Kullanıcı adı:
(?) Şifre:
25/07/08 08:44 Toplam 18 oyuncu 54 sunucu 361 kullanıcı siteyi görüntülemekte
Alan: Turnuva & Organizasyon » Siberlig
KapatılmışAlana Geri Dön
.
Yazar

Konu: Wcg2007 muamması

Leon-tr
Oyuncu
28 Ağustos 2007 22:03 (28/08/2007, 22:06) %0
alıntı:
Gönderen: pasa_net
NE BEKLİYORDUNUZ Kİ???
2002 YILINDAN BERİ BİR TANE WCG GF BAŞARISI YAZIN ŞURAYA..S
SONRA DA YOK NEDEN BU SENE OLMUYO VIDIVIDI..DIRLAMAYIN DERLER..HADİ ORDAN HADİ ORDAN..
KENDİ KENDİMİZE YILLARDIR OYUN OYNUYORUZ..ÜLKE DIŞINDA tek bir başarı YOK..NEDEN SPONSOR OLSUNLAR?NEDEN PARA HARCASINLAR?SATIŞLARINI ZATEN ÖYLEDE BÖYLEDE YAPIYORLAR..
KAFANIZA GÖRE...
FOREVER FIFA

Ya allahını seviyosan bilip bilmeden konuşmayın. Bu kadar cahil olunmaz be kardeşim. Birincisi Wcg'de herşey başarıya odaklı değil. Ülkenin potansiyeline , imkanlarına vs hesaplı ki herşey başarıya odaklı olsaydı Türkiye'de wcg olmaması çok saçma çünkü başarısız bir ülke değil.

Başarı nedir? Wcgde Kore'nin Starcraftta şampiyon olması bir başarı olamaması bir başarısızlık.
Türkiye'nin gruplardan çıkması başarı ama win alamaması başarısızlık.

Sen san marino'nun avrupa şampiyonu olamadı diye kendilerini başarısızı gördüklerinimi sanıyosun. Her ülke kapasitesini arttırdığı oranda başarılırdır. Mesala senin mantığın wcg olmasını haketmiyor. Ama benim mantığımdaki insanlar hakediyor.
Tam tersi fikirlere sahip olduğumuz LathspeLL` bile bazı gerçekleri kabul ediyor. Sende kabul et çünkü böyle büyük harflerle yazarak biryere varılmıyor. Çok bağaran haklı çıkmıyor.

LathspeLL`
Oyuncu
28 Ağustos 2007 22:05 (28/08/2007, 22:24) %0
Ben bir oyun oynamıyorum artık. Bıraktık o işleri. ESL*'de ilk 10'da olmana sevindim cidden, güzel bişey tabi. Ama benim fikrim değişmez.

CS, WC3, DOTA, Quake3, UT gibi oyunlar varken NFS, FIFA falan çerez oyunlardır benim için.

EDIT: *ESWC değilmiş, ESL'ymiş.

htrd in my veins
Oyuncu
28 Ağustos 2007 22:13 %0
asıl çerez oyun guitar hero ^^

deathnote
Oyuncu
28 Ağustos 2007 22:44 %2
Arkadaşlar birşeyleri yazarken iyice düşünerek mi yazıyorsunuz merak ediyorum doğrusu.

Şu an Türkiyede Wcg yapılmaması Türkiyenin başarısız olmasından kaynaklanmıyor.Üşenmeyinde wcg nin resmi sitesine girin hangi ülkelerde nasıl elemeler yapılmış inceleyin.Özellikle de Pakistanı incelemenizi istiyorum.Hangi açıdan Türkiyeden gelişmişler.Şimdi biri kalkar gaming de bizden iyiler derse hiç şaşırmam.

Çok bilinçli ve bir o kadar da herşeyi bilen arkadaşlarım.Türkiyede gaming adına birşeyler yapmak isteyen oyuncular çıkmadımı şu ana kadar.Peki hiç düşündünüz mü bu insanlar hangi zorluklarla mücadele etmek zorunda.

- Halen oyunları ve oyunculuğu çocuk işi olarak gören bir zihniyetle olan çevre ve en kötüsü aile.

- Öss ( Yorum yapmaya gerek yok ).

- Üniversite de ise,hele zorlu bir bölümde okuyorsa,projeler,ödevler,vizeler,finaller...

- İstanbul dışında oturuyorsa,her turnuva öncesi Cuma gece 1 de otobüse binme,doğru düzgün uyumadan ve yol yorgunluğu ile bütün bir günü turnuva alanında geçirme ( Ne kadar zor birşey olduğunu sadece yaşayanlar bilebilir ). Pazartesi sabahı vardığınız şehrinizde aynı yorgunlukla derslere hatta sınavlara girme.

- Türkiyede düzenlenen her turnuvayı kazansanız bile aylık kazancınızın 300 milyonu geçmiceğini bilerek ve bunu devamlı düşünerek çok daha yararlı,geleceğiniz için gerekli şeylere vakit harcamak varken,zamanınızın büyük bir çoğunluğunu kafelerde ya da evde oyun oynayarak geçirmek.

- Çok büyük bir azimle Türkiyenin en iyisi olup,yurt dışına gitme hakkı kazanıp,kimsenin kolay kolay inanamıyacağı başarılar elde edip,sonra onların elinizden büyük bir oyunla alınışını izleyip,bir de bütün dünyada hileci damgasını yiyip ve türkiyede bile yurt dışında başarısız olarak hatırlanmak...

- Hele birde takım oyunu oynuyorsanız,bu kadar zor şartlarda takımda ki ahenki daimi tutmaya çalışıp ama türkiye gerçekleri askerlik,öss vs. gibi sebeplerle yılların uyumunu kaybedip takımı tekrar toplamaya çalışmak.

- Bir de bunlar yetmiyomuş gibi,içerde yaşanan çıkar oyunları yüzünden ( Anlayan anlar sanırım sadece ) yurt dışına çıkıp kendini ispatlama şansı elinden defalarca alınmak.

Türkiyede bir oyuncunun başına gelebilecek şeylerin belkide yüzde 10 unu yazdım şu an.Klavyem ötesine gitmek istiyo ama gitmemesi gerekiyor.

Herkes şunu iyi bilsin,Türkiyede çok yetenekli oyuncular var.Dünyayı titretebilecek kadar hem de.Fakat yukarda yazdığım sebeplerin belki hepsi belki bir kısmı belki daha fazlası yüzünden imkanları yok.Ah Türkiyem herkesin saydığı Amerika,Avrupa kadar güçlü olsada görsem ben bizim oyuncularımızı...

Saygılar.

Leon-tr
Oyuncu
28 Ağustos 2007 22:53 (28/08/2007, 23:30) %0
deathnote'un yazdıkları Türkiye'deki oyuncuların tam bir aynasıdır.

LathspeLL`
Oyuncu
29 Ağustos 2007 01:34 %0
deathnote, burda yazdığın çoğu madde mazeret sayılamaz.
alıntı:
Halen oyunları ve oyunculuğu çocuk işi olarak gören bir zihniyetle olan çevre ve en kötüsü aile.

Bu kısmen doğru, ama doğrudan bir etkisi yok oyunculukla.

alıntı:
Öss ( Yorum yapmaya gerek yok ).
- Üniversite de ise,hele zorlu bir bölümde okuyorsa,projeler,ödevler,vizeler,finaller...

Buna katılmıyorum, yurt dışındaki oyuncular okulu bırakıyor mu? yada okumuyorlar mı hiç? Onların sınavı yok mu?

alıntı:
- İstanbul dışında oturuyorsa,her turnuva öncesi Cuma gece 1 de otobüse binme,doğru düzgün uyumadan ve yol yorgunluğu ile bütün bir günü turnuva alanında geçirme ( Ne kadar zor birşey olduğunu sadece yaşayanlar bilebilir ). Pazartesi sabahı vardığınız şehrinizde aynı yorgunlukla derslere hatta sınavlara girme.

Buda bence mazerete değil. İşin keyfi orda aslında, o yolculuğu yapmak arkadaşlarınla, orda insanlarla buluşmak, sohbet etmek, eğlenmek. Güzel olan şey budur. 48 saat uyumasak bile keyif vericidir o aktivite. Aynı şeyi bende yaşadım, haftasonu ankaraya gitmiştik trenle 3-4 takım. O kadar eğlendim ki unutamam. Sabahlara kadar oyun, sohbet falan. Sonrada pazar akşam geri dönmüştük.

alıntı:
- Türkiyede düzenlenen her turnuvayı kazansanız bile aylık kazancınızın 300 milyonu geçmiceğini bilerek ve bunu devamlı düşünerek çok daha yararlı,geleceğiniz için gerekli şeylere vakit harcamak varken,zamanınızın büyük bir çoğunluğunu kafelerde ya da evde oyun oynayarak geçirmek.

İşte burda sana TAMAMEN katılıyorum. Benim ve bir çok arkadaşımın oyun oynamayı bırakma nedeni budur. Boşa zaman kaybıdır çünkü bu ülkede. Ne para kazanıyorsun, ne bişey. WOW bile oynamıyorum zaman yiyen iğrenç bir oyun olduğu için.

alıntı:
- Çok büyük bir azimle Türkiyenin en iyisi olup,yurt dışına gitme hakkı kazanıp,kimsenin kolay kolay inanamıyacağı başarılar elde edip,sonra onların elinizden büyük bir oyunla alınışını izleyip,bir de bütün dünyada hileci damgasını yiyip ve türkiyede bile yurt dışında başarısız olarak hatırlanmak...

Başına ne geldiğini bilmiyorum. Elinden ne nasıl alındı bilemem, ama eğer bir başarı elde etmişsen kimse seni başarısız olarak hatırlamaz. Ayrıntıyı bilmediğim için yorum yapamayacağım.

alıntı:
- Hele birde takım oyunu oynuyorsanız,bu kadar zor şartlarda takımda ki ahenki daimi tutmaya çalışıp ama türkiye gerçekleri askerlik,öss vs. gibi sebeplerle yılların uyumunu kaybedip takımı tekrar toplamaya çalışmak.

Askerliği düşünmek, ÖSS falan engel olamaz kesinlikle, bunlarda bir bahanedir. Alakasız konulardır. Benim dediğim o eski oyuncular tayfasından bir çok kişi şuan üniversitelerini bitirdi, yurt dışına giden var, masterını yapan var. Demek ki engel değilmiş. Ben kaçıyorum İngiltere'ye.

alıntı:
- Bir de bunlar yetmiyomuş gibi,içerde yaşanan çıkar oyunları yüzünden ( Anlayan anlar sanırım sadece ) yurt dışına çıkıp kendini ispatlama şansı elinden defalarca alınmak.
Türkiyede bir oyuncunun başına gelebilecek şeylerin belkide yüzde 10 unu yazdım şu an.Klavyem ötesine gitmek istiyo ama gitmemesi gerekiyor.

Burda da ayrıntıyı bilmiyorum. Ama öyle bir şansın elden alınabileceğini anlayamam, eğer başarmışsan o şans verilir. Benim bildiğim bir kere böyle bir olay oldu, gg'ler CPL'e gidemedi ama orda da hala suçun sadece bir tarafta olduğuna inanmıyorum.

alıntı:
Herkes şunu iyi bilsin,Türkiyede çok yetenekli oyuncular var.Dünyayı titretebilecek kadar hem de.Fakat yukarda yazdığım sebeplerin belki hepsi belki bir kısmı belki daha fazlası yüzünden imkanları yok.Ah Türkiyem herkesin saydığı Amerika,Avrupa kadar güçlü olsada görsem ben bizim oyuncularımızı...
Saygılar.

Bende diyorum zaten, iyi oyuncular var, titretirmiyiz bilememde iyi oyuncular var yada vardı. Ama yazdığım yazılarda neden öne çıkamadıklarınıda yazdım. Bu kişilerin daha iyi bir ortama ihtiyaçları var kendilerini göstermeleri için, rekabete ihtiyaçları var, ödüllere ihtiyaçları var. Ama bu ortam ne yazık önümüzdeki bir kaç sene oluşacak gibi durmuyor. Çünkü ben bıraktığımdan beri tek adım bile ileri gidilememiş.

[PaSha]CornHolio
Oyuncu
29 Ağustos 2007 02:29 (29/08/2007, 02:32) %0
Ancak Türkiye'de de turnuva ödüllerin yükselmesi organizasyonların büyümesi, firmaların klanlara sponsor olmak istemesi, hatta en üst seviye klanlarda oyuncularla kontrat imzalanacak seviyeye gelinmesi yukarıdan gelen sihirli bir elle olmayacak. Bizde oyun ve oyuncu camiası bir türlü emekleme dönemini atlatıp ayağa kalkamadığı için oraya bir türlü ulaşamıyoruz. Benim burada emeklemekten kastettiğim, oyuncuların yetenekleri, klanların taktikleri, kimleri yenip yenemeyecekleri değil. Benim kastım burada camianın büyüklüğü, birbirine yakınlığı ve yarattığı pazar. Örneğin kaç kişinin DP'nin maçlarını demolarını günü gününe takip ettiği, kaç oyuncunun ağrzının suyunun akarak TGT'nin oyuncularına baktığı, kaç kişinin turnuvada oynamayacak olamsına rağmen cebinden para verip WCG Türkiye'yi izlemeye gittiği...

Malesef bu camia her gün büyüyeğine ve kendi içinde kendi kendini geliştireceğine, gün geçtikçe küçülüyor. Rekabetçi ( "competitive" ) oyuncu camiasını bir piramit olarak düşünelim. Bu piramidin üstünde en üst seviye, Türkiyede katıldığı her büyük turnuvada en azından çeyrek finalde gördüğümüz klanlar var. Altında ise bu yapının asıl yükünü çekecek, o pazarı oluşturacak ortalama ve ortalamanın altı klanlar var. Üst tarafla ilgili durumu Magnus 2 cümleyle güzel şekilde özetlemiş bunu bence:
alıntı:
Profesyonel oyun'un, oyuncuların bu zihniyeti, karalamaları, birbirini kötülemeleriyle gelebileceği yer bu noktadır. Oyuncular belli bir bilince kavuşmadığı; 'nasılsa kazanamam', 'benden başka kimse bu taktiği bilmesin', 'en iyi ben olmalıyım' zihniyeti devam ettiği sürece kimsenin profesyonel oyunculuğu bir yere getirmesinin imkanı yok

Piramidin üstünü bir tarafa bırakıp asıl gövdesine baktığımızda ben gaminge bakış açılarında çok ciddi hatalar görüyorum. Birkaç yıl boyunca gerek ABD, gerek Avrupa'dan vasat ve altı klanlarla gecede 4-5'e kadar maç yapmış birisi olarak benim gördüğüm en önemli fark, sportmenlik anlayışı. Bizde klanlar sırf yenildi diye adı çıkmasın diye birbirleriyle antenman veya eğlence amaçlı dahi maç yapmaktan korkuyorlar. Şayet olursa bile bunu neredeyse yılın olayı gibi algılıyorlar. Hatta daha güçlücene klanlar, güçsüz klanlarla maç yapmaktan dahi çekinebiliyor, bi aksilik olur yenilir de adı çıkar diye. Birçok klan yenilme korkularından dolayı toptan maç yapmamayı tercih ediyor sadece public oyun oynuyor. Yapılan maçlar da yok basede otur taktik yap, yok 5.yi bekle, yok adam düştü pause et derken yalan oluyor. Piramidin dibi bu durumda olunca üst tarafa pek bişey aktaramıyor doğal olarak.

Kısacası, pro gaming için pazar yaratacak olan, üst seviyedeki takımların sponsorlarının ürünlerini alacak, maçlarını izleyecek, demolarını çekecek kitle maç yapıp yenilmekten o kadar korkuyor ki bir türlü bu ortama giremiyor. Girenler ise bir türlü kendilerini geliştiremiyor, en sonunda sıkılıp dağılıyor.

Nasıl CAL kuzey amerikada bir standart oluşturup bütün rekabetçi oyuncu kitlesini bir çatı altında toplayıp geliştirdiyse, benzeri bir yapı burada da kurulursa ancak bu şekilde camianın derlenip toparlanabilceğini düşünüyorum ve son yıllarda bu konuda en azından diyalog olarak, fikir olarak çabalarım da oldu. Ancak ilk umutlu yazımda bahsettiğim gibi, bu tür bir şeyi herkes kendi tarafına çekmeye çalışıyor. Yani desteğini şarta bağlıyor. "Benim çatım altında olsun, benim adımı taşısın, benim serverlarımda oynansın, ben de destek vereyim" diyor. Özellikle böyle cepheleşmiş ve cepheleştirilmiş bir oyuncu camiasında bu cephelerden birinin yanında yer alarak istenilen birliği sağlamak mümkün değil. Değişik oyuncu komüniteleri ve sunucularından bağımsız bir oluşum isteyişim bu yüzden.

Bu arada, son olarak, oyuncu camiasının bölünmesi ve kamplaşmasına osnyi, agsyi, sandwaves'i doğrudan suçlamak ve bunu para hırsına vs. bağlamak yanlış olur. Bu işler ne kadar profesyonelce yapılmaya çalışılsa da osn ne kadar reklam da alsa vs. halen maddi açıdan amatör amaçlarla yapılıyor. Öyle sırtınızdan paralar kazanan adamlar filan yok ortada. Kazanılan bir şey varsa, masrafları azaltıyor sadece. Bu bölünmelerin birinci seviyede sorumlusu, rant kavgası değil; oyuncu camiasının içindeki bazı komplex sahibi oyuncular olmuştur. Bunlar örneğin snn'de yöneticilik üstlenip bir gün düşündükleri kadar güç sahibi olmadıklarını anladıklarında "al sana gününü gösterecem" edasıyla sandwaves'e veya o zamanki alternatifler kimler ise bir bir dolaşıp tutturabildiğine yamanıp snnye karşı kışkırtan, gazlayan, tahrik eden ve ara bozan adamlardır. Bunlar kendi egolarını tatmin etmek için camiayı her seferinde bölmüş ve sonunda yokolup gitmişlerdir. Yokolmayanlar da fake nickleriyle aramızda dolaşmaktadır.

DP|Horrible
Oyuncu
29 Ağustos 2007 04:45 %2
Lath,

Sözlerine "Ulan" diye başlayışın iç gıcıklayıcı.

Ne kadar haklı olsan da.

LathspeLL`
Oyuncu
29 Ağustos 2007 05:04 %0
O "ulan" kelimesini son dönemde çok kullanıyorum, farkındayım. Farkında olmama rağmen serbest bırakıyorum kendimi.

Bir çok nedeni var. Eskiden bende sağda solda darktrpr gibi article olabilecek dilde yazardım, görüşlerimi aktarırdım. Fakat anladım ki işe yaramıyor. Yani ne kadar iyi dille yazarsan yaz karşındaki bildiğini okuyor. O yüzden Bay İmla olmayı bıraktım, direk agresif yöntemle fikirlerimi aktarıyorum. Hem kendim rahatlıyorum, hem karşıdakine bulunduğu seviyede kalmasını, bi tarafının kalkmamasını sağlıyorum. Bak şimdi hala admin olsaydım "Arkadaşlar, Türk oyun camiasının geldiği noktanın en büyük sorumlusu, siz değerli oyuncularımızsınız." diye yazardım. Ama şimdi bak: "Ulan mok ettiniz ortamı, milim yol kat edemedik be". Rahatladım.

Ayrıca zaten şu soruyu bekledim bu forumda "LathspeLL, o kadar diyorsun serverlarda küfür ediliyor, millet birbirini eziyor, "balsın" diyorlar falan ama sen bu forumda etmediğin lafı bırakmadın".
Ama henüz diyen yok. Bunun sebebi ümidi kesmiş olmamdır.

Zaten gidiyorum Ekimde Londra'ya, artık Multiplay, Jolt'ta falan yazarım ahah.

mAtij
Oyuncu
29 Ağustos 2007 11:13 %0
erhan hayatında kaç turnuvaya katıldında ne tecrüben varda neler yaptında böle konu$abiliyorsun? kimsin ya sen kimsin be aman bıktım artık senden 1700den beri wcg ye katılıyorum senin adını bile duymadım ya$ım 15 selam.

Turkish Psycho
Oyuncu
29 Ağustos 2007 13:50 (29/08/2007, 13:52) %0
Herkesin kendi görüşü ama büyük ihtimalle arabalara karşı ilgin vardır.Bu tarz oyunlarda kaç defa doğru vuruş veya dönüş nasıl yapılır diye insanlar sabahlıyor.Doğru araba modifikasyonu için neredeyse 6 ay uğraştım.Sonunda buldum.Bu sayede şu anda iddaa lıyım oyunumda.Ama belirtmek isterim.Cs değişmiyor-W3 hala aynı.Dota sadece lan veya netten oynanan mmorpg ye benzetiyorum.Quake e saygı duyarım onun için iyi refleksler şart.Ut de aynı şekilde ama nfs ve fifa da her sene yeni oyun çıkıyor bunlara adapte olmaya çalışıyor bütün oyuncular.işin özü bu tarz oyunlar sizin echo vb taktiklerinize benzemez (Doğru mu yazdım bilmiyorum anlayış için teşekkürler).En başta çalışmak gerekir.Daha iyi oyuncular ile görüşüp onlarla daha fazla oyun oynayıp az da olsa bir kaç taktik kapıp ( Bu jantın boyutuna kadar değişebiliyor) bunları diğer organizasyonlara hazırlanmak çin kullanıyorum.

Ama size bakalım birde ( Örnek olarak cs yi vermekteyim lütfen yanlış anlamayın) cs ye bakalım.Sürüm değişmedi.Source motoru çıktı ona da geçiş yapmadı WCG.Hadi onu da geçtim zaten bütün taktikler beyninizin içinde kemikleşti.Değişen hiçbirşey yok. vs vs uzar gider bir konuya da değinmekte fayda var.

Dunpeal başarıyı vs hakediyor demişsin.Tabi ki herkes hakediyor.Bir fps oyunu için çok hızlı düşünüp çok çabuk karar verip ortalığı darmadağın ediyor.Q4 Fps olduğu için ilgini çekiyor.Aa ne kadar güzel oynuyor ben oynasam kesin 0 a karşı oynar benimle vs gibi düşüncelere kapılıyorsun.Ancak örnek olarak nfs most wanted da benim WGT 06 da yaptığım 7 km lik farka bişey değil ya ben bunu havada geçerim diye düşünüyorsun.Belki WGT 06 da gören olmuştur.Hafife alıp ben seni tokatlarım gibi replikleri kullananlar 1 turdan sonra oyunu terketti.Bahsettiğim şey turnuvadan önce gerçekleşti.

Tek istediğim alay edilmemesi değil azıcık da olsa emek veren saygı.

alıntı:
Gönderen: LathspeLL`

CS, WC3, DOTA, Quake3, UT gibi oyunlar varken NFS, FIFA falan çerez oyunlardır benim için.

Ayrıca ESL deki lige de inanmayanlar olursa adres burada. http://www.esl.eu/eu/nfs-c/1on1/circuit_ladder/

şu ana kadar elimden geldiğince WCG haritalarında mücadele ettim.Son konfigürasyona kadar birkaç maç kaybettim ama ardından diğer maçları kazandım.

I'm soppable.When i scored, i stop...

Leon-tr
Oyuncu
29 Ağustos 2007 15:11 %0
Burda Türk oyuncuları başarısız gibi tanımlar yapanların ne kadar büyük gaflet ve delalet içinde olduklarının farkında değiller.

-'Dünya'nın eniyi warcraft oyuncularına sahip olan (madfrog , elakeduck , sase vs..) wcgye sadece 1 tane oyuncu yolluyor.
Yani soru şu: Türkiye'de dünyaca ünlü bir need for speed yada starcraft oyuncusu olsa bu sene Türkiyede wcg olacakmıydı? Cevap: Hayır. Wcg'nin olmaması tamamen bizim bilmediğimiz siberlig-samsung arası bir tür sorunlardan oldu. Neden Samsung sizce desteğini çekti? (bazılarınız , oyuncular başarısız diye çekti düşünüyosa biyerimle gülerim çünkü en başarısız olan yıllarda en çok oyuncu gönderililirken, başarının diğer yıllara göre en çok arttığı olan yıl 2005 olmasına rağmen 2006'da oyuncu sayısı aynı kaldı.) Sonuç olarak açık net. Türk oyuncularının yaptıkları yada yapamadıklarının WCG'nin OLMASIYLA YADA OLMAMASIYLA UZAKTAN YAKINDAN ILGISI YOKTUR. Siz halen kalkıp şu şöyle yaptı bu böyle yaptı aramızda comunity yok diye tartışa durun turnuvayı yapamayanlar oyunculara laf atmaya ve suçlarını örtmeye devam etsinler.

mag
Albay

Albay
29 Ağustos 2007 16:03 %0
Ok leon, bütün yorum yapan arkadaşlar bilmiyor, boşuna yaşıyorlar zaten. Sen 21 yaşında, Warcraft oynayan bir Türk genci olarak herşeyi daha iyi biliyorsun. Haklısın. Artık rahat bırak buradaki arkadaşları olur mu?

[PaSha]CornHolio
Oyuncu
29 Ağustos 2007 16:09 (29/08/2007, 16:12) %0
Bugün Pakistan'da WCG elemesi olur Türkiye'de olmaz. Yarın Türkiye'de olur, Pakistan'da olmaz. Öbürsü gün bilmemnerde olmaz da İran'da olur. Bundan sonra her yıl Türkiye'de WCG elemesi olmaya devam edebilir, belki bu yıl da olurdu. Bunun zaten açıklaması yapıldı, sebepleri anlatıldı ve olmayacak dendi.

Yarın WCG yine olur. Ancak halen Türkiye'den bir klan kendi sponsorlarıyla kendi imkanlarıyla CPL, ESWC gibi bir organizasyona katılamamaya devam eder. Çünkü bir getirisi olmayacağı için sponsor olacak yatırım yapacak firmalar yine çıkmaz. Halen cafe turnuvalarına girip kulaklık için, monitör için kafa patlatır durursunuz. Oyuncularına kontrat imzalatan, maaş veren klanların haberlerini okurken, okul da bitti çalışmazsam ne yapacam diye oturup düşünür durursunuz.

Bırakalım Amerika'yı, veya Almanya'yı, İsveç'i... Ben geçen gün National Geographic'de uzun bir belgesel izledim Güney Kore'deki pro gaming ve starcraft oyuncuları hakkında. Hatta gamingten kazandığı parayla ailesini geçindiren yoksul bir aile çocuğu ve onun klanının hikayesi anlatılıyordu. Güney Kore Türkiyeden büyük ülke değil. Bugün 2-3 klanla CPL'e katılabilen ve iddalı olabilen Brezilya Türkiye'den zengin bir ülke değil. Ama tabi bu işin içinde olup şikayet etmeye gelince ortaya çıkıp bir güzel ağlayan adamlar iş bir çözüm üretmeye gelince "ya brahhh seneye wcg olur zaten" diyip çıktıkça bu forumlar daha çok açılır.

deathnote
Oyuncu
29 Ağustos 2007 16:18 %0
Peki.

Düşünce özgürlüğüne inanırmısınız?

Kendinize eleştiri geldiğinde bunu olumlu bir şekilde karşılıyabilir misiniz?

Hoşlanmadığınız birşeyler yazılsa bile,düzgün bir şekilde ifade edildiğinde saygı gösterip aynı uslupla cevap verebilecek misiniz?

İnsanların düşüncelerini paylaşması için açtığınız forumda,paylaşılan düşünceler sizin aleyhinizde bile olsa,onları silmek,yazanları uzaklaştırmak yerine,düşüncelerin yanlışlığı dogrultusunda savunma yapabilir misiniz?

Oynasana yetkililerinden bazılarının online olduğunu biliyorum.Cevapları evet ise birşeyler yazacam.Onlarda kendi evetlerine sadık kalırlarsa zaten silmezler.Zaten bana karşılık vermezlerse,cevap otomatik olarak hayır oluyor.Birçok nedenden birşeyler yazmanın da anlamıda kalmıyor.

[PaSha]CornHolio
Oyuncu
29 Ağustos 2007 16:25 %0
Valla ben forumda yeri geldikçe osnyi eleştirir yazılar yazıp duruyorum. Son örneklerinden biri cs genel tartışma forumunda. Bugüne kadar eleştirilerimden silineni olmadı. Somut bişeylere dayanıp çamur değil değil bilgi içerdiği sürece çok da anlayışsız davrandıklarını düşünmüyorum bu bakımdan.

deathnote
Oyuncu
29 Ağustos 2007 16:30 %0
alıntı:
Gönderen: [PaSha]CornHolio
Valla ben forumda yeri geldikçe osnyi eleştirir yazılar yazıp duruyorum. Son örneklerinden biri cs genel tartışma forumunda. Bugüne kadar eleştirilerimden silineni olmadı. Somut bişeylere dayanıp çamur değil değil bilgi içerdiği sürece çok da anlayışsız davrandıklarını düşünmüyorum bu bakımdan.

Oynasana.com bu mesajın içerdiği bilgilerin doğruluğu veya eksiksiz olduğu konusunda herhangi bir garanti vermedeğinden seni ciddiye alamıcam şu an.Özür dilerim.

[PaSha]CornHolio
Oyuncu
29 Ağustos 2007 16:38 %0
Kendinde olmayanı başkasından beklemek haksızlık olur o zaman

deathnote
Oyuncu
29 Ağustos 2007 16:59 %0
alıntı:
Gönderen: [PaSha]CornHolio
Kendinde olmayanı başkasından beklemek haksızlık olur o zaman

Benim sana ne demek istediğimi tam olarak idrak edebildin mi?

Ben oynasana.com yetkililerine birşeyler yazmışım,onlardan birinden cevap bekliyorum.Bana sen cevap veriyorsun.Mesajın içeriğine bakıyorum,oynasanayı eleştirdiğini söylüyorsun,merak ettim yazdığın eleştirilerin altında da altta ki cümle yazıyor mu?

"Oynasana.com bu mesajın içerdiği bilgilerin doğruluğu veya eksiksiz olduğu konusunda herhangi bir garanti vermemektedir. Bu nedenle bu bilgilerin ne şekilde olursa olsun içeriğinden sorumlu değildir. Bu mesajdaki görüşler yalnızca gönderen kişiye aittir ve Oynasana.com'un görüşlerini yansıtmayabilir."

Hadi onu da geçelim,oynasadan bir yetkiliye yazdığım yazıyı cevaplamak mecburiyetinde niye hissediyorsun kendini.Benim seni ciddiye almamak konusu oynasana yetkilisi olaraktı.Yoksa kendi yazdıklarıma ters düşecek bir insan değilim,senin görüşlerine saygı duyuyorum.

DP | Sleeep
Üsteğmen
Üsteğmen
29 Ağustos 2007 17:39 (29/08/2007, 17:43) %0
alıntı:
Gönderen: Turkish Psycho
W3 hala aynı.

nfs de ne deişio? map?birazda arabalar? aynısı w3 te oluo aynı falan bişi yok bilmeden konusma kendi oyunun dısındakilere laf atma. w3 tede yeni mapler çıkıo her map farklı taktik ister ama bunu snn anlamana bırakmıorum ben nfs ye laf atmıosam sende w3 e atma sus...sen yeni bi map çıktıgında alıon araba dönüslere çalısıon kaç dönüs var 10 tane? w3 te 4 farklı ırka karsı hepsinin 2-3 taktikne karsı her seferinde farklı kombinasyonlara çalısılıo base order.creep order.timing vsvs... w3 hala aynı diosan bu yazdıklarımda bişi ifade etmez ama nese anlayana....

alıntı:
Gönderen: pasa_net
NE BEKLİYORDUNUZ Kİ???
2002 YILINDAN BERİ BİR TANE WCG GF BAŞARISI YAZIN ŞURAYA..S
SONRA DA YOK NEDEN BU SENE OLMUYO VIDIVIDI..DIRLAMAYIN DERLER..HADİ ORDAN HADİ ORDAN..
KENDİ KENDİMİZE YILLARDIR OYUN OYNUYORUZ..ÜLKE DIŞINDA tek bir başarı YOK..NEDEN SPONSOR OLSUNLAR?NEDEN PARA HARCASINLAR?SATIŞLARINI ZATEN ÖYLEDE BÖYLEDE YAPIYORLAR..
KAFANIZA GÖRE...
FOREVER FIFA

bi b*k bilmeden koınusma gir wcg sitesine gör neler var neler yok onun dısındaki turnuvalarda veya bireysel turnuvalarda türkler kimleri yenio kimlere kafa tutuo fifa forever dion da bu seneye kadar ne yaptın? her oyundaki oyuncular gruplardan hemen hemen çıkıo ve ilerlio son 16 32 snn için bişi ifade etmiomu? doru sen her sene ilk 4 e kalıon dimi? + sorun sponsorda diil organizatör de 2 cümle ingilizce WCG sitesine mail atsadın sana düzgünce anlatırlardı ... sponsorla ilgisi olmadıgını organizatörle ilgili oldugunu ama sen burda 0 bilgiyle dırdır et
yurdum insanı diilmisin senn için de DURMAK YOK YOLA DEVAM....

ps: okuyan okur mesajı organizatör geçio mesajımda 1 güne silinir ^^

Turkish Psycho
Oyuncu
29 Ağustos 2007 17:56 %0
Nfs de her oyunun en iyi arabası farklı olduğundan.Yani WCG nin yasaklamadıklarınn dışındakilerin dinamikleri sürekli değiştiğinden bahsediyordum.W3 konusuna değinmişsin hak veririm.Maplerin değiştiğini gerçekten bilmiyordum burdan bütün w3 oyuncularından özür dilerim.Sadece örnek olsun diye yazmıştım.Yanlış anlaşıldı galiba.Harita kısmını bilemem de sürüm kısmen aynı olduğu için "aynı" kelimesini kullandım.

alıntı:
Gönderen: DP | Sleeep

nfs de ne deişio? map?birazda arabalar? aynısı w3 te oluo aynı falan bişi yok bilmeden konusma kendi oyunun dısındakilere laf atma. w3 tede yeni mapler çıkıo her map farklı taktik ister ama bunu snn anlamana bırakmıorum ben nfs ye laf atmıosam sende w3 e atma sus...sen yeni bi map çıktıgında alıon araba dönüslere çalısıon kaç dönüs var 10 tane? w3 te 4 farklı ırka karsı hepsinin 2-3 taktikne karsı her seferinde farklı kombinasyonlara çalısılıo base order.creep order.timing vsvs... w3 hala aynı diosan bu yazdıklarımda bişi ifade etmez ama nese anlayana....

I'm soppable.When i scored, i stop...

mag
Albay

Albay
29 Ağustos 2007 18:20 %0
Yapıcı eleştiri ile hakaret, küfür, karalama birbirlerinden çok farklı kavramlar. Hiç bir alanda, kendini düzgün şekilde ifade edebilen kimsenin mesajının silinmesi söz konusu değildir.

Malesef okuduğunu anlamayan, anlamamakta ısrar eden, polemik, hakaret için yaşayan arkadaşlar buraya sıkça uğrar oldular. Aile terbiyesi alamamış insanlara terbiye vermek, ya da 15-21 yaşlarındaki yeni ergen arkadaşların kişilik sorunlarını düzeltmenin yeri burası değildir.

O nedenle bu konuyu kapatmak durumundayız.

Konuyla ilgili tüm açıklamalar ilgili kişilerce burada farklı şekillerde anlatıldı. Cevabınızı bulamadıysanız tekrar tekrar okumakta serbestsiniz.

Sayfa: « 1 2 3 4 »
KapatılmışAlana Geri Dön