Arkadaşlar ben cs için harita yapmak istiyorum
google da ararken bu valve hammer editör diye bir program buldum
ayarlarını filan herşeyini yaptım ama kullanamıyorum bana yardımcı olursanız sevinirim
msn:cobralar@hotmail.com
Öncelikle Valvenin ayarlarını yapmışsan geriye haritanı hazırlayıp compile etme işlemi kalıyor.profilimdeki msn adresimden yada sitemden bana ulaşabilirsin.
arkadaşlar ben 13 yaşında bir gencim ve bir counter haritası yapmak istiyorum bana bu konuda mail atabilirmisiniz?Arkadaşlarıa söyledim onlar bana valve hammer editor diye bir program verdiler anlayamadım nasıl yapacağız ayarlarını bana bir yardımcı olabilir misiniz? lütfen... Email olarak Kaptan_ozii@hotmail.com adresini kullanabilirsiniz.
ya bende 13 yaşında bir gencim bir css haritası yapmak istiyorum hamer editor 3.4 diye bişey buldum sanırım bu program css haritası yapmaya yarıyor ... programı açtımama hiçbişi anlamadımmm galba birsürü ayarlama gerekio biri yardım edebilrmi???
öncelikle ayarlarını yapmalısın.
internette ayarı resimli olarak verilmiştir.
Ayaları tamamlayıp yeni bir proje aç.File > New biliyosun herhalde...
4 tane ekran göreceksin.Sol üstteki kameradır.Görünüşüdür bu...
Camera yazısına tıklayıp 3d Texture yi seçersen modellerin
sağ üstte seçili olan texture(görünen resim) ile kaplanmasını sağlayabilirsin.Birkez yapman yeterli.
Sağ üstteki ekran(2. ekran) modellerin yukarıdan bakışıdır.
Buradan genişliğini ayarlayabilirsin.
Sol alttaki ekran(3. ekran) nesnelerin yandan görünüşüdür.Buradan uzunluklarını(boylarını) ayarlyabilirsin.
Sağdaki(4. ekran) ekran ise diğer taraftan görünüşüdür.İşe yaramaz denilebilir.Bu ekranı yok kabul et.
soldaki block tool ile brus denilen nesneler çizebilirsin.
Bildiğin kutular,apartmanlar vs...
Ampul gibi şey ile de silahlar,başlangıç noktaları vs... yapabilirsin.
Tek yapman gereken ampul ile çizdiğin nesneye sağ tıklayıp propesti seçmek.Daha sonra da özellik verebilirsin.
Örneğin info_player_start özelliği vererek ctlerin buradan başlamasını sağlarsın.Bir tane koyarsan sadece bir oyuncu başlayabilir.
info_player_deathmatch ise terorlerin başlama yeridir.
Bunlar haricinde armoury_entity ile silah vb... koyabilirsin.Bunu seçip alttaki item'in değerini değiştirerek silah seçilir(örnek:weapon_awp gibi...)
İnternette ayrıntılı dersleri verilmiştir.
Bu kadarını yazabildim.
Hee bu arada.Yaptığın haritanın güzel olması için.Bu mesajın üstündeki + butonuna tıklamalısın