdan erken saldırdın ama sen daha iyi biliyorsundur çünkü bu yazıda bilmediğim bir sürü püf noktalarını vermişsin çok teşekkürler

ewt bazen öle oluyo tam zamanında saldırmak çok önemli ama işte adamlar atlı birliklerini hemen saldırtınca benim askerlerde kaçabilir diye tereddüte kapılıyosun

Sayfa: « 1 »
YanıtlaAlana Geri Dön

Reklam: