Kullanıcı adı:
(?) Şifre:
04/12/08 21:24 Toplam 230 oyuncu 50 sunucu 882 kullanıcı siteyi görüntülemekte
Alan: Diğer Oyunlar » Diablo Serisi
YanıtlaAlana Geri Dön
.
Yazar

Konu: Diablo 3 (bu sefer gerçek)

allreadydead

Moderatör
01 Temmuz 2006 17:40 (01/07/2006, 17:43) %0
alıntı:
Gönderen: screamer

hmm...
pardon bina nerede ironi mi bu?çok zayıf bir ironi.ironiyse şöyle diyeyim kaynak kodları zaten oyunların bir çoğunun "alt yapısıdır".iş mi yani yaptığın?bir şeyi değiştirirken kaynak kodlar "üzerine" kurarsın ana kodlar fazla değiştirilemez "ana kaynak kodu".biliyorum çünkü mod yapan ve oyun yapımıyla ilgilenen bir kaç kişi tanıyorum ve bende q3a modu yazmaya başladım onların yardımıyla...gördüğünüz değişikliklerin neredeyse tamamı ışıklandırma falan ana kaynak kodları "üzerine" kurulan kodlardan kaynaklıdır.hiç bir şey yokken quake vardı biraz saygı göster.içinde quake2 veya quake3:arena kaynak kodu olup olmadığını değiştiremezsin...illa ironiyle kafa bulandıracam dersen al ironi yapılan şey aynı binanın bir kaç katını yıkıp tekrar yapmak hepsi bu temel asla değişmez...yani heavy modified olsa bile kaynak kodları baştan yazmış gibi değiştiremezler...o zaman baştan yazsınlar hangi firma bir kaç günlük iş günü karı için bir kaç milyon doları gözden çıkarır??erken çıkartmaları lazımdı o yüzden para vererek quake2 sdk almak daha mantıklı geldi üzerinde oynandı ve piyasaya sürüldü.aralarındaki fark sadece üzerine kurulan valve'in kendi orijinal kodundan kaynaklı ve bana sorarsanız valve iğrenç bir hl1 motoru ortaya çıkardı quake2'nun editlerini kullanmak -bana göre- kolayken hl1 her yerden flow çekiyor...
prey demo da değişik olabilir ama ana kaynak yine quake3 arena kodları...verdiğin linkte d3'nin çok az q3a sdk içerdiği yazıyor...q3a sdk alıp inceledim mesela botların yapay zeka kodlarını da hafiften içeriyor misal yapacağım modda rocket jump veya bfg jump yapmalarını istemiyorum ve değiştiriyorum hatta paso multiplayer oynansın diyorum ve tüm bot zekasını yazacağım kodlardan eliyorum...bu da bir çeşit modifiyedir çıkarırsın ve üzerine kod yazarsın bu kadar...

bir motorun üstüne mod yazmakla o motoru değiştirmenin arasındaki fark C/C++ yada java gibi programlama dillerinden en azından birine aşına olmayan birinin anlayacağı bir fark değildir. SDK kullanarak mod yazmakla ordan kodu anlamaya çalışmakla, motorun üzerinde değişiklik yapabilmek inanılmaz farklıdır.
belli bir yapıyı temel olarak alıp bunun üzerine mod yazmakla bu temelin yapısını değiştirip yeni bir oyun kurmak arasında bariz fark vardır.
SDK software developpement kit demektir. bu yazılmış motorun hangi dış komutları hangi syntax ile kabul ettiği ve bu motorla neyin nasıl yapılacağına dair bir kullanma kitabıdır. motor üzerinde mod SDK ile mümkün değildir.

senin yanıldığın nokta ise kaynak kodların heavily modified olduğu halde değiştirilemez olduğu noktası. SDK ile değiştirilemez kaynak kodlar daha önce söylediğim gibi. zaten SDK mod vs yapımcılarına ve herkese bedava dağıtılır.
ama motor ve kaynak kodlarını istersen milyon dolar ölçeğinde par a vermen gerekir.ancak bu para verdikten sonra bu motor üzerinde istediğini yaparsın. istersen doom3 motorunu alır onun %90ını siler super mario yaparsın. istersen prey örneğinde olduğu gibi motoru alır üzerine birşeyler ekler duruma göre beğenmediğin kısımlarını çıkarırsın. Quake 3 motoru heeavily modified denmişse o motorun Q3 oyunundaki halinden eser kalmamıştır. herşeyi farklı algılıyor, farklı yapıyor demektir.

bir motorun üzerine Mod yapmak ile motorun üzerinde değişiklik yapıp yeni motor yazmak arasındaki fark ; motoru yazmak yada üzerinde değişiklik yapmak dünyada yaşamı yaratmak diğeri ise yaratılmış doğada bonzai ağacı dikip budamak gibidir. SDK dan gidip kodu anlaman mümkün değil. mod yapanlar kesinlikle SDK aracılığıyla kaynak kodlara ve motora müdahale edemezler. en azından kodu yazanın istediği sınırların dışına çıkamazlar.

senin nedenlerini niçinlerini kavrayamadığın HL1 motorunun yapısı ne yazıkki Quake 2 motorundan daha kompleks ve bariz şekilde quake 2 motorundan iyi. sebebi ise daha sonra yapılmış olması nedeniyle daha fazla lighting, shadow vs teknolojisi desteklemesi.

Prey konusunda da, prey'in motor üzerindeki modifikasyonları sınırlı. adamlar doom3 motoru üzerinde manipülasyon yapmak yerine doom3'e bir mod havasında oyun yapmışlar. doom3'ün etkileri heryerde hissediliyor. nerdeyse doom3ün expansion pack'i denecek kadar rahatsız edici bence. ama konunun iyi olması ve diğer bazı sebeplerden oyun kendini kurtaracaktır.
alıntı:

fanatik quake3:Arena oyunncusuyum eğer aklındaki listeye en azından q3:a yı sokamazsan kendimi cidden kötü hissederim...

fanatik olduğun belli zaten. burnunun ucunu göremeyecek kadar fanatik durumdasın.

dont try to kill me cos i'm allreadydead.
Freelance sacred warrior.
Oynasana.com bu mesajın içerdiği bilgilerin doğruluğu veya eksiksiz olduğu konusunda herhangi bir garanti vermemektedir. Bu nedenle bu bilgilerin ne şekilde olursa olsun içeriğinden sorumlu değildir. Bu mesajdaki görüşler yalnızca gönderen kişiye aittir ve Oynasana.com'un görüşlerini yansıtmayabilir.

screamer
Oyuncu
01 Temmuz 2006 20:39 (02/07/2006, 01:30) %0
hl1 pentium 233Mhz-400Mhz gibi bir aletle rahat çalışıyor q2 ise pentium 100MHz aradaki fark quake2 nun basit emirlerle isteğini yerine getirmesi ama hlnin komplike komutlada basit komutlada girişsen her yerden hata vermesi ama en yi mod yapımcısı dostu quake2 çünkü hl1 de harita yapmak bile bir kere delilik heryerden flow çekiyor bir süre sonra zaten harita göçüyor ve içinden çıkılmaz bir hal alıyor(Counter ilk çıktığında acayip buglıymış mesela) doğru dürüst kullanamadığın bir motoru pek kimse kullanmak istemez-en azından ben-.ömrümü sokakta bulmadım sen zaten ölüsün uğraş dur sonsuza kadar ünlü olursan görmezsinde şimdi bizi...
dediğim kaynak kodları değiştiremezler ana kalıplar her zaman vardır bu bir motorda olsa sonuçta belirli ana kodları üstüne kurulur-bu arada dünyada yaşamı yeniden yaratmak ironine bayıldım zayıflık bu sefer abartıdan geliyor- üzerine ekleyebilirler ama ana kalıplar durur ağır modifiye sadece üzerine kat çıkmaktır.içinde çok az q3:a kodu VAR yani motor daha gelişmiş ama üzerine "eklenenler" sayesinde daha değişik çalışıyor çıkarılan basit şeylerin üzerine daha çok şey yapıştırırsın.Ağır modifiye dediğin olay bu...adamla telefonda konuştum demin daha detaylı olarak sorarım...ama benim elime geçen q3a sdk nın tam adı "quake3-1.32b-source" içinde botların zekasından tut herşey var tam olarak rehber sayılmaz tonla kod içeren bir şey ve içerisinde hala o herif tarafından dokunmamam tembihlenen bir kaç acayip .bat,.exe uzantılı dosya var.ve haklısın şu sıralar hazır yazılmış kodlarla bir motor bir kaç milyon ediyor(motor demeliydim orada sdk değil biliyorum sıcaktan falan mazur gör artık) ama motoru alan üzerinde modifiye yapıyor sdk'yı alanın niyeti belli zaten firmanın tescillenmiş sdk yayılımı firmanın kararlaştırılmasıyla dağıtılır ve özel birini atarlar (bakınız iddevnet) mod yapımcılarına yardım etsin diye.
---
Copyright (C) 1999-2005 Id Software, Inc.

This file is part of Quake III Arena source code.

Quake III Arena source code is free software; you can redistribute it
and/or modify it under the terms of the GNU General Public License as
published by the Free Software Foundation; either version 2 of the License,
or (at your option) any later version.

Quake III Arena source code is distributed in the hope that it will be
useful, but WITHOUT ANY WARRANTY; without even the implied warranty of
MERCHANTABILITY or FITNESS FOR A PARTICULAR PURPOSE. See the
GNU General Public License for more details.

You should have received a copy of the GNU General Public License
along with Foobar; if not, write to the Free Software
Foundation, Inc., 51 Franklin St, Fifth Floor, Boston, MA 02110-1301 USA
---
aldığım sdk da her dosyada yazan şey bu ki acayip uzantılı dosyaları var ".c" ve ".h" uzantılı...
lisans hakkı istediğin değişikliği yapmanı engeller adamlar motoru aldıklarında lisans hakkınıda ve tüm kaynak kodunu alırlar.ama alınan lisans hakkı quake in lisans hakkıdır...
quake2 falan nasıl değişirse değişsin hala quake2 olarak benim gözümde kalacaktır bu temelleri reddetmek saçma madem "doom3,hl1,hl2,unreal" üç(!!!!) tane güçlü motor bunların arkasında onları destekleyebilecek kadar güçlü başka motorlar olduğunu kabul etmek gerekir-"unreal orijinal" diyeceksin biliyorum tek kelime hatasından bir sayfa çıkacak birazdan- quake3:arena kodu kullanan başka firmalardan çıkmış oldukça şahane oyunlar var...
q3 fanatiğiyim ve gurur duyuyorum buraya bir demomu koyacam bir ara gör bak rail+rocket fest!!!
hem sen sadece görmek istediğini görüyorsun orada sdk yazmışım neden küçük bir hata olarak kabullenip kesmiyorsun?tek bir kelime hatasından bunca şeyi çıkardıysan sadece aferin diyebilirim.ben bir-iki yıldır bu olayı deşiyorum ve elime şans geçti ve heyecanlıyım,kör veya bilgisiz değil.
benim bu yazdığım yazdığının hakkını vermek böyle basit bir hata için hakikaten özel mesaj kullanmalıydın bir sayfayı orada okurdum...

allreadydead

Moderatör
02 Temmuz 2006 18:18 %0
alıntı:
Gönderen: screamer
hl1 pentium 233Mhz-400Mhz gibi bir aletle rahat çalışıyor q2 ise pentium 100MHz aradaki fark quake2 nun basit emirlerle isteğini yerine getirmesi ama hlnin komplike komutlada basit komutlada girişsen her yerden hata vermesi ama en yi mod yapımcısı dostu quake2 çünkü hl1 de harita yapmak bile bir kere delilik heryerden flow çekiyor bir süre sonra zaten harita göçüyor ve içinden çıkılmaz bir hal alıyor(Counter ilk çıktığında acayip buglıymış mesela) doğru dürüst kullanamadığın bir motoru pek kimse kullanmak istemez-en azından ben-.ömrümü sokakta bulmadım sen zaten ölüsün uğraş dur sonsuza kadar ünlü olursan görmezsinde şimdi bizi...

CS için map yaptım zamanında. adam gibi yaparsan çokda problemli değil. her motorun kendine has işleyişi vardır. problemler olması normal.

dediğim kaynak kodları değiştiremezler ana kalıplar her zaman vardır bu bir motorda olsa sonuçta belirli ana kodları üstüne kurulur-bu arada dünyada yaşamı yeniden yaratmak ironine bayıldım zayıflık bu sefer abartıdan geliyor- üzerine ekleyebilirler ama ana kalıplar durur ağır modifiye sadece üzerine kat çıkmaktır.içinde çok az q3:a kodu VAR yani motor daha gelişmiş ama üzerine "eklenenler" sayesinde daha değişik çalışıyor çıkarılan basit şeylerin üzerine daha çok şey yapıştırırsın.Ağır modifiye dediğin olay bu...adamla telefonda konuştum demin daha detaylı olarak sorarım...ama benim elime geçen q3a sdk nın tam adı "quake3-1.32b-source" içinde botların zekasından tut herşey var tam olarak rehber sayılmaz tonla kod içeren bir şey ve içerisinde hala o herif tarafından dokunmamam tembihlenen bir kaç acayip .bat,.exe uzantılı dosya var.ve haklısın şu sıralar hazır yazılmış kodlarla bir motor bir kaç milyon ediyor(motor demeliydim orada sdk değil biliyorum sıcaktan falan mazur gör artık) ama motoru alan üzerinde modifiye yapıyor sdk'yı alanın niyeti belli zaten firmanın tescillenmiş sdk yayılımı firmanın kararlaştırılmasıyla dağıtılır ve özel birini atarlar (bakınız iddevnet) mod yapımcılarına yardım etsin diye.

eğer dediğin gibi ise motorun kodları açılmış demektir. buda senin quake 3 bazlı oyununu yapabileceğin anlamına gelir. GNU lisansı geniş ve yeterli ve gerekli atıflar yapıldığı sürece modifiyeye izin veren bir lisans türüdür.
hala sdk ve source konusunda tanım problemlerin var. özel mesajla yazmamın sebebi kızım sana söylüyorum gelinim sen anla durumu.
Source kod, senin o acaip dediğin kodlara tam erişim ve müdahale şansı veren motorun kendi kodlarıdır.
SDK yani software developpement kit motora müdahale ettirmez sadece sana hangi dış komutları ne şekilde kullanabileceğini gösterir.

alıntı:

aldığım sdk da her dosyada yazan şey bu ki acayip uzantılı dosyaları var ".c" ve ".h" uzantılı...

o anlamadığın kodlar C/C++ header ve C dosyaları. yani motorun kendi. onu derleyince compile işlemi sonunda motor çalışır hale geliyor.
alıntı:

lisans hakkı istediğin değişikliği yapmanı engeller adamlar motoru aldıklarında lisans hakkınıda ve tüm kaynak kodunu alırlar.ama alınan lisans hakkı quake in lisans hakkıdır...

GNU lisansı ve kısıtlamaları ve yapabileceklerini yapamıyacaklarını wikipedia.org dan yada google da aratarak öğrenebilirsin.
alıntı:

quake2 falan nasıl değişirse değişsin hala quake2 olarak benim gözümde kalacaktır bu temelleri reddetmek saçma madem "doom3,hl1,hl2,unreal" üç(!!!!) tane güçlü motor bunların arkasında onları destekleyebilecek kadar güçlü başka motorlar olduğunu kabul etmek gerekir-"unreal orijinal" diyeceksin biliyorum tek kelime hatasından bir sayfa çıkacak birazdan- quake3:arena kodu kullanan başka firmalardan çıkmış oldukça şahane oyunlar var...

alıntı:

q3 fanatiğiyim ve gurur duyuyorum buraya bir demomu koyacam bir ara gör bak rail+rocket fest!!!

fanatikliğin karşındakini anlamanı engelliyor. okumayı ve anlamayı dene.
alıntı:

hem sen sadece görmek istediğini görüyorsun orada sdk yazmışım neden küçük bir hata olarak kabullenip kesmiyorsun?tek bir kelime hatasından bunca şeyi çıkardıysan sadece aferin diyebilirim.ben bir-iki yıldır bu olayı deşiyorum ve elime şans geçti ve heyecanlıyım,kör veya bilgisiz değil.
benim bu yazdığım yazdığının hakkını vermek böyle basit bir hata için hakikaten özel mesaj kullanmalıydın bir sayfayı orada okurdum...

yaptığın hata basit değil. kaynak kodu ile sdk arasında dağlar fark var. bir kerede değil 2-3 kere söylemişsin. SDK ile kaynak kodu arasındaki farklar çok fazla. 2 alakasız şey karıştırılmasıda mümkün değil. o acaip anlamadığın .h .c dosyaları header c kod dosyaları oyunun kaynak kodu. onları anlamadan ne tür bir fayda sağlar sana en ufak fikrim yok. .h .c dosyaları temel C/C++ dosya türleridir. bunların ne işe yaradığını bilmeden, C/C++ da kod yazmayı bilmeden o koda dokunamassın.

senin yazdığın yazının hakkı nedir ? benim yazdıklarım ne ozaman ?
komik olmayalım. söylediklerinin %90ını çürütüyorum her cevabımda sen bana yazım hataları sıcaklar gibi bahanelerle geliyorsun.

Oynasana.com bu mesajın içerdiği bilgilerin doğruluğu veya eksiksiz olduğu konusunda herhangi bir garanti vermemektedir. Bu nedenle bu bilgilerin ne şekilde olursa olsun içeriğinden sorumlu değildir. Bu mesajdaki görüşler yalnızca gönderen kişiye aittir ve Oynasana.com'un görüşlerini yansıtmayabilir.

screamer
Oyuncu
02 Temmuz 2006 19:07 (03/07/2006, 13:12) %0
ben sdk yı source kodlarının kısmi içeren paket olarak biliyorum burada kaynak kodlarının bir kısmını içeren bir source paketi var.sonuçta aynı şeyi konuşuyoruz kodların bir kısmı yayıldı ama yapabileceğin değişiklik fazla değil benim yapacağım modumda bot falan olmayacağı için bazı şeyleri yazılacaklar listemden elemek;işte bot yapay zekası çıkarayım sadece bir örnekten ibaretti dedim ki bu da bir çeşit modifiyedir motor üzerinde değişmez mantık ve kurallar vardır onları yıkamazlar kısaca demek istediğim bu -burada verdiğin lisans olayı çok işime yarayacak çok sağol-.tek bir yerde yanlışlıkla sdk dedim o da valve'in quake2 sdk aldığı şeklindeydi motoru kastetmek istemiştim.
"This file is part of Quake III Arena source code."her header dosyasında yazan şey bu...
o kodlara ben fazla dokunmayacağım şu sıra öğrenmeye YENİ BAŞLADIM çünkü benim yetemediğim yerlerde adam devreye girecek.Tek kişi bir mod bile yazmak yeterince delilik!!sen ölüsün uğraş dur zaten muahah!! (ha bu arada hl1 ın full sdk(aynen böyle geçiyor)'sını gördüm ama indirmedim fileplanet'a atmışlar uğraşmadım.)
tam olarak hazır yazılmış kod ama açıklamalarla beraber yani birebir olmasa da bir rehber biraz ayıklama gerektirecek bir şey o ".c" ve ".h" uzantılı dosyalar.yığınla kaynak var ama ben çok tembelim-ama lisans olayı için sağol-.Programlama hakkında onca dosya var ve çevirmeye yeni başladım yani bir ay olmadı türkçe kaynak az elimde.
dediklerimi çürütmüyorsun aynı şeyi söylüyoruz aslen ama sen de çok inatçısın.
Görmen lazım bildiğim kadarıyla Call Of Duty'de bir nevi az bir modifikasyonla q3a motoru üzerine çıktı.örnekler çoğaltılabilir....
quake3:arena nın kodları üzerinde fazla değişiklik olmadı doom3'ye geçerken çünkü zaten kendi motorları ve kaba tabirle zaten kendi istedikleri "kıvamda" yazmışlardı.
quake2'ya gelince kısaca motoru aldılar üzerinde oynandı iki oyunun grafiklerini karşılaştırman yeter ama quake2 editleri kullanınca hakikaten yağ gibi kayarken hl1 takılıp tıkanıyor ve beni deli ediyor yani ben buna da valve'in beceriksizliği diyorum grafikleri karşılaştırsan aradaki farkın(ve acizliğin) valve'in orijinal kodundan kaynaklandığını görebilirsin.bu da destekleyicinin quake2 olduğunu söyler.bence orada acizlik yine quake2'nun önemli ana kodlarını kırmadıkları ve üzerine bambaşka bir şey oluşturmaya çabaladıkları için oluyor.
dediklerimi çürütmüyorsun aynı şeyi söylüyoruz -şu "spell/skill" olayını hatırla lütfen-...daha fazla saçmalamaya lüzum yok...öm den birimiz msn falan atsın en azından flood olacak forum...

zegerusta
Yarbay
Yarbay
03 Temmuz 2006 14:34 %0
Massallah ne guzelde tartısıyorsunuz allah nazardan beladan saklasın

allreadydead

Moderatör
03 Temmuz 2006 15:50 %0
yok msn falan. delirtirsin sen beni msn de. burası iyi

zeger enigma lazım

allreadydead

Moderatör
03 Temmuz 2006 15:55 %0
bu arada HL1'in grafiklerinede laf etmişsin ya yuh söylecek kelime yok sana
hala aynı şeyleri söylemiyoruz. spell/skill konusunda da haklıydım burda da haklıyım. ufak ufak gelirsin söylediklerime.

programlama öyle 2 kaynakla olacak iş değil. çok ciddi yazılmış işin uzmanlarının bile tamamen kavraması 1 sene civarı olan kodlardan bahsediyoruz. şaka değil yani. sen modunu SDK'dan yararlanarak yap. o yarım yamalak Source Code'u unut. takıldığın noktada programcılıktan "çok iyi" anlayan birine danışır elindeki kaynak kodu ve SDK'yi verir yardım istersin.
Birde, üstteki SDK ve Source Code açıklamalarını bir daha oku gerekirse vikipedi.org a git ordan oku.aralarında fark benim verdiğim seninde abartıyorsun dediğinden örnekten fazla.

screamer
Oyuncu
03 Temmuz 2006 16:38 (03/07/2006, 16:57) %0
öyle gözükebilir -cümleyi saçma kurmuşum bunada bahane buldun deme artık- ama grafiklere lafım yok acizliği kullanışlı olmamasından kaynaklı...grafikleri karşılaştır çok hafif olmakla beraber bazı yerlerde benzerlikler direkt göze çarpar...

yapmak istediğim şey bu zaten yardım istemek adam bir tek C bilmiyor java ve html den de anlıyor tabii yok j.carmack den iyi falan diyemem ama kendi çapında bir şeyler tasarlayabilecek denli iyi...j.carmack'e göre bir oyunun %99'u kod(jc zaten bir deli herkes bilir)...ama o adama gore o kadar da değil bu bir mod oldugu için çözmek o kadar da zor olmayacak.elimizdeki sdk dan bahsediyorum bazı karıştıramayacağmız kodlar paket halinde exe veya bat olarak gelmiş zaten gerisi kurcalayacağız.
full-source tamamiyle geliyor ve partial-sdk dan daha karmaşık ama içinde sana gerekli olabilecek bir mod yapabilmen için herşey var..benim verdiğim yok şunu çıkartıyım sadece bir örnek!tüm source kod tümden motoru falan içinde barındırır ve lisans sözleşmesini içerir bildiğim bu...sdk'yı firmalar bir kısım insan kalabalığı mod yapıp eğlensin diye dağıtılır senin baktığın wikipedia kaydı büyük olasılıkla counter-strike dan öncedir firmalar insanlara artık şans veriyor gör bunu...içinde ben bildim bileli sdk lar açılmış kaynak kodlarının bir kısmını içerir...

tamam iyi gider okurum ama aynı şeyleri gidip adama soracağım hem de tekrar...inatçıyım

***bakın şimdi konu yavaşça diabloya kayacak sonra etraf sakinleşecek...***

istersen git spell'in sözlükteki anlamına bak büyü,efsun olarak geçer diablo1 de ilk öğrendiğin sana ilk başlangıçta verilen yeteneğe skill sonra kitaplardan bulup öğrendiklerine spell denirdi.buradan da hata yapmışın diyorsan sana yuhar
already'yi zaten çift "l" ile yazan şahış şeysi seni gidi seni...

allreadydead

Moderatör
04 Temmuz 2006 18:08 (04/07/2006, 18:10) %0
amerikalılar cift l li kullanıyor.

ek: SDK'da kaynak kodu olmaz. atıflar olabilir ama kesinlikle ticari sır kategorisindeki kaynak kod olmaz.
tabiiki oyunu yapan firma kendi partnerlerine SDK nın yanında kaynak koda erişim hakkıda verebilir, sistemin ve motorun işleyişini daha iyi anlamaları açısıdan. CS de de böyle bir durum vardı. tabiiki ilk halinde değil satın alındıktan sonra.

screamer
Oyuncu
07 Temmuz 2006 17:13 %0
sonra inatçısın diyince kızıyorsun ve mephisto yu kesmeye veriyorsun kendini...

jedimetin
Oyuncu
20 Ocak 2007 19:23 (25/01/2007, 02:08) %0
Yeni haberler var.

Bu ingilizcesi;

During the London launch event for the World of Warcraft expansion ( The Burning Crusade) a high ranking Blizzard exec hinted at sequels for two of the developer's most prized franchises.

Speaking to crowds in London, Itzik Ben Bassat said, ...as a Starcraft player I can tell you that I hope it wouldn't go a decade - we launched Starcraft in '98 - I hope it wouldn't go a decade before we stand here and celebrate the next Starcraft together. He didn't stop there, as he also added, We haven't forgotten that we have these two franchises, and what I can tell you is that I look forward to stand here in a few years, or whenever it's going to be, and celebrate with you the launch of the next Starcraft or the next Diablo.

Türkçesi;

World of Warcraft'ın ingilteredeki ek paket açıklamasında( The Burning Crusade) yüksek mevkideki bir Blizzard çalışanı yapımcıların en çok övgü alan iki oyununu devamı hakkında ipuçları verdi.

Londra'da kalabalığa konuşan Itzik Ben Bassat, bir starcraft oyuncusu olarak söylüyorum, umarım burada yeni starcraft'ı kutlamak için toplandığımız zaman üzerinden 10 yıl geçmemiş olur (şüpheli çeviri). İki efsane oyuna sahip olduğumuzu unutmadık. Diyebilirimki, birkaç yıl içinde yada hernezaman olacaksa, yeni starcraft ve diablo'yu kutlamak için toplanmış olalım.

Not: İlk ve ikinci starcraft'ın açıklanmasının arasındaki zamanın 10 yılı geçmemesini ima etmiş sanırım. Yani ilki 98'de açıklanmıştı, ikincisinin açıklanmasıda 08 bulmaz umarım gibi birşey demiş oluyor.

allreadydead

Moderatör
21 Ocak 2007 18:52 %0
bu adam bunu söylemeye programlı herhalde. konunun başındada aynen bu açıklama var.

jedimetin
Oyuncu
21 Ocak 2007 23:19 %0
Bu sefer hiç değilse bir zaman kısıtlaması koymuş. 2008 kadar ölmeyenler yeni diablo'yu yada starcraft'ı görecekler. Bu arada söyleyeyim, starcraft nedense daha ağır basıyor. Belki diablo'dan iki tane olması, starcraft'ın ikincisinin olmaması yüzündendir. Yani eşitleye eşitleye çıkaralım gibi bir düşünceleri var sanırım.

Berighzebaar
Oyuncu
23 Ocak 2007 09:50 %0
Ahah adam iki starcraft arasında değil konuştuğu an ile starcraft arasında bir 10 yıl geçmesin diyor, bu da yaklaşık 2016'ya falan denk geliyor

redeemer
Oyuncu
23 Ocak 2007 22:21 (23/01/2007, 22:26) %0
ah ah, starcraft ilk olarak 85+ yıllarında ülkemizde az bilinen ama özellikle almanya'da çok oynanan bir commodore oyunu idi. overlordların uzun ayakları vardı yürürlerdi.

blizzard 95+larda haklarını aldı, geliştirdi, cilaladı. şimdiki süper haline getirdi. sc, dagger fall, mine sweeper vs gibi bir külttür. 2.sini yapmak cesaret ister. ama diablo oyle degil, vur kır devam ettir, yapması kolay, risk yok, biz oynarız gene. ama marine-zergling dmg hesabında 0.1'lik hata yaparsan o artık sc olmaz...

yani aslında 10 yıl falan değil sc'nin tevellütü. kare kare siyah-beyaz arçelik ekranında ilk overlord gorusumden itibaren yaklaşık 22 sene geçti.

hatta sc, -onun kadar kart olmasa da- yaşça berighz'den büyük!

berighzim canım portakalda vitamin iken zealotlar "cırt cırt" diye esiyorlardı ortamlarda. hey hey

ps. "kart diyene bakın" diyeni adun taş yapar.

Berighzebaar
Oyuncu
25 Ocak 2007 23:52 %0
cevabım kısa ve net

adunlar kovalasın sizi red bey 666, 667, 668, 669... sırayla

redeemer
Oyuncu
28 Ocak 2007 23:14 (28/01/2007, 23:17) %0
668'den haber yok henüz.
hala iyimsersin berighz, çok iyimser.
aynı level 82 paladinin ile nm rush atabileceğini sanacak kadar iyimsersin :d

Berighzebaar
Oyuncu
29 Ocak 2007 15:25 %0
Ben kuzenlerden falan bahsediyordum o prototip 676 falan olur.
Napalım birinin aklına uyduk holy freezeli zealot yaptık

allreadydead

Moderatör
29 Ocak 2007 15:58 %0
haha
h. freeze zealot ile nm rush ha
heheheheh... siz nerelerdeydiniz ya. yuropta oynasaydınız zamanında eğlenecekmişiz bayağı demekki

baal | ice
Oyuncu
29 Ocak 2007 16:25 %0
Sen oynadın da ne oldu crap item finder nOob.

- ays ays bak ne buldum ays !!11!!*!?!! mule yapacam oyun aç !!1?*1!

- ne buldun yine.

- zkin of vaypırmeci +20 all rezist bir de yunik bersirke axe im olredit3hgosuitemfind3r !!

- ffs.

www.baal.com.tr.tc

allreadydead

Moderatör
30 Ocak 2007 17:46 %0
+30 res sacred targe bulunca sesin çıkmıyodu ama. yunik zerker de iyi silah ayrıca. vaypırmecay da hiç mule'lemedim, en son char'ın birine vermişizdir.
bunun dışında çıkınca kıranyum beşır'ı, sıtormsıpayır'ı yerde bırakamıyorum. en kötü ihtimalle çok güzel golem oluyo zaten.

baal | ice
Oyuncu
31 Ocak 2007 00:03 %0
3x res olmaz nn , 40+ olur. Golemci noob.

www.baal.com.tr.tc

allreadydead

Moderatör
31 Ocak 2007 15:24 %0
karakter aç. mule yapacam

[GX]Bortu

Moderatör
31 Ocak 2007 20:28 %0
alıntı:
Gönderen: allreadydead
karakter aç. mule yapacam

Bayık yaratık...

GameX forever

allreadydead

Moderatör
02 Şubat 2007 16:33 %0
alıntı:
Gönderen: [GameX]Bortu

Bayık yaratık...
GameX forever

topaç user.

Sayfa: « 1 2 3 4 5 6 7 8 »
YanıtlaAlana Geri Dön

Reklam: