| Yazar | Konu: Wcg2007 muamması | | Oyuncu |  | 27 Ağustos 2007 16:53 %0 | |
| Turk oyuncu camiyasi herseyi 4/4luk bildiginden gelinen son nokta karsimizda. Hala karalama dolu mesajlar goruyorum, hicbirseyi yapamayacak olan sadece ufak capli turnuvalari organize etmis veya icinde bulunmus kisi/kisilerin attigi mesajlar hala beni sok ediyor.
Turkiyedeki tekelden bahseden arkadaslar bir dusunsenize sadece WCG'mi war dunyada, buyrun yapin ESL,CPL tarzi turnuvalari, madem bu kadar biliyorsunuz madem bu kadar yorum yapip karaliyorsunuz ki kullandiginiz dili sizlerde biliyorsunuz.
Yapici degil yikici yorumlar/fikirler sayesinde turkiyede ne oyunculuk gelisti nede kuruluslar. Sadece eglenmek icin turnuvaya katilmayi dusunenler ve turnuva mekaninda eglenirim arkadaslarla beraber olurum dusunce yapisina sahip olmayan insanlar en sonunda buyuk kuruluslarin/sponsorlarinda bunu gormesiyle kendi kuyusunu kazmis oldu. Az biraz mantik yurutup oynadiginiz oyunun degilde oynadiginiz insanlarin, icinde bulundugunuz toplumun bir parcasi oldugunuzu gorseydiniz/gorseydik simdi arkadasimizin dedigi gibi WCG'de ilk 3/8 e kalabilirmiyiz muhabbetlerini yapiyor olurduk.
CS/WC3/FIFA/Q4.... bu oyunlari oynayan ve kendilerine "gamer" diyen arkadaslar lutfen oyununuza ve oyunda ne yaptiginiza degilde oyun disinda nasil bir ortamda bulundugunuza bakin. Eski tatli rekabetler gitmis simdi geriye "BEN SENIN TAAA." muhabbetleri kalmis. Turkiye'de 100 tane "gamer" olsun ama adam gibi birbirine saygi duyup seven insanlar olsun iste o zaman belki diger arkadaslarda kendilerini bu raya oturtmaya calisir.
Rakibiniz size muhtesem bir hs/gol attiginda agizdan cikan ilk laf "guzel vurus" olmadigi surece Turkiye'de ne WGT kalir ne WCG nede sessiz sedasiz kendi yolunda giden ESWC.
| Oynasana.com bu mesajın içerdiği bilgilerin doğruluğu veya eksiksiz olduğu konusunda herhangi bir garanti vermemektedir. Bu nedenle bu bilgilerin ne şekilde olursa olsun içeriğinden sorumlu değildir. Bu mesajdaki görüşler yalnızca gönderen kişiye aittir ve Oynasana.com'un görüşlerini yansıtmayabilir. |
| | | |
| | Oyuncu |  | 27 Ağustos 2007 18:09 (27/08/2007, 18:10) %2 | |
| @ LathspeLL`
İyi güzel yazıyorsun ama bazı şeyleri bilmeden yazıyorsun. Dolandırılma olayı malesef sektör için geçerli. A firması cici B firması kaka C firması şukella diye ayırmak yanlış olur. Bahsettiğin sandwaves/nitrogamer firmasında da dolandırılma oldu siberlig firmasında da dolandırılma oldu zamanında. İki firmada da çalıştım neyin ne olduğunu sanırım senden daha iyi biliyorumdur. Burada dolanıdrılma olarak bahsettiğimiz konu paraların ödenmemesi, verilen sözlerin yerine getirilmemesidir.
Sonuç olarak konuyla ilgili bir yorumda bulunim. Siberlig bu güne kadar ülkemizde bu işi yapan/yapmaya çalışan en profesyonel firmadır. Rakip olmaya çalışan firmalar çıktı fakat ülkemizde ki amatör oyuncular, pro-gaming konusuna yatırım yapmak istemeyen sponsor firmalar ve buna benzer çeşitli sebepler yüzünden hepsi ya battılar ya da çekildiler. Siberlig buna rağmen elinden geldiğince sektörü ayakta tutmaya çalıştı fakat nereye kadar devam edebilirler bilemiyorum. O yüzden Özberk'in yazdığı gibi eğer oynadığınız oyundan, arkadaşlıklardan, ciddiyetten ve verdiğiniz emeğin karşılığını almaktan keyif alıyorsanız Siberlig'e yüklenmek yerine onlara destek olun, turnuvalara katılın onlarda bu işi keyifle devam ettirmeye çalışsınlar. Belki bu şekilde Türkiye'de ki progaming ilerleyebilir.
("Sen fake'sin seni kim sallar" tarzı düşünenler olabilir, nicke önem verene kadar yazılanlara önem verseler daha iyi olur) | | |  Albay |  | 27 Ağustos 2007 18:19 %0 | |
| Tüm açıklamalar herkes tarafından yapıldıktan, darktrpr'ın yazılarındaki çok net rakamsal ifadelere kadar her şey belirtildikten ve Samsung Türkiyeden alınan yanıtlardan sonra halen polemiklerin yapılması neden bu noktada olunduğunu çok iyi gösteriyor.
Siberlig'in Turnuvanın ana sponsoru olan Samsung gerekli bütçeyi ayırmadığı için bu turnuvayı yapamamasının ardından ICM'in gönderdiği mesaj tamamen sadece kendilerini temize çıkartmak ve oyuncuları pohpohlamak için yazılmış bir yazıdır. Şayet ICM'in en büyük görevlerinden biri Samsung'u her ülkede sponsor olmaya daha üst noktalardan ikna etmesidir ki bunu Türkiye için yapamamıştır. Ayrıca son ana kadar oyunculara açıklama yapılamamasının ve başka bir sponsor dahi bulunamamasının sebebi ICM'in bekletme politikasının sebebidir.
Bu yıl da çok farklı şeyler olmadı. Bu son gelen mail'e de sevinebilirsiniz ama sonucun çok farklı olacağını sanıyorsanız yanılıyorsunuz. Samsung Türkiye, ana sponsor olmadıkça başka bir şekilde WCG'nin yapılması mümkün değildir. Önümüzdeki yıl için de şu an çok farklı bir tablo ortada yok. Yani WCG'yi değil, olası WGT ve diğer turnuvaları düşünebilirsiniz.
Şayet 2003 yılından bu yana ICM'de sürekli böyle olaylar olur, turnuvalarda kural sorunları yaşanır (daha önceki finallere katılanlar bilirler). Bunun dışında bu güne kadar her yıl Türkiye'nin temsilcisi değişir yani herşeyi tekrar tekrar anlatmak zorunda kalırsınız.
Profesyonel oyun'un, oyuncuların bu zihniyeti, karalamaları, birbirini kötülemeleriyle gelebileceği yer bu noktadır. Oyuncular belli bir bilince kavuşmadığı; 'nasılsa kazanamam', 'benden başka kimse bu taktiği bilmesin', 'en iyi ben olmalıyım' zihniyeti devam ettiği sürece kimsenin profesyonel oyunculuğu bir yere getirmesinin imkanı yok.
Her sene gidilen kötü noktada gelinen durum bundan ibarettir. İnsanlar değişmedikçe (ki bu mümkün gözükmüyor) bundan sonra gidilecek nokta da hiç bir zaman daha iyi olmayacak.
Aynen böyle devam ederek bundan sonra kafe turnuvalarıyla yetinebilirsiniz. Şayet bu ortamda ne sponsorların sponsor olmalarının bir anlamı ne de turnuva organize eden firmaların organizasyon yapmasının bir anlamı kalıyor. | | | | Oyuncu |  | 27 Ağustos 2007 18:54 %0 | |
| Bu tur organizasyonlari osn degil, level degil, onlarin ayni sekildeki rakipleri degil; sirf bu is uzerine yapilandirilmis kurumlarin ustlenmesi lazim artik. "Onun yaninda bunu da yaptim" tarziyla ancak daha da geriye gidilebiliyor.
Ben hem cesitli klanlarda hem de bagimsiz olarak bu islerle ilgilenebilecek yasta, maddi olanakta, heves ve hirsa, cevreye sahip insanlar oldugunu biliyorum. Sorun, bunlarin cekisme, rekabet, hirs olmadan iyi niyetle bir araya gelmesinde. Ve diger 3 parti kuruluslari bunlara kostek degil destek olmasinda.
Bu tur bir organizasyon insa edilebilirse ilk islerinden biri bu islerin lokomotifi olan ve bugun Turkiyede 3e bolunmus olan cs camiasini bir araya getirmesidir. Bugun hala eskisi kadar hatta daha da fazla insan cs oynuyor. Ancak bunlar kopya oyun serverinda versiyonlara bolunmus olduklarindan Lathspellin soyledigi gibi ilerleme de durdu. Kimsenin dunyadan haberi yok, herkes kendi evinin bahcesini goruyor sadece. Gordugumuz yuzler hep eski yuzler, onlar da gun gectikce dogal olarak azaliyor. Bu islerle ciddi olarak ilgilenmenin belli yas sinirlari var cunku. Bir yerden sonra is guc edinip basinizin caresine bakmalisiniz.
Ben bugune kadar ne osnci ne ocu ne bucu olmayan, belli yasta basta, is guc sahibi, oyun camiasinda ciddi biseyler yapmak isteyen cok kisiyle konustum. Ben genellikle cabalarini osn catisi altinda harcamaya yolendirdim bu insanlari. Ancak artik bence olay osn, busn, susn olayi degil. Dedigim gibi sadece bu olay ustune yapilanmis, bagimsiz bir organizasyon olmali. Kimseyle kavgali olmayan, cekisme ve kendini ispat pesinde degil, is yapma isteginde olan hizli sekilde karar alip gerceklestirebilen bir organizasyon olmali bu. Kimse kendini adres gostermesin, herkes kendinden biseyi bir koseye koyup ortada bulussun. | | | | Oyuncu |  | 27 Ağustos 2007 19:32 %0 | |
| off ya ne gereksiz tartışmalar bunlar , TÜRKİYE den bahsediyoruz , ve türk oyuncularından , 2 yıldır şu foruma yazı yazmıyordum , yazdığım dönemlerdede kimse kale bile almadı şu ülke için ve oyuncuları için hiç gereksiz laflar sarfetmedim, insanlar hep xant6 şöle xant6 böle dediler ,
ALIN ŞİMDİ SİZE GERÇEKLER ; görün kafe turnuvaları ile yetinin , hadi çıksın siberlig yada buna benzer firmalar yapsınlar turnuva ne değişcek şu ortamda birbirini ezmeye çalışan aşşalayan küçük ve horgören bir kitlede ne gelişebilir hiç bişi tabiki ,
şahızlar kendileri yerine takım içindeki gibi türkiyeyi ve türkiye ne yapabilir wcg yada eswc yada bu benzer turnuvalar demeyi öğrenemediği sürece bu ülkedeki oyunculardan görüldüğü üzere hiç bişi olmadı , olamazdıda, kendi yaptıklarınız ve yaptıklarımız sayesinde şu durumdayız durumdasınız ,
bu arada 2 yıl önce kimler yazı yazıyorsa hala aynı kişiler yazı yazmışlar bende es geçmiyim dedim buda bir noktadır türkiyedeki oyunculara..
Sonun başlangıcı x.t6 | | | | Oyuncu |  | 27 Ağustos 2007 19:48 %0 | |
| | Siberlig yetkililerinin ve magnus'un yaptığı açıklamalar sanırım yeterince anlaşıldı, daha da savaşmanın manası yok arkadaşlar.. Gerçekler bunlar, wcg 2007 yok sonuç budur. Sebepleri ise gayet açık ortada. Size, bize düşen 2008 için birlik beraberliktir. Söyleninenleri yapmaya çalışırsak zararımıza değil, yararımıza olacaktır. İnanıyorum ki yetkili arkadaşlar çalışıyor gayret ediyor, onlarda bu tür organizasyonlar için varlar ve görevlerini yapamamanın üzüntüsü içerisindeler ve bu durum onların insiyatifinde gerçekleşmiyor. | | | | Oyuncu |  | 27 Ağustos 2007 20:07 %0 | |
| bu olucaktı daha ne olmasını beklıyordunuzki şimdi oturun düşünün veya oturup beraber düşünelim , konuşalım , tartışalım ama saygı ve
sevgi çervesinde.. şu dakika'dan sonra gaming adına bişiler yapılabilmesi için iş birligi şart.
Peki ne yapabiliriz?
Oyun oynayan kac kisi var 200? 500? 1200? ortak bi zaman ve yer belirleyelim ve hala turkiyede oyun oynamak ve bunu daha üstün kılabilmek icin az bi sayıda olunmadıgını kanıtlayalım belki o zmn samsung yada başkalarının dikkatini cekeriz.
Kim bilir belki sapancı fln duyar sesimizi 
Bizden ne kadar korkarsanız
O kadar büyüyorus ve şaşırmayın, hiç şaşırmayın her şeyi yok ettimisde [disponasble teens] | | | | Oyuncu |  | 27 Ağustos 2007 20:16 %0 | |
| düşüncelerin çok güzel.Bana sorarsanız GameX etkinliğinde (aralıkta olucak olan GameX den bahsediyorum) WGt tarzı bi turnuva yapılmalı illa WGT şart değil nasıl desem WGT gibi ama farklı bir firmanın misal intel. Neden derseniz zaten WGT 2007 oldu WGT 2008 olursa, diğer sene 1 yıl beklenmez
Herkese gl,hf...
içinizdeki oyun oynama zevki ve kazanma hırsı hiçbir zaman bitmemesi dileği ile.
Turkish Psycho
alıntı: Gönderen: DP|Horrible
Siberlig yetkililerinin ve magnus'un yaptığı açıklamalar sanırım yeterince anlaşıldı, daha da savaşmanın manası yok arkadaşlar.. Gerçekler bunlar, wcg 2007 yok sonuç budur. Sebepleri ise gayet açık ortada. Size, bize düşen 2008 için birlik beraberliktir. Söyleninenleri yapmaya çalışırsak zararımıza değil, yararımıza olacaktır. İnanıyorum ki yetkili arkadaşlar çalışıyor gayret ediyor, onlarda bu tür organizasyonlar için varlar ve görevlerini yapamamanın üzüntüsü içerisindeler ve bu durum onların insiyatifinde gerçekleşmiyor.
I'm soppable.When i scored, i stop... | | | | Oyuncu |  | 28 Ağustos 2007 04:29 %0 | |
| | hayat zor | | | | Oyuncu |  | 28 Ağustos 2007 08:09 %0 | |
| | Bu forumdan şunu anlıyoruz. Samsung destek vermeden hiç bir wcg turnuvası yapılamıyormuş. Samsung destek verdiği zamanda nasıl yapıldığı ortada gerçi. Herşey oldu bitti şimdi bütün yetkililer ahkam kesiyor ne güzel aylarca kasan gamerler gene suçlu duruma düştü. Bir yetkilide çıksın biz şurda şu konuda hata yaptık desin. Hayır siberlig + osn hep suçsuz hep ak kaşık her konuda türk gamerlar cahil ve bilgisiz. Yetkililerin açıklamaları bunu gösteriyor. Ama gerçekte bu konuları adminlerdende iyi bilen bir çok gamer var ve nerelerde hata yapıldığını çok iyi biliyorlar bunları oturup yetkililerin yüzlerine vurabilirler. Fakat onları burda tartışması pek kolay değil malum burda yetkililer kendine demokratik oyunculara değil. | | | . | | Oyuncu |  | 28 Ağustos 2007 11:11 (28/08/2007, 11:43) %0 | |
| 63bin dolar + kdv dahil mi?
Masrafları yazacak kadar cesursunuz gerçekten tebrik ediyorum...2 parağrafta Darktrpr turnuvayı yapıverdi helal olsun 5bin + 10bin + 20bin derken 63bin oldu elin bolmuş baya Darktrpr gerçekten
Peki cebe giren parayıda yazacak kadar cesurmusun?
Alınan para yapılacak ve vaat edilen organizasyonun hakkını veremediyse tabikide olmaz turnuva.Bunu oyunculara yıkmayın siz oyuncuları geliştirmek istediğinizi sanıyorsunuz ama izlediğiniz yol yanlıştı.Bu şekilde kaybedende siz oldunuz bence oyunculardan daha çok üzülmeniz normal cebe giren para artık yok...Uzatmanında anlamı yok diyorum ama koskoca wcg'nin de bi mail atarak kendini temizleme gibi bir amacı olacağını zannetmiyorum...Adamlar bence wcg yi yapmak istedi bütçeyi düşürdüler verilen ücret sizi tatmin etmeyip uğraşmak istemediyseniz onu bilemeyeceğim... Bye | | | | Oyuncu |  | 28 Ağustos 2007 12:57 %0 | |
| | 63.500 $ parayla harikalar yaratabilecek insanları tanıyorum.LathspeLL` sende varsa ver o parayı bak kım yerınde sayıyor görürsün.Abartıdan başka birşey değildir.Tabi birde şöyle birşey var bu işlerden para kazanmasa kim yapar babasının hayrınamı yapıyor.Para kendi ceplerindenmi çıkıyor kimse dert yanmasın beceriksizlik yetenek atlamıştır.İyi günler. | | | | Oyuncu |  | 28 Ağustos 2007 13:16 %0 | |
| | Biraz dusununce ve yorumlari okuyunca, yazdiklarimdan vazgectim. Bu oyuncu kitlesi mustahakini bulmustur. Bu kadari bile fazlaydi size. | | | | Oyuncu |  | 28 Ağustos 2007 13:26 %0 | |
| alıntı: Gönderen: [rqm] Trident
63bin dolar + kdv dahil mi?
Masrafları yazacak kadar cesursunuz gerçekten tebrik ediyorum...2 parağrafta Darktrpr turnuvayı yapıverdi helal olsun 5bin + 10bin + 20bin derken 63bin oldu elin bolmuş baya Darktrpr gerçekten
Peki cebe giren parayıda yazacak kadar cesurmusun?
Alınan para yapılacak ve vaat edilen organizasyonun hakkını veremediyse tabikide olmaz turnuva.Bunu oyunculara yıkmayın siz oyuncuları geliştirmek istediğinizi sanıyorsunuz ama izlediğiniz yol yanlıştı.Bu şekilde kaybedende siz oldunuz bence oyunculardan daha çok üzülmeniz normal cebe giren para artık yok...Uzatmanında anlamı yok diyorum ama koskoca wcg'nin de bi mail atarak kendini temizleme gibi bir amacı olacağını zannetmiyorum...Adamlar bence wcg yi yapmak istedi bütçeyi düşürdüler verilen ücret sizi tatmin etmeyip uğraşmak istemediyseniz onu bilemeyeceğim... Bye
Anıl, babanla şirket kur, sen yap katılalım ok? | | | | Oyuncu |  | 28 Ağustos 2007 13:29 %0 | |
| alıntı: Gönderen: [rqm] Trident
Alınan para yapılacak ve vaat edilen organizasyonun hakkını veremediyse tabikide olmaz turnuva.Bunu oyunculara yıkmayın siz oyuncuları geliştirmek istediğinizi sanıyorsunuz ama izlediğiniz yol yanlıştı.
bunu da düşününce biraz çelişkiye düştüm kendim de..
doğru olabilir, belki organizasyonu yapamanın verdiği üzüntüyü azaltmak adına bize de yükleniliyor olabilir.  | | | | Oyuncu |  | 28 Ağustos 2007 13:37 %0 | |
| bu tartısma bıtmez wcg2008'e kadar olan oldu beyler hepınız haklısınız emekler bosa gıttı ama bu wcgyı gerı getırmıycek sanırm herkese kolay gL. . .
c-defiant'explorat1on :.:c-vas counter-strike team:.: | | | | Oyuncu |  | 28 Ağustos 2007 15:36 %0 | |
| Yazılanlar hala silinmekte dün gece yazdığım yazı da silinmiş.Başlıklarda siliniyor.Artık durum çok değişti.WCG 2008 e kesin gözü ile bakmayın.
alıntı: Gönderen: c-defiant'ex
bu tartısma bıtmez wcg2008'e kadar olan oldu beyler hepınız haklısınız emekler bosa gıttı ama bu wcgyı gerı getırmıycek sanırm herkese kolay gL. . .
c-defiant'explorat1on :.:c-vas counter-strike team:.:
I'm soppable.When i scored, i stop... | | | | Oyuncu |  | 28 Ağustos 2007 17:20 %0 | |
| Yukarda yazdıklarımın hiçbiri OSN'nin yada Siberlig'in görüşü değildir. %100 genuine LathspeLL's opinion'dır . Siberlig falan suçu size falan atmıyor, ben atıyorum; bana katılanlar çıkıyor.
Onca laf ettim "oyuncular şunu yapıyor" diye, ama hala buraya gelip mıymıy ediyorsunuz.
Siberlig turnuvanın hakkını verememişmiş. Ulan Park Ormanda turnuva yapanlar kimlerdi? Daha üstün ne istiyorsunuz merak ediyorum. Burdaki oyuncular kendilerini Queen Elizabeth'in torunları falan sanıyor heralde, evlerinden at arabasıyla alınacak, küçük hatalar bile olmayacak, maçlarımı yaptıktan sonra havuza girip ter atacaklar. Açıyorlar SK, 3D demolarını, videolarını gaza gelip aynı ortamı istiyorlar. Sen önce onlar gibi oyna ondan sonra o ortamı istersin. Bana sorsalar "Türkiye'de kaç tane gerçek hardcore gamer var?" diye, 2-3 tane oyuncu sayarım.
Hadi eskiden klanlar "internet alt yapımız kötü, yurt dışında ki klanlarla oynayabilsek durumumuz böyle olmazdı" derdi, katılırdık, e artık Almanya, İngiltere falan 80 ping? Değişen bişey göremiyorum ben.
Birde bu kazanılan parayı kıskanma olayı vardır, "CEBİNİZE GİREN PARA NEDİR HEE?". ulan sanane? Yok "OSN reklam alıyormuş" yok "o para nereye gidiyormuş" kardeşim nasıl bir zihniyettir bu? Helal olsun OSN'nin reklamlardan kazandığı para yani. Adam yapmış, başarmış, kazanacak tabi. Oyuncuya zararı nedir bunun? Jolt.co.uk'de falan böyle muhabbet geçiyorsa ş*******im be.
Siberlig'te tabiki para kazanacak bu işten. Turnuvasını düzenlemiyor mu? Ben gidip gördüğüm hiçbir turnuvada eksik birşey görmedim.
Zaten zamanında siberligi devirmek isteyen diğer kuruluş paranın peşinde değilmiydi? Parayı biz kazanmalıyız diye oraya burayı susturmaya çalışıp, dava açıp, chat odalarında küfürler edip, sonrada paraları alıp ortadan kaybolmadılar mı? Kaldıki kaybolmadan evvel düzenledikleri turnuvada rezil olmamışmıydı? Böyle bir ortamda Siberlig melek gibidir ya.
Bende isterim Siberlig WCG'yi yapsın, başka biri CPL yapsın, ötesiki bilmemne yapsın. Ama gördüğünüz gibi oyuncularımız o seviyede değil. 2-3 klanla olmaz bu işler. Firmalar için bir pazar olarak görülmüyor Türkiye. Bunun sorumlusuda Siberlig değil. Oyuncularda değil aslında, ülkenin bulunduğu durum, eğitimsizlik, cahillik, AKP falandır bunun nedenleri . herneyse..
Admin olsaydım böyle özgürce yazamazdım ayrıca, sert yazıları seviyorum ohh. | | | | Oyuncu |  | 28 Ağustos 2007 18:43 (28/08/2007, 18:45) %0 | |
| İşte LathspeLL`gibi gamingten anlamayanlar yüzünden bugünlere geldik.
Şimdi onun alıntılarına bakalım:
'' Ulan Park Ormanda turnuva yapanlar kimlerdi? Daha üstün ne istiyorsunuz merak ediyorum.''
Cevap: Ulan (usluba aynı uslupla) sen yurtdışındaki wcgleri veya ortalama turnuvalar nasıl yapıldığı hakkında bilgin varmı? Park orman dediğin turnuvayı görmesek bize yediriceksin.
''Bana sorsalar "Türkiye'de kaç tane gerçek hardcore gamer var?" diye, 2-3 tane oyuncu sayarım. ''
Cevap: O yüzden sana sormuyoruz. Türkiye'deki warcraftçıları , sccileri , nfcsileri tanıyormusun ? Yada cs takımlarının 2002'den beri kat ettikleri yolu. Heralde bizi koreyle , isveçle kıyaslayıp başarısız görüyorsun.
''Almanya, İngiltere falan 80 ping? Değişen bişey göremiyorum ben.''
Cevap: Bugün isveçte , korede insanlar 20 euro'ya 50 megabit 100 megabit bağlantı sahibi oluyorlar. Ama esas iş bağlantıda bitmiyor.
Almanya ve isveç , kore gibi ülkelerdeki Turnvua zenginliği , organizasyonların insanlara iyi duyurulması. Herşeyin para kazanmaktan ibaret olmaması. Progamer denen kişiye Türkiye'de bakıldığı gibi bakılmamsı işte göremediğin fark bu.
''Birde bu kazanılan parayı kıskanma olayı vardır, "CEBİNİZE GİREN PARA NEDİR HEE?"
Cevap: Kimse parayı kıskanmıyor. Harcanan para yazılmış insanlarda soruyor bu paralara cebinizden çıkmıyor. Bir turnuvayı siberlig yapıyorsa babasının hayrına yapmıyor heralde para kazanmasalar enayilermi yapsın adamlar.
''Ben gidip gördüğüm hiçbir turnuvada eksik birşey görmedim.''
CEvap: Vay be biz senle farklı turnuvalar görmüşüz. Maç oynanırken elektriklerin gitmesi , bazı önelemelerin driver yüklenmeyen ve yaz ortasında klimasız kafelerde olması , özellikle cscilerin şikayet ettiği bilgisayar problemleri vs..
''Oyuncularda değil aslında, ülkenin bulunduğu durum, eğitimsizlik, cahillik, AKP falandır bunun nedenleri.''
Cevap: Helal . Varoş kahvelerinde , dünyada her olan haltı amerikaya bağlayan amcalar gibi wcgyide akpye bağlamak nasıl bir mantıktır anlamış değilim.
''sert yazıları seviyorum ohh.'' Al sana sert yazı. | | | | Oyuncu |  | 28 Ağustos 2007 19:15 %0 | |
| | LathspeLL, bugüne kadar hangi organizasyonlara katıldında bu kadar rahat yorum yapabiliyorsun ? | | | | Oyuncu |  | 28 Ağustos 2007 19:16 (28/08/2007, 19:19) %0 | |
| Hah gaming'ten anlamayan olduk hemen hahah. Yazdıklarımı onayladığın için teşekkür ediyorum.
Bundan sonra Türk oyunculuğunun rezilliğine örnek olarak senin adını vereceğim.
Ayrıca yukarda 2002'den beri gelinen noktayı yazmıştım ama sen hala benim çoktan cevap verdiğim, yazdığım şeyleri bana yine yazıyorsun.
Leon-tr tamamen benim söylediğim mal oyuncu kitlesi gibi anlamsız, konuyu çözümlemeyen şeylerden örnekler veriyorsun. Yok Japonya 20 euro'ya şu kadar bağlantı almış. Ne alakası var şimdi bunun? Tamamen boş bir mesaj.
Ben yine uzunca bir cevap yazayım dur. | | | | Oyuncu |  | 28 Ağustos 2007 19:19 %0 | |
| | Lathspelli multiplayer HL modları türkiyede ilk oynanmaya başladığı zamandan itibaren ortalarda olan oyuncular (ki 9 yıllık bir zaman diliminden söz ediyorum) iyi bilir. Bu kadarı yeterli sanırım. | | | | Oyuncu |  | 28 Ağustos 2007 19:41 %0 | |
| NE BEKLİYORDUNUZ Kİ???
2002 YILINDAN BERİ BİR TANE WCG GF BAŞARISI YAZIN ŞURAYA..S
SONRA DA YOK NEDEN BU SENE OLMUYO VIDIVIDI..DIRLAMAYIN DERLER..HADİ ORDAN HADİ ORDAN..
KENDİ KENDİMİZE YILLARDIR OYUN OYNUYORUZ..ÜLKE DIŞINDA tek bir başarı YOK..NEDEN SPONSOR OLSUNLAR?NEDEN PARA HARCASINLAR?SATIŞLARINI ZATEN ÖYLEDE BÖYLEDE YAPIYORLAR..
KAFANIZA GÖRE...
FOREVER FIFA | | | | Oyuncu |  | 28 Ağustos 2007 19:59 %2 | |
| alıntı: Gönderen: Leon-tr
İşte LathspeLL`gibi gamingten anlamayanlar yüzünden bugünlere geldik.
'' Ulan Park Ormanda turnuva yapanlar kimlerdi? Daha üstün ne istiyorsunuz merak ediyorum.''
Cevap: Ulan (usluba aynı uslupla) sen yurtdışındaki wcgleri veya ortalama turnuvalar nasıl yapıldığı hakkında bilgin varmı? Park orman dediğin turnuvayı görmesek bize yediriceksin.
Ben yukardaki mesajımda, yani senin quote ettiğin mesajımda kendinizi yurt dışındaki oyuncularla, klanlarla, ordaki oyunculuk ortamıyla kıyaslamanız gerektiğini yazmıştım. Kendinizi Queen Elizabeth'in torunları sanıyorsunuz demiştim. Türkiye şartlarında daha ilk WCG turnuvasında Park Orman'ı gördüğün için şanslısın.
alıntı: ''Bana sorsalar "Türkiye'de kaç tane gerçek hardcore gamer var?" diye, 2-3 tane oyuncu sayarım. ''
Cevap: O yüzden sana sormuyoruz. Türkiye'deki warcraftçıları , sccileri , nfcsileri tanıyormusun ? Yada cs takımlarının 2002'den beri kat ettikleri yolu. Heralde bizi koreyle , isveçle kıyaslayıp başarısız görüyorsun.
Sayıyı büyütebilirim tabiki, aslında 2-3 tane gerçek hardcore gamer tanımlaması benim şahsi görüşümdür. Tanımadığım kişiler var. WC3'te, SC'de iyi 2-3 oyuncu daha olduğunu biliyorum. Üzgünüm ama FIFA, NFS gibi oyunları çerez oyun olarak görürüm, onlar hakkında yorum yapmam. Ve evet bu isimleri koreyle, isveçle karşılaştırarak "onlar kadar iyiler" diyorum. Mesela Kenan (aka dunpeal) başarıyı hak eden bir isimdir bu ülkede, ama harcanıp gitti bu camiada. Sonra eski klanımdan arkadaşım [KILL]Force eşsiz yetenekli bir oyuncudur. Bu isimler yemin ediyorum ki yurt dışında olsa şuan hangi turnuvada 1. oldular diye sohbet ediyor olurduk. Ama işte bu ülkedeki birbirine bok atan oyuncular yüzünden bu isimler ya oynamayı bırakıyor yada küçük küçük turnuvalarda eğlencesine oynuyorlar.
NOT: bakın tanımadığım, onlar kadar yetenekli oyuncular vardır tabi ama bu insanlar iki elin parmaklarını geçmez.
alıntı: ''Almanya, İngiltere falan 80 ping? Değişen bişey göremiyorum ben.''
Cevap: Bugün isveçte , korede insanlar 20 euro'ya 50 megabit 100 megabit bağlantı sahibi oluyorlar. Ama esas iş bağlantıda bitmiyor.
Almanya ve isveç , kore gibi ülkelerdeki Turnvua zenginliği , organizasyonların insanlara iyi duyurulması. Herşeyin para kazanmaktan ibaret olmaması. Progamer denen kişiye Türkiye'de bakıldığı gibi bakılmamsı işte göremediğin fark bu.
Tamamen alakasız bir cevap vermişsin, benim dediğimi anlayan anladı orda ama senin için tekrarlayayım. Turnuvaların başladığı dönemlerde önde gelen türk takımlarının en büyük sıkıntısı antreman yapmak, taktikleri paylaşmak ve yeni şeyler öğrenmekti. Bu açıklar demo izlenerek giderilmeye çalışılıyordu ama tabiki yurt dışındaki klanlar ile bunu birebir test etmeden olmuyordu. O zamanlarda 200 ping gibi anormal bir rakamlada oynanmıyordu. Ama şimdi o klanlardaki oyuncular bıraktı, yeni klanlar geldi. Yurt dışında aldığımız pinglerde 70-90 arasında. Yani yurt dışı klanlarıyla maçlar yapılabilir, taktikler kapılabilir. Ama dediğim o oyuncular bırakıp gitti yerine kalan dandiklerde böyle şeyleri yapmıyor, çünkü ne bunu düşünecek community gibi birşeye sahip değiller. Yapan klan vardır tabıki ESWC falan diye ama çoğuda başarısız oluyor tabi dediğim oyuncu kitlesi yüzünden. Eskiler yurt dışını birebir takip ederken yeni oyuncular mahalle maçı yapıyor sadece.
Yani şu kadar paraya şu kadar megabit alıyorlar muhabbeti resmen anlamsız bir cevap, cevap bile değil.
Yurt dışındaki turnuvalarda da paraya önem verilmemesi gibi bişey olamaz, komik olmuş. Tabikide paraya önem veriyorlar. Dünyada paraya önem vermeyen büyük bir turnuva falan yoktur. Paraya önem verirler ama oyuncularda bundan yararlanır ödüllerle falan. Türkiye'de o tür para ödülleri olmasını bekledim, yalan söylemeyeyim. Orda size katılırım. Siberlig'in bütçesi neydi bilmiyorum ama birinci olan takıma 5.000$ falan verilse iyi olurdu. Yani yurt dışı + 5.000$ falan iyi bir ödüldür benim için. Saçma sapan yok kulaklıktı, yok bardaktı falan gereksiz şeyler yerine daha iyi.
alıntı: ''Birde bu kazanılan parayı kıskanma olayı vardır, "CEBİNİZE GİREN PARA NEDİR HEE?"
Cevap: Kimse parayı kıskanmıyor. Harcanan para yazılmış insanlarda soruyor bu paralara cebinizden çıkmıyor. Bir turnuvayı siberlig yapıyorsa babasının hayrına yapmıyor heralde para kazanmasalar enayilermi yapsın adamlar.
Burda direk muhattap sen değilsin, diğerlerinin mesajlarına cevaptı o.
CEvap: Vay be biz senle farklı turnuvalar görmüşüz. Maç oynanırken elektriklerin gitmesi , bazı önelemelerin driver yüklenmeyen ve yaz ortasında klimasız kafelerde olması , özellikle cscilerin şikayet ettiği bilgisayar problemleri vs..
Maç oynarken elektriklerin gitmesi kötü bir durumdur ama bunun yüzünden ağlamak gereksizdir, bunun için kurallar vardır, onlar uygulanır, dünyada her ülkede gerçekleşebilecek bir olaydır. Cafe problemleride kafecilerin sığ görüşlü olmalarından kaynaklanır, bu sorunda siberlig'i bağlamaz. Yaz ortasında kafe sahibinin klima takmaması insanlık ayıbıdır. Bunda gayet haklısında WCG ile alakası yok.
Driver yükleyememe probleminde katılırım size işte. Ben hakem olduğum zamanlarda sadece yorulmamak için insanlara driver yükletmeyen hakemler vardı. Uğraşmak istemiyorlardı çünkü. Orda siz haklısınız, ben herkese yardımcı olmuşumdur o dönemde bu konuyla ilgili. Ama sonra düzelmiştir heralde, her hakemde belli driver'ların kurulmasına izin vermelidir.
alıntı: ''Oyuncularda değil aslında, ülkenin bulunduğu durum, eğitimsizlik, cahillik, AKP falandır bunun nedenleri.''
Cevap: Helal . Varoş kahvelerinde , dünyada her olan haltı amerikaya bağlayan amcalar gibi wcgyide akpye bağlamak nasıl bir mantıktır anlamış değilim.
''sert yazıları seviyorum ohh.'' Al sana sert yazı.
Seninki sert yazı olmamış. Orada birazda espriyle karışık belli gerçekleri yazdım. Cahillik doğrudur ama, o büyük nedenlerin başındadır. Zaten sunuculara girince oynayan kitleden anlıyorsun. | | | | Oyuncu |  | 28 Ağustos 2007 21:48 (28/08/2007, 21:49) %0 | |
| Leon un başına gelen bir şeyi yazayım bende bizzat tanık olduğum ilginç bir olay.
WCG 2006 Istanbul Elemeleri
Yer:Akmerkez
Elinde kurallar olan bir adam gelir ve leon a sadece VW golf alabilirsin der ver bütün oyuncular golf ile oynamaktadır ama hakem ingilizce bilmediği için ingilizce yazan kurallarıda anlamadığından dolayı ilk elemeyi golf ile geçmiş olsamda Leon olduğu için şanslı olup leon hakemi bilgilendirince (her ne kadar hakem kalın kafalı olup bi türlü anlamayıp yetkiliye gitsekde) istediğimiz arabalar ile yarıştık.
Ayrıca nfs yi hafife alıyorum diyen arkadaş,sen en iyi oyunu oynuyorsun değilmi.Fifa ya da çamur atmışsın daha ortamı bilmeden lütfen konuşma.NFS de derece vs olmaz deme boş yere ESl de şu anda ilk 10 dayım.Eğer son üç maçıma rakiplerim gelse ilk 5 e bile girebilirdim.Ama sen hala benim oynadığım oyun dışındakiler iyi oyuncu değil diyorsan bilemiyorum.Allahtan sana biraz bilgi diğer oyuncularada sabır diliyorum.
alıntı: Gönderen: Leon-tr
İşte LathspeLL`gibi gamingten anlamayanlar yüzünden bugünlere geldik.
''Bana sorsalar "Türkiye'de kaç tane gerçek hardcore gamer var?" diye, 2-3 tane oyuncu sayarım. ''
''Almanya, İngiltere falan 80 ping? Değişen bişey göremiyorum ben.''
''Birde bu kazanılan parayı kıskanma olayı vardır, "CEBİNİZE GİREN PARA NEDİR HEE?"
''Oyuncularda değil aslında, ülkenin bulunduğu durum, eğitimsizlik, cahillik, AKP falandır bunun nedenleri.''
''sert yazıları seviyorum ohh.'' Al sana sert yazı.
I'm soppable.When i scored, i stop... | | | | |
|