Kullanıcı adı:
(?) Şifre:
05/09/08 18:55 Toplam 295 oyuncu 47 sunucu 1034 kullanıcı siteyi görüntülemekte
Alan: Strateji » Genel Tartışma
YanıtlaAlana Geri Dön
.
Yazar

Konu: Rome total war stratejileri.

tcozturk
Oyuncu
30 Mayıs 2005 12:48 %0
Selamlar;

Rome tatal war ile soracagim seylere cevap alabilirsem cok sevinirim.

1-Trade icin limanlarda gemi olmasi gerekiyo mu?Yani limanda gemi yoksa ticaret geliri dusuyo mu?

2-Sehirlerin ticaret durumunu harita uzerinde anlamanin yolu var mi?Yani haritada ticaret yollari gorunuyo ama hangi yogunlukta kullanildigini anlayamiyorum.

3-Sadece roma ailelerini mi secebiliyoruz.epey kurcaladim diger irklari secmenin yolunu bulamadim.campaign game icin tabi.buarada bence en iyi aile julii ailesi.en iyi ozelligi de iyi uremesi.ama genislemesi biraz yavas oluyo,cok korumasiz kabak gibi ortada.

4-SPQR'a savas acmak icin halkin guvenini kazanmak lazim diye bi laf duydum.bu da gorevlerle vs vs oluyomus.dogru mu?

5-herkese tesekkurler

(bir sonraki mailimde ki bu sinavimi atlattigim gune denk geliyor;julii ailesi icin fikir edinebileceginiz bir cesit guide ayarlayacagim.umarim faydasi olur)

Khaliora
Oyuncu
08 Haziran 2005 13:18 %0
TcOZturK

1: trade için gemiye falan gerek yok. liman olması yeterli

2: Sol alt köşede ufak harita varya. Harita uzerinde yollar var ve o yollardan koyunlar geçiyo işte o koyunlar ticareti belli ediyo.

3:Rome ile oyunu bitirdiğinde bütün ülkeleri açıyor.

4:Öle bişi yok ama belli bir zamandan sonra SPQR saldrmana izin veriyo.

5: Umarım yardımcı olabilmişimdir. Ben teşekkür ederim.

KHALİORA'DAN SEVGİLERLE...

tosya_zul
Oyuncu
23 Temmuz 2005 18:18 %0
beyler legıonary first cohort nasıl cıkıyor acaba hanı kartal flamalı lejyonlar?

arjuna-one
Oyuncu
31 Temmuz 2005 20:30 (31/07/2005, 20:32) %0
3. Oyunu bitirince diğer bazı ülkelerle de oynanılabiliyor. Fakat hepsiyle değil. Eğer hepsi ile oynayabilmek istiyorsanız (SPQR dahil ki ben makedonları mutlaka denemenizi tavsiye ederim),

C:\Program Files\Activision\Rome - Total War\Data\world\maps\campaign\imperial_campaign klasöründeki descr_strat.txt dosyasını açıp baş kısmını aşağıdaki gibi değiştirin.

; Custom campaign script generated by Romans Campaign Map Editor

campaignimperial_campaign
playable
romans_julii
romans_brutii
romans_scipii
romans_senate
macedon
pontus
armenia
dacia
scythia
spain
thrace
numidia
slave
end
unlockable
egypt
seleucid
carthage
parthia
gauls
germans
britons
greek_cities
end
nonplayable
end

4. Sınırlar yeterince genişlediğinde (yaklaşık 30 şehir kadar) halkın sevgisini arkanıza alıp diğer italyanlara dalabilirsiniz (bkz: dalmak). Bu mümkün olduğunda ekrana "A chance for power" yazan bir mesaj çıkar. Eğer bunu yapmazsanız, gene yeterince genişlediğinizde, SPQR gereğinde fazla güçlendiğinizi ve imparatorunuzun halk tarafından gereğinden fazla sevildiğini düşünecektir. Akabinde sizden imparatorunuzu öldürmenizi isteyecektir. Öldürmediğiniz takdirde de (ki niye öldüresiniz?) senato tarafından "outlaw" ilan edilirsiniz. Bu da diğer italyanlarla artık savaş halinde olmanız demektir. Eğer bu tür bir duruma düşerseniz aynı anda diğer bütün italyanlarla savaşmak zorunda değilsiniz. Outlaw edildikten sonra da barış anlaşması imzalayabilirsiniz. Böylelikle onları teker teker yenmek de mümkün olur.

Şahsi fikrimce Julii en iyi aile değil. Çünkü askeri avantajlar sağlayan tapınakları yok. Hızlı üremek başta avantajlı gibi gözükse de bir süre sonra popülasyon başa bela oluyor. Bence en iyisi Brutii. Çünkü Mars tapınağı yapabiliyorlar ve konumları doğuya dönük olduğundan, oyununun başlarında en fazla para getiren (deniz ticareti) birbirine yakın yunan şehirlerini ele geçiriyorlar. Anadoluya ayak basmalarından itibaren para sıkıntısı çekmeden hızlıca gelişiyor ve dünyayı ele geçiriyorlar.

Legionary first cohort üretilemiyor. Sadece senato verdiği görevlerden birini tamamladığınızda hediye edebiliyor. Şahsen bu üniteyi savaşta kullanmanızı tavsiye etmem. Sadece diğer lejyonlarınızın yanında tutup moral bonusu vermesini sağlayın. Bir de "benim Legionary first cohort'um var" diye övünün. Savaşta ölürlerse yanlarındaki askerlerin moralleri düşüyor.

greed is good

ulce55
Oyuncu
14 Aralık 2005 22:39 %0
ben oyunda açik olan tüm irklarla oynadim. kartacalilar misirlilar, selevkoslar, britonlar ve simdi de germanlar, romalilari saymiyorum.. oyunun en çok sevdigim yani senden aldiklari bir sehir isyan edip tekrar senin safina gecebiliyor. tabii ayni durumun senin basina gelmemesine de dikkat etmen gerekiyor. o yüzden sehirde nüfüs artisina dikkat etmen gerekli, ben nüfüs 25000 i geçince sehre asker yigip ayni anda çekilerek sehri savunmasiz birakiyorum halk ta isyan ediyor ben hem onlari keserek mallarina el koyuyorum hem de nüfüs artisini önlemis oluyorum...

gercekcaa
Oyuncu
02 Ocak 2006 15:35 (02/01/2006, 15:38) %0
beyler 1 törnde 42000 kazana oldumu sorarm kazanan iste burda hersey marketti tüccardı falanda bitio sehr genşledignde ilk yaptgm tüccarı gelstrmek para icn kesnlikle insan gerekio ki sehr genslesn

mali_kasap
Oyuncu
26 Mart 2006 22:28 %0
1-)hayır ticaret için limanlarda gemi olması gerekmiyo.
2-)limanlara giren gemi yoğunluğuna bak.ayrıca şehir tıklatınca orada settlement detail dicek.orayı tıklatıp ticaret seçeneğini açınca orada hangi şehirle ne kadar ticaret yapıldığı,ithalat ihracat konusu,ticaretten gelen gelir falan yazıyo
3-)3. sorunun cvb verilmiş.
4-)SPQR savaş açmak için halkın güvenini kazanman gerekiyo.bunuda çok genişliyerek yapabilirisin.halkın sevgisini görmek istiyosan,senato bölümünü aç orda senate floor yazıyo.onu tıkla people yazan yere bak...o tam dolunca yada dolmasına 1 yada 2 yuvarlak kalınca halkın sevgisini kazanıyosun.
----
kartal flamalı lejyonlar roma şehrini alınca çıkıyo.ama kötü yanı onları sadece roma şehrinde üretebiliyosun.başka şehirlerde üretemiyosun....
--ben 1 turnde 72300 kusuralı bi para kazandım.ama o zaman 80e yakın şehrim vardı.oyunda ilerleyice bayağı fazla para kazanıyosun!!!!

ruhican
Oyuncu
07 Mayıs 2006 13:17 %0
bu.oyunda.ticaret.nasıl.yapılıyor.yani.limanları,yolları,çiftlikleri.kurunca.olay.bitiyormu.kendi.kendinemi.yapıyor.ticareti.otomatik.olarakmı.bide.şu.romadaki.kartallar.varya.onun.diğer.askerlerden.farkını.söylerseniz.sevinirim.özellikleri.nelerdir??

rhythm
Oyuncu
26 Şubat 2007 18:04 %0
Ekomomiyle baş edemiyorum diyenlere

C:\Program Files\Activision\Rome - Total War\Data\world\maps\campaign\imperial_campaign\descr_strat.txt

dosyasını açın

oynadığınız ülkeye göre aşağıdaki yazıların olduğu satırı bulun
ben örneği romans_julii olarak veriyorum
denari nin karşısındaki sayıyı oyuna başlamadan önce ne yaparsanız oyuna o kadar para ile başlarsınız ve büyük ihtimalle sorun yaşamazsınız

factionfactionromans_julii, comfortable caesar
denari1000
settlement
{

Maniacwithsword
Oyuncu
10 Eylül 2007 14:52 %0
yaw arkadaşım bir sorum olacaktı hani sen her ülkeyle oynamak için bir dosyaya
; Custom campaign script generated by Romans Campaign Map Editor

campaignimperial_campaign
playable
romans_julii
romans_brutii
romans_scipii
romans_senate
macedon
pontus
armenia
dacia
scythia
spain
thrace
numidia
slave
end
unlockable
egypt
seleucid
carthage
parthia
gauls
germans
britons
greek_cities
end
nonplayable
end

yazın demiştin ben yaptım ama olmadı ımperal campaign oynayamiyorum please slect an icon from the list diyor napıcağım ben şimdi??

SpyTurk
Binbaşı
Binbaşı
10 Eylül 2007 22:09 %0
Trade her şekilde oluyor ama sana bi kaç önemli husus var onları aktarayım :
Gemiler olsa da olmasada trade olur fakat gemin olursa ve o denize hükmedersen denizde dediğim dedik olursan trade den kazandığın para muazzam artar.. Onun dışında komşularınla iyi ilişki kurmaya dikkat et herkese saldırıcam politikasından vazgeç tek tek bitir işlerini ve sonra büyü.. Gene geride kalan komşularınla iyi ilişkiler kur onlarıda tek tek hallet böylelikle gelirin düşmez.. Mümkün olduğunca az kuşatılmaya çalış limanlara düşman gemilerini yaklaştırma..

webster89
Teğmen
Teğmen
01 Ekim 2007 17:19 %0
bilgiler için sağolun çok teşekkürler

Dogisen7
Oyuncu
22 Kasım 2007 13:13 %0
alıntı:
Gönderen: rhythm
Ekomomiyle baş edemiyorum diyenlere
C:\Program Files\Activision\Rome - Total War\Data\world\maps\campaign\imperial_campaign\descr_strat.txt
dosyasını açın
oynadığınız ülkeye göre aşağıdaki yazıların olduğu satırı bulun
ben örneği romans_julii olarak veriyorum
denari nin karşısındaki sayıyı oyuna başlamadan önce ne yaparsanız oyuna o kadar para ile başlarsınız ve büyük ihtimalle sorun yaşamazsınız
factionfactionromans_julii, comfortable caesar
denari1000
settlement
{

ben yaptım ama artık imperial campaign oynayamıyorum ne yapabilirim?Eski haline çevirirsem imperial campaign oynayabilir miyim?Eskisi olması için değiştirmeyen birisi kendi bilgisayarında yazanı göndersin ben de ona göre düzelteyim.

Lütfen yardımmmm!

Dogisen7
Oyuncu
22 Kasım 2007 13:53 %0
Bir de Hilelerden "add_money 20000" ile "toggle_fow" işe yarıyo gerisi çalışmıyo.Hangi hileleri çalıştırdıysanız büyüklük\küçüklük durumuna ve boşluklara dikkat ederek yazar mısınız?

Şimdiden çooook tşk.

YlmzRome
Oyuncu
21 Ocak 17:46 (21/01, 17:46) %0
alıntı:
Gönderen: Dogisen7

ben yaptım ama artık imperial campaign oynayamıyorum ne yapabilirim?Eski haline çevirirsem imperial campaign oynayabilir miyim?Eskisi olması için değiştirmeyen birisi kendi bilgisayarında yazanı göndersin ben de ona göre düzelteyim.
Lütfen yardımmmm!

arkadaşım yapman gereken tek bişey var oda oyunu tekrar yüklemek...

YlmzRome
Oyuncu
21 Ocak 17:49 %0
alıntı:
Gönderen: Dogisen7
Bir de Hilelerden "add_money 20000" ile "toggle_fow" işe yarıyo gerisi çalışmıyo.Hangi hileleri çalıştırdıysanız büyüklük\küçüklük durumuna ve boşluklara dikkat ederek yazar mısınız?
Şimdiden çooook tşk.

arkadaşım senin durumunuda şöyle açıklayayım;
bazı hileler hatta %90 'ı her oyunda 1 kere çalışıyor yani harfle ilgisi yok vede her oyun derken her rome total war a girişinde yani şifreyi birdaha yazmak istiyorsan oyunu kapatıp yeniden açman lazım

LordYarkn
Oyuncu
12 Mart 16:13 %0
arkadaşlar be bu ülke açma olayını yaptım bazı ülkeler açılmyıyor armenian we thrace mesela buna çare bulan yazsın gene

Sayfa: « 1 »
YanıtlaAlana Geri Dön

Reklam: