| Yazar | Konu: Da vinci code oyunu yardım |
| Oyuncu |  | 15 Aralık 2006 21:32 %0 | |
|
| oyun da kı şifreler için yardın ıstıorum ( oh lame saınt) nasıl cozuluo mesela |
| |
|
|
| Oyuncu |  | 15 Aralık 2006 22:10 %0 | |
|
yaaw bende bir türlü gecemiom oh lame saint hakkında bilgi edinebilirsen bana da yardımcı ol yaw oyun cok ii de bu yeri gecemedimm  |
| |
| Oyuncu |  | 20 Aralık 2006 02:03 (20/12/2006, 02:04) %0 | |
|
"Spoiler" kapsamına girebilecek şeyler yazdığımı önceden belirteyim.
Anlamlı bir kelime öbeğini alıp, harfleri farklı bir biçimde dizmek bir şifreleme yöntemi olarak kullanılıyor. Örneğin, bulmanız gereken kelime "mıntıka" olduğunda bu size "takımın" veya "kmtnııa" şeklinde verebilir. Da Vinci şifresinde bu tarz şifrelemelere bolca rastlanıyor ve "oh lame saint" de bunlardan biri. "oh lame saint"'i alıp farklı ve anlamlı bir biçimde dizerek bir çok kelime(öbeği) oluşturulabileceğinden eminim. Fakat oyunun konusu Da Vinci ile ilgili olunca, en mantıklı çözüm "the mona lisa" olarak görünüyor
Kısacası, karşınıza şifreli bir harf öbeği çıktığında yapmanız gereken, kelime dağarcığınızı kullanarak harfleri farklı biçimde dizmek ve anlamlı kelimeler bulmak.
Oyunda kullanılan bir diğer şifreleme yöntemi de sayısal şifreleme. Adını bilmediğim, müzeden çıktıktan sonra gidilen evde bu tarz bir şifre var. Bir kasanın üzerindeki 6 sayacı uygun sayılara getirerek kasayı açmanız isteniyor. Bir yerlerde 112358 şeklinde bir tüyo veriliyor. Bu, şifreyi çözmedeki en önemli ipucu. Bu rakamlar, Fibonnaci dizisi denilen dizinin ilk 6 elemanı. Bu dizinin özelliği her sayının kendinden önceki iki sayının toplamına eşit olması. Dizi 0 ve 1'den başlıyor ve gidiyor. Yani 1+1=2, 1+2=3, 2+3=5 gibi. Eğer verilen tüyodan sonraki elemanları hesaplarsanız şifreyi çözüyorsunuz ki; o da 5+8=13, 8+13=21, 13+21=34 yani 132134 oluyor.
Aslında şifrelerin çözümü için gerekli bilgi, oyun içinde veriliyor. Örneğin Fibonnaci dizisi hakkında özet bir bilgi oyun içinde var. Aynı şekilde, anagramlarla ilgili bilgi de veriliyor. Bunları okuyarak bir ipucu yakalamak mümkün. Şifrelerin büyük bir kısmının çözümünün buralarda yattığını tahmin ediyorum.
Bahsettiğim evden daha ileri gitmediğim için fazla bir şey söyleyemeyeceğim ama en çok kullanıldığını sandığım iki şifre türünü ve çözümlerini anlattım. Umarım yeterince yardımcı olmuşumdur.
"It was no mere nightmare, Guybrush! Search your feelings! You know it to be true!" |
| |
| Oyuncu |  | 22 Aralık 2006 12:14 %0 | |
|
ohoo daha burada takildiysaniz,ileride ne olur bakalim? )))
ileride yasli adamin malikanesindeki somine bolumu ve daha ileride bir kilise bolumu var..onlar daha zor..ama cozersiniz umarim..oyunun sonu pek o kadar ilginc degildi bence.. |
| |
| Tuğgeneral |  | 15 Mayıs 2007 12:40 %0 | |
|
| yaa arkadaslar sizin ingilizceniz illaki vardır sahsen benim yes no okey den baska yok.turkce yamasını yükledim oda gectiğim yerleri bana söylüyor bir türlü cvp bulamıyom.mona lisa dan sonraki şifrede takıldım kaldım. şu mavi ısıkla cıkan eski bir alfabe yi codlama nasıl olacak bilmiyom.bilen varmı.saygılarımla |
| |
| Oyuncu |  | 30 Mayıs 2007 11:19 (30/05/2007, 11:21) %0 | |
|
alıntı: Gönderen: ^^0DARK^4BLUE
yaa arkadaslar sizin ingilizceniz illaki vardır sahsen benim yes no okey den baska yok.turkce yamasını yükledim oda gectiğim yerleri bana söylüyor bir türlü cvp bulamıyom.mona lisa dan sonraki şifrede takıldım kaldım. şu mavi ısıkla cıkan eski bir alfabe yi codlama nasıl olacak bilmiyom.bilen varmı.saygılarımla
UV ışığıyla Mona Lisa tablosunu araştırınce kriptogramı göreceksin.
UV ışığını her bir karakteri aydınlatmak için kullan. Bunu yaptığında ekrana puzzle gelecek.
Puzzle'ı çözmek için sembolleri harflerle değiştirerek şu hale getirmelisin;
.DA VINCI
...PAINTED THOSE
.THAT KNEW
BETWEEN BACCHUS
...AND URIEL LIES
.THE CLUE |
| |
| Tuğgeneral |  | 30 Mayıs 2007 23:07 %0 | |
|
ayrıca tr yukleyenler için arkadaşla su olması lazım
DAVİNCİNİN SANATINDAKİ SIR RESİMDEKİ BAYANDA SAKLI DİR GİBİ BİR ŞEY OLMASI LAZIM TR YUKLEYENLER İÇİN AMA
ONDAN SONRAYA TAKILDIM KALDIM POLİSİ DÖVERKEN BAYAĞI ENERJİ KAYBEDİYORUM VE SONRA NPOLİSİN İŞİ BİTİNCE NE YAPICAMI BULAMADIM HELP!!!! |
| |
| Oyuncu |  | 30 Mayıs 2007 23:17 %0 | |
|
abi bu tip şeylere ben çok kafa yordum artık aklıma girdi rüyam felan sora sildim gitti
alıntı: Gönderen: ensim
oyun da kı şifreler için yardın ıstıorum ( oh lame saınt) nasıl cozuluo mesela
|
| |
| Oyuncu |  | 31 Mayıs 2007 11:40 %0 | |
|
ayrıca tr yukleyenler için arkadaşla su olması lazım
DAVİNCİNİN SANATINDAKİ SIR RESİMDEKİ BAYANDA SAKLI DİR GİBİ BİR ŞEY OLMASI LAZIM TR YUKLEYENLER İÇİN AMA
ONDAN SONRAYA TAKILDIM KALDIM POLİSİ DÖVERKEN BAYAĞI ENERJİ KAYBEDİYORUM VE SONRA NPOLİSİN İŞİ BİTİNCE NE YAPICAMI BULAMADIM HELP!!!!
Güvenlik elemanları indirdikten sonra ofise git, çalışma masasındaki bütün objeleri incele. sonra duvara git ve duvardaki haritayı UV ışığıyla incele. bunu yaptığında yeni bir ipucu bulmuş olacaksın. sonra haritanın solundaki ventilasyon kanalına git ve Sophie'yi kaldırarak kanala girmesini sağla. Kadın kanalın diğer tarafına geçip Restorasyon odasını açacak ve içeri girebilmeni sağlayacak. İçeride çalışma masasını araştırıp kimyasalları karıştırmakla ilgili bir not okumalısın.
Şimdilik bu kadar. Şunu da söylemeden edemicem. Senin için o kadar ingilizce rehberden çevirip çözüm yazıyorum, insan bir teşekkür eder  |
| |
| Oyuncu |  | 20 Haziran 2007 18:40 (20/06/2007, 18:40) %0 | |
|
yaw beyler iyi günler diliorum ve yardım bekliorum 5. bölümde 2. kripteksi kullanın ve magdelena'nın içine koyun dio nereye koyucaz bulamdım nereye koyacağımızı ? lütfen bi yardım bekliorum  |
| |
. |
| Oyuncu |  | 01 Temmuz 2007 00:45 %0 | |
|
oh lame saint in cevabı the monalisa yazarsan gecersin
sen daha en basit bölümde takılmışsın sonrakı bolumlerı hıc gecemezsın!!! |
| |
| Oyuncu |  | 06 Temmuz 2007 13:49 %0 | |
|
| bence bu oyunun sonu hiç güzel değil çünkü oyunun sonunda bir şeyleri tam olarak tamamlamış olmalısınız ancak oyunu öyle bitirebilirsiniz |
| |
| Tuğgeneral |  | 08 Ağustos 2007 14:39 %0 | |
|
alıntı: Gönderen: Strider|TwP
Güvenlik elemanları indirdikten sonra ofise git, çalışma masasındaki bütün objeleri incele. sonra duvara git ve duvardaki haritayı UV ışığıyla incele. bunu yaptığında yeni bir ipucu bulmuş olacaksın. sonra haritanın solundaki ventilasyon kanalına git ve Sophie'yi kaldırarak kanala girmesini sağla. Kadın kanalın diğer tarafına geçip Restorasyon odasını açacak ve içeri girebilmeni sağlayacak. İçeride çalışma masasını araştırıp kimyasalları karıştırmakla ilgili bir not okumalısın.
Şimdilik bu kadar. Şunu da söylemeden edemicem. Senin için o kadar ingilizce rehberden çevirip çözüm yazıyorum, insan bir teşekkür eder
|
| |
| Tuğgeneral |  | 08 Ağustos 2007 14:41 %0 | |
|
T E Ş E K Ü R E D E R İ M
COD 2 BİR YAŞAM BİÇİMİ
:d:d::d |
| |
| Oyuncu |  | 05 Şubat 15:10 %0 | |
|
| 3. bölümde küçük gezegen adlı heykeller nasıl diziliyor help!!!! |