beyler şu age of 2 de benim kafama takılan tek şey hunlarda Türk değil mi yani???ve bir oyunda nasıl iki aynı ırk koymuşlar??yoksa yapımcıları bunun farkında değil mi?
aşağılamadım ki.
silip süpürmek hun taktiğidir. açıklayayım:
hunlar ilk uralları aştığında köylere saldırı düzenliyorlar. saldırıda tepenin üzerinden ok atıyolar daha köy halkı neye uğradığını anlamadan ok yağmurunun altında kalıyor. silahlarını almaya bile gidemeden bir başka hun grubu atlarla köye basıp bunları öldürüyor. köy alındıktan sonra da sağ kalan erkeklerin hepsi öldürülüyor. böylece hunlar diğer köylere gittiğinde arkalarında saldıracak güç bırakmamış oluyorlar. mantık olarak da hunlar kalkıp da milletin kale dikmesine izin mi verecek nerde bi yapı varsa yıkmışlar işte. yıkmasalardı o kadar uzun süre ayakta kalamazlardı. nomad yaşam tarzının temel ilkesi etrafında bina yaptırmamaktır. binalar nomadların yaşayacakları arazileri sınırlandırır.
türkler ise aldıkları memleketin kilisesine dokunmadan yanına cami yapıyorlar. birisi yapıcı diğeri ise yıkıcı.
ha türkler hun değil mi? evet türkler de hun fakat asimile olmuş hun. evi barkı olan adama hun denmez. türkleri kim asimile etmiş? araplar. hundan çok araba benziyoruz artık.
cold-shadow çok saçmalmışsın....Irkı dinle birleştiriyorsun...Türklük demek müslümanlık demek değil..sadece bu bizim dinimiz.kendi seçtiğimiz din.hristiyan türkte var...onun dışında göktürkler müslman mıydı sen bütün türklere müslüman muamelesi yapmışsın...olmazki...e tabi elhamdülilllah müslümanız ama....türk = müslüman olmazki....yani senin deyiminle müslümanlıktan önce türkler yoktuu.ya git işine yaaaa
oyunda yeniçeriler çıkıyor kaleden ve yeniçeriler türklerin müslüman oldukları devirde var sadece. demekki oyunda türklerin osmanlı zamanından bahsedilmiş. hatta türk yerine osmanlılar da denebilirdi ama osmanlılık ırk değil vatandaşlık. ben de o devirden bahsettim. yoksa haklısın islamı kabul etmeyen türkler de vardı ve var. fakat kalkıp da müslüman bi hun kavmi dersek hunların yaşam tartını altüst ederiz. adamlar attan inmiyor nasıl namaz kılsın. ya da nasıl budist olsunlar sürekli kesip biçiyorlar. tekrar söylüyorum OYUNDA TÜRKLERDEN KASTEDİLEN OSMANLILAR. osmanlı ile hun arasında da dağlar kadar fark var.
dinle millet kavramını karıştırıyor muyum? karıştırmalıyım zaten. yoksa ırk dediğiniz şey çekik gözlülük ve deri rengi mi sadece? öyle olsa oyuna nasıl yansıtacaksın? her ırkın yaşam koşullarını oyuna yansıtmak gerek. yaşam şekli de en fazla dinle değişiyor. hunların unique teknolojisine atheism yazmışlar oyunda. reliclerden +100 yıl falan olayı yani.
kısaca söylemek istediğim şey, hunlarla türklerin farklılıklarıdır. aynı kökenden gelse bile oyunda farklı yazılması çok doğru olmuş.
ya onu bunu boşwer işte adamlar bile türklerin büyüklüğünü anladılar ben bu oyunu 5.sınıftan beri oynuıyom we şimdi ise lise 2 deyim ama hala aynı hewesle oynuyom NoT: age of da hun olmak büyük awantaj emin olun ben hep hun oluyorum