Kullanıcı adı:
(?) Şifre:
09/01/09 12:12 Toplam 64 oyuncu 47 sunucu 510 kullanıcı siteyi görüntülemekte
Alan: Diğer Oyunlar » Diablo Serisi
YanıtlaAlana Geri Dön
.
Yazar

Konu: Diablo 3 (bu sefer gerçek)

JsH
Oyuncu
14 Haziran 2006 22:00 %0
instance=Dungeon

wow Pve tabanlı oyun olduğundan insanlar dungeonlarda grup olarak yada guildler aracılığıyla giriyorlar.

allreadydead

Moderatör
15 Haziran 2006 17:23 %0
tam olarak item generation nasıl oluyor bilmiyorum WoW da eğer d2 deki gibiyse item hırsı hiçbir zaman bitmiyor. bu konudan endişeniz olmasın...

D2'yi 7 sene ayakta tutan questleri değil itemların çeşitliliği oldu. 5milyonda 1 çıkma şansına sahip itemlar oldukça, level based skill oldukça o oyun ölmez.

dont try to kill me cos i'm allreadydead.
Freelance sacred warrior.
Oynasana.com bu mesajın içerdiği bilgilerin doğruluğu veya eksiksiz olduğu konusunda herhangi bir garanti vermemektedir. Bu nedenle bu bilgilerin ne şekilde olursa olsun içeriğinden sorumlu değildir. Bu mesajdaki görüşler yalnızca gönderen kişiye aittir ve Oynasana.com'un görüşlerini yansıtmayabilir.

JsH
Oyuncu
15 Haziran 2006 18:54 %0
birde şöyle bi durum var diablo gelecekse wow gibimi olcak yada klasik 1-2 devamı gibimi eğer wow gibi yaparlarsa bunun çıkması ihtimali yok denecek kadar az.şöyle bir durum var ama wow'a başlayıpta umduğunu bulamayan bi sürü blizzard fanları elbette var blizzardın çıkaracağı diablo 3 ün sadece 1 kereliğine orj cd ye insnların para vermesi ne wow un devamlılığını olumsuz etkiler hemde birçok diablo hayranı taraftarlarını memnun etmiş olur.

allreadydead

Moderatör
15 Haziran 2006 21:04 %0
alıntı:
Gönderen: JsH
birde şöyle bi durum var diablo gelecekse wow gibimi olcak yada klasik 1-2 devamı gibimi eğer wow gibi yaparlarsa bunun çıkması ihtimali yok denecek kadar az.

WoW gibi olursa çıkma şansı daha yüksek. çünkü ozaman WoW un altyapısını kullanırlar, yapacak iş %1ine kadar azalır.

Oynasana.com bu mesajın içerdiği bilgilerin doğruluğu veya eksiksiz olduğu konusunda herhangi bir garanti vermemektedir. Bu nedenle bu bilgilerin ne şekilde olursa olsun içeriğinden sorumlu değildir. Bu mesajdaki görüşler yalnızca gönderen kişiye aittir ve Oynasana.com'un görüşlerini yansıtmayabilir.

jedimetin
Oyuncu
15 Haziran 2006 23:33 (15/06/2006, 23:34) %0
Aynı altyapıyı kullanarak çıkarılan oyun Doom3 - Quake4 gibi olumsuz bi örnek var önümüzde... Quake4 piyasaya çıktıktan bir hafta sonra silindi.. İsmi Quake4 değilde ADK (amcamı dungeon'dan kurtar) olsaydı o kadar bile dayanamazdı.

Ayrıca, oyun en iyimser tahminle 7 ay sonra çıkar (sene sonu). Şimdiden bu geyiklere başlarsak, oyunun çıkmasına 1 hafta kala intahar vakaları görmek şaşırtıcı olmaz sanırım

galadriel410
Oyuncu
15 Haziran 2006 23:42 %0
ee t kesınlıkle bende katılıyorum fakat cabuk cıkması dılegımız hepımız bunu ıstıyoruz nasıl bı sıstem ıster ona gelınce onu tam olarka bılmıyoruz...sıstemı gectım fdaha kımse ... oyunun çıkacaı tarıhı bılmıyor....

[GX]Bortu

Moderatör
16 Haziran 2006 00:41 %0
diablo tarz olarak hack'n slash (yanlış yazmış olabilirim ) oldugundan zaten oynayan kesim item tabanlı olduğunu bilerek oynuyor. Warcraft evreni ise böyle değil. Binlerce yıl öncesine dayanan hikayeleri, büyük heroları ve 2 taraf (bazen taraflar değişebiliyor. Bknz. silithidler) arasında geçen tarihi etkileyen savaşlarıyla dolu bi evren. (evren diyorum çünkü bilmeyenler için açıklıyayım. warcraft sadece azerothla sınırlı değildir.) Ordaki her sınıfın kendine özgü rp si vardır. açıkca zaten oyunun türü mmo"RPG". Şu andaki sistemde yaşadığım bi şeyi anlatırsam: Yeni char açmak zevklidir. ne item derdi var ne başka birşey. Çok eylendirir. ama ne zaman 20-30+ oldursunuz ve item, para dertleri girer iş ciddileşir. Ne zaman 50+ olursunuz guild ararsınız o zaman iyice berbatlaşır. Çünkü düşünmeye başlarsınız. Yeni bi heyecan olsun diye yeni karakter açtım ama olay gene aynı. yine bi guild bulacam, yine mc yapcaz yine tier1 topla sonra bwl ye geç tier2 topla naxxramas gelsin ona dal tier3 topla sonra zırt gelsin tier4 ... karakterimin eylenceli bi geleceği yok. outdoor pvp denen şey yok gibi. olay sadece farm yapana arkadan dalmakdan ibaret. city raid denen şey kayboldu. olanlarsa karşı tarafın uyumasını bekleyip sabah 5-6 gibi gidip faction liderini kesmek. Burda zaten olay iyice kötüleşiyor. "Arthas'ı 40 oyuncuya kestirtmeyiz" diyen blizzard diğer yandan Thrall, Tyrande, Sylvanas gibi heroları 30-40 kişiye kurban etti. tamam ben hiç yeni item koymasın demiyorum. item koyması kötü de demiyorum. Ama bi patchde item koyarken en azından bi de event koysun. ne bilim işte desin eastern plaguelands scourge saldırısı altında Argent dawn şehirlerden gönüllü topluyor savunma için gibi. (gerci bu olayı patch 1.11 de koyuyor ama oda naxxramas öyle ot gibi bi anda gelmesin bi olay olsun hikaye gelişsin diye)
Açıkcası ben mmorpg diye bu oyunu oynuyorsam ve ben ve benim gibi ordaki milyonlarca insanda o kıtada bir bireyse yaptıklarımızın hikayeye etkisi olmasını isterdim. Kimbilir kaç milyon kez onyxia kesildi. Tamam kaldıramıyosun. Ne bilim bi amca oglu gelsin intikam almaya onun işlerini yürütsün bizde onu keselim gene aynı itemlar düşsün. hatta şekli şemali rengi gözleri saçı burnu aynı olsun sadece ismi değişsin olaya bi rp havası ver onada razıyım.

Neyse fazla dolmuşum kusura bakmayın

GameX forever

allreadydead

Moderatör
16 Haziran 2006 14:58 %0
sana dedik zamanında bırak bu WoW alemlerini diye dinlemedin börtüböcek

allreadydead

Moderatör
16 Haziran 2006 15:02 %0
alıntı:
Gönderen: jedimetin
Aynı altyapıyı kullanarak çıkarılan oyun Doom3 - Quake4 gibi olumsuz bi örnek var önümüzde... Quake4 piyasaya çıktıktan bir hafta sonra silindi.. İsmi Quake4 değilde ADK (amcamı dungeon'dan kurtar) olsaydı o kadar bile dayanamazdı.

oyun dünyasında özellik FPS ler konu olduğunda zaten 3 tane motor var. HL 1-2, doom ve unreal. bütün diğer büyük oyunlar bunların üzerinden dönüyor. arada bikaç türev daha çıkıyor ama onlarda dayanamayıp gidiyor....

söylediğim hiç yapılmamış bir konsept değil. blizzard'ın elinde WoW gibi bir motor varken yenisine kasacağını sanmam...
en azından d3 için.

[GX]Bortu

Moderatör
16 Haziran 2006 15:06 (16/06/2006, 15:07) %0
açıkcası wow un motorunun d3 de cehennem ve cennetin o efeklerini vereceğini sanmam.

not: Bu arada arkadaş çeviri yaparken sorumuş. Horde=Güruh

GameX forever

redeemer
Oyuncu
16 Haziran 2006 17:59 (16/06/2006, 18:03) %0
bortu'nun dedikleri tamamen doğru.

wow ile diablo'yu karşılaştırmak ve wow gibi bir item açlığı oyunu varken diablo'ya hack'n slash veya item oyunu demek çok yanlış kanımca.

diablo matematiktir. "ayrıntı" sevmeyen adama gelmez. wow ise item koşuşturması, dkp/rank hesabıdır.

iki oyunun da end-game'inde bir build kıyaslaması yaparsanız, wow'un her türlü komboyla rahatça oynanabildiğini, ancak diablo'nun dandik charlar ile "bitirilemeyeceğini" görürsünüz.

wow'da char üzerinde oyuncu insiyatifi end-game'de 0(sıfır)'dır, wow bir msn muhabbetidir.

mekanik karşılaştırıp haksızlık yapmayalım. diablo aynı ruhla 1996'da(10 sene önce) çıkmıştır.

wow'un oynanma oranını 24 kasım 2014 tarihinde görmek isteriz

ogre1994
Oyuncu
24 Haziran 2006 18:37 %0
abi valla süper olur
ama diablo hımm düşünece ama bence de bu seri yi devam ettiricek ler
diablo wow gibi siri bitmez rüya gerçek oldu

screamer
Oyuncu
24 Haziran 2006 23:21 (25/06/2006, 00:12) %0
alıntı:
Gönderen: allreadydead

oyun dünyasında özellik FPS ler konu olduğunda zaten 3 tane motor var. HL 1-2, doom ve unreal.

allready tamam diablo hakkında istediğin kadar konuş ama ne olur FPSlere bulaşma...dediğin motorlardan hl1 ve doom3,quake serisinin motorlarını kaynak kodlu kullanıyor...

TiesTorN
Oyuncu
27 Haziran 2006 16:33 (27/06/2006, 16:34) %0
HL1'mi kalmış sanki, HL2'ye bakalım. HL2 (source) başlıbaşına adamların kendi yazdığı bir motor.

Quake'in doom motoru kullanması gayet normal çünkü ikisinide ID yapıyor

I am that grips the heart in fright,
hearkens the night and silences the light...

screamer
Oyuncu
27 Haziran 2006 16:46 %0
..

allreadydead

Moderatör
27 Haziran 2006 17:09 %0
valve hl1'i quake motoru ilemi yapmış yoksa kendi motoru üstünemi sayın fps uzmanı screamer bey?

screamer
Oyuncu
27 Haziran 2006 17:11 (27/06/2006, 17:31) %0
Valve Software, Quake2 motorunu kaynak kodlarını aldıktan sonra o motor üzerine HL1 motoru oluşturdu sayın ve pek sevgili fps susamışı moderatör.
aralarında çok az fark vardır dikkat edin...Quake'e biraz daha saygı göster...kaynak kodları yamanmış bir şeye ben orijinal demiyorum...
araya Quake'i sıkıştırır insan en azından diğer Quake3:Arena motorunu baz alan oyunların hakkını yemezsin...mesela DooM3...

jedimetin
Oyuncu
27 Haziran 2006 17:37 %0
Evet bende öyle duydum ama efsanemi gerçekmi bilmiyorum. Aynı olsa bile baya bi oynamışlar kodlar üstünde çünkü ışıklandırma ve oyunun akışı gerçekten çok farklı. İkisinede harita yapmıştım, benzer yönleri fazla değil (bence).

Ayrıca Diablo'nun filmi yapım aşamasında falan diye duyumlarım vardı 3-4 haftadır. Malesef Diablo değil, warcraft.. mış diyecem birileri asıl böyle daha iyi olmuş diyecek warcraft'ta güzel oyun onunda filmi yapılsın.. da, önce diablo çıktı ama dimi

TiesTorN
Oyuncu
27 Haziran 2006 17:40 %0
WarCraft'ıda hiç bilmiyorum ha, filmi izlesem hiçbirşey anlamam

I am that grips the heart in fright,
hearkens the night and silences the light...

screamer
Oyuncu
27 Haziran 2006 19:18 (27/06/2006, 19:22) %0
alıntı:
Gönderen: jedimetin
Evet bende öyle duydum ama efsanemi gerçekmi bilmiyorum. Aynı olsa bile baya bi oynamışlar kodlar üstünde çünkü ışıklandırma ve oyunun akışı gerçekten çok farklı. İkisinede harita yapmıştım, benzer yönleri fazla değil (bence).

ben level'da okudum ,efsane değil oldukça normal çünkü genelde id software deki tembel herifler -biri hariç- kalkarlar yeni bir motor yazmaktansa bazen raven software'den alırlar...raven software'de kalkar onların oyunlarının motorlarını kullanır yani bir nevi pazarlık alan satan memnun...firmalar arası oldukça normaldir yani parayı basan alır...

ve bunlar sadece kaynak kodlar o kadar tanınmaması için üzerinde tabii oynarlar...

konuyu dağıtmayalım...

allreadydead

Moderatör
28 Haziran 2006 17:09 %0
alıntı:
Gönderen: screamer
Valve Software, Quake2 motorunu kaynak kodlarını aldıktan sonra o motor üzerine HL1 motoru oluşturdu sayın ve pek sevgili fps susamışı moderatör.
aralarında çok az fark vardır dikkat edin...Quake'e biraz daha saygı göster...kaynak kodları yamanmış bir şeye ben orijinal demiyorum...
araya Quake'i sıkıştırır insan en azından diğer Quake3:Arena motorunu baz alan oyunların hakkını yemezsin...mesela DooM3...

ne muhalif adamsın sen ya. almış değiştirmişler işte. değişik yani. hatta wikipedia "heavily modified" diyor. o motorun artık quake motoru ile alakası kalmamıştı. aynı zemin üzerinde 2 tamamen farklı bina vardı.
aralarında da çok az değil dağlar kadar fark vardı.

doom 3 içinde aynı durum geçerli. başta gene quake 3'ün motoru kullanıcaz diye başlamışlar ama kodun gene alakası kalmamış. hatta içinde nerdeyse hiç quake 3 kodu kalmamış.al link
prey de doom3 bazlı. indir demosunu oyna. oda neredeyse tamamen farklı. hoş yapılan değişiklikler quake 3 den doom3e yada quake 2 den hl1 kadar fazla değil.

şu forumda ignore yokki akıl sağlığımı koruyayım....

Ac1DBuRN
Oyuncu
29 Haziran 2006 18:44 %0
Konu sapmasi sekil A.1.bkz. yukari...
D3'un wow motoru ile yapilmasi olanak dahilinde ama blizzard gibi isini ince dokuyan bir oyun firmasinin d3 icin ayri bir motor yazacagini dusunuorum. Ayrica blizzard'ta yayinlanan iş ilani biraz ilginc: "Job Update 4/03/06
New Position Lead Graphics Programmer
Blizzard is seeking an experienced Lead Graphics Programmer. This position is for a software engineer that will focus on graphics engine development on unannounced and future Blizzard games. If you would like to learn more about this position please check out the Lead Graphics Programmer position here. " Yeni bir grafik motoru yapilabilecegini acik acik soluor, fakat bu kesin d3 icindir diyemem tabi. Crusade'in cikisi dolasiliyla tahminimce yavas yavas d3'e agirlik vermeye baslayacaktir. Bir orkestranin oyun muzikleri icin studioya girmesini d3 cikior'a yoranlar olmustu fakat crusade'in ardindan bunun aslinda exp. icin oldugunu sanirim anladik. Grafik konusunda yeni yeni motor yazilmaya baslandiysa eger bu en az 1-1.5 sene var demektir bence. Tum bunlar benim tahminim tabiki. Umarim haksiz cikar ve daha once goruruz diablo 3'u.

Ac1DBuRN
Oyuncu
29 Haziran 2006 18:48 %0
Ayrica size bir ipucu vereim. Ne zmnki blizzard bir orkestra ile studio calismalarina girerse anlayinki d3'un cikmasina 7-8 ay var. Artik cikacak bir exp. kalmadigina gore geriye tek bir secenek kaliyor o da diablo 3.

Berighzebaar
Oyuncu
30 Haziran 2006 00:21 %0
mümkünse diablo 3 bir beş yıl daha çıkmasın yazıktır günahtır türkiyenin genç işgücü potansiyelini birkaç yıllığına kilitliyor

screamer
Oyuncu
30 Haziran 2006 16:01 (01/07/2006, 00:03) %0
alıntı:
ne muhalif adamsın sen ya. almış değiştirmişler işte. değişik yani.

hmm...

alıntı:
hatta wikipedia "heavily modified" diyor. o motorun artık quake motoru ile alakası kalmamıştı. aynı zemin üzerinde 2 tamamen farklı bina vardı.aralarında da çok az değil dağlar kadar fark vardı.

pardon bina nerede ironi mi bu?çok zayıf bir ironi.ironiyse şöyle diyeyim kaynak kodları zaten oyunların bir çoğunun "alt yapısıdır".iş mi yani yaptığın?bir şeyi değiştirirken kaynak kodlar "üzerine" kurarsın ana kodlar fazla değiştirilemez "ana kaynak kodu".biliyorum çünkü mod yapan ve oyun yapımıyla ilgilenen bir kaç kişi tanıyorum ve bende q3a modu yazmaya başladım onların yardımıyla...gördüğünüz değişikliklerin neredeyse tamamı ışıklandırma falan ana kaynak kodları "üzerine" kurulan kodlardan kaynaklıdır.hiç bir şey yokken quake vardı biraz saygı göster.içinde quake2 veya quake3:arena kaynak kodu olup olmadığını değiştiremezsin...illa ironiyle kafa bulandıracam dersen al ironi yapılan şey aynı binanın bir kaç katını yıkıp tekrar yapmak hepsi bu temel asla değişmez...yani heavy modified olsa bile kaynak kodları baştan yazmış gibi değiştiremezler...o zaman baştan yazsınlar hangi firma bir kaç günlük iş günü karı için bir kaç milyon doları gözden çıkarır??erken çıkartmaları lazımdı o yüzden para vererek quake2 sdk almak daha mantıklı geldi üzerinde oynandı ve piyasaya sürüldü.aralarındaki fark sadece üzerine kurulan valve'in kendi orijinal kodundan kaynaklı ve bana sorarsanız valve iğrenç bir hl1 motoru ortaya çıkardı quake2'nun editlerini kullanmak -bana göre- kolayken hl1 her yerden flow çekiyor...
prey demo da değişik olabilir ama ana kaynak yine quake3 arena kodları...verdiğin linkte d3'nin çok az q3a sdk içerdiği yazıyor...q3a sdk alıp inceledim mesela botların yapay zeka kodlarını da hafiften içeriyor misal yapacağım modda rocket jump veya bfg jump yapmalarını istemiyorum ve değiştiriyorum hatta paso multiplayer oynansın diyorum ve tüm bot zekasını yazacağım kodlardan eliyorum...bu da bir çeşit modifiyedir çıkarırsın ve üzerine kod yazarsın bu kadar...fanatik quake3:Arena oyunncusuyum eğer aklındaki listeye en azından q3:a yı sokamazsan kendimi cidden kötü hissederim...

alıntı:
şu forumda ignore yokki akıl sağlığımı koruyayım....

+1

o kadar hevesliysen bulayım sana diablo2 sdk onla oyalan benimle uğraşma...bundan sonra zaten buraya birşey yazsanda umursamam zaten konuyu kendim yine dağıttım bari toparlansın, özel mesaj falan at diyeceğin bir şey varsa...

Sayfa: « 1 2 3 4 5 .. 7 8 »
YanıtlaAlana Geri Dön

Reklam: