| Yazar | Konu: Ping düsürme ??? |
| Oyuncu |  | 18 Şubat 2007 14:29 %0 | |
|
arkadaslar slm ...
birinde duydum ping düsürme programi varmis ve baya ise yarıyomus o programın adini verebilirmisiniz |
| |
|
|
| Oyuncu |  | 18 Şubat 2007 14:38 %0 | |
|
| hiç program duymadım hakkaten öle birşey varmı? |
| |
| Oyuncu |  | 18 Şubat 2007 14:42 %0 | |
|
| kesin var oldugunu biliyorum |
| |
| Tümgeneral |  | 18 Şubat 2007 17:57 %0 | |
|
| Bİ ARA Bİ PROGRAM VARDI KULLANDIM AMA HİÇ BİR İŞE YARAMADI DİREK SİLDİM. |
| |
| Oyuncu |  | 18 Şubat 2007 18:27 %0 | |
|
prog yok kardesler bak internet baglantısıyla alakalıı sınırlı/sınırısız hem hız hem oyunlarda online fln bunu dısında com_maxfps 40,10 yaz ping azalır
saygılarla |
| |
| Üsteğmen |  | 18 Şubat 2007 19:33 %0 | |
|
| konsola bişiler yazılıodu ama unuttum bende |
| |
| Binbaşı |  | 18 Şubat 2007 23:41 %0 | |
|
Çek ayağından o düşer düşer...
Yada çelme falan tak. |
| |
| Tümgeneral |  | 19 Şubat 2007 09:47 %0 | |
|
alıntı: Gönderen: HeLL|SpongeBoB
Çek ayağından o düşer düşer...
Yada çelme falan tak.
anaokulunu nie terkettin abijim benim gibi üni terk yapsaydın |
| |
| Binbaşı |  | 19 Şubat 2007 09:48 (19/02/2007, 10:24) %0 | |
|
Ben terk etmedim.Terk etmiş olanlara anaokulu bilgisi vermeye çalışıyorum.Ondan girdim buraya.
Not:ehuheheue
alıntı: Gönderen: acitmiyicam
anaokulunu nie terkettin abijim benim gibi üni terk yapsaydın
|
| |
| Yüzbaşı |  | 17 Mart 2007 10:25 %0 | |
|
arkadaşlar maxfps yassak bile olmaz cunku internet hizina bali bu arada ping düsürücü yada yükseltici program yok
saygilarimla!! |
| |
. |
| Oyuncu |  | 18 Mart 2007 00:42 %0 | |
|
ping düşürücü deil ama işe yarar bi program trkydnsayar olması lazım adı google da aratın bulursunuz. en iyi dns yi bulup ayarlıyor buda bağlantıyı doğal olarakda pingi rahatlatıyor. ben 100 lü pinglerdeyken denedim 80-90 gibi oldu.
Bulaşmayın bana! alayınıza yeterim. (Bu söz sadece densizlere!) |
| |
| Tuğgeneral |  | 18 Mart 2007 09:26 %0 | |
|
Komutlari girmek icin öncelikle tab tusu üstündeki " tusunu açip çikan konsolda tirnak isaretini silmeniz gerekmektedir.
1) cg_drawfps [0,1,2,3] : Oyun sirasindaki fps(frame per second) ' yi görmenizi saglayan komut. default 0(kapali) , açmak için 1 , daha ayrintili bilgi edinmek için 2 veya 3 girilmelidir. Örn: /cg_drawfps 1
2) monkeytoy : Oyun sirasinda options'a girmeden konsolun enable/disable yapilmasini saglayan komut . /monkeytoy 0 konsolu enable eder , 1 degeri girilirse disable olur.
3) Quit : Serverdan baglantinizi kesen komut.
4) Bind : Istediginiz komutu herhangi bir tusa atama özelligidir . Bind [atamatusu , komutadi] Örn: Bind h say Headshot (serverda h tusuna bastiginizda nick:Headshot yazisi çikar )
5) Unbind : Girdiginiz bind'i kapatir . Örn : Unbind h ( üstteki örnek bind'i iptal eder )
6) Screenshotjpeg : Oyun esnasinda anlik görüntü resmini kaydeder . Ayni zamanda F12 tusu da ayni görevi görür.
7) record [demoadi]: /record komutu girildiginde oyununuz otomatik olarak kaydedilmeye baslar . Kayida isim vermek isterseniz /record demoadi girerek kayida baslayabilirsiniz. Aksi takdirde yalniz record yazilarak yapilan kayitlarda , kaydiniz demo0000 veya benzeri sekilde adlandirilacaktir. Örn : /record NAvsTcf
8) stoprecord [demoadi] : /stoprecord komutu kaydinizi durdurur . Kayida isim verdiyseniz /stoprecord demoadi da girilebilir. Örn: /stoprecord NAvsTcf
9) demo [demoadi] : Yaptiginiz kayitlar cod2/main/demos klasörü içine kaydedilir. Bu demolari izlemek için cod2mp 'yi çalistirip herhangi bir server'a baglanmadan konsola /demo demoadi komutu girilerek kaydi izleyebilirsiniz . Örn : /demo NAvsTcf
10) sys_cpuGhz : CPU'nuzun kaç Ghz oldugunu gösteren komut.
11) sys_gpu : Ekran kartinizi görmenize yarayan komut.
12) snd_restart : Ses ayarinizi resetleyen komut.
13) vid_restart : Görüntü Yeni goruntu ayarlarinizin etkin olmasi icin video uygulamalarini yeniden baslatan komut.
14) map_restart : Oynanan haritayi tekrarlamaya yarayan komut.
15) cg_drawlagometer [0-1] : Lag , loss degerlerini gösterir. 1 degeri girildiginde ekranin sag alt kösesinde çalisir .Örn : /cg_drawlagometer 1
Grafik ve Performans Komutlari :
1) ai_corpseCount [0-64] : Oyun sirasinda anlik görüntü karesindeki ceset görme sayisini belirleyen komuttur . Max. deger girildiginde (64) anlik karedeki bütün cesetleri görmenizi saglar . Ne kadar küçük deger girilirse performansta o kadar artis görülür . 0 degeri girildiginde oyun kitlenebilir. Örn: /ai_corpseCount 3 (3'ten fazla cesetleri göstermez)
2) cg_brass [0,1] : Silahtan çikan mermi kovanlarini görmeyi yahut kapamayi saglayan komut . Kapamak performansi arttirir . 0 degeri kapar 1 açar .
3) cg_marks [0,1] : 0 degeri girilirse kursun , bomba , patlama , çimdeki ayak izleri gibi belirleyici detaylari kapar . Kapamak performansi artirir.
4) cl_mouseAccel [0,100] : 1 ve üzeri degerler girildiginde mouse'unuzun hareket hizini belirli oranda arttirir.
5) com_Hunkmegs [80,512] : Oyun için kullanilacak RAM miktarini belirler. 1GB RAM kullananlar için 512 degeri girilmesi faydali olur.
6) com_maxfps [0,1000] : Fps 'nin sinirlandirilmasini saglayan komuttur . 0 degeri girildiginde limit kalkar , onun disindaki degerler girildiginde örnek /com_maxfps 60 fps'niz max 60'a sabitlenir ve üstüne çikamaz.
7) r_aasamples [1,4] : Options menüsüne girmeden oyun esnasinda Antialiasing degerinizi degistirmenizi saglayan komut. 1 degeri AA'yi kapar.
8) r_anisotropy [0,16] : Options menüsüne girmeden oyun esnasinda anisotropy degerinizi degistirmenizi saglayan komut. Default 8x olarak ayarlanmistir. Deger artirimi Texture (bitmap) kalitesini arttirirken , performansi düsürür.
9) r_drawDecals [0,1] : cg_marks komutuyla benzer komut.
10) r_drawsun [0,1] : 0 degeri girildiginde günes ve gökyüzü detaylarini kapatir.
11) r_fullscreen [0,1] : Fullscreen 'den çikip tekrar dönmek için girilen komut.
12) r_gamma [0,5-3,0] : Görüntü parlakligini degistirmeye yarayan komut .
13) r_glow [0,1] : Bulut ve benzeri göz alici ögeleri açip kapamaya yarayan komut.
14) r_lodbias [-1000-0] : 0'dan düsük degerler girildikçe Detaylari (asker vb. ) daha belirgin hale getirmeye yarayan komut.
15) r_lodscale [1-4] : Lodbias degerini hesaplayip , yakinlastikça ögelerin detaylarini artirmayi saglayan komut.
16) r_displayrefresh [0] : Görüntünün yinelenmesini saglayan komut.
17) r_mode [0,1,2,3-] : Çözünürlük ayarini yapan komut. 0 = 640*480 , 1= 800*600 , 2= 1024*768 ...
18) r_zfeather [0,1] : Sis efektlerini açip kapayan komut. Ayni zamanda (Soften Smoke Edges) 'den de ayarlanabilir.
19) rate : Serverda gerçek pinginizi almanizi saglayan komuttur . Serverlarin kendine özgü rate ayarlari vardir . Genel olarak 25000 degeri girilmesi faydali olur.
ALINTIDIR HEMEN CELALLANMAYA GEREK YOK |
| |
| Onbaşı |  | 25 Mart 2007 18:38 %0 | |
|
| ya yazin com_maxfps40 sonrada basın taba al bitti töbe ya |
| |
| Albay |  | 26 Mart 2007 21:58 %0 | |
|
orakles olm o kadar yazıyı nasıl yazdın . neyse beyler com_maxfps40 sonra tab a basin bitti iş. |
| |
| Yüzbaşı |  | 27 Mart 2007 07:07 %0 | |
|
| adam ping düşürelim dio siz fps ve grafik ayarları veriyonuz aşdlsaldas |
| |
| Oyuncu |  | 27 Mart 2007 15:07 %0 | |
|
| Arkadaşlar pingi düşürmek için değil de pingi sabitlemek için bir program sanırım sen ondan bahsediyosun.Adı cFoss Speed.İnternette aratın her yerde bulursunuz.Bu internetteki veri alışverişinin daha düzenli olmasını sağlayan ve pingdeki oynamaları engelleyen bi program.mevcut bağlantınızı düzenler ve veri trafiğini en iyi düzeye getirir.Programı bulamayanlar olursa benle irtibata geçsin msn den gönderirim. |
| |
| Oyuncu |  | 28 Mart 2007 18:13 %0 | |
|
alıntı: Gönderen: ^2transatlantik
Arkadaşlar pingi düşürmek için değil de pingi sabitlemek için bir program sanırım sen ondan bahsediyosun.Adı cFoss Speed.İnternette aratın her yerde bulursunuz.Bu internetteki veri alışverişinin daha düzenli olmasını sağlayan ve pingdeki oynamaları engelleyen bi program.mevcut bağlantınızı düzenler ve veri trafiğini en iyi düzeye getirir.Programı bulamayanlar olursa benle irtibata geçsin msn den gönderirim.
aradaığım program buydu sağol bakim ben bunu indiremessem eklerim msn thx |
| |
| Albay |  | 28 Mart 2007 19:22 %0 | |
|
| cl_maxping 0-99 arası bişi girin işte...com_maxfps diyenlerede sözüm o oyunun akıcılığını etkiler ne kadar yüksekse o kadar iidir ör/com_maxfps 1000 en iyiisi....tabi com_maxfps yi etkin kılmak için önceden cg_drawfps 1 i girmeniz lazım |
| |
| Albay |  | 28 Mart 2007 20:15 %0 | |
|
| ^2transatlantik msn adresini verir misin???? |
| |
| Oyuncu |  | 28 Mart 2007 21:22 %0 | |
|
| komutların etkisi var ama en büyük etken serverla aranızdaki mesafe. |
| |
| Oyuncu |  | 29 Mart 2007 00:35 (21/01, 22:42) %0 | |
|
| . |
| |
| Tümgeneral |  | 10 Mayıs 13:43 %0 | |
|
| ben o kadar sey yazdim bi işe yaramadı inş. maxfps işe yarar |
| |
| Albay |  | 10 Mayıs 16:24 %2 | |
|
Piyasada accelerator diye bildigimiz internet hizini arttirdigini idda eden programlari toparladaim sagda olda aramayin hepsi burda
ADSL Hızlandırıcı HX Build225
Üreticinin Açıklaması:
Adsl Bağlantınız Her Ne Hızda Olursa Olsun Bağlantınızı Windows'un Standart Ayarlarıyla Tam Kapasitesinde Kullanamazsınız. Bu Ayarlarla Adsl Bağlantınızdan İstediğiniz Verimi Alamazsınız.Windowsun Standart Ayarlarını Değiştirerek Adsl Bağlantınızdan En İyi Şekilde Yararlanabilirsiniz. ADSL Hızlandırıcı Programıyla Bu Ayarları Hızlı ve Kolayca Yapabilirsiniz.Ayarları Sürekli Değiştirerek Bağlantınızı En İyi Şekilde Optimize Edebilirsiniz.En İyi Ayarları Bulduktan Sonra Dosya indirme ve Göndermede( Download-Upload) Bağlantı Türünew Göre %25 ile %100 Arasında Bir Hızlanma Olduğunu Görebileceksiniz.Bağlantı Hızını Nekadar Yüksek İse Bu Program dan Daha Çok Verim Alabilirsiniz. Program İki Kısımdan Oluşmaktadır. Birinci Kısım Dosya İndirme Gönderme (Download -Upload) Bu Kısımda Dosya İndirme ve Gönderme İçin Bağlantınızı Optimize Edebilirisiniz. İkinci Kısım İse Online Oyunlar İçin Bağlantınzı Optimize Etmektedir.
DİKKAT: Bu Optimize Seçeneğini Sadece Online Oyun Oynarken Aktif Hale Getiriniz.Aksi Halde Bu Ayarlarda Dosya İndirme ve Gönderme Hızınız Aşırı Şekilde Düşecektir.
**Yaptığımız Testlerde Programın Önermiş Olduğu Ayarları Kullanarak Dosya İndirmede ve Göndermede %100 Oranında Bir Hızlanma Olduğu Gözlenmiştir. Programın Belirlediği Değerler Siz de Kayda Değer Bir Hızlanma Sağlamazsa.Değerleri Yükselterek Bağlantınızın Hızını Yeniden Kontrol Edebilirsiniz.
UYARILAR:
1- Yaptığınız Her Değişikliğin Aktif Olması İçin Windowsunuzu Yeniden Başlatmanız Gerekmektedir.
2- En Yüksek Değer En Hızlı Adsl Bağlantısı Demek Değildir.Bundan Dolayı Kendi Bilgisayarınız İçin Ortalama Değerleri Bulmalısınız.
3- Online Oyun Ayarlarını Sadece Oyun Oynarken Kullanınız. *
Programınızın Bağlantınız Üzerinde Bir Değişiklik Yapıp Yapmadığınzı Görmek İçin Bağlantı Hızınızı Programı Kurmadan Önce ve Kurduktan Sonra Test Edip Görebilirsiniz. Ayrıca Unutulmamali ki Bu Program 256 Kpbs Bağlantıyı 512 Kpbs Yapmaz..
Download: http://www.ozkayazilim.com/speedadsl2.zip
------------
Sanirim Programlar ve Yorumlardan Sonra iNternet Hizinizda Pozitif Yonde bi Gelisme Olur.Ben net Accelerator'u kullaniyorum.Ama programin performansi kendi pc'niz ve iNternet hiziniza gore degisir.Dolayisiyla Bi akc tanesini deneyip...
www.kablonet.com dan hiz testi yaptirmaniz ve isinize en yarayani en fazla hiz artisi gostereni kullanmanizi oneririm
Bu dokuman xsuaty tarafindan hazirlanmistir. Baska Forumlarda Kullanirken Adimi belirtmeyin! Desifre Olmak iStemiyorum
--------------
Google Web Accelerator
http://dl.google.com/webaccelerator/GoogleWebAcceleratorSetup.msi
-------------------
Internet Turbo 2003 v5.4
Internet Turbo 2003, veri transferlerinin parçalanmasını engelleyerek Internet bağlantınızı gerçek zamanlı olarak optimize eder ve veri transferi hızlarınızı % 200-300 arttırır. Ayarlar için elle ya da otomatik konfigürasyonu seçebilirsiniz. Tüm yazılım ve donanım adaptörleri gibi hem çevirmeli hem de LAN bağlantılar desteklenmiştir
http://www.clasys.com/iturbo54.exe
-----------------
CfosSpeed 3.1
Gelen ve giden paketleri düzenleyerek internetinizi hızlandırır. Online oyun oynayanlar için mükemmel bir program.
Download: http://www.cfos.de/cfosspeed-v312.exe
------------------
TweakMASTER Pro v2.04.Build.764
TweakMaster ADSL, Kablo, çevirmeli, kablosuz gibi tüm bağlantı tiplerine uyumlu olan bir internet hızlandırıcıdır. Sayfaların açılış hızlarını ve dosya indirme hızınızı artırır. E-mail alıp göndermedeki beklemelerinizi azaltır. Ayrıca beraberinde ping, traceroute, whois gibi ağ araçları ile geliyor. Bu pro sürümünde diğerinden farklı olarak bir diğer web hızlandırma gereci olan LinkFox programı da ücretsiz olarak geliyor. Ayrıca AOL programıyla bütünleşir.
http://www.rosecitydownloads.com/TweakMASTER-PRO.exe
----------------
BeFaster Türkçe 3.52
Bu program sayesinde internet hızınızı artırıyor. Baglantı kopukluklarını en aza indiriyor.Ayrica online/network oyunlardaki ping surenizi de düsürmenizi sagliyor.
http://download.microsoft.com/download/5/a/d/5ad868a0-8ecd-4bb0-a882-fe53eb7ef348/VB6.0-KB290887-X86.exe
------------------
Traffic Compressor 0.2 B159
Bu program sayesinde girdiğiniz bütün sitelerin açılma hızını %60 'tan daha yukarılara taşır.Programın çalışma metodu ise girdiğiniz bir sitedeki dosyaları ve indirdiğiniz dosyaları sıkıştırarak hızınızı arttırıyor. Bu programın en güzel özelliği ise yapılan işlemleri monitörünüzde görebilmeniz ve şimdiye kadarki girdiğiniz sitelerden yüklenen dosyaları görebilmenizdir
http://www.tcompressor.com/Download/TrafficCompressor.zip
-------------------
et Accelerator
Net Accelerator bütün internet bağlantılarını düzenleyebilen bir program. Hızlandırma konusunda da başarılı bir program olduğu test sonuçlarımıza göre belirlenmiş oldu. 3 adet otomatik ayarlama şablonu olduğu gibi bir de manuel desteği var.
Download: http://www.pcnet-online.com/bin/netaccelerator.exe
-----------------
Robust Internet Speed Booster
nternet Speed Booster testimize giren başarılı bir freeware. Programın 3 ayrı temel otomatik ayarlama şablonu var. Kullanıcı bu üçünü de test edip ona göre hangi modu kullanacağına karar verebilir. İsterseniz manuel olarak da ayarlayabilirsiniz..
Bu programy download ederken Getright, Flashget benzeri programlar kullanmayyn. Sol taraftaki Download linkine tyklady?ynyzda yeni sayfa açılacaktır. Direk olarak kayıt işlemi başlamazsa Lütfen Dosya yükleme işlemi başlamaz ise direkt yükleme adresi için tyklayınız.yazan yerin en sonundaki linkin üzerine sağ tuşla basıp Hedefi Farklı Kaydet seçeneğine tıklayarak download işlemini yapabilirsiniz.
Download Linki : http://www.download2you.com/lib/dc.asp?sq=2564
-----------------
Accelerate v4.0
Accelerate, Windows ayarlarıyla oynayarak internet hızını arttırmaya çalışıyor. Böylece bağlantı türünüze göre ayarlama yapılabiliyor.
http://www.webroot.com/download/trial/40/accsetup40.exe
-----------------
BeFaster v3.4
Hızlandırma işlemi otomatik veya manuel yapılabiliyor. Bağlantı düşmelerini önleyevek süperping aracı sayesinde daha hızlı chat yapabilir ve oyunlarda düşme yaşamazsınız. Uyuuyan modemleri Ping Now fonksiyonu sayesinde uyandırır ve aktif hale *****. Online ve ağ oyunlarınındaki hızınızı da optimizasyon ile hızlandırırYeni versiyonları Liveupdate özelliği ile kontrol ve indirme seçeneğiniz bulunuyor. NavHelper aracı kurulum ile birlikte geliyor ve sisteminize kuruluyor. Ancak isterseniz daha sonra kaldırabilirsiniz. Özelliği ise sunucu taraflı bir uygulama olup internet kullanıcıların daha kolay gezinmesi ve arama yapmasını sağlamak. Hemen hemen tüm güncel bağlantıları destekleyip optimize edebiliyor. AOL, Opera, IE, Symantec PcAnyWhere, DUN, Dial-up/ISDN/LAN/Cable/xDSL (ADSL, SDSL, HDSL, VDSL, IDSL)/Wireless/T1,T3/DirecPC (uydu) bağlantıları gibi.. 26 farklı dil desteği sayesinde dünyanın birçok ülkesinde kendi dalında en iyi yazılım ünvanını alan BeFaster`ın yardım dosyaları da farklı dil seçeneklerinde mevcuttur. Yeni sürümde bulunan BeFaster WebEdition ile internet hızınızı optimize etmek için online olmanız ve toplam 9 adımda yapılan işlem ile aldığınız optimizasyon numaranızı yazılımı kurduktan sonra girmeniz yeterli oluyor. Bu durumda Web edition özelliği ile hızlandırma ayarınızı online yapabilirsiniz.
http://software-files.download.com/sd/CVmw5dRWe8vydaglkAl0NNCJenB6mUxJJUav1YB3bev70Eu-L1uRU0EmM3jdSgbDRwpUUZ4FUhpTnHR_WSFdccmSuIKwSTWz/software/10462536/10044897/3/BeFasterSetup.exe?ptype=3001&ontid=2381&siteId=4&e dId=3&pid=10462536&psid=10044897
---------------
Internet Turbo 2003 5.4
Sistem Özellikleri
* 386 işlemci (pentium önerilen)
* 8 mb ram
* Windows 95/98/ME/NT/2000/XP
Açıklama
Clasys Ltd tarafından 13 Mayıs 2003 yılında piyasa sürülen program kullanıcılara internetten kopmama ve bağlantı hızını yüzde 200 oranında arttırma garantisi vermektedir.Kullanıcıların yorumları dikkate alınırsa yüzde 300 e kadar performans sağlamaktaymış .Piyasada şu anda onlarca internet hızlandırıcı olmasına rağmen bu şirket alanında en tecrübeli şirkettir.1997 yılından beri var olan şirket özellikle internet üzerinden oyun oynamak isteyip bağlantı hızları yavaş olduğundan dolayı oynayamayan kullanıcıların imdadına yetişmektedir.Program internet bağlantısını canlı tutmak için sürekli bilgisayara ping yollamaktadır.Bu da bilgisayara ağ ile sürekli veri alış verişi yaptırmaktadır.Bu gprs ile kilobyte başına ücret ödeyerek internete bağlanan kullanıcılar için çok önemli bir dezavantajdır.Sürekli veri alış verişi kullanıcıların gereksiz yere ücret ödemelerine neden olacaktır.Bütün bağlantı türlerine uygulanabildiği için özellikle dial up internet bağlantısı olan bütün kullanıcıların bilgisayarlarında bulundurmaları gereken bir program...
Download: http://www.clasys.com/iturbo54.exe
-------------------
Internet Rocket 4.75
Internet Rocket; İnternet bağlantınızı artıran bu basit araç aynı zamanda bir history tutuyor ve daha önce yaptığınız değiiklilere dönmek istediğinizde yardım ediyor.
Download: http://www.roadside-software.com/files/IR/Setup.exe
-----------------
ccelerate 4.0
Mevcut internet bağlantınızı 3 kata kadar hızlandırabilen bir program. Accelerate 2K2, kolay ve basit anlaşılabilir bir kullanımının yanında kullanıcısına otomatik ve manuel ayarlama imkanı sunuyor. Tüm modem/bağlantı tiplerini ve tüm browserları destekliyor.
Download : http://www.webroot.com/download/trial/1/accsetup1.exe
Sanirim Programlar ve Yorumlardan Sonra iNternet Hizinizda Pozitif Yonde bi Gelisme Olur.Ben net Accelerator'u kullaniyorum.Ama programin performansi kendi pc'niz ve iNternet hiziniza gore degisir.Dolayisiyla Bi akc tanesini deneyip...
www.kablonet.com dan hiz testi yaptirmaniz ve isinize en yarayani en fazla hiz artisi gostereni kullanmanizi oneririm |
| |
| Albay |  | 10 Mayıs 16:50 %0 | |
|
| crospeed die program var o yapıor ayarlarında ping e öncelik verdiosun ping düşüyür oyunda + ineternet trafiğini ayarlıo çakışmayı engellio... |
| |
| Teğmen |  | 10 Mayıs 16:56 %0 | |
|
| yok yaw sakın com_maxfps 40 fln yapmayın ha :S |
| |
| |