| Yazar | Konu: Wcg 2007 | | Oyuncu |  | 23 Temmuz 2007 17:35 %0 | |
| | Arkadaşlar ben FiFa serisinde wcg turnuvasına katılmak istiyorum ne yapmam gerekiyor.. | | | |
| | Oyuncu |  | 29 Temmuz 2007 12:44 %0 | |
| takip et kayıt yaptır oyna.
alıntı: Gönderen: hsnozt
Arkadaşlar ben FiFa serisinde wcg turnuvasına katılmak istiyorum ne yapmam gerekiyor..
team.Eagles member..
we are not gamers, we are destroyers!
Salsa de FIFA -15 Aug- | | | | Oyuncu |  | 31 Temmuz 2007 16:48 %0 | |
| alıntı: Gönderen: Turkish Psycho
Yanlız ben fifa da değilim ayrıca da WGT de çok şanssızlık yaşadı üzüldüm hem SomB a hemde Nicholas a.
Turkish Psychorific...
Okan'ı ben eledim neresinde şanssızdı onu bi anlatırsan sevinirim sadece bi penaltısı vardı yüzde yüz o verilmedi son maç.fifa son final maçını izlemedin sanırım turnuvanın en şanssızı kimdi orda görürdün, ayrıca şanssızdı şanslıydıya takılmamak lazım sonuçta buldunmu atıcaksın o zaman kazanıyosun.saygılar... | | | | Oyuncu |  | 01 Ağustos 2007 11:50 (01/08/2007, 11:50) %0 | |
| Herkes SomB ile Nicholas a yenilmez bakınca biraz şaşırdım
Senin de başarıların var.Da görmediğim için son iki senedir sanırım askerdeydin görmemiştim ondan eleyenleri görmediğimden önceden tanıyamadım..
alıntı: Gönderen: EAG|SLeviN
Okan'ı ben eledim neresinde şanssızdı onu bi anlatırsan sevinirim sadece bi penaltısı vardı yüzde yüz o verilmedi son maç.fifa son final maçını izlemedin sanırım turnuvanın en şanssızı kimdi orda görürdün, ayrıca şanssızdı şanslıydıya takılmamak lazım sonuçta buldunmu atıcaksın o zaman kazanıyosun.saygılar...
Turkish Psychorific... | | | | Oyuncu |  | 02 Ağustos 2007 01:18 (02/08/2007, 01:20) %0 | |
| yenilmez mi?
alıntı: Gönderen: Turkish Psycho
Herkes SomB ile Nicholas a yenilmez bakınca biraz şaşırdım
Senin de başarıların var.Da görmediğim için son iki senedir sanırım askerdeydin görmemiştim ondan eleyenleri görmediğimden önceden tanıyamadım..
Turkish Psychorific...
-15 Aug- | | | | Oyuncu |  | 02 Ağustos 2007 12:51 %0 | |
| Turkish Psycho otur kendi oyununu oyna, kendi işine bak.
Acayip kıl olmaya başladım sana. maydonoz gibi herşeye atlayıp duruyon. | | |  Yarbay |  | 30 Ağustos 2007 02:57 %11 | |
| Artık kendimi tutamıyorum üzgünüm bir iki satır karalamak zorunda hissediyorum kendimi ..
Bir cümle gördüm kapatılan onlarca WCG'07 konusundan bir tanesinde aynen şöyle diyordu "OSN reklam gelirleriyle, turnuva arasında ne gibi bir bağlantı kurduğunuzu anlamış değilim. OSN ve Siberlig ayrı kuruluşlardır. "
Bu açıklamayı yapan darktrpr'ın uğraşlarını kendi gözlerimle görme fırsatım oldu gamexte , geceden sabaha kurulumlarda olsun , sonrasında olsun , çıkan sorunlarda olsun gerçekten saygı duydum çalışmalarına.
Ama bu cümle yani ;
"OSN reklam gelirleriyle, turnuva arasında ne gibi bir bağlantı kurduğunuzu anlamış değilim. OSN ve Siberlig ayrı kuruluşlardır. "
Siberligin çalışanlarından tutun da forumlarına kadar oynasana ile kordinasyon içersinde yürüdüğü aşikarken hayır ikisi ayrı demek osn'yi dışarda bırakmak artık biraz ayıp olmuyor mu ?
"Oynasana" bakın isim bu , çalıştığınız , sahip olduğunuz , insanların tartıştığı ortam bu . Peki "Oynasana" gibi oyuncular dışında hiçbir topluluğa hitap etmeyen bir kurum - portal - site , oyuncuların üzerinden kazandığı parayı (bkz. sağda solda aşağıda yukarda asılı duran vodafone akbank daha önce demokrat partiden vak vak ördeğe kadar yüzlerce binlerce oyuncuların tıkları sayesinde alınmış reklamdan sağladığı gelir) nasıl oluyor da "Hayır onlar siberlig biz oynasanayız bağlantımız yok" diyip de kendini bütün sorumluluğun dışında tutabiliyor ?
Siberlig kendi yağında kavrulacak ise şayet bugüne kadar oynasana "oyun" için ne yaptı sorusunu sorabilir miyim izninizle baylar ? Soramaz mıyım ? Peki sormayayım .
O zaman şurdan bakalım bir de , darktrp'ın da magnusun da belirttiği kalitesi düşük oyuncu profili konusundan yani . Şimdi burda sorum şudur , oyuncuların kalitesi nasıl artar ?
Şundan yüzdeyüz eminim ki oyuncunun kalitesi oyunu ciddiye almasıyla artar . Oyun oynamayı ciddileştiren nedir ? Amaçlar - Ne gibi ? Başarılı olmak , zaman harcadığı oyunda kazanmak , birşeylere sahip olmak , rekabet ve benzeri . Peki bu nasıl olur ? Oyunculara gösterilen özenle (serverlarda veya forumlarda vb) ve en önemlisi Organizasyonlarla .
Hmmm , peki öyleyse demek ki bize organizasyon lazımmış ki bir amacımız olsun , amacımız olsun ki oyunu ciddiye alalım , ciddiye alalım ki kalitemiz artsın , kalitemiz artsın ki beklentilerimiz - konu hakkında özverilerimiz artsın .
Tam bu noktada yani organizasyon konusunda birinci elden sorumluluk üniversite öğrencisi olan benim mi ? Yoksa onlarca serveri açık tutabilecek maddi güce sahip , onbinlerce üyeye ev sahipliği yapan ve buna göre gayet sağlam gelirleri olan ve ismi oynasana olan oyun portalının mı ? Peki oynasana.com , sanane.com'dan (oyun oynuyorsam sanane) beri gelen -ki bildiğim kadarıyla 10 yıla yakın geçmişi olan, bir online komünite'nin bu güne kadar serverinda oyun oynayan ve her türlü seviyesizliğe maruz kalan stres atmak üzere giren oyuncudan tutun da büyük hayaller peşinde amaçları ve bu konuda çalışmaları olan kendini pro-gamer olarak gören oyuncuya kadar yaptığı çalışmalar ve düzenlediği organizasyonları sorsam ? Sormayayım mı ? Tamam tamam sustum yine ...
Şapkamızı çıkarıp bir önümüze koyalım sevgili Osn.com ve siberlig çalışanları, bir düşünelim. Artık köşebaşına açılan internet kafelerinden, adsl fiyatlarının düşmesiyle adsl abone sayısının çok geç de olsa milyonlara ulaştığı - ki internet kullanan nüfusunun çok büyük oranını gençlerin oluşturduğu ve potansyel oyuncu sayısının da 100.000leri aşabileceği ama pratikte bu sayının 1000'i zor geçtiği bir ülkeden bahsediyoruz.
Siz "60.000$'ı veremem çünkü orası ayrı bir yapı . Biri bana para vermezse ben turnuva yapmam arkadaş!" mantelitesiyle ister kabul edin ister etmeyin , o oyuncuları peşinde koşmakla suçladığınız küçük hesaplar içinde kaybolarak bizi yine o beğenmediğiniz 1000 kişiye mahkum ediyorsunuz ve bizim yanımızda siz de kaybediyorsunuz . Sorunu düzeltmek yine sizin elinizde ama korkarım siz elinizdekileri korumak uğruna yine bizi kaderimize terkedecek , Samsung - intel - asus gibi firmaların insafına bırakacaksınız .
Bana sorarsanız fırsatlara "Bundan ne kadar kazanabiliyorum ? Para var mı ? oh var tamam yaparız , Para yok mu o zaman ben yokum" gibi bir mantıkla değil uzun dönemde bunun bana getirisi ne olabilir şeklinde yaklaşın . Türkiye'nin potansyelinin doğru kullanılması durumunda ilerde kazanabileceğiniz - kazanabileceğimiz paraları bir düşünün sonra şu anda kazandığınız paraların ne kadar komik kalacağını düşünün ve artık elinizi şu allahın belası taşın altına koyun . Koyun ki biz de arkanızdan gelelim , Koyun ki artık birilerinin samimi olarak bu işi yapmak istediğine inanalım .
Ya da beraber yok olalım .. Siz seçin ..
Saygılar & Sevgiler.
A line allows progress , a circle does not .
criMson , probably the best clan in Turkey...
(by nottingham | | | | Oyuncu |  | 30 Ağustos 2007 05:03 %0 | |
| Merhabalar, bana yine ekmek çıktı, koşarak geldim. Yazdıkların yine eksik bilgiyle ahkam kesmekten başka bişey değil. Bu sefer biraz daha kısa kesmeye çalışacağım.
OSN, Siberlig'ten ayrı bir oluşumdur, nokta. Fakat OSN ve Siberlig eski arkadaştır.
9-10 yıldır OSN var, o zamanlarda daha HL, CS yokken Starcraft ile Sanane ortaya çıktı (Quake 2 falanda olabilir ben SC'yi hatırlıyorum). O dönemde ben, 1-2 Level dergisi yazarı (Wanted, Phantom), Magnus falan battle.nette SC oynardık. Sonra hep beraber Sanane SC sunucusuna geçtik. İlk geçtiğimizde 20-30 kişiyi geçmezdi oyuncu sayısı. Herkes birbirini tanırdı.
Sonra biliyorsunuz WCG falan LVL'ın organize ettiği bir turnuvadır. İşte ilişkiler, arkadaşlıklar o zamanlardan bu zamana gelir. Siberlig sitesinde forum açacağına OSN'ye yönlendirmiştir.
Demişsin ki; oyuncularımızın kalkınması için gerekli olan şey belirli bir amaç sunan organizasyonlardadır.
E güzelim ilk WCG sana yurt dışında oyun oynama amacını sunmadı mı? Bu bir amaç değil midir? Bu bir başlangıç değil midir? Daha öncede dediğim gibi o noktadan sonra oyuncuların vereceği tepki önemlidir. Yani oyunculuk gelişir, bazı sektörler baltalamaya çalışacağına destek verir ve daha güçlü klanlar doğar. Cafe'ler saçma salak davranacağına yardımcı olur falan. İlk 2-3 yıl ilerleme olur gibi oldu ama sonra çöktü gitti eski oyuncuların emekli olmasıyla. Demek ki neymiş, oyuncular toparlanamamış.
Ayrıca "uzun dönemde bana bunun getirisi nedir diye yaklaşın!" demişsin. 2001'den beri yaklaşıyorlar o şekilde zaten. Ama işte getirisinin olmadığı anlaşıldı, hatta götürüsü daha fazla o yüzdende çekildiler.
Yani senin dediğin şey 6 sene evvel denendi, ama olmadı. | | |  Yarbay |  | 30 Ağustos 2007 11:44 (30/08/2007, 11:45) %0 | |
| Ahkam kesmek denmiş de söylediğim şeylerin anlaşılmadığı bes belli ..
Osn'nin geçmişini en alt düzeyde bir oyuncu olarak az çok biliyorum . Zamanında çeşitli insanların ne gibi emekler verdiğini , birşeyler yapmaya çalıştıklarını ve sonra bir şekilde afaroz edilip nasıl terkedip gittiklerini de .
Burda bana verilmesi gereken cevap Samsungun Sponsorluğunda Yapılan / Yapılamayan WCG'yi anlatmak değil , OSN'nin veya Siberlig'in bu ortamı geliştirmek için yaptığı çalışmalar , ve tamamen kendi başına düzenledikleri organizasyonlardan bahsetmektir .
Şu anda forumlardan tutun da serverlara kadar her yerde artık iyice çığrından çıkmış olan seviyesizliğe nasıl izin verildiğini , bunu düzeltmek için en ufak çaba olmadığını söylüyorum ve bunun aman elimizdekileri kaybetmeyelim düşüncesiyle bu hale geldiği fikrine sahibim .
Senede 1 tane organizasyon yapıp sonrasında oturup ben görevimi yaptım diyebiliyorsa oyun camiasının lideri olan OSN zaten söylenecek birşey yok artık . Bir önceki mesajda gerekli şekilde anlattığımı düşünüyorum aklımdan geçenleri . Sizin aklınızdan geçenleri merak ediyorum , yetkili sıfatı olmayıp kraldan kralcı olmak şeklinde ne peşinde olduğu belli olmayan ve yapılan yoruma "ahkam kesmek" gibi saçmasapan yaklaşımlar içinde olan birinin değil .
Saygılar & Sevgiler
(by nottingham | | | | Oyuncu |  | 30 Ağustos 2007 12:02 %0 | |
| Maxigenous biraz haklısın ama
1) konuyu hortlatmışsın kapanmayan güncel başlıklardan biri şimdi bu da kapanır.
2)kesin gözüyle baksamda belki mesajın silinir.
hadi onu da geçtim.Olay lathspell ile aranızda büyür ver yine konu kapanır.
Artık burda ne desek fayda etmiyor.Konular kapatılıp duruyor ne yazıkki bari biraz sakin yazda(gerçi sakin olmak bu durumda imkansız) hiç değilse diğer oyuncular konuyu görsün.
alıntı: Gönderen: maxigenous
Ahkam kesmek denmiş de söylediğim şeylerin anlaşılmadığı bes belli ..
Osn'nin geçmişini en alt düzeyde bir oyuncu olarak az çok biliyorum . Zamanında çeşitli insanların ne gibi emekler verdiğini , birşeyler yapmaya çalıştıklarını ve sonra bir şekilde afaroz edilip nasıl terkedip gittiklerini de .
Burda bana verilmesi gereken cevap Samsungun Sponsorluğunda Yapılan / Yapılamayan WCG'yi anlatmak değil , OSN'nin veya Siberlig'in bu ortamı geliştirmek için yaptığı çalışmalar , ve tamamen kendi başına düzenledikleri organizasyonlardan bahsetmektir .
Şu anda forumlardan tutun da serverlara kadar her yerde artık iyice çığrından çıkmış olan seviyesizliğe nasıl izin verildiğini , bunu düzeltmek için en ufak çaba olmadığını söylüyorum ve bunun aman elimizdekileri kaybetmeyelim düşüncesiyle bu hale geldiği fikrine sahibim .
Senede 1 tane organizasyon yapıp sonrasında oturup ben görevimi yaptım diyebiliyorsa oyun camiasının lideri olan OSN zaten söylenecek birşey yok artık . Bir önceki mesajda gerekli şekilde anlattığımı düşünüyorum aklımdan geçenleri . Sizin aklınızdan geçenleri merak ediyorum , yetkili sıfatı olmayıp kraldan kralcı olmak şeklinde ne peşinde olduğu belli olmayan ve yapılan yoruma "ahkam kesmek" gibi saçmasapan yaklaşımlar içinde olan birinin değil .
Saygılar & Sevgiler
(by nottingham
I'm soppable.When i scored, i stop... | | | . | 
|  | 30 Ağustos 2007 13:45 %0 | |
| Mesajlar düzgün olduğu sürece silinmiyor merak etmeyin... Öteki konuyu da mag uygun görüp kapatmış. Aslında söylediği gibi hemen her şey yanıtlanmış ama hala tatmin olmayan insanlar var tabii ki.
2)kesin gözüyle baksamda belki mesajın silinir.
hadi onu da geçtim.Olay lathspell ile aranızda büyür ver yine konu kapanır.
OSN ve Siberlig kurumlarının ortak çalışmalarıyla konusuna çok kısa değineceğim. Siberlig organizasyonlarında görev alan Oynasana.com yetkilileri ya da yöneticileri Siberlig çalışanı olmayıp alanlarındaki en tecrübeli insanlar oldukları için görevlendirilirler. Organzasyonlar içerisinde Siberlig ya da Oynasana ile bağlantısı olmayan çeşitli insanlara da aynı şekilde görev verilebilir. Siberlig'in doğru ve tecrübeli bir ekip ile çalışmasından doğal bir hareket de olamaz.
Reklam konusu ise tamamen farklı olarak ele alınmalıdır. OSN'de yayınlanan reklamların getirisi, miktarı konusunda varsayımda bulunarak yorum yaptığınız için kafanızda belli belirsiz komplo teorileri üretiyor olmanız bunların gerçek ile bağlantılı olduğu anlamına gelmemektedir. Ayırca, Türkiye'de yalnızca reklamlardan elde ettiği gelirle 100.000$ parayı geri dönüş olmadan harcayacak bir kuruluş bulunmamaktadır.
Siberlig ve Oynasana.com'un oyunculuğa yaptığı katkıyı bir kenara itmek en iyimser şekliyle haksızlık olarak nitelendirilebilir. Türkiye'de bugün büyük çaplı turnuvalar yapılıyor, oyunculuk kavramı üzerine bir şeyler tartışılabiliyorsa temellerin bu iki kuruluş tarafından atıldığını tekrar hatırlatmak istiyorum.
Neden bilmiyorum ama bizim insanlarımız ufak detaylara odaklanıp, büyük resmi hiç bir zaman göremiyor ya da bir kaç yıl önce yaşanmış olayları hatırlayamıyorlar. 10 yıllık geçmişi olan Oynasana.com'un sayesinde insanlar klan, online oyun gibi kavramları öğrenebildiler. Bir çok klanın bu topluluk içinde doğduğu, hemen herkesin internetten oyun oynamaya bu kuruluş sayesinde başladığı maalesef unutulmuş görünüyor. 2000 yılında bu yana burada olup sitenin forum sayfaları ya da sunucular aracılığıyla edindiği arkadaşlıkları kim inkar edebilir. Birbirini hiç tanımayan oyuncu topluluklarının buluşma noktasının burası olduğuna kim karşı çıkabilir.
Zaman içerisinde düzenlenen onlarca turnuva, oyuncular için düzenlenmiş olan detaylı makaleler, klanların antreman yapabilmeleri için ücretsiz rezservasyon ücretleri kimler tarafından sağlanmaktadır hiç düşünme fırsatınız oldu mu. Bu kadar çeşitli oyun servisinin sunulduğu ve kalabalık oyun kitlelerini bir araya getiren Oynasana.com değil midir. Beğenmediğiniz eleştireceğiniz noktaların olacağı aşikardır ama apaçık ortada olan gerçekleri yok saymak "Oynasana.com oyunculuk için ne yapmış" gibi bir cümle sarf edebilmek söz konusu olmamalıdır.
Siberlig'e dönelim organizasyon yapmadığından oyunculara imkan ve ortam sunmadığı iddia edilen Siberlig'in düzenlemiş olduğu organizasyonlara bir bakalım:
WCG 2002
R2WCG 2003
Intel UT 2003 Cup
CPL Europe Qualifier 2003
WCG 2003
G-Mall Counter-Strike Turnuva Finali
G-Mall Vestel Call of Duty Kupası
R2WCG 2004
WCG 2004
Cebit Vega CS Kupası
Garanti 16 YSK NFS Etkinliği
Abit Fragfest
ACON 5
WCG 2005
WCG 2006
Cebit Intel LAN Party
WGT 2006
Intel Gamex/WGT 07
Bu listeye bakıp da tekrardan Siberlig'in oyunculara yeterli organizasyonu sunamadığını söyleyebilirmisiniz. Geçen beş yıl boyunca onlarca oyuncunun turnuvalar sonunda son sistem bilgisayarlara sahip olmadığını, çok sayıda donanım son teknoloji donanım ürünü kazanmadığını, 2002'den bu yana 50'dan fazla oyuncuyu yurt dışına göndermediğini iddia edebilir misiniz. 2002 yılında insanların WCG, CPL gibi kavramlardan haberi yokken Siberlig'in bu yönde bir girişim yaparak var olmayan bir ortamı yaratmadığını nasıl iddia edebilirisiniz. Malum kuruluşun; oyunculuğa kendi hırsları ve küçük hesapları yüzünden tüm oyunculara çelme takmış olmasına rağmen, düzenledikleri uluslararası organizasyonda ülkemizin imajı zedelenmesin diye Siberlig tüm olanlara rağmen elinden tutmamış mıdır?
Ama tüm bunlara rağmen 2002 yılında düzenlenen turnuva da dahil olmak üzere çirkin iftiralar, mantık sınırlarını aşan eleştiriler, yapıcı olmaktan çok yıkıcı olmayı hedefleyen yorumlar bu güne kadar devam etmiştir ve bu mantaliteyle gidildiği takdirde yapılan tüm organizasyonlarda devam edecektir.
Oyunculuk konusunda ayrıca bir yazı daha yazacağım ancak; yukarıda yazılanları bir düşünün tartın ve konu hakkında yorum yapacaksanız lütfen yukarıda yazılan apaçık gerçekleri değerlendirerek tartışmaya devam edin. Daha söylenecek eklenecek bir çok şey daha var ama bu kadar söz ile de üzerinde durduğum noktayı anlatabildiğime inanıyorum. | | | | Oyuncu |  | 30 Ağustos 2007 14:14 %0 | |
| Yetkili sıfatım yok ama kraldan fazla kralcı değilim. Ben sadece yapılan işin hakkını veren biriyim. Fakat siz kendi bildiğinizi okumaya devam ediyorsunuz. Hala "OSN'nin oyunculuğa katkısı nedir" gibi bir cümle kurabiliyorsun. Eğer böyle bir cümle kuruyorsan HİÇBİRŞEY bilmiyorsundur. Yine kendi dar dünyanda, hiçbirşey bilmeden, yanlış şeylere sinirlenip haklıymışsın gibi görüşünü yazıyorsun. Kaç tane uzun yazı yazdım, belli ki okumuşsun, ama oturup anlamaya çalıştın mı? Hayır, kendi bildiğini okursun çünkü. Bu ülkede "haklısın" demek gurur meselesine dönüşmüştür çünkü. Ben kim haklıysa "haklısın" derim, gerekirse özürde dilerim. Bazı şeyleri aştım çünkü. Biliyorum ki ben ne kadar yazsam, darktrpr, CornHolio, Mag ne kadar yazsa HİÇBİRŞEY değişmeyecek. Yine sığ mesajlar gelmeye devam edecek.
darktrpr'ın yazdığı yazı yeterince açıklayıcı olmuş. Tekrar tekrar okuyunuz.
alıntı: Gönderen: maxigenous
Ahkam kesmek denmiş de söylediğim şeylerin anlaşılmadığı bes belli ..
Saygılar & Sevgiler
(by nottingham
| | |  Albay |  | 30 Ağustos 2007 14:48 %0 | |
| Konu çok daha kapsamlı ve aslında OSN ile ilgili olduğundan keşke WCG değil de başka bir alanda tartışılıyor olsaydı daha iyi olurdu. Vaktim çok kısıtlı o nedenle ivedi olanları öncelikle açıklığa kavuşturmak istiyorum.
alıntı: Peki oynasana.com , sanane.com'dan (oyun oynuyorsam sanane) beri gelen -ki bildiğim kadarıyla 10 yıla yakın geçmişi olan, bir online komünite'nin bu güne kadar serverinda oyun oynayan ve her türlü seviyesizliğe maruz kalan stres atmak üzere giren oyuncudan tutun da büyük hayaller peşinde amaçları ve bu konuda çalışmaları olan kendini pro-gamer olarak gören oyuncuya kadar yaptığı çalışmalar ve düzenlediği organizasyonları sorsam ? Sormayayım mı ?
Bugün Türkiye'de online oynanan FPS türü oyunları aklımıza getirip bu oyunların hangi yapı tarafından oyunculara tanıtıldığı, yaygınlaşmasının sağladığını hatırlarsak bu sorumuzun cevabını bulabilriz.
Counter-Strike'in ilk yaygınlaşmaya başladığı zamanları hatırlayanlar bilirler (Cornholio bizi aydınlat) o günlerde aldığımız en büyük tepki; 'neden bu kadar tanıtım için uğraşıyorsunuz, bir sürü oyuncu doldu, ortam bozuldu' şeklindeydi.
Ayrıca bugüne kadar Türkiye'de düzenlenen profesyonel turnuva organizasyonlarının %95'nin (internet cafe'lerde düzenlenen ufak organizasyonları bir kenara bırakıyorum) tüm altyapısı, planlaması, varsa online yayını (HLTV vs.) da gene Oynasana.com altyapısı üzerinden yapıldı. Hakem ve ekiplerin çok büyük kısmı da gene OSN çatısında yetişmiş oyunculardan oluştu.
alıntı: para kazanmıyorsak yapmayalım
Tekrar belirtmek gerekirse OSN asla bundan ne kadar para kazanabilirim, zihniyetiyle ortaya çıkmış bir yapı değildir. Böyle kurulmamıştır, böyle bir noktaya da gitmeyecektir. OSN'nin tüm geliri OSN içerisindeki hizmetleri devam ettirmek için kullanılmaktadır.
Neden bu gelirin bir kısmını oyun sunucuları yerine oyun organizasyonlarına aktarmıyorsunuz diye soracak olursanız ise o tamamen matematiksel olarak alınan bir karardır, hangi alana yatırım yaparak maddi, manevi (emek, zaman) daha çok oyuncuya faydalı olabileceğimize inanıyorsak o alanlara daha öncelikle yatırım yapıyoruz.
Bunlar daha çok yaptıklarımız, neleri yapmak istediğimizi ve iyi yapamadığımızı düşündüğümüzü de zaten daha önceki özel konuşmalarımızdan bildiğin için burada tekrar belirtme gereği duymuyorum. | | | | Oyuncu |  | 30 Ağustos 2007 19:20 %0 | |
| wcg nin iptal olması belki "ROI" den dolayıdır belki de değildir bunun bir önemi kalmadı artık. siberlig birşeyler yapmaya çalışıyor, e babasının hayrına yapmaz kimse bu tür işleri bi şekilde para kazanacak, altından kalkamayacağı zarara gireceğini düşünürse yapmama hakkı vardır tabiki.
fakat değinmek istediğim nokta bu değil. demek istediğim eğer düzgün iletişim kurulmuş olsaydı kimsenin başı ağrımaz kimsenin üzerine gidilmezdi. bunca zaman çıkan aksaklıkların, gerek turnuva öncesi, gerek turnuva sırasında ya da turnuva sonrasında (bunların arasında teknik sorunlardan tutunda oraganizasyon hatalarına kadar) hepsi yanlış zamanda yapılan iletişimden kaynaklandığına inanıyorum. en son olarak wcg 2007 nin iptali eğer daha önceden biliniyor ve (bu konu hakkında çalışma yapıldı ya da yapılmadı burası o kadar önemli değil) oyunculara daha önce bilgi verilseydi bu konu bu kadar ileri gitmezdi.
ps : uzun yazılarda pek iyi değilimdir, devrik cümle falan kurabiliyorum kusuruma bakmayın | | | | Oyuncu |  | 31 Ağustos 2007 02:04 %0 | |
| LOL, lathspel'in dediklerini anlamayın siz hala. "Avukatı sanırım" gibi çocukça yorumlar yaparak daha önce belirttiğim oyuncu profiline girin.
Onca yazılan yazıdan gram birşey öğrenmeyerek, anlamayarak gelin buraya böyle boş mesajlar atın. Senin grubundakilerin saksıları çalışsa ülke kalkınır vallahi.
alıntı: Gönderen: Oym_an
(Bu oyuncu, 50 kere uzaklaştırılmasına rağmen insanlık onuru yoksunluğundan tekrar kayıt olarak yanıt göndermekte bir sakınca görmemiştir, yorum ve görüşleri insanlık onuru, şeref ve haysiyet yoksulluğundan dikkate alınmamalıdır.)
| | |  Yarbay |  | 31 Ağustos 2007 12:36 (31/08/2007, 12:38) %0 | |
| mag ve darktrpr'a verdikleri samimi yanıtlar için teşekkür ederim . Kafamdaki soruların bir çoğunun cevabını aldım . Alamadıklarım da var tabi ki , hala çok çeşitli eksikler olduğunu da düşünüyorum . Ama böyle bir diyalog ortamının oluşmuş olması sevindirici birşey , en azından sonrası için .
Oyun konusunda az çok zaman harcayan insanlar olarak üzerimize düşenin ötesinde fazlasını yapmak , bu konuda yardımcı olmak , eksik gördüğümüz yerleri söylemek istiyoruz birçoğumuz . Bugüne kadar ki diyalog eksikliği bir çok konunun yeterince bilinmemesine , bilinmeyenlerin de komplo teorilerine dönüşmüş olmasına sebep olmuş ötesinde artık insanların beklentilerinin bile kalmamasına neden olmuştur. Ama yine bahsettiğim gibi sorduğumuz sorulara , eleştirilere cevap almak bu konuda olabilecek güzel bir başlangıçtır. Daha iyisinin olabileceğine dair de umuttur dolayısıyla teşekkürü hak etmektedir .
Saygılar & Sevgiler .
(by nottingham | | | | Oyuncu |  | 31 Ağustos 2007 14:14 %0 | |
| alıntı: Gönderen: htrd in my veins
wcg nin iptal olması belki "ROI" den dolayıdır belki de değildir bunun bir önemi kalmadı artık.
WCG İPTAL Mİ OLDU ? NE SACMALIGI BU ? KİM DİYOR BUNU ? | | | | Oyuncu |  | 31 Ağustos 2007 15:04 %0 | |
| alıntı: Gönderen: KeNjouRi
WCG İPTAL Mİ OLDU ? NE SACMALIGI BU ? KİM DİYOR BUNU ?
tamam düzelteyim wcg 2007 türkiye elemesi iptal oldu | | | | Oyuncu |  | 31 Ağustos 2007 16:48 %0 | |
| alıntı: Gönderen: LathspeLL`
LOL, lathspel'in dediklerini anlamayın siz hala. "Avukatı sanırım" gibi çocukça yorumlar yaparak daha önce belirttiğim oyuncu profiline girin.
Onca yazılan yazıdan gram birşey öğrenmeyerek, anlamayarak gelin buraya böyle boş mesajlar atın. Senin grubundakilerin saksıları çalışsa ülke kalkınır vallahi.
LathspeLL` bir insan bu kadar mı itici olur. Forumda laf atmadığın adam kalmadı. Fifa oynayanlara Nfs oynayanlara ile başladı. Ona buna ağır hakaretler etmeye devam ediyosun. Sen git bir doktora görün dostum. İçindeki öfkeni başka yönlerde kullan.
Team.Turkey.FIFA Captain
www.team-turkey.org | www.fifaturqamers.com | | | | Oyuncu |  | 31 Ağustos 2007 18:08 %0 | |
| İtici olduğumu kabul ediyorum zaten. Neden itici olduğumuda yazdım, bütün cevaplar önceki mesajlarda mevcuttur.
darktrpr gibi yazsam 2 gün sonra unutulacak yazdıklarım. En azından şimdi millet "LathspeLL diye bir mal var, acaip laf ediyor herkese." diyor, hatırlanıyorum ahah.
AyrıcaAnger Management'a ihtiyacım olduğunu düşünüyorum zaten.
Oyunlarla ilgili düşüncelerim ise tamamen kendi düşüncelerim, diğer genel gerçeklerden ayrılması gerek. Benim için FIFA ve NFS çerez oyunlardır, hiçbir competitive özelliği olmayan Atari salonlarına layık oyunlardır. NFS yerine F1 simulasyonu olan ciddi bir oyun kullanılsa kabullenebilirim. FIFA'da zaten iğrenç bir oyundur, fizik yoktur, saçmadır. Kahrolsun EA. | | | | Oyuncu |  | 01 Eylül 2007 02:54 %7 | |
| Sayfalarca yazı okuyorum, tartışmanın fikir belirtmenin hernekadar bu ülkede etkisiz eleman olduğunu düşünsemde dayanamıyorum yazacam düşüncelerimi.
"Bence" şuanda Türkiyede WCG olmamasının, Türkiyede gaming'in biyerlere varamamış olmasının sebebi, Türk yobaz aile yapısı ve onlarca yıldır süre gelen Türkiyenin içinde bulunduğu ekonomik sıkıntıdır.
Bu iki sorundan ötürü şöyle bir Türk gençliği çıkıyor ortaya;
Kompleksli, kendine güveni olmayan ama kusursuz taklidi yapan, emeğe saygısı olmayan, eleştiriyle saldırıyı karıştıran, çözüm aramayıp haklı çıkma derdiyle yaşayan, piskolojik sıkıntıları olan bir gençlik.
Bana göre saydığım grup Türk gaming camiasında %60 oranında mevcut.
Bu kesim başarılı ülkelerdeki gençlerin aksine eğlenmek, arkadaş edinmek ve kendini geliştirerek hedeflerine varmak çabası gibi yetilere sahip değiller. Aksine yenilme fobisinden maç atmamak turnuvaya katılmamak, yenildiğinde sayısız çeşitte bahane gösterip rekabetin tadını kaçırmak, yenince hertürlü centilmenlik olgusuna ters hareket etmek gibi davranışları sergilemekteler.
Hal ve tutumları sayesinde kalan normal kesimide negatif etkilemekte, oyunculuk hevesi denen şeyin içine etmektedirler.
Ve tekrar sonuca vardık, Türkiyede gaming biyere varamıyor, malesef pek bi çözüm geçmio aklımdan, belki bir sonraki kuşağa.
Ben ibretlik bir genci örnek göstermek istiyorum, her lafı kanıma dokunuyo ama amacım saldırmak diil, ben bu tip insanların oturup düşünüp hatalarını, mantalitelerini düzeltmeleri için çaba göstermelerini umut ediyorum.
--
NFS kasan arkadaşımız "Turkish Psycho" oynadığı araba yarışı oyununun dünyadaki en çok yetenek ve emek gerektiren oyun olduğunu sanıyo, diğer oyunları oynayanların kendisi kadar zeki olmadığını ve gayret göstermediğini düşünüyo. Bu düşüncelerin davranış yapısının sebebi ne ? Yukarda saydığım bozuk Türk gençliği bu işte, belki çocuk olduğundan dicem ama bu tarz şeyler bence karakter düşünce yapısı bozukluğu. Ben 12 yaşındayken daha karakterliydim.
Herkesin kendi görüşü ama büyük ihtimalle arabalara karşı ilgin vardır.Bu tarz oyunlarda kaç defa doğru vuruş veya dönüş nasıl yapılır diye insanlar sabahlıyor.Doğru araba modifikasyonu için neredeyse 6 ay uğraştım.Sonunda buldum.Bu sayede şu anda iddaa lıyım oyunumda.Ama belirtmek isterim.Cs değişmiyor-W3 hala aynı.Dota sadece lan veya netten oynanan mmorpg ye benzetiyorum.Quake e saygı duyarım onun için iyi refleksler şart.Ut de aynı şekilde ama nfs ve fifa da her sene yeni oyun çıkıyor bunlara adapte olmaya çalışıyor bütün oyuncular.işin özü bu tarz oyunlar sizin echo vb taktiklerinize benzemez (Doğru mu yazdım bilmiyorum anlayış için teşekkürler).En başta çalışmak gerekir.Daha iyi oyuncular ile görüşüp onlarla daha fazla oyun oynayıp az da olsa bir kaç taktik kapıp ( Bu jantın boyutuna kadar değişebiliyor) bunları diğer organizasyonlara hazırlanmak çin kullanıyorum.
Ama size bakalım birde ( Örnek olarak cs yi vermekteyim lütfen yanlış anlamayın) cs ye bakalım.Sürüm değişmedi.Source motoru çıktı ona da geçiş yapmadı WCG.Hadi onu da geçtim zaten bütün taktikler beyninizin içinde kemikleşti.Değişen hiçbirşey yok. vs vs uzar gider bir konuya da değinmekte fayda var.
Dunpeal başarıyı vs hakediyor demişsin.Tabi ki herkes hakediyor.Bir fps oyunu için çok hızlı düşünüp çok çabuk karar verip ortalığı darmadağın ediyor.Q4 Fps olduğu için ilgini çekiyor.Aa ne kadar güzel oynuyor ben oynasam kesin 0 a karşı oynar benimle vs gibi düşüncelere kapılıyorsun.Ancak örnek olarak nfs most wanted da benim WGT 06 da yaptığım 7 km lik farka bişey değil ya ben bunu havada geçerim diye düşünüyorsun.Belki WGT 06 da gören olmuştur.Hafife alıp ben seni tokatlarım gibi replikleri kullananlar 1 turdan sonra oyunu terketti.Bahsettiğim şey turnuvadan önce gerçekleşti.
Tek istediğim alay edilmemesi değil azıcık da olsa emek veren saygı.
Warcraft oyuncusu olduğum için aklınıza şu gelmesin, "psycho" dan w3 zor oyun demesini felan beklemiyorum.
Kendi görüşümü söyleyim, tüm oyunlar zordur emek ve yetenek ister, çünki oynadığınız oyun herne olursa olsun yarıştığınız şey sizin gibi bir insan.
Gördüğünüz gibi yazı sanki şakaymışcasına birde lütfen azıcık emeğe saygı şeklinde bitiyor. Yani bulunduğu durumun zerre farkında diil.
Ben senelerdir bu tarz sayısız insanla muhattap oldum, normal arkadaşlarımla takılmasam seneler önce gaming'ten kopmuş olurdum.
Düşüncelerimi okuduğunuz için teşekkürler, eğer yazı boyunca bana sövdüyseniz malesef sizde %60 lık kesimdensiniz, kendini bi b*k sanıyo demeyi biranlığına bırakın ve kendinizi eleştirin, empati yapın objektif bakın, amacım kimseyi rencide etmek değil, 3-5 kişi yazımdan etkilenip hatasını düzeltse bana kardır. | | | | Oyuncu |  | 01 Eylül 2007 12:16 (02/09/2007, 13:59) %0 | |
| Yazdığım yazı sadece nfs yi anlamayan insanlaraydı yanlış anlaşıldı sanırım.W3 ve sc oyuncularının nasıl oynadığını gayet iyi biliyorum ve gerçekten yetenek istiyor.ama en çok değil.
Artık herkes birbirine bi b"k atmaya çalışıyor.türkiye de oyunculuğun tadı kaçtı nfs yi de bırakıyorum.Turnuvalara sadece eğlencesine gireceğim bundan sonra.O da eğer hafta sonu etkinlikler olursa.Hobi gibi ama bu şekilde herkes birbirinin kuyusunu kazmaya çalışırken yavaş yavaş herşey bitecek.
Oyun oynayarak bişeyler yapaiblmek için kaç defa ailemi karşıma aldım.Artık onları kaybetme seviyesine geldim ve bu kadar artık.Nfs oynamak benim için sadece hobi olucak.Belki Gaming Türkiye de ölmezse öss den sonra geri gelebilirim.
Hepinize kendi yolunuzda başarılar.
I'm soppable.When i scored, i stop...
Sure you can catch me.I'll be waiting at the finish line | | | | Oyuncu |  | 02 Eylül 2007 13:26 (02/09/2007, 13:41) %0 | |
| türkiyeden bi$i olmadığını ve olmayacağınıda anlamanız lazım artık.
oyuncu kapasitesi olarak ki$ilere veya takımlara laf attığım yok. bunlar spons, $irketlerin bakı$ı, toplumdaki kabullenibilite vs vs | | | 
|  | 02 Eylül 2007 15:18 %0 | |
| Gaming'i Türkiye'ye getirenler ile yönetenlerin farklı kişiler olduğu fikrine nereden kapıldınız?
alıntı:
Siberlig gibi Türkiye'ye gamingi getirmiş bir kurumun yanlış ellerce yönetilmesi.
Lath'ın kim olduğu hakkında bir fikriniz var mı?
alıntı:
Hayatında gördüğü turnuva sayısı bir elinin parmaklarını aşmamasına rağmen bilgisini çok görüp boş boş konuşan ona buna sataşan ve oyuncuların fikirlerini ezip geçmeyi kendine ilke edinmiş tipler. (Örnek için lathspell.)
| | | | Üsteğmen |  | 02 Eylül 2007 15:41 %0 | |
| alıntı: Gönderen: darktrpr
darktrpr yan sen amma çok konustun kardesim adamlar gamingin içine ettiler işte hala savunuon ... 1 yıl boyunca deli gibi kastım 1 ayda tüm oyn şeyimi osn öldürdü bgn katıldım incupta ise noob gibi oynadım bunun nedeni osn ... 1 senin gibi adamlar savunuo bu osn yi 20tane adam deli oluo sus daha fazla konuşma ... | | | | |
|