Kullanıcı adı:
(?) Şifre:
05/09/08 14:49 Toplam 265 oyuncu 47 sunucu 1275 kullanıcı siteyi görüntülemekte
Alan: Konsol » Playstation Serisi
Alana Geri Dön
Yazar

Konu: Ps'cıler! kendınızı ve ps'ı ıfade etmek ıstesenız neler derdınız? (master tezım ps!!)

e122648
Oyuncu
20 Nisan 2007 15:01 (20/04/2007, 15:03) %0
Arkadaslar merhaba,

ITU'de, Endustri Urunleri Tasarimi bolumunde yaptigim master calismasinda konu olarak PlayStation ve diger oyun konsollarini (ozellikle PlayStation'u) sectim. Turkiye'de PS/PS2 oyuncularinin deneyimlerini, PS'i neyin bu kadar ozel yaptigini ve oyun oynama aliskanliklarini arastiriyorum. PS hakkinda bircogunuzdan daha az deneyim sahibi oldugum icin desteginizi rica ediyorum. Yorumlariniz PS'i akademik alanda tanitmama yardimci olacak.

Ozellikle merak ettigim konular:

:: PS'le oyun oynarken kendinizi nasil hissediyorsunuz? (Tarif etmek isteseniz ne derdiniz?
:: PS'le oyun oynarken cevrenizi ne kadar algiliyorsunuz? (Ortamdan kopuyor musunuz? Kalabalik mi yalniz mi oynamayi tercih ediyorsunuz? vb)
:: PS'le oyun oynarken makineyi (konsolu) ne derece fark ediyorsunuz? (Urunle mi yoksa ekrandakiyle mi iletisim kurdugunuzu daha cok hissediyorsunuz?)

ve son olarak;

:: PS kafelerde oyun oynamak mi evde oynamak mi daha zevkli? Neden dersiniz?

Uzun gorundugunu biliyorum, istediginiz kadarina yanit verebilirsiniz tabii ki. Simdiden cok tesekkur ederim. Arastirmanin devamini foruma bildirecegimden emin olabilirsiniz.

Ates GURSIMSEK

NOT_1: Bu sorulari yerli ve yabanci baska forumlara da gondermeyi dusunuyorum. Baska bir ortamda denk geldiyseniz herhangi birinden yanitlamaniz yetecektir.

NOT_2: Bu sorularin disinda PS hakkinda ilginc buldugunuz her turlu detayi, deneyiminizi vs. paylasirsaniz da cok yardimci olacaktir. (oyunlarin gercek hayatla iliskisi, gercek hayatta oyuna benzer ya da oyunda gercek hayata benzer deneyimleriniz vb.)

Sayqho
Oyuncu
20 Nisan 2007 15:47 %0
:: PS'le oyun oynarken kendinizi nasil hissediyorsunuz? (Tarif etmek isteseniz ne derdiniz?

Zamanin nasil geçtigini anlamiyorum diyebilirim,
:: PS'le oyun oynarken cevrenizi ne kadar algiliyorsunuz? (Ortamdan kopuyor musunuz? Kalabalik mi yalniz mi oynamayi tercih ediyorsunuz? vb)

Ister/istemez ortamdan kopuyorsun, ama yinede evet, tamam gibi tepkiler verebiliyorsun

Kalabalik olarak oynamak oyunlari her zaman daha zevkli oluyor, kendi basina pek bir zevki yok.

:: PS'le oyun oynarken makineyi (konsolu) ne derece fark ediyorsunuz? (Urunle mi yoksa ekrandakiyle mi iletisim kurdugunuzu daha cok hissediyorsunuz?)

Tabiki oynadiginiz oyunu benimsiyorsunuz, makinanin benimsenecek bir olayi yok, oyunu çalistirsin yeter

Evinizin rahati hiçbir yerde olmadigindan tabiki evde oynamak daha zevkli.

"i have no one,i'm bound to destroy all this greed"
HunteR

_God of War_
Oyuncu
20 Nisan 2007 17:22 %0
alıntı:
Gönderen: e122648
Arkadaslar merhaba,
ITU'de, Endustri Urunleri Tasarimi bolumunde yaptigim master calismasinda konu olarak PlayStation ve diger oyun konsollarini (ozellikle PlayStation'u) sectim. Turkiye'de PS/PS2 oyuncularinin deneyimlerini, PS'i neyin bu kadar ozel yaptigini ve oyun oynama aliskanliklarini arastiriyorum. PS hakkinda bircogunuzdan daha az deneyim sahibi oldugum icin desteginizi rica ediyorum. Yorumlariniz PS'i akademik alanda tanitmama yardimci olacak.
Ozellikle merak ettigim konular:
ve son olarak;
Uzun gorundugunu biliyorum, istediginiz kadarina yanit verebilirsiniz tabii ki. Simdiden cok tesekkur ederim. Arastirmanin devamini foruma bildirecegimden emin olabilirsiniz.
Ates GURSIMSEK
NOT_1: Bu sorulari yerli ve yabanci baska forumlara da gondermeyi dusunuyorum. Baska bir ortamda denk geldiyseniz herhangi birinden yanitlamaniz yetecektir.
NOT_2: Bu sorularin disinda PS hakkinda ilginc buldugunuz her turlu detayi, deneyiminizi vs. paylasirsaniz da cok yardimci olacaktir. (oyunlarin gercek hayatla iliskisi, gercek hayatta oyuna benzer ya da oyunda gercek hayata benzer deneyimleriniz vb.)

kendimi çok mutlu hissediyorum.
evdekileri duymazdan geliyorum.
ikisylede iletişim kuruyorum.
evde oynamak çok zevkli.

ps2 yaklaşık 80 cm den aşağı düştü ve halen çalışıyor

orhankadlan
Oyuncu
15 Mayıs 2007 21:59 (15/05/2007, 22:01) %0
selam
BEN CVB VERİYİM
1- herkez gibi oyundan zevk alıyorum (özellikle film konulu oyunları oynarım filimi birebir yaşarım ) bazen hırslanıyorum ve sıkılıyorum
2- yalnız oynamayı sevmem ama diğer insanların beni seyretmesininde sevmem yani mesela bir ps cafede millet gelir iki saat bakar oo! nasıl golü atamadı kendimi aptal gibi hissederim ama evdede tek sıkılırım yani arada bir pause yapıp konuşacak millet olsun
3- genelliklede oyundan zekv alırım ama (garip gelecek) gözüm makineyede kayar. ama iki satte bakmam yani 3-4 saniye bence herkez böyle yapar eskiden berri vitrinlerde bakardım ps2 genede çok şekil duruyor yani ürüne bakmaktanda zevk alırım :/
4- evde çünki sana ait oyunların var vede saatlik ytl çok pahalı son olarak ps kafelerin %99 u futbol sıkıcı bence ama bana göre yinede ev,
içimden geldiği gibi yazdım sorularını güzel bir şekilde yanıtladıysam ne mutlu bana
araştırmalarında sana heezaman cvb veririm
içimden geldiği gibi yazdım

Sayfa: « 1 »
Alana Geri Dön

Reklam: