Kullanıcı adı:
(?) Şifre:
07/10/08 19:26 Toplam 198 oyuncu 56 sunucu 952 kullanıcı siteyi görüntülemekte
Alan: Turnuva & Organizasyon » Siberlig
Alana Geri Dön
.
Yazar

Konu: WCG ve samsung elestirileri..

Ds|MezaR
Oyuncu
18 Eylül 2006 03:22 (18/09/2006, 03:23) %0
Selam arkadaslar finallere geldiyseniz görmüşsünüzdür dkt mouse pad' ler sığmıyordu masanın üzerine :d bi masaya 2 pc koymuşlar kablolar mouse padların üzerine geliodu bide tam monitorun arkasında bi pc daha wardı yani aynı masada 4 pc wardı karşılıklı olarak. birde hltc ler calısmıodu auto director yok admlar mouse ellerinde player deiştirdiler hltv den. = Çok kötü bi ortamdı ben samsung ' u kınadım bu nasıl sponsorluktur... Türkiye Cs konusunda hiç gelişemicekmi siz cindeki WCG maçlarını gördünüzmü 1 tane ayakta eleman warmı ? seyirciler 50 metre geride dev ekrandan izlerleler mekanlarıda tiyatro ve opera salonları gibi yerler bzimkilerde bi branda açmışlar maçta her kafadan bi ses war. biz maçta ses kasmaya calısırken adam orda cep telfonu reklamı yapıoo mikrofondan ciyak ciyak bagrıor bi susta ses duyalım konsantre olalım oyuna,, bide iftar çadırımı WCG çadırımı belli değil.. wcg ye hoşgeldiniz yazmışlar bence oraya ramazan şenliklerine hoşgeldiniz yazsalar daha iyi olurdu.. inş daha güzel ortamlarda WCG maçları oynarız.. adeks teki maçlar daha güzel oluyodu walla en azından dkt sığıyordu masa üzerine.. bu bir bahane deil ben her türlü oynarım oyunumu fakat daha güzel bi ortam kurulabilirdi.. Türkiye ' de cs konusunda gelişmeli ..

|suran|
Oyuncu
18 Eylül 2006 08:14 %0
fifa 06 kaybedenler finalinde onca insan sıkışıklık içinde ayakta izlemeye çalıştı maçı. Ve izlerkende güvenlikden çekilin şurdan yolu kapatıyorsunuz gibi uyarı aldık durmadan. Oraya gidipte o maçı izleyemeyeceksek ne manası var ki beklemenin...

cutevery
Oyuncu
18 Eylül 2006 13:03 (18/09/2006, 13:08) %0
Evet WCG serüveninde yeni olduğunuz konuşmalarınızdan belli bundan önceki WCG Organizasyonlarının Fotoğraflarını Dikkatle incelerseniz Benzeri tarzda dizaynlar görüceksiniz. Mesala Maslak Princess gene Park Orman olsun Böyle Dev Sayılabilecek Ekranlarda Counter Strike maçları veriliyordu. Yetersiz Sponsor desteği nedeniyle WCG organizasyonlarının kalitesinde her geçen yıl bir gerileme görüldü yani şimdi işin iç yüzünü bilemiyoruz tabiki yani Samsung ne kadar bir ödenek veriyor yada vermiyor bu olaylar nasıl dönüyor akıllarda hep yaa neden daha güçlü bir Şirket marka bu işi üstlenmiyor diye soru işaretleri
, dün düşündüm en kıytırık böyle kaç kişinin seyrettiği herhangi dandik bir uydu kanalında bile WCG organizasyonu yayınlanmıyor şimdi bize göre nedir Yayınlansa ooo çok fazla kişi seyredecek Rayting olacak bende öyle düşünüyorum ama bu adamlar Rayting ii yüksek bir yayın izletmek istemezlermi isterler ee neden yayın yok bu sorunun cevabını da bilemeyeceğiz tabi artık Organizatörler bu tür yayın ve çekimlerden yüksek ücretlermi talep ediyor yoksa Gerçekten Rayting ile alakası olmazmı bu her zaman soru işareti olarak kalacaktır Türk Milleti Sabretmek Zorunda yapacak başka birşey yok ... İlla birşeylerin değişmesini istiyorsak onları değiştirebilecek pozisyonlara ulaşmak için çabalamalıyız yani yaşadığın köy yada kasabanın daha iyi olmasını istiyorsan oranın yöneticisi olmak için çalış Bu ülkede böyle başkalarından beklemek sanırım mantıksız Türkiye ile Çin veya herhangi Oyunculuğun çok ileri olduğu başka bir ülkeyi kıyaslamaya gerek yok yıllardır aynı şeyleri konuşuyoruz hep aynı şeyler gene bir WCG geçti gitti iyisiyle kötüsüyle boşverelim önümüzdeki yıllara bakacağız artık Şampiyon olan herkese İtalya' da Başarılar geride kalanlara seneye tekrar görüşmek dileğiyle...

-rebel
Oyuncu
18 Eylül 2006 13:05 %0
monitorler lcd olmasa baska sorun yoktu.samsung monitor reklamı yapmak istiorsa w3 nfs ve fifa dallarında yapsaymıs sadece hiçmi cs oynamamıs hayatında lcd monitorde neyse dp ye basarılar...

-FalcoN-
Oyuncu
18 Eylül 2006 14:50 (18/09/2006, 14:50) %0
Türkiyede bundan iyi organizasyon bekliyosan sen düzenle.Turnuva gayet iyiydi.Emeği geçen herkese teşekkürler.Sorunlar sadece Cs nin LCD ekranda olması,hltv sorunları,türk telekomla olan sorunlar.Baska bi sorun oldugunu zannetmiyorum.

msn:assoNa@mynet.com
Kimine Göre Kralız Kimine Göre Yalanız Herkes Rahat Olsun Biz Falan Filanız

kozlowski
Albay
Albay
18 Eylül 2006 14:54 %0
turnuvada kullanılan lcd montorlerin modeli neydi ?Artık lcd panller yeterince hızlı .Yurt dışında cs turnuvalarında lcd ler kullanılmaya başlandı seneye standart haline gelir artık..Tabi turnuvada kullanılan monıtorler yüksek tepki süreli ise eziyetten başka bişi olmaz

OymanTheSugo
Oyuncu
18 Eylül 2006 15:43 %0
Bence Siberlig mükemmel bir organizasyon yaptı. Makinalar sorunsuzdu hakemeler disiplinli ve herşeye hakimdi. Tek gördüğüm eksik genel alan darlığı ve ilk3'lere ödül olmamasıydı.

akara
Oyuncu
18 Eylül 2006 15:55 %0
- Maçlar 100 fps ile yapılmış olup, turnuva pc configürasyonu aşağıdaki gibidir:
Intel Çift Çekirdek Pentium D 945
2.8 GHz, 2x2MB Cache
Intel 945 Express Chipset
1 GB DDR2 533 MHz
Ati Radeon x1600

- Wcg 2006 oyun alanımızda izleyici ve oyuncu alanı bariyerler tarafından ayrılmaktaydı. Bu ise oyuncuların, maçlarını yaparken izleyicilerin arkalarında durup konsantrasyonlarını bozmaması/koluna çarpmamaları, kısaca oyuncularımızın rahat oyun oynamaları için yapılmış bir uygulamadır. Bu yüzden izleyici alanından, oyuncu alanına geçmeye çalışanlar güvenlik tarafından uyarılmıştır.

- Monitörler 4 ms olup, oyun oynamak için en uygun LCD monitörlerdir.

- HLTV aksaklığı Türk Telekom kaynaklı olup, gün boyunca TT ile bağlantıya geçmemize rağmen çözülememiştir.

- Bundan sonraki WCG organizasyonlarının tiyarto/opera salonunda yapılmasını, ayakta izleyici kalmamasını sağlamak için daha çok eleme/daha çok katılım/daha gösterişli WCG'ler ile hep birlikte sağlayabiliriz.

-rebel
Oyuncu
18 Eylül 2006 16:24 %0
alıntı:
Gönderen: akara
- Maçlar 100 fps ile yapılmış olup, turnuva pc configürasyonu aşağıdaki gibidir:
2.8 GHz, 2x2MB Cache
1 GB DDR2 533 MHz
Ati Radeon x1600

Makine configrasyonları cok güzel evet ama simdi buradan LCD monitorlerin Cs oyununa etkisini inkar etmenin hiçbir anlamı yok oyun oynamak icin en uygun olanını bile secseniz 75hz verdigini görüyoruz ve bu bizim sensitivity ayarlarımıza mousedaki algılamalara cok fazla etki etmiştir.Bunun dısında bir sorun varmı diye sorarsanız gerisini herturlu organizasyonda görüyoruz ve hiçbir oyuncunun yok HLTV yok oturacak yer yada yok hakemler cok katı fln die söylendigini duymadım..Olmus bitmiş turnuva burada bunları yazmak bile bos konusmak ama neyse DP takımına ve diger dallarda başarı gösteren arkadaslara basarılar diliyorum...

Hyssopuss
Oyuncu
18 Eylül 2006 16:49 %0
alıntı:
Gönderen: akara
2.8 GHz, 2x2MB Cache
1 GB DDR2 533 MHz
Ati Radeon x1600
- Wcg 2006 oyun alanımızda izleyici ve oyuncu alanı bariyerler tarafından ayrılmaktaydı. Bu ise oyuncuların, maçlarını yaparken izleyicilerin arkalarında durup konsantrasyonlarını bozmaması/koluna çarpmamaları, kısaca oyuncularımızın rahat oyun oynamaları için yapılmış bir uygulamadır. Bu yüzden izleyici alanından, oyuncu alanına geçmeye çalışanlar güvenlik tarafından uyarılmıştır.
- HLTV aksaklığı Türk Telekom kaynaklı olup, gün boyunca TT ile bağlantıya geçmemize rağmen çözülememiştir.
- Bundan sonraki WCG organizasyonlarının tiyarto/opera salonunda yapılmasını, ayakta izleyici kalmamasını sağlamak için daha çok eleme/daha çok katılım/daha gösterişli WCG'ler ile hep birlikte sağlayabiliriz.

Kusura bakmayın maçlar 100 fps dııldı oyuna gırmeden hakemden ızın alıp net_graph komutnu yazdım 76.8 fps gordum ve baska bır hakem gelıp dırek net_graph komutunu kapattırdı.100 fps yle alakası bıle yok

kozlowski
Albay
Albay
18 Eylül 2006 17:16 %0
alıntı:
Gönderen: Hyssopuss

Kusura bakmayın maçlar 100 fps dııldı oyuna gırmeden hakemden ızın alıp net_graph komutnu yazdım 76.8 fps gordum ve baska bır hakem gelıp dırek net_graph komutunu kapattırdı.100 fps yle alakası bıle yok

Dostum yanlış anlama ama cs ilk kurulduğunda fps 75 olarak gorunur.Daha sonra fps_max 100 komutu ile 100 olur.Acaba bunu deneme şansın oldumu ?Belki basit bişi ama olma olasılığı yüksek.Ekran kartları ati olunca ayar ,Rlook vb yapmadan 100 fps alınması gerekiyor.Aynı sistem ,ekran kartı özellikle lcd de 100 fps alan bir kaç arkadaşım var.Tabi bunlar tahminim

Burki.
Oyuncu
18 Eylül 2006 22:49 %0
bır anne cocuguna laf atılsa , laf atanlara karsı cıkar ve cocugunu korur ki cocugu ne yapmıs olursa olsun , ama eve dondugunde cocuguna cezasını verır.

burada oynasana anne , organızasyon ıse cocugu , kendı ıclerınde tartısılar sorunlarını bır dahakıne cozebılırler belkı , ama oyuncular ne kadar haklı olursa olsun ornektekı mısalı kendı suclarını kabul etmezler..

bılmem anlatabıldım mı?

silent-
Oyuncu
18 Eylül 2006 22:59 %0
alıntı:
Gönderen: kozlowski

Dostum yanlış anlama ama cs ilk kurulduğunda fps 75 olarak gorunur.Daha sonra fps_max 100 komutu ile 100 olur.Acaba bunu deneme şansın oldumu ?Belki basit bişi ama olma olasılığı yüksek.Ekran kartları ati olunca ayar ,Rlook vb yapmadan 100 fps alınması gerekiyor.Aynı sistem ,ekran kartı özellikle lcd de 100 fps alan bir kaç arkadaşım var.Tabi bunlar tahminim

72 olmasın o

kozlowski
Albay
Albay
19 Eylül 2006 15:09 %0
ewt 72 yuvarlama yaptım ama insanlar ayrıntı peşinde koşuyor

tranqueLLa
Oyuncu
19 Eylül 2006 17:11 (19/09/2006, 17:12) %0
eger fps 100 oldugu iddia ediliyorsa o zmn brakında net_Graph ı açalım neden açtrmadılar anlamak mümkün deil hile kategorisine mi girio ben graph açtığım için uyarı aldım bana çok komik geldi lcd ekranda nasıl olrda cs oynanmaya calışıldıysa oynamaya çalıstık 1 pc lik yere 2 pc koyuldugu yetmediği gbi maç bttikten sonra ekipmanları toplamak içn öteki maçın btmesini beklemek gercktn ilginç..

adunaphel
Oyuncu
20 Eylül 2006 16:03 (20/09/2006, 16:07) %0
fps max'ı 101 yapamayacak kadar zeki değilseniz, oynasana'ya laf atmanın alemi yok. 2003'teki WCG'den kat kat iyi olduğu resimler tarafından ortada. Hatırlarsanız 2003'te değil internet yayını, monitörlere bile görüntü aktarılmamıştı. Şimdiki PC'lere bir bakın, ortama bir bakın gayet nezih. Bilgisayarlara laf atmanız çok yanlış bence. OSN'yi kutluyorum. İnşallah bu tarz organizasyonlar devam eder.

Edit: Şimdi baktımda, demolar bile eklenmiş. Neyi şikayet ediyorsunuz anlamıyorum. Kaç defa bu kadar kısa sürede upload edildi demolar. Var mı hatırlayanınız? Her şeyin kusursuz olmasını istiyorsunuz ama hiçbir şey kusursuz değildir. LCD monitörlere laf atıyorsunuz. Siberlig bilmiyor mu LCD ler ile oyun oynanmayacağını. Ama Siberlig'in sahibi dahil çalışanlarının çok mu maddi imkanı var. Sponsorlarla halledebiliyorlar ancak. Sponsor ne verirse tamam demek zorundalar. Çünkü kendi ceplerinden ödeme imkanları yok. Artık her şeye pesimistçe değilde, optimistçe yaklaşın. Burası Türkiye, İsveç veya Amerika değil.

tranqueLLa
Oyuncu
21 Eylül 2006 00:33 (21/09/2006, 00:36) %0
adunaphel cok zekisin hrhlde keşke konusmak yerine cs de 1 seler yapıp wcg ye gelipte ortamı görseydin snn gbiler nette cok fps_max 101 diosn sen hayatnda lcd ekranda cs oynadn mı ne kdr max yaparsan yap lcd de max olarak 75 hrtz de oynarsn bnları bil veya ören ondan sora cwp yazarsn cwp yazmak ıcın yazmasaydın keske

cocuk parkı kadar alanda 30 pc konulmus ke$ke daha ii şartlarda oynasaydı sonuçlar aldatıcı olabılır ama dp nın cıkısını kımse ınkar edemez dp ye monzada qL hF ama amerika dıosn keşke amerikadakı kadar lan gaming e ilgi olsada 3 5 oynasak

ofcm
Oyuncu
21 Eylül 2006 00:50 %3
Samsung 5 senedir Türkiye'de WCG'nin gerçekleşmesi için yüzbinlerce dolar harcadı. Bugüne dek sadece yurtdışına yollanan oyuncuların maliyeti iki yüzbin doların üzerinde. Ve siz bir sene olsun bu harcanan paraların karşılığını, Ortaköy'de bir çadır kurup biraz olsun firma tanıtımı olarak almak istediler diye dünyanın en büyük elektronik firmasına "sefil" diyorsanız bence durup bir daha düşünmelisiniz. Bu sene WCG'nin Ortaköy'de yapılmasının sebebi bugüne kadar ki etkinliklere çok az izleyici gelmesiydi. Onlar da madem izleyici gelmiyor biz izleyiciye gidelim dediler. Bence bunu yapmaya da sonuna kadar hakları var.

Monitörlerin LCD olması, masa alanlarının dar olması da mekanın darlığından kaynaklanıyor. Ancak gelenler görmüşlerdir ki Ortaköy'e kurulacak en büyük çadır kuruldu oraya. Ayrıca mekanın en efektif şekilde kullanılması için aylarca çalışıldı. O dalga geçilen masalar sırf bu etkinlik için özel olarak üretildi. Sırf oyuncular biraz olsun rahat edebilsin mekanda diye.

Turnuva da bence yaşanan tek ciddi sorun ve organizasyonel hata yine elektrikten kaynaklandı. Bu sorunun yaşanmaması için mekana bulunabilen en iyi jenaratör getirilmiş ve oldukça güçlü bir elektrik alt yapısı kurulmuş olmasına rağmen, elektrik alt yapısını hazırlayan firmanın bağlantılarda yaptığı bir hata sigortalardan birinde aşırı yükleme yapıyordu. Bu sorun da gün ortasında verilen arada halledildi ve bir daha yaşanmadı.

Katkılarından dolayı WCG'ye katılan bütün oyunculara ve görev alan arkadaşlara teşekkürler. Ayrıca etkinlikle ilgili yapıcı yorumlarda bulunan arkadaşlara da ayrıca teşekkürler.

KoMiKaZe-CoD
Oyuncu
21 Eylül 2006 02:16 %0
Ah ah..Kim istemez kocaman salonda büyük ekranlarda WCG maçlarını izlemek, Avrupadaki turnuvalarda olduğu gibi bir ortam olmasını(Örn:ESWC06), kim istemez büyük ödüllerin olduğu, mücadelenin tavan yaptığı bir ortamda turnuvanın tozunu yutmak.Türk milleti sabırlıdır Dayananın

HeRKeS KaZaNMaK iÇiN oYNaR
aMa HeRKeS KaZaNaMaZ,
SeN KaZaNMaK iÇiN oYNa!

un 4 crms
Oyuncu
21 Eylül 2006 02:18 %0
insanların emekleri ile 1 kelimede nasıl oynanıyor yazık yazık . neler gördük bunca zaman CPL gelmicek türkiyeye bir daha haberiniz yok sanırım ? okdr rezilliklerden sonra . cafe ortamında turnuvalar yapıp ben ülkeye bunları getirdim diye konuşan tipler ; kendi sitelerinde başkalarına hakaretler yağdıran gereksiz insanlar yazık sizlere acıyorum . OSN yapabileceğinin en iyisini yapmıştır ; bundan sonrada yapıcaktır . sanki adamlar para basıyorda normal monitorler warken daha pahalısı olan LCD leri seçelimde boşa para israf olsun dediler akıl var mantık var. sponsor nederse o . netten cafeden turnuvaya düzenleyip bişi sanmasın kimse kendini okdar kolay değil .

tranqueLLa
Oyuncu
21 Eylül 2006 15:18 %0
ewt dedign doru ordaki hakemlere srDugumzdada ortaköy belediyesinin verdiği alan bu kdr demişlerdi ama bnce wcrft nfs ve fifa icn lcd ekran koysalardı nede olsa onlar efekt ıstemeyen oynlar ama cs lcd de oynanmaz 75 hrtz de sg de vs bu fps dahada düsşiodu nyse bitmiş bi şeyi tartşmann lüzumu yok in$ seneye olacak wcg ye cs içn özen gösterilir....

Notorious
Oyuncu
21 Eylül 2006 15:23 %2
PC'lere söz yok gayet güzeldi Monitor Monitor diyosunuz belki haklısınız ama sunu unutmayın sadece LCD yazan arkadaşlar lcd de oynamadı herkez aynı şartlarda mücadele etti yani boş konuşmanın bi anlamı yok.

N|AmoRPHouS
Oyuncu
21 Eylül 2006 16:37 %2
alıntı:
Gönderen: Notorious
PC'lere söz yok gayet güzeldi Monitor Monitor diyosunuz belki haklısınız ama sunu unutmayın sadece LCD yazan arkadaşlar lcd de oynamadı herkez aynı şartlarda mücadele etti yani boş konuşmanın bi anlamı yok.

Bir sorunun herkesin üzerindeki etkisi aynı büyüklükte olmaz.Bazı kişiler çok etkilenir bazı kişiler az etkilenir. Bu duruma da herkes aynı şartlarda mücadele etti diyemeyiz. Sorunsuz bir ortama herkes aynı şartlarda mücadele ediyor diyebiliriz. Engebeli bir yolun ferrarinin hız oranına etkisi şahinin hız oranına etkisiyle aynı mıdır ?

-Promethium-
Oyuncu
21 Eylül 2006 18:19 %5
Değerli arkadaşlar ,

Bir iki gündür bazı kişisel sebeplerimden dolayı turnuva hakkında forumlara yazı yazacak zamanı bulamadım.Ancak geldiğim zaman görmüş olduğum üzere turnuva hakkında genel olarak negatif yorumlar yapıldığını görüyorum.

Kimsenin yorumunu doğru ya da yanlış olarak ne ben ne de başkası yargılayabilir.Ama bir iki tane görüş de ben kendim belirtmek istiyorum.

Masalara ve Donanımlara Yönelik Yorumlar

Masaların boyutları dediğiniz gibi yeterli ölçüde değildi.Ama turnuvanın yapıldığı alana kıyaslarsanız alandan maksimum verim alınacak şekilde seçilmiş masalardı.Adeksteki masalar gibi olmasını istiyorsunuz ama ben bir hatırlatma yapmak istedim.Adeksteki masalar gibi masaları o gün oraya kurulmuş podyum taşımazdı.Farkındaysanız masaların ayakları çapraz ayaklı masalardı.Podyuma düz bir masa bacağınan yük binseydi zarar görme hatta ( kimilerinize bu komik gelecek ama ) podyumun çökme tehlikesi bile olabilirdi.Ama inanıyorum ki çoğu insan için geçerli olduğundan buna herkes saygı duyacaktır.

Gelelim monitörlere ;

İlk incelediğim zaman tasarımına ve görünüşüne bayıldığım ancak daha sonra esrarengiz şeylerin yaşanmaya başladığını farkedince kafamda soru işaretleri oluşturan bir monitördü.
Bilgisayarların performanslarının yüksek olmasına rağmen sanki ekranda ufak ufak kare atlamaları vardı.Bir Counter-Strike oyuncu olarak ( ki hep basarak ateş eden bir oyuncuyumdur ) ne zaman ki ateş etsem mermilerde farklı bir durum sezdim.Ama 20-25 dakika ısındıktan sonra iyice alıştım ekranlara.Ama müşteri her zaman haklıdır düşüncesine katılarak monitörlerin daha farklı olabileceklerini düşündüm.Fakat bir yandan da Samsung'u düşününce buna da şükretmek gerektiğini düşündüm.Çünkü elbette kendilerinin en son ürünlerini tanıtmak isteyeceklerinden dolayı bu monitörü bizler için seçmişler.Bir de kesinlikle unutmayın ki ; WCG oyunlarını Samsung başlatmış ve de komitesinin lokomotifi olmuşlardır.Bizlerden çok onlar oyuncular için neyin gerektiğini biliyorlar.Kuralları onların koyduğu gibi , ekipman ve donanım hakkında da oldukça büyük söz sahipleridirler.LCD monitör olayı Türkiye'de bir ilk olabilir ama dünya çapında kesinlikle değil.Şöyle bir diğer oyun forumlarına bakacak olursanız WEG , ABiT Lan Party ' leri ve benzer bir iki turnuvada da LCD monitörlerin kullanıldığını ve orada da oyuncuların tepkileriyle karşılaşıldığını göreceksiniz.Ama sonuç olarak gelmişken LCD monitörlerin en iyilerinden biri geldi.Daha kötü bir LCD monitör de gelebilirdi halimize şükretmek gerekiyor.

Son olarak kasalara değinecek olursak ;

Monitörler kadar diğer ilgi çeken sistemler ise kasalardı.İnci gibi parlak ve de güzel bir görünüşe sahiplerdi.Sistem olarak oldukça güçlü ve de oyunları zorlanmadan çalıştırıyorlardı.Ben test sürüşü yaptığımda hiçbir aksaklıkla karşılaşmadım.Hatta siz gittikten sonra Counter-Strike oyununun Assault haritasında maç bile yaptık.

Belki yere koysaydık masada yer açılacaktı ama hanginiz evinizde böylesine güzel ve inci gibi parlak bir kasayı yere koymayı isterdi ki ...

Turnuva Alanına ve Yapısına Dair Yorumlar

Evet burası da başka bir konu olsa gerek.Kimisi aşevi çadırı gibi olmuş dedi , kimisi de Nasuh Mahruki olsa böylesini dikemezdi dedi.Bence Samsung bu sene , öbür senelere nazaran çok daha akıllıca bir iş yapmış.Eğer ki bir sektöre bu kadar çok para yatıracaklarsa bunun bir açıklaması olması gerekiyor.Yani bu kadar para nereye gidiyor olabilir ? Elbette halka ve de oyunculara hitap etmeleri gerekiyor. Diyeceksiniz ki yahu Fransa'da şu fuar alanında bilmem nerede şu spor salonunda yaptılar diye.Allah aşkına Türkiye'de bir sürü etkinlik oldu da kim gitti o fuarlara ya da spor salonlarına. ( Yine espri yapacağımı filan sanıyorsunuz da 3 ay önce Avrupa'nın en büyük "Yapı Malzemeleri" fuarı vardı İstanbul'da . Sektörle ilgilenen adamlar hariç çok çok az kişi geldi.Üstelik deprem bölgesinde ve kritik bir konumda olan İstanbul gibi bir şehirde )
Gelse gelse gene on yirmi tane insan gelecekti.Peki bu sefer sizce öyle mi oldu ?

Hayır öyle olmadı.Ortaköy'de yaşlısından gencine herkes geldi ve de Samsung'un ürünlerine Crea'nın kasalarına baktı.Siberlig , Oynasana siteleri ve de Level Dergileri hakkında bilgiler aldılar.Oyuncular maçlarını yaparlarken onların bir kısmı ayaklarını uzatıp sandalyelere kuruldular kimi zaman da ellerinde kumpirleri patlamış mısırları geçerken şöyle bir ayakta baktılar.Kimi zaman teröristleri bile alkışladılar. ( Counter-Strike ) kimi zaman da Brezilya'nın şampiyonlar şampiyonu olduğunu gördüler. ( FIFA 2006 ) Bazen hızın ölüm kadar başarı getirdiğini gördüler ( NFS : MW ) Belki de bu faktörler kadar bir orduyu yönetmenin de zor olduğunu anladılar. ( Warcraft III : FT)

Oyuncular belki farkında değillerdi oyuna konsantre olduklarından dolayı ama ben ilk kez "DESTEK" adı altında katıldığım bu etkinlikte inanın yüzlerce insanı karşıladım onlara WCG'den , sizlerden , yaşadığınız zorluk ve sarfettiğiniz çabalardan bahsettim.O kadar enteresan yorumlar vardı ki ;

"Bizim oğlana o kadar oynama diye kızıyordum , meğer böyle olduğunu bilsem dünya yıldızı yapardım ..."

"Adam sen de oyun oynayarak nereye kadar gidilir ... İtalya mı ? Vayyy bee ... Abi boş masa var mı şu İtalya yolu nereden geçer bir bakayım "

"Seneye kesinlikle ben de katılacağım tekrar saysana bana ne lazımdı oynamak için ? Mouse , klavye ... Başka ? "

"Ben de diyorum kardeşim bu güzel havada insanlar deniz manzarası izlemek yerine buraya bir çadır kurdulursa kesin bir bildikleri vardır diye"

Bilmem farkında mısınız bu sene kaç tane televizyon kanalı geldi ve bizleri çekti.TGRT,SKY TURK,CNN TURK,KANAL A,Teknoloji TV ve daha sayamadığım diğer kanallar.Bunlar Samsung adına ve de bizler adına güzel şeylerdi gerçekten.Biz yaptığımız işlerin biraz da olsa ciddi olduğunu kanıtladık.Samsung ise aradığı izleyici ve halk kitlesini buldu orada.

Aslında benim en büyük korkum rüzgar , yağmur ve de güneş idi.Ama çadırın içinde güzel bir aydınlatma vardı.Yani ekranlara parlayacak olan güneş ışığı çok fazla kafa ağrıtacaktı.Yağmur yağmadı ve rüzgar esmedi ama oyuncular bu gibi durumlara karşı Oynasana.com ve Siberlig yöneticileri tarafından uyarılmışlardı.

Çadırın içi de oldukça güzel dizayn edilmişti.Etrafında ise güvenlikler 24 saat boyunca kuş uçurtmadılar.Ne bir kavga ya da ne bir gürültü patırtı yaşandı.Oyuncular teker teker çağrıldılar içeriye sadece kendilerinin girebilecekleri bir yerden geçtiler ve de masalarına sorgusuz sualsiz oturdular.Alandan maksimum verim alanan bir turnuvaydı.Kimseyi üşütmemeye ya da sıcaktan bunaltmamaya çalıştı yetkililer.Bence Ortaköy mekan olarak Taksim'e çok güzel bir alternatifti ve de herkesin gerek trafik gerekse zaman olarak tercih ettiği bir mekan oldu.

Hakemlere ve de Yetkililere Yönelik Yorumlar

Bu sene organizasyonun en iyi kısımlarından biriydi.Her takımın başında en az bir hakem olmak üzere içeride tam anlamıyla bir ordu vardı.Hepsi takımlara gereken zamanları ve süreleri belirttiler.Masa hakemlerinin de çadırın tam ortasında olması çok güzeldi.En ufak bir sorunda kendileri bize hemen yardımcı oldular.
Hakemlerin sertliğine dair eleştriler geldi ama biz sizler için en iyisini düşündük.Kuralların sert olmasından çok , turnuva alanının finallerdeki gibi olmasına gayret ettik.Masalara ve hakemlere birer harf atadık.Hepsini de bir merkeze bağladık.Eğer ki size burada laylaylom davransaydık , sadece kendimizi kandırmış olurduk.Evet bazı hakemlerimiz Metin Tokat'tan bile sert ve ciddi idi kararlarında.Ama finallerdeki hakemler kim bilir nasıl olacaklar...

Merkez hakemleri websitesindeki chartları ellerinden geldiğince çabuk güncellediler.Maçların skorları anında girildi ve de oyuncuların değerlendirilmesi yapıldı.Hakemlere her türlü yardımı gösterdiler.

Ben ve destek masasındaki arkadaşlarım oyuncuların ekipman alımlarındaki her türlü hassasiyeti gösterdik.Sizleri oyalamadan içeri almaya çalıştık ve de maç saatlerinizi bazı durumlarda sizleri bizzat arayarak bildirdik.Elimizden geldiğince içeriden bize gelen bilgiler doğrultusunda chart ve maç zamanı bilgileri verdik ve sıfır hataya yakındık ki ; bunun en büyük kaynağı içerideki masa hakemleri ve merkez hakemlerinin gösterdiği kusursuz yönetimdeydi.

Sonsöz

Ben öncelikle oyunculara ve oyunseverlere teşekkür ediyorum.Çünkü herşeyin başı sizlersiniz.Edep ve adap sınırları içerisinde , birbirlerine karşı centilmence yarıştılar.Orada 15 yaşında da , 25 yaşında da insan vardı.Ama ne bir küfür ne de bir kavga edildi.Gerçekten de böylesine güzel bir organizasyonda siz oyuncular üzerinize düşen görevi çok iyi ve de takdir edilesi yaptınız.

Ardından Samsung ve de Oynasana yetkililerine buradan bütün minnet ve şükran duygularımı belirtiyorum.Böylesine büyük bir organizasyonu iki gün gibi bir sürede , zorluk ve engellere rağmen alınlarının akıyla başardıkları için.

Ve de söz dönüp dolanıp çok değerli hakemlere geliyor.Bana her dakika güncel bilgiler veren , takımları yönlendirmemi sağlayan , maçlarda kilit etken oynayan ve oyunculara çekidüzen verdirten , maçların akışlarını ve zamanlarını ayarlayan kişiler olarak büyük bir alkışı hakettiniz.

Son olarak emeği geçen ve burada ismini saymayı unuttuğum kişileri de tebrik ediyor ve bu uzun yazıyı zahmet edip de okuduğunuz için teşekkür ediyorum.

Saygılarımla ,

Oğul "Promethium" Sarıkaya

OymanTheSugo
Oyuncu
21 Eylül 2006 18:53 %0
Hey maşallah adam kitap yazdı.

Sayfa: « 1 2 »
Alana Geri Dön

Reklam: