Kullanıcı adı:
(?) Şifre:
20/11/08 14:16 Toplam 116 oyuncu 49 sunucu 801 kullanıcı siteyi görüntülemekte
Alan: Devasa Online Oyunlar » World of Warcraft
YanıtlaAlana Geri Dön
.
Yazar

Konu: Wow'u bırakın!

Dwn*StyJie
Oyuncu
12 Şubat 2007 04:11 %4
çok kasıyorsunuz o yüzden oluyor bunlar. günde 3 hatta 4 saat oynasanız öyle bi zevk alırsınız ki.

ya bırakın 1 haftada lvl 70 olcam diye uğraşmayın. 2 ayda ol kardeşim. İlla en iyi epicler için uğraşma git pvp yap eğlen. iyi oynayan adam itemsızda oynar(biraz abartı oldu).

her oyun için geçerli bu. wow'dan sıkılma nedenleri sadece 1 tane :

tüm oyuncular hardcore oyuuncular. tabi sıkılcaklar. 1 haftada her şeyi yapıyorlar karakter şıp hazır. Eeee iyi mi oldu şimdi? napcan şimdi?

diablo 2'de mesela lvl 99 yapmak 1 hafta sürer(söylenti biraz hardcore ve party yardımıyla diyorlarda ne kadar doğru).
99 yaptın napıcaksın? al buyur geldin mi sıkıntıya.

Az ve öz oynayacaksınız kardeşim

Barva
Oyuncu
14 Şubat 2007 11:06 %0
Katılmıyorum... Neden?;

Bu oyunu sıkıcı yapan oyuncudur... Karakterimde hiçbizaman oyunun en iyi itemları olmadı(HWL seti hariç,yeni honor sistemiyle almak kolaydı aldım) ama hiçbir zaman da yetersiz deildi... Çok Ahskandili Warrior dövdüm... "Positioning > All" diye bir laf vardır ve yerinde bir laftır...(PvP için) Raidlere zaman ayırmak için hayatımdan ödün vermem gerekiyor,çünkü raid sana uymaz,sen raid e uyacaksın... Öyle raidler oluyoduki(lag olunca)5-6-7 saat sürüyo bazen... Kendimi hiç kasamam,"guildless"ım mutluyum... 11 tane karakterim var,sıkıldıkca deiştirip deiştirip oynuyorum,Main Charım Shaman,daha yeni 70 oldum... Zevk ala ala geze geze,alt charları kasa kasa oynuyorum...
Şimdilerde level 19 twink warriorumu kasıyorum... Madem twink nie kasıyosun diceksiniz biraz da 29 twink oyniyim dedim duel wield... Sıkılınca yapın bi twink eğlenin... Oyun saplantı haline geldiğinde tabiki sıkıcı olur... Kendinize hakim olun kasmayın kendinizi...
Ayrıca expansion un erken geldiğini söylemişsin,bu bahsettiğimiz kendini ZORLAYIP oyunun en iyisi ben olacam bütün bossları kesip itemleri ilk ben alacam tarzında oynayan playerlar yüzünden erken gelmiştir bu expansion,başka bişey deil... Oyunun gidişatı böyle oldu yani,bu oyunun "KÖTÜ Bİ OYUN" OLDUĞUNU GÖSTERMEZ artı kimse böyle bişey diyemez,demez zaten... Senesi dolmuş dolmamış,yok adamlar expansion diye ağlamış... Böyle bişey yok...

redeemer
Oyuncu
14 Şubat 2007 19:42 (14/02/2007, 20:03) %0
expansion cok beklendi ve istendi, bunun asıl nedeni blizzard'ın oyunu bir mmorpg olmaktan cıkarıp, bir rakam yarışı haline getirmesi.

us closed betada başladım, oyunun genişleme ruhunda değişen şeyi net soyleyeyim:

wow'a her ay duzenli ve de yeterli eklemeler yapılıyordu. bu eklemeler oyunun "her yerini", "her levelda" zevkle oynatmak içindi. mmorpg icindi.

mesela maraudon. end game miydi? hayır.
mesela dm. end game miydi? hayır.
mesela char dengeleri? 1.5 (sanırım)'ten onceki tum hic bir patchte oyunculara reroll mesajı verilmedi, dengeler korundu.
ve tum proffların eklemeleri hep slvl'lar için geliyordu.

peki ne oldu. blizz asıl sütü hardcore oyunculardan sağdığını anlayınca hep ama hep end-game icin ekleme yaptı. denge icin degil, rerollarla oyuncuyu sıcak tutmak icin char dengelerini sürekli kasıtlı olarak bozdu, değiştirdi.

exp bu yuzden istenip bekleniyordu. hatta o kadar cok bekleniyordu ki milyondan fazla oyuncu guzelim charları ve oyunu bırakıp expden 1-2 ay once acc frozen'a gitti. bliizardtan fresh start bekledi.

kısacası, takılmak için wow harika bir oyun ok. ama artık bir mmorpg degil. o yuzden ona hakettigi zamandan fazlasını vermeyin. 1-2 saat atın çıkın

Barva
Oyuncu
15 Şubat 2007 12:02 (15/02/2007, 13:42) %0
Yani bana katılıyosun?

alıntı:
Gönderen: redeemer
expansion cok beklendi ve istendi, bunun asıl nedeni blizzard'ın oyunu bir mmorpg olmaktan cıkarıp, bir rakam yarışı haline getirmesi.

demişsin... ama

alıntı:

peki ne oldu. blizz asıl sütü hardcore oyunculardan sağdığını anlayınca hep ama hep end-game icin ekleme yaptı. denge icin degil, rerollarla oyuncuyu sıcak tutmak icin char dengelerini sürekli kasıtlı olarak bozdu, değiştirdi.

de demişsin... yani dediğim gibi bnu bu hale getiren playerlar...
e haliyle adam kazandığı paraya bakcak burda... ne oynayanları tanır ne onlara aşıktır ne onları sever yada sevmez babasının hayrına çıkarmadı bu oyunu... tabiki her firma gibi müşterisini bağlı tutmak isteyecektir... bunda yanlış bişey yok... bu konuda kimsenin duygusal düşünmesi beklenemez...
Siz siz olun onlara uymayın,oynamayı bilin yeter...
Dediğim gibi illa da iyi itemlerim olsun diosanız end game instancelara da gerek yok... bi level 19,29,39 twink yapın kendinize,basın enchantları alın size imba char

Bir de eklemeyi unuttuğum bişey daha var... Playerlar expansion söylentisi çıkmadan önce ağlaşmıyoru... flying mountlar yeni zırh ve silahları görünce insanın canı çekiyor haliyle...

Dion
Oyuncu
15 Şubat 2007 12:31 %0
alıntı:

"bırakın" diye başlık açtıysam bu tavsiye niteligindedir. "begenmezsen oynamazsın" tepkisinden ote kendi kendinize sormanız gerekenler icin iyi niyetle yazılmıstır.
aslında tam olarak benim soylemek istedigimi soylemissin. oyun nedir? neden oyun oynarız? eglence, zevk, adrenalin, boş vakit degerlendirme vsvs?
hepiniz hayatlarınızda, okulda ders dinliyorsunuz, wow'da raid leader'ı; işe gidersiniz, sıkılsanız da çatlasanız da çalışmak zorundasınızdır, buyuk raidlere baslamadan once saatlerce sıkıcı farm yapmak gibi; dolmuş sırası beklersiniz mesela bg sırası beklemek gibi; sosyal cevrenizle iyi gecinmeniz gerekir hayatta, guildinizdeki gıcık tiplere tahammül gosterdiğiniz gibi; sadık arkadaslarınız vardır, beraber quest cozdukleriniz gibi; yaptıgınız aksiyonların sonuclarını az cok kestirebilirsiniz, wow dropları gibi; hayatta cok buyuk surprizler olmaz, aynı wow'daki gibi, bazı anlar cok sıradan gecer, aynı instance'ı 3546. kez farmlamak gibi vsvs...
yani wow adlı oyun tum sevinçleri, can sıkıntıları, beklemeleri bekletilmeleri, toplamaları, satmaları ile gercek yasama gereginden fazla benziyor. cevremde abartmadan oynayabilenini gormedigim icin yazdım bunları. wow'u "oyun" olarak bırakmak cok zor ve oynayan cogu kisi onu yaşamı haline getiriyor, cunku dedigim gibi yasamda olan her sey bir oyunda "olmaması" gerektigi kadar var.
ama iyi bir "oyun" yasamınızda size mutluluk veren bir guzellik olmalı, onun yerini her yonuyle doldurabilecek bir sey olmamalı. yani "zevk alıyoruz" diyorsunuz, ben eu'ya gelmeden 1 sene once us-beta'da basladıydım ben de zevk aldım ama sonra farkettim ki "lan ben normal hayatta da aynı şeyleri yapıyorum, neden gozlerimi, midemi, akcigerlerimi, beynimi aynı sandalyede eskiteyim?"
demem o ki, wow'u bir oyun olarak gorebiliyor, sınırlarını cizebiliyorsanız (ki cogumuz icin gecerli degil maalesef) su an oynanabilecek en guzel oyun, kabul. ama wow'u yaşamı haline getirmek uzere olan milyonlarca kişiden biriyseniz, tek tavsiyem: vazgecin.
gercegi varken sanalda "tıpa tıp" aynı seyleri yasamayı secmeyin. emin olun, yaşamın dropları, wow'un droplarından daha fazla surpriz dolu
ps. ha, wow'u oyun olarak bırakabilenler için degil tabi yazdıklarım, kimsenin alınmasına gerek yok. sadece o kritik eşikteki bir kaç kişi için abi tavsiyesi. ben de oyun olarak bırakamadığım için tümden bıraktım. zor oldu ama değdi

valla 2 saatten fazla oynamiyorum . tabi abarttigim zamanlarda olmuyor degil ama ozmanda kizarkadasimim modemimi sokuyor titreyerek kendime geliyorum =) umarim bi onceki mesajimda yazdiklarimi yanlis anlamamissindir. oyun yasam tarzi haline gelirse soylediklerine katilmamak elde degil. Beklenmeyen etkiler goruldugunde doktorunuza basvurun .

^^00^3KaAn195
Oyuncu
15 Şubat 2007 17:11 %0
alıntı:
1. hiç bir muhteşem oyun daha 2. senesi hatta 1. senesi dolmadan "expansion expansion" diye ağlaşarak sıkılarak bekleyen oyunculara sahip değildir. yani wow bırakın iyi bir oyun olmayı, az sıkıcı kategorisinde bir oyun bile değildir.
2. daha 1. senesinde "bırakanların" olduğu başka bir blizzard oyunu var mı?
3. wow, 4 tuşla oynanır.
4. eğitimli bir şempanze end game'de -bazı classlarla- kahramanca ve ustaca oynayabilir aynı sekansta tuşlara basarak.
5. karakteriniz özel değildir.
6. pve yaparken, bilin ki mmorpg oynamıyorsunuz, çünkü mmorpg role playing demektir ve aynı anda en az 1 milyon kişiyle aynı tuşa, aynı anda basıyor olmak role playing değil, koşullu reflekstir.
7. bir rakip faction gorup saldırılmadığı anda world of WARcraft biter, farmcraft başlar.
8. bu oyun arkadaşlarınızdan cok, kulaklıktan gelen seslere koşullanmanızı sağlar. pavlov bu deneyi yarım yuzyıl once yaptı. ding sesinden sonra 1 ve 2 tuşlarına basın.
9. ne sizin isminiz, ne de karakterinizin ismi onemli degildir. yoksunuzdur cunku, server, elektrik, internet vs yoksa.
10. toplamda 740+ lvl oynamış bir oyuncu 10. maddede daha yazılabilecek yuzlerce madde oldugunu dusunerek wow'u bırakma nedenlerinizi sıralamaktan vazgeciyorsa bir bildigi vardır
bırakın.

sana soyleyecegim tek şey nahh bırakırım sen oynamazsan oynama ama biz zevkle oynuyoz senin düşüncelerin bizi ilgilendirmiyo

redeemer
Oyuncu
15 Şubat 2007 21:32 (15/02/2007, 21:40) %0
alıntı:
Gönderen: ^9SCR|KaAn~!195

sana soyleyecegim tek şey nahh bırakırım sen oynamazsan oynama ama biz zevkle oynuyoz senin düşüncelerin bizi ilgilendirmiyo

ne içtiysen aynısından istiyorum

ne diyoğlağ inkilisce:
"the best game for the worst community"

lordskass
Oyuncu
19 Şubat 2007 04:56 (19/02/2007, 05:05) %0
y arkadaşlar ben katılmıyorum bi oyun bu kadar iyi olabilir

benim anlmadıgım 4 tuş 20 tuşla oynayaınca daha mı zeki oluyonuz

o zaman mage fireball lvl1 2 - 3-4 diye dizer kendini daha karizmatikmi ve zekimi gösterir(ben gnome +15 mühendislik skillim var yaz onu bi köşeye)

expansion olayınada katılmıyacam blizzard olacakları belirtti herşey ortada kaliteli ve içerikli gerçek anlamda genişliyen bi oyun

benim anlamadıgım online oyunlarda zaten başka ne bekliyebilirsinki bu farkı senin yaratman gerekir oturup bu şu hikayelerden konuştunmu darnassusda arkadaşlarınla oturup sohbet ettinmi sadece pvp ve farm tabanlı düşünürsen her online oyun sıkar
hala şu 3-4 tuşu anlamıi değilim

bunları nasılmı yazdım uzun yıllar wow oynayan ve her classı uzun süre denemiş biri olarak

oyun hakkında konuşabilirim çok bilgisayar hakkında yorumlarda bulunabilirim hatta bilgisayarla haşinleşir biriyimde ama asla asosyal değilim gezmeyidi bilirim dinlenmeyide oyun oynamayıda kendine güven yeter

Galeon
Oyuncu
19 Şubat 2007 09:44 %0
Bence bilgisayarla çok haşinleşme
Bu arada yorumunun geneline katılıyorum +15 eng skill hariç
Redeemer eğer benim eskiden beri bildiğim redeemer (UO vs) ise, onun da uzun senelerdir online oyun oynadığını söylemeliyim. Ve bence mesajında kendince wow'dan neden sıkıldığını ayrıca da blizzardın yetersiz kaldığını anlatmak istemiş. Onun haricinde mesajın bir bağlayıcılığı yok isteyen devam eder isteyen bırakır. Zaten bırakacak bir adam ya da devam etmeye kararlı birisi de bu mesajla oyunu bırakmaz. İsteyen sabahlara kadar farm yapsın pvp kassın en güzel bilmemne bende diyip boş vakitlerinde if'de falan biyerlerde oturup havasını atsın ya da hardcore bir guilde girip class leader olsun haftada 5-6 raid yapsın, isteyen de günde 1-2 saat takılsın keyfini çıkartsın arkadaşlarıyla muhabbet etsin yeni arkadaşlar edinsin vs.

alıntı:
Gönderen: lordskass
hatta bilgisayarla haşinleşir biriyimde

I release thee, Go!!
My servant you'll be for all time...

Barva
Oyuncu
19 Şubat 2007 14:39 %0
alıntı:
Gönderen: Galeon
Bence bilgisayarla çok haşinleşme
Bu arada yorumunun geneline katılıyorum +15 eng skill hariç
Redeemer eğer benim eskiden beri bildiğim redeemer (UO vs) ise, onun da uzun senelerdir online oyun oynadığını söylemeliyim. Ve bence mesajında kendince wow'dan neden sıkıldığını ayrıca da blizzardın yetersiz kaldığını anlatmak istemiş. Onun haricinde mesajın bir bağlayıcılığı yok isteyen devam eder isteyen bırakır. Zaten bırakacak bir adam ya da devam etmeye kararlı birisi de bu mesajla oyunu bırakmaz. İsteyen sabahlara kadar farm yapsın pvp kassın en güzel bilmemne bende diyip boş vakitlerinde if'de falan biyerlerde oturup havasını atsın ya da hardcore bir guilde girip class leader olsun haftada 5-6 raid yapsın, isteyen de günde 1-2 saat takılsın keyfini çıkartsın arkadaşlarıyla muhabbet etsin yeni arkadaşlar edinsin vs.
I release thee, Go!!

Söylediklerin doğru bi bakıma ama,burası genel bir forum msnde konuşmuyoruz ve "kendince" diye bişey sözkonusu değil burada sanırım... Artı blizzardın expansion çıkarması yetersiz olduğu anlamına gelmez,bu oyunu hala 8milyon insan oynuyor ve sürekli artıyor... Tabiki oyunu bırakanlar olacak,gün gelecek ben de bırakıcam(şu anda böyle bişey aklımdan bile geçmiyor diyebilirim)ama oyuna katılanlar bırakanlardan fazla... Sırf benim çevremde son 1,5 ay içinde 20-25 kişi bu oyuna başladı... Beğenmediğiniz şeyi bi düşünün,kaçbin kişi bunun için aylarca uğraştı ve uğraşıyor... Emeğe biraz saygı duyun ve bana sorarsanız piyasada WoW gibi bir oyun daha yoktur... Arayüzü,oynanış stili,pvpsi,grafikleri bence en iyi oyun... Böyle iyi oynanabilirlik sağlayan bir arayüze denk gelmedim daha... Zaten üstüste yılın oyunu seçildi... Yani ek paket çıkartmak karizmayı mı sarsıyo yani şimdiye kadar yazılanlar hep buna yönelik... Bukadar erken çıkmamalıydı yok bi muhteşem oyun daha böyle oldu... Noldu yahu?!?Resmen adamların duygusal davranmasını istiyosunuz ve bu mümkün deil,mantıklı da deil...
Sosyallik kısmına gelince,evet biraz fazla yer kaplıyor insanın hayatında ama bu zaten oyuncuya bağlı,daha öncede dediğim gibi "GUILDLESS'ım MUTLUYUM,SOSYALiM" (her gün birileri guildlere çağrıyor ama ben raid e uyamam kusura bakmayın diyorum )

ve bu başlığın böyle tepkiler alacağı zaten belliydi ve almaya da devam edecektir

70 Orc Shman Ench/Resto
(Nature Swiftness>Shamanistic Rage)

Galeon
Oyuncu
19 Şubat 2007 15:28 %0
Ben zaten o konudaki yorumumu daha önceki sayfalarda yazmıştım ve ben de aynen Guildless, mutlu ve sosyalim Guildimden kendi isteğimle çıktım raidlere zaman ayıramayacağımı söyleyerek ve free olarak eğlenmeye devam ediyorum Sadece insanlar Redeemer'ın üzerine biraz çok gitmiş gibi geldi ben de ortada bir yanlış anlama varsa kendimce bunu ortadan kaldırmak istedim. Ben kimsenin duygusal davranmasını falan istemiyorum isterlerse 2 ayda bir exp. çıkartsınlar ben eğlendiğim sürece oynamaya ve oyuncu kazandırmaya devam edeceğimdir Ayrıyetten forumlarda insanlar içlerinden geçeni belli bir üslupla kendince söyler adı üstünde tartışma panosu

alıntı:
Gönderen: Barva

Söylediklerin doğru bi bakıma ama,burası genel bir forum msnde konuşmuyoruz ve "kendince" diye bişey sözkonusu değil burada sanırım... Artı blizzardın expansion çıkarması yetersiz olduğu anlamına gelmez,bu oyunu hala 8milyon insan oynuyor ve sürekli artıyor... Tabiki oyunu bırakanlar olacak,gün gelecek ben de bırakıcam(şu anda böyle bişey aklımdan bile geçmiyor diyebilirim)ama oyuna katılanlar bırakanlardan fazla... Sırf benim çevremde son 1,5 ay içinde 20-25 kişi bu oyuna başladı... Beğenmediğiniz şeyi bi düşünün,kaçbin kişi bunun için aylarca uğraştı ve uğraşıyor... Emeğe biraz saygı duyun ve bana sorarsanız piyasada WoW gibi bir oyun daha yoktur... Arayüzü,oynanış stili,pvpsi,grafikleri bence en iyi oyun... Böyle iyi oynanabilirlik sağlayan bir arayüze denk gelmedim daha... Zaten üstüste yılın oyunu seçildi... Yani ek paket çıkartmak karizmayı mı sarsıyo yani şimdiye kadar yazılanlar hep buna yönelik... Bukadar erken çıkmamalıydı yok bi muhteşem oyun daha böyle oldu... Noldu yahu?!?Resmen adamların duygusal davranmasını istiyosunuz ve bu mümkün deil,mantıklı da deil...
Sosyallik kısmına gelince,evet biraz fazla yer kaplıyor insanın hayatında ama bu zaten oyuncuya bağlı,daha öncede dediğim gibi "GUILDLESS'ım MUTLUYUM,SOSYALiM" (her gün birileri guildlere çağrıyor ama ben raid e uyamam kusura bakmayın diyorum )
ve bu başlığın böyle tepkiler alacağı zaten belliydi ve almaya da devam edecektir
70 Orc Shman Ench/Resto

I release thee, Go!!

redeemer
Oyuncu
19 Şubat 2007 22:52 (19/02/2007, 23:22) %0
hehe yok be gayet medeni muhabbet. bu seviyede tutuldugu için tüm oyunculara teşekkür

rakamlardan gidersek emin olun su anda en az 18 milyon kisi cs, 28 milyon kişi fifa, 88 milyon kişi solitaire oynuyordur.

benim asıl kızdığım blizzard. yıllardır, eskimiş oyuncuları cok yuksek standartlara alıştırdı ve wow'da acıkca kandırdı. 3 zergling, 1 zealot combatındaki milisaniyeler, diabloda yanlış hesaplanan bir talent tree'deki tek puan, saniyelerle hesaplanan bloodlust vsvs...

alışılmış blizzard inceligini bulamadıgım icin wow'u sevmiyorum kısacası. hem action, hem build, hem ayrıntılar, hem de rakamsal açıdan. sadece "subscription temelli" bir mmmog çok m kabul. ama rp değil maalesef.

her neyse. zevkler, renkler vs...

blizzard = challenge idi tüm oyunlarında. artık değil.

şöyle net bir şey deyip bitireyim. iyi bir oyundan, gercekten cok ama cok "zaman harcamaya deger" bir oyundan ne anladıgımı, "incelik"ten ne kastettiğimi anlayan anlar:

"wow, sadece kore'de 1 numara olmayan, olamayan, hiçbir zaman da olamayacak tek blizzard oyunudur."

sahi wow'da kac koreli gördünüz şimdiye kadar saatlerce, gunlerce, aylarca kurt bacagı, domuz kuyrugu, at nalı toplayan?

[GX]Bortu

Moderatör
20 Şubat 2007 00:04 %0
Niye be kore serverı varya

Bide ingilterede oturan bi koreli ark vardı oyunda.

GameX forever

Oynasana.com bu mesajın içerdiği bilgilerin doğruluğu veya eksiksiz olduğu konusunda herhangi bir garanti vermemektedir. Bu nedenle bu bilgilerin ne şekilde olursa olsun içeriğinden sorumlu değildir. Bu mesajdaki görüşler yalnızca gönderen kişiye aittir ve Oynasana.com'un görüşlerini yansıtmayabilir.

Barva
Oyuncu
20 Şubat 2007 10:06 (20/02/2007, 10:09) %0
alıntı:
sadece "subscription temelli" bir mmmog çok m kabul. ama rp değil maalesef.

Evet kesinlikle RP deil olamaz da Hatta online RP olmaz zaten,RP serverında oynamayı da denedim ama,yok olmuyo mod a giremiyom...

70 Orc Shman Ench/Resto

redeemer
Oyuncu
20 Şubat 2007 22:17 (20/02/2007, 22:21) %4
eh wow'a o kadar giydirdikten sonra bir de wow deliliğime son noktayı koydugum anın ss'ini gondereyim. guzel gunlerimizin hatırına

toplamda 8. hunterda 3. level 60'ım idi.
server: us - venture co.
char: il
klasik deli lvl 60 yarışı(hastasıyım).
5. gün dolmadan, nacizane 1.lik ipini goguslerken.

cümlemize boyle finish'ler dilerim. ama bu derece dellenmeyin.
iyi oyunlar

http://img406.imageshack.us/my.php?image=79119024gb9.jpg

Onskzmrt
Binbaşı
Binbaşı
21 Şubat 2007 10:10 %0
Helal be ne diyeyim.Bence bunu wowuoropaya koy.Eminim haftanın ss si seçilir.
Tekrar görüşmek dileğiyle.
Jaednara beklerim.

alıntı:
eh wow'a o kadar giydirdikten sonra bir de wow deliliğime son noktayı koydugum anın ss'ini gondereyim. guzel gunlerimizin hatırına
toplamda 8. hunterda 3. level 60'ım idi.
server: us - venture co.
char: il
klasik deli lvl 60 yarışı(hastasıyım).
5. gün dolmadan, nacizane 1.lik ipini goguslerken.
cümlemize boyle finish'ler dilerim. ama bu derece dellenmeyin.
iyi oyunlar http://img406.imageshack.us/my.php?image=79119024gb9.jpg

_SpEeDy_
Oyuncu
08 Eylül 2007 23:24 %0
alıntı:
1. hiç bir muhteşem oyun daha 2. senesi hatta 1. senesi dolmadan "expansion expansion" diye ağlaşarak sıkılarak bekleyen oyunculara sahip değildir. yani wow bırakın iyi bir oyun olmayı, az sıkıcı kategorisinde bir oyun bile değildir.
3. wow, 4 tuşla oynanır.
4. eğitimli bir şempanze end game'de -bazı classlarla- kahramanca ve ustaca oynayabilir aynı sekansta tuşlara basarak.
6. pve yaparken, bilin ki mmorpg oynamıyorsunuz, çünkü mmorpg role playing demektir ve aynı anda en az 1 milyon kişiyle aynı tuşa, aynı anda basıyor olmak role playing değil, koşullu reflekstir.
7. bir rakip faction gorup saldırılmadığı anda world of WARcraft biter, farmcraft başlar.
8. bu oyun arkadaşlarınızdan cok, kulaklıktan gelen seslere koşullanmanızı sağlar. pavlov bu deneyi yarım yuzyıl once yaptı. ding sesinden sonra 1 ve 2 tuşlarına basın.
9. ne sizin isminiz, ne de karakterinizin ismi onemli degildir. yoksunuzdur cunku, server, elektrik, internet vs yoksa.
10. toplamda 740+ lvl oynamış bir oyuncu 10. maddede daha yazılabilecek yuzlerce madde oldugunu dusunerek wow'u bırakma nedenlerinizi sıralamaktan vazgeciyorsa bir bildigi vardır
bırakın.

sonuna kadar haklısın kardeş... ilk char ım olmasına rağmen 4 ay sonra sıkıldım (ne lvl 66 druid) . wow a başlamadan önceki hayatınıza bakın ve wow dan sonraki hayatınıza bakın farkı göreceksiniz. belki de wow a harcadığınız zamanı hayata harcasaydınız neler kazanacaktınız.... artık uzun bir süre oynamamayı düşünüyorum. arkadaş kendi tavsiyesini söylemiş lütfen saygı duymak gerekli diye düşünüyorum. uymak veya uymamak sizin elinizde arkadaşlar tabiki de...

KeNdİnE YaPıLmAsInI İsTeMeDiĞiN ŞeYi BaŞkAsInA YaPmA!!!!

Kseo
Oyuncu
10 Eylül 2007 19:36 (10/09/2007, 19:37) %0
Ben de Blizzard' a pek çok açıdan kızıyorum. WoW' a kadar kaliteyi, temayı, videolar muhteşem bir titizlikle koruyordu.
Şimdi yaptığı iş de aynı. Ama WoW' un dünya pazarında bu kadar başarılı olması, bir anda bütün oyun yapımcılarının gözünü aynı yere dikti. Massive MPRPG. Korkunç bir pazar !

Dolayısıyla burada liderliği bir kez yakalamış, ve piyasanın kaymağını elinde bulunduran firma, asla yerini kaptıracak risklere girmek istemeyecektir. En çok kullanıcıya sahip olmak isteyecektir.
Daha ticari düşünecektir. Ve bunu yapıyor. Oyunumu her RPG' ci oynasın demiyor, herkes oynasın diyor !

Eskiden böyle değildi iyi oyun satardı, kötü oyun satmazdı. Satmadıysa yeni oyun yapılırdı. Simdi öyle değil, liderliği bir verdiniz mi, piyasada bütün gücünüzü diğer firmaya havale edersiniz!!! Politikaya döndü iş, yarın öbür gün Amerika' nın başkanını filan Blizzard seçerse şaşırmayın. o kadar korkunç o kadar büyük bir firma haline gelebilir.

n2o
Oyuncu
10 Eylül 2007 23:14 %0
blizz aradığı parayı wow'da buldu.. oyuncu kitlesini, yani onların dilinde para kaynaklarını kaybetmemeleri için sürekli yenilikler yapıyorlar, şimdiden 2. expansion yolda. starcraft ve d2 unutuldu resmen. sc 1999 yılında mı ne piyasaya çıktı, sc2'nin duyurulması da 2007'de oldu. diablo3'ü de hiç bilemicem. sc2 ve wow 2. expansiondan sonra d3'e yoğunlaşırlar inşallah.

Mauhdib
Oyuncu
21 Eylül 2007 04:21 %0
bence sen oyun oynamayi birak.
senin yaptigin sadece mausuna clicklemek
bilgisayari kapat ve gunde 500 kere mausuna clickle
eger priestess of the moon un karsisina ciktiginda heyecanlanmiyorsan
illlidanin ihanetinden hic bir sey hissetmiyorsan
illidanin outlands de indirdikten sonra kendinle gurur duymuyorsan
sen zaten wow oynamiyorsun demektir
sadece clickliyorsun
bosa clicklemissin yada oynarken clicklemissin ne fark eder

koskoca bir yapimi warcraft serisini knight online ile kiyaslaman cok komik

knight online da emegi gecen insanlara haksizlik etmiyim
ama warcraft devasa bir yapim
yillar onceki warcraft lardan bugunku wow a kadar
kac bin insanin emegi gecmistir
kac gununu harcamislardir
bu yapitin en kucuk detayi
karakter tasarimlari haritalar vs....
icin bile kac gun sabahlamislardir zaten farkinda degilsin.

bu koskoca bir edebiyat anlayana
sen 1000 kisi ile ortak calis bakalim boyle bir urun uretebilirmisin ?

Mauhdib
Oyuncu
21 Eylül 2007 14:29 %0
video oyunlari tarihine bakarsan blizzard kadar istikrarli bir bicimde bir seri oyun uretebilen bir firma goremezsiniz

gidin amerikada computer game design okuyun ve computer game theory diye bir seyin varligindan haberiniz olsun

turkiye piyasasindaki 3 kurusluk dergilerde yazan cahil yazarlarin yazdiklari arak kaliplari papagan gibi tekrar etmeyin

Hetoo
Oyuncu
21 Eylül 2007 18:07 %0
valla sen bole diosan o kadar lvlı 20 charlar yaparak almıs bi noobun onde gidenisin demektir.40 ın ustune cık ole konus yavrıcım.rofl

WOW FOREVER ULEYN!!

Hetoo
Oyuncu
21 Eylül 2007 18:08 %0
yani konuyu acan arkadas....

Aeneas
Oyuncu
29 Eylül 2007 18:01 %0
alıntı:
3. wow, 4 tuşla oynanır.
bırakın.

wow u 4 tuşla oynıyan hatta wow u terlemeden oynıyan wow oynamıyor demektir benım klavyede kısayol atıyıcak tus kalmamıstı...

BiG_mAsTeR
Oyuncu
07 Ekim 2007 22:57 %0
alıntı:
3. wow, 4 tuşla oynanır.
bırakın.

iyi güzel demişşin arkadaşım türkler senin gibiler yüzünden pro gamer olamıyor wow u 4 tuşla oynıyanı ilk defa senden duyuorum. Bol Wipe Lar...4 tuş arkadaşım.

Sayfa: « 1 2 3 4 »
YanıtlaAlana Geri Dön

Beklediklerimiz:   Need For Speed: ProStreet | StarCraft 2 | Crysis | Team Fortress 2 | Quake Wars | Spore    Konsol: Playstation 2 | Nintendo | Xbox  Â