| Yazar | Konu: Starcraft 2 duyuruldu |
| Oyuncu |  | 19 Mayıs 2007 10:32 (19/05/2007, 10:40) %0 | |
|
Blizzard bir süredir bugün düzenlenen Blizzard Worldwide Invitational'da yeni oyununu tanıtacağını söylüyordu. Öyle ki, sitesinde bir zaman çizelgesi koymuştu. Çizelgede 19 mayısa kadar olan her gün için, en iyi oyunlarının resimlerini koymuş, 19 mayısa da bir soru işareti yerleştirmişti.
Ve nihayet Blizzard WWI bugün düzenlendi ve yeni oyunun StarCraft 2 olduğu açıklandı. IGN.com'un Blizzard WWI'deki habercilerinden birinin yazdığına göre oyun eski oyuna çok benziyor. Özellikle kullanıcı arabirimi ve oyun içi grafikler konusunda SC1'in güzelliğini aratmıyor. Oyunda performans oldukça iyi, yüze yakın Zergling ile yapılan bir saldırıda oyunda yavaşlama olmuyor. Terran ve Protos savaşının ortasına atılan üç Nuke bile yavaşlamaya sebep olmuyor.
Protoss'a Warprey, Immortal gibi üniteler eklenmiş. Warprey, saldırdığı üniteye ne kadar uzaksa o kadar büyük hasar veren bir ünite. Immortal ise kalkanı güçlü saldırılara karşı daha güçlü olan bir ünite. Örneğin Zealotlar Siege Tanklar karşısında takır takır dökülürken Immortallara neredeyse hiçbir şey olmuyor.
Terran'da ise Reaper adlı bir ünite var. Zıplayarak istediği yere gidebiliyor.
IGN.com'daki StarCraft 2 görüntüleri:
http://media.pc.ign.com/media/850/850126/imgs_1.html
IGN.com'dan saniye saniye Blizzard WWI:
http://uk.pc.ign.com/articles/788/788627p1.html
Koreli oyun video sitesi Daum.tv'den StarCraft 2 videosu (site biraz yavaş):
http://tvpot.daum.net/theme/ThemeView.do?themeid=122&lu=m_mono_1
"It was no mere nightmare, Guybrush! Search your feelings! You know it to be true!" |
| |
|
|
| Oyuncu |  | 20 Mayıs 2007 01:24 (20/05/2007, 01:24) %0 | |
|
Sitesi bir harika...
http://www.starcraft2.com/ |
| |
| Yüzbaşı |  | 20 Mayıs 2007 14:29 (20/05/2007, 14:29) %0 | |
|
| Gerçekten inanılmaz Blizzard oyunu herkesin oynaması ve çok satması için sistem gereksinimlerini düşük tutacaktır.Benim favorim tabiki Terran! |
| |
| Oyuncu |  | 21 Mayıs 2007 09:21 %0 | |
|
blizzard ın sistem gereksinimlerini düşük tutmak gibi bir kaygısı olacağını sanmıyorum... sonuçta oyun endüstrisi bu yönde ilerliyor.. 3 boyutlu rengarenk grafikler, büyük patlamalar vs.vs.
oyuna gelince şu ana kadar gördüğüm kadarıyla dünya da ki tüm sc topluluğu ve onların düşünceleri yok sayılarak yapılmış, biz en iyisini biliriz ve yaparıs mantığıyla ortaya çıkmış bir oyun.. ben daha bugüne kadar sc 3 boyutlu olsun super-unitler ekleyelim daha güzel olur vs. şeklinde bir beklenti kimseden duymadım.. hatta 3 boyutlu olmasın diyenlerin sayısı bir hayli fazlaydı..
neyse sonuçta pek çok yeni oyuncuyu sc camiasına katacak olması güzel ama gerçek sc tutkunları için şu ana kadar bir hayal kırıklığından öte bir şey diil... tabi alpha olması açısından gerçek oyun çıkınca pek çok şey değişebilir bunu da unutmamak lazım.. sc nin alphasıyla şu an ki durumu arasında bu aynı oyun olamaz dedirtecek kadar büyük değişiklikler vardır... umarım oyun çıktığında daha güzel şeylerle karşılaşırız.. |
| |
 Moderatör |  | 21 Mayıs 2007 11:08 %0 | |
|
buyrun oyun içi bir video ;
http://www.youtube.com/watch?v=Sog2k6s7xVQ
The child is grown , the dream is gone... |
| |
| Oyuncu |  | 21 Mayıs 2007 18:24 %0 | |
|
| tankin vurus mesafesi 12 yard , monitör 6 yard heh GG blizzard<3<3<3 |
| |
| Oyuncu |  | 21 Mayıs 2007 22:41 %0 | |
|
3d konusunda bende aynı cekinceleri tasıyorum. ama slayer ın da deği gibi oyun cıkmadan karar vermeyelim. bikere gameplaylerden anladıgım kadarıyla mantık olarakda artık sc demek dogru olmayacak. 24 unit secmek mumkun gibi gorunuyo. psi limitinde 400 olacagını dusunuyorum en azından 300 . dolayısıyla sc ye tadını veren micro biraz ihmal olacak gibi. ama belki bunu belli unitlerin uzerine yıkabilirler gibi geliyo. phase prism gibi. gerci konusmak erken ama bi sey daha dikketimi cekti bir gameplayde jungle terrain inde bi combat sahnesi var. renkler ısık zealotların kosusu hersey wc3 gibi idi. bu beni asıl endiselendiren sey. ben rengarenk don giymis zeratul gormek istemiyorum  |
| |
| Oyuncu |  | 21 Mayıs 2007 22:43 %0 | |
|
| o guzelim siege tanklar ne hale gelmis yazık ya. 6 immortal perisan etti 1, o tip sekil ne oyle 2 |
| |
| Oyuncu |  | 22 Mayıs 2007 01:58 %0 | |
|
Ah be güzel kardeşlerim, şu olaya çok tepki var ama kimse okumuyor/dinlemiyor mu yahu?
Immortallar bu tarz işler için tasarlandı. Kalkanları ağır saldırılara karşı etkili. Bir sürü Siege Tank'ı almış olabilirler, ancak çok sayıda Zergling aynı sayıdaki Siege Tank'tan bile etkili olabilir Immortallara karşı.
Blizzard'ın bu tarz kağıt-taş-makas stratejilerine alışık olmamız gerek halbuki. Çoğu strateji oyunu bu sistem üzerine kuruludur ve dengeler iyi oturmuştur. Hele denge konusunda StarCraft bir efsanedir; bunu hepimiz biliyoruz.
StarCraft 2'deki en ufak bir dengesizliğin çok büyük bir soruna dönüşebileceğinin farkındadır Blizzard. Endişelenmeye hiç gerek yok Üstelik oyunun kritiğini şimdiden yapmak biraz can sıkıcı olabilir.
"It was no mere nightmare, Guybrush! Search your feelings! You know it to be true!" |
| |
| Yüzbaşı |  | 22 Mayıs 2007 22:08 %0 | |
|
Sc 2 Dx-9 destekli olacak ve shader 2.0 desteği,normal-specular mapping,hdr,bloom efektleri oyunda yer alacak.Herkes rahat rahat orta seviye bilgisayarlarda oynayacak gibi.Şu ana kadar Blizzard'ın oyunlarından performans şikayetim olmadı zaten(Sc,Diablo 2,Wc-3) |
| |
. |
Yarbay
NCS Gaming

|  | 23 Mayıs 2007 04:38 %0 | |
|
micro ve macro'nun sc1'den çok farklı olucağı düşüncesindeyim ki 3d'de ünite seçmek zor olabilir.
www.zt4life.com |
| |
| Oyuncu |  | 23 Mayıs 2007 08:03 %0 | |
|
alıntı: Gönderen: Kojiroh
Ah be güzel kardeşlerim, şu olaya çok tepki var ama kimse okumuyor/dinlemiyor mu yahu?
Immortallar bu tarz işler için tasarlandı. Kalkanları ağır saldırılara karşı etkili. Bir sürü Siege Tank'ı almış olabilirler, ancak çok sayıda Zergling aynı sayıdaki Siege Tank'tan bile etkili olabilir Immortallara karşı.
Blizzard'ın bu tarz kağıt-taş-makas stratejilerine alışık olmamız gerek halbuki. Çoğu strateji oyunu bu sistem üzerine kuruludur ve dengeler iyi oturmuştur. Hele denge konusunda StarCraft bir efsanedir; bunu hepimiz biliyoruz.
StarCraft 2'deki en ufak bir dengesizliğin çok büyük bir soruna dönüşebileceğinin farkındadır Blizzard. Endişelenmeye hiç gerek yok Üstelik oyunun kritiğini şimdiden yapmak biraz can sıkıcı olabilir.
"It was no mere nightmare, Guybrush! Search your feelings! You know it to be true!"
Ah be güzel kardeşlerim kısmı şık olmamış!
Okuyorum takip ediyorum (takip etmeden tek gameplay izleyerek de aynı seyleri yazabilirim) Immortal lar dragonların yerini alacak olan uniteler ve 6 immortal, siege tank gibi sc de hicbir unitenin zaiyat vermeden yaklasamayacagı bi aletin 6 7 sini siliveriyolar. Ben terran oynuyorum. siege tankın tipini ve dustugu bu durumu begenmediğimi soyluyorum. bunda sasılacak bişey olmaması gerekir. bu 2 dk lık game playden cıkardıgım sonuç. oyun piyasaya verildiğinde kim bilir ne halde olacak ama su an boyle goruyorum.
Ben sc nin en kaba anlamıyla counter uniteler savası haline gelmesini dogru bulmuyorum. sc de counter unitelere karsı micro ve yetenek on plana cıkıyordu aynı durumu burdada görmek istiyorum. heralde sc de birbirine en counter unitelerden biri dragona karsı zergling dir ama goon u kullananın yeteneğine kalmıstır birazda. yada 12 vulture ile 12 dragon oldurenleri gormusuzdur.
Ve oyunun kritiğini yapmak benim canımı sıkmaz! Ki buradayım. canını sıkacak adam da yapmasın katılıyorum. |
| |
| Oyuncu |  | 23 Mayıs 2007 20:29 %0 | |
|
Şıklıkla ne alakası var bunun? Neyse, ortam gerilmesin diye uzatmıyorum.
www.starcraft2.com adresinde Movies bölümünde yayınlanan en son video, 20 dakikalık, şu ana kadar gördüğümüz tüm oyun içi videolarını kapsayan ve orijinal bir video. En yüksek çözünürlüklüsü (1280,HD) 445MB olan bir video.
Bu videoyu indirip izlerseniz, Immortalların, Terranların Marine benzeri ünitesi olan Reaperlar tarafından rahatlıkla alınabildiğini görebilirsiniz.
Önceki yazımda bahsettiğim gibi, kağıt-taş-makas unsuru hala var. Demodaki kimini daha önce görmediğim çok sayıda çatışmanın hepsinde bu uyumu görmek mümkün. En basitinden, Protossların yeni hava ünitesi olan Phoenixler, Overload özellikleri sayesinde kısa bir süreliğine etrafındaki tüm ünitelere hızlı ve etkili bir biçimde saldırabiliyorlar. Bu süre bitince de bir süreliğine hareketsiz kalıyorlar, ki bu da avantaj sağlayayım derken rakibe avantaj vermeye neden olabiliyor.
Demoda bu tarz olayların daha niceleri var. Bir izleyin derim, oyun hakkındaki en ufak şüphelerimi bile ortadan kaldırdığını söyleyebilirim.
Üstelik oyunun çıkmasına da çok uzun süre olduğunu sanmıyorum pek. Motor tamamen oturtulmuş; geriye kalan sadece diğer üniteleri ve ardından da hata testlerini yapmak. En geç 2008 yazına kadar çıkar diye umuyorum.
| |
| Oyuncu |  | 24 Mayıs 2007 09:13 %0 | |
|
oyunu oynamadan hatta multiplayer oynamadan game play konusunda bir şey söylemenin doğru olacağını sanmıyorum... sc nin micro ve stratejik bakış açısını sc2 de yakalayabilecekler mi bilmiyorum... çok zor bir işe kalkıştılar bakalım altından kalkabilecekler mi...
grafiklere gelince, zerg konusunda şüphelerim var... yani lingler et ve kemikten ziyade metalden yapılmış gibi duruyolar.... neyse umarım düzelecek... bunkerlar turretlar da hoşuma gitmedi ama tabi bakalım en son durum nası olcak göreceğiz.... |
| |
| Oyuncu |  | 26 Mayıs 2007 02:28 %0 | |
|
| ben oldukça beğendim , warcraft'daki renkli lunapark alanındansa daha ciddi , ağır renkler kullanılmış ki warcraft'a bile artık alıştık. birde bir avuç immortal'ın siege tankları hallettiğinden bahsetmişsiniz bir kere starcraft standart bir strateji değildir ellbette ki her ünitenin güçlü ve zayıf yanları olacak. sc 1'de böyleydi templer'ın yıldırımları tek başına az mı can aldı observersız saldırılarda lurkerlar az mı marine biçtiler , bunlar çok normal billizardın dengeyi kurduğundan eminim . |
| |
| Oyuncu |  | 28 Mayıs 2007 18:06 %0 | |
|
| Videolarda fazla renk ve kontrast vardı umarım azaltırlar. |
| |
| Oyuncu |  | 29 Mayıs 2007 15:31 %0 | |
|
| blizzard supriz yapmaz mukemmel olucak |
| |
| Yüzbaşı |  | 30 Mayıs 2007 13:22 %0 | |
|
| Arkadaşlar kötü bir haber var gibi protoslardan Carrier çıkarılmış eyer durum gerşekten böyleyse bu oyun hayel kırıklığından başka bişey olamaz. Sc1 i birçok kişi için fun haline getiren bu unitenin çıkarılması oyun için pekde hayırlı olmayacak bana göre... |
| |
| Oyuncu |  | 31 Mayıs 2007 18:12 %0 | |
|
Carrier, Dark Templar, Dragoon büyük ihtimalle çıkarıldı oyundan. Protoss'un en klasik, en temel üç saldırı tipinin adamları bunlar; mass Carrier, DT drop ve mas Dragoon.
Ancak Carrier'ın yerine gelen ünite büyük ihtimalle Mothership. Şimdilik, Carrier'ın yaptığından çok daha taktiksel bir oyun sunacak gibi gözüküyor. Aşırı güçlü ve sadece 1 tane yapılabildiğinden, rakibin ilk hedefi büyük ihtimalle Mothership olacak. Böyle bir durumda üretilebilecek sayısız taktik var.
Ben umutluyum açıkçası yeni ünitelerden. Evet, o "eski" SC havası SC2'de olmayacak belki ama, SC2'nin böyle bir havaya ihtiyacı hiç olmayabilir bile 
| |
| |