Kullanıcı adı:
(?) Şifre:
02/12/08 15:11 Toplam 143 oyuncu 50 sunucu 824 kullanıcı siteyi görüntülemekte
Alan: Half-Life » Half-Life 2
Alana Geri Dön
.
Yazar

Konu: Half life felsefesi hakkındaki yorumlarınız !

CWFreeman
Oyuncu
19 Mart 2007 17:09 %0
S.A HL hastaları ,

sizce Half Life şans eseri yazılmış bir oyunmu yoksa bir gerçeğe mi dayalı yaşanmış bir olaydan mı esinlenerek mi yazılmış bir FPS'dir...Hatta bir ara filmide yapılacaktı fakat ertelendi sanırım..

Sizin bu konudaki fikirleriniz nelerdir .!

selametle...

crzr`
Oyuncu
21 Mart 2007 23:51 %0
alıntı:
Gönderen: Rambo5454
Satsın diye yazılmış

zuahuaeha

AkinciBeyi
Oyuncu
17 Nisan 2007 12:32 %0
oyun bilim-kurgu olduğu için tamamıyla hayal ürünü gerçekle falan uzaktan yakından alakası yok

HWGordon
Oyuncu
19 Mayıs 2007 12:56 %0
alıntı:
Gönderen: CWFreeman
S.A HL hastaları ,
sizce Half Life şans eseri yazılmış bir oyunmu yoksa bir gerçeğe mi dayalı yaşanmış bir olaydan mı esinlenerek mi yazılmış bir FPS'dir...Hatta bir ara filmide yapılacaktı fakat ertelendi sanırım..
Sizin bu konudaki fikirleriniz nelerdir .!
selametle...

bence bazı gerçeklerin bilim kurguyla güçlendirilerek ortaya çıkarılmış bir ürünüdür

Half Lifer
Oyuncu
16 Haziran 2007 14:09 %0
Stephen King'in the Mist isimli kitabından esinlenerek yazılmıltır.HL1 in konusunun geçtiği Black Mesa tesisleri amerikada Sierra dağlarının yakınlarındaki gizli bir askeri araştırma tesisidir ve gerçektir

zeekk
Oyuncu
18 Haziran 2007 21:23 %0
helal be! hepsini araştırmış. ama şu black mesa olayı biraz abartılmış. yani öyle biryer yoktur, sanmıyorum. rastgele bir laboratuvardan esinlenilmiştir. bide şu mist kitabını daha bulamadım. stephen king in birsürü kitabı var bende ama mist yok! okumak nasip olmadı...

Sabutai
Oyuncu
19 Haziran 2007 00:10 %0
mist ingilizcesi herhalde türkeçiside mistik dir o zaman ben görmüştüm o kitabı eski bi kitap o... ama bende zeekk gibi zannetmiyorum gerçek olduğunu... anam! gerçek olduğunu düşünsenize! Revenholm'da zıçardım herhalde altıma Papaz da kurtaramazdı beni

Og Gg

zeekk
Oyuncu
19 Haziran 2007 11:18 %0
Ama harbi o bölümde papazı görünce "oh bea kurtulduk, insan yüzü gördüm" deyip mouse u klavye yi atmıştım gidip su içmiştim. ama herif bölüm sonuna kadar kaçtı. en sonunda allah razı olsun yardım etti....

Sabutai
Oyuncu
20 Haziran 2007 10:26 %0
elemanın güveni kazanamadık bi türlü,tipimizi beyenmedi herhalde... ama ben papazı ilk gödüğümde daha çok korkmuştum,malum kancalara takılmış yanan cesetlerin üzerinden kahkaha atıyordu... ben yinede çok sevmiştim o papazı,acaba revenholm'dan kurtulabilmiş midir?

Uyan ve küller kokla...

corporal53
Oyuncu
20 Haziran 2007 22:26 (20/06/2007, 22:27) %0
alıntı:
Gönderen: Sabutai
mist ingilizcesi herhalde türkeçiside mistik dir o zaman ben görmüştüm o kitabı eski bi kitap o... ama bende zeekk gibi zannetmiyorum gerçek olduğunu... anam! gerçek olduğunu düşünsenize! Revenholm'da zıçardım herhalde altıma Papaz da kurtaramazdı beni
Og Gg

The mist romanın Türkçe karşılı sis'tir googlea Stephan KİNG sis yazarsan roman hakkında bilgi edinirsin.

Sabutai
Oyuncu
20 Haziran 2007 22:45 %0
hmm... peki ama "sis"in ingilizcesi "fog" değilmiydi?

corporal53
Oyuncu
21 Haziran 2007 10:05 %0
Evet, zaten mist ile fog eş anlamlı sözcük.

zeekk
Oyuncu
24 Haziran 2007 17:41 %0
la ne kadar zeki insanlarsınız! abi ben stephen kingin "sis" isimli romanını okudum, orda kısa hikayeler var half life ile uzaktan yakından alakası yok, sözlüğü açıpta ilk anlamına bakarsanız yanılırsınız

corporal53
Oyuncu
24 Haziran 2007 21:40 (25/06/2007, 01:23) %0
The mist (sis) romanında şehrin ustunü sis örtüsü kaplıyor ve Dünya'ya başka gezegenlerden yaşam formları iniyor. Yani bu konuda çok araştırma yaptım. Orjinal adı mist Türkçeye sis olarak çevirilmis. Bu sene filmi bile çikti.

http://beyazperde.mynet.com/haber/8477

Ayrıca bu film internet üzerinden bedava dağıtılıyor. Yani indirmek yasal.

http://sumu.coldspell.fi/media2.htm

edit: erkadaşlar filme şöyle bi göz gezdirdim. eğer adsl niz kotalıysa sakın indirmeyin, film tam bir saçmalık:[

zeekk
Oyuncu
24 Haziran 2007 22:06 %0
abi sis kaplıyo, sonra ilginç yaratıklar da iniyo tamam da, ben de önce half life' a benzer bişi beklemiştim, ama alakası yok, okudum. siz de okuyun. tek benzer yanı dünyaya canavarların inmesi. o da canavarlar bile benzemiyo!!! yani kitapta ilginç örümcekler, dev sinekler, uzun duyargaları olan şeyler var ama half life taki head crab türü şeyler yok!!! zaten devamında da başka hikayeler var alakasız, ondan esinlenilerek oyun yapıldıysa, kendi hayal güçleri daha ağır basmış...

corporal53
Oyuncu
25 Haziran 2007 00:05 %0
Doğru söylüyosun, hiçbir benzerlik yok ki. Sanırım geçen sene bir forumda böyle bir idda atılmıştı. Delinin kuyuya taş atması misali...

zeekk
Oyuncu
25 Haziran 2007 15:57 %0
abi aslında "the mist" den esinlenildiği doğru da, amma esinlenmişler haaa! kendileri daha çok uydurmuş!

Half Lifer
Oyuncu
26 Haziran 2007 19:43 %0
alıntı:
Gönderen: zeekk
ama şu black mesa olayı biraz abartılmış.

tabiki hl deki araştırma tesisi gibi değil daha gerçekçi. Bu nevadadaki 51. bölge gibi ama birazdaha az gizli.

zeekk
Oyuncu
28 Haziran 2007 13:04 %0
Doğru söylüyosun da, oyundaki "black mesa"nın boyutları bizim Çorum' un merkez yüzölçümü kadar nerdeyse (yani ben çorumluyum da o açıdan ) O kadar devasa değildir heralde...

Half Lifer
Oyuncu
28 Haziran 2007 18:56 %0
ya oyunda biraz abartılmış tabi ki. Gerçekte öyle büyük bi tesis kurucak harcamaları hiçbir hükümet karşılıyacak değildir

Sabutai
Oyuncu
03 Temmuz 2007 18:50 %0
abi bece ADB yapar elemanlar boş zamanlarında para z*çıo yaff

Sayfa: « 1 »
Alana Geri Dön

Reklam: